Pokaż pełną wersje : czy muzyka POP jest wporzo??
Smash-Shady
12-07-2005, 17:36
mam takie jedno pytanko dla was...otoz czy lubicie slychac POP'u?? Wiem,wiem spolecznosc tego forum jest rozdzielona miedzy hiphop-techno-rock/metal... ale ja lubie so posluchac czasem jakiegos popu..np reni jusis :P a Wy??
Shanhaevel
12-07-2005, 17:37
Tematom na temat (lol) muzyki mówimy NIE!!!
Pop jest spoko...
ie slucham go, ale nie wyobrazam sobie dyskotek bez Jlo czy innych popowych wybielaczy...
Mc macio
12-07-2005, 17:44
jesli zaliczasz np.Brodke, Makowieckiego do popu to jest wporzo
Thimburd
12-07-2005, 17:50
Wiesz... różnie. Większość sux, ale znajdzie się jakaś perełka... No, ale ogólnie to: jestem na NIE.
Chessterr
12-07-2005, 17:54
Wiesz... różnie. Większość sux, ale znajdzie się jakaś perełka... No, ale ogólnie to: jestem na NIE.
Odezwi sie na gg. Ja podobnie jak Thim
ciemne dropsy
12-07-2005, 19:25
Pop do sluchania sux. Ale naprzyklad pojdzie sie na jakich koncert albo dyskoteke no to moze byc. No bo chyba nie bedziesz przenosil sie w stan pacyfistyczny przy blancie i reggae albo machal glowa z dziewczyna przy metalu :D
Chociaz rozne sa gusta :P
Jak widze pewne osobistości z mojej klasy, które słuchają tylko popu i tekno, mówią do wszystkich wokoło "ziomuś", uwielbiają Britni i świecą się w ciemności od mejkapu niczym ofiary Czarnobyla czy postaci ze słabego fejka, myśle że nie
Yoh Asakura
12-07-2005, 20:06
Pop - dno,badziewie,na dyskotece,cóż,są lepsze rodzaje muzy na dyski...
Ogółem:
Jestem na nie.
POP to nie jest rodzaj muzyki. Jest to skrót od słowa popular (popularne), a więc POP to nic innego jak muzyka która aktualnie jest na topie i posiada sporo grono słuchaczy [Michael Jackson, Audioslave, SOAD (tak tak drodzy fani SOAD'u, sam wokalista powiedział że ich muzyka to POP ) ].
Pop to generalnie zlom, chociaz to tez roznie bywa. Sam przewaznie slucham Rammsteina, techno, a popu to moze.. Wilki - Bohema.. i kilka innych utworow. Bywaja perly.
Descartes
12-07-2005, 21:34
A wiecie, że Britnej ma miseczkę A!
A wiecie, że Britnej ma miseczkę A!
A Jozek spod budki z piwem nosi meskie stringi! A co to ma do tematu? :/
Wg mnie kazda muzyka jest "wporzo", jesli cos ciekawego reprezentuje...
Jak wszędzie można i w popie (coś mi się z komórami kojarzy...) coś fajnego. Czasem sobie posłucham, ale raczej nie lubię tej muzyki. Choć czasem jest przydatna (juz inni powiedzieli do czego.
POP to nie jest rodzaj muzyki. Jest to skrót od słowa popular (popularne), a więc POP to nic innego jak muzyka która aktualnie jest na topie i posiada sporo grono słuchaczy [Michael Jackson, Audioslave, SOAD (tak tak drodzy fani SOAD'u, sam wokalista powiedział że ich muzyka to POP ) ].
Mylisz sie. popular-music czyli taka, ktora jest łatwo zjadliwa, przyswajalna. Nie oznacza, ze ma duzo sluchaczy;]
SOAD popem? Zwlaszcza jak sie przeslucha ich ostatnia plyte - tam to mnostwo popowych kawalkow:D
A Metallica, Tool, APC, NIN to zespoly popowe? Przeciez maja mnostwo oddanych fanow?
Pop to muzyka rozrywkowa, ktora przeznaczona jest (moim zdaniem) głównie na dyskoteki. Rozwalają mnie tylko wypowiedzi nieobiektywnych "ziomków" i innych ludzi lubiacych tylko jeden typ muzyki. Troche obiektywizmu ludzie! Muzyka popularna, "POP", jest "wporzo" jezeli ci sie podoba.
:topic:
Gdy usłyszałem pierwszy raz Mandaryne zaczelo mi sie zdawac, ze disco polo na nowo wrocilo do polski :o (JK)
:topic: x2
Mam nadzieje, ze ten temat nie zamieni sie w kolejna bezsensowna klutnie na temat "Jaki gatunek muzyki najlepszy"
:topic: x3
POP to nic innego jak muzyka która aktualnie jest na topie i posiada sporo grono słuchaczy [Michael Jackson, Audioslave, SOAD...
SOAD to nu metal...
Pop? Eh, aż trudno uwierzyć że ktoś robi "taką" muzykę. Dla mnie to żałosne.
"Jestem na nie"
Baron Kaldrick
13-07-2005, 08:54
SOAD to nu metal...
A Behemoth to disco polo.
,,Wporzo''? Tak, super extra bum cyk cyk ziooooom... ehh
:evul:
@topic
Pop to zdecydowanie muzyka nie dla mnie B)
]v[ichal
13-07-2005, 10:50
@BK
a czym jest SOAD jak nie new metalem? :p
@topic
Pop , tak , ale tylko ten ambitny.Zadnych mandaryn!!
Nie wiem co do POPa macie,Przecież tylko 1 grosz za SMS ;)
Jak widze pewne osobistości z mojej klasy, które słuchają tylko popu i tekno, mówią do wszystkich wokoło "ziomuś", uwielbiają Britni i świecą się w ciemności od mejkapu niczym ofiary Czarnobyla czy postaci ze słabego fejka, myśle że nie
ziom to jest z hip hopu no ale co tam-.-pop jest dobry wg mnie każda muzyka jest dobra(zawsze znajdzie się utwór co mi się podoba)no może z wyjątkiem dp-.-
@pawelek:
dp tez jest czadowe :evul: Stracilas Cnote wymiat :evul:
ludu na jakie wy dyskoteki chodzicie?że tam jest pop?to chyba pseudo dyskoteka
Matek:smoleń rox-.-:P
Pop... zalezy jaki... wiele popowych kawalkow sprzed kilku lat lubie czasami posluchac, dosc czesto slucham radia, wiec to wynika wlasnie z tego ;) przewaznie nie wiem nawet kto jest wykonawca danej piosenki ;) jesli jednak chodzi o pop, ktory jest teraz najbardziej popularny, jak Brodka, Mandaryna, Mezo i inne tego typu badziewia, to ja dziekuje -_- tego nie da sie sluchac... juz zeszloroczne O-zone bylo lepsze :P
a tak na codzien to glownie slucham zespolow jak IM, Metallica itp ;)
ziom to jest z hip hopu no ale co tam-.-pop jest dobry wg mnie każda muzyka jest dobra(zawsze znajdzie się utwór co mi się podoba)no może z wyjątkiem dp-.-
Ja wiem że "ziom" jest z hh, ale one tak mówią i to mnie śmieszy...
SOAD to pop? :| rotfl
No może jak przesłuchasz Mesmerize... to te "refreny" ale ogólnie oni są super :)
no ale nie gadajcie że to pop ;p
O GUSTACH SIĘ NIE ROZMAWIA xD
Baron Kaldrick
13-07-2005, 13:19
v[ichal']@BK
a czym jest SOAD jak nie new metalem? :p
Czymkolwiek, tylko nie nu. Porównaj sobie LP, LB, Korn i SOAD. Jeśli widzisz pomiędzy panami z lewej, a panami z prawej jakieś podobieństwa w gatunku granej muzyki, to albo z Tobą, albo ze mną jest coś nie tak.
GUSTACH SIĘ NIE ROZMAWIA xD
Jak to Bk mówi, między gustem, a bezguściem jest różnica.
Zalezy jaki POP bo np. takie o-zone czy jakies asereche to kupa... Ale Brodka np. jest spoko... Ogolnie lubie pop o ile jest orginalny nie kiczowaty... A co do Reni Jusis to jest to raczej muzyka elektroniczna... (ona ma duzo super kawalkow do tanczenia)
"(...) ze to nie od filmow i muzyki, lecz od Ciebie zalezy jakie bedzie Twoje dziecko."
Liroy - Daleko Zaszlo... dowod na to, ze hh tez ma pare madrosci:)
takie o-zone czy jakies asereche to kupa
Ale jaka zabawa przy tym!:)
ona ma duzo super kawalkow do tanczeniap
Osobiscie do tanca wole jednak klasyczny pop albo dp:D
Myślę, że SOAD można zaliczyć do popu. Muzyka rockowa często określana jest mianem popu (U2, nawet Pink Floyd), więc czemu nie metal? A do SOAD (chociaż lubię go słuchać) pasuje to określenie.
Marcin of shadow
14-07-2005, 14:19
Techno rox
Ja przewaznie slucham techniawek czasami hip-hopu ale amerykanskiego bo polski mi sie zbytnio nie podoba czasami poslucham jakiegos metala do popu nie podoba mi sie.
ciemne dropsy
14-07-2005, 16:47
Ten tekst to mnie dobil bez reszty :D
Ogolnie mowiac zalezy jaki pop tez. Mandaryna i Doda to jest po prostu pop najlepszy... W sumie nie moge powiedizec jaki pop jest fajny, ale wg mnie jezeli dobrze sie go slucha to jest fajny :P
(maslo maslane)
Kapibara
14-07-2005, 19:02
Ja lubie sluchać popu zwłaszcza Mandaryny, O-zone i Britnej. Dla mnie to jest wporzo.
a tak offtopic nie wydaje sie wam czasem ze green day robiony jest coraz bardziej pod publike,jest coraz bardziej popowy
Rock Fan
18-07-2005, 14:30
POP jest stylem muzyki jak np. Metal, Rock czy inne. Są ludzie którzy lubią POP i ci nie lubiący tego stylu. Tak więc czy jest "wporzo" czy też nie, to już zależy od słuchacza.
noobowaty mistrz
05-07-2006, 19:19
Ja tam lubie pop a zwlaszcza mandaryne
Dan the Automator
05-07-2006, 19:29
@Kald
A ja Ci mówie, że pierwszy Korn niszczy wszystko co SOAD stworzył ;-)
@Temat
W każdym gatunku jest 2% rzeczy świetnych i 98% chłamu. Pop nie jest tutaj inny. Osobiście polecam Bjork.
5 stron bez klotni? Oj, chyba trzeba temat rozkrecic :> HIPHOP JEST LEPSZY OD METALU :P
@edit
ale:
Dowolny metal > Hemp Gru
Wsz, WLKP I CKZ, elo, spal to, nie jestes zią? :/
Dan the Automator
05-07-2006, 19:39
5 stron bez klotni? Oj, chyba trzeba temat rozkrecic :> HIPHOP JEST LEPSZY OD METALU :P
To zależy ;-) np
Kanał Audytywny > 98% metalu
L.u.c > 96% metalu
ale:
Dowolny metal > Hemp Gru
Zależy jaki pop :P Od czasu do czasu trafi się coś niezłego. W sumie to tak jak w każdym innym gatunku muzyki, jest chłam i jest dobra muza ;]
noobowaty mistrz
05-07-2006, 20:08
rotfl ja juz myslalem ze tym odswiezeniem tematu koncze swoja egzystencje na forum a tu prosze nawet modek sie wypowiedzial, no no chyba zmiana strategii dzialania ;) bo innymi nickami to juz dostalem bany za odswiezanie tematow sprzed pol roku (o zgrozo!)
@topic
A tak na powaznie w popie to 99,999% kawalkow to totalne badziwie typu bronie dystansowe do treningu dla newbie paladynow (mam nadzieje ze wszyscy wiedza co mam na mysli) ktore wzajemnie przesciagaja sie w tym kto glosniej ryczy do mikrofonu majace glos grubej baby 150kilo albo palacza papierosow no ale raz na rok trafi sie fajny kawalek, ktory potem mozna na dyskotekach posluchac.
Ale ogolnie pop to jest jeszcze wieksze badziewie niz i tak beznadziejne polskie hiphopolowo pod przewodnictwem jeden osiem L albo 52 debiec (i na dodatek powala mnie jak widze liste przebojow i na pierwszym miejscu w hip hopie widnieje "wybitnie hiphopowy" 18L "jak zapomniec" - neich to najlepiej swiadczy o stanie polskiego HH)
Olorion.
05-07-2006, 20:13
Pop to wszystko co sie sprzedaje
dla mnie najwiekszy szajs pop to th drze sie koles jakby go mieli zabic.
a co do tematu coraz wiecej kiczu idzie, a rodzice sie dziwia czemu ja sie kloce zeby program z muzycznego powiedzmy na wiadomosci zmienila
Olorion.
05-07-2006, 20:22
dla mnie najwiekszy szajs pop to th drze sie koles jakby go mieli zabic.
a co do tematu coraz wiecej kiczu idzie, a rodzice sie dziwia czemu ja sie kloce zeby program z muzycznego powiedzmy na wiadomosci zmienila
jezeli w/g ciebie tokio hotel drze sie swoimi miekkimi glosikami to nie slyszales nigdy prawdziwej muzyki
noobowaty mistrz
05-07-2006, 20:59
Pop to wszystko co sie sprzedaje
Gówno prawda. Wiele rodzajów muzyki "sie sprzedaje", nie tylko pop. Nawet powiem ze te inne bardziej sie sprzedaja, bo tych co lubia podnosic wlocznie nie jest juz tak znowu wiele.
jezeli w/g ciebie tokio hotel drze sie swoimi miekkimi glosikami to nie slyszales nigdy prawdziwej muzyki
Jakby tego nie nazwac, to popisywanie sie swoim glosem w popie poprzez śpiewanie jednej sylaby w 10 sekund zawsze sie konczy kichą w stylu mandaryny.
Pop?
Ale takie disco polo, czy orginałka?
Orginalne piosenki, które wnoszą jakiś klimat - jestem na tak-
Piosenki w których każdy jara blanta, oraz chodzi w białych gejowskich koszulkach wyśpiewując przy tym słowa typu "mydełko faa, siabada, siabada, daba, daba, dam" - odradzam.
A ja słucham popu!!
Ostatnio dowiedziałem sie, ze Rob Zombie jest wokalista popowym O.o.
Tak wiec, pop rulz ;)
A na serio... Mnie tam gatunek wisi, grunt, zeby byla fajna pioseneczka! (byle nie polski hip-hop, ani techno).
p.... o szopenie....
Pop jest również dla ludzi, ja osobiscie lubie posłuchać sobie tego rodzaju muzyki dla relaksu, nie jestem na nie. Jestem na tak...:)
culcha candela >> normalna muzyka >> pop
A na serio... Mnie tam gatunek wisi, grunt, zeby byla fajna pioseneczka! (byle nie polski hip-hop, ani techno).
Czlowieku, sam sobie przeczysz ;)
noobowaty mistrz
06-07-2006, 00:18
Pop?
Ale takie disco polo, czy orginałka?
No nie wyobrazam sobie zeby mozna bylo pomylic disco polo z popem bo disco polo jest tak bardzo charakterystyczne ze nie jest podobne do zadnego innego rodzaju muzyki. (po 3 sekundach piosenki juz slychac ze to disco polo :P)
Czlowieku, sam sobie przeczysz ;)
Najwyzej troszki ;P.
Moze to dlatego, ze z polskiego Hip-Hopu juz od daaaaawien dawna nic nie wpadlo mi w ucho? Tak samo techno. Wiec wychodzi na to, ze w tych gatunkach muzycznych nie ma "ladnych pioseneczek". ;)
Ps. Jesli ktos nie zrozumial przesłania tego posta to serdecznie przepraszam! Jest 00:30 i nie potrafie sie skupic na tyle, by sklecic cos latwego w czytaniu ;P.
Techno wymiata i jest coraz lepsze , a Hip-Hop jest coraz gorszy nc @ hh ~
Walekifa
06-07-2006, 02:07
POP,eee. To ten rodzaj muzyki promowany wyglądem? Ogółem mówiąc nie słucham,szczerze mówiąc,nie jestem w 100% pewien co do tego gatunku muzyki zaliczać.A na dyskotekach? Jak wszystko. Przecież kiedy się wkręcisz, to tańczysz nawet przy biesiadzie.
Shakira i Madonna(ta młoda też) są wporzo, reszty nie lubie.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 10:43
ja mam watpliwosci czy polski hiphop w ogole jeszcze istnieje, zwlaszcza kiedy slucham disco polo typu 18L co jest niby zaliczane do hiphopu i jeszcze jak na ironie jest na czolowkach list przebojow
@noobowaty~
Jakby tego nie nazwac, to popisywanie sie swoim glosem w popie poprzez śpiewanie jednej sylaby w 10 sekund zawsze sie konczy kichą w stylu mandaryny.
Posłuchaj [chociażby - nie mówię, że to najlepszy przykład) Bruce'a Dickinsona w "Hallowed by the name" (Iron Maiden) i powiedz, że wyciągnięcie jednej sylaby to kicha, to chyba Cię powiesze za suty z traktorem przywiązanym do kostek. [jeśli dobrze Cię zrozumiałem]
@noobowaty~
Posłuchaj [chociażby - nie mówię, że to najlepszy przykład) Bruce'a Dickinsona w "Hallowed by the name" (Iron Maiden) i powiedz, że wyciągnięcie jednej sylaby to kicha, to chyba Cię powiesze za suty z traktorem przywiązanym do kostek. [jeśli dobrze Cię zrozumiałem]
jemu nie chodzi o to ze wyciaganie sylab to kicha, tylko ze najczesciej w popie im to nie wychodzi tak jak powinno.
noobowaty mistrz
06-07-2006, 11:55
No wlasnie mi chodzilo tylko i wylaczanie o popowe wyciaganie sylab, w innych gatunkach wyglada to lepiej, a w popie najczesciej stoi jakas babka przy mikrofonie i sie popisuje swoim glosem ze jest glosny i dlugo ciagnie sylaby (wezmy na przyklad piosenkarke pop edyte gorniak - przeciez to totalne dno, a spiewajac w korei polski hymn wlasnie wyciagala jedna sylabe przez 10 sekund co wyszlo katastrofalnie - a tak wlasnie spiewa wiekszosc popowcow typu wlocznie, mandaryny i inne badziewia)
Walekifa
06-07-2006, 13:29
ja mam watpliwosci czy polski hiphop w ogole jeszcze istnieje, zwlaszcza kiedy slucham disco polo typu 18L co jest niby zaliczane do hiphopu i jeszcze jak na ironie jest na czolowkach list przebojow
A mi jest przykro,że ludzie słuchają takiego hiphopolo jak : Werba(V? z łaciny-słowa ;p ) jeden osiem el, tede. I wystawiają taką opinię :p . Posłuchaj sobie hemp gru/WWO.
@ DOWN
Musi być to coś? :p Nie rozumiem o jakie "coś " ci chodzi,jeśli nie ma tego pop.a Hip hop i techno są przy tym gorsze.
Uszy mi od tego nie odpadają, ale takiej muzyki poprostu nie lubię. W muzyce musi być takie 'Coś'. Pop tego niema. Aczkolwiek bardziej lubie pop od hip-hopu czy tekno...
Coz, ja raczej popu nie slucham i nie mam zamiaru, poniewaz nie dosc, ze nie trafia w moj gust, to niektore piosenki mnie wrecz denerwuja..
Moim zdaniem Pop jest OK a Hip-Hop, Metal itp. to raczej nie dla mnie :p (Dla innych może być odwrotnie)
Shanhaevel
06-07-2006, 19:31
A ja i tak stawiam na TOKIO HOTEL i BLOG27!!1111122
bil kochham cieee!11 ala i tolla som soper!1
Matko, dopadło mnie...
Niektóre kawałki popu są dobre, reszta niekoniecznie...
Ja lubie pop.Jestem na tak.
niektóre kawalki lubie np Shakira, bo swietnie tanczy i jest ladna : - )
ja osobiscie nie trawie popu , slucham metalu ;/
noobowaty mistrz
07-07-2006, 22:06
@Walekifa
Zle mnie zrozumiales. Mi nie chodzilo o to ze ja slucham 18L i innych tego typu badziewi. (bo nie slucham i nienawidze ich) Mi chodzilo o to ze raz ich utworow posluchalem (no bo musialem posluchac zeby wiedziec jakie sa) i po tym jak posluchalem bylem w******** ze to w ogole sie niby do hiphopu zalicza i jest na czolowkach list przebojow. (bo tak naprawde ma to tyle wspolnego z hiphopem co orshabaal z rabbitem)
Mozna powiedziec ze POP jest muzyka uniwersalna. Ja osobscie wole techno od POP-u.
Metal \m/ Ale wolę pop od hiphopolo (uogólniając, ofc nie każdy pop, i nie od każdego hiphopolo xD, no i tytułami tu nie zaszpanuję, bo nie interesuję się szczególnie, po prostu jak leci w radiu to 'zniesę' jakoś xd).
POP nie jest wporzo... Takie moje skromne zdanie ;P
Gówno prawda. Wiele rodzajów muzyki "sie sprzedaje", nie tylko pop. Nawet powiem ze te inne bardziej sie sprzedaja, bo tych co lubia podnosic wlocznie nie jest juz tak znowu wiele.
A moim zdaniem muzyka pop jest prawie najmniej wymagająca. Największe chłamy typu Manadaryna mogą odnieść na tym rynku sukces. Oczywiście jeżeli Mandarynie się nie powiedzie może zacząć śpiewać disco-polo, a jak nawet tam sobie nie poradzi może opuścić spodnie i zacząć trzymać się z ziomalami. Oh tak... w Polsce można odnieść sukces, niewątpliwie :').
@Topic
Nie wiem w ogóle skąd się wziął taki gatunek... ale skoro już jest to zostawiam go Manadarynom czy innym Frytkom.
Nie wiem w ogóle skąd się wziął taki gatunek... ale skoro już jest to zostawiam go Manadarynom czy innym Frytkom.
Pop to nie tylko mandaryna;] albo rozmawiajac o gatunku porownujemy perelki do perelek albo smieci do smieci. Bo porownujac Lordiego, grajacego niewatpliwie jakis metal, do Robbiego Williamsa, grajacego pop - to metal zostaje daleko w tyle;]
I w popie, i w metalu, i w hh, i w kazdym innym gatunku znajda sie perelki, ktore mozna slucha jak i smieci, ktorych nie da sie sluchac. Wylaczam tutaj dm/bm - moje ucho jest zbyt wrazliwe na to cos.
Wylaczam tutaj dm/bm - moje ucho jest zbyt wrazliwe na to cos.
A ja nie mam bliżej sprecyzowanych gustów ;) Odpowiada mi każdy metal, który mi wpadnie w ucho - przynajmniej jak na razie. Ściągać na większą skalę zacząłem niedawno, i jeszcze nie wszystko przesłuchałem ^^'
Ale z resztą się zgadzam... ;)
Pop hmm komercha i tyle. Jeżeli mam słuchac popu to jedynie coś co mi wpada w ale na ogół nie słucham tej muzyki ; x
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.