PDA

Pokaż pełną wersje : Bohy rozważnie

Reformator
30-03-2004, 00:21
Jestem palem 28 lvl i nie wiem co mi sie bardziej oplaca kupic bohy czy Knight/Crwon Set ? Plz pomocy bo nie wiem co mi sie bardziej przyda.

Raynold
30-03-2004, 00:36
Szczerze to zakładając, że najszybszym potworkiem, na jakiego będziesz polował jest gs, to i tak jesteś w stanie przed nim uciec. Dlatego ja proponowałbym zainwestować w zestaw c-arm + k-legs. Przypuszczam, że masz teraz p-set, więc ogólny armor nieźle Ci wzrośnie i w razie kłopotów mniej oberwiesz. Ja bym tak właśnie zrobił. Z drugiej strony nie należy lekceważyć przeciwników, jak np. lagi lub pk. BoHy mogą wtedy uratować życie. Oczywiście, podejrzewam, że będą różne zdania na ten temat. I tak sam w końcu będziesz musiał zdecydować :>

Reformator
30-03-2004, 08:35
Zadam pytanie z troche innej beczki. Czy wpływ na to co nam wypada po śmierci ma jakość/cena/położenie predmiotu? Z moich skromnych obserwacji wynika że najczęsciej wypada Armor i Legsy. Butów jescze niegdy nie straciłem ;( (miałem leather :] ). Thx za wszystkie odpowiedzi

Vodinesi
30-03-2004, 08:58
Ja również mam pytanko...
Więc mam crown armora,k-legsy,k armor i w-helmet...
Mam paladyna takiego jak w podpisie.Na razie 14 level ale tylko dlatego ze skiluje i mam pytanie dotyczace tego sprzetu...

Czy jak zrobie 20-25 level no moze 30 to chodzic w tym c armorze czy moze teraz w nim chodzic czy moze spzredac go i kupic np.bohy??

Pomóżcie mi nie wiem co zrobić!! :

Aha, przy okazji powiedzcie mi co zrobic ze skilami...
Mam 65/50 i uwazam ze sa slabe nie wiem czy juz expowac czy dalej trenic bo nie chce zeby bylo tak, ze zrobie 20 level i znowu trening juz wole trenowac i pozniej tylko expic??
I jeszcze jedno, jakie skile powinien miec paladyn na 30 levelu??

Kaczor
30-03-2004, 09:41
Oryginalnie dodany przez Reformator
Jestem palem 28 lvl i nie wiem co mi sie bardziej oplaca kupic bohy czy Knight/Crwon Set ? Plz pomocy bo nie wiem co mi sie bardziej przyda.

Kup Bohy a k set wyciagniesz sobie z gsow>nie kupuj c setu!!!Na 50 levelu wyciagniesz go sobie z questa na BK ,a wczesniej nie bedzie Ci potrzebny.Aha i nei wierz w te bajki, ze "spokojnie" bedziesz sobie radzil z gsem bez bohow na 28 levelu.Jesli chcesz polowac i biegac po pohu, ewentualnei miec szanse ucieczki jak sie cos stanei nieoczekiwanego(na przyklad 4 gsy na raz w tym jeden wybiegajacy z boku) to musisz miec 35+ level i bohy.

Ithelios
30-03-2004, 11:26
Na test serwie spokojnie odsadziłem giska jak jeszcze na 23lvlu byłem.Dla mnie BoHy to tak od 35lvlu+.Jeśli chodzi o zbroję to na twoim poziomie spokojnie wystarczy k-set i w-helmet.

Kaczor
30-03-2004, 11:54
Oryginalnie dodany przez Ithelios
Na test serwie spokojnie odsadziłem giska jak jeszcze na 23lvlu byłem.Dla mnie BoHy to tak od 35lvlu+.Jeśli chodzi o zbroję to na twoim poziomie spokojnie wystarczy k-set i w-helmet.

Czlowieku czytasz co pisze?"Odsadzic" to moze i dasz rade, ale masz na nie polowoac a nie uciekac w poplochu(jeden lag i budzisz sie w swiatyni)

Ithelios
30-03-2004, 13:39
Oryginalnie dodany przez Kaczor
Czlowieku czytasz co pisze?"Odsadzic" to moze i dasz rade, ale masz na nie polowoac a nie uciekac w poplochu(jeden lag i budzisz sie w swiatyni)

Ta bardzo dobrze czytam co piszesz a piszesz że na gsy można chodzić od lvlu 35+ :) Lagi to zupełnie inna sprawa,ja tu rozpatruję sytuację palka w sytuacji komfortowej czyli 0 lagów.Niestety dla niektórych lekkie lagi są automatycznie wkalkulowane w grę(ja takich problemów nie mam-neo:)).I zapewniam cię że jeżeli wiesz gdzie uciekać(żeby nie nadziać się na wspomniany przez ciebie dodatkowy spawn),możesz spokojnie polować na gsy już na levelu 24 bez potrzeby posiadania BoHów.

Kaczor
30-03-2004, 13:56

Ta bardzo dobrze czytam co piszesz a piszesz że na gsy można chodzić od lvlu 35+ :) Lagi to zupełnie inna sprawa,ja tu rozpatruję sytuację palka w sytuacji komfortowej czyli 0 lagów.Niestety dla niektórych lekkie lagi są automatycznie wkalkulowane w grę(ja takich problemów nie mam-neo:)).I zapewniam cię że jeżeli wiesz gdzie uciekać(żeby nie nadziać się na wspomniany przez ciebie dodatkowy spawn),możesz spokojnie polować na gsy już na levelu 24 bez potrzeby posiadania BoHów.

Spoko jesli grasz na Danubii to najwyzej przypilnuje Twojego ciala jak padniesz(jak to juz kilka razy na pohu zrobilem kiedy 20+ level padl bo byl w niewlasciwym miejscu i jak go gs dopadl to sie nawet uhnac nei zdazyl)
Oczywiscie Ci tego nie zycze;]
Wracajac do tematu z bohami mzoe byc ten problem ze na takim levelu jesli jakis pk sie zorientuje ze je masz to moze na ciebie polowac(albo zastawic trapa;)

Ozzie
30-03-2004, 14:26
Według mnie powinienes qpic bohy najpierw. Wtedy nawet na malych lagach mozesz isc na gsy ;], aha i jak bedziesz mial bohy to nie bedzie potrebny ci lepszy arm bo stworki cie nie beda dotykac :D

Ithelios
30-03-2004, 14:50
Spoko jesli grasz na Danubii to najwyzej przypilnuje Twojego ciala jak padniesz(jak to juz kilka razy na pohu zrobilem kiedy 20+ level padl bo byl w niewlasciwym miejscu i jak go gs dopadl to sie nawet uhnac nei zdazyl)
Oczywiscie Ci tego nie zycze;]
Wracajac do tematu z bohami mzoe byc ten problem ze na takim levelu jesli jakis pk sie zorientuje ze je masz to moze na ciebie polowac(albo zastawic trapa;)

Gram niestety na Isarze ;) Swoją drogą 20 lvl a 28 to lekka różnica(na 20 zaczynasz biegać mniej więcej jak gs) i nie dziwię się że taki 20 levelowiec padł na pajęczaku.Mimo to nadal uważam że 28 poziom jest dla pala wystarczający aby zsolować JEDNEGO gsa uciekając np wokół templa na PoHu.A BoHów na niskich poziomach naprawde lepiej nie nosić bo łatwo wtedy o śmierć(chociażby od rąk PK),a jak takie BoHy wypadną to nieciekawie...

Gothar
30-03-2004, 16:15
Kup bohy dieki nim uciekniesz przed wszystkim i nie bedziesz musial sie bornic wiec nie bedziesz uzywal pancerza

Ithelios
30-03-2004, 18:04
Oryginalnie dodany przez Gothar
Kup bohy dieki nim uciekniesz przed wszystkim i nie bedziesz musial sie bornic wiec nie bedziesz uzywal pancerza

BoHy wbrew pozorom nie dają aż tak wielkiego speeda pozwalającego przed wszystkim uciec jak ci się wydaje.Nadal z PK levelu 40+ nie ma większych szans(dogoni go),nie mówiąc o palkach i magach(SD).Na jego levelu nadal łatwo o śmierć dlatego nie kupuj w żadnym wypadku BoHów!!

Majen
30-03-2004, 18:19
Oryginalnie dodany przez Gothar

BoHy wbrew pozorom nie dają aż tak wielkiego speeda pozwalającego przed wszystkim uciec jak ci się wydaje.

Mam pytanko czy miałeś kiedyś boh-y ja mam, często swoim knightem chodzilem po mapce i treniłem, później zacząłem trenować palka i przesłałem mu boh-y. Teraz strasznie ciężko mi się moim knightem chodzi, z bohami nie sprawiało mi trudności przejście z venore do fibuli, bez zachaczania o depo w thais, a teraz bez bohów to i z venore do ab mi się ciężko lata.

Ashlon
30-03-2004, 18:19
Jest trzecia mozliwosc....kup bohy i aola :D

Sephiroth
30-03-2004, 18:20
Reformator
Zadam pytanie z troche innej beczki. Czy wpływ na to co nam wypada po śmierci ma jakość/cena/położenie predmiotu? Z moich skromnych obserwacji wynika że najczęsciej wypada Armor i Legsy. Butów jescze niegdy nie straciłem ;( (miałem leather :] ). Thx za wszystkie odpowiedzi

Cena/jakość/położenie przedmiotu nie mażadnego znaczenia. Przy niepromowanej postaci każdy item ma 10% na wypadnięcie, przy promowanej 7%. (nie wiem jak jest na rooku ale tam ta szansa jest chyba znacznie mniejsza)

Ithelios
30-03-2004, 22:08
Oryginalnie dodany przez Majen
Mam pytanko czy miałeś kiedyś boh-y ja mam, często swoim knightem chodzilem po mapce i treniłem, później zacząłem trenować palka i przesłałem mu boh-y. Teraz strasznie ciężko mi się moim knightem chodzi, z bohami nie sprawiało mi trudności przejście z venore do fibuli, bez zachaczania o depo w thais, a teraz bez bohów to i z venore do ab mi się ciężko lata.

Chodzi mi o to że nawet w BoHach nie ucieknie przed 2oma sorcami PK właśnie w BoHach i jeszcze z utani gran hur.BoHy mimo że wyraźnie przyspieszają to nie aż tak żeby odsadzać każdego PK(o potworkach dystancowcach nie wspomne) i czuć się w pełni bezpiecznie.

kurz
30-03-2004, 22:34
BoHy zdecydowanie :) jak ktos wspomnial ze speedem nawet cie nie drasna zwierzaki :P
Co do biegania: BoHy daja 30% speeda do twojego levela. Przypuscmy masz 100 lev, to biegniesz tyle samo co gosc ze 130 lv bez bohow. Majac BoHy (30%) + Time ring (30%- nie jestem pewny:P) + utani gran hur (70%) biegniesz 130% szyciej (lv 100 wowczas bieglby jak lv 230 :D)
Ja sam nosilem BoHy na 29 lv i dobrze mi z nimi bylo dopoki nie padlem na DS bo mnie kicknelo :/ Na 32 kupilem nowe i dalej je nosze (50 lv) :)

Gangrel
31-03-2004, 07:50
Z moich skromnych obserwacji wynika że najczęsciej wypada Armor i Legsy Masz kiepskie obserwacie. Najczęśćiej wypada broń i shild(nie licząc placaka:P)

Reformator
31-03-2004, 09:16
Thx za wszystkie Wasze odpowiedzi. Postanowiłem kupić BOH ale troche mnie nastraszyliście tym, że jak kupie bohy wszystkie pk w okolicy beda na mnie polowac ;( No i w moim wypadku lekkie lagi wchodzą w gre :(