Pokaż pełną wersje : Hitler...
Ziomisław
13-07-2005, 21:50
Chiałbym podyskutować tutaj o hitlerze. Jednak najbardziej nurtuje mnie to czy on naprawde był świrem. (niestety?) Jakiś spory procent ludzi na świecie uważa, że hitler był świrem. Jednak ja w to nie wierze. Co z tego, że chciał zapanować nad całym światem, tzn to bardzo źle, ale wiele osób właśnie przez to uważało go za człowieka nienormalnego. Ja osobiście uważam, że hitler był człowiekiem w pełni normalnym pod względem psychicznym, ale był po prostu zły i był GENIUSZEM. Tak moi drodzy według mnie tak było i prawdopodobnie zaraz kilka osób zacznie mnie bluzgać, że ja to jestem fanem hitlera. Tak więc główna idea tego posta to pytanie : czy hitler był człowiekiem nienormalnym - odpowiedz i uzasadnij.
Jeżeli złamałem jakiś punkt regulaminu bardzo przepraszam i w takim wypadku prosze o skasowanie mojego tematu.
Ps: Pamiętajcie, że ja nie mówie iż hitler był dobry ale był on geniuszem ( w złej sprawie )!
@down
Faktycznie pomyliłem sie zapomniałem, że to stalin a nie hitler- sorry
Hitler byl nienormalny. Kazdy, kto chce zapanowac nad swiatem i czyni ku temu jakies kroki - jest nienormalny. I odpowiedz mi na pytanie - co ma Hitler wspolnego z komunizmem? Pomerdalo ci sie chyba ze Stalinem...
1. Wydaje mi się że pisze sie "Hittler" ale tręki nie dam sobie za to uciąć
2. On BYŁ świrem bo myślał że są ludzie i podludzie
3. Wymyślił coś o ludzie doskonałym (azyrejczcy czy coś)a sam był dokładną odwrotnością, tego ideału (mowa o fizyczności)
4. O czym tu gadac? :P
5. Lubie placki
Matheous
13-07-2005, 21:55
Hitler BYL nienormalny. Nie chodzi tu o jego aspiracje, ale o zwykla opinie psychiatryczna, wg ktorej Hitler byl chory psychicznie... I tyle.
A ty uzasadnij, dlaczego Hitler byl geniuszem, Wielki Kontrowersie... Dlaczego mam wrazenie ze chciales tylko 'zbulwersowac opinie publiczna'? Coz, nikogo nie zbulwersujesz, akurat na TYM forum to juz sie widzialo za duzo rzeczy zeby sympatyk Hitlera byl jakis niezwykly;)
Baron Kaldrick
13-07-2005, 21:56
Hitler był półidiotą. I to jest dowiedziane. Był analfabetą, wszelkie dekrety i inne pierdoły pisali za niego jego doradcy i ministrowie. A całą maszynę wojenną rozkręcił i dowodził Himmler. Razem z ministrami.
Shanhaevel
13-07-2005, 22:10
Gdyby był geniuszem to wygrałby tę wojnę... :P
Arrivald
13-07-2005, 22:34
Nie popieram jego pogladow ale nie zaprzeczycie ze byl symbolem potegi podczas wojny.
Sadze ze Hittler nie byl normalny, uwazal ze sa ludzie( rasa niemiecka ) i podludzie (cyganie,zydzi), ze podludzie maja sluzyc niemcom. Gdyby byl geniuszem nawet po przegraniu wojny nie popelnilby samobojstwa, tlyko na sadzie by sie jakos wyplatal. Fakt ze udalo mu sie podbic tyle panstw, ale co z tego jak byl na tyle chamski ze zlamal porozumienie z Rosja. Mysle ze podbicie calego swiata nie jest mozliwe, bo zawsze znajdzie sie ktos kto zechce postawic na swoim i wywola powstanie albo cos.
3. Wymyślił coś o ludzie doskonałym (azyrejczcy czy coś)a sam był dokładną odwrotnością, tego ideału (mowa o fizyczności)
On sobie tego nie wymyslil, pomyslodawca byl pewien niemiecki archeolog-amator-nacjonalista o nazwisku Gustaw Kossina (rodzice jak na ironie pochodzili z Polski). Hitler tylko rozwinal i nieco zmienil jego teorie.
@Topic
Byl szalencem bo wymordowal miliony niewinnych by ukazać wyższość swego narodu. Poza tym kierowal sie nie zawsze skuteczna zasada "chciec to moc". Nie umial zrozumiec ze aby wygrac wojne same checi nie wystarcza.
Nie był świrem, ani nie był nienormalny. Lecz nie był także geniuszem, był on (prawie) zwykłym człowiekiem. Pisałem juz o tym w innym temacie, ale było to dość dawno, więc napiszę to ponownie. To nie Hitler rozpętał tę wojnę. To właśnie, biedni i pokrzywdzeni żydzi ją rozpętali, co wynika z korespondecji i dokumentów znalezionych w Orlym Gnieździe (twierdzy Hitlera dla niepoinformowanych). To żydzi dogadali się z Hitlerem. To oni dali pieniądze państwu niemieckiemu, dzięki czemu Niemcy bardzo szybko się rozwinęły. Ich celem było oczyszczenie rasy żydowskiej. Polegało to na wymordowaniu biednych i nic nie znaczących żydów. Wszyscy bogaci i znaczący żydzi, uciekli tuż przed rozpoczęciem wojny do Ameryki, Kanady etc. Najlepszym przykładem jest Julian Tuwim (tak, on był żydem), który wyjechał z Polski w 1939 r. Najpierw chyba pojechał do Rumunii, zaraz potem wyemigrował do Ameryki Południowej by na końcu polecieć do Nowego Jorku.
@Baron Kaldrick:
Tak samo jak Albert Einstein (swoją drogą też żyd, który wyemigrował do Ameryki w 1933r.)
Hitler byl nienormalny. Kazdy, kto chce zapanowac nad swiatem i czyni ku temu jakies kroki - jest nienormalny. I odpowiedz mi na pytanie - co ma Hitler wspolnego z komunizmem? Pomerdalo ci sie chyba ze Stalinem...
Nie mozna wysuwac tezy ze ktos jest nienormalny bo chce rzadzic wszytkim...Na tym sie glownie opieraly wszytkie wojny, krucjaty itp...Czy starozytni rzymianie byli swirami bo chcieli zdobyc caly swiat(notabene nie wiele im zabraklo)? Czy rownie nie normalni byli bolszewicy? Rzeczpospolita tlumiaca rebelie kozackie na kresach? Raz nam sie nawet udalo zajac Moskwe, i gdyby nie Duma ze swej katolickosci jednego z Wazow Krol Korony bylby jednoczesnie carem...Ci wszyscy ludzie przemoznie pragneli wladzy. Takie pragnienie jest czescia ludzkosci. Jesli kogos posiadajacego takie pragnienie nazywa sie nienormalnym w taim razie ludzkosc nalezalo by rowniez nazwac nienormanla.
Hitler z cala pewnoscia nie byl geniuszem...ale byl niezwykle charyzmatyczny, i dosc sprytny zeby z prostego idioty stac sie kims kogo historia zapomni pewnie jako ostatniego.
Chiałbym podyskutować tutaj o hitlerze. Jednak najbardziej nurtuje mnie to czy on naprawde był świrem. (niestety?) Jakiś spory procent ludzi na świecie uważa, że hitler był świrem. Jednak ja w to nie wierze. Co z tego, że chciał zapanować nad całym światem, tzn to bardzo źle, ale wiele osób właśnie przez to uważało go za człowieka nienormalnego. Ja osobiście uważam, że hitler był człowiekiem w pełni normalnym pod względem psychicznym, ale był po prostu zły i był GENIUSZEM. Tak moi drodzy według mnie tak było i prawdopodobnie zaraz kilka osób zacznie mnie bluzgać, że ja to jestem fanem hitlera, że popieram komunistów itp. Tak więc główna idea tego posta to pytanie : czy hitler był człowiekiem nienormalnym - odpowiedz i uzasadnij.
Jeżeli złamałem jakiś punkt regulaminu bardzo przepraszam i w takim wypadku prosze o skasowanie mojego tematu.
Ps: Pamiętajcie, że ja nie mówie iż hitler był dobry ale był on geniuszem ( w złej sprawie )!
Zanim będziesz mówił o historii przydałoby się ją poznać. Nie wiem co ma komuna do Hitlera, wyjaśnisz mi?
Hitler nie był geniuszem, był najwyżej pseudo-charyzmatyczny. Trafił na sprzyjający okres w historii (niezdawolone społeczeństwo) i miał sporo szczęścia oraz niemałą intuicję. Był marnym dowódcą w kwetsii militarnej, natomiast był dobrym organizatorem. A co do jego "normalności" to raczej normalny nie był, bo z reguły ludzie nie chcą panować nad światem a już na pewno nie mordują z tego powodu milionów ludzi.
To nie Hitler rozpętał tę wojnę. To właśnie, biedni i pokrzywdzeni żydzi ją rozpętali, co wynika z korespondecji i dokumentów znalezionych w Orlym Gnieździe (twierdzy Hitlera dla niepoinformowanych). To żydzi dogadali się z Hitlerem. To oni dali pieniądze państwu niemieckiemu, dzięki czemu Niemcy bardzo szybko się rozwinęły. Ich celem było oczyszczenie rasy żydowskiej. Polegało to na wymordowaniu biednych i nic nie znaczących żydów. Wszyscy bogaci i znaczący żydzi, uciekli tuż przed rozpoczęciem wojny do Ameryki, Kanady etc.
@Baron Kaldrick:
Tak samo jak Albert Einstein (swoją drogą też żyd, który wyemigrował do Ameryki w 1933r.)
Sorry ziom , ale zalatuje mi tu antysemityzmem.
Jak dla mnie bardzo watpliwa teoria i dosyc kontrowersyjna.
Moje stanowisko jest takie. Facet byl nienormalny !
Jesli ktos zleca wymordowanie calego narodu , bo ma jakies wizje czystosci rasy to musi byc ograniczony intelektualnie.
Co do geniuszu strategicznego i militarnego obycia ... hmm, cos tam wiedzial.
Szczerze powiedziawszy niewiele brakowalo ,zeby Hitler i nazisci zapanowali nad swiatem.
Moze nie calym , ale gdyby w odpowiednim momencie Hitler zaczal isc na uklady , to moglby wladac sporym obszarem .
Ale coz jemu marzyla sie wladza absolutna nad calym swiatem !
Gdyby byl madrzejszy , utrzymalby pakt ze Stalinem i zachodnia koalicja panstw mialaby problemy z wygraniem tej wojny.
A tak wojska niemieckie walczac na froncie zachodnim , otworzyly jeszcze walki na froncie wschodnim. No i nie dali rady.
Sami wiecie jak wygladala kiedys Rosja. Olbrzymi teren, brak drog , wejsc mozna , powojowac mozna,
ale przychodzi zima , zaczynaja sie mrozy , transport z zywnoscia , lekarstwami i amunicja nie dociera .
Temperatura spada do minus 30 stopni i ... Rosjanie robia co chca .
Gdyby sily rzucone na Rosje poszly na Anglie , to nie wiem jak by sie sprawy mialy.
Hitler byl szalencem oblakanym chorymi wizjami .
Wydaje mi sie , ze mial wyjatkowo sprawnych doradcow , swietnie wyszkolona kadre dowodcza w swojej armii , walecznych zolnierzy ,
bardzo dobry sprzet wojskowy / np. ciezkie czolgi " Tygrysy" zmiatajace inne pojazdy pancerne z powierzchni ziemii / - stad tak liczne na poczatku wojny sukcesy militarne.
Wychodzi na to , ze to co stanelo na drodze do przejecia przez nazistow wladzy nad swiatem to fakt ,
iz ich przywodca byl niezbyt rozgarnietym politykiem i nie mial zmyslu wytrawnego stratega. Ironia losu , paradoks.
Bo gdyby nie on nazisci prawdopodobnie nie doszliby do wladzy w Niemczech.
------------------------------------------------------------------------->
A jesli chodzi o Adolfa Hitlera /1889-1945/ ... to podam kilka ciekawostek z jego biografii ...
W dziecinstwie uczeszczal do szkoly prowadzonej przez benedyktynow, interesowal sie religia i nawet chcial zostac ksiedzem.
Pozniej zainteresowal sie sztuka , a konkretnie malarstwem. Lubil malowac ,ale wielkiego talentu nie mial.
Zdawal trzy razy do Akademii Sztuk Pieknych , ale bez powodzenia.
Jego plany zostania wielkim artysta legly w gruzach.
Jesli dobrze kojarze w czasie Pierwszej Wojny Swiatowej byl zolnierzem w stopniu bodaj kaprala Armii Bawarskiej.
Po zakonczeniu dzialan wojennych zostal na bruku , nikomu niepotrzebny.
Wielu Niemcow uwazalo , ze ich narod zostal upokorzony w czasie rokowan pokojowych , traktat wersalski byl ich zdaniem hanbiacy i nie do przyjecia.
Panstwo niemieckie moglo posiadac jedynie niewielkie odzialy wojska, musialo zaplacic wielkie odszkodowania zwycieskiej koalicji itp.
Spoleczenstwo bylo niezadowolone z dotychczasowej polityki rzadu niemieckiego.
Dodatkowo kraj pograzony byl w kryzysie gospodarczym , panowalo duze bezrobocie , spoleczenstwo coraz bardziej biednialo.
Nastroje ludzi do najlepszych wiec nie nalezaly.
Na tym wlasnie wyplynal Hitler . Byl niezwykle ambitny i posiadal talent do przemawiania, hipnotyzowal ludzi , mowil to co chieli uslyszec ,
mamil ich obietnicami wielkich Niemiec , niezwyciezonych i dumnych.
Na poczatku byl lekcewazony i wysmiewany przez polityczne elity.
Kiedy dostrzezono jak bardzo moze byc niebezpieczny bylo juz za pozno.
Stal sie znanym i wplywowym czlowiekiem , dysponowal licznymi i rozleglymi kontaktami , a jego bojowki sialy postrach w obozie przeciwnikow.
Powoli Hitler torowal sobie droge do wladzy : czarowal tlumy , pieknie przemawial , jesli ktos stawal mu na drodze wierna bojowka robila swoje.
Po drodze Hitler trafil do wieziania /1923/, chyba za nielegalne wystapienie przeciwko wladzy.
To wydarzenie przysporzylo mu kolejnych zwolennikow.
W wiezieniu powstaje jego slynna ksiazka " Mein Kampf " , czyli " Moja walka".
W 1932 r. uzyskal obywatelstwo niemieckie , a rok pozniej zostal kanclerzem III Rzeszy.
Zaczely sie mroczne czasy terroru , mordu i przesladowan.
Hitler sporo czytal , ale nie wszystko rozumial.
Spodobala mu sie mysl jednego z filozofow o rasie panow , o nadludziach ...
Mysl te wprowadzil w zycie. Chcial aby czysta i idealna rasa nordycka panowala nad swiatem .
Przedstawiciele tej rasy to najczesciej wysocy , dobrze zbudowani blondyni o niebieskich oczach.
/ Zeby bylo smieszniej sam Hitler nie bardzo pasowal do idealu , byl niski i brzydki./
Przesladowania dotyczyly glownie : Zydow , Cyganow , swiadkow Jechowy , homoseksualistow ...
W wiezieniach brakowalo miejsc , zaczely powstawac pierwsze obozy koncentracyjne.
W miedzyczasie dla uzyskania "przestrzeni zyciowej" Hitler przylaczyl do Niemiec miedzy innymi Austrie i kilka innych terenow.
Panstwa Zachodnie chcac uniknac za wszelka cene wojny caly czas ukladaly sie z Hitlerem.
On bawil sie z nimi w kotka i myszke.
Obiecywal zaprzestania akcji militarnych i przesladowan ludnosci, a robil swoje.
Po wkroczeniu armii niemieckiej w 1939 r. na ziemie polskie II Wojna Swiatowa wybuchla na dobre.
Szczerze mówiać jestem mile zaskoczony poziomem dyskusji, o jakby nie mówić jednej z popularniejszcych person poprzedniego stulecia, jak i zapewne kawałka tego. Moim zdaniem trzeba zaufac wiekszości ekspertów, któzi zajmowali sie, jak i zajmója Adolfem Hitlerem. Zgodnie twierdzą, żę był osobą nie przeciętną, zakompleksioną o wysokim mniemaniu o sobie i swoim pochodzeniu (niemówiąć żę jego babcia było dziwką a matka sprzątaczką). Miał wiele cech dobrego przywódcy i potrafił otoczyć sie mądrymi i inteligętnymi osobami. To było jego największym sukcesem, który pozwolił mu przekonać miliony Niemców do swoich ideologi, które było moralnie i etycznie nie do zakaceptowanie!! Podejrzewam, żę gdyby w Polsce pojawiła sie taka osoba, zdobyła by odpowiednie elektorat inteligencji, przedśiebiorców, ludzi kultury używajać podobnych jak Hitler metod nikt go by nie mógł powstrzymać. Przykładem takich osób jet Pan Andrzej Lepper, Roman Giertych i jego świta. Używając wielkich słów zdobywaja poparcie ludzi o lekkiej bojaźni.... Tutaj w gre wchodzi również pewnego rodzaju zastraszenie, a mianowicie Młodzież Wszechpolska jest swego rodzaju "hitler jugen", bojówką młodych ludzi, czesto bez wykształcenia i "własnego rozumu" . Bardzo ważnym elemntem wykożystywanym przez Hitlera była propaganda, która dzisiaj też można zauważyć po lewej i prawej scenie poityki.
Może troszke zabardzo pisze o polityce i jeszcze w okresie przedwyborczym, ale nie trudno tego nie zauważyć i pominąc. Coprawda mam centro-lewicowe poglądy na świat i można to uznać jako atak polityczny, ale zapewnia, iż tak nie jest.
Kończąc jestem za hipoteza Hitlera- wariata, który za dużo chciał mieć... i to go zgubiło.
Sorki za ewentualne błedy ort i gram ale pisze to na biegu i troche puźno jest, a raczej wcześnie.... :P
Gratuluje niektórym wiedzy historycznej, a zwłaszcza tym dzielnym 14latkom:P Pozdro
Masz calkowita racje ...
Wyczuwam olbrzymie podobienstwo w zachowaniu i sposobie prowadzenia polityki jesli chodzi o Hitlera i wymienionych wyzej polskich politykow.
Oczywiscie nie mam tu na mysli szalonych wizji mordowania kogokolwiek ...
Mnie niepokoja inne sprawy : te prymitywne bojowki Mlodziezy Wszechpolskiej , ta wszechobecna agresja u ludzi uznajacych sie za praktykujacych katolikow ,ta nienawisc do Zydow i gejow. To podkreslanie patriotyzmu na kazdym kroku , ta chora ksenofobia ...
Nie chodzi mi tu o ublizanie komukolwiek , ale niepokoi mnie fakt , iz taki sposob uprawiania polityki ma swych zwolennikow w Polsce.
Ze przedstawicile tych partii zasiadaja w Sejmie , ze wygaduja na obradach wierutne bzdury i doprowadzaja do tego ,
ze posel kojarzy sie ... hehe wszyscy wiemy jak.
----------------------------------------------------------------------------------------->
HITLER ADOLF (1889–1945), przywódca niem. narodowego socjalizmu (nazizm), dyktator III Rzeszy, osobiście odpowiedzialny za zbrodnie popełnione przez reżim, którego był twórcą; od 1921 przywódca NSDAP; 1923 wraz z E. Ludendorffem stanął na czele nieudanego puczu monachijskiego; w programowym dziele Mein Kampf (t. 1–2 1925–27, wyd. pol. niepełne 1992) wyłożył swój szowinistyczny i rasistowski program hegemonii niem. w Europie; zreorganizował i rozbudował NSDAP, a następnie SS; 1933 — dzięki poparciu sfer konserwatywnych, większości generalicji i czołowych przedstawicieli przemysłu i finansjery — powołany na stanowisko kanclerza, rozpoczął rządy terroru i dyplomację szantażu; 1934 rozprawił się („noc długich noży”) z opozycją kierownictwa SA i in. przeciwnikami polit.; mianując się wodzem (Führer), wprowadził osobistą dyktaturę i terror policyjny (Gestapo, RSHA), rozbudował obozy koncentracyjne dla przeciwników polit., rozpoczął represje wobec lewicy i wszelkiej opozycji oraz Żydów (norymberskie ustawy); złamał postanowienia traktatu wersalskiego i odbudował armię niem.; 1938 objął nacz. dowództwo sił zbrojnych; dzięki forsowaniu zbrojeń przyczynił się do przyspieszenia rozwoju gosp. kraju; III 1938 dokonał zaboru Austrii (Anschluss); X 1938 zawarł z własnej inicjatywy układ monachijski; 1938–39 — zabór ziem czeskich (Protektorat Czech i Moraw) i aneksja Kłajpedy; zawarł porozumienie ze Stalinem w sprawie likwidacji państwa pol. i podziału sfer wpływów w Europie (pakt Ribbentrop–Mołotow); napaścią na Polskę 1 IX 1939 rozpoczął II wojnę światową; podbił lub uzależnił większość krajów eur., w których wprowadził terror i eksterminację ludności (ludobójstwo); VII 1944 dokonano nieudanego zamachu na życie Hitera; 30 IV 1945 popełnił samobójstwo w oblężonym przez wojska sowieckie Berlinie.
[zaczerpnięte www.slownik.pwn.pl]
Czy normalny człowiek zaatakowałby państwo większe p. Rosja. Czy normalny czlowiek popełniłby samobójstwo? Czy normalny człowiek zabijałby niewinnych ludzi?
Nie.
Był genialny.
Lekko szurnięty ale genialny.
Walczył prawie z całym światem i wygrywał.
Gdyby nie on na świecie panowali by teraz żydzi.
Był marnym dowódcą w kwetsii militarnej.
Tak, od tego miał za to znakomitych ludzi. Umiał ich dobrać jak nikt inny.
Ziomisław
14-07-2005, 08:55
Był genialny.
Lekko szurnięty ale genialny.
Walczył prawie z całym światem i wygrywał.
Tak, od tego miał za to znakomitych ludzi. Umiał ich dobrać jak nikt inny.
Widze, że chociaż jedna osoba nie krytykuje hitlera w 100%. Jednak przecież popatrzcie jakie narody były głupie. Polska jako jedyna stawiła opór a reszta narodów sie wystraszyła albo uwierzyła, że hitler zajmuje to w celach pokojowych i takie tam.
Ja mam swoje zdanie i bede go bronić bo wedlug mnie człowiek, który gdyby nie pare błędów mógłby zająć cały świat nie był wariatem ale był człowiekiem niewątpliwie mądrym.
Ps: SORRY pomylilem sie z tym hitlerem i komunizmem ale co do reszty mojej wypowiedzi nie mam nic do dodania.
który gdyby nie pare błędów mógłby zająć cały świat nie był wariatem ale był człowiekiem niewątpliwie mądrym.
Czy według Ciebie, chęć zabicia wszystkich Żydów, mord na Polakach ( Oświęcim) i zabijanie cywili to był przejaw mądrości. przyznaję jego plan działał bez zarzutu do pewnego momentu. Człowiek normalny nie zabija jednak cywili, ani bezbronnych ludzi. Dzieci także zabijano. Nawet te najmniejsze. Co ty tutaj pierdzielisz głupoty o mądrości. To był psychopata. Myślisz, że normalna zdrowa na umyśle osoba chce zawładnąć całym światem.
ROTFL
Spodobala mu sie mysl jednego z filozofow o rasie panow , o nadludziach ...
Chodzi z pewnością o Friedricha Nietzschego. Czytałem większość jego dzieł ale na szczęście nie wbiłem sobie jego filozofi tak jak Hitler.
A jeśli chodzi o Hitlera, żył nienawiścią i nienawiść go zgubiła gdyż impulsywnie zaatakował Rosje. Gdyby wtedy działał racjonalnie nie wiadomo czy teraz nie pisalibyśmy na tym forum po Niemiecku, a temat nosiłby nazwe "Za co lubimy III Rzesze".
Jeśli chodzi o Historie, to dodam, że Adolf ożenił się z Anną Moore, która razem z nim 30 Kwietnia 1945 roku popełniła samobójstwo. I tutaj ciekawa kwestia, czy Hitler oby napewno popełnił samobójstwo? Wołoszański wciąż spekuluje nad tą kwestią.
Dodam jeszcze, że kiedyś słyszałem, że ojciec Hiltera był żydem (Nutka pikanterii dla tematu).
@Angelus:
Bo ja jestem antysemitą. Teraz mieszkam w Izraelu, choć nie jestem żydem i widzę jak oni się zachowują. Żydzi uważają, że są lepsi od innych narodów, że są narodem wybranym. Gdybyś widział jak oni traktują ludzi... Jak rzeczy. Moi rodzice, w Izraelu są sprzątaczami (btw. zarabiają tyle co polscy politycy albo i więcej), więc mają z żydami duży kontakt. Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem, u którego pracują moi rodzice. Pytał się mnie czy w Polsce mamy komputery, lodówki, wierzowce... Dla nich każdy naród jest gorszy. U nich wszystko jest najlepsze, najzdrowsze etc. Uważają siebie za nadludzi(!), za naród wybrany przez Boga, naród który jest lepszy od innych.
@Ziomisław:
A ja go krytykowałem? :D
@Gezund:
Dokładnie. Średnio co 60-70 lat są "pogromy" żydów. Gdyby tak nie było to oni by teraz byli "władcami świata". Teraz już i tak mają ogromne wpływy. W rządzie każdego z krajów jest pełno żydów. Np. Kwaśniewski, Bush, Clinton + sporo innych polityków.
@Tahi:
Czy to grzech, że jego matka była sprzątaczką? Czy to coś złęgo, że ktoś jest sprzątaczem? Żadna praca nie hańbi. Myślisz, że "dzielny czternastolatek" nie może mieć rozległej wiedzy historycznej?
1. Wydaje mi się że pisze sie "Hittler" ale tręki nie dam sobie za to uciąć
2. On BYŁ świrem bo myślał że są ludzie i podludzie
4. O czym tu gadac? :P
5. Lubie placki
1 raczej [pisze sie hittler
2 On był, będzie i jest swirem bo molestował sexualnie różne kobiety które potem ktoś NIECHCĄCY zabijał
3 myślał, że niemcy to kraj idealny chociaż sam był z austrii
4 o plackach
5 ja też
No niestety Ameryka już jest maksymalnie zażydzona.
żydzi właściwie sprawują tam władzę, manipulują Bushem i jego administracją jak chcą.
Boje sie myśleć co będzie w europie za 20 lat.
Tak więc antysemityzm nie bierze się z niczego.
2 On był, będzie i jest swirem bo molestował sexualnie różne kobiety które potem ktoś NIECHCĄCY zabijał
Jakies dowody, czy slyszales to "od kolezanki, kolegi, kolegi"?
@Berials : tez slyszalem, ze sa przypuszczenia, jakoby hitler nie zginal, tylko jeden z jego sobowtorow (sam znalazl kilka osob podobnych do niego, ktorzy mieli go zastapic w razie takich wlasnie "niespodzianek).
Wg mnie w tamtych czasach, gdy upokorzone Niemcy chcialy odwetu, trafil ze swoja kampania w 100%. Gdyby on nie zaatakowal ZSRR, a Japonia nie dokonala ataku na Pearl Harbour, III Rzesza prawdopodobnie by istniala. Stalin ufal Hitlerowi, wiec nie sadze, ze od razu zaatakowalby go. Hitler natomiast zajalby cala Francje, Hiszpanie, Portugalie, Anglie, dokonal aneksji Wloch. Zdazylby odnowic wojsko i wtedy pokonac ZSRR, ktorego armia praktycznie nie byla wyszkolona, a technologicznie panstwo tez bylo zacofane...
Hitler był półidiotą. I to jest dowiedziane. Był analfabetą, wszelkie dekrety i inne pierdoły pisali za niego jego doradcy i ministrowie. A całą maszynę wojenną rozkręcił i dowodził Himmler. Razem z ministrami.
Dokładnie, tak samo jak jego wielkie przemówienia, które pozwalały mu zdobyć władzę, w które ludzie wierzyli, pisali mu też jacyś tam najlepsi doradcy itp.
Wielu uważa go za wspaniałego, aczkolwiek złego, dowódcę, który zdobył ogromną władzę, a tymczasem Adolf nie potrafił się podpisać. Żałosne. :)
Dokładnie, tak samo jak jego wielkie przemówienia, które pozwalały mu zdobyć władzę, w które ludzie wierzyli, pisali mu też jacyś tam najlepsi doradcy itp.
Wielu uważa go za wspaniałego, aczkolwiek złego, dowódcę, który zdobył ogromną władzę, a tymczasem Adolf nie potrafił się podpisać. Żałosne. :)
Ale wiele taktyk, atakow na rozne miejsca wymyslil sam. Z pomoca doradcow, ale jednak nie polegalo to na "dobra, ja postoje, a wy wymyslcie cos ciekawego".
Każdy kto uważa, że jego naród jest lepszy od innych i należą mu się specjalne prawa jest niemormalny. Onbył nienormalny - nie można władać nad całym światem - to się szybko rozpadnie. Mówiąc krótko: nasze ulice - świrów lecznice :)
To, że był świrem nie ulega wątpliwpości. Uważał się za człowieka idealnego a sam nie potrafił pisać (Mein kampf napisał za niego bodajże Gebels(przyszla prawa ręka hitlera)). W czasie wojny wariował psychicznie (Sam podejmował decyzje dotyczące działań wojennych, choć sam nie znał się na tym ani troche). Pozatym jak człowiek normalny może wymordować z ziomną krwią dziesiątki milionów ludzi.
Ivellios Galanodel
14-07-2005, 10:58
Hitler na pewno miał coś od świra, ale niegdy nie wiedzieliśmy o co tak naprawdę
chodziło. Jego idea rządzenia światem jest postrzegana jako objaw choroby psychicznej, mimo to nigdy nie mogliśmy wiedzieć jak by wyglądała Europa pod wodzą Hitlera i jego potomków. Mogł być to kraj rygoru i mocnej pięści lub też kraj pokoju i dobrobytu. Nigdy się tego nie dowiemy. Świat bez Hitlera wydaje mi się lepszy.
Btw. Wiecie może, że sie urodziłem w tym samym dniu i miesiącu jak Hitler, a nawet blisko miejscowosci jego narodzenia. Dziwne... W dodatku Shan nazywa mnie czasem dyktatorem. That strange... ;)
@Elmer:
Obejrzałeś film "Upadek" i myślisz, że wiesz coś o Hitlerze? Ten film to jedna wielka bzdura. Hitler nie był chory psychicznie.
Shanhaevel
14-07-2005, 11:06
Ale jedno trzeba temu gościowi przyznać: Miał cholernego farta. :P Było na niego kilka zamachów i każdy przeżył (Wilczy Szaniec itp).
@down
A wiesz, że gdyby Hitler palił marihuanę i słuchał hip-hopu to nie byłoby wojny? Ha, to tylko przypuszczenia...
@Elmer:
Obejrzałeś film "Upadek" i myślisz, że wiesz coś o Hitlerze? Ten film to jedna wielka bzdura. Hitler nie był chory psychicznie.
Wybacz mi ale nie obejżałem nigdy tego filmu
@Shanhaevel
Apropo Wilczego szańca. Po tym zamachu Hittler powiedział dla mussoliniego, który przybył kilka godzin po eksplozji. Coś w rodzaju "Bóg mnie wybrał, jestem nieśmiertelny". to też jest dowód na to, że jest świrem.
Hitler jako swój cel postawił sobie opanowanie świata i stworzenie z Rzeszy mocarstwa na skalę światową. Jedyne co mi się podobało jako jego zachowanie to to, że uparcie dążył do celu, choć niestety przez to postępowanie straciło życie wielu ludzi...
Lecz uważam także, że nie był normalny i często za jego zachowaniem przemawiały wielkie emocje i chęć własnego dobra a nie dobro ogółu...ale to tylko moje zdanie :)
Galarion
14-07-2005, 11:31
Hittler,gdyby,wygrał,wojnę,to,świat,byłby,pokojem, to,przeczytałem,w,gazecie...
Wprowadzono,by,nowy,transport(pociągi,metra,samolo ty)byłoby,do,89%,zmniejszone,bezrobocie,tak,by,był o,gdyby,Hittler,rządził,światem,ale,później,jego,p otomkowie...mogliby,ten,świat,zniszczyć...
No i co? Mialbym w dupie wszechobecny rasizm, nacjonalizm i wogole nie wiadomo czy bym istnial. Wszystkie wygody bylyby tylko dla Niemcow, a inne narody jesli by przetrwaly, musialyby im uslugiwac. Przeciez Hitler uwazal, ze Niemcy sie "duszą" w swoim malym panstwie i chcial caly swiat dla nich zdobyc. Mozna mowic, ze Hitler rozwiazal w Polsce kilka problemow, ale na pewno nie we wlasciwy i humanitarny sposob. W tym przypadku srodki nie uswiecaja celu.
Mozliwe, ze byl swirem, mozliwe, ze nie ale trzeba mu przyznac, iz charyzme mial...tylko zle ja wykorzystal, no ale historii juz sie nie odwroci i mozna juz sie tylko na tym czegos nauczyc, aby nie popelniac dalej bledow.
Dan the Automator
14-07-2005, 11:39
Tak, razem z kosmitami i ludźmi-lodówkami!
@Topic
Niektórzy mają tak szcząstkową wiedze, ze aż ciężko się to czyta :-)
@Maethi
Napoleon tez probowal. Glupota bylo(tak jak w przypadku Napoleona)nie sam fakt zaatakowania wiekszego panstwa, a wyslanie tam sprzetu i ludzi nie potrafiacych zyc w tak ciezkich warunkach. Rosjanie w zasadzie obronili sie dzieki pomocy z zachodu. Cala niemal Armia Czerwona bronila sie w 2 miejscach: W Leningradzie skad przez jezioro docierala pomoc i W Stalingradzie dzieki pierwszej ich wygranej tam udalo im sie przejsc do kontrofensywy.
@Kuna
Gowno by bylo a nie pokoj. Po pierwsze, bezrobocie bylo by faktycznie male z tym ze tylko prawowitym niemcom placilo by sie za prace, reszta by robila za darmo. To samo sie tyczy transportu. Przeciez pod okupacja Polakom nie wolno bylo wsiasc do "niemieckiego" wagonu tramwajowego, ktory chocby byl pusty byl zarezerwowany tylko dla nich.
@Caerlionne
"Upadek" przedstawia czlowieka ktory w kilka lat zdobyl niemal cala europe, w w kilka nastepnych wszytko traci. Pod koniec wojny Hitler musial byc w oplakanym stanie psychicznym.
Shweppes
14-07-2005, 12:12
Skoro myślał że zaszedł tak daleko, i już prawie wygrał wojnę, to jaki miał być? W końcu nie poddawał się, aczkolwiek cały czas wysyłał do dowódców nakazy bronienia go. Jednak jego dowódcy już dawno przegrali...
Marcin of shadow
14-07-2005, 12:57
Moim zdaniem byl swirem poniewaz uwazal ze sa ludzie i pod ludzie (razem sie to pisze??) oraz myslal ze uda mu sie podbic caly swiat, moim zdnaiem moglo by mu sie to nawet udac ale popelnil blad mianowicie zamiast zabijac jencow mogl by ich wcielac do swojej armi.
Galarion
14-07-2005, 12:59
moim zdnaiem moglo by mu sie to nawet udac ale popelnil blad mianowicie zamiast zabijac jencow mogl by ich wcielac do swojej armi.
Ale ty masz żenialne pomysly ;). Na prezydenta!
dap-galothij
14-07-2005, 13:28
Antysemityzm na forum się ujawnia ...
Zgadzam się z tym co powiedzieli co rozsądniejsi użyszkodnicy.
Marcin of shadow
14-07-2005, 13:35
Ale ty masz żenialne pomysly ;). Na prezydenta!
Po 1 nie mam zamiaru byc prezydentem bo to nudne :D
Po 2 to nie moj pomysl tylko w jakiejs gazecie czy czyms to czytalem (moze w necie)
@gangrel
Znam historie. Według mnie Napoleon też był świrem, ale chociaż bdb uzdolnionym np. taktyka. On nie zabijał bezbronnych ludzi i dzieci. Przynajmniej dowodów nie ma.
Shanhaevel
14-07-2005, 13:48
Moim zdaniem byl swirem poniewaz uwazal ze sa ludzie i pod ludzie (razem sie to pisze??) oraz myslal ze uda mu sie podbic caly swiat, moim zdnaiem moglo by mu sie to nawet udac ale popelnil blad mianowicie zamiast zabijac jencow mogl by ich wcielac do swojej armi.
Taktaktak... Jeńcy- morale wysokie jak cholera (to sarkazm), nie chcą zabijać swoich, dezerterują, mogą wprowadzić bunt, sabotować wyprawy... Geniusz!
Ech , tyle sie tego uzbieralo , ze nie wiem od czego zaczac ...
- Caerlionne
Jesli poczytasz Stary Testament dowiesz sie , ze Bog uczynil z Izraelitow narod wybrany !
Nie wiem czy jestes praktykujacym katolikiem , ale powiem tylko , ze Jezus Chrystus , Matka Boska , Apostolowie ... oni wszyscy byli Zydami.
Dla Zydow fakt zawarcia przymierza z Bogiem jest rzecza niezwykle wazna i sa z niej dumni. Wolno im !!!
Niewydaje mi sie zeby uwazali sie za narod lepszy od innych , ale jesli tak jest , to sa w bledzie. Kazdy narod jest w czyms dobry , ma swoja historie , swoich uczonych , sportowcow , artystow , pisarzy , politykow ...
Porownywanie kto zrobil wiecej dla swiata i kto jest lepszy : Jezus , Mahomet , czy Budda ... przypomina mi klotnie dzieci z piaskownicy.
Wszystkie te postacie to wielcy ludzie, wielcy przywodcy religijni , dla swoich wyznawcow sa swietoscia ! Nie ma sensu sie klocic ktory jest wazniejszy !!!
Co do tego , ze Zydzi beda rzadzic swiatem ...
A niech se rzadza , nie mam nic przeciwko ...
Niemcy maja rzadzic prosze bardzo ...
Jedna sprawa : pelna demokracja ! wolnosc slowa ! tolerancja !
Co to znaczy rzadzic swiatem ???
Mozna miec olbrzymie wplywy, z racji dostepu do zrodel finansowych.
Zydzi maja niesamowity zmysl do robienia interesow , za to ich podziwiam.
Sa swietnymi bankierami , stad tez ich odzialywania na politykow.
Ale wydaje mi sie , ze zeby byc dobrym ekonomista , trzeba miec naprawde spora wiedze. A ludzie dysponujacy olbrzymia wiedza , rzadko kiedy sa na tyle glupi aby darzyc do wladzy absolutnej.
__________________________________________________ __________________
- czy chec podbicia swiata ma sens ?
To , ze Hitler chcial podbic swiat nie czyni z niego osoby nienormalnej.
Wrecz przeciwnie fakt ten swiadczy, ze byl ponadprzecietnie ambitny , ze ocieral sie gdzies tam o geniusz.
Ale to co wyprawial z innymi narodami, ten terror, to mordowanie Zydow , Cyganow , Polakow ...
No sorry, ale jak ktos zleca wymordowanie milionow niewinnych ludzi to jaki jest ??? Normalny raczej nie !!!
Co do tego wielomilionowego wymordowania , to dla Hitlera raczej trudne nie bylo. A to z tego powodu , ze on wszystko zlecal ! Podpisywal dokument , a reszta zajmowaili sie inni ...
Marcin of shadow
14-07-2005, 14:04
Ech , tyle sie tego uzbieralo , ze nie wiem od czego zaczac ...
- Caerlionne
Jesli poczytasz Stary Testament dowiesz sie , ze Bog uczynil z Izraelitow narod wybrany !
Nie wiem czy jestes praktykujacym katolikiem , ale powiem tylko , ze Jezus Chrystus , Matka Boska , Apostolowie ... oni wszyscy byli Zydami.
Dla Zydow fakt zawarcia przymierza z Bogiem jest rzecza niezwykle wazna i sa z niej dumni. Wolno im !!!
Niewydaje mi sie zeby uwazali sie za narod lepszy od innych , ale jesli tak jest , to sa w bledzie. Kazdy narod jest w czyms dobry , ma swoja historie , swoich uczonych , sportowcow , artystow , pisarzy , politykow ...
Porownywanie kto zrobil wiecej dla swiata i kto jest lepszy : Jezus , Mahomet , czy Budda ... przypomina mi klotnie dzieci z piaskownicy.
Wszystkie te postacie to wielcy ludzie, wielcy przywodcy religijni , dla swoich wyznawcow sa swietoscia ! Nie ma sensu sie klocic ktory jest wazniejszy !!!
Co do tego , ze Zydzi beda rzadzic swiatem ...
A niech se rzadza , nie mam nic przeciwko ...
Niemcy maja rzadzic prosze bardzo ...
Jedna sprawa : pelna demokracja ! wolnosc slowa ! tolerancja !
Co to znaczy rzadzic swiatem ???
Mozna miec olbrzymie wplywy, z racji dostepu do zrodel finansowych.
Zydzi maja niesamowity zmysl do robienia interesow , za to ich podziwiam.
Sa swietnymi bankierami , stad tez ich odzialywania na politykow.
Ale wydaje mi sie , ze zeby byc dobrym ekonomista , trzeba miec naprawde spora wiedze. A ludzie dysponujacy olbrzymia wiedza , rzadko kiedy sa na tyle glupi aby darzyc do wladzy absolutnej.
Cos ci sie tematu pomilily :D
Taktaktak... Jeńcy- morale wysokie jak cholera (to sarkazm), nie chcą zabijać swoich, dezerterują, mogą wprowadzić bunt, sabotować wyprawy... Geniusz!
W sumie tez prawda...
Ziomisław
14-07-2005, 14:09
Czy według Ciebie, chęć zabicia wszystkich Żydów, mord na Polakach ( Oświęcim) i zabijanie cywili to był przejaw mądrości. przyznaję jego plan działał bez zarzutu do pewnego momentu. Człowiek normalny nie zabija jednak cywili, ani bezbronnych ludzi. Dzieci także zabijano. Nawet te najmniejsze. Co ty tutaj pierdzielisz głupoty o mądrości. To był psychopata. Myślisz, że normalna zdrowa na umyśle osoba chce zawładnąć całym światem.
ROTFL
Ludzie czy wy jesteście tacy tępi czy tylko udajecie??
NIE MOWIE ZE MĄDROŚCIĄ JEST ZABIJANIE ŻYDÓW W STRASZNY SPOSÓB I MORDOWANIE LUDZI NA CAŁYM ŚWIECIE, ale mądrością jest zapanowanie nad takimi rzeczami
nad jakimi on panował czyli prowadzenie wojny na tak wielką skale. I gówno prawda, że robili to za niego jego ludzie ( tzn chodzi mi o to że faktycznie ludzie walczyli za niego ale nie podejmowali za niego ważnych decyzjii). I jeszcze apropo jedej rzeczy- hitler nie zabijał Żydów , ponieważ spodobała mu sie myśl jakiegos filozofa jak to ktoś napisał ani nie uważał ich za podludzi. Hitler wiedział, że Żydzi niosą za sobą kant i oszustwo. I nie mówie, że był on , że tak powiem mądry ponieważ zabijał ludzi ale był on mądry ponieważ wszystko dobrze prowadził na swojej wojnie oprócz błędów takich jak atakowanie za wiele państw naraz co przesądziło o jego klęsce.
Shanhaevel
14-07-2005, 14:12
NIE MOWIE ZE MĄDROŚCIĄ JEST ZABIJANIE ŻYDÓW W STRASZNY SPOSÓB I MORDOWANIE LUDZI NA CAŁYM ŚWIECIE, ale mądrością jest zapanowanie nad takimi rzeczami
nad jakimi on panował czyli prowadzenie wojny na tak wielką skale. I gówno prawda, że robili to za niego jego ludzie ( tzn chodzi mi o to że faktycznie ludzie walczyli za niego ale nie podejmowali za niego ważnych decyzjii). I jeszcze apropo jedej rzeczy- hitler nie zabijał Żydów , ponieważ spodobała mu sie myśl jakiegos filozofa jak to ktoś napisał ani nie uważał ich za podludzi. Hitler wiedział, że Żydzi niosą za sobą kant i oszustwo. I nie mówie, że był on , że tak powiem mądry ponieważ zabijał ludzi ale był on mądry ponieważ wszystko dobrze prowadził na swojej wojnie oprócz błędów takich jak atakowanie za wiele państw naraz co przesądziło o jego klęsce.
Mówię po raz drugi: Gdyby był dobrym dowódcą, to dziś byśmy nie wiedzieli, że istniała Polska. BTW. I tak wszystkie kraje by się na niego rzuciły...
Dalej, to całkiem możliwe, że pomagali mu ludzie, a wręcz rządzili za niego. On był bardziej politykiem, człowiekiem, który umiał porwać lud i podrzegać d o wojny.
Ziomisław
14-07-2005, 14:13
@Elmer:
Może kogoś pominąłem, ale to jest chyba jedna osoba, która uważa, że hitler nie był chory psychicznie.
@Angelus:
Bo ja jestem antysemitą. Teraz mieszkam w Izraelu, choć nie jestem żydem i widzę jak oni się zachowują. Żydzi uważają, że są lepsi od innych narodów, że są narodem wybranym. Gdybyś widział jak oni traktują ludzi... Jak rzeczy. Moi rodzice, w Izraelu są sprzątaczami (btw. zarabiają tyle co polscy politycy albo i więcej), więc mają z żydami duży kontakt. Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem, u którego pracują moi rodzice. Pytał się mnie czy w Polsce mamy komputery, lodówki, wierzowce... Dla nich każdy naród jest gorszy. U nich wszystko jest najlepsze, najzdrowsze etc. Uważają siebie za nadludzi(!), za naród wybrany przez Boga, naród który jest lepszy od innych.
@Gezund:
Dokładnie. Średnio co 60-70 lat są "pogromy" żydów. Gdyby tak nie było to oni by teraz byli "władcami świata". Teraz już i tak mają ogromne wpływy. W rządzie każdego z krajów jest pełno żydów. Np. Kwaśniewski, Bush, Clinton + sporo innych polityków.
- Marcin of shadow ... i komu sie tematy pomylily ???? moze zacznij dokladniej czytac posty !
Ziomisław
14-07-2005, 14:18
Mówię po raz drugi: Gdyby był dobrym dowódcą, to dziś byśmy nie wiedzieli, że istniała Polska. BTW. I tak wszystkie kraje by się na niego rzuciły...
Dalej, to całkiem możliwe, że pomagali mu ludzie, a wręcz rządzili za niego. On był bardziej politykiem, człowiekiem, który umiał porwać lud i podrzegać d o wojny.
Dobrze a czy slyszałeś, że każdy popełnia błędy?? Do czasu aż widać było ze hitler wojne wygra nie robił praktycznie żadnych błędów tylko pod koniec.
Dobrze a czy slyszałeś, że każdy popełnia błędy?? Do czasu aż widać było ze hitler wojne wygra nie robił praktycznie żadnych błędów tylko pod koniec.
Hehe ... robil mnostwo bledow !!!
Ale jego przeciwnicy tez je robili , moze nawet duzo wiecej.
1. Kiedy Hitler uderzyl na Polske , rzucil do walki niemal cale swoje wojsko.
W Niemczech zostalo bardzo niewiele odzialow.
Gdyby wojska zachodnich mocarstw / Francji , Anglii / uderzyly wtedy na niego z drugiej strony to by sie zabawa skonczyla od razu.
Ale zachodnie mocarstwa wolaly ostrzegac, gadac i grozic palcem.
2. Otworzenie drugiego frontu wschodniego bylo samobojstwem strategicznym !!!
__________________________________________________ ____________________________________
3. Najwiekszym bledem Hitlera bylo to , ze nie zdawal do Akademii Sztuk Pieknych po raz czwarty !!!
Moze by sie dostal , moze by zostal znanym i cenionym artysta ... a tak jego imie zostalo na wieki przeklete !
Zastanawia mnie jedna rzecz ???
Gdyby Hitler dostal sie do tej Akademii , to czy nazisci doszliby do wladzy w Niemczech.
A nawet jesli by doszli to , czy wybuchlaby II Wojna Swiatowa ???
Moim zdaniem nawet jesli by doszlo na swiatowego konfliktu militarnego ,
to raczej zaden przywodca poza Hitlerem / i Stalinem / nie mial takich szalonych pomyslow dotyczacych wymordowania milionow ludzkich istnien.
Ludzie prosze Was !!! Zdawajcie do Akademii Sztuk Pieknych nawet i 10 razy !!!
Sztuka uszlachetnia ... hehe / tak troche na wesolo dla rozladowania napiecia/
Hitler był nienormalny. Każdy, kto chce zapanować nad całym światem, jest nienormalny. On chciał, aby cały świat był Rzeszą. Też byś tak chciał?
Hitler był nienormalny. Każdy, kto chce zapanować nad całym światem, jest nienormalny. On chciał, aby cały świat był Rzeszą. Też byś tak chciał?
Ales sie wypowiedzial !!! Widac , ze masz pojecie o historii ...
A slyszales o wielkich przywodcach / Aleksander Wielki ,Juliusz Cezar, Napoleon / , o imperium perskim , imperium macedonskim ,
imperium rzymskim , imperium mongolskim , imperium rosyjskim ...
Aleksander Wielki - podbil niemal caly owczesnie znany swiat !!!
Uwazany jest za geniusza militarnego, potrafil wygrywac bitwy mimo przygniatajacej przewagi liczebnej przeciwnika ,
dziesiec tys. Macedonczykow , kontra 100 tys. Persow.
Wiedzial jak ustawic swoich ludzi , gdzie zaatakowac , jak zmotywowac swych zolnierzy .
Jadl z nimi , sypial tam gdzie oni , rozmawial , a w czasie bitwy walczyl ramie w ramie. Za to go kochali i walczyli jak szaleni.
Ale kiedy Aleksander podbijal jakies panstwo nie wprowadzal terroru.
Pozwalal na zachowanie kultury , jezyka, wierzen.
Zachecal swych zolnierzy,aby zenili sie z miejscowymi kobietami i zakladali rodziny.
Wcielal miejscowych mezczyzn do swojej armii ... itp.
Inni wielcy wodzowie wzorowali sie na Aleksandrze Wielkim . Juliusz Cezar i Napoleon byli nim zafscynowani.
Ale zeby nie bylo , ze Aleksander byl idealem .
Potrafil sie upic i byl wtedy nieobliczalny, latwo sie denerwowal i agresje wyladowywal nawet na najblizszych.
Kiedys w szale zabil swego najlepszego przyjaciela ,za jakas drobnostke.
Tak, popelnil bledy pod koniec wojny, a dokladniej w 1941. A wojna sie skonczyla w 1945. Grunt to poczucie czasu.
1. Kiedy Hitler uderzyl na Polske , rzucil do walki niemal cale swoje wojsko.
W Niemczech zostalo bardzo niewiele odzialow.
Gdyby wojska zachodnich mocarstw / Francji , Anglii / uderzyly wtedy na niego z drugiej strony to by sie zabawa skonczyla od razu.
Ale zachodnie mocarstwa wolaly ostrzegac, gadac i grozic palcem.
2. Otworzenie drugiego frontu wschodniego bylo samobojstwem strategicznym !!!
1. Rzucil cale wojsko, bo korzystal z doktryny Blitzkriegu. Od strony wschodniej nie grozil mu atak (ZSRR + kraje przez owe panstwo zajete, panstwa uzaleznione od Rzeszy), od poludnia byla Austria i Wlochy. Wiedzial tez, ze atak ze strony Francji mu nie grozi, co udowodnila obojetnosc wobec zajecia Nadrenii. Anglia sama nie zdolalaby pokonac Niemiec.
2. Fakt, to juz blad. Chociaz, gdyby nie ostra zima, ktora przyszla dosc wczesnie, historia mogla sie potoczyc inaczej...
Ile ty masz lat? Uczyłeś się historii? Od czego miał doradców Himmler , Goering, Ribbentrop, Keitl, Frank, Frick. Kim oni byli? Gdyby nie oni ta wojna wyglądałaby inaczej. Hitlerowi spodobały się sentencje filozofa. Był psychopatą i przyswoił sobie te sentencje. Napisał książkę wykorzystując te sentencje. Potem nie mógł się wycofać. Pozatym jego ojciec też był Żydem. Nie wiadomo nic więcej o jego ojcu. jeżeli go bił to mógł mieć uraz. Może mi ktoś powie , że zabijanie bezbronnych Żydów przez Gestapo to było ludzkie - normalne z własnej woli lub z pomysłu , że to oszuści?
Nacjonalizm śmierdzi.
Był człowiekiem nienormalnym, bardziej lub mniej. Oglądał kiedyś ktoś z jakim szaleństwem i porywczością przemawiał do ludu? Nie, on nie grał. On wierzył w to co mówi bardziej niż ktokolwiek inny.
Dla tych których to nie przekonuje - dobra, nie był szaleńcem, ale miał zepsuty system wartości. Najpierw jest ZYCIE LUDZKIE, a potem narody i inne bzdury(ja wogóle nie uznaję narodów, dla mnie to kompletna bzdura).
Co do antysemitów :
I co to ma do rzeczy, że Ci ludzie są Żydami? A co, Polacy mają rządzić światem? Dużo to zmieni? Tak naprawdę to nie Żydzi rządzą światem, ale wartośćficyjna, wirtualna - PIENIĄDZE. A to, że są w rękach Niemców, Żydów, Rosjan czy Indochińczyków - nie robi nikomu różnicy.
Ziomisław
14-07-2005, 15:51
Ile ty masz lat? Uczyłeś się historii? Od czego miał doradców Himmler , Goering, Ribbentrop, Keitl, Frank, Frick. Kim oni byli? Gdyby nie oni ta wojna wyglądałaby inaczej. Hitlerowi spodobały się sentencje filozofa. Był psychopatą i przyswoił sobie te sentencje. Napisał książkę wykorzystując te sentencje. Potem nie mógł się wycofać. Pozatym jego ojciec też był Żydem. Nie wiadomo nic więcej o jego ojcu. jeżeli go bił to mógł mieć uraz. Może mi ktoś powie , że zabijanie bezbronnych Żydów przez Gestapo to było ludzkie - normalne z własnej woli lub z pomysłu , że to oszuści?
Kolejny idiota który mówi, że ojciec hitlera bił go i ,że przez to hitler nienawidził ludzi (szczególnie Żydów) i chciał wszystkich zabić.
Kolejny idiota, który mówi, że hitler był psychopatą.
Kolejny idiota, który mówi , że hitler zabijał Żydów , ponieważ spodobały mu sie sentencje jakiegos filozofa.
Tak to jest gdy masz zawyżone ambicje i zdaje ci sie że wszystko co mówisz jest święte.
Kolejny idiota który mówi, że ojciec hitlera bił go i ,że przez to hitler nienawidził ludzi (szczególnie Żydów) i chciał wszystkich zabić.
Kolejny idiota, który mówi , że hitler zabijał Żydów , ponieważ spodobały mu sie sentencje jakiegos filozofa.
Tak to jest gdy masz zawyżone ambicje i zdaje ci sie że wszystko co mówisz jest święte.
Sama jesteś idiotką, poucz się co MĄDRZEJSI ludzie piszą na temat Hitlera.
Kierował się on filozowią Nietschego.
Czytał jego dzieła i kierował się nimi w swojej polityce.
Nie p*dol jak qrva nie wiesz.
Hitler był psychopatą, co człowiek musi zrobić, żebyś uznał go za psychopatę? On był MANIAKIEM, zaślepionym przez swoją ideologię.
Ziomisław
14-07-2005, 17:25
Sama jesteś idiotką, poucz się co MĄDRZEJSI ludzie piszą na temat Hitlera.
Kierował się on filozowią Nietschego.
Czytał jego dzieła i kierował się nimi w swojej polityce.
Nie p*dol jak qrva nie wiesz.
Hitler był psychopatą, co człowiek musi zrobić, żebyś uznał go za psychopatę? On był MANIAKIEM, zaślepionym przez swoją ideologię.
Po pierwsze ja jestem on a nie ona.
teraz musze przeprosic bo to prawda ze hitler kierował sie filozofią.
Ale psychopatą nie był!
Ale psychopatą nie był!
To jak inaczej nazwiesz człowieka, który mordował miliony niewinnych ludzi, nie nawidził żydów, dzielił ludzi na ludzi i półludzi?
Nie no sory, ale dla mnie on był zkretyniałym psychopatą(?) z jakąś dziwną manią wielkości -.-
Kolejny idiota który nie czyta moich postów z zrozumieniem (p. Pogromca PK).
Kolejny idiota , który nie zawuażył , że napisałem - nic nie wiadomo o ojcu , MOŻE go bił.
Kolejny idiota , który nie da innym się wypowiedzieć i liczy się tylko jego zdanie.
Kolejny idiota , który zaprzecza , że Hitler zabijał Żydów.
Człowieku, zanim kogoś obrazisz to pomyśl co piszesz. Daj mi jakieś fakty które mówią, że nie był psychopatą.
mejlun dzięki.
Ghost Nieudany
14-07-2005, 19:18
Może kogoś pominąłem, ale to jest chyba jedna osoba, która uważa, że hitler nie był chory psychicznie.
Przy okazji zatwardziały antysemita który wszędzie widzi żydów.
Caerlionne - jeśli wszędzie w rządach widzisz żydów, to nie otwieraj konserw - tam też pewnie będą za parę miesięcy, prawda? Nie ma jak posłuchać opinii proroka!
A wiesz, jak kończyli prorocy? TAK, zostawali męczennikami...
ZOMGOMGOMG!!111 U r teh leet!
A skąd to te rewelacje, co? Zapewne od twojego szpiega w bazie waranów parzystokopytnych? One też chcą zawładnąć nad światem razem z żydami, masonami, ninja i Eskimosami.
WIEDZIAŁEM, że ten temat skończy się na wyzwiskach od paru "ynteligiętkich" i pieprzeniu o tym, jak to żydzi powoli przejmują świat.
IMO topic do zamknięcia - nic nowego zeń się nie wyciśnie...
Był chorym człowiekiem, choroba psychiczna nasiliła się szczególnie pod koniec wojny, wydawał wtedy chaotyczne rozkazy (rozstawienie wojsk w normandii przed zaraz przed operacją "Overlord"). Nawet genialny strateg (IMO najgenialniejszy w historii) Erwin Rommel musiał o każdej decyzji poinformować Hitlera. Fuhrer nie dostrzegał talentów taktycznych swoich dowódców (i znowu Rommel), robił wszystko po swojemu, bezgranicznie wierzył swojemu wywiadowi któremu alianci dostarczali fałszywe dokumenty. W życiu prywatnym też był niezrównoważony. Podsumowując, Szaleniec zaślepiony swoją szaloną ideologią.
Teraz trochę edycji :P
@Angelus
Tak, zgadzam się do błędów zaliczę jeszcze zbytnie skupienie wojsk w Norwegii z niezrozumiałych dla mnie względów Hitler myślal ze tam właśnie rozegra się główna faza wojny
@Berials
Tak, samobójstwo Hitlera to jedna wielka tajemnica polecam przeczytać książke Bogusława Wołoszańskiego "Ten okrutny wiek". Można dojść do wielu ciekawych wniosków.
@Tasior
Gówno prawda, Hitler i tyle.
@Do tego oszołoma który powiedzał że gdyby nie było Hitlera świat byłby żądzony przez Żydów
Wiesz Żydów jest jeszcze całkiem sporo, a z ideologii nazistowskiej można jeszcze sporo wykrzesać (ironia dla "mondrych")
@Ghost Nieudany
Zgadzam się, zamknąć temat zanim ktoś napisze jeszcze jakieś bzdury
Teddy Burn
14-07-2005, 19:40
Wyczytalem gdzies, ze byl chory psychicznie, mial jedno jadro i byl koprofagiem. Kól.
Ales sie wypowiedzial !!! Widac , ze masz pojecie o historii ...
A slyszales o wielkich przywodcach / Aleksander Wielki ,Juliusz Cezar, Napoleon / , o imperium perskim , imperium macedonskim ,
imperium rzymskim , imperium mongolskim , imperium rosyjskim ...
Aleksander Wielki - podbil niemal caly owczesnie znany swiat !!!
Uwazany jest za geniusza militarnego, potrafil wygrywac bitwy mimo przygniatajacej przewagi liczebnej przeciwnika ,
dziesiec tys. Macedonczykow , kontra 100 tys. Persow.
Wiedzial jak ustawic swoich ludzi , gdzie zaatakowac , jak zmotywowac swych zolnierzy .
Jadl z nimi , sypial tam gdzie oni , rozmawial , a w czasie bitwy walczyl ramie w ramie. Za to go kochali i walczyli jak szaleni.
Ale kiedy Aleksander podbijal jakies panstwo nie wprowadzal terroru.
Pozwalal na zachowanie kultury , jezyka, wierzen.
Zachecal swych zolnierzy,aby zenili sie z miejscowymi kobietami i zakladali rodziny.
Wcielal miejscowych mezczyzn do swojej armii ... itp.
Inni wielcy wodzowie wzorowali sie na Aleksandrze Wielkim . Juliusz Cezar i Napoleon byli nim zafscynowani.
Ale zeby nie bylo , ze Aleksander byl idealem .
Potrafil sie upic i byl wtedy nieobliczalny, latwo sie denerwowal i agresje wyladowywal nawet na najblizszych.
Kiedys w szale zabil swego najlepszego przyjaciela ,za jakas drobnostke.
Tak tylko wystarczy spojrzeć na daty tych wydarzeń...
Pozatym, po śmierci Aleksandra jego cesarstwo się rozpadło.
Może i potrafił wygrywać, ale jego lud nie łączyły żadne więzi ( Np. Religijne itp.), dlatego się rozpadli.
I nie mów, że się na histori nie znam.
90% ludzi tutaj nie ma pojecia co pisze i wzoruje sie na opiniach gazet, internetu itp... omfg
NIGDZIE NIE ZOSTALO SPRAWDZONE ZE OJCEM HITLERA BYL ZYD, SA TO TYLKO POGLOSKI DOWODOW NIE MA.
Pozatym Hitler chcial oczyscic swiat ze skazy, i np. budowal tez ghetta i zsylal do obozow zaglday homoseksualtisow itp.
A pozatym skoro wszyscy mowia ze jego chore ambicje i chec mordu podludzi wziela sie od filozofow <Nietzchego <nie wiem jak sie pisze :(>> to czemu ich za to nie winicie? Hitler podejmowal bardzo malo decyzji. Pozatym pod niektorymi wzgledami powinno sie podziwiac tego czlowieka, jak wytrwale dazyl do swoich celow, na I WW byl przeciez zwyklym zolnierzem, ale uznal ze kleska Rzeszy spowodowana byla przez wlasnie zydow, dlatego ich nienawidzil. Poczatkowo z Polski tez chcial wyrzucic to hmm w jego oczach scierwo, no ale cuz wyszlo jak wyszlo ;].
To tyle.
90% ludzi tutaj nie ma pojecia co pisze i wzoruje sie na opiniach gazet, internetu itp... omfg
NIGDZIE NIE ZOSTALO SPRAWDZONE ZE OJCEM HITLERA BYL ZYD, SA TO TYLKO POGLOSKI DOWODOW NIE MA.
Pozatym Hitler chcial oczyscic swiat ze skazy, i np. budowal tez ghetta i zsylal do obozow zaglday homoseksualtisow itp.
A pozatym skoro wszyscy mowia ze jego chore ambicje i chec mordu podludzi wziela sie od filozofow <Nietzchego <nie wiem jak sie pisze :(>> to czemu ich za to nie winicie? Hitler podejmowal bardzo malo decyzji. Pozatym pod niektorymi wzgledami powinno sie podziwiac tego czlowieka, jak wytrwale dazyl do swoich celow, na I WW byl przeciez zwyklym zolnierzem, ale uznal ze kleska Rzeszy spowodowana byla przez wlasnie zydow, dlatego ich nienawidzil. Poczatkowo z Polski tez chcial wyrzucic to hmm w jego oczach scierwo, no ale cuz wyszlo jak wyszlo ;].
To tyle.
Czyli w jakimś stopniu usprawiedliwiasz Hitlera? Dla mnie dla takich ludzi nie ma ŻADNEGO usprawiedliwenia. IDEOLOGIA NAZISTOWSKA JEST CHORA TAK JAK BYŁ SAM HITLER, koniec tematu ~
Ziomisław
14-07-2005, 20:38
Przy okazji zatwardziały antysemita który wszędzie widzi żydów.
Caerlionne - jeśli wszędzie w rządach widzisz żydów, to nie otwieraj konserw - tam też pewnie będą za parę miesięcy, prawda? Nie ma jak posłuchać opinii proroka!
A wiesz, jak kończyli prorocy? TAK, zostawali męczennikami...
ZOMGOMGOMG!!111 U r teh leet!
A skąd to te rewelacje, co? Zapewne od twojego szpiega w bazie waranów parzystokopytnych? One też chcą zawładnąć nad światem razem z żydami, masonami, ninja i Eskimosami.
WIEDZIAŁEM, że ten temat skończy się na wyzwiskach od paru "ynteligiętkich" i pieprzeniu o tym, jak to żydzi powoli przejmują świat.
IMO topic do zamknięcia - nic nowego zeń się nie wyciśnie...
Topic do zamknięcia?? A ciebie czasem nie zamknąć????
Cała twoja wypowiedz jest pozbawiona sensu. Piszesz o jakiś waranach parzystokopytnych.
Posluchaj jeżeli nie wiesz nic o drugiej wojnie światowej to zamknij morde, OK?? Strasznie nie lubie ludzi, którzy udają więcej niż są.
Czyli w jakimś stopniu usprawiedliwiasz Hitlera? Dla mnie dla takich ludzi nie ma ŻADNEGO usprawiedliwenia. IDEOLOGIA NAZISTOWSKA JEST CHORA TAK JAK BYŁ SAM HITLER, koniec tematu ~
tak usprawiedliwaiam go.. jakbym byl swiecie przekonany jak on ze przez jakis zydow moj kraj moze upasc to gdybym mial okazje tez bym ich zabil... i co zrobisz mi cos? jetem wolnym czlowiekiem i moge mowic co chce i ch** cie to obchodzi... a ze mowie prawde to druga strona medalu... prawda boli nie?
Ziomisław
14-07-2005, 20:41
Wyczytalem gdzies, ze byl chory psychicznie, mial jedno jadro i byl koprofagiem. Kól.
I po co sobie marnujesz palce i klawiature, żeby takie idiotyzmy napisać.
Idz na www.kurde.pl <----- tam cie polubią ( fajna stronka ) :)
tak usprawiedliwaiam go.. jakbym byl swiecie przekonany jak on ze przez jakis zydow moj kraj moze upasc to gdybym mial okazje tez bym ich zabil... i co zrobisz mi cos? jetem wolnym czlowiekiem i moge mowic co chce i ch** cie to obchodzi... a ze mowie prawde to druga strona medalu... prawda boli nie?
Spokojnie, wytrzyj buźkę bo się pewnie uśliniłeś.... nic ci nie chce zrobić. Masz oczywiscie prawo do swoich poglądów. JA ci tego nie zabraniam.
Ziomisław
14-07-2005, 20:42
Dobrze gadasz!!!!!!!!! I o to chodzi :P. Ludzie boją się prawdy a prawda była taka jak piszesz - Moja szkoła :P
Spokojnie, wytrzyj buźkę bo się pewnie uśliniłeś.... nic ci nie chce zrobić. Masz oczywiscie prawo do swoich poglądów. JA ci tego nie zabraniam.
Wypowiedź godna człowieka z honorem - zuch :)
Teddy Burn
14-07-2005, 20:44
I po co sobie marnujesz palce i klawiature, żeby takie idiotyzmy napisać.
Idz na www.kurde.pl <----- tam cie polubią ( fajna stronka ) :)
Drogi Ziomisławie, jestem tam czczony.
Prut, smacznego.
mastah jakbym cie teraz spotkal to bys sie krwia slinil...
@2xup. xD czy tylko w tym opisie my bronimy tych pogladow?:P
@up. Masz jakis problem do ziomislawa? jedyny <chyba> ktory racje ma tutaj oprocz mnie....
Dobrze gadasz!!!!!!!!! I o to chodzi :P. Ludzie boją się prawdy a prawda była taka jak piszesz - Moja szkoła :P
Ale obawa przed Żydami to powód do zabijania, mordowania, itp. ? Zastanów się na drugi raz co piszesz.... ziomek.
Ale obawa przed Żydami to powód do zabijania, mordowania, itp. ? Zastanów się na drugi raz co piszesz.... ziomek.
Tak to jest bardzo dobry powod, wrecz idealny jakbys mial taki motyw to tak by bylo. Wyobraz sobie jestes typkiem 20paroletnim i przez zydow twoje panstow przegrywa wojne przed tem czytales ksiazke nietschego o ludziach i podludziach, wiesz ze jestes asyryjczykiem i jestes z tego dumny! W twojej glowie rodzi sie mysl! Bij ZYDOW! HAIL BURZUM xD
Stanął?
Człowieka z honorem - antysemity i nacjonalisty?
@de'sh
Racja, masz prawo mówić co chcesz. Ale w RL zostałbyś za takie poglądy obity po ryju przez pierwszego lepszego S.H.A.R.P'owca albo punka. AntiFa za takie poglądy wybija zęby i łamie kości (ale takim troche starszym ;))
Prawda boli? Prawda którą prezentuje LPR albo inni skrajni prawicowcy, tak?
Dla mnie taka prawda to gówno prawda.
Ziomisław
14-07-2005, 20:48
Nie, ale przyznaj , że jakbyś miał taką władze i byłbyś juz w miare trudnym przeciwnikiem dla innych to duża pokusa jest zabicia tego kto choćby w najmniejszy sposób próbował zaszkodzić na przykład mojej ojczyźnie!
Ziomisław
14-07-2005, 20:50
Stanął?
@de'sh
Racja, masz prawo mówić co chcesz. Ale w RL zostałbyś za takie poglądy obity po ryju przez pierwszego lepszego S.H.A.R.P'owca albo punka. AntiFa za takie poglądy wybija zęby i łamie kości (ale takim troche starszym ;))
ehe no to prosze bardzo naślij na mnie takiego gościa a ja zbiore kumpli i byśmy tamtego zioma rozszarpali - W KUPIE SIŁA!!!
Nie, ale przyznaj , że jakbyś miał taką władze i byłbyś juz w miare trudnym przeciwnikiem dla innych to duża pokusa jest zabicia tego kto choćby w najmniejszy sposób próbował zaszkodzić na przykład mojej ojczyźnie!
Mam władze w Polsce, ktoś chce mnie zrzucić z tego stanowiska np. biznesmen, i co ? zabijam wszystkich biznesmenów. Zabijanie Bogu ducha winnych Żydów - cywilów jest bezsensowne.
@edit
edytuj posty.... ziomek.
Stanął?
@de'sh
Hmmm wiesz co... znam duzo ludzi ktorzy sadza tak samo jak ja;] moze to chore, ale jedna osoba nawet jak kielbaski piecze to robi to f4 i pali zyda;]
Do głosu dochodzą jacyś fanatycy którzy myślą że jak ktos powie ze ktos jest zagrozeniem dla kraju to trzeba ich wymordowac. zamknac ten temat.
ehe no to prosze bardzo naślij na mnie takiego gościa a ja zbiore kumpli i byśmy tamtego zioma rozszarpali - W KUPIE SIŁA!!!
Hahaha. W kupie siła. Zebrałbyś kilkuset osobową grupę? Bo Białostocka AntiFa liczy dobre kilkaset osób, plus do tego dolicz 'wolnych' punków i s.h.a.r.p.
Tyle, że oni na dzieciaki takie jak ja czy Ty nie marnują czasu, walczą z naziolami z MW i innym ścierwem.
@DOWN
Jakiej qrva prawdy? *******onej gówno prawdy głoszonej przez prawicowych zajobów którzy mają na*******one we łbach? Którzy na*******ają we łbach młodzieży, żeby mieć wiernych żołnierzy mogących pomóc im w zdobyciu i utrzymaniu władzy? To jest qrva prawda, bo Varg jest nazistą a Ty lubisz Burzum? Się qrva opamiętaj.
Nie nie nie... po co zamykac ten temat... az tak sie prawdy boisz? ... Hitler myslal ze robi dobrze, wyobraz sobie jaki by byl swiat bez roznego rodzaju "padliny" ktora zyje tyko po to by byla przez innych ponizana choc sama sie wywyzsza?
Cała twoja wypowiedz jest pozbawiona sensu. Piszesz o jakiś waranach parzystokopytnych.
Posluchaj jeżeli nie wiesz nic o drugiej wojnie światowej to zamknij morde, OK?? Strasznie nie lubie ludzi, którzy udają więcej niż są.
Człowieku po co wogóle zabierasz głos. Ludzie mądrzejsi wypowiadzieli co chcieli. Ty nie należysz do tej grupy więc proszę Zamilcz.
@ De'sh
Nie masz racji. Dowody są na to , że ojcem Hitlera był Żyd. Biografia Hitlera ( nie pamiętam autora). Pozatym czy wg. Ciebie zabijanie Niewinnych ludzi jest mądre , zgodne z normalną psychiką człowieka?
Człowieku po co wogóle zabierasz głos. Ludzie mądrzejsi wypowiadzieli co chcieli. Ty nie należysz do tej grupy więc proszę Zamilcz.
@ De'sh
Nie masz racji. Dowody są na to , że ojcem Hitlera był Żyd. Biografia Hitlera ( nie pamiętam autora). Pozatym czy wg. Ciebie zabijanie Niewinnych ludzi jest mądre , zgodne z normalną psychiką człowieka?
Tak znajdz mi dowod... czekam... To ze Hitler mial w sobie krew zyda nie jest udowodnione....
To prosze nie zamykać prawda jest taka że dla Hitlera nie ma żadnego usprawiedliwienia i z tym się obecnie zgadza każdy (oprocz ciebie ziomislawa i skrajnej prawicy w niemczech, a ty jestes agresywny.
Dan the Automator
14-07-2005, 21:01
Mój Boże, 14 i 15 letni neonazista... ROTFL! Co, Manson już jest za mało groźny na idola ;)?
To prosze nie zamykać prawda jest taka że dla Hitlera nie ma żadnego usprawiedliwienia i z tym się obecnie zgadza każdy (oprocz ciebie ziomislawa i skrajnej prawicy w niemczech, a ty jestes agresywny.
Ja jestem agresywny? to ty piszesz ze bym w******* dostal... Jest usprawiedliwienie, chcial uczynic swiat wolnym od zydow i innego scierwa poprostu nie byl tolerancyjny a ze niektorzy stawiali mu opro to musial przeszkdoe usunac
Teddy Burn
14-07-2005, 21:03
Ja jestem agresywny? to ty piszesz ze bym w******* dostal... Jest usprawiedliwienie, chcial uczynic swiat wolnym od zydow i innego scierwa poprostu nie byl tolerancyjny a ze niektorzy stawiali mu opro to musial przeszkdoe usunac
Zydow i innego scierwa?
@De'sh
"Biografie znanych przywódców " - Nie pamiętam autora , jakoś tak tytuł.
"100 postaci , które tworzyły historię Polski '
@Dobo
Zamknij temat, bo to w kłótnie się przerodzi. Aha Ziomosław nie wykorzystuje magicznego przycisku Edytuj.
Ścierwem też byli Polacy. Czyli m.in. Ty byś trafił do gazu, potem został przerobiony na koce i guziki. Super perspektywa, no nie?
Ścierwo, bo ****a Nietsche który miał na***ane we łbie tak powiedział. Czysta rasa aryjska (u Burzum to nordycka ;))
CZŁOWIEKU NIE ROZUMIESZ ŻE TE POGLĄDY TO UTOPIA, poza tym nie pisalem o jakims w******* dla ciebie fanatyku !! NAZISTOWSKIE POGLĄDY SĄ NIEZGODNE Z POLSKĄ KONSTYTUCJĄ!!
Mój Boże, 14 i 15 letni neonazista... ROTFL! Co, Manson już jest za mało groźny na idola ;)?
Hmmm... pewnie dostane za to bana ;] ale wydaje mi sie ze gowno mozesz wiedziec... mięson sux.. jesli chodzi o styl preferowanej muzyki to raczej black\death tak jak hmm CC, Hecate, starsze plyty Anorexia Nervosa, Saltus, Burzum, troche Nocturnali, Gehenna, Yattering, Mastabah, Morgoth, znasz cos w ogole z tego? watpie... powiem ci ze moze i mam bardziej wyrobiony swiatopoglad niz Ty... z calym szacunkiem
Ghost Nieudany
14-07-2005, 21:09
Obrażaj mnie dalej. Wiesz, ja służę jako kukła dla takich małych frustratów, którzy nie potrafią udowodnić swoich racji i tylko bluzgają...
Za to twoje są doskonale wyważone i sensowne. Czytanie ze zrozumieniem się składa...
Posluchaj jeżeli nie wiesz nic o drugiej wojnie światowej to zamknij morde, OK??
Zabronisz mi? Wolność słowa panuje - widzę, że masz śliczne poglądy na ten temat.
Kierując się twoim tokiem rozumowania (ja mówię, ty się stul) - to ty zamknij mordę, jeśli nie potrafisz umotywować swojej opinii, a na wytykanie twoich błędów bluzgasz innych.
Strasznie nie lubie ludzi, którzy udają więcej niż są.
To straszne pałać nienawiścią do samego siebie. ;P
I oto temat przerodził się w kłutnię, dowód na to że na forum jest jeszcze za mało ludzi potrafiących rozmawiać.
Te forum nie jest jeszcze gotowe na takie tematy bo zaraz sypia sie słowa: "jestes taki i taki bo myslisz tak i tak" Polska to wolny kraj i każdy może miec swoje znadnie.
Dan the Automator
14-07-2005, 21:10
Hmmm... pewnie dostane za to bana ;] ale wydaje mi sie ze gowno mozesz wiedziec... mięson sux.. jesli chodzi o styl preferowanej muzyki to raczej black\death tak jak hmm CC, Hecate, starsze plyty Anorexia Nervosa, Saltus, Burzum, troche Nocturnali, Gehenna, Yattering, Mastabah, Morgoth, znasz cos w ogole z tego? watpie... powiem ci ze moze i mam bardziej wyrobiony swiatopoglad niz Ty... z calym szacunkiem
ROTFL! Znam każdy z tych zespołów, na Saltusie nawet ostatnio byłem, na Anorexie mam zabookowany bilet (Blizkrieg Tour) - na przyszłość - zobacz kto jest liderem grupy Metal Militia ;-)
Co do poglądów - c***a nie poglądy, starasz sie pozowąc na groźnego, robić szum wokół siebie - tak jak twój (zapewne) idol Varg, twórca najnudniejszego zespółu świata,i który teraz tworzy jakieś ambientowe gówno i pisze jakieś nacjonalistyczne teksty których nikt i tak nie czyta. Dorosniesz - zrozumiesz jak śmieszny jesteś :-)
Hitler? Biedny, chory czlowiek, ktory mysli, ze siła mozna wszystko. Bez watpienia był chory psychicznie. Podbił napoczatku pare krajow, widac spodobalo mu sie to, lecz sie w tym wszystkim pogobil, prawdopodobnie na koncu popelnil samobojstwo.
Nightwalker
14-07-2005, 21:14
Ludzie najpierw odwiedźcie Oświęcim, a poźniej wypowiadajcie się na temat Hitlera (co do niektórych tutaj mówie)
ROTFL! Znam każdy z tych zespołów, na Saltusie nawet ostatnio byłem, na Anorexie mam zabookowany bilet (Blizkrieg Tour) - na przyszłość - zobacz kto jest liderem grupy Metal Militia ;-)
Co do poglądów - c***a nie poglądy, starasz sie pozowąc na groźnego, robić szum wokół siebie - tak jak twój (zapewne) idol Varg, twórca najnudniejszego zespółu świata,i który teraz tworzy jakieś ambientowe gówno i pisze jakieś nacjonalistyczne teksty których nikt i tak nie czyta. Dorosniesz - zrozumiesz jak śmieszny jesteś :-)
Gratz jestes pierwszym ktory przeczytal moj tekst... no i? ja mam na 14 wrzesnia na anorexia rottingi i cos tam jeszcze... moim idolem nie jest Varg, btw jesli chodzi o jego muzyke to po "upadku" Burzuma tworzy on asyrysjka muzyke folkowa i asyryjskimi tekstami...
@up
"Ludzie najpierw odwiedźcie Oświęcim, a poźniej wypowiadajcie się na temat Hitlera (co do niektórych tutaj mówie)"
Bylem i? oboz jak oboz niczym sie nie rozni od innych, no moze troche wiekszy, ale oczywiscie nikt nie zauwazyl na tym forum ze w chinach i komunistycznej koreii do tej pory obozy istnieja nie?
Gratz jestes pierwszym ktory przeczytal moj tekst... no i? ja mam na 14 wrzesnia na anorexia rottingi i cos tam jeszcze... moim idolem nie jest Varg, btw jesli chodzi o jego muzyke to po "upadku" Burzuma tworzy on asyrysjka muzyke folkowa i asyryjskimi tekstami...
@up
"Ludzie najpierw odwiedźcie Oświęcim, a poźniej wypowiadajcie się na temat Hitlera (co do niektórych tutaj mówie)"
Bylem i? oboz jak oboz niczym sie nie rozni od innych, no moze troche wiekszy, ale oczywiscie nikt nie zauwazyl na tym forum ze w chinach i komunistycznej koreii do tej pory obozy istnieja nie?
Po pierwsze - nordycką, po drugie, nie pisze się asyryjską tylko aryjską.
Baron Kaldrick
14-07-2005, 21:18
tworzy on asyrysjka muzyke folkowa i asyryjskimi tekstami...
ASYRYhe? Chłopie, cofka do podstawówki, uczysz się pisać poprawnie pod względem ortograficznym. Cofka do przedszkola, uczysz się składać poprawne stylistycznie zdania. Cofka do cycka mamusi, i naucz się podstawowych zasad moralności.
Neonaziści. Zabawne. Nasłuchało się dziecko tru blek muzyki, i pała nienawiścią do całego świata. Jak taki mały kotek, któremu ktoś na ogon nadepnął.
Po pierwsze - nordycką, po drugie, nie pisze się asyryjską tylko aryjską.
sorry fakt nie zauwazylem, przeczytaj wywiad jak chlopak wypowiada sie o swojej muzyce ;] aryjsa z aryjskimi tekstami, czyli popierajaca to ze sa ludzie i podludzie, to bedzie taki burzum poloaczony z hmm fintrollem? tzn teksty takie jak byly tyle ze muzyka bardziej folkowa.
Dan the Automator
14-07-2005, 21:20
No bo przechwalasz sie jakimiś zespolikami, z których połowa nie powinna wogóle powstać.
Co do poglądów.
Jak już mówiłem - dorośniesz - zrozumiesz. Temat zaraz zamykam, niech sie tylko Kald wypowie
ASYRYhe? Chłopie, cofka do podstawówki, uczysz się pisać poprawnie pod względem ortograficznym. Cofka do przedszkola, uczysz się składać poprawne stylistycznie zdania. Cofka do cycka mamusi, i naucz się podstawowych zasad moralności.
Neonaziści. Zabawne. Nasłuchało się dziecko tru blek muzyki, i pała nienawiścią do całego świata. Jak taki mały kotek, któremu ktoś na ogon nadepnął.
to co twoim zdaniej jest prawdziwa blekowa muzyka? hmm? nie odpowiada cos? czy ty uwazasz ze jak jestem np. mlodszy od ciebie to musze glupoty *******ic?
"Temat zaraz zamykam" nareszcie cos inteligentnego z twojej strony ...
to co twoim zdaniej jest prawdziwa blekowa muzyka? hmm? nie odpowiada cos? czy ty uwazasz ze jak jestem np. mlodszy od ciebie to musze glupoty *******ic?
Jak nie musisz to nie *******.
Dan the Automator
14-07-2005, 21:24
Nie, to stwierdzenie faktu, poprostu pieprzysz głupoty :-).
Człowiek rodzi się z natury dobry. Ty masz najwyraźniej jakieś odchyły. Ale tak, wiek "buntu", trzeba pokazać jakim jest się groźnym, niedobrym i wogóle...
Jak nie musisz to nie *******.
Musze bo trzeba tu w koncu cos prawdziwego napisac a nie.. ja slyszalem ze ktos tam ktos powiedzal ze w gazecie pisalo ze ojciec hitlera jest zydem... i tym podobne glupoty...
Baron Kaldrick
14-07-2005, 21:25
Odpowiem na ostatnie dwa pytania. Po kolei:
1) Tak.
2) Jeśli *******isz głupoty, to *******isz głupoty, i tyle mnie obchodzi twój wiek co wpływ zorzy polarnej nad antarktydą na miesiączkowanie pingwinów.
Odpowiem na ostatnie dwa pytania. Po kolei:
1) Tak.
2) Jeśli *******isz głupoty, to *******isz głupoty, i tyle mnie obchodzi twój wiek co wpływ zorzy polarnej nad antarktydą na miesiączkowanie pingwinów.
hmmm a co na pierwsze sie boisz? wszyscy mnie bluzgaja ciekawe za co... juz to ktorys raz mowie prawda boli....
Dan the Automator
14-07-2005, 21:27
hmmm a co na pierwsze sie boisz? wszyscy mnie bluzgaja ciekawe za co... juz to ktorys raz mowie prawda boli....
Prawda czy poglądy...?
Wszystko zostało wyjaśnione, pozostaje tylko uciszenie tego oszołom De'sha i zamknięcie tematu,poza tym jak zalozyciel(Dobo) Metal tibii moze wiedziec mniej od ciebie w sprawie muzyki. Przypominam że rzucanie hasłami neonazistowskimi jest karalne. Poza tym nie podchodzisz do tej dyskusji z dystansem de'sh, brakuje obiektywizmu w twoich postach. Zresztą juz wszystko napisalem w postach wczesniej.aha, i to ze chce zamknac topic nie znaczy ze boje sie jakiejs prawdy itp. Znam prawde.
Baron Kaldrick
14-07-2005, 21:30
@ten tam zapłakany neonazi w kącie
A na pierwsze odpowiadać nie muszę, bo sam już swoje - jakże oryginalne i rzadko spotykane - poglądy muzyczne prezentowałeś.
Wszystko zostało wyjaśnione, pozostaje tylko uciszenie tego oszołom De'sha i zamknięcie tematu,poza tym jak zalozyciel(Dobo) Metal tibii moze wiedziec mniej od ciebie w sprawie muzyki. Przypominam że rzucanie hasłami neonazistowskimi jest karalne. Poza tym nie podchodzisz do tej dyskusji z dystansem de'sh, brakuje obiektywizmu w twoich postach. Zresztą juz wszystko napisalem w postach wczesniej.aha, i to ze chce zamknac topic nie znaczy ze boje sie jakiejs prawdy itp. Znam prawde.
Jestem wolnym czlowiekem w polsce jest wolnosc slowa wiec mi nie mow co moge a czego nie ok?
@Dobo...
przeczytaj moj pierwszy post
pozostaje tylko uciszenie tego oszołom De'sha
Cenzura?
No i po co?
Każdy może mieć swoje poglądy, nawet jeżeli są sprzeczne z twoimi...
Cenzura?
No i po co?
Przeanalizuj jego posty, zreszta to ze ktos sobie zalozy temat "przez lagi zabil mnie snake" i to ze modek go skasuje to jest cenzura ? Przeciez napisal tam swoje zdanie w tym wypadku "cipy sa do du** bo robia lagi"
Zresztą nie chodzi mi o ban mogą to byc ostrzeżenia, nie pisalem tu o uciszeniu w formie bana.
Przeanalizuj jego posty, zreszta to ze ktos sobie zalozy temat "przez lagi zabil mnie snake" i to ze modek go skasuje to jest cenzura ? Przeciez napisal tam swoje zdanie w tym wypadku "cipy sa do du** bo robia lagi"
fajne masz podejscie do zycia, mieszasz tibie z rl to zly przyklad... pozatym modek juz od 2 stron ma zamknac ten temat ....
Baron Kaldrick
14-07-2005, 21:35
@zapłakany neonazi
Skoro w Polsce jest wolność słowa, to dlaczego ugrupowania faszystowskie istnieją tylko nielegalnie? (pomijając lpr i giertychjugend)
To był przykład, dzieciuchu, równie dobrze mógłbym podac jakis inny, chcesz?
@Neo-nazista
Tak jak napisał Baron publiczne wyrazanie tych poglądów jest niezgodne z prawem
To był przykład, dzieciuchu równie dobrze mógłbym podac jakis inny, chcesz ?
tak dawaj my master, ty przeciesz wiesz wszystko
Shweppes
14-07-2005, 21:37
Sorry Dobo że przerywam dyskusje ale sprawdz skrzynke bo Ci wysłałem stosunkowo ważne PW -.-
Dan the Automator
14-07-2005, 21:37
Cenzura?
No i po co?
Wyglaszanie poglądów podchodzących pod nazizm jest zabronione przez regulamin, ot co. Uważaj na Żydów, coś kręcą z tymi Ludźmi-Lodówkami ;-)
Pare słówek na zakończenie ;-).
Śmieszy mnie jak niektórzy są doświadczeni przez życie, i to już w wieku 14 lat :-). Żyda na oczy nie widzieli, ale wiedzą już ze to wróg. Spoko, tak słabo wykształconych ludzi potrzebuje młodzież wszechwiejska. Poglądy powinno się kształtować na własnych doświadczeniach, a nie na tym co sie zasłyszy od ojca, albo co powie "artysta" który jest pewnie w tym momencie penetrowany analnie w więzieniu... Prawda jest taka, że takie poglądy poprostu są w rodzinach, którym coś w zyciu nie wyszło - i najłatwiej zrzucić na Żydów. O ile w 20stoleciu międzywojennym poglądy antysemickie miały jeszcze jakieś uzasadnienie (bo wtedy przedsiębiorczy Żydzi potrafili lepiej handlować, i lepiej prosperowali, niż wiecznie wymagający czegoś Polacy), to teraz jest to tylko pieprzenie nastolatków, którzy na siłę probują być groźni :-) Wiem, bo przyszło mi obracać sie min w takim towarszystkie. Wszystkim wam życze tego, byście dorosneli, a De'Showi zmiany typów w muzyce, bo black metal jest srednio wartościowym gatunkiem, no może poza ostatnim Emperorem, Impaled Nazarene i Witchmasterem :-) WYjątek potwierdza regułę.
Zamykam
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.