Pokaż pełną wersje : Dziwna księga...
sceptile
20-07-2005, 09:55
Chodziłem sobie po ankrahmun, i w serpentine tower znalazłem dziwną książke, oto jej treść:
Mehrah asram cha mehe than. Uth a'thul at cha there. Orum tha cha elik jahara. Udhun zah fahr mal. Chamek at uthul hatradek asram. Mehrem alir iktha at uthun. Kasin tha Ur ch helim doh. Mah dah direm. Athul as hathu, athul as dofah, athul as mereth. Cha ukhtu muhn dahra. Sethor mah amin dah. At meruhm cha me dah. Chamek persim kaharah bah
To była taka mała, zielona.
Wie ktoś co to może znaczyć??
Don Kotleto
20-07-2005, 09:59
Chodziłem sobie po ankrahmun, i w serpentine tower znalazłem dziwną książke, oto jej treść:
Mehrah asram cha mehe than. Uth a'thul at cha there. Orum tha cha elik jahara. Udhun zah fahr mal. Chamek at uthul hatradek asram. Mehrem alir iktha at uthun. Kasin tha Ur ch helim doh. Mah dah direm. Athul as hathu, athul as dofah, athul as mereth. Cha ukhtu muhn dahra. Sethor mah amin dah. At meruhm cha me dah. Chamek persim kaharah bah
To była taka mała, zielona.
Wie ktoś co to może znaczyć??
Zamawiasz tlumaczenie na polski czy moze angielski??
Masz angielski: Polski:
-What the fuck are you doing here? -Co ty tutaj robisz, do diaska
-Shit! -Nic
-Fuck you -Terefere!
-Fuck you too -Ty tez Tere fere!
Zadowolony??
slimaczek
20-07-2005, 10:57
@up
PLAGIAT!!!!!!!!! ZBANOWAĆ GO !!! ;P Aff też mam kabaret stuhra z tym odcinkiem ;)
@topic
Nie.
@Don Kotleto: Też to słyszałem -,-
@Topic: To pewnie jakiś język tych faraonów : P Ale go nie znam.. Wogule czy ktoś go zna? Takich książeczek jest dużo w całej tibi :S
Burza1991
21-07-2005, 17:55
Po tym jak dodali temat "Dziwny opis...", teraz nooby będą dodawały tu treść ksiąg, które znajdą... =/ Tamten temat jest naprawdę ciekawy, ale tutaj nawet nie ma jakichś słów, które mogły by dać jakąś wskazówke.
co my k**** egipcjanie?! chlopie! X(
Evul Tibian
21-07-2005, 19:15
Jak nauczysz sie ankrahmunskiego to zapewne zdolasz przetlumaczyc ta ksiege
a moze to coś o ancient helmet...
Akurat to jest o wiele prostrze od jezyka beholderow
Wystarczy przejrzec kilka ksiazek i pobawic sie w zabawe taka jak przy rozwiazywaniu tego typu krzyzowek gdzie nie znamy polozenia rozwiazania danego slowa tylko musimy sami ulozyc krzyzowke znajac hasla.
Moze to jest trudniejsza wersja tego ale po przeczytaniu kilku ksiag juz pewne wskazowki same sie nauwaja - co jaki wyraz moze oznaczac.
Zaczynajac od kilku wyrazow odkrywamy znaczenia kolejnych i tak krok po kroku rozwiazujemy lamiglowke.
Po przeczytaniu np tego tekstu bez wiekszego zastanowienia moge strzelic :
Athul - to imie badz nazwa czegos
as to albo "to" albo "jest" - i tak odkrywajac kolejne wyrazy mozemy sie domyslac z kontekstu powoli sie odslaniajacego nastepnych.
Oczywiscie jest to obarczone pewnym bledem ale jak sie nie ma innej metody to mozna sprobowac ta.
Akurat to jest o wiele prostrze od jezyka beholderow
Wystarczy przejrzec kilka ksiazek i pobawic sie w zabawe taka jak przy rozwiazywaniu tego typu krzyzowek gdzie nie znamy polozenia rozwiazania danego slowa tylko musimy sami ulozyc krzyzowke znajac hasla.
Moze to jest trudniejsza wersja tego ale po przeczytaniu kilku ksiag juz pewne wskazowki same sie nauwaja - co jaki wyraz moze oznaczac.
Zaczynajac od kilku wyrazow odkrywamy znaczenia kolejnych i tak krok po kroku rozwiazujemy lamiglowke.
Po przeczytaniu np tego tekstu bez wiekszego zastanowienia moge strzelic :
Athul - to imie badz nazwa czegos
as to albo "to" albo "jest" - i tak odkrywajac kolejne wyrazy mozemy sie domyslac z kontekstu powoli sie odslaniajacego nastepnych.
Oczywiscie jest to obarczone pewnym bledem ale jak sie nie ma innej metody to mozna sprobowac ta.
Któż tu nam rośnie?
Tłumacz beholdersko-polski? Egipsko-polski?
Przetłumacz to - będziesz fajny 8o
Sir-Bodzio
14-11-2006, 22:58
Czyli:
Monkey sram chce monkey.Utkne w dupie tak chce Monkey.Ostan Tak chce Chuk Norris.Utknij za Klopem.Chumor tak utknol w klopie sram nato.Melam tak ikalasraka tak utkne.Kasia tak umarla chce byc Humo.Molosraka dotego dosram.
Artur poczalowal mnie w ass dotknol,artura ass i se grzebal nad kutasem.
Chuk Norris robij muhaha darotko.Senior Biladen i admin mowiom nad dachem
"Sramy i sramy i sie zeszramy na smierci"Chuk norris odpowiada Penisem tez moge; sie zesrac Karabahna Bah odpowiedzal Snior Biladen.Koniec!
troche pszerobijlem ;]
pijany rolnik
14-11-2006, 23:08
Czyli:
Monkey sram chce monkey.Utkne w dupie tak chce Monkey.Ostan Tak chce Chuk Norris.Utknij za Klopem.Chumor tak utknol w klopie sram nato.Melam tak ikalasraka tak utkne.Kasia tak umarla chce byc Humo.Molosraka dotego dosram.
Artur poczalowal mnie w ass dotknol,artura ass i se grzebal nad kutasem.
Chuk Norris robij muhaha darotko.Senior Biladen i admin mowiom nad dachem
"Sramy i sramy i sie zeszramy na smierci"Chuk norris odpowiada Penisem tez moge; sie zesrac Karabahna Bah odpowiedzal Snior Biladen.Koniec!
troche pszerobijlem ;]
i tak nie jestes smieszny ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.