zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Stop wariatom drogowym!

gorgi
20-07-2005, 10:20
Witam, umieszczam ten temat tutaj, ponieważ chyba się tu nadaje :P
A więc, co myślicie o wariatach na szosie?
Jak ukaraliście by ich, za te wszystkie kolizje, śmierci itp.
Jak sądzicie, czy można się jakos ich pozbyć, lub przynajmniej spróbować sił, po to żeby było ich mniej (wiem, że źle napisałem)?
Czekam na wasze opinie...

Klimmek
20-07-2005, 10:24
Każdemu po 50 lat więzienia i wielkie kary pieniężne...

spider-bialystok
20-07-2005, 10:35
Każdemu po 50 lat więzienia i wielkie kary pieniężne...
lol
Wg mnie wystarczy zabierac prawo jazdy dla kazdego kierujacego pojazdem w stanie nietrzezwym.

morwi
20-07-2005, 10:36
lol
Wg mnie wystarczy zabierac prawo jazdy dla kazdego kierujacego pojazdem w stanie nietrzezwym.

ta... i co to da? beda jezdzic bez prawa jazdy, albo na kolejny egzamin isc beda musieli-.-

spider-bialystok
20-07-2005, 10:39
ta... i co to da? beda jezdzic bez prawa jazdy,
A to juz zalezy od policji.. Poza tym trzeba bardziej kontrolowac egzaminatorow. Przeciez jest wiele osob ktore kupilo prawa jazdy a potem powoduja wypadki, na bezpieczenstwo polskich drog sklada sie wiele czynnikow.

morwi
20-07-2005, 10:41
A to juz zalezy od policji..

powiedz mi co tu zalezy od policji?-.- zabiora komus te prawko, a on bedzie jezdzil dalej, tylko bez prawka...

Arthus Drag'Tail
20-07-2005, 10:43
2 kulki z automaty powinny zalatwic sprawe...

A tak na serio to raczej nic sie z tym nie zrobi niestety. Jak jest tak pewnie bedzie.

Gimlos
20-07-2005, 10:48
powiedz mi co tu zalezy od policji?-.- zabiora komus te prawko, a on bedzie jezdzil dalej, tylko bez prawka... Pewnie. A wiesz jakie sa za to kary?

morwi
20-07-2005, 10:49
Pewnie. A wiesz jakie sa za to kary?

pewnie ze wiem, ale czy takiego kogos bedzie to obchodzic? tak sie sklada ze moj stary jezdzil rok bez prawka i ani razu go policja nie zatrzymala na kontrole(sic)

Vanhelsen
20-07-2005, 10:57
pewnie ze wiem, ale czy takiego kogos bedzie to obchodzic? tak sie sklada ze moj stary jezdzil rok bez prawka i ani razu go policja nie zatrzymala na kontrole(sic)MIał szczęście ;)
TO tylko wskazuje na to, że policji nie chce się kontrolować kierowców.

Ale np: zabranie prawka na 2 lata było by git, ofkors gdyby policja mogła jeszcze sprawdzić czy karany nie jeżdzi bez prawka... wtedy, jeżeli ktoś miał by robotę gdzie dużo jeździ miał by poprostu przes*rane

Ghost Nieudany
20-07-2005, 10:59
Odbierać prawa jazdy, walić WYSOKIE mandaty w wypadku cięższych wykroczeń i zaganiać do odpowiedzialności prawnej w ostateczności...

djkuter
20-07-2005, 11:02
Oglądaliście wczorajszą "Uwagę" -m.in. było o pijakach za kierownicą. To jest straszne co ci debile (nie umiec znaleźć innego słowa) robią innym ludziom. Ile normalnyhc osób przez nie. I w dodatku nie widzą w swoim czynie nic zdrożnego(!) - (Glina sie pyta czemu on jeździ po pijaku, a on na to: Ja piję od urodzenia!). zginęło. Dla mnie powinna być jedna kara - dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów, wysoka grzywna i kilka lat za kratkami.

Repos
20-07-2005, 11:03
Powinni zrobic tak;
Za pierwsze zlapanie na prowadzeniau po pijaku- mandat(wysoki) + kasacja prawa jazdy, za drugie konifiskata samochodu + wiezinie

Polewkin
20-07-2005, 11:15
Zabranie prawka takim ludziom to zadna kara bo oni to olewaja i jezdza bez prawka a kary ich nie obchodza :/

Wiślaczek
20-07-2005, 11:19
Mozna powiedziec ze to ma zwiazek z tematem:

http://www.wwwwp.pl/

Vanhelsen
20-07-2005, 11:26
Mozna powiedziec ze to ma zwiazek z tematem:

http://www.wwwwp.pl/-.-''
zmieniłem swoje nastawienie....
jazda po pijaku = dożywotni zakaz prowadzenia + paka na rok, więzienie na pare(naście) lat, gdy się go przyłapie na ponownym prowadzeniu...

Uncle Warrior
20-07-2005, 14:59
Widzialem reklame jakiegos programu w TV i gosciu spowodowal jakis wypadek. Policjant się pyta dlaczego gosciu jechal po pijaku, a ten na to: "Panie, ja pije od urodzenia!"... szkoda słów na takich baranów...

gorgi
20-07-2005, 20:29
ja 4 lata temu miałem wypadek:
Wracając z podstawówki (tera gimnazjum :P) przeszedłem na pasach ( zima rox) i jedyne co pamietam to to, że zobaczyłem reklame lotto na tym samochodzie który mnie puknął, gościówa wyszła (ta kobita) zapytała się czy wszystko wporządku, niezdążyłem odpowiedzieć wrócił do samochodu, i odjechała, a ja miałem zawalistego siniaka na czole (ostro miękki był)
Z własnego przezycia, gnebił bym takich, lisciki z pogruszkami itp. :P

Olorion.
20-07-2005, 20:54
Dozywotni zakaz prowadzenia samochodow, kosiarek etc. + kary wiezienia od roku do kilkunastu ;<

Caer
21-07-2005, 00:47
Dożywotni zakaz prowadzenia samochodów oraz innych pojazdów (rowerów, rolek, deskorolek, łyżew :D). Da się inaczej... Kara śmierci dla kilku gnoi i NIKT nie będzie jeździł po pijaku(j0k3) ;).

Dj Nekro
22-07-2005, 15:00
www.wwwwp.pl
Ta strona powinna dać od myślenia...

Str4t0s
23-07-2005, 08:58
up : OMG...Ten kto akurat je przy kompie niech nie wlazi na ta strone...

Adrianoss
23-07-2005, 09:22
pewnie ze wiem, ale czy takiego kogos bedzie to obchodzic? tak sie sklada ze moj stary jezdzil rok bez prawka i ani razu go policja nie zatrzymala na kontrole(sic)

to wiesz co by bylo jak by zlapali? sad grodzki ladna grzywna (zalezy czy sedzia ma dobry dzien) i oczywiscie zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych na okres od 1 roku do far far away :)

morwi
23-07-2005, 09:25
to wiesz co by bylo jak by zlapali? sad grodzki ladna grzywna (zalezy czy sedzia ma dobry dzien) i oczywiscie zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych na okres od 1 roku do far far away :)

1. juz pisalem ze wiem jakie sa kary-.-
2.byloby to kolegium(to bylo kilka lat temu)
3.mi akurat by to zwisalo ile by dostal...

sebcio
23-07-2005, 09:37
up : OMG...Ten kto akurat je przy kompie niech nie wlazi na ta strone...

Zapozno... Az moje kanapki podeszly mi do gardla... Blee

topic:
No, wsadzac do wiezienia i konfiskowac prawka i auta, to by bylo chyba najlepsze.

Shweppes
23-07-2005, 10:24
Dozywotni zakaz prowadzenia, wysoka grzywna, pokrycie kosztów leczenia (w ostateczności pogrzebu : ( ).

Pajka
23-07-2005, 11:03
Takich to po pysku i do więzienia(na bliżej nieokreślony czas) :evul:

Glamri
23-07-2005, 12:34
@Arthus

Widzę, że jesteś fanem Metallici (jak i ja) więc słowa "Who made your God to say: I'll takie your life from you!" powinny ci coś mówić... Ludzie! Opanujcie się z tymi karami śmierci!

A co do piratów... Może więcej drogówek? Każdy depnie po hamulcu jak takich zobaczy ;)

Patimrok
23-07-2005, 16:39
ostatnio na onecie pisało o 11-letnim chłopcu, który prowadził samochód odwożąc swojego pijanego ojca do domu...

a ta stronka... omg... biedna dziewczyna...

gorgi
23-07-2005, 17:25
patimrok:
Ważne, że żyje, życie przegrane ale żyje.

Wikt
24-07-2005, 02:45
patimrok:
Ważne, że żyje, życie przegrane ale żyje.

Szczerze mówiąc, ja wolałbym umrzeć, niż wieść przegrane, nędzne pół-życie. Wiesz, jakie katorgi musi przechodzić taka kobieta?

Dożywocie. BEZ SKRÓCENIA. Żadnego dobrego sprawowania, nie. Niech sku_el gnije w więzieniu za zrujnowanie komuś życia. SZCZEGÓLNIE, jeśli ma nastawienie pokroju "panie, a ja to piję od urodzenia!1" A jeszcze lepiej, niech go wsadzą do pudła z jakimś pedałem - będzie miał jeszcze większą jazdę. :D

gorgi
24-07-2005, 10:14
Wikt:
To co byś poradził tej kobiecie?