Pokaż pełną wersje : Śmieszny bug...
Spacerowałem swoja postacią do zabijania Afk'erów, aż tu nagle spotkałem śmiesznego BUGA. Niestety trwał on bardzo któtko.
Początek
http://i13.photobucket.com/albums/a254/Zepobesu/bug.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a254/Zepobesu/bug1.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a254/Zepobesu/bug2.jpg
http://i13.photobucket.com/albums/a254/Zepobesu/bug3.jpg
Na koniec spróbowałem wejść na drzewo i sie udało, tylko z jakim skutkiem :P
http://i13.photobucket.com/albums/a254/Zepobesu/bug4.jpg
TO NIE JEST FAKE.
mogłes gdzes isc na srodek moza xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :D
marcin trawa
15-07-2005, 10:07
Mogles gazowac na edron bys zdazyl :D
mogłes gdzes isc na srodek mozaxDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD :D
Jednak myślę, że to fake.
Nie dało się, mogłem chodzić tylko przy brzegu... :) TO NIE JEST FAKE
marcin trawa
15-07-2005, 10:14
Mowisz ze krotki?? To ty szybki musisz byc zeby te zdjecia do painta wkleic gratz!!
Nie wiem jak Ty ale w moim przypadku to szybko zapisuje...
Fajny fake. Postać jest przesunięta o kilka kratek na lewo od środka ekranu ...
Jam session'er
15-07-2005, 10:37
To nie jest fake. Sam sie natknalem na takie "cos". A te komunikaty error tibii sa mi dobrze znane :D
Venderer
15-07-2005, 10:44
Fajny fake. Postać jest przesunięta o kilka kratek na lewo od środka ekranu ...
Racja... Gdyby sam tam doszedł był by na środku ;)...
COś Ci nie wyszło??
Maxi skywarien
15-07-2005, 10:44
Bylo isc na rook i szpanowac eq :D z maina ;d
Moze mial boots of waterwalking i treewaling:D:D:]
Ludzie TO NIE JEST FAKE!!!! Ktoś coś umieśći to odrazu FAKE...
Marcin of shadow
15-07-2005, 11:09
Jesli to nie fejk to zeczywiscie dziwne ze postac nie stoi na srodku okna.
Ferioris
15-07-2005, 11:29
Jak mogłeś chodzic pod wodzie to na rooka popekować ;)
marcin trawa
15-07-2005, 11:35
Fake na 100%.
Kto nie wierzy niech sobie policzy linijką na ekranie czy postać B) stoi równo.
Heliwurab
15-07-2005, 11:44
Tak jasne... te okienka z błędem to pewnie też fake?! Nie gadajcie o czymś, czego nie jesteście pewni... herosi się znaleźli..
@Ontopic
Dziwi mnie, że jeśli to było krótkie, to jak udalo ci sie przejsc az z jednego kawałka zielonej mapy na druga? tzn. na 1 SS jesteś po lewej stronie ziemi, a potem na drugiej stronie...
Gniew Mroku
15-07-2005, 11:44
echhh, co ja bym dał żeby móc przejrzeć wszystkie pakiety które były wysłane podczas tej sytuacji. Jeśli to prawda to CIPy naprawde nad serverem muszą popracować.
EDIT: po chwili oglądania tych rysunków przypomniało mi się coś. Nawet jeśli z powodu jakiegoś buga znajdziesz się na polu z wodą to klient nie pozwoli ci poruszać się po niej. Ty twierdzisz że chodziłeś po niej swobodnie, co jest całkowicie niemożliwe.
pieknie zrobione w tibia sprite editor tez tak umiem:)
Dj Fara0n
15-07-2005, 11:51
Dziwnie te błedy są wklejone.Niektore chowają sie pod okno tibi i pod start.A tak dokladnie to są one kopiowane w paincie [zaznaczenie+shift i ciągnięcie po ekranie ;) ].Slabe fake...
Graliscie kiedys na OTSie?Albo inaczej mieliscie kiedys swojego otsa i byliscie GM?Jesli tak to wiecie ze sa takie bugi.Np. jak jestes graczem na Brabexi, to Gm moze Cie przesuwac i wtedy postac nie jest na srodku ekranu, i po kilku przesunienciach jest kick, i error.Takie bugi sie zdazaja, i to ze postac nie jest na srodku ekranu to wlasnie na tym polega ten bug..
Moim zdaniem to nie jest fake
Ja tam na dole widzę że masz otwarty Paint.Może to jest jednak fake?.
Ja tam na dole widzę że masz otwarty Paint.Może to jest jednak fake?.
Lol... painta mial otworzonego do wklejania ssow :P
Mydek dobrze gada, ja nie raz utykalem w scianie na otsie;P Woda to nie byla, ale... A jak pie*** glupoty to poprawcie;P
pieknie zrobione w tibia sprite editor tez tak umiem:)
no to na co jeszcze czekasz do roboty...omg ile razy mam mowic ze to nie fake -.-
Irma z Fortery :D
15-07-2005, 14:00
Szkoda że tylko przy brzegu . Poszedł byś na rooka i sprzedał byś śmieci z maina i skarby na rooku ;)
Bez imienny
15-07-2005, 14:12
dla mnie nie jest to fake gdyz takie bugi sie zdazaja sam pamietam jak mialem buga ze moglem chodzic po kamieniach ale po jakis 5 min stajac na kamulcu pojawily mi sie errory :P no szkoda ze tylko na krotki dystans po wodzie mogles chhodzic fajnie by bylo jakbys mogl isc na srodek oceanu moglbys isc na wyspe gm albo bys idealnym pk ktory chowa sie na wodzie :P
@up: jaka znowu wyspe GM?! Omfg
Ja sądzę, że to fake. Postać nie znajduje się w odpowiednim miejscu.. poza tym, ten błąd ktory wyskoczył jest zrobiony w Paint...
Thimburd
15-07-2005, 15:24
@up: jaka znowu wyspe GM?! Omfg
Jest wyspa na której mogą przebywać tylko GM. Testowane są tam potworki/czary itp. itd. Kilku graczy też tam było (teleportowanych przez GM). To nie plotki.
@Topic
Ja myślę, że to fake. Jakbyś się nawet znalazł na wodzie, to nie mógłbyś się ruszać a ty chodziłeś.
bleh albo dawny ots(chodzenie po wodzie rox)albo fake ;)tyle odemnie :o
Warlord Xion
15-07-2005, 16:02
TO NIE JEST FAKE !!!!!!Mój kolega tak miał podczas dużego laga wtedy postac moze sie ruszyc o jedna kratke do przodu i wejsc na wode ,pozatym on ma zepsutą mapę ,wszystko na ten temat.
Eth Etherius
15-07-2005, 16:07
Przy lagu to bardzo mozliwe. Zreszta w Tibii ostatnio dzieje się wiele dziwnych rzeczy... ostatnio udeczylem blood hita w rota za 0hp ^^
Gdyby to był fake to bym to umiescił w dziale FAKE a nie ZDJĘCIA!!!
Tibiańczyk
15-07-2005, 17:35
@up
Zrób film w tibiacam i się okaże czy to fake, bug, czy lag (wydaje ci sie ze stoisz na wodzie a jestes na ladzie)
Moim zdaniem to jest fake bo poco mu ten paint xD an dole "bug2"
Moim zdaniem to jest fake bo poco mu ten paint xD an dole "bug2"
człowieczku czytałeś wcześniejsze posty?
paint otwarty do wklejania ssów, jak miał wkleic bez painta?
To nie fake, ostatnio miałem coś podobnego, stałem na ścianie (na tym samym polu co ściana) i to niebył żaden lag, tak poprostu wszedłem, ale juz się niedało wyjść niestety, a jak się da reloga to masz teleport do temple -.-
Tedunio Bezele
15-07-2005, 21:17
Masz Racje Thorgor to WIDAĆ że to fake tylko przesunienty !!!!!!!!!!!!! HAHA FAKE JAK JA NIE MOGE !!! HAHAHA :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Heliwurab
15-07-2005, 21:23
@up
Zrób film w tibiacam i się okaże czy to fake, bug, czy lag (wydaje ci sie ze stoisz na wodzie a jestes na ladzie)
Jak miałby to nakręcić, jeśli bug się tak często nie pokazuje.. a on tego sam nie zrobi... Pomyśl troche..
Saviour of Sula
15-07-2005, 22:30
Ja tam myśle że mówi prawde albo jest takim samym kłamcą jak ten koleś co twierdził że jego "kumpel" który nie istnieje tak na prawde -.- zrobil basilisk questa a tak na prawde to był fake bo błędów znależli całą kupę :P a tutaj jest mowa o bugu a przeciez jak się ma buga to wszystko jest możliwe no nie? (tak sobie pójść z solider helmetem scale armorem brass legsami i dwrven shieldem na rooka i to wszystko sprzedac... jak fajnie się chodzi po wodzie 8o)
jesli szedl popekowac se to raczej nie na rooku a sodzoc po jego manie(15 i bylo na maxa) to z tego wnioskujo ma 3lvla z tego co pamietam to sie wraca na rooka gdy sie spada z 6 na 5lvl
Warlord Xion
16-07-2005, 08:18
@Up
wytłumacz mi bo z tego co napisałeś to nic nie rozumiem.
To nie jest fake ludzie!Ten błąd co mu wyskakuje to co ?Też fake?
P.s Use your brain.
Moim zdaniem albo FAKE albo potezny laggggg chociaz i takie bugi tez sie zdazaja :P
ta postac ma 8 lvl i jest palladynem....
Knight of the fredoom
27-07-2005, 14:13
ale ty jestes zalosny wymyslil sobie samo to ze te errory dziwnie wygladaja i jeden (podobno wychodzi pod "start") powinno was przekonac wiecej niebede sie wypowiadal to zbyt duzy blad w tym fake zeby sadzic ze jest to prawda a co do warlorda czy jak mu tam to moze masz racje moze jest takie cos moznliwego ale to napewno jemu sie nieprzydazylo zrobil wiele bledow w tej pracy :/ .
tomek-bury
27-07-2005, 15:50
***any fake
nawet nie byles na tyle sprytny zeby wylaczyc painta w ktorym go zrobiles X(
Urgothiri
27-07-2005, 16:03
***any fake
nawet nie byles na tyle sprytny zeby wylaczyc painta w ktorym go zrobiles X(
boze on wklejal te ssy do painta a nie robil je w nim-.-
moim zdaniem to fake niemuwi on o zadnym lagu tylko ze mugl chodzic jesli chodzil mapka tez by sie przuwala wiec to fake
Wiele razy miałem laga że wpadałem np. na wodę, na ścianę itp. ale nigdy nie mogłem się ruszyć więcej niż 3-4 kratki. Trzeba było czekać aż lag się skończy i wrzucało mnie tam gdzie wcześniej stałem. (raz nawet pokazało mi się ze stoję w czyjejś chacie :P )
Co do zdjęć, wydaje mi się że to fake:
1.15 many - hmmmm - to jest 4 level
2.Postać nie stoi na środku ekranu - choćby niewiem jakiego miałbym laga to zawsze rusza się ekran razem z postacią
3.Mówisz że bug trwał bardzo krótko a zdążyłeś włączyć painta (no chyba że grasz z cały czas włączonym paintem), wrzucić screen, zapisać, wrzucić następny, zapisać i jeszcze jeden...
4.Errory - u góry zachodzą tak jakby pod pasek tibii a pozatym nie ma errora na pasku zadań a z tego co pamiętam to się pojawia (poprawcie mnie jak się mylę)
Wg. mnie zrobiłes screeny jak stoisz przy brzegu a potem przeniosłes postać w lewo.
poprawie cie bo z tą maną jesteście w błędzie wyjdz na main np drutem na 8 lvl i padnij nim zeby mial 7 lvl bedzie miec 5 many.... -.-
- czy to oznacza, że masz 1 lvl -NIE masz 7 lvl ;] achhh jaki ja mądry :p
Łagodny Zefir
27-07-2005, 19:33
Paladyn na level ma 15 many -.- wiec zostaje mu 20 na 7 i 5 na 6. hmm ciekawe czemu on ma 15? :D
ja mysle ze to nie fake a na edron by nie zdazył bo i tak nikt nie widziałby ze chodzi po wodzie ale po lądzie-tak mi sie zdaje a po komunikacie DEBUG wyłacza sie tibia... :(
moim zdaniem to jest fake :P
ja bym zamknal temat, poniewaz prawie wszystkie posty to "to fake" albo "to nie fake" i raczej nic nowego nikt tu juz nie powie, za to powstanie jeszcze kilka stron "fake" "nie fake".
btw. dla mnie to fake xD
Pierwsze widze zeby postac nie stala na srodku ekranu ......
Fake !! Rlz xD
kundzia666
06-08-2005, 15:16
hehe chcialbym miec takiego buga ale zebym moogl chodzic wszedzie po wodzie :D:) bym sobie poszedl na edron albo ank :)hehe
Lord Graffiti
27-08-2005, 00:52
boots of woterwolds :P
Eh, ta bedzie kilka stron, ale czemu wszyscy tu twierdza ze to fake?
Grafika postaci moze byc oddalona od prawdziwej lokacji postaci ktora widac na mapie.
Oczywiscie duzo to nie daje. Gdyby go ktos zaatakowal nie uderzalby w tego sobowtora na wodzie lecz lokacje postaci zapamietana przez serwer (czyli inaczej w puste pole po prawej.)
Debug - błąd pomnożył się tak dlatego, że użyszkodnik przesuwał go po zawieszonym oknie tibii (niekiedy też tak mam).
Nie sądzę, żeby to był fake, ponieważ nie rozumiem celu dla którego miałby on być zrobiony.
Dla mnie to nie jest fake!
A tak pozatym temat zamknąć albo usunąć bo użytkownicy zbyt promieniują emocjami.
Malutki Palladino
27-08-2005, 01:56
Name: Powalony Ogorek
Sex: male
Profession: None
Level: 1
World: Eternia
Residence: Rookgaard
Last login: Jul 19 2005, 05:27:06 CET
Account Status: Free Account
Hail
co za żenujacy fake :baby:
Hahahahahahaha!!! Ten bug trwał... sami zobaczcie na zegar w kompie na ss'ach. Nieźle, hahahahaha. "To nie fake" to jak sie to teraz nazywa? Rotfl.
kubitron
27-08-2005, 11:08
e tam ja bym wlazl do jakiejs haty
Lord Of Knight's
27-08-2005, 11:26
Hehehe fajny bug...Lecz Twoje name nie jest zbyd fajne 8o
Lvl 1, ta. A zobacz jego liste dedow. Zrookowali go po prostu. A wczesniej byl na mainie. Ja tam wierze ze to bug. Sami juz kilka takich mialem :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.