zaloguj się

Pokaż pełną wersje : najmniej lubiane miasto

Real Finuko
29-03-2004, 16:40
A teraz miasto najmniej przez was lubiane ;)

Dejvo
29-03-2004, 16:51
Hmm... był temat najlepsze miasto... (i chyba ty go założyłeś nie pamiętam...) z niego można wywnioskwoać które miasto jest najmniej lubiane... ;/
Więc bezsensu jest raczej pisanie tego tematu - takie jest moje zdanie...

Ale wypowiem sie :D
... najmniej lubiane: Carlin! Zero klimatu i nie sympatyczne miastczko - mieszka tam zazwyczaj najwięcej ludzi i ... PK... nienawidze tego miasta!

Melnorica
29-03-2004, 17:02
Zgadzam się z kolegą wyżej, stanowczo Carlin :D Niebespieczne miejsce, a zwałaszcza dla niskich lvl, które wylądowały tam po wyjściu z Rookgaadru :P

Raul
29-03-2004, 17:41
Carlin, Carlin, Carlin i jeszcze raz Carlin. Bardzo dużo PK!!!! X(

Caspius
29-03-2004, 17:42
Zgadzam sie. Zadnych lepszych stworow w poblizu, od cholery PK, i ogolnie jakies takie brzydkie to miasto ;p

Villen
29-03-2004, 18:01
Carlin shitowe miasto,od początku gry je nienawidziłem,w cholere pk,mało osób u których można coś sprzedać(dużo low lv),jedynie dlaczego lubie te miasto to to że mamy blisko folde i ghoust land,i po wykonaniu questa wyspe monków.

Karol ll
29-03-2004, 18:03
Powstał temat na ulubione miasto, to i na naj mniej lubiane też musiał prędzej czy później... 8)

To chyba Kaz... Jakieś takie dużawe... Łatwo się zgubić...

Michaas
29-03-2004, 18:04
Nie przepadam za Carlin z powodu PK :( Pełno trupów na ulicach, cały czas ktoś się bije, łatwo oberwać np. z GFB :/ Wolę AB.

Gothar
29-03-2004, 18:19
Ja lubie carlin ale nie lubie przebywac w Kaz jest tam jakos dziko pod ziemia i w ogole jak jakis kret tam sie czuje :)

Dawid_Mistrz
30-03-2004, 19:08
Nie lubie Ab bo tam polacy sie nawzajem pekuja a polacy powinni sie trzymac razem:P

Acid Drink
30-03-2004, 20:01
Ja nielubie Thais jak narazie
zadko tam bywam
w okolicy niemoge znalesc stworkow odpowiednich na swoj lvl
w miescie nieznam nikogo
a najgorsze jest to ze mam do thais nieziemski kawal drogi
Apropo Carlin
Jest genialnym miastem bo zawsze cos sie w nim dzieje
I niemowcie mi ze ucieczka przed smiercia niejest fajna, gorzej jak sie zginie
Ale wlasnie to daje wielki klimat w tej grze, jednego dnia masz szczescie i wszystko ci wychodzi a innego przez przypadek rozpetales mala wojne :)

kaminiak
05-04-2004, 21:11
No ja nie wiem czy te Carlin to takie zle w Ab tez sa pkowcy chociasz troche mniej... Ale moim ulubionym miastem nadal pozostaje Venore. Dziwne ze nikt jeszcze o tym miescie nie wspomnial ?(

Real Finuko
06-04-2004, 07:45
Tak się doczepiacie do kazoo, że jest pod ziemią.Przecierz duuuuuża cześc miasta jest wysoko nad ziemia:D:D

Lig@
06-04-2004, 08:00
A ja mieszkam w kazz i jest gicior. Centrum tibii i wogle fanie. Mieszkałem w carlin jak chodziłem na ghostland. PK żadnego nie zauważyłem... Dziwne. Może dlatego, ze gram na securze... ?( :))

Ale wracając do tematu miasto, które najmniej lubie to.... Rookgrad. Pełno looterów, theifów, nOObów i PK - :P

Ale gdyby nie było rooka to bym musiał takich noobów znosić na manie....

Ithelios
06-04-2004, 08:30
W Carlin byłem może 4 razy w tzw "interesach" i za każdym razem zadyma wrzała :D Ciekawe i niespokojne miasto.Nie lubie natomiast Ab.Siedziałem tydzień(wypady do Hell Gate),na Isarze jest tam od groma polaków,a co za tym idzie.....hamstwa!Miałem nawet przejścia z Polish Kingdom(chyba nadal nawet niektórzy z tej gildii na mnie polują),bo zatłukłem swoim palem maga który zpkował mi uh makera.Najlepiej się czuję o dziwo w Thais-dużo znajomych,no i Del'Toro w związku z czym często się coś dzieje ;)

Toony Knight
06-04-2004, 08:34
Najbardziej lubie ab'dendriel - takie małe miasteczko ;)
W Carlin czy Thais w ciul ludu łazi i tam nie ma ani chwili spokoju jak stoi 30 osób pod dp, a w ab stanie 5 osób to nawet można pogadać spokojnie ;)

Kazo też jest niczego sobie (szczególnie 2 dwa domki po drodze (na valorii ;) ) ) tylko troche daleko trzeba chodzić i na rybki nie ma gdzie ;)

Venore - tam prawie nie bywam, ale kumple mieszkają i im się podoba tylko, że tam co chwile coś lurują, i jakoś bagien nie lubie :D

edit: ale wtopa zagłosowałem że najgorsze jest ab :( to jak bedziecie patrzec na wyniki to dla ab jeden glos mniej :)

Borys Palldayn honoru
06-04-2004, 08:45
kazzo jest do dupy nie chce mi sie chodzić od depo do sklepu 5min. bo to marnownie czasu jedyne co lubie w kazzoto kopalnie Ab też jakieś dzikie jest w kazzo czuje sie jak kret a w Ab jak pani sowa z kubusia puchatka wychodzisz z depo chcesz pogadać pzrychodzisz tam z 8 lvl-u i wychodzisz z depo a wokol sami pk i deady czesto tak samo jak w kazzo nawet lubie carlin z powodu lodowych wysp i jaskiń dwarfow dwochtam latwo expic w nich lubie tez venore ale tam zaczesto lorują thais rulezzzz

Master Mazi
06-04-2004, 08:50
Kazoo najgorsze !! niema świezego powietrza :P i wogle wychodzi sie z tamtąd "3godziny"

Jagger
06-04-2004, 09:05
Oczywiscie, ze ab'd. Za duze stezenie nubow i polskich dyslektykow. :D

Berials
06-04-2004, 09:15
Ja najbardziej nie lubię Carlin, poniewaz mam do niego najdalej :). Jest to najbardziej oddalone miejsce w TIBI z kazdego miasta oprócz ab. I jest tam najmniej ciekawych rzeczy, potworów i ludzi.

Raynold
06-04-2004, 09:18
No, ja też się wypowiem:
nie lubiałem Carlin, jak byłem naprawdę początkującym graczem. Teraz lubię, to jest dużo pk, więc czasem coś fajnego się dostanie, jak się kogoś zabije ^^.
A teraz choć najczęściej korzystam, to jednak najbardziej nie lubię Kazordoon. Przy depo dużo złodziei, długo trzeba iść z lootbagiem z kopalni i w ogóle jakieś takie smętne...

Lord Tomekk
06-04-2004, 09:39
Co się czepiacie Carlin?!
Blisko jest Ghost Land ,a w nim od szkieletów przez ghoule, slimy, banshee kończąc na Gigant Spiderach :))
Oczywiscie wszystko poukładane ,że GS nie chodzą jak na PoH'u (po ziemii)
A PK, obleci, w Thais jak byłem to była wojna i zawróciłem :(.
W Ca jest wszędzie blisko i wogule.
I HATE THAIS!

Rincewind
06-04-2004, 12:07
najgorsze jest carlin z powodu bardzo duzej ilosci pk ale nie lubie tez venore bo nie podoba mi sie architektura :P

Gremlin
06-04-2004, 16:45
Miasta od najgorszego (z wadami):
1. Carlin
- Duzo spamu, noobow, itp
- tlok
- czasem ma sie ochote dojsc do depo torujac sobie droge GS i exori a tu lipa "You might not atack this person" - przeklete non PvP :)

2. Darashia
- Takie Carlin dla PAC
- od zoltego oczy mnie bola :)

3. Ab'Dendriel
- 1/10 ludzi co w Carlin a ludzi ktorym by sie z bliska pokazalo GS prawie tyle samo.

4. Venore
- Duzo high lvl ktozy nie calkiem dorosli do swojego lvl (szybki exp dla palkow, itp)
- Ogromne odleglosci pomiedzy waznymi punktami miasta
- Mnostwo balwanow

5. Thais
- Kiedys bylo tu nawet fajnie, w tej chwili pod depo wyglada tak samo jak Carlin, pozatym nowe expowiska na powiezchni sciagaja duzo low lvl.
- NAJWIECEJ "plx i need eq", "can u give me something'
- jedyny plus to dobre sklepy (wpadam do Thais sprzedac loot)

6. Edron
- Miasto samo z siebie najlepsze, ale ludzie tutaj troche zabiegani i kazdy mysli tylko o expieniu.
- Depo bo najgorszy uklad z wszystkich (schody w zla strone).

7. Kazordoon
- Jedyna wada to trudny dojazd z/do miasta, chodz cieki temu jest tu dosyc malo ludzi :)

Wieczny Pustelnik
06-04-2004, 19:05
Ja najbardziej lubie Carlin a najmniej Kazzordon :)

kotomaniak
06-04-2004, 19:24
Szkoda że w sondzie nie ma miast dla pacc. Ja zagłosowalem na Carlin bo co tam wpadam jest zadyma i można oberwać bez powodu. podobnie jest na Darashii ale tam aż tyle ludu nie ma i ludzie nie walczący mogą sie z boku trzymać. :D

PiXik
06-04-2004, 19:39
Venore jest najlepsze obok amazon camp litle ork fortes i duzo innych +sklepy fajne
Ab Dendriel na hibernie jest zawsze zadyma ale nie zabijają się oczywiście jeżeli sie wprosisz do zabawy a ciebie nie znają to moze ded.Kazadron-jakies podziemia wogóle mi to nie pasi... Carlin-najgorsze miasto dużo nobuw do dp nie da sie dojść :O

Kennypl
06-04-2004, 19:41
Carlin Carlin i jeszce raz Carlin. Pelno tam pk i zlodzieji. Tak przynajmniej jest na LIberze. No i bardzo mi z tego powodu ;(

Termbest_pol
06-04-2004, 19:42
Kazzardon zecz jasna :D no bo luddzei nie mozna tam sie znalezc albo sie wejdzie do dziury z potworem albo przez 15 minut sie szuka dp Fakt jest na srodku ale i tak to zle miasto

Linek
06-04-2004, 19:48
Carlin jest najgorsze. A najlepsze Kaz :) Nie wiem czemu wam się tak tam nie podoba.Trudno coś znaleźć - jak się zna układ miasta to jest prościutko, zresztą kaz dobrze oddaje klimat krasnoludzkich podziemnych, kopalnianych miast.A narzekacie, że się stamtąd długo wychodzi?? Trzeba znać odpowiednie wyjście, wtedy jest szybko.Ogólnie Kaz The Best :)

PS.Jak pewnie ktoś zauważył kocham krasnoludy :P

Wilq
24-08-2004, 22:29
Carlin, dosc duzo PK, a ludzie jacys dziwni....

behi
24-08-2004, 22:57
Emmmm.... Czemu nikt nic nie mówi o Outlaw Camp( jeżeli to można miastem nazwać...). Nic tam nie ma wogóle, sama dzicz, można popekowac tych co na bs questa idą, mój kolega kupił tam domek i miał wzniete pare dni a potem szukał ciągle kupca, i wogóle tam nie przebywa... Tam się po prostu żyć nie da!!!!!!!! A te wild warriory mnie dobijają:P

Koma$
25-08-2004, 03:21
Od najgorszego:

1. Carlin
- oj loota do depo to tam po ziemi nie dotargasz
- fre itan plx? ;/
- malo expowisk / ghostland wcale nie taki the best

2. Venore
- cisno
- nie lubie bagien :)

3. Kazordoon
- dlugie dojscie
- chodze tam tylko gdy trzeba loota sprzedac
- mogloby byc super miastem gdyby bylo lepsze dojscie

4. Darashia
- droga komunikacja z tym miastem (na dluzsza mete)
- jak juz wspomnial Gremlin - te kolorki raza w oczy :)

5. Thais
- fre itan plx again? :/
- najlepszy GH na wojny - Dark Mansion
- duzo hołoty, choc ogolnie miasto jest spoko

6. Ab'Dendriel
- na serwach na ktorych gralem bylo tutaj calkiem spokojnie
- takie zaciszne miejsce... lubie zielony :)

7. Edron
- zdecydowanie najlepsze miasto, ladna architektura, najlepsze domki (Central Circle) , dobre expowiska i spokuj od facców

kaczi
25-08-2004, 08:59
Wczoraj w jak byłem w Carlin było pełno PKowców. Wkońu opatrzyli sobie takiego jednego co przed depo stał i go dedli. Jak zwykle wszyscy się na trupa rzucili ale ja bylem pierwszy :D wziąłem plecak bo reszty nie zdążyłem to sobie myśle że bedzie łopata,lina itp. a patrze i jest 1,5k ! Dlatego lubie Carlin a najmniej Kazo bo łaatwo jest się zgubić.

Sesi
25-08-2004, 15:36
Hmmm chyba Thais.....duuuużo Pk <szczególnie na Isarze> a co do Carlin...heh nuuudne i bez klimatu

Grzes Przewodniczek
25-08-2004, 19:38
ja tam carlin lubie (bo gram na non pvp :P:P) a najbardziej nie lubie venore latwo zlurowac gsy dragony besreskery huntery czyli wszystko co na pohu najgorsze miasto!!!!

Draco
25-08-2004, 20:28
Nie wyrabiam z Kazo. Za pierwszym razem gdy chciałem dojść do magic shopu to zdazylem SDka zrobic z tego jedynego ocalałego blanka. Poza tym lubie Thais- przynajmniej mozna tam mace po rozsadnych cenach sprzedac :P. A w Carlin byłem przelotem więc się nie wypowiem:P

LOLO
25-08-2004, 20:49
Nielubie venore 1 wielkie bagno, nielubie tez go dlatego że nic w venore niejest za free kwiatki,kszesła,stoły nic.

ciemne dropsy
25-08-2004, 21:07
Moim ulubionym miastem bylo Carlin mowie bylo dlatego ze... ale o tym zaraz. Zawsze sie cos dzieje jest battle arena:) lubie duele do yellow:) (gram na antice) nie ma tam tak duzo free items plz i ogolnie fajne miasteczko na isarze na jukerze i na antice zwsze tam mieszkalem. Ale przed wczoraj zdazylo sie cos mojego kumpla za missclicka gonili jacys goscie krzyknalem do niego zeby uciekal a sam wpadlem w sam srodek i zabilem dwoch gosci. Potem okazalo sie ze jeden z nich to polak i ma jakiegos niezlego kumpla... Ten kumpel powiedzial ze jak tlko pojawie sie w carlin to mam deada... Trzeba mu wierzyc red skull i platny morderca;/ No i przenioslem sie do Thais. Nawet fajny wybor bo chodze sobie na cycki i na soldy do kazo i w ogole:)

Merawo
26-08-2004, 01:20
Ja to nie przepadam za venore ale carlin jest stanowczo najgorsze

Zagan
26-08-2004, 09:19
Nienawidze Carlin. Caly czas się ktoś leje przed dp. Wczoraj tam byłem to pół depo się lało. Pełno trupów :confused: . Ogólnie bardzo nieprzyjemne miasto. Unikam załatwiania tam spraw. A lubie Ab :p .

Khazar
26-08-2004, 23:56
gralem na securze, isarze a teraz na titanii i mowie wam ze najbardziej nei lubialem carlin. chodzilem tam tylko moim knightem z isarki po czary ze 2 razy i mzoe raz sprzedac battle hammera. miato jest poprostu do dupy. na isarze tez nei lubialem kazo bo nigdy do niego nei dotarlem :P potem jak gralem na securze dalej nienawidzilem carlin a kazo musialem polubic do GH tam jakis czas meilismy (pozdro od Plainswalkera dla calej glidii Dreamers - moze mnei jeszcze pamietacie :p ) i w sumie jezeli pozna sie dobrze to miasto to nei jest w nim zle ale zawsze ciezko o sprzedaz i kupno runek.... a obecnie gram na titanii ale kupilem pacca i siedze na darashii. u nas tutaj zawsze jest spokoj. fakt faktem ten zolty kolor ale po updacie piasek wyglada calkiem fajnie ;) na poczatku tez nei lubialem tego miasta bo nawet jezeli chce sie wymienic kase to trzeba gnac w zakamarek tego zamku i to jest debilne. ale lubie ten rynek na darashii - masz cos do sprzedania to napewno to tam opchniesz u NPC. na wczesniejszych serverach jak nei mialem pacc siedzialem w AB (ludzie czesto mowili ze nei lubili tego miasta bo to taka wieksza wioska ale ja wlasnei za to je lubialem). to jest miasto naprawde przyjazne. moim zdaniem Edron ma najlepszaa miejscowke a tez nie lubie Ankrahmun za to ze doplyniecie tam jest taaakie drogie (przypomnie ze z Dara do Ank podroz kosztuje 100 gp w jedna strone i jak do tego dodacie koszty doplyniecia z Ab to wychodzi cholernei duzo) wiec u mnei przegrywaja Ank i Carlin.

ps: sorki ze sie az tak spisalem ale jakos wene mialem :P

caoxsude
27-08-2004, 07:13
Gram na hibernie

Od najgorszych:
1) Thais-dużo pk zawsze jak tam jestem to jakieś battle areny albo sdki nad glowa latają czasami można oberwać. po za tym do xpa zawsze daleko może niektórzy się z tym nie zgodzą ale mi nie podoba się bieganie 5 min żeby zobaczyć że jedyne dobre miejsce do expienia jest zajęte przez głupich sorców z sumonami.

2)kazordoon- niektórzy uważają że super bo w centrum i wogóle ;/ to co że w centrum skoro dojscie z dp do wyjscia z gor zajmuje okolo 5 minut !?!?!

3)Venore-nie chodzę tam chyba że przyjaciel poprosi bym pomógł loot baga zanieść do outlaw campa. Zawsze boję się że kolo venore znajde gsa, zresztą nie tylko ja dlatego zawsze gdy tam idę to chodzę z obstawą sorców z sdkami ;/

4)Ab-nie wiele razy tam byłem ale miasto nawet ładne przynajmniej loot baga mozna latwo donieść nie bojąc się o kradzież, niezłe miasto dla low lvl-owców, ponieważ niedaleko są dla nich dobre miejsca do xpienia,a dla high lvl hell gate oczywiście :)

5)CARLIN !! - nie wiem czemu tak go nie lubicie ! to że biegają tam pk nie znaczy że będą chcieli was zabić po za tym tam zawsze coś fajnego się dzieje ;) np podchodzi kolega i wali exori :) wole taką rozrywkę niż stanie pod dp i krzyczenie "fri itens plx plx me n00b" i do tego można, jak któs umie dobrze gadać, znaleść naprawde niezłych kolegów z wysokimi lvlami :P (pozdro dla pawelka ;) ). Po za tym niedaleko jest ghostlands na którym w 10 minut można nazbierać niezłe lootbagi jeśli ktoś wybił resp lub samemu wybić resp zdobywajac loot i xp jednoczesnie : P. W carlin zawsze miałem jakąś przygodę dlatego wielki + dla tego miasta !!!!!

ikus from bieniewice
29-08-2004, 15:11
ja nie lubie Ab dużo tam oszustów i złodzieji chociaż Carlin już staje sie podobne

Newbie
29-08-2004, 15:23
◘Ab - pełno low-levelowych polaczków (celowo z malej litery), noobów i złodziei - siedzę tam tylko druidem bo jest dużo wody, mała odległość DP->sklep magiczny->sklep z jedzeniem
◘Carlin - podobnie jak Ab tylko mniej polaczków (wszyscy do Ab pouciekali :} ), natomiast jeszcze więcej złodziei i noobów - jedyny sens kręcenia się w okolicy to Ghostland.

OT:
Kazordoon & Thais rocks ^^

kidler
29-08-2004, 15:37
Edron, Ankrahmun to najlepsze miasta wg. mnie.

Kazordoon najgorsze, zawsze mam problemy z dotarciem do depotu.

M&M
29-08-2004, 16:07
Nie lubię kazoo jakieś takie za DUŻE. Carlin w miarę może być ale za dużo PK troche.Thais gdzieś tam ujdzie chodz też troche PK. O Venore, edron, darashi i ankrahmun sie nie wypowiem bo nie bylem i nie mam pacc ;(

megi_pl
29-08-2004, 16:12
1. Carlin
- co z tego ze loota na ghostland zdobedziesz skoro do depo nie dasz rady dojsc nie okradziony
- pelno noobow / free iten plx
- pelno pk i thifeow
- malo expowisk
-nikt ci nei pomoze w potrzebie (choc by ze wskazaniem gdzie jest sklep z jedzeniem)
- za duzo ludzi jak na malenkie depo

2. Venore
- strach przed gsem
- nudne depo :)
- free iten plx

3. Kazordoon
- dobre polozenie
- dobre expowiska /koplni duzo, poziomy dla gorszych lepszych i najlepszych (dwarfy roty/solki/solki guardy/dwarf geomancery ??)
- mila atmosfera ludzie sobie pomagaja

4. Thais
- fre itan plx :/
- pk przed depo non stop
- duzo ludu za duzo
- malo expowisk (najblizsze to cyce w strone fibule albo w strone kazo)

5. Ab'Dendriel
- ladne choc nudne miasto
- zalety to hg i zamek w poblizu oraz trole dla low lvl
-malo thifow, pk i noobow

Podsumujac:
od najlepszego do najgorszego:
1. Kazo
2. Ab'Dendriel
3. Venore
4. Thais
5. Carlin

Podpalacz
29-08-2004, 16:31
Ja tam lubie Ab ^^

Dagorlad
29-08-2004, 16:52
Carlin nie nawidze tego miasta...w samym miescie chyba mozna sie czuc bezpiecznie bo jesli zaatakowal by nas ktos przed dp a zdazaja sie takie przypadki to by dlugo nie pozyl ;)

blackregis
29-08-2004, 18:02
...gram na Danubii.

wg. mnie najgorszym miastem jest Kazordoon (długa droga itd.)
A co do Carlin, to uwielbiam to miasto :D, żywe, tłoczne, zawsze się z czegoś można pośmiać, choć dla lov-lvl...
PS. (o loota z GL się nie martwie bo zanosze do pobliskiego GH :D)

Esio
29-08-2004, 20:51
Mimo iz mieszkam w carlin nie lubie tego miasta, wiekszosc czasu spedzam w ab (nie wiem czemu sie jeszcze tam nie przenioslem). Nie lubie Carlin poniewaz jest tam za duzo PK i RED SKULLI. Ponadto duzo thiefow. Nie polecam tego miasta poczatkujacym graczom.(Julera)
__________________________________________________ ______________
Jesli ci pomoglem prosze, odwdziecz mi sie plusikiem :]

Sakumil
30-08-2004, 19:06
CARLIN CARLIN CARLIN i jeszcze raz CARLIN !!! NAJBADZIEWNIEJSZE NAJGLUPSZE NAJBRZYDSZE NAJ NIEBESPIECZNIEJSZE MIASTO NA TIBI !!!

<><><><><><><><><><>
kto sie ze mna zgadza
prosze o + w reputacji !!
<><><><><><><><><><>

Odra
31-08-2004, 09:13
Ja osobiście nie cierpie miasta AD... Na początku nie mogłem się w nim połapać X(

Moort
31-08-2004, 14:23
Najmniej lubie miasto Carlin, ponieważ jest tam bardzo tłoczno (akurat ja nie lubie jak jest dużo ludzi w jednym miejscu), a poza tym Carlin jest dla mnie najdalej w porównaniu z innymi miastami i ma badziewna droge ;)

jezyk000
31-08-2004, 20:07
Zdecydowanie najgorszym miastem jest Kazordoon! Ponieważ aby dojść do depo trzeba przejść nie lada kawałek można tak wymieniać w nieskończoność wady Kazordoon.

Luix Von Mag
31-08-2004, 20:44
Carlin i thais. Nie lubie ich najbardziej, Dużo ludzi i PK.

Bhall the Destroyer
31-08-2004, 21:04
Carlin Carlin Carlin i jeszcze raz Carlin...nOOby PK, i thiev'y...co do Thais to też tam dużo noobkuw pk itd...ale jest zdecydowanie lepiej niż w carlin...najlepsze miasta dla facc to kazoo i ab :].

Nightmared Druid
31-08-2004, 21:13
Ja nie bede oryginalny i tez stwierdzam że Carlin jest do bani..... Oszustów od cholery !!! Sam mieszkam w AB 8o

Irux
01-09-2004, 10:54
Carlin!!! Dużo ludzi i pk!!

Vacter
01-09-2004, 11:46
Ja nie lubie thais. W nim zaczęłem, a pierwszy zdechłem z rąk Polaków. Gdziekolwiek się oddalę goni za mną jakiś gościu, mam teraz tam 7 level z powodu zginięć i jeszcze bardziej mnie gnoją. Trochę bezsensu. Pod domami i koło depo stoi pełno z czerwonymi czachami. Powoli zaczynam tam się czuć jak w mojej szkole...

Rupevef of Hiberna
01-09-2004, 12:18
Wedluk mnie Kzoo poniewaz to gigantyczny labiryn :) Ale zoto to najspokojniejsze miasto i prawie nOOb'ow nie ma:):P

Najcik of danubia
01-09-2004, 12:43
OK wiec zaczynamy.Nie od najgorszego tylko ogulnie wady wszystkich miast.
Carlin:
-beznadzejne wejscie do dp.
-dziwni ludzie.
Ab:
-jedna wielka wiocha
-dp tak male ze az sie dziwie ze istnieje
-nie ma w poblizu zadnego dobrego expowiska(trolle pod ab:Pmoze i ich duzo ale pelno ludzi)
Venore:
-miasto na bagnach ciasno i wogle wszyscy sprzedawcy sa od siebie daleko
Thais:
-miasto pelne noobow
-zadnego expowiska w poblizu ZADNEGO
-woaski wejscia do dp(jak w carlin)
Kazz:
-trudno sie do niego dostac jesl sie nie zna drogi
-trudno sie po nim porusza

reszty miast nie wymieniam bo nie mam pacc i ich nie znam.Zeby nie bylo ze tematu sie nie trzymam wedlug mnie najglubsze jest thais w carlin da sie jeszcze jakos wytrzymac ale w thais...

xemmoe
11-11-2004, 13:52
Ja bardzo nie lubie carlin. Nie wieadomo dlaczego wiekszosc, którzy zaczynają grać w tibie ida do Carlin. Pełno pekerów, noobów i złodzieji.

Venore też jest do bani: trzeba ciagle sie modlić żeby czegoś nie przyrulowali,
wszędzie daleko, bagna I NUDA.

Za to Thais to moje ulubione miasto. Fakt, że jest tam troche pekerów ale jeśli gra się na nowym sewerze i ma się duży lwl to jest spoko. Poza tym jest to stolica tibii, z mnóstwem sklepów i fajna architekturą. Nie rozumiem czemu część ludzi mowiże w thais nie ma gdzie expić. Trzeba tylko wiedzieć gdzie.

Co do innych miast się nie wypowiadam bo byłem w nich tylko przejazdem:D

Gallos Anonimos Rafcios
11-11-2004, 16:48
Zgadzam sie. Zadnych lepszych stworow w poblizu, od cholery PK, i ogolnie jakies takie brzydkie to miasto ;p

się niezgodze, lepsze stforki są obok carlin :P. Warloki to według ciebie nie "lepsze stworki"? A ja NIENAWIDZE VENORE!

Stalin rosja
11-11-2004, 22:11
Ja nie nawidze Venory, ponieważ na drodze do miasta spotkalem giant spidera
na szczęście przeżylem, dlatego że zaraz był most pod którym było bagno.
Ci którzy udawali sie do Venory wiedza co mówie. B)

A tak wogole to Carlin żądzi! :king:

Wilq
11-11-2004, 22:22
Carlin i Thais, pelno noob'ow i pk'ersow...

Real Finuko
11-11-2004, 22:23
Lol...
Kto odgrzebał ten temat??:P
Juz zapomniałem, że go napisałem...:]
A tak przy okazjii najmniej lubianym przeze mnie miastem jest.......Carlin
Powód, brak atmosfery, dużo pk...

Stratos[PL]
12-11-2004, 12:00
Greenshore.......jak ktos nie wie to jest kiczowata wies
Venore to dobre miasto dla mnie
W thais obawialem sie cycow bo szlem z venore
Nie cierpie kazz bo tam jest tak pod ziemiami gupo

Petersaber
15-11-2004, 17:28
Wady i zalety miast.
Od najgorszego:

Edron,Darshia,Anarkhum:
-nimam PACCa
+brak

Carlin
-PK
-złodzieje
-chamy
-łatwo się zgbuić o_O
+brak

Venore
-zbyt dużo lurowania
-nie lubię bagien
+wspaniałem expowisko w "pobliżu"(dragon land)
+PoH w "pobliżu

Ab`Dendriel
-noob
-noob
-thief
+HellGate

Thais
-huntujący mnie gracz :P
-nooby
+wspaniałe expowiska, smoki, fire devile, orki,minosy...itd.
+przyjemne dla oka
+łatwy do zapamiętania rozkład miasta

and the best isssss

KAZORDOON:
-brak!!!!!
+brak noobów
+zero pk...
+kapitalne super hiper expowiska(smok i dwarfy,zwłaszcza dwarfy :P )
+w sumie łatwy do zapamiętania rozkład miasta....
+Polacy którzy tam mieszkają nie są noobami :D

Thimburd
18-11-2004, 19:35
Carlin? Czepiacie się.

Thais jest najgorsze... depo zafajdane... cyce i inne potwory łatwo lurowane pod dp!!! SZOK!

morwi
18-11-2004, 19:47
wedlug mnie najlepsze jest thais(cyce), a najgorsze to carlin(moje pierwsze 2 dedy na mainie)

Pan X
18-11-2004, 21:44
moim zdaniem tez carlin za duzo PK X( ale venore też jest walniete i ci poj****i lurezy!!!!!!!!! powinni cały POH i desert na każdym serwie odzielic rzeka a na rzece postawić wypukły (taki na który trza pod póre wejść) most i niech sie wala ci lurezy, nawet im sie nie chce samemu lootu zboerac tylko żeruja na innych -.- ocobiście mam juz ok 5 dedów ;( przez zlurowanego gsa ale jak dedlem to w ten sam dzień odtabialem ten sam level i mlv tylko gozej ze skilami :/ ;(

Slagolash
18-11-2004, 21:50
Zdecydowanie Carlin-gram na świecie non pvp, a tam jak nie ma PK to do akcji wkraczają lurerzy. Na szczęscie tam nie mieszkam, nie chce na co dzień oglądać gs-ów na ulicach miasta :P

Nozuman
18-11-2004, 22:12
Zdecydowanie Carlin-gram na świecie non pvp, a tam jak nie ma PK to do akcji wkraczają lurerzy. Na szczęscie tam nie mieszkam, nie chce na co dzień oglądać gs-ów na ulicach miasta :P

L0L
a skad niby ktos tam moze wziac GS'a
na ghostlandzie jest naturalny mur takze lurniecie GS'a jest NIEMOZLIWE!
(jesli ktos widzial sposob to prosze o poprawke)

Święty Paladyn
18-11-2004, 22:18
Hmmm Najmniej lubie Thais ,Venore (zawsze się glubie) Carlin tez mnie łądnie przywitalo PK :]ale jakos przezylem lubie Ab chociarz coraz większe mam tam klopoty.

cykoor
19-11-2004, 03:40
najgorsze ofkorz Carlin :D miasto nOObow :) i br :P

Klakson Magy
19-11-2004, 08:07
mam pytanie w sprawie miastach(zeby nie twozyc tematów)gdzie pujsc z rooka(rasa paladyn)?? :confused:

Kredi
19-11-2004, 16:35
@up
Z rooka to lec do CArlin i z Carlin do Ab albo Kazo
@Topic
Najgorsze miasto to Thais (Nuudnneeee)
A Carlin tesz niczego sobie ale tam zeby zrobic jednego gfb to jest cud bo co chwila chodzisz do swaityni :P Ale w Carlin nigdy sie nie znudzisz.

PS: W Carlin jeszcze mnie nie zabili :D

Klakson Magy
21-11-2004, 10:21
thx ale jeszcze poczekam na innych wypowiedzi B)

zwiastun ciemnosci
21-11-2004, 10:30
Carlin? Czepiacie się.

Thais jest najgorsze... depo zafajdane... cyce i inne potwory łatwo lurowane pod dp!!! SZOK!

lol ktory ty masz lvl 7 ze boisz sie cyckow czlowieku! carlin to najwieksze miasto PK, n00bow,zlodzieji, party killerow,kolesi co mowia kazdemu hunted
ehh... thais to miasto w zasadzie fajne trolle, cycki , roty, mino guardy,
DTD quest( czy to byl quest spoling?!) a wiesz ze w carlin od czasu do czasu sobie przychodze z 2 fire elementalami i se wyrzez n00bow robie :cup:
venore lubie duzo trolli, swamp trolli,snakow,orkow, cala masa slabszych stworkow ale tez cala masa GS'ow :evul: hmm... kazzo lubie duzzo dwarf guardow i soldierow miodzio :]

Tuhamid
21-11-2004, 11:38
Kazz!!! NIe podoba mi sie to ze dlugo sie wychodzi a jak sie chce szybcie to przewarznie trzeba wybić dwarfy guardy...

exodus style
21-11-2004, 16:51
najbardziej nie lubie CARLIN duzo PK i n00buf
ale zawsze jak robie nowego hara to musze tam zaczynac X( bo blisko do ab
I zawsze musze tam hodzic po czary X(

Rafx
21-11-2004, 17:18
Carlin!!!!!! Same nooby i pk!!!!

Walekifa
23-11-2004, 23:09
Venore

Najbardziej nielubie Venore.Można kupić wszystko ale...niema gdzie expić! bida :/ a po bagnach błądziłem dziesiątkami minut i nic nie znajdywałem prucz pojedynczych snake'uw :P

Carlin

no bardzo dużo miejsc do expienia,ale jak koledzy muwią same pk :P:P:P

Thais

Wiem że o tym nie mowa w temacie,ale najbardziej lubie Thais...Jets gdzie expić,niema dużo pk(ale są) ale jest bardzo silna gildia kturej sie boje :( Brother of justice czy jakoś tak...

Tibiańczyk
24-11-2004, 08:58
Zdecydowanie carlin ze względu na ludzi.

elite
24-11-2004, 09:05
CARLIN SMIERDZI :D Te panie co pilnuja carlin to sa jakies nie umyte... NIe lubie ctego miasta bo jest tam duzo "Pekando"- (brazucas style-pk ;p) i nie ma gdzie expic (ghostland tylko)

Skenone
24-11-2004, 16:47
Ja lubie Carlin a nie lubie venore.....
Jestem przyzwyczjony do carlin bo tam pierwszy raz wyszedlem na maina :p :p :p :p

Master ostry
24-11-2004, 16:51
Thais because too many luring

LooQaSh
27-12-2004, 14:20
hmmm... moim zdaniem ujofe jest Thais... (przynajmniej na Galanie, Forterze, Dolerze,) strasznie buzo n00bof i red sqli... i non tobez ktos z white sqlem lata... przeprowadzilem sie z tamtad do kazo... ale kazo tez beznadzieja (obecnie miszkam w Venore)... a AB..?? dla newbie... nic ciekawego...wiocha zabita dechami, (w doslownym slowa znaczeniu).. moim zdaniem najlepsze miasta to Venore, Carlin i Edron...

Zindahjira
27-12-2004, 19:48
Greetings!!

A ja będę bronił Carlinu. Gram na Antice i nie narzekam. Jasne, że widać sporo red skulli w mieście ale to przecież nie znaczy, że wszyscy czyhają tylko żeby kogoś ubić. Jasne, zdarzają się czasem wałki typu gfb pod depo ale raczej tylko dla śmiechu ;) No i jako niezaprzeczalny plus należy dodać słynne ustawki na placyku przy depo. Uwielbiam je :) Ale jest prawdą, że żaden cykor nie mógłby tam dłużej posiedzieć bo jak inni zobaczą, że się chowa w świątyni czy depo to będzie na liście do sprzątnięcia :p Poza tym do thais jest całkiem blisko czyli do dobrych expowisk też.

Udanego polowwania życzę.

Gobod
28-12-2004, 14:46
Carlin to najgorsze miasto. Tylko "fri itans blz" i "U re huntad" ale też "br?, Hablas Espanol?. Brzydkie jak cholera, pełno smieci, debilni npce. Tylko do foldy blisko :( a powinno być z ven blisko!!!! :D

Wielki MarIuSzzo
28-12-2004, 15:43
Dla mnie najgorsze miasto to Ab. Taka mała wioska. Jakoś jak tam byłem to sie dziwnie czulem. Nie wiem czego wy chcecie od Carlin. Jak tam byłem to widziłem tylko 1 pk. Pozatym jak dla mnie soro tam expowisk. (Ale mimo wszystko Thais rządzi!!!)

K-ostry
28-12-2004, 15:46
wg mnie Venore, ponieważ leży na bagnach i "cuchnie"

Robert Tibijczyk
28-12-2004, 16:30
Ja tam lubię Carlin. Może jest tam dużo PK ale jest też dużo ludzi którzy pomagają początkującym graczom. A co do najgorszego miasta to wybrałbym Kazordoon. Niby miasto a wygląda jak jakaś wielka kopalnia. AB'Dendriel też jest jakieś dziwne. Depo wygląda jak busz, sklepy i domki "wiszą" na drzewach, no ale niektórym to się podoba. W każdym razie mi nie.

NAJLEPSZE MIATO: CARLIN B)

Arathorn
28-12-2004, 16:46
Carlin-dużo noobów i pk
Kazo-za duże

Pieter
28-12-2004, 17:01
Ja tam najbardziej lubie Thais - duzo cycow do skilowania, blisko do fibuli gdzie mozna ladnie przyexpic. A nie lubie CARLIN !! Duzo noobow, zlodzieii, male i zawsze obstapione dp. Nie pisze, ze PK bo gram na Harmonii, ale jak gralem na Lunarze to w carlin zlapalem 3 dedy w jakeis 40 min -.-

Warmendes
28-12-2004, 17:23
W Carlin mieszkałem na początku mojej kariery tibiskiej.W Carlin jak sie napcha ludzi to sie nie da wejsc do depo.
A tak po za tym Kazo mi sie najlepiej podoba. Jak co to mozna uciec.
I są 2 wejscia do depo. :)

Osa Rumun
05-09-2005, 13:30
Najgorsze miasto to Carlin, duzo pk i mało dobrych miejscówek, jest folda ( ale tam troche duzo pk ) oraz (to nie miasto ale osada) Greenshorn , pk;erzy mowia ze cos sprzedaja i ze maja domek w green, n00bki ida i giną.
JA juz nie, bo człowiek uczy sie na błędach :)
Thais jak na stolice przystało to moim skromnym zdaniem najlepsze miasto.

Jerkov Thundersword
05-09-2005, 14:18
Najgorsze miasto to Carlin, duzo pk i mało dobrych miejscówek, jest folda ( ale tam troche duzo pk ) oraz (to nie miasto ale osada) Greenshorn , pk;erzy mowia ze cos sprzedaja i ze maja domek w green, n00bki ida i giną.
JA juz nie, bo człowiek uczy sie na błędach :)
Thais jak na stolice przystało to moim skromnym zdaniem najlepsze miasto.

Nie noobki, najwyżej newbie :P

Jak dla mnie największy shit to kazo i ab -.-

Ja na Carlin nie narzekam, znam na tyle to miasto i okolice, że potrafię uciec przed pk, noobów po prostu ignoruje i mam blisko do guardów, do gsów i smoków w mols, do amazonek, ghost landu i foldy, jak dla mnie nie jest aż tak źle. Nieługo będę miał tez blisko do warlocków :P

BeinFester
05-09-2005, 14:51
kazz jest fajne, bo mało tam złodziei i sama smietanka polskich graczy(przynajmniej na moim servie)ale faktycznie jest troche takie jakies smetne,0 zieleni...i dobre mam miejsce na rybki jeszcze.Najbardziej nie lubie carlin bo duzo pk i za duzo ludzi w ogóle.za to w thais sporo złodziei.....
ps.aha i jeszcze zawaliscie szybko exp leci w kopalniach.

Marcin wymiatacz
05-09-2005, 15:57
Ja nienawidze carlin, mam uraz do tego miasta. Juz od mojego 1hara nienawidzilem tego miasta i az sie zrookowalem zeby tam niebyc(niewiedzialem jak isc do innego miasta dlatego rooknelem sie :p )

muka_muka
05-09-2005, 16:08
Jezeli nie carlin(a mialem zamiar tam isc na PvP-enforced[Teraz mnie zraziliscie :o ])To gdzie?Venore?Musialbym miec jakiegos przewodnika lub cos,a moze Thais?troche znam miasto.

@EDIT jak cos to jestem na Dolera a nick to Ziom von Blood.

Wielka Bamboocha
05-09-2005, 21:46
Ja lubie Carlin. :]
Bo mnie zarzynaja tylko w Thais na trollach!!
A AB nie lubie bo tam jest tylko gildia druidów,ambasada Thais, depo i sklepy!!
A w Venore siękręcą nie ładne potworki. :p

Wielka Bamboocha
05-09-2005, 21:46
Ja lubie Carlin. :]
Bo mnie zarzynaja tylko w Thais na trollach!!
A AB nie lubie bo tam jest tylko gildia druidów,ambasada Thais, depo i sklepy!!
A w Venore siękręcą nie ładne potworki. :p

PS:
Acha zapomniałem i tam można fajnie PeKować na Goblin Camp. :p

Marshal
05-09-2005, 21:58
Najgorsze miasto to zdecydowanie Carlin. Właściwie nadaje się jedynie do puszczenia UE przed depo i nic więcej.
Potem AB - nigdy nie widziałem tylu polskich idiotów w jednym miejscu i do tego nawet UE nie bardzo jest jak walnąć :/

Rabanbar
05-09-2005, 22:01
W thais czuje się jak w domu. W kazardoon jest klaustrofobiczne. Ab'dendriel tez lubie chociaz jest daleko do dobrych expowisk. W carlin byłem raptem raz i niewidze w nim nic ciekawego. Za małe jak na tłumy które się tam przewalaja. Pozatym daleko od domu. Venore jest dla highleveli i pacców bardziej. O wyspach pacc sie nie wypowiadam. Po namysłach dochodze do wniąsku ze najmniej lubie carlin.

Mikelp
05-09-2005, 23:06
Nienawidze CARLIN! W ogóle duzo pk wszędzie daleko i jakieś takie brzydkie :/. Nastepne jest Venore. W ogóle pełno hlvli i nie ma żadnego dobrego expowiska+trudno się poruszać po tych bagnach...Dalej: I tutaj mam dylemat: Kazz i Thais. Kazz=Blisko soldy i guardy oraz sklepy do sprzedania lootu. Thais=Najlepsza gospodarka. Tutaj te dwa miasta pozostaja na równi.

ULUBIONE MIASTO: AB'DENDRIEL! :cup: Powód? Nie wiem xD Po wyjściu z rooka kolega z masakrycznie wielkim (jak dla mnie wtedy) levelem 19 (joke) powiedzial: "Chodz do ab. Za***iste miasto. Carlin ***owe." Na co odparłem: "Ale tam jak sie idzie do tego ab duzo pk jest" (tak mi powiedzial pierwszy czlowiek ktorego spotkalem po wyjsciu z rooka) No to zaproponowal ze po mnie przyjdzie. I tak stalem sie mieszkancem ab. Miasto jak miasto, mi sie podoba ale depo zdziebko za male ;/. Jak ktos pozadki robi w depo to sie tak nooby zbieraja ze trudno wejsc :P

Vell
05-09-2005, 23:23
I hate carlin venore thais kazz :P i love Ab xD hehe

Solero
06-09-2005, 11:39
zdecydowanie ab bleeeeee X(

bmc86
06-09-2005, 16:36
Zdecydowanie Carlin ze wzgledu na PK X(

Czubi
06-09-2005, 21:25
Jezeli nie carlin(a mialem zamiar tam isc na PvP-enforced[Teraz mnie zraziliscie :o ])To gdzie?Venore?Musialbym miec jakiegos przewodnika lub cos,a moze Thais?troche znam miasto.

@EDIT jak cos to jestem na Dolera a nick to Ziom von Blood.

Ej ty.....
Masz 140+ LvL a ty tu takie rzeczy piszesz musialbys miec przewodnika bo nie znasz venore....

Btw....
Miasto Ktorego nie lubie to Carlin A uwielbiam Kazordoon poniewaz nie trzeba latac na exp..
Jest Hell gate, Labirynt...

Łolek
06-09-2005, 21:39
Dla mnie Carlin, miasto na chwile możesz tam pomieszkać tydzień i więcej juz ci sie niechce. Na wszystkich serwach na jakich grałem mieszka tam masa noobów, thiefów itp. Oczywiście nie zamierzam uogulniac sa tam zarówno porzadni gracze :).

Lord Maniek
06-09-2005, 21:56
Carlin - sux - pełno noobów, newbie, PeKa :) i wogule niema na co iść chyba że na ghoust land ( dobrze napisałem ? :p ) ale to trzeba mieć lvl więc miasto bardziej dla że tak powiem ( bez obrazy :baby: ) głupich średnich lvlów, oczywiście dobre dla wczesniej wspomnianych PK

Kazordoon - moje ulubione :) dla początkujących dwarfy, roty potem z biegiem doświadczenia soldy i guardy więc każdy znajdzie coś dla siebie
Mało ludzi - lootbagi są już bardziej bezpieczne :p i moi znajomi też są w kazo więc nic nie brakuje :cup: jedyny mankament to częste przeludnienie kopalni ale to częściej na -1 i -2 poziomach kopalń

Polecam

ox sky master
06-09-2005, 21:58
dla mnie również Carlin ponieważ tam koło dp niema sie nawet gdzie wykręcić. na drugim miejscu jest Thais bo jest tam troche pk. A miasta Venore jeszcze nie sprawdziłem jak tam jest ale już to mam zamiar zrobić.

Elmer
07-09-2005, 00:17
1st place- Carlin - to jest miasto? ja bym zakwalifikował do wsi :>
2nd place- Kazo - Nie lubie podziemi :P

Isessian
07-09-2005, 17:41
Ja osobiście najbardziej nie lubie Kazz:
1. za duzo korytarzy
2. pod ziemią
3. ciezko dojsc dla początkuącego
4. czuje się w nim jak kret

ale to tylko moje zdanie B)

Lvl 13 i wciąż rośnie :evul:
Skils: 55/30 :cup: i też szybko rosną
Mlvl: 7 :mag:

Szpicel
07-09-2005, 17:48
@ up: To, że nowym "player-om" trudno tam dojść to bardziej zaleta niż wada ;)

@topic: Carlin, Carlin i jeszcze raz Cariln !!!

Dj Fara0n
07-09-2005, 18:10
Carlin duzo pk i duzo skull hunterow.Dlamnie tam wogole klimatu nie ma.

DJ Necro
09-09-2005, 15:55
Hmm... był temat najlepsze miasto... (i chyba ty go założyłeś nie pamiętam...) z niego można wywnioskwoać które miasto jest najmniej lubiane... ;/
Więc bezsensu jest raczej pisanie tego tematu - takie jest moje zdanie...

Ale wypowiem sie :D
... najmniej lubiane: Carlin! Zero klimatu i nie sympatyczne miastczko - mieszka tam zazwyczaj najwięcej ludzi i ... PK... nienawidze tego miasta!

LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Jak umiesz w tibie grać to w każdym mieście możesz po pomieszkiwac :p
Może AB za duzo low lvl mam kolegów którzy chodzą z venore do AB zeby Pkować z nudów .

Maren
09-09-2005, 17:54
Moim zdaniem Carlin bo jest niebezpiczenie. No i może jeszcze Venore(jak dla mnie za dużo Szwedów ;) )

Karino Han
09-09-2005, 18:04
Najgorsze miasto, dla mnie Carlin,
Pk, nooby, zgredy. X(

coconut
09-09-2005, 18:39
ja nie lubie Edron bo nie mam pacc a chciał bym się tam dostać :p :p :p :p :p :p !

Ziomus 20043
10-09-2005, 08:53
E:\Tapetki\Moje obrazy\Gify\szkielet W carlin mieszkałem ale sie przeprowadziłem z powodu Gildi do Venore
W carlin jeszcze żaden PK niepodskoczyl mimo że mialem 8 lvl :p

Rycerz
skile 50/48
lvl 20
mlvl 3 prawie 4

Sir Patologia
10-09-2005, 09:00
Najmniej lubiane Carlin. Niedawno tam mieszkalem i mieszka moj kolega, ale wlasnie leci ze mna na Darshie bo w piatek wplacil na Pacc przez Tibia.pl :).
W Carlin duzo n00bkow i Pk.

..::QRAS::..
10-09-2005, 09:09
dla mnie najmierniejsze jest kazzo ;/

Opuszczony
10-09-2005, 09:44
Od NAJGROSZEGO do Najlepszego

-Kazodroon czy jak mu tam - beznadziejne, mało ludzi, labirynt że szuuj
-Ab'dendriel - domki z drzewek? nie przepadam....
-Ankrahmun czy jakoś tak - Fajne ale jak długo siedzisz to oczy bolą :p
-Edron -Matko i córko!
-Carlin -Trochę Pk ale nawet ciekawie .... :P
-Thais -Takie dziwne :/ No ale podoba mi się ;P
-Venore -Miasto cudowne... ;P Podoba mi się i kropa !

Mestre
10-09-2005, 11:13
Ab'dendriel - moje ukochane miasto :)

Carlin - w żadnym innym mieście niema tyle " free items plx " jak tu

Kazordoon - nic niemam do tego miasta z wyjątkiem tego że najtrudniej (czyt. najdłuzej) sie tam dostać

Venore - trzymam tam zapasu boltów( blisko na poh) a pozatym jest to tylko miasto tranzytowe pomiędzy innnymi

Edron - mistycznie miasto jak niemiałem pacca zawsze chciałem tam sie znaleść

Darashia - nic ciekawego z wyjątkiem domków do oglądania tam niema

Thais - tam mam domek więc nawet lubie to miasto ( zawsze coś sie tam dzieje)

Port hope - tu przychodze tylko po ładne itemy i żarcie dla spiochów

Ankrahmun - jakoś bardzo żadko tam bywam

Belefiz
10-09-2005, 12:24
Stanowczo Carlin!!! za dużo noobów. Ostatnio tradowałem tam większą ilość uhów (20 bp na raz) to zaufany kolega, żucił mi uhy i zaczęło się.... labele parcele na depo itp itd.

Ozon18
10-09-2005, 12:29
Ab'Dendriel - siedziba najwiekszych noobow i kolebka PA, do tego prawie sami polacy -.-

Vil
10-09-2005, 23:18
worst one :
Carlin - kiczowato kolorowe od outfitow setek noobow stojacych pod dp / temple , w godzinach szczytu ciezko sie dostac do dp ( tarasik na szczescie nieco rozladowal tlok ), zero ciekawostek, nedzna okolica...

best one:
Venore - uniwersalne, laczy rozne rejony mapy, ciekawe hunting spoty, fajne domki i klimat, niestety nieco skomplikowane rozplanowanie budynkow

jet
11-09-2005, 01:40
Chyba nie ma gorszego miasta od Carlin, same n00by albo pk, poza tym zadnych fajnych expowisk, moim ulubionym jest Venore.

Robaczek
11-09-2005, 12:26
Carlin i nie można zapzeczeć!!!!
W Carlin jest za dużo PeKaSów, stanowczo za dużo.

Level :cup: 11 i rośnie :cup:
Skille :cup: 35/29 :cup:
Profesja :crusader:Knight :crusader:
Broń :topornik2:Knight Axe:topornik2:
:cup: :cup:

scorp
11-09-2005, 13:11
Thais i Kazo ;) Thais ze zwględu na to, że nic tam nie robie a Kazo to samo ;)

coconut
11-09-2005, 15:39
Od NAJGROSZEGO do Najlepszego

-Kazodroon czy jak mu tam - beznadziejne, mało ludzi, labirynt że szuuj
-Ab'dendriel - domki z drzewek? nie przepadam....
-Ankrahmun czy jakoś tak - Fajne ale jak długo siedzisz to oczy bolą :p
-Edron -Matko i córko!
-Carlin -Trochę Pk ale nawet ciekawie .... :P
-Thais -Takie dziwne :/ No ale podoba mi się ;P
-Venore -Miasto cudowne... ;P Podoba mi się i kropa !

NIE ROZSMIESZAJ MNIE! ab jedno z gorszych? PRZECIERZ(moim zdaniem B) )TO NAJLEPSZE MIASTO POD SŁOŃCEM(tibiowskim) to debilstwo tego nie lubić!

dede_14
11-09-2005, 20:40
Moim zdaniem Kazo poniważ jest dla mnie za duże i jakies takie pokręcone. Chodze tam tylko loot z dwarfów sprzedawać.

Celastian Kight
11-09-2005, 22:36
<proszę o skasowanie posta>

Dziwny...
12-09-2005, 19:22
to prawda na około carlin jest mało potworków. ale jeżeli chodzi o 8 i 9 levele to można isc na gobliny które so bardzo dobre do expienia i trenowania skilli ;)

Zaszczyk
12-09-2005, 19:48
venore jest najgorsze. te bagna i w ogóle tak smutno. za to the best jest carlin i kazoo

Ghost Lord Jaszczur
14-09-2005, 19:25
Dla mnei najgorszym miastem jest Kazz! Łatwo zabładzic i jakies takei niesympatyczne... w jakies kopalni ;)

Xzonixek
14-09-2005, 19:35
Ab'Dendriel (lol) najgorsze przez te drzewka ;)

ColdFire
15-09-2005, 00:25
Carlin, zdecydowanie Carlin
Pelno w nim noobow :P

marcinszyl
01-01-2006, 18:12
carlin by najgorsze

prehistoryczny :)

Zac
01-01-2006, 19:17
najbardziej nie lubie carlin zero klimatu nie ma gdzie expic (amazonki bleeee....)

A jakby bylo o najlepszym to oczywiscioe kazordoon wszyscy sie lubia :)

Tomeczek
02-01-2006, 10:22
Kazzo i Ank jak dla mnie nie powinny istnieć :P a Carlin uwielbiam i to od samego początku :)

Lord Pivvosz
02-01-2006, 18:22
Wiec tak

Thais-Moje ulubione miasto fajny exp itp.

Venore-Duzo zejsc wejsc ale poexpic mozna takie srednie miasto

Carlin-Miasto jest do kitu!!! DUZO PK przeludnienie nie ma miejsc na expa

Kazzadron-Duze miasto rozne wejscia korytaze fajny exp na dwarfah nisko lvl z duzymi skilami knighci to miasto dla was!!! (jesli chce wam sie isc 5min nim wyjdzecei z miasta)

AB-Fajne miasto (za dlugo w nim nie siedzialem wiec nie opisze)

PS. Za bledy sry mam slownik ale nie mam go zamiaru uzywac XD

Czarna_Mamba
03-01-2006, 18:32
Z Carlin mam koszmarne wspomnienie, wiec jest to najgorsze miasto.
Na dziendobry zaczeli na mnie pkowac :P Ale przybył wybawiciel ( ;) Kubus, nigdy ci tego nie zapomne, ty paczku jeden ) i zabrał do najwspanialszego miasta - Thais...W mieście tym znalazłam znajomych i przyjaciół ( Respect dla Loxuva [ Hail ] ). Ab też jest ekstra. Venore może być. Kazo też.

Paciorek_Paladyn
04-01-2006, 09:47
Wedlug mnie najgorsze miasto to Venore! Wszyscy mowia ze takie spokojne a to pic na wode fotomontarz! Plynalem statkiem na Darashie pewnego razu i mi zabraklo kasy! Bo trzeba z Carlin to do Venore i wtedy na Darashie! No wiec musialem zrobic kase w Venore poniewaz nikogo z kumpli nie bylo! Ide sobie do DP patrze a tam sie setne levele bija i niszcza wszysckich i siebie na wzajem! Dostalo mi sie do red hp ale ucieklem! BYLEM DZIELNY!!!! ALE TERAZ JUZ SIE ZAWSZE BOJE TEGO MIASTA I WOLAM MAME !!!! :) :baby:

urlich grzes
04-01-2006, 10:41
dla mnie najgorsze kazo (tzn jesli chodzi o mieszkanie w nim... bo np pochodzic na dwarfy lubie :) ) ze wzgledu na laaaaabiiiiiiryyyyynt pod ziemia

Paciorek_Paladyn
04-01-2006, 11:35
to chyba sie malo znasz bo kazzo wydaje mi sie najprzyjemniejszy miaste w calej tibi!

Wiedźmin
04-01-2006, 13:34
Najbardzie nie lubię Carlinbo jest hmm... n00bowate

PS.Nie wiem co ludzie mają do Kazz.Przecież te zawiłe korytaże to jest jeden z jego największych plusów :)

Stryk~~
04-01-2006, 14:30
Carlin- miasto brazylów i noobów... dobrze że stworzone gdzieś na uboczu przunajmniej bry siedzą tam gdzie nigdy nie chodze i nubki sie nie rozłażą po całej tibii :D

Hail Carlin! ^^

Or-Ana
05-01-2006, 06:33
Ludzie! Co wy macie do Carlin? Akurat na Emperze i Furorze (niewiem jak na innych światach) wiecej PK jest w Thais, poza tym w okolicy Carlin jest duzo dobrych xpowisk, np Ghostland, Femor Hills, Amazony itd, a obok Thais to jakieś cyklopy mino guardy i Ancient Temple -_-

Wdg mnie, najlepsze jest Carlin i Ab'Dendriel (chociaz w ab naprawde duzo pk)

Paciorek_Paladyn
05-01-2006, 11:15
Carlin jest wedlug mnie najlepsze!

Czemu?! Bo nie ma za duzo hlvli i zawsze mozna sie pobawic z brazilijczykami!

Łolek
05-01-2006, 11:19
najlepsze miasta to:
veno, ab, edron, ankh

carlin, thais sux dla mnie

port hope darashia moga byc

oczywiscie to only moje zdanie :]

Warmendes
05-01-2006, 13:18
A najgorsze to ab i carlin

Wg mnie najlepsze miasta to kazordoon i darashia

Filthy
05-01-2006, 14:38
ja bardzo lubie carlin ale jednak edron rulezzz....
najmniej lubie kazzz tak jak ktos juz napisal czuje sie tam jak jakis kret...

05-01-2006, 14:44
ab , ank , darashia RULEZ

dr zlo
05-01-2006, 19:25
carlin to tragiczne miasto za dojsciena najblisze expiso trzeba zaplacic 20 gp a to wcale nie gwarantuje ze tam nie bedzie cholernych pk
kazdon terz nie lubje bo jak se szedlem to mnie pk zabil

moja tzw''dynastja japaczek'' mieszka caly czas w thais no czasami chodze do innych miast ale bardzo rzadsko

ktos tu wspommnial o gupich expiskach ale w 2 miesiace zdobylem 14 lvl

Pacek
05-01-2006, 19:49
up. stary niesamowite 14 lvl w dwa miesiące potężnie przyexpowałeś no ale co zrobić sorc to sorc jak zaczynałem grać w tibie to wyszedłem z rooka po 3 tygodniach. ale lepiej nie chwalić się takimi wyczynami
kto odświerza takie stare i nudne tematy przecież możliwych odpowiedzi jest tylko kilka nie rozumiem jak można o tym pisać na 16 stron
ps.pozdrawiam was ludziska wesołego karnawału życze

Ankhaev
06-01-2006, 14:08
Nie cierpię Thais... Dosłownie - miasto PK. Totalnie z***ane, sorry za wyrażenie >.<
Nie wiem, co macie do Carlin. This city just rox :)

Rookslayer of Dolera
13-01-2006, 20:31
Postanowiłem doda spis miast. Robiono to już kilka razy ale no cóż nie dodano plusów różnych miast.A więc jak zwykle od najgorszego:

Carlin
minusy:
-dużo PK i NOOBów, ciągle kogoś zabijają
-kiepskie expowiska(dajcie se spokój z ghostland i lodowymi wyspami)
-oblężone depo(czasami są sytułacje że nie da się wejśc do depo i PK szaleją)
-duży tłum(sam kiedyś pchałem lootbaga ale nie dopchałem nawet do połowy drogi do depo)
-mało punktów zbytu
-tylko za ab'dendriel jest najbliżej do carlin
plusy:
-ładna scenografia i możliwośc przezycia przygody
-malo luda poza miastem na expowiskach(porównuje to z kazz mines, elvenbone i troll cave kolo dwarf bridge)
Thais
minusy:
-tłum jak w Nowym Jorku w godzinach szczytu
-PK i NOOBow tez nie mało
-stolica tibi(to duży minus)
-mało expa dla high leveli
plusy:
-duży rynek zbytu
-exp dla low-leveli
-dobra zabawa i dużo prywatnych usług
Ab'dendriel
minusy:
-troche PK
-czasami duży ruch
-główne expowiska są zatłoczone
-mało sklepów(żeby kupic exure vite musiałem skakac do carlin)
plusy:
-ładne miasto
-dobre expowiska
-słynny Hell Gate(bramy piekieł)
Kazzdron
minusy:
-trudne i długie dojście
-bardzo skomplikowane miasto
-troche high-leveli
-nie każdy dobrze czuje się podziemią
plusy:
-blisko genialne expowiska
-duży wybór sprzętu do kupna
-możliwośc pokonania troche lepszych stworków nie wychodząc z miasta
Venore
minusy:
-troche high leveli ale mało PK
-droga do venore jest niebezpieczna(zlurowane z PoH Gs i inne)nawet wiele firm ochroniarskich nie eskortuje do venore)
-bagna przeszkadzają w poruszaniu się poza miastem
plusy:
-duży wybór ekwipunku
-dobre expowiska
-blisko unikalnego miejsca z jedynym black knightem
Darashia
minusy:
-troche dużo luda(w tym NOOBów)
-te słynne rotowiska są troche kiepskie
-dziwaczna architektura
-zatłoczone expowiska(raczej tylko rotowiska bo o innych stworach przed górami nie mogę powiedziec, nie licząc waspów i typowo pustynnych stworków)
plusy:
-w jaskiniach na północ tylko roty i nie ma niebezpieczeństwa trafienia na demona :D
-w górach ładne rzeczy
Ankrahmun
minusy:
-troche trudno sie połapac co gdzie jest bo miasto gigantyczne
-można łatwo zabłądzic a to miasto jest niebezpieczne
plusy:
-piramidy to protection zone
-mało luda
-tomby i larv caves
-dośc blisko góry opisane w mieście darashi
-tomby to tajemnicze miejsca gdzie jeszcze nie wszystko zostało odkryte i quest na najlepszy dostepny helmet na nowych światach
Edron
minusy:
-troche high-leveli
-mały rynek zbytu(bo mało ludzi a jak są to i tak high-levele raczej)
plusy:
-genialne expowiska(na goblinach w 15 minut zrobiłem 2000expa)
-czary tylko dla PACC
-mało luda
-wiele unikatowych rzeczy
-demony i inne wyjątkowe i elitarne potwory
-jedyne miejsce w którym można zobaczyc Orshabala
-wiele wyjątkowych questów(naprzykład Annihilator Room) dodam jeszcze(to nie będzie quest spoling) że kilka najtrudniejszych questów w tibi na Edron ma do pewnego momentu to samo dojscie(w tym anni)
-bardzo ładna architektonika
-poprostu aż przesadna ilośc potworów różnych rodzaji(np. troll caves w których w jako jedynym miejscu w tibi występują wszystkie rodzaje trolli)

Za błędy sorry ale pisałem troche długą chwile jestem zmęczony. Dodam Port Hope jak tylko przebije się przez tiquande(na 20 levelu chwile mi to zajmie) :mag: :crusader:

k_g_b
17-08-2006, 12:42
Niecierpie chodzić do Carlin ani do Venore. Według mnie najlepiej jest w Thais-duże miasto i fajne potworki. A w podziemiach miasto minotaurów...

NervGal
17-08-2006, 12:56
Temat ma ponad 2 lata, ostatni post napisany pół roku temu... Zastanów się chłopcze.

Luk~
17-08-2006, 13:00
Ja nie lubie kazz zeby wyjsc trzeba sie paletac wszedzie, carlin tesh nei lubie bo neima gdzue expic zabardzo

Marian Moczymorda
17-08-2006, 19:24
Top 4 najmniej lubianych przeze mnie:

1. Carlin. Owszem, scenografia ładna, ale nie podoba mi się to że miasto jest zwyczajnie ciasne :/ Poza tym tamtejsze depo jest największą wylęgarnią noobów :/
2. Venore. Sama mapa miasta mi się podoba, jeno na amerykańskich serverach br pod depo często bez ostrzeżenia się leją i robią hittesty area ataków :/ raz mało nie zdechłem od Mort Hur robiąc UHy :/
3. Ab'Dendriel. Scenografia b. ładna, tylko domki ciasne i zwykle żywej duszy nie ma.
4. Kazz (tylko na Danerze przynajmniej). Centralna kopalnia 24/7 zajęta przez h-lvle, często nie ma ani żywej duszy poza nimi.

A najbardziej lubiane - Thais. Zawsze multum ludu, w większości Polaków, na Danerze praktycznie 0 PK, dużo kryjówek, fajne xpowiska w okolicy.

Keel
18-08-2006, 00:48
Carlin... Duuuzo PKerow i noobow... Jeden z poradnikwo jest o Carlin i ma nazwe "Carlin - maisto kobiet". Moim zdaniem powinno byc "Carlin - miasto noobow".

Pyro Aris
18-08-2006, 05:11
ab jest fajne :D bo tam prawie nikt nie pekuje i duzo miejscowek na afk

Don Chichot
19-08-2006, 11:29
Na moim serwerze w thais siedzi najgorsza gildia (w sęsie że ciągle pk'ują), więc jak dla mnie to tam jest najwięcej pk i najmniej lubie to miasto, a co do carlin to u mnie tam pk prawie nie ma, bo sie zawsze zbiera kilku high lvli i stoją przed dp czekając żeby ubić jakiegoś pk :]

Michnik of Celesta
19-08-2006, 11:39
Dla mnie najgorsze jest veno - ciezko sie po nim i po okolicach poruszac - wszedzie dookola bagno. Jedyna wg. mnie zaleta venore to polozenie - dosc blisko do dark katedry , poh i amazon camp.

Colo_2006
19-08-2006, 11:51
Moim zdaniem najgorsze jest carlin , najwiecej noobow

Neo_Cherubin
19-08-2006, 12:13
Najbardzoiej nei lubie carlin i ab w acain duzo PK i noobuw a w ab nie ma gdzie expicX( hyba ze masz klucz do HellGate

Shark90
19-08-2006, 12:21
edited edited

Maliniak
19-08-2006, 12:23
Tak najgorsze jest Carlin dużo pk i wogóle żyje się w jakimś niepokoju :)

szymon287
19-08-2006, 15:34
Thais & Carlin:
za duzo ludzi (czyt. nupow)
Ab'dendriel & Darashia:
nigdy tam nie bede mieszkal, poprostu nie lubie tych miast

Galeon
19-08-2006, 19:13
zdecydowanie carlin i venore X( w carlin za duzo pk i nic nie ma charakterystycznego a w venore za duzo niebezpiecznych miejsc takich jak slepe zaulki, idziesz sobie to sklepu po plecak a droga zatarasowana przez 20 pk na 30 lvl z red skullami X(X(X(X(X(X(X(

lord orzech
19-08-2006, 22:16
Eee tam dobre Carlin nie jest zle :P.
Ja osobiscie nie lubie Thais jak chodze tam to zawsze z pilna potrzeba (n.p. sprzedaz xbowow na Fibuli) za duze miasto nawet jak na stolice ;). Po drugie nie ma gdzie expic bylo resp DS'ow na fibuli ale juz nie ma ;/.
Drugim mastem jest Kazo ze wzgledu na ilosc poziomow i latwosc zgubienia sie ;)
Peace?! :P

Zielone Berety
20-08-2006, 12:56
Carlin - za duzo noobów & newbie, a co do pk to tam pkuja low lvl...

janek@
20-08-2006, 14:14
Dla mie najgorsze miasto to Carlin i zawsze tak bylo ..-.-
Najlepsze miasto to przede wszystkim
1:Venore (zarabiscie duzo terenow na hunt)
2:ab (spokojnie nawet)
3:thais (duzo kumpli i doskonale miejscie dla pallow)
4:Kazzo (malo ludu, ale mozna sie pogubic i nie tak latwo znalesc dobry exp na poczatku)

Celoz
20-08-2006, 14:34
Venore jest za skomplikowane jak dla mnie, nie mam pojęcia gdzie co jest i nie ma zbyt wiele expowisk dla low lvli

20-08-2006, 16:37
Dla mnie najgorsze miasta to Carlin i Kazzo. Ank oraz Ab maja swoj klimat ;] po prostu sa super.

Excalibug
20-08-2006, 17:06
Najgorsze Carlin.Najlepsze Ankrahmun(blisko dragi,scaraby i tomby).Aha i jeszcze za Venore nie przepadam.:)

glindom
21-08-2006, 17:10
Moje najgorsze miasto to chyba carlin poniewasz jest duzo pk :( Tam miałem najwiecej dedów ;(

Viero
21-08-2006, 17:31
@glindom
jak miło zrobiłes to konto po to żeby napisać ten post?
@Topic
najbardziej nie lubie thais duzo pk
uwielbiam venore i kazo

Pal antunio
21-08-2006, 17:43
B) Nieznosze carlin !!!!!:axeman::evul: :evul: :evul: