PDA

Pokaż pełną wersje : Kazde pokolenia ma jakis cel... a moje kur** nie - moje marne skrobanie o malolatach

Matek
13-07-2005, 09:48
W sumie to nie wiedzialem jak nazwac ten temat.

W tej chwili jakos malo mnie ovchodzi stwierdzenie, ze "nie wiek decyduje o dojzalosci, ale rozwoj psychiczny" i "niektorzy 14 latkowie sa bardziej dojrzali od niektorych 18 latkow". Osobiscie nie znam zadnego takiego przypadku... ale nie o tym chcialem napisac.

Wlasnie natknelem sie na ten artykuł: http://wiadomosci.onet.pl/1237382,720,3,kioskart.html

I tak sie zastanawiam. Czy ja juz naprawde jestem taki stary, ze podejscie 15 latkow jest bardzo zalosne?

Bo jesli spotkalbym jakas 15latke (na szczescie nie mam z takimi stycznosci), ktora przyznalaby sie, ze 'pierwszy raz' ma juz za soba i zrobila to z pelna odpowiedzialnoscia i z milosci bez zachamowania powiedzialbym, ze jest zwykla, najnormalniejsza *****.

Pierwszy raz w wieku 15 lat to wogole makabra;] Albo zwiazek 15 latki z 24 latkiem z nadzieja, ze to jest z milosci. Gdzie sie podzialu czasu, kiedy ludzie kochalo sie z milosci a nie 'bo to jest trendy'? powiesz dla smarkuli dwa slowa i ona juz gotowa zrobic wszystko. Czy dziewczyny z waszego pokolenia to kretynki i idiotki? Czy mi sie tylko wydaje?

Czy ja przespalem jakas rewolucje spoleczna?

Ludzie - przeciez to jest chore co sie teraz wyprawia. Gdzie nie pojde, z kim nie bede gadal slysze jak jakis koles w wieku 14 lat mowi: "ja to jestem odpowiedzialny i bardziej rozwiniety od innych rowiesnikow". Ale jakos nie widac dowodow na to. No chyba, ze za dowod odpowiedzialnosci mozna brac to, ze koles sie nachla czy nacpa (mowie takze o trawce) i bedzie sie tym chwalil na lewo i prawo.

W sumie troszeczke glupio mi to krytykowac bo sam tak robilem:] Ale mimo wszystko znalem swoje mijesce w szeregi i nie bebnilem naokolo jaki ja jestem 'dorosly'

To moj manifest... napisalem go wspolnie z O.Rydzykiem.

Ide po sznur... moze tym razem sie uda:D

Liado
13-07-2005, 10:11
Ja się nie spotkałem jeszcze z żadną 14-15 latką która już to robiła. Są co prawda nieletnie kurtyzany ale to już zupełnie co innego bo one tak zarabiają na życie.
"Powiesz dla smarkuli dwa slowa i ona juz gotowa zrobic wszystko. Czy
dziewczyny z waszego pokolenia to kretynki i idiotki? Czy mi sie tylko wydaje?"
Niewiele jest takich. Zazwyczaj to zaklompeksione babiszcza które może mają trochę "zewnętrznej" urody ale jak słuchają starszych "koleżanek" (któe są oczywista bardzo trendi i wogóle) ile to one razy i w jakich pozycjach to później żęby nie być gorszą dają... tylnią część ciała.
"Ja to jestem odpowiedzialny i bardziej rozwiniety od innych rowiesnikow" im chodzi oto że albo są jednymi z niewielu w klasie którzy nie palą. Albo że na ostatniej imprezie wypalili/wypili mniej niż inni. Niektórzy mówią że są już dorośli... :/ Będą tacy jak nabiorą dystansu do siebie i innych i przestaną wreszcie gadać o tym że oni to już mają całe cy latka czyli są już dorośli.

TheNatoorat
13-07-2005, 10:14
Taak... załóżmy, że 80% nastolatków to takie "dojrzałe" osobistości.
Taak... dobrze. Tylko co to 80% ma do pozostałych 20%, normalnych osób?
I właśnie tutaj manifest zaczyna klękać - wszystko to oznacza nic innego jak uogólnianie.
Spotkałeś parę osób zachowujących się tak, jak opisałeś, ale czy to znaczy, że wszyscy wokół to niewyżyci seksualnie zboczeńcy?
Owszem, część czytająca te wszystkie kolorowe pisemka prawiące o seksie może stać się kandydatem do późniejszych pedofili, alfonsów czy innych gwałcicieli.
W każdym razie - odczep się ode mnie. :P

Nightwalker
13-07-2005, 10:16
Fakt. To co sie teraz wyprawia jest chore. Te czasopisma mnie śmieszą swoją żałosnością. Jak mam zły humor, to wchodze na forum filipinki się pośmiać z głupoty ludzkiej. A tak na serio jest to okropne. Mało jest naprawdę poważnych dziewczyn jak i chłopaków. Wszyscy uważają, że są tacy dorośli i w ogóle - pełna odpowiedzialność. A jak im się wytknie głupote w rozumowaniu to cię zjedzą żywcem. Mało jest naprawdę rówieśników poważnych, a jeszcze mniej, tych co nie uwalili się tak, ze można nimi łatwo manipulować (pare razy w ten sposób zdobyłem batony, chipsy ;] - urodzony ze mnie polityk co? :P)[część ludzi nie pamiętało, ze pokupowali takie rzeczy :P]
A teraz wróćmy do tematu.
Pisemka takie propagóją "wolność" ,a to się większości moich rówieśników się to podoba. Bo niby są tacy dorośli i w ogóle...

PRAWDZIWYM TESTEM DOROSŁOŚCI JEST PRÓBA WYCHOWANIA TWOJEGO DZIECKA NA POŻĄDNĄ OSOBĘ.

Nie czuję się dorosły, ale w jakimś sensie mądrzejszy od nich. Mam cel. Chcem go osiągnąć. Żadna niechciana ciąża mojej dziewczyny (której nie mam), żadna "maryśka", żadne papierosy (i alkohol -zostane zbesztany ;])
nie przeszkodzi mi w jego urzeczywistnieniu.

Ashlon
13-07-2005, 10:20
A ze sie tak spytam...czy kogos to interesuje, ze 15 letnia dziewczyna przespala sie z chlopakiem? A co mi do tego? Jak chce, to prosze. To ona najwyzej bedzie miala w razie wypadku przechlapane zycie juz na starcie, a nie ja.

AD " jak jakis koles w wieku 14 lat mowi: "ja to jestem odpowiedzialny i bardziej rozwiniety od innych rowiesnikow"" - tym wlasnie zdaniem pokazuje, jaki to on "rozwiniety" jest. Pff....

I...
"No chyba, ze za dowod odpowiedzialnosci mozna brac to, ze koles sie nachla czy nacpa (mowie takze o trawce) i bedzie sie tym chwalil na lewo i prawo."

Tez - co mi do tego? To on bedzie sie na wroclawskim Dworcu Glownym zwijal na ziemi i prosil o 50 groszy, a nie ja.

@Edit : Nightwalker : bez alkoholu?! No co ty? Nie jestes "zią"?Ja cie, juz sie do ciebie nie odzywam, ty...ty...abstynencie ty! ;)

Wilq
13-07-2005, 10:28
A ze sie tak spytam...czy kogos to interesuje, ze 15 letnia dziewczyna przespala sie z chlopakiem? A co mi do tego? Jak chce, to prosze. To ona najwyzej bedzie miala w razie wypadku przechlapane zycie juz na starcie, a nie ja.

AD " jak jakis koles w wieku 14 lat mowi: "ja to jestem odpowiedzialny i bardziej rozwiniety od innych rowiesnikow"" - tym wlasnie zdaniem pokazuje, jaki to on "rozwiniety" jest. Pff....

I...
"No chyba, ze za dowod odpowiedzialnosci mozna brac to, ze koles sie nachla czy nacpa (mowie takze o trawce) i bedzie sie tym chwalil na lewo i prawo."

Tez - co mi do tego? To on bedzie sie na wroclawskim Dworcu Glownym zwijal na ziemi i prosil o 50 groszy, a nie ja.

@Edit : Nightwalker : bez alkoholu?! No co ty? Nie jestes "zią"?Ja cie, juz sie do ciebie nie odzywam, ty...ty...abstynencie ty! ;)

Założyciel tematu miał na celu ukazanie tego, jak współczesna młodzież uważa się za "dorosłą"...
Poza tym "co mi do tego" nie wiem ile masz lat, ale jeśli takie będzie podejście ludzi do tego typu problemów, to za niedługo wrócimy do pradawnych zwyczajów ożenku w wieku 16 lat :p
Poza tym, na tym forum jest sporo młodzieży w/w wieku, wiec uwazam, ze ten temat ma sens. To tylko moje zdanie ;)

Venderer
13-07-2005, 10:29
Też się z tym spotkałem... Chodź jestem "smarkacz" to jednak rozumiem co te "idiotki" wyprawiają. Jedna się maluje jak prostytutka (serio >,< tona tuszu, szminka krwista itd.) i łazi z jakimiś pijakami z pod spożywczaka -,-"

Inna w sobote ma na GG status "Michał kocham Cie" w poniedizłek "damianku nie zostawiaj mnie", a w czwartek "Ide spać... Będe śniła o tobie mój kochany Mariuszku"... czy to nie ejst żałosne O_o Codzień odprowadza ją pod kaltke inny synek>,<

Teraz to chyba im młodsze pokolenie tym jest ono coraz głupsze w przyszłości...

Murzyn barbarzynca
13-07-2005, 10:30
ehh niestety zgodze sie z tym co mowisz ale z kad sie to bierze czemu oni tacy sa? (ja jestem w tym wieku :P ale jakos narazie nie mysle o tym :P )

Tasior
13-07-2005, 10:36
Naukowcy już dawno zauważyli wpływ topnienia lodowców na zachowanie ludzi. Im lodowce robią się mniejsze tym ludzie zachowują się głupiej. Te badania były robione wraz z badaniami Mr.Jediego na temat "Wpływ Zorzy Polarnej na miesiączkowanie pingwinów ceserskich", a to już jakiś "certyfikat" jakości, nie?

@Nekromanta
Jak koleś się nie będzie uczył i nie znajdzie pracy to na niego pójdą pieniądze z twoich podatków, a można je przeznaczyć na jakieś "lepsze" cele.

*nuci "Hit That"*

Arthus Drag'Tail
13-07-2005, 10:40
Tak sie teraz porobilo. Ja mam 14 lat i z moimi rowiesnikami nie jest tak zle (przynajmniej ta czescia, ktora znam). Jak widze dziewczyny, ktore maja 2,5 t tuszu, szminek i innych tego typu badziewi na twarzy to mi sie plakac chce. Wg mnie znacznie lepiej wygladaly by bez makijazu, albo z takim lekkim "podkreslajacym urode" czy jak to tam sie okresla. Pewnie wydaje im sie ze makijaz czyni doroslym. Widzialem takze wiele dziewczyn ktore raczej na 99% mialy "lekka" nadwage i przy tym paradowaly po ulicy w obcislej, przykrotkiej bluzeczce. Nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze miedzy spodniami a bluzeczka wisial im fald tluszczu. Tak samo nie rozumiem palenia i cpania w wieku 13-14 lat. Im pozniej sie zacznie, tym lepiej, bo mniej zdazy to uszkodzic nasz organizm. Oczywiscie najlepiej wogole nie zaczynac, ale to juz inna sprawa. Takie palenie, to u sporej czesci wydaje mi sie takze jakby na pokaz.

Heliwurab
13-07-2005, 10:48
Ja może narazie nic nie wiem, ale na gg kilka dziewczyn ma takie opisy że.. niepowiem... raz ma "myśle o tobie", "śpie i śnię :* " ,jakieś głupie wierszyki i inne gówna.. po co pokazują to publicznie... podniecają się? :D Moim zdaniem dziewczyny są naprawde BARDZO dziwne...potem będą płakać że je ktoś zg***cił... no, jak sie ma takie opisy.. może ktoś z was zna akcje "Nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie".... właśnie..
Dziewczyny sux!
Porządni ludzie rox!
Gunz Online rox!
Ja rox!
Modki rox!
Por***ni ludzie sux!
P.S. sora za przekleństwa. trzeba się czasem wyżyć :evul:

Thero
13-07-2005, 10:52
Matek, tu nie chodzi o sam seks, o samo pisanie o erekcji przy topliście Bravo, równie dobrze mogłoby to być opowieść o Gumisiach, skoro ty coś skrąbnąłęś to ja też się nie pohamuję: Młodzież szuka czegoś nowego, dającego im nowe doznania, ciekawe tylko czy to wina naszych czasów czy wina tego, że co 2 gówniarz miał wszystko jak na dłoni, rozpuścił się aż wszystko wydało mu się nudne, a o czym można mówić poza dragami? O seksie, gdyby było to już zupełne dno to w Bravo pisano by o dragach, ale to już przecież wyraźna przesada, przecież tu są dorośli poważni ludzie, którzy nie pozwolili by Bravo girl pisać takich rzeczy i nie pozwalali by tego dzieciakom czytać. A seks to produkt w sam raz, świetnie się sprzedający wśród pokolenia szukającego nowych doznań, gdyby tym tematem zainteresował się np. CKM to była by niezła lektura faktów na temat dzisiejszej młodzieży, czasami myślę, że jeżeli nie jesteś wydurniającym się gówniarzem bakającym marijuany i nie "przyznajesz się" wśród przyjaciół, że jesteś "dojrzały" to jesteś wysoko ponad tym. To jest poważny problem, bo za kilka lat tu będzie takie dno, że trzeba będzie uciekać za granicę. Czy smarkacze nie mają nic do roboty jak czytać o orgaźmie Moniki, która ma 15 lat i ma nieregularną miesiączkę?! Nosz qrva, przesada, jak takie coś się może sprzedawać? Kolejne po takim Bravo jest, nie lepsze, mtv. Ja lubię sobie czasem obejrzeć jakiś program, nawet zabawne jak chcesz się rozluźnić, ale oglądać to tak namiętnie jak starowinki słuchają Radia Maryji? To wszystko zmierza w złą stronę... w bardzo złą bo takie kolorowe gówno może w głowie pomieszać priorytety.
Przynajmniej mi trochę ulżyło jak napisałem te kilka linijek wypocin ;).

Dan the Automator
13-07-2005, 10:57
Powiem to tak - nie miałem jeszcze okazji poznać interesującej ("głębokiej") dziewczyny, czytającej regularnie bravo.
Amerykański model młodości chyba zawiódł... ;)

hoomik
13-07-2005, 10:57
Wy tu wszyscy o paleniu i cpaniu, a main theme to jest seks uprawiany przez 13-latkow. Wiec ja sprobuje wypowiedziec sie conieco na ten wlasnie temat.

Juz nawet nie bede mowic, ze odbywanie stosunkow plciowych przez osoby ponizej bodajze 15 (czy 14, nie pamietam) roku zycia jest zabronione przez polskie prawo, bo na to nasze prawo i tak kazdy zlewa jak tylko moze. Chodzi mi o to, ze uprawianie seksu w wieku 13 lat jest cokolwiek... smieszne. Tak, smieszne. I zalosne. I jakby nie patrzec - bezsensowne. Skad taka 12-13 latka ma wiedziec, jak czerpac z tego przyjemnosc? Ach, no tak, zapomnialem - "Bravo" ja nauczylo. Grupa "dojrzalych, odpowiedzialnych i doroslych" osob z tego pisemka ja uswiadomilo. Oni nie zdaja sobie chyba sprawy z tego, ze w pewnym sensie lamia prawo wypisujac takie bzdury. Owszem, nie namawiaja nikogo bezposrednio do odbywania stosunkow, ale poprzez tresc zawarta w pismie dzialaja na podswiadomosc czytelnika, wywieraja na nim pewna presje, nacisk - przez co staja sie w pewnym stopniu odpowiedzialne za to, co taka 13-latka zrobi. Ze niby jakby byla madra to by tego nie zrobila? A gowno prawda. Umysl mlodych nastolatkow nie jest jeszcze na tyle uksztaltowany, aby dokonywac w pelni swiadomych decyzji - a tym bardziej odpowiedzialnych. Takie dzieci (no bo w gruncie rzeczy to sa jeszcze dzieci, podstawowka to nie dzieci?) ulegaja emocjom, wykonuja czynnosci pod wplywem impulsu, jaki moze im zaserwowac film, rozmowa z kolega/kolezanka czy wlasnie kolorowe pismo. A wiec wszelkie "Bravo", "Popcorny" czy co tam jeszcze w kiosku mozna dostac - odpowiadaja za czyny dokonane przez czytelnika. Takie jest moje zdanie.

Teraz kwestia "doroslosci" tych 13-latkow. A niech sie woza - niewazne czy bede probowal im kulturalnie wytlumczyc, ze nie maja racji, czy im w*******e - i tak swojego przeswiadczenia o swojej dojrzalosci nie zmienia. Ale co mi tam, przynajmniej mam z nich radoche. Chce - niech pije/pali/cpa/puszcza sie/whatever. Jego/jej strata. Ale moje zdanie jest takie, ze z np. alkoholem nie powinno zaczynac sie wczesniej niz w 15-16 roku zycia (chyba ze lubisz rzygac na potege, wtedy prosze bardzo - pij majac chocby i 10 lat), a papierosy i cpanie to juz w ogole. Chociaz w sumie mi to i tak zwisa i powiewa, mamy takie wlasnie komercyjne czasy, ze kolorowe pisma, uzywki i inne wynalazki XXI wieku sa teraz czyms opiniotworczym. Ach, gdzie podzialy sie te czasy, kiedy zamiast "Bravo" wszyscy czytali Kaczora Donalda...

Heliwurab
13-07-2005, 11:04
hoomik jak cie to ucieszy, to ja czytam Kaczora Donalda :P
I mam prawie 13 lat...
o matko, ale się porobiło. Już nie mam przed wami tajemnic :P
Dobra. Nie gadać mi tu o seksie tylko wracać do Tibii i mi lvl nabijać, bo jak nie to wszystkich zbanuje! :P
Dreamersi, ruszyć się! Najlepsza guildia na świecie musi grać! A nie marzyć o seksie z 13 latkiem... (co ja wygaduje? powstrzymajcie mnie :evul: ).
No, to na tyle :P

Gangrel
13-07-2005, 11:05
Kurde jaki ja stary i nie modny jestem...16 lat, ciagle bez stosunku i dotego zamiast sie przyzwoicie na lyso ogolic dlugie wlosy nosze...

Jakby nie bylo w tym artykule jest duzo sensu. Dzieci nie posiadajace autorytetu w rodzicach/nauczycielach musza go sobie znalesc. Co najgorsze, nie jest to takie trudne.

Wazne jest tez podejscie do bycia na topie. Ktos kto szpanuje w zasadzie robi to nieswiadomie dla innych, nie dla siebie. Wkoncu ciezko przed samym soba szpanowac...Teraz wystarczy trafic na jakas dyskoteke i mamy przemiane spoleczna...

Co ciekawe takie zachowanie nastolatek czesto wiaze sie z odrzuceniem zasad kosciola. Mimo ze ja tez je odrzucam(choc z diametralnie innych powodow), uwazam ze przynajmniej w tym temacie spoleczenstwo bylo by zdrowsze.

pabloxxl
13-07-2005, 11:21
Mam wrażenie że jestem z marsa, 16 lat i żadnej przelecianej panny, lol :)
Jak dla mnie lansowanie tej amerykanskiej kultury w Polsce to niewypał, bo co chociaż troche inteligentni ludzie będa z niej zlewać. A to że jakies napalone nastolatki chcą być za wszelką cene "Trendy", jest po prostu żałosne. Ave!

Ashlon
13-07-2005, 11:29
Założyciel tematu miał na celu ukazanie tego, jak współczesna młodzież uważa się za "dorosłą"...
Poza tym "co mi do tego" nie wiem ile masz lat, ale jeśli takie będzie podejście ludzi do tego typu problemów, to za niedługo wrócimy do pradawnych zwyczajów ożenku w wieku 16 lat :p
Poza tym, na tym forum jest sporo młodzieży w/w wieku, wiec uwazam, ze ten temat ma sens. To tylko moje zdanie ;)

O ile mi wiadomo, mozna sie zenic od 16 lat, ale trzeba miec na to zgode rodzicow, poparta przez sad. Moglibysmy wrocic do zasady - rob sobie dzieci ile chcesz, ale je utrzymaj (bez zapomogi w takim wieku etc). Bo najpierw trzeba miec w glowie troche, zeby podchodzic do takich rzeczy. A tu oboje (to jest : chlopak i dziewczyna) wyraznie pozbyli sie tego z glowy.

@Tasior : a na co teraz ida? Na pensje ministrow, prezydentow i na ich sluzbowe samochody. Kasy na nic nie ma, ale ministerstwo zdrowia jakos moglo kupic ~30 mercedesow.

PiXik
13-07-2005, 11:47
Nie widziałem chłopaka czytającego brawo itp itd(chyba że dla żartu właśnie te listy na lekcji religii kiedy to każdy ma polew z tego:D)Wyznawczynie Brawo i True Mandaryny to kretynki ale cóż każdy robi co chce.sex w wieku 13 lat jest nienormalne,tak samo poddawanie się trendom-modna muzyka,modne to że się ma dziewczynę/chłopaka,modne picie<<;(,modne palenie i wg mnie moda na techno;(>>>czego nie lubie POZERSTWA,a koleś który najpierw słucha hh bo jest modny potem innej muzyki bo jest to modne i robi wszystko żeby być trendy jest łajzą-.-

Ghost Nieudany
13-07-2005, 12:07
Kiedyś ktoś mądry mi powiedział - "seks jest jak praca - im częściej to robisz, tym większym rutyniarzem się stajesz. Warto się kochać mając 12 lat?".

Bravo to nic innego jak próba zbicia kasy na naiwności i niewiedzy nastolatków... Dzieciaki od lat 12 w zwyż skupują to gówno masowo z kiosków by poczytać, jak upolować faceta tudzież dowiedzieć się, jaki rodzaj pocałunku jest odpowiedni w czasie konkretnej fazy księżyca tudzież miesiączkowania pingwinów cesarskich.
POPIERAM istnienie magazynów dla nastolatek - ale takich, które traktują o dzisiejszej modzie, kosmetykach, trendach itd, a nie o seksie (taką postawę reprezentowała bodaj "Trzynastka", nie wiem jak teraz). Dzięki takim bagnom jak Popcorn czy Bravo przeciętna 13-latka zna więcej seksualnych pozycji niż ktoś o dziesięć lat od niej starszy... Ludzie, bez przesady - nie mówię, żeby nastolatki nie miały jakiegokolwiek pojęcia o fizycznym aspekcie miłości - ale z umiarem... Na wszystko przyjdzie czas, na seks również.

Ashlon
13-07-2005, 12:08
<<;(,modne palenie i wg mnie moda na techno;(>>>czego nie lubie POZERSTWA,a koleś który najpierw słucha hh bo jest modny potem innej muzyki bo jest to modne i robi wszystko żeby być trendy jest łajzą-.-

A w podpisie : techno star....A czemu ktos, kto chce sie podobac innym i pokazac wsrod rowiesnikow, jest lajza? Nie moze sie pokazac przez osiagniecia, to pokazuje sie przez ubior...

pabloxxl
13-07-2005, 12:10
Naprzykład taki Linkin Park, Jezu jakie to ostatnio modne sie stało, też dzieki takim pisemkom. A pomyśleć że kiedyś miałem ich koszulke :)

PiXik
13-07-2005, 12:13
A w podpisie : techno star....A czemu ktos, kto chce sie podobac innym i pokazac wsrod rowiesnikow, jest lajza? Nie moze sie pokazac przez osiagniecia, to pokazuje sie przez ubior...ale ja słucham tej muzyki od 8 lat a mam 16-,-i nie zminiłem jej na rzadną inną bo jest cool,a znam pare osób które najpierw były hip hopowcami a potem że słuchają techno-pozerzy.dobra ubiór to co innego to można zaakceptować ale dlaczego zmieniać siebie od góry do dołu?przez trend przecież to łajzowskie;(

Calista
13-07-2005, 12:23
Ja może narazie nic nie wiem, ale na gg kilka dziewczyn ma takie opisy że.. niepowiem... raz ma "myśle o tobie", "śpie i śnię :* " ,jakieś głupie wierszyki i inne gówna.. po co pokazują to publicznie... podniecają się? :D Moim zdaniem dziewczyny są naprawde BARDZO dziwne...potem będą płakać że je ktoś zg***cił... no, jak sie ma takie opisy.. może ktoś z was zna akcje "Nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie".... właśnie..
Dziewczyny sux!
Porządni ludzie rox!
Gunz Online rox!
Ja rox!
Modki rox!
Por***ni ludzie sux!
P.S. sora za przekleństwa. trzeba się czasem wyżyć :evul:

eee... dlaczego od razu dziewczyny sux? a czy wszystkie dziewczyny są takie? wątpie.

Ja osobiście nie uważam sie za dorosłą. Ciesze sie jak ludzie perfidnie mówia mi w twarz, że zachowuje sie jak dzieciak :P [ taki wiek? ] Może czasem przesadzam...ale powage też trzeba umieć zachować :)

Na kolana mnie powala, to jak ide w szkole korytarzem, widze rządki dziewczyn siedzących pod ścianą z BRAVO w ręku czytających "Trudne pytania"... -.-" Nie szkoda kasy na to gó*no*? :/

Sinpal
13-07-2005, 12:25
Sam mam 14 lat i jak widze w szkole dziewczyne która jest tak wysmarowana kosmetykami i wygląda jak przysłowiowa "****a" to mi się rzyga chce, z szkoł znam z 14 dziewczyn normalnych :/ . Pamiętam jak dawniej moja siostra czytywała bravo wtedy takich rzeczy nie byłó poźniej zaczeli coś pisa o seksie to mój tatuś wzioł gazetke do ręki przeglądnoł i odtąd siostra nie kupuje bravo (to było z 5-6 albo więcej lat temu).Mówimy o dziewczynach , chłopaki nie są lepsi(źle napisałem?:P) typowe gadanie o seksie lub masturbacji(dobrze napisałem?:P) to mnie dobija.Tak samo picie (zdarzyło mi się raz 18 kuzyna:P) , palenie (i tak mam zmarnowany organizm przez rodziców) cpanie (obłędne wydawanie kasy).
Dziękuje za odczytanie mojej wypowiedzi.

Nightwalker
13-07-2005, 12:26
Napewno można pogratulować twórcom takich pism pomysłu. Chodź jest to perfidne zarabianie na głupocie młodzieży, ale widać, że się opłaca.
Ja sam niemógłbym (gdy bym nie miał palącej potrzeby gotówki) prowadzić takiego pisma. Poprostu się takim czymś brzydze Zarabienie na czyjejś naiwności...

Caer
13-07-2005, 12:49
Według mnie, o seksie powinno właśnie pisać w gazetach, lecz w sposób "normalny", "głębszy". Pisać, że seks to nie jest zabawa i nie przyjemność jest w nim najważniejsza. Pisać, że tu właśnie chodzi o afirmację związku, tak jak mówił dr. Libera. Napiszą w takim "Bravo", że to przyjemność i inne takie bzdury, a potem 3/4 dzieciaków myśli tylko o seksie i nie widzi poza nim świata. Co do kosmetyków: stwierdzam, że jest to teraz, niestety, bardzo modne. Większość dziewczyn tak sie wystylizuje, że wygladają jak, za przeproszeniem, ku**y. Co do opisów na gg, nie tylko dziewczyny takie mają. Niestety, dosyć sporo chłopaków, których mam na gg, miało co 2-3 dni ten sam opis z imieniem innej dziewczyny... żałosne... Alkohol, fajki i narkotyki: debilizm. Jest to sposób osób zakompleksionych na zaimponowanie kumplom/kumpelom.

spider-bialystok
13-07-2005, 12:55
Alkohol, fajki i narkotyki: debilizm. Jest to sposób osób zakompleksionych na zaimponowanie kumplom/kumpelom.
Napicie sie z kumplami po piwie na zakonczenie roku szkolnego czy przy ognisku to tylko dla zaimponowania? Nie!
A papierosy pala zazwyczaj osoby ktore zaczely z ciekawosci i popadly w uzaleznienie.

Knight Simon Dark lord
13-07-2005, 13:07
ja nie pale nie cpam jak mozna cos takiego robic co w tym jest sam dym papierosowy mnie obrzydza a co dopiero gdybym palic mial alkohol moze byc ale tez nie tyle by pic go caly czas co najzwyzej na jakies imprezie lub jak jest "okazja" np urodzin lub cos w tym stylu ale palenie spanie uwazam za bezsensowne co do typu muzyki nie mam jednoznaczego co mi wpadne w ucho to slucham nie wazne czy to pop,hip-hop czy disco-polo jak mi sie podoba to slucham i co do artykółu nie wszystkie dziewczyny muszą takie być co prawda większość taka jest bo chcą być "na topie" ale jak można robić coś by się komuś spodobać cóż to moje zdanie

Parys
13-07-2005, 13:29
@Knight Simon Dark lord

Ja to bym Ci radził nie mądrzeć się tak, tylko trochę interpunkcji się pouczyć.

@topic

No niestety to prawda, wszędzie tylko sex i sex. No, ale raczej nic na to poradzić się nie da. Przejdzie im z wiekiem. Zresztą co mnie to obchodzi czy 13 latka, pieprzy się z 14 latkiem? To oni będą mieli trudny start, jak wpadną.

Galarion
13-07-2005, 13:32
Według mnie, o seksie powinno właśnie pisać w gazetach, lecz w sposób "normalny", "głębszy". Pisać, że seks to nie jest zabawa i nie przyjemność jest w nim najważniejsza. Pisać, że tu właśnie chodzi o afirmację związku, tak jak mówił dr. Libera. Napiszą w takim "Bravo", że to przyjemność i inne takie bzdury, a potem 3/4 dzieciaków myśli tylko o seksie i nie widzi poza nim świata.

No racja, ale wtedy kto by to kupowal? Juz lepiej wziac "Twoja Droge" czy jakos tak od katechety, tam caly czas takie rzeczy pisza, lecz czy sie sprzedaje w 100 000+, nie sadze...

Nie wiem dlaczego autor mowi o calym pokoleniu. Tez moge powiedziec, ze 20-latkowie to zlodzieje, agresywne dresy, dziwkarze, menele, prostytutki, itp. i mam do tego takie same podstawy jak Ty. Studiujesz wiec nie spotykasz ich pewnie zbyt wielu(chociaz sam nie wiem :P), lecz to nie znaczy, ze sie nie znajda jacys degeneraci, ktorych przeciez w tym wieku jest bardzo wiele(sam pewnie wiesz lepiej). Ja przyjmuje postawe mimowolnego obserwatora zachowan ludzi w roznym wieku i wcale z tego powodu nie czuje sie dojrzalszy, po prostu mam niektore rzeczy w d...nosie. Co z tego, ze jest wielu idiotow w moim wieku? Mimo wywieranej presji sam nie musze taki byc. W koncu i tak kazdemu z wiekiem (chyba) przejdzie. Trzeba nabrac troche dystansu :). Jesli ktos chce czytac Bravo, to niech se czyta, co mi to przeszkadza. Mozna jeszcze dodac, ze dzieki tym ze wielu nastolatkow jest glupich ma sie wieksza satysfakcje po znalezieniu normalnego przyjaciela/dziewczyny.

Ashlon
13-07-2005, 17:31
@pawelekthedruid : no to sie nie zrozumielismy :) Ja slucham hh i metalu. Bo mnie kilka osob namowilo. A i to jeno Rammsteinu...

Mozna jeszcze dodac, ze dzieki tym ze wielu nastolatkow jest glupich ma sie wieksza satysfakcje po znalezieniu normalnego przyjaciela/dziewczyny.

Taaak, dziewczyna wydaje sie fajna, idzie pytanie "a czym sie interesujesz?" i odp "ano chlopakami, tancami, mizianiem, ale nauka mnie najbardziej kreci, te wiesz...matematyki sa cool" ;) I gadaj tu z takimi :P

Arthus Drag'Tail
13-07-2005, 19:19
Dzieci nie posiadajace autorytetu w rodzicach/nauczycielach musza go sobie znalesc. Co najgorsze, nie jest to takie trudne.

Ten autorytet znajduja w gazetach typu Bravo itd. piszących o:

orgaźmie Moniki, która ma 15 lat i ma nieregularną miesiączkę

eee... dlaczego od razu dziewczyny sux? a czy wszystkie dziewczyny są takie? wątpie.

Moje kolezanki sa normalne :P

Kredi
13-07-2005, 19:47
Ha! Widze ze nie tylko ty to zauwazyles...
Sex? Ja? No zesz krocze... znaczy kurcze wez nie wkladaj mi tego w usta...

Niestety ja jestem staromodny, nie potrafie podejsc do dziewczyny i ja chlast w tylek, ja musze porozmawiac, poznac bardziej. A co do dziewczyn mam kilka klientek co mi sie zwierzaja (boze chron krolowa) maja takie bzdetne problemy ze to mala bania, zaprezentuje wam jedna rozmowa...
22:42:29 Karla
jestes???
22:42:42 kredi1 ([email protected])
e no a co sie stalo?
22:42:57 Karla
ej jak mam arturowi dać do zrozumienia
22:43:07 Karla
ze nie chce z nim niczego robić na razie
22:43:09 Karla
;/??
22:43:38 Karla
bo mialam opis:Aniu różowa prezerwatywa o smaku malinowym i takim zapachu moze byc
22:43:47 Karla
a artur do mnie z takim textem
22:44:26 Karla
artur (22:27)
a Ty jaki smak lubisz??artur (22:27)
To byla rozmowa mojej "Kolezanki"

Zaraz zapodam inna...

17:26:43 kredi1 ([email protected])
czesc
17:26:51 Karla
jak leci??
17:26:58 kredi1 ([email protected])
a nie przelewa sie
17:27:24 Karla
a to u mnie sie przelewaa..
17:27:28 Karla
i mam problema
17:27:32 Karla
z tego powodu
17:27:34 Karla )

17:27:36 kredi1 ([email protected])
aha
17:28:51 kredi1 ([email protected])
no dobra opowiadaj............
17:29:00 Karla

17:29:12 Karla
już myślałam ze nie zapytasz;p
17:29:16 Karla
nio to tak
17:30:46 Karla
byłam na basenie i byłam na nim z arturem...i jak kazda para to sie przytulaliśmy itd..i potem zauwazyłam tego jacka...i on jak mi magda pow to wszystko widział..i jego koledzy sie ze mną normalnie przywitali a on jedyny nieee...nie wiem czy to zazrosć..bo w koncu on sam pow ze nie mam szans..
17:31:04 Karla
i nie rozumiem
17:31:08 Karla
jego zahcowania
17:31:16 Karla
bo sie na mnie patrzy ł
17:31:22 Karla (
z tkim smutkime
17:31:24 kredi1
plixxxx
17:31:26 Karla
smutkiem*
17:31:38 Karla
i obserwował każdy mój ruch
17:31:44 Karla
nio Mateuszz
17:31:55 Karla
Ty zawsze mi dobrze doradzasz...
17:32:19 kredi1 ([email protected])
hmm skozystalas z tego forum Filipinki?
17:32:22 kredi1 ([email protected])

17:32:28 Karla
niee
17:32:34 Karla
ja chce Twoją rade
17:32:36 Karla
a niee
17:32:58 kredi1 ([email protected])
no wiec tak<blablablablablablablablablabla> a jak ty bys sie czula gdybys go zobaczyla z jakas inna co sie przytula itd itd?
17:33:33 Karla
ale ja to co innego
17:33:39 Karla
bo mi na nim zależy
17:33:39 Karla
;/
17:33:53 Karla
wiec nie wiem o co chodziło jemu;/
17:34:05 Karla Staszewska
a jesce wczoraj mi tak pieknie pow czesć
17:34:11 Karla
i zaczął gadac;/
17:34:39 kredi1 ([email protected])
Sraj na niego daj se z nim spokoj do jasnej cholery!
17:34:48 kredi1 ([email protected])
przestan sie nim przejmowac!

A wiec oto przyklad moej jednej (z wielu) Rypnietych kolezanek
No ja nie wiem? Te czasy jakies sa dziwne? Pala bo to "trendi" cpaja bo to "trendi" Co to sie dzieje z ta "mlodzierza" ja jestem typem czlowieka co sie przyglada temu wszystkiemu z boku, chociaz wiem jakie beda tego skutki itd ale ja chce zeby tamte osoby sie o tym przekonaly same....
Matek dobze ze zalozyles ten temat :)

Shanhaevel
13-07-2005, 19:56
prezerwatywa o smaku malinowym

Smaku?! Pierwsze słyszę. :P Chyba jestem z tym do tyłu.

@down
Poproszę gumę o smaku malinowym raz. :P

Tasior
13-07-2005, 20:17
@up
Nie żujesz prezerwatyw? Ale wieśniak :P
@topic
Sex w wieku 13 lat jest ZŁY (trzeba coś napisać żeby mi posta nie zabrali)
@down
Alemispacja cie dopadła!! Wzywaj egzorcystę.

Kuna
13-07-2005, 20:26
Będe,pisać,z,przecinkami,bo,spacja,mi,się,rozwalił a:P:D.

Kiedyś,było,inaczej...Ludzie,umawiali,się,ze,sobą, i,np.,takie,umawianie,się,trwało,dosyć,długo...,te raz,0.o,WTF?!,Mój,kolega,bryzdki,jest,a,wystraczyl oby,zebz,powiedzial,ej,bedziemz,ze,soba,chodzic,wi esz,to,jest,trendy,a,tamta,OK!

Ludzie!!!!+.+

ciemne dropsy
13-07-2005, 21:48
Hmm madrze napisane, ale mam jedno pytanie: Chodzi ci w tym wypadku tyko o seks czy tez o uzywki typu fajki, alkohol itp. ?

Bo w sumie palenie fajek w wieku 12 lat to troche brak poczucia odpowiedzialnosci nie?

Gdyby ode mnei zalezalo wydawanie tych kolorowych pisemek typu bravo, twist czy inny shit to od razu bym to wywalil z rynku... Kiedys moj brat mial stycznosc z pewnym redaktorem takiej gazetki i sam przyzanawal ze gdyby nie to, ze daja mu za to niezla kase to wcale nie pisalby tego. Tak samo te listy czytelniczek i czytelnikow - bullshit B) Gosciu mowil ze oni samii pisza te listy i sami na nie odpowiadaja...

eerion
13-07-2005, 22:40
mój komentarz -
lolololololololololololollolololololololololol
A tak na serio - tapeciary, blachary.
Pełno takich "odmian"
Ludzie sobie rujnują życie (rzycie ;) ) uważając się za dorosłych i odpowiedzialnych.
Myślą ze wyszstko będzie ok, a tka nie będzie.
To są gówniarze, którzy wychodzani na zasadzie "mam i robie co chce" korzystają z niej dalej - nie zważając na konsekwencje, słuchają podszeptów "bardziej doświadczoncyh" kolegów, któży tylko pitolą żeby zaimponować - co też jest shitem.
Ale są 2 opcje - albo zrozumieją, albo zginą z przećpania i przepicia.
A gdy nadejdzie czas że się dizie do pracy - nie będzie prawie nikogo bo nikt nie chce ćpuna w pracy.
I bezrobocie statystycznie się nie zmieni, anwet zwięskzy.
Ale naprawdę to zmaleje ^^
i tyle.
Pływamy w wielkim szambie zła...
I chociaż zamykamy oczy, zatykamy nos, to ono nie znika co nie?
Smutne...
Ale prawdziwe...

Ghost Nieudany
13-07-2005, 22:40
Bo w sumie palenie fajek w wieku 12 lat to troche brak poczucia odpowiedzialnosci nie?

Naah, to tylko debilizm. Dzieciaki myślą "zapalę sobie, och, ach, yeah, ale będę trendy, och, ach, yeah, i panienki na mnie polecą, och, ach, yeah, to nic, że będę miał raka płuc jak zacznę palić dłużej - łyknę Nicorette jak runkę Antidote w Tibii i będę zdrowy, och, ach, yeah" - a potem tak naprawdę gówno z tego mają...
Zaś seks mając "naście" lat to już jest brak poczucia odpowiedzialności...

Kiedys moj brat mial stycznosc z pewnym redaktorem takiej gazetki i sam przyzanawal ze gdyby nie to, ze daja mu za to niezla kase to wcale nie pisalby tego.

Bo o pieniądze chodzi ZAWSZE. Robienie czegoś dla idei się nie opłaca i powoduje natychmiastową śmierć - niestety.

Tak samo te listy czytelniczek i czytelnikow - bullshit B) Gosciu mowil ze oni samii pisza te listy i sami na nie odpowiadaja...

Wątpię. Ludzie potrafią być naprawdę głupi - don't worry, kobietka pytająca, czy będzie mogła zajść w ciąże w czasie pocałunku tudzież zaspokajania się ręką/ogórkiem zawsze będzie...

Marixon
13-07-2005, 23:28
Nie widziałem chłopaka czytającego brawo itp itd(chyba że dla żartu właśnie te listy na lekcji religii kiedy to każdy ma polew z tego:D)Wyznawczynie Brawo i True Mandaryny to kretynki ale cóż każdy robi co chce.sex w wieku 13 lat jest nienormalne,tak samo poddawanie się trendom-modna muzyka,modne to że się ma dziewczynę/chłopaka,modne picie<<;(,modne palenie i wg mnie moda na techno;(>>>czego nie lubie POZERSTWA,a koleś który najpierw słucha hh bo jest modny potem innej muzyki bo jest to modne i robi wszystko żeby być trendy jest łajzą-.-

To prawda... Mnie to też wkurza... Szczególnie ta muzyka... Piosenkę, która wydaje im się beznadziejana jest u nich puszczana naokrągło 8o ...

Tasior
13-07-2005, 23:30
@up
O tak oni lubią piosenki które mi się nie podobają. MOJA BYĆ ZŁA!!

Calista
13-07-2005, 23:41
Moje kolezanki sa normalne :P

A moje nie. Zazdroszcze Ci koleś ;p
Chyba jest tylko jedna, z którą moge się normalnie dogadać. Reszta [ te z klasy ] to takie szmulki ;P Return of the Barbie?

Gangrel
14-07-2005, 00:39
@Kredi

Ty to masz autorytet...chyba poprosimy MatKusa zeby zrobil specjalne podforum, dal ci tam moda, a ty bedziesz nasze problemy rozwiazywac :D

@topic

Moze juz by tak to skonczyc? Widac wyraznie ze nikt z nas tu zebranych nie popiera trendow lansowanych przez glupie pisemka...i w zasadzie wszyscy pisza jak bardzo to jest glupie, co w zasadzie(mimo ze jest prawda)jest powtarzaniem w kolko...Proponowal bym zamknac temat, tu chyba juz nic nowego powiedziane nie bedzie, a powtarzanie tej samej tezy to poniekad spam.

Caer
14-07-2005, 00:45
@Up:
Oszalałeś? A gdzie ja będę postował? :D Tak serio to uważam, że to bardzo dobry pomysł.

Slajt
14-07-2005, 01:57
Czy dziewczyny z waszego pokolenia to kretynki i idiotki?

Niektóre są wyjątkowo ładne i głupie, to trzeba przyznać, często zresztą niezależnie od wieku. No cóż, ja na tym korzystam, dla mnie jest to niewątpliwy plus, jakkolwiek to zinterpratujecie.

Mam 15 lat. Czy mówiłem, że starsi są głupsi?! Nie! Za to uważam, opierając się o konkretne przypadki, że niektórzy 18 latkowie to idioci. Smutna prawda, ale szanowny Maćku Uciekajdo (strasznie trudny nick :)) masz cholerne szczęście, że nie spotkałeś jeszcze takiego idioty, choć żeby takiego poznać wystarczy włączyć wiadomości.

Kredi
14-07-2005, 08:50
@Kredi

Ty to masz autorytet...chyba poprosimy MatKusa zeby zrobil specjalne podforum, dal ci tam moda, a ty bedziesz nasze problemy rozwiazywac :D

Nie plix! Ty wiesz jak to czlowieka na dluzsza mete wkurza? A propo w skali rocznej 4% udziela mi sie glupoty :P(dobrze ze neta mialem tylko rok :D)
Chociaz jak chcecie.... chcialbym miec pod avatarem taki fajnisty napisik Mod...

A co do topiku
Nie zamykajta fajny temacik, a co do moich "kolezanek" to mam ich w klasie chwila! 32-8=24 dziewczyny :|(fajna klasa :P) i prawie wszytskie to takie ku... znaczy sie Panie lekkich obyczajaow :) Chociaz normalne sie zadazaja!

Elmer
14-07-2005, 12:56
Nazwa tematu mnie rozbroiła :P
@topic
Sądze, że to jest po prostu moda na "szybkie dorastanie". Za kilka lat to się skończy.

J. Hunter
14-07-2005, 20:07
Moda, trendy itp. to zawsze był debilizm. Jeszcze większy debilizm to jest uleganie takim bzdetom.

Pierwszy raz w wieku 15 lat to wogole makabra

Ba! to jest pikuś. Przed zakończeniem roku szkolnego, jak na lekcjach wychodziliśmy na dwór, to do niektórych dziewczyn z mojej klasy przyszla jakaś kolesiówka. Zapuściłem żurawia, na moje oko ma z 16 lat. Tak patrze na nią i taki wytrzeszcz... sam w to nie wierzyłem, ale gościówka w ciąży! Potem moje kumpele, jedyne normalne dziewczyny, stwierdziły, że są dziewczyny i blachary.

koles sie nachla czy nacpa (mowie takze o trawce) i bedzie sie tym chwalil na lewo i prawo.

To w mojej szkole też nic nowego. W zeszłym roku przed dniem dziecka była organizowana impra w szkole, na koniec był mecz siatkówki. Dwie dziewczyny z mojej klasy przyniosły 2 flaszki czystej wódy. Namówiły jeszcze 2. Wszystkie sie schlały jak bele, a główna organizatorka tego 'eventu' wylądowała w szpitalu. Nie musze dodawać, że była z tego niezła afera.

To ona najwyzej bedzie miala w razie wypadku przechlapane zycie juz na starcie, a nie ja.

Ukłon w twoją strone, bo to dobrze powiedziane. Oddać sie w tym wieku to jest debilizm, anuż będzie tak jak już wyżej powiedziałem. Często człowiek cierpi długo za to co wcześniej bezmyślnie robił, fakt.

Jak widze dziewczyny, ktore maja 2,5 t tuszu, szminek i innych tego typu badziewi na twarzy to mi sie plakac chce. Wg mnie znacznie lepiej wygladaly by bez makijazu, albo z takim lekkim "podkreslajacym urode" czy jak to tam sie okresla.

Jak bym słyszał samego siebie...

Dziewczyny sux!

To nie tak.. :/ Blachary sux! Dziewczyny to określenie normalnych przedstawicielek p(ł)ci żeńskiej. A takie szanuje.

Nosz qrva, przesada, jak takie coś się może sprzedawać?

To może zabawimy sie w księży kategorii tego z losuxa? :P (Płoń, święty ogniu! Płoń!)

PiXik
15-07-2005, 18:12
"To w mojej szkole też nic nowego. W zeszłym roku przed dniem dziecka była organizowana impra w szkole, na koniec był mecz siatkówki. Dwie dziewczyny z mojej klasy przyniosły 2 flaszki czystej wódy. Namówiły jeszcze 2. Wszystkie sie schlały jak bele, a główna organizatorka tego 'eventu' wylądowała w szpitalu. Nie musze dodawać, że była z tego niezła afera."
więc ta wóda była jakaś lewa-wychodzi 0.25 na głowe od tego nie ląduje się w szpitalu-.-chyba że to było pierwsze spotkanie z vódką polską;d
btw.
"To prawda... Mnie to też wkurza... Szczególnie ta muzyka... Piosenkę, która wydaje im się beznadziejana jest u nich puszczana naokrągło ..."ale że co muzyka??nie rozumie.ja mówiłem o tym że moja ulubiona muzyka staje się modna przez co pozerzy się na nią rzucają-.-a nie o tym że techno jest bee!@#

Thomas
15-07-2005, 19:14
zaciekawiony waszymi postami postanowilem wejsc na forum filipinki...
oto co ujzalem:

"Autor: Hubert Bieniek
data: 27.05.05 15:51

Temat: Kocham mlodsza

ilość odsłon: 358

Mam problem: poznalem za*ista dziewczyne, bardzo ja kocham i wiem ,ze ja tez jej sie podobam.Mam jednak maly problem.Mam 16 lat, a ona 11.Koledzy sie z nas smieja.Mnie nazywaja pedofilem, a ja Bad Girl , mimo ze ma na imie Basia.Co mam robic: rzucic ja ,czy chodzic z nia dalej? Jest jeszcze inny problem: bardzo chcialbym z nia wspolzyc, ale nie jestem pewien, czy ona jest uswiadomiona.Jak mialbym jej to zaproponowac? HELP ME !!! "

TO ODE MNIE!!:OMFG!!! JAKI KOLES!!!!!!!!!

pamietajcie o jednym!! to nie zawsze zalezy od dziewczyny... zakochana (a raczej zauroczona) ulega presji zazwyczaj starszego faceta i idzie z nim do lozka zeby go nie stracic...;/ ja widze wieksza wine facetow w przypadkach zbyt szybkiej inicjacji seksualnej!!

EDIT: mam taki pomysl... moze zalozymy temat z najciekawszymi (ironia) watkami z forum filipinki??:P:P

Shweppes
15-07-2005, 19:51
Tak, to prawda. Pamiętam jeszcze jak w 6 klasie podstawówki byliśmy na wycieczce. Kumpel wyciągnął butelke po coli light i w czterech pili (pili, nie piliśmy :>). Później się dowiedziałem że to cola "hejwi nejwi" :> czyli tylko butelka po coli ;p.

Kiedy indziej graliśmy w kosza. Wpadli inni i jeden patrzy na mojego kumpla (ministranta) i "O, (nazwisko) wczoraj sie jarało z (nazwisko)".

Co do seksu. Wszyscy po kolei myślą że jak się tym pochwalą to będą im zazdrościć. Oczywiście będą (ci nienormalni) i sami to będą chcieć zrobić. I takie błedne koło, nagle wszyscy "nienormalni" w szkole już to mają za sobą. Oczywiście nie mam zbyt wielu "trendi" kumpli, bo sam taki nie jestem, przez co jakby wogóle się nie znamy (kilka lat nauki). Kiedy chcą coś przeskrobac to nie do mnie, bo myślą że jak mam prawie najlepszą średnią w klasie, i sam takich rzeczy nie robie, to od razu na nich doniose itd. Owszem, mam prawie najlepszą srednią w klasie, nie robie takich rzeczy. Ale donosić nie donoszę. To nie mój problem co oni robią przy nauczycielu wychowawcy, który myśli że to normalna cola light, a na rozdaniu świadectw płacze że taka była dobra klasa, i muszą się rozstać. Oni mają radoche, ale marnują czas nauczycieli, rodziców, rodziny którzy chcą ich jak najlepiej wychować.

Kilka lat temu gadałem z kuzynem. Miał wtedy bodajże 10 lat (czy coś koło tego) i gadał że jego kolega ma "zawaliście" bo mu mama na wszystkie pornole/alkohol/itd/whatever daje. Że jak mówi że idzie palić cygary z chodnika to ona mu daje na nowe. To ma być wychowanie? To ma być życie? To ma być MATKA!?!?!?! To po prostu niedopuszczalne. Te dzieci ich rodzice sami psują sobie życie. Bo dziecko zachoruje. A jesli nie to albo wyjedzie i nikt go już nie spotka (bedzie pracował w klubie nocnym / dealerem dragów / ćpunem / pijakiem / whatev~) a kto matce pomoże na starość, kupi chleb w sklepie jak bedzie jezdzic na wozku. To właśnie rodziny same psujące sobie szanse na sczęśliwą przyszłość.

Why have you forsaken me,
in your eyes forsaken me,
in your thoughts forsaken me,
in your heart forsaken, me,

I cry when angels deserve to die

Lepszych słów nie znalazłbym, niż te słowa piosenki SoaD`u.

Vekegi
15-07-2005, 20:17
Ehhhhh są ludzie i parapety, a ja mam kolezanke która to juz robiła - 13 lat (w sumie to nie wiem czy prawda bo ze mna tego nie robila :D :D ) Ale jak ja nie lubie takich "wielkich dam" co sie maluja jakies fryzury itp. to są zwykłe dzieciaki ze tak powiem ;( Nie lubie rówiesników co palą bo to żałosne jednego matka z liscia poczęstowała bo wyczuła no i przestał :D :D Ogólnie wszyscy interesują sie rzeczami zakazanymi (no nie wszyscy) Pisanie do Popcornów to jest głupie ja to jak nie mam odpowiedzi na pytanie to sie kumpli pytam (no bo o rzeczy erotyczne nie spytam matki czy ojca)

Shweppes
16-07-2005, 09:45
Niedawno pisali też o dzieciaku, który miał zabawę, bo jak się zaciągnął gazem do zapalniczek to miał dziwne uczucie i widział postacie z bajek. Zaczął nałogowo wdychać ten gaz aż w końcu sam się wykończył. Po 15 minutach wdychania nie wytrzymał.

A najgorsze jest to, że papierosy/alkohol/gaz/whatev można kupić w pierwszym lepszym kiosku. Nie interesuje ich co dzieci zrobią i co im się stanie. Chcą po prostu zarobić.

kaczi
16-07-2005, 10:29
Eh była dziewczyna mojego kumpla, okazała się być zwykłą szmatą, ale co się zrobi? Potrafi się całować namiętnie z typem, którego nawet imienia nie zna ...

A to co było najbardziej szmatowe:
Umówiła się z 19 latkiem (!) o 11 rano, potem z 17-sto latkiem (!) o 14 i potem z 22 latkiem (!!) o 19... A żadnen z nich nie był jej chłopakiem ( Jej chłopak ma 17) a ona sama ma 14, rok młodsza ode mnie.

Ale takie coś, się czasem zdarza w życiu.

Musiała już dwie szkoły zmienić, teraz jest w trzeciej szkole, u nas, ale już chyba znowu tu nie będzie chodziła bo jej żyć nie dają a ona nie wie czemu -.-

Takie małolaty się zdarzają, które tylko chcą zaszpanować...

Matek
16-07-2005, 12:41
Eh była dziewczyna mojego kumpla, okazała się być zwykłą szmatą, ale co się zrobi? Potrafi się całować namiętnie z typem, którego nawet imienia nie zna...

Moze ten z ktorym byla to nie byl 'ten'. Moze swiezo poznany facet znal lepiej jej podszeby i POTRAFIL ja uwiesc? Kiedy facet caluje dziewczyne mala jest w tym jej wina. Bo z ogromnym podnieceniec czasami nie masz ochoty walczyc;]

A to co było najbardziej szmatowe:
Umówiła się z 19 latkiem (!) o 11 rano, potem z 17-sto latkiem (!) o 14 i potem z 22 latkiem (!!) o 19... A żadnen z nich nie był jej chłopakiem ( Jej chłopak ma 17) a ona sama ma 14, rok młodsza ode mnie.

To jest wlasnie smarkate podejscie. Co w tym zlego, ze sie umawia? NIe mozna pogadac? Ja jakos swojej dziewczynie nie zabranialem spotykac sie z facetami... i nic zlego z tego nie wyszlo.;]

Ale takie coś, się czasem zdarza w życiu.

Musiała już dwie szkoły zmienić, teraz jest w trzeciej szkole, u nas, ale już chyba znowu tu nie będzie chodziła bo jej żyć nie dają a ona nie wie czemu -.-

To ciezko z nia porozmawiac, pobyc przez pare dni, wytlumaczyc pewne sprawy. Latwiej przeciez wyzwac od szmat;]

Takie małolaty się zdarzają, które tylko chcą zaszpanować...

Takich jak wy waszej szkole opwinno sie kastrowac;]

spider-bialystok
16-07-2005, 13:04
@Matek
Myslisz, ze 14 latka umuwila sie z 22 letnim mezczyzna zeby pogadac? Ta jasne, ciekawe o czym bo wspolnych tematow raczej mieliby niewiele..

Matek
16-07-2005, 13:14
Spoko... mam 20 lat a jak prowadze spotkanie z mlodzieza 13-16 to nie mam problemow na dogadanie sie;]

Wiec bylyby tematy do rozmowy. Sam mam kumpele mlodsza o 5 lat (15 latka) z ktora spotykam sie, zeby TYLKO pogadac. I tez ma nieciekawa opinie a to gowno prawda;]

POzatym macie strasznie prymitywna mentalnosc.Waszym zdaniem jak dzewczyna spotyka sie ze starszym facetem to juz tylko w jednym celu;] To zazdrosc?? Czy zbyt mala wiara w siebie?

Baron Kaldrick
16-07-2005, 15:25
Waszym zdaniem jak dzewczyna spotyka sie ze starszym facetem to juz tylko w jednym celu;] To zazdrosc?? Czy zbyt mala wiara w siebie?
To popkultura, media, i tematy tego pokroju na forach, gdzie każdy może napisać kilka wyssanych z palca historyjek, żeby poczuć się lepszym i dowartościowanym.

Matek
16-07-2005, 15:34
Tylko wiesz Kald - przez takie glupie chwalenie sie 'faktycznymi historiami' cierpia najczesciej niewinne dziewczyny. Bo slowa nic nie kosztuja...

Baron Kaldrick
16-07-2005, 15:39
@Matek
Ale za to jak rośnie męska duma delikwenta! Prawie proporcjonalnie do przyrodzenia, gdy po wyłączeniu forum zagląda na strony '4 adult only'... Bo zapewne takowych na wiele więcej nie stać, eh.

Ing
19-07-2005, 00:37
gash... nie było mnie od jakiegos czasu na forum i przegapiam ciekawe wątki...

@Topic:
Swoją drogą... też od dawna się nad tym zastanawiałem... albo to pokolenie jest nie na miejscu, albo to ja jestem przestarzały, niedoświadczony, inny i na dodatek żyję w wyimagnowanym, wyalienowanym ze społeczeństwa świecie ideałów... Prawda jest taka, że wstydem jest przyznanie sie do dziewictwa, a dla mnie to aktualnie najnormalniejsza i najwartościowsza z moich cnót, idąca w parze razem z abstynencją ("co ty, Ing... piwa się z kumplami nie napijesz?" - "...nie... to dziwne?").

Btw właśnie (tj. ~godzinę temu) dowiedziałem się czegoś przykrego o kilkoru własnych przyjaciołach i ich życiu seksualnym... szczerze mówiąc wolałbym to przemilczeć -.- Chędorzony wpływ popkultury z czasopismami typu "Bravo" i listami zakompleksionych czternastolatek na czele... ub3r-l4m3 -.-

A gdzie ****a platoniczna miłość? Wyszła z mody?! ***ać się gnojom zachcialo... mają po 15 lat i uważają się za dojrzałych ********ów, mogących decydować o zmarnowaniu życia własnego i swoich rówieśników...

Bardzo madry i inteligentny, nigdy nie daje sie porwac emocjom, ma szeroka wiedze na rozne tematy i dzieki niemu znam Megatokyo;P l33t is t3h r0x0r!
Malo sie udziela, ale jak wiadomo ilosc*jakosc=const , wiec pewno dlatego jego posty sa zawsze madre...

Przepraszam, poniosło mnie... ten temat mnie po prostu przerasta... i jest dla mnie atualnie zbyt bliski emocjonalnie...

Arthus Drag'Tail
19-07-2005, 11:01
A moje nie. Zazdroszcze Ci koleś ;p
Chyba jest tylko jedna, z którą moge się normalnie dogadać. Reszta [ te z klasy ] to takie szmulki ;P Return of the Barbie?

Tzn. moje kolezanki sa normalne, ale sporo innych znam z widzenia i slyszalem o nich troche nieciekawych rzeczy, wiec sie nie zadaje z nimi poprostu, a w takim wypadku nie moge ich nazwac kolezankami.

Dechsta
19-07-2005, 11:20
A niech się ruchają, ćpają, piją, palą.

Znam wiele takich ludzi(12-14lat) którzy używali takiej opcji jak seks.

Matek
19-07-2005, 11:41

NO napewno... pewnie zeszyt prowadzisz;]

Slajt
19-07-2005, 12:24
A staje ci chociaż, młody?

Sie mapes
19-07-2005, 12:28
Kilka lat temu gadałem z kuzynem. Miał wtedy bodajże 10 lat (czy coś koło tego) i gadał że jego kolega ma "zawaliście" bo mu mama na wszystkie pornole/alkohol/itd/whatever daje. Że jak mówi że idzie palić cygary z chodnika to ona mu daje na nowe.

taak? jesli tamta matka mu na to pozwalal to tak na prawde ja jezdze mercedesem (jezdze polonezem i dumny jestem z tego)

@topic
No prawda jest ze 15-latkowie itp. to wciaz gowniarze (tez do nich naleze) ktorzy jak twierdza pija bo lubia, pala bo lubia, wg. mnie to oni pija bo nie umija przestac tak smao z paleniem. I co tu duogadac duzo ludzie w tym wieku jak sie ich zapyta o hobby odpowie: komputery (a wiedza tylko jak wlaczyc gry etc.), samochody (a nei wiedza do czego wykorzystuje sie rope)

Osobiscie niw widze problemu w sytuacjach "picia" na imprezach czy z kolegami, nie palilem ani nei cpalem ani nie pilem i jest to fajne uczucie ;)

Pogromca pk
19-07-2005, 17:34
A niech się ruchają, ćpają, piją, palą.

Gdybys powiedzial "znam osobe" to bym sie usmiechnal i nic nie odpisal. Ale skoro znasz wieeelu takich ludzi (12-14 lat), to możesz być tylko pedofilem z dworca centralnego.
Zastanow sie co piszesz, jestes mało przekonujący.