zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomysły na usprawnienie Tibii

LarvaExotech
11-07-2005, 18:19
Witam. Tutaj proszę was o pomysły na usprawnienie naszej kochanej Tibii. Pomysły zamieszczane są raczej for fun, wątpie, żeby kiedykolwiek odniosły skutek. Jeśli taki temat już istnieje, to bardzo przepraszam. I prosiłbym tylko o pomysły na zmiane gry i komentarze tych pomysłów; nie piszcie postów typu "temat bez sensu".

Oto moje pomysły:

1) Szybkość regeneracji many powinna zależeć od poziomu - dokładnie tak jak napisałem. Im większy lvl tym szybszy regen many (i hp). Wtedy może znikneło by kilka postaci typu runemaker... Np. Druidów na świecie powyżej poziomu 11 jest bardzo mało. Tylko dlatego, że od 11 lvla mogą uhy trzaskać. Troche to głupie.

2) Cap ma wpływ na predkość - i'm więcej % wolnego capa tym większy speed.

A jakie są wasze pomysły?
A co myślicie o moich pomysłach?

slimaczek
11-07-2005, 19:43
Taa, i taki cachero by robil bp sd w 15 minut i na huncie by robił bp tak samo szybko jak by tracił. I bez sensowny pomysł. Zresztą cóż cheaty trzeba usuwać, ale jak ich nie będzie, ceny uhów pójdą DIAAAAAAAAABELNIE w górę.

drizztpl
11-07-2005, 20:11
2. pomysł też beznadziejny, na dsy chyba pall by musiał bez eq biegać żeby zdążyć uciec :/

ninja22
11-07-2005, 20:23
A ja mam jeden pomysł... Myślę ze sie spodoba każdemu...
Mianowicie chodzi o to że jak ktośby chcial sie Uh'nąć runą oczywiście to zamist klikać na rune i na postac, to by kliknął na 2 razy (z Ctrl) na Uha i postac by sie sama uleczyła..

REd
12-07-2005, 06:44
Mogliby wreszcie dać takie rzeczy jak wykopywanie minerałów, wykuwanie eq'a, gotowanie, szycie itp.. Fajne bajery, a i ogólnie pomogło by ludziom w zarabianiu pieniędzy (wykopuje niezły kamień- po zebraniu odpowiednich składników robię z niego broń- sprzedaję ;)). Oczywiście byłoby to zależne od lvlu i od któregoś poziomu tez dostępne.

kołbaś
12-07-2005, 07:15
Oczywiście byłoby to zależne od lvlu i od któregoś poziomu tez dostępne.

i pewnie byl by skill za to a tak na boku to takie wykuwanie i robienie broni to jest w grze rune scape im wienkrzy skill wykuwania tym leprze kamienie mozes wykopywac i im wienkrzy skill robienie broni i tym podobnych tym leprze mozesz np na poczontku dagger potem sabr sword i tak dalej

REd
12-07-2005, 07:41
W każdej grze, która umożliwia wykonywanie tych zawodów, tak jest.

Yoh Asakura
12-07-2005, 20:29
Mogliby odblokować celowanie z run w człowieka w battle...
Co do capa...hmm,mogliby zrobić tak,że np. masz 500 capa.Możesz to przekroczyć ale wtedy jesteś wolniejszy/tak przeciążony,że nie możesz się ruszać.
@Ninja22:
A wiesz,że taka dziewczyna (chyba) jak wykonywała jakiegoś trudnego questa zrobiła sobie program,że wciska F12 czy inny klawisz i ją UH'a ?To by było lepsze,ale cóż,żeby to ograniczyć - za opłatą (wysłać SMS'a za 10 zł,otrzymujesz kod...).

LarvaExotech
12-07-2005, 20:40
Kiedyś bawiłem się Tibia Black Ice - tam chyba była taka opcja (o ile mnie pamięć nie zawodzi).

Nevons
13-07-2005, 15:58
Moim zdaniem wszytkow tibi jest gOOd prócz tego że druid prócz rune UH nic nie ma powini mu dac jakiś czar offensywny po to zeby druidzi nie byli uwazani za UH makerów.

Edit:
@Up:ninja22

sadze ze to dobry pomysł mogli by takie coś wprowadzić

Knight Simon Dark lord
13-07-2005, 16:31
tylko żeby jak zrobili jakiś dobry czar to żeby nie był on dostępny na niskim lvlu i naczej uhkaerzy by pozostali tylko by jeszcze robili jakiś nowy czar no chyba że był by on spontaniczny

Patryk :P
13-07-2005, 16:56
i pewnie byl by skill za to a tak na boku to takie wykuwanie i robienie broni to jest w grze rune scape im wienkrzy skill wykuwania tym leprze kamienie mozes wykopywac i im wienkrzy skill robienie broni i tym podobnych tym leprze mozesz np na poczontku dagger potem sabr sword i tak dalej

Szkoda ze to napisales bo jak to czytalem to juz chcialem cos podobnego napisac o rune scape :P
Rune scape jest glupie nie lubie tej gry tibia 10000 razy lepsza :P ;)

Vanhelsen
13-07-2005, 19:37
@"Auto UH" - to jest kretynizm... po to trzeba przenośić myszke, by się coś działo, a nie taki 50EK blokuje Demony i z ziewem na ustach klika ciągle w uhy...

@"pracowanie": Very good idea ale tibia ma narazie za mało przedmiotów

@"celowanie": celowanie jest bardzo potrzebne, ponieważ utrudnia pekowanie :P

Marcin of shadow
13-07-2005, 19:47
Fajnie by bylo gdyby wprowadzili jakis ziemny srodek transportu na przyklad konie lub autobusy :D :D :D

Ralh
13-07-2005, 20:16
masz racje

Soli von Master
13-07-2005, 20:21
masz racje rahl

pelikanus
13-07-2005, 23:11
Mogliby odblokować celowanie z run w człowieka w battle...
Co do capa...hmm,mogliby zrobić tak,że np. masz 500 capa.Możesz to przekroczyć ale wtedy jesteś wolniejszy/tak przeciążony,że nie możesz się ruszać.
@Ninja22:
A wiesz,że taka dziewczyna (chyba) jak wykonywała jakiegoś trudnego questa zrobiła sobie program,że wciska F12 czy inny klawisz i ją UH'a ?To by było lepsze,ale cóż,żeby to ograniczyć - za opłatą (wysłać SMS'a za 10 zł,otrzymujesz kod...).

A moze CipSoft zlegalizowal aimbota od razu? Wiesz jaka przewage by mialy sorce nad knightami? Bez sensu... Cap... Kolejna przewaga knightow nad sorcami. I kolejny kretynski pomysl. Moim zdaniem mozna by bylo bardziej rozwinac gotowanie i ogolnie jakies rzemiosla. Reszta niech zostanie jak jest.

LarvaExotech
14-07-2005, 03:20
Nowe czary dla drutów. Np. błogosławieństwo, czy osłona.

kołbaś
14-07-2005, 05:54
Nowe czary dla drutów. Np. błogosławieństwo, czy osłona.
idz sie schowaj z takimi czarami znowu defensywne tu chodzi głównie o ofensywne dla druta no nie

Lass
14-07-2005, 07:39
Usunąc grafikę, byłyby mniejsze lagi >.<

Takie tematy już były... a poza tym - to usprawnienie często jest ZŁYM pomysłem i by tylko zachwiało równowagę w grze - taak dajmy druidowi coś 2x silniejsze od UE, wtedy będzie więcej druidów powyżej 11 lvl, ale mniej sorców powyżej 15 >.<