zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Skile Paladyna

Death'arrow
17-07-2005, 18:41
Jakie skile na jakim lvlu powinień mieć paladyn? Czekam na odpowiedzi.

Pirko
17-07-2005, 20:04
na danym lvl powinno sie miec dobre skille..hahaha :D

Death'arrow
17-07-2005, 20:07
na danym lvl powinno sie miec dobre skille..hahaha :D

Mi tak szybko nie rośnie bo mi sie co chwilke zacina myszka... ;( ... i musze robić reset bo i klawiatura sie tnie wtedy! Prosiłbym o poważniejsze odpowiedzi :D

Dwarf
17-07-2005, 20:09
Nie ma scisle wytyczonych regul... na takim i takim lvlu masz skille jakie chcesz to samo tyczy sie najta ;)
EDIT:ehhh no dobra odpowiem xD popracuj ostro nad skillamI do przynajmniej 50 w discie xD

Death'arrow
17-07-2005, 20:11
Wiem, i nie chodzi mi o ścisłe reguły tylko o luźne wyjaśnienie według np. własnego doświadczenia...Ale jak na mój lvl mam złe czy dobre skile?

morwi
17-07-2005, 20:14
www.tibianlibrary.com >average equipment i tam masz all jak juz chcesz wiedziec...

@down
weszles chociaz na strone ktora ci podalem?-.-

Death'arrow
17-07-2005, 20:19
Na którym lvlu powinienenbym osiągnąć takie skile? Potem będe wyśmiewany, że dopiero teraz mam... :( ...takie skile. ;(
EDIT: Ops, sory. Fajna i thx... Szkoda, że angielska ale spox. :D Jak się zna angielski to się zna!

khan jagi
17-07-2005, 23:34
Najlepiej zrub jak najszybciej 70 distance i potem bendziesz mial spokuj na jakis czas przynajmnie do 30lvla...Ja robie tak ze nabilem na 21lvl 65dis teraz potem expie do 22 i robie skille pokolei z kumplami.Od 65 dis polecam exp na dwarfach guardach loot ci sie zawsze zwruci i exp doskonaly.

Name:Jagi Paladyn B)
Profesja:Paladyn :lucznik:

Lvl:22
Skills:65/45 {slaby shield} juz go olewam :lucznik:
Mlvl:10 :mag:
Best solo:demon skeleton{nie chce mi sie na draga isc} :cup:
Best Team:-

Death'arrow
18-07-2005, 08:56
Mlvl:10 :mag:

A to M lvl tak powolutku rośnie Paladynowi? Ja myślałem... A może zabardzo przyzwyczaiłem się do mojego starego druida... :(

EDIT: Mam kolejne pytanie... Już niedzwiedzie, wilki i roty są za słabe i zabijam je w około 5 uderzeniach! :) / ;( Z jednej strony się ciesze ale z drugiej mam dyremat! Na czym mam trenić? Prosze zwrócić uwage, że mieszkam w Thais i nie posyłać mnie do Venore.

khan jagi
18-07-2005, 10:13
Idzesz do venore na swamp trolle walisz je z full defa do 45 dis ja mialem aki na 10lvlu i potem od tego idziesz na dwarfy jak nie masz kumpla na traina robisz 60 dis i mozesz expic strzalami !!nie wszesniej!! Ja tak robilem do 58 dis zanim kogos poznalem .A mlvl u palka dosyc wolno rosniejuz puzniej ale najwienkszy prezłomowy mlvl to 8-exura vita i 15mlvl-uzywanie sd! jak trenisz zawsze wal z full defa!!

AdamS_
18-07-2005, 10:17
Dużo było poradników o tym (może na tibia.org.pl) ale skille zależą od ciebie(Tylko żeby nie mieć 40/40 na 20 levleu :P)

morwi
18-07-2005, 10:17
idz do kazz na dwarfy(jak masz lepsze eq to nawet soldy...)

Heliwurab
18-07-2005, 10:31
Paladyn jest cholernie trudny. Ja zrobiłem se nową postać, 11 pal... mam skille 42/33 i juz nie mam gdzie trenować... dwarfy po około 8 ciosach padają... zostały mi tylko cyce :P Żyje na Non-Pvp więc trening z człowiekiem nie wchodzi w rachubę.. dziwię się tym, co zrobili dobre skille Palem na Non-Pvp.. m-lvl też wolno chodzi u pala, to każdy przecież wie..według mnie paladyn to pomieszanie knighta i sorca, więc mam duże szanse(patrz- podpis) :]
Tylko po co ja wam to mówie.. -.-

pijopiwnik
18-07-2005, 12:59
skile palka powinny byc minimalne 65-70 dista..a jak jestes na non pvp i masz problem z treningiem (brak treningu z ludzmi) to idz od razu od 30 shielda (zeby malo zadawaly) i 40 dista na minosy, poniewaz mają duzego defa a nie jak glupie smierdzace dwarfy, ktoore umieraja po 16 sekundach

Vil
18-07-2005, 13:04
Idzesz do venore na swamp trolle walisz je z full defa do 45 dist

od 27-28 shieldingu moze spokojnie w venore bic roty, zarobi wiecej i nie beda uciekac

@ morwi : akurat na tej stronce skille sa z reguly wyssane z palca i w sporej ilosci przypadkow mozna zrobic wyzsze bez treningu, tylko expiac

mam skille 42/33 i juz nie mam gdzie trenować... dwarfy po około 8 ciosach padają...

expuj ze spirami na full def, to jest to samo co trening. Dobij 50+ dista i mozesz spokojnie na cyce isc z lukiem, jesli bedziesz miec szczescie to zarobisz nawet troche kasy. Przy mniejszych skillach nie bardzo sie oplaca

Tylko żeby nie mieć 40/40 na 20 levleu

u palka to akurat nie jest realne ;p chyba zeby expic z hmm

Death'arrow
18-07-2005, 16:46
Mam wątpliwości co do walenia z full def... Zdaje mi się, że wtedy skile wolniej rosną :cup:

EDIT: Ops... Żeczywiście, chyba jednak nie ma różnicy. Ubiłem se wild warriora ze spirow na full def i mam awans distanca... Miałem ze sobą na wszelki wypadek UH ale nie użyłem, bo stracilem 25 życia. Dzięki za rady i narazie nie mam kłopotów. :)

EDIT: O jeden większy skil shieldingu i distanca i już nie trace obrażeń w walce z wild warriorem! :cup:

Death'arrow
18-07-2005, 20:57
Szykuję się do cyklopów, ale nie wiem na jakim diście i shieldingu mam na nie iść... Ktoś mi odpowie?

khan jagi
18-07-2005, 22:11
Tez mialem problemy z tym ale juz wiem najlepszom miejscuwkom bo masz duzo prezstzrznie na poczontkujonce skille od 58+ cyklop camp i tam jeszce som mino guardy jak bendzie ci ktos muwil ze od 55dis to nie idz lepiej najlepiej zrub 60 dis i bendziesz mial spokuj z cycami i 8mlvl i nie wchodz do podziemi ...Cyce wal z arrow poniewz najlpeij sie opyla bo z nich jest slaby loot i ci sie nie zwruci za bolty... Potem od 65 do 70+ idz na dwarfy guardy tylko z boltami loot ci sie zwruci za nie na wyrszych lvl bendziesz mial jeszce wiencej.

A teraz ja mam male pytanko jak zdobyc klucz do hellgate????
help plzzzzzz

Vil
18-07-2005, 23:44
@ up : kupisz za 5 k w Ab, nie pamietam u ktorego npc

od 55dis to nie idz lepiej najlepiej zrub 60 dis

mialem 5 palkow, expilem nimi na cycach zaczynajac od 43 -- 50 dista, nie bylo problemu ale dopiero przy 50 wypadalo tyle kasy zeby zrownowazyc koszty strzal ( 7-10 na cyca )

trening na full def dziala tak samo, ze wzgledu na to ze spiry maja 30 ataku nie trafiamy stworka w armor, kazdy hit niezablokowany laduje jako bloodhit i liczy sie zarowno do awansu w discie jak i shieldingu

cyce radze probowac z bliska od 60/50 z dobra tarcza i vitka pod reka - wczesniej sie nie oplaca ( wogole 50 shieldingu to troche za malo ), sugeruje full def

Death'arrow
19-07-2005, 09:11
Ja nosze sobie steal helmet, plate armor, brass legi, leather bootsy, dwarven shield i serpent sword czasami... A strzał mam ponad 800. :D Jak jeszcze treniłem na niedzwiedziach i wilkach jadłem se mięsko i exevo con. I tak z kazdego treningu przynosiłem okolo 60 strzal. :cup:

Może to śmieszne ale chciałbym być kiedyś w tibi kimś z wysokimi skilami...

A co do walenia z bliska... Czemu nie moge utrzymać tradycyjnej metody zachowania przeciwnika na dystansie?

EDIT: A jeszcze co do strzał: nigdy nie kupiłem ani jednej, raz tylko sprzedalem a raz waalilem niedzwiedzie z luku. :p

*MaTi*
20-07-2005, 00:13
To trochu mało masz strzał... no ale lvl też taki powiedzmy średni (nie mówię że mój jest wysoki, bo nie jest) Mam 23 lvl skille 63/52 na non pvp 9 m lvl. Do tego 3 bp strzał, niestety tylko 1 bp boltów i robię kolejny bp strzał, no a kupuję/kolekcjonuję bolty na 2 bp. Na full def. ze spearami, p-setem, steel helmetem, leather bootsami, dwarven shieldem spokojnie zabijam 1 dawrf guarda czasem z jedną exura vitą. Zadowolony jestem ze skilli, chociaż wciąż trenuję i w sumie nie wiem za bardzo kiedy przestać, jedni mówią żeby 70+ inni 65+, a jeszcze inni żeby już przestać i tylko expić, bo skille nabiję w czasie expienia. A jakie jest Wasze zdanie ?

Kusznik
20-07-2005, 00:26
Hehe nabij 70+ i już tylko exp wejdzie ci 40 lvl to będziesz miał 72 dista około
to z tym distem potreń do 80+ i dalej exp do 80 potem to już jak chcesz :]

Maks996
20-07-2005, 09:23
Idzesz do venore na swamp trolle walisz je z full defa do 45 dis ja mialem aki na 10lvlu i potem od tego idziesz na dwarfy jak nie masz kumpla na traina robisz 60 dis i mozesz expic strzalami !!nie wszesniej!! Ja tak robilem do 58 dis zanim kogos poznalem .A mlvl u palka dosyc wolno rosniejuz puzniej ale najwienkszy prezłomowy mlvl to 8-exura vita i 15mlvl-uzywanie sd! jak trenisz zawsze wal z full defa!!
czytales jego post muwil zeby nie posylac go do venore bo mieszka w thais i nie chce mu sie tyle isc mi sie 61 elite nie chce tam zasuwac piechotom i zawsze plyne statkiem

Maks996
20-07-2005, 09:26
skile palka powinny byc minimalne 65-70 dista..a jak jestes na non pvp i masz problem z treningiem (brak treningu z ludzmi) to idz od razu od 30 shielda (zeby malo zadawaly) i 40 dista na minosy, poniewaz mają duzego defa a nie jak glupie sierdzace dwarfy, ktoore umieraja po 16 sekundach
przepraszam dwarfy som glupie ?? ilu paladynuw je morduje i nie nazekajom ze za szybko padajom?guardy tez som glupie?ja tam siedze 61elite knightem calymi dniami!

Death'arrow
20-07-2005, 13:41
To trochu mało masz strzał... no ale lvl też taki powiedzmy średni (nie mówię że mój jest wysoki, bo nie jest)

Co do strzal mam juz prawie caly BP a o za tym ty masz wyzszy lvl. :p I pwiedzialem, ze chcialbym być wysokim lvlem w tibi a nie JESTEM. A belty skod mam brac?! Kupywac! Bo nie mam pacc aby kupic se conjure bolt.

EDIT: A mam takie pytanko... Gdzie mam znales dwarfy? Prosze o jakies bliskie miejsce od Thais bo dwarf bridge jest troche daleko a po za tym malo tam potworkow. Jak sie nie da kolo Thais to prosze powiedziec w jakim innym miescie... Moze sie przeprowadze.

J0hny
20-07-2005, 14:01
Jeśli chodzi o dwarfy to masz przecierz pare kopalń koło Kazz.Istnieje tylko ryzyko że ktoś zluruje gurada :( A co do skili to wydaje mi sie ze :
10lvl - 50 dist
20lvl - 60 dist
30lvl - 70 dist
Zawsze moga być wieksze ;) na razie radzil bym ci bic skile az do 60 nie dojdziesz potem nabic 20lvl a nastepnie robic raz lvl raz skil (to tylko moja opinia) B)

Sie mapes
20-07-2005, 14:03
ja mam taka zasade, jesli np mam skile 50 i bije cyce i expi mi sie dobrze to mam dobre skile, ale jesli np. bicie tymi skialmi czegos mocniejszego jest trudniejsze, ataki zabiraja malo hp zaczy ze mas slabe skile, wiec zalezy co i gdzie chcesz huntowac, ale pamietaj im wieksze tym lepsze ;D

Lord Of Knight's
24-07-2005, 11:31
Najlepiej popros kolega o monka na cały dzien kup mu manaski i sobie tren..Najlepszą metodą dla palla jest chyba to ze robi 9 level i skilluje 70/xx przy czym robi strzaly na expienie :] .Wtedy w kilka dni mozesz nabic 20 level.Potem przyskillujesz jeszcze z 2 skille i i mozesz sobie schodzic na Guardy i Slimy tam na samym dole i wtedy exp leci bardzo szybko :cup:

Sokochłap
24-07-2005, 13:30
Nafyn, juz wiem ;)

janek@
27-07-2005, 02:56
20lvl 60 dist
30 lvl 70 dist
40 lvl 80 dist
50lvl 85 dist
60 lvl 90 dist
itd itd mozesz nabic wiekszy dist ja na 90 dist stoje

marekk magg
27-07-2005, 18:17
Mysle rze około 40/38 ja na 11 lvlu pallem miałem 57/56 :D :cup:

Paciek
31-07-2005, 08:14
Ja nie wiem, mam paladyna lvl 29 ktory ma skille 80/60 a chcem zrobic do 86 :D

Popiel
31-07-2005, 10:54
Nick: Eldor Pradawny Wojownik

Popiel
31-07-2005, 10:58
Nick: Eldor Pradawny Wojownik
Świat: Secura
Profesja: Paladyn :elf: :lucznik:
Skile: 57/49
LvL: 18
Mlvl: 8
mysle że moje skile so dobre jak na ten lvl.
:] :] :]

Yoshu Thor
31-07-2005, 14:18
A to M lvl tak powolutku rośnie Paladynowi? Ja myślałem... A może zabardzo przyzwyczaiłem się do mojego starego druida... :(

EDIT: Mam kolejne pytanie... Już niedzwiedzie, wilki i roty są za słabe i zabijam je w około 5 uderzeniach! :) / ;( Z jednej strony się ciesze ale z drugiej mam dyremat! Na czym mam trenić? Prosze zwrócić uwage, że mieszkam w Thais i nie posyłać mnie do Venore.

Masz trenic na ghulu jesli cie stac, apotem na monku. ewentualnie na dwarfach

Erixin
31-07-2005, 14:49
@marekk magg:
Nie wiedziałem, że "że" się pisze przez "rz"...

Sorry za offtopic.

@topic:
Kazdy ma skille takie jak chce miec i tu nie ma zadnych ograniczen, ze na ten lvl sa takie skille, a na ten takie. Jezeli wedlug Ciebie takie jakie masz sa dobre, to przy nich zostan, jezeli zle trenuje dalej. :)

Van Deer Zudrak
09-08-2005, 11:02
Bardzo slabe skile ja osobiscie mam 9lvl i skile 42/32 :baby:
Moją starom postaciom na 14lvl mialem 68/40 :cup:

Yoh Asakura
09-08-2005, 11:52
Po 1.
Pytasz jakie skille ?Ja osobiście moim Royalem na 70 lvl'u miałem 91/73,jeżeli Ty masz ten 14 lvl czy tam któryś to cóż,nabij 55/45.
Po 2.
Gdzie skillować ?Rootwormy,dwarfy,a najlepiej w Minotown na minotaurach.
Po 3.
Gdzie znajdziesz jakieś dwarfy ?Tu już odsyłam do mapki respawnu.

Sija Dard
11-08-2005, 09:24
:)

paladyn
honera
thais
30 lvl
15 mlvl
65 shielding
43 swording
10 distance :evul:

gdyby sword fighting rosl szybciej to z palka bylby zaje.. knight

Eladori
20-08-2005, 11:26
Jeśli chcesz być dobry i chcesz żeby np mniej kasy wyadawać na bolty w czasie expa musisz mieć wysokie skille. I jeszcze 1 jeśli chcesz zeby gra była samą przyjemnością (prawie) to wbij na początek skille około 65 tak z 20 lvl a będzie sie już przyjemniej expiło.

Owi3c
21-08-2005, 18:27
Wszystko zależy od ciebie.... Ja na przykład wole zrobić skille 45/40 na 9 lvl i potem z górki jest .... :)

Darth Ryba
22-08-2005, 04:40
no wiesz... im wieksze skille tym lepiej :]

Spearman
23-08-2005, 10:23
Ja też mam pytanie jaką bronią trenować najlepiej teraz palkiem??
Bo jak speary się rozwalają to czym?
ja myśle że throwing knifami

Belvedor
23-08-2005, 10:41
Ja też mam pytanie jaką bronią trenować najlepiej teraz palkiem??
Bo jak speary się rozwalają to czym?
ja myśle że throwing knifami

Najlepiej wytrenuj glowe a potem pala :F Nie ma nic innego do trenienia palem niz spiry :F Chyba ze kamyczki ( 1 strzalowce ) czy inne duperele a jak to Ci nie pasuje to nie graj, proste ;f

xinabefoore
28-06-2013, 08:12
Siemka . Gram od wczoraj na serwerze guardia. Myslalam ,zeby zrobic knighta ,lub palka tylko ,ze na palku wiedzialam ,ze na treningu jest waste <bo skiluje na kamyczkach> No i wybór padl jednak na palka .Teraz moje plany to skilowac do okolo 50lub55 i pozniej exp do 20 lub 25 i pozniej znowu skile ;> Mysle ,ze to i tak dobre skile i ladne shoty czasami leca ;D Zawsze jak mialam palka to na skilach 40 latalam juz po cycach w thais i tam pod spodem cycow ghule crypt szamblery itp .