Pokaż pełną wersje : Polacy - co inni o nas myślą?
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss ssssssssssssssssssssssssssssss
zgadzam sie polacy to tez nóby ja mysle ze rodzice im kupuja internet po to zeby odreagowac ich mniejszosc w majtkach ... no ale cuz zdarzaja sie fajni kumple ale zdarzaja sie tez analfabeci ktorzy piszą "hoc" wiec n/c miejmy nadzieje ze tych normalnyc, fajnych bedzie coraz wieceja tych innych od idealu troche mniej :P
P.S:fajny i mądry temat
Zaglosowalem na: Polacy to nooby.
Poniewaz spojrzcie na Polakow.
Podam pare przykladow:
Stoi w depo koles i krzyczy "KTO DA COS POLAKOWI PLZZZ"
Albo dostajesz private msg "DASZ MI JAKIES ITEMY(bez zapytajnika)" lub "KOLES CHCE MNIE ZABIC POMUSZ MI PLIZ"
I jeszcze kradna itd.
Sozemego
20-07-2005, 19:49
ameryki nie odkrylas.. Od dawna wiadomo ze polacy to nupki nie szanują nikogo i nic, maja wszystkich w dupie. I w ogole nie sluchaja. Gdy natomiast staramy sie wyperswadowac swoje racje, to slyszymy same przeklenstwa i nic z tego nie wynika. oczywiscie mowie tutaj o 90% spolecznosci polskiej grajacej w tibie. Inni sa normalni ;]
Ogolnie nie rozumiem ich, co im to daje ? nic, a tylko wszystkich wkurzaja
no ale coz, od czego jest opcja ignorowania innych :p
Mój pięciomiesięczny szczeniak, który obsikuje mi dywan w pokoju jest mądrzejszy od połowy tych noobów, co grają na Berylii. Pozdrawiam.
Ithilbin
20-07-2005, 19:59
Zgadzam się z tobą Kopytko. Ile razy widziałem jak polacy zabijają się na wzajem, kradną lootbagi, i wyzywają o k*rew. To ostatnio zdanie że brazylijczycy to o wiele lepsi gracze od nas. Na przykład taki jeden to mój najlepszy tibijski przyjaciel. Heh chciał żebym go nauczył mówić po polsku i nauczyłem ^^ Oczywiście to nie jest taka SUPER polszczyzna ale dobrze mówi :P
Blind Guardian
20-07-2005, 20:00
Inne narody wcale nie sa lepsze od polakow. Zapytajcie sie jakiegos porzadnego brazylijczyka co sadzi o swoim narodzie za zobaczycie ze u nich jest gorzej. Nie twierdze jednak, ze jestesmy najlepsi bo do idealu nam daleko. Polak kradnie, luruje, zabija. Ale po co patrzec na problem jako problem calego narodu? Po co ten podzial na narody? Liczy sie przeciez czlowiek jako jednostka. To jaki jest i jak sie zachowuje w grze to nie zalezy od tego skad jest tylko od innych czynnikow. Jakich? Domyslcie sie sami.
befavaza
20-07-2005, 20:05
Ja zagłosowałem ---->Nie jest tak źle. Połowa jest fajna, druga połowa do ****ostwo. Dlaczego??Obcokrajowcy myślą o nas n00by, ponieważ polskie n00by to najgorszyi najbardziej dotkliwy gatunek n00bow :( . Są bardzo wkurzjący, a taki br naprzyksza sie ale da spokój a polak n00b nie odpuści i nawet tygodnie moze kołatać nerwy X( .Polish n00bs wcale nie ma tak dużo ale ci co są wyrabiają zła opinię u zagranicznych graczy.
Heliwurab
20-07-2005, 20:09
Często się zastanawiam , kto jest gorszy... My, z głupim zachowaniem, czy Brazylijczycy z tym swoim "br?" i takimi tam... Zwykle wychodzi mi remis :P
P.S. powinnaś sonde napisać po angielsku, przecież inni nie myśla po polsku, tylko po swojemu , czyż nie? ;)
@Down
"Raczej"... B)
[Edit]
Przyszła mi do głowy jedna myśl... My myślimy że Br to wielkie nooby, że są głupi itp. , a oni myślą to samo o nas...A więc, niektórzy z nas są siebie warci.. P.S. przez tą Tibie myślimy jak Hitler... Br są głupi, trzeba ich zabić! ;(
SEARCHING FOR MEMBER TO ANTI-PL GUILD /PM ME!!! COMMON
To raczej była literówka bo na klawiaturze literka ,,L" jest obok ,,P" i temu typkowi chodzilo o ANTI-PK guild
Inne narody wcale nie sa lepsze od polakow.
W tym poście akurat oczerniałam Polaków. No baa, parę takich jednostek, które psują nam opinię, i już wszyscy myślą, że Polacy to nooby. Jest pełno b. fajnych osób - Polaków. Ithilbin - fajnie, widać, że musisz był dobrym nauczycielem. Pozdrowienia
Sie mapes
20-07-2005, 20:17
hmm wg. mnie nie powinno sie zakladac ze brazylijczycy to nooby, polacy to zlodzieje, zydzi to skapcy etc. kazdy czlowiek jest inny i rowniedobrze noobem mozebyc polak, niemiec, wloch, francuz itp. wszystko zlaezy czy bierzesz pod uwage kogos zachowanie czy korzenie
btw. dla niektorych to polacy wywolali 2 wojne swiatowa i stworzyli obozy koncentracyjne
Niestety takie są realia -.- w 'lepszym' towarzystwie nie mówie że jestem z Polski chyba że zapytają. Po co psuć swój wizerunek? Smutne jest również to że wielu graczy ocenia innych po narodowości więc przyznanie się do bycia Polakiem może przyczynić się do uznania nas za idiote i nooba -.-
Blind Guardian
20-07-2005, 20:22
Wiec moze wezmy przyklad ze szwedow? Dla mnie sytuacja ze szwedami przedstawia sie tak: sa to jedni z najlepszych graczy, bardzo zgrani ludzie i ambitni ale to wlasnie ich oczerniaja inne narody. Szwedzi sa potega bo zabijaja obcokrajowcow (niektorzy robia to z jakiejs przyczyny - inni bez). Dlatego narod szwedzki jest najbardziej znienawidzony. To z nimi najczesciej toczone sa wojny. Pierwsze moje pytanie jak gralem na swiecie pvp, a ktos mnie pknal to: swe? Czy tacy bylibysmy gdyby nie bylo wsrod nas oszustow, zlodzieji i pk?
Zagłosowałem na "Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple", bo jednak tak jest.. Jedynie ludzie z mojej gildi i kilku-kilkunastu polaków na serwerze na którym gram są super i nie są noobami.. ; / na Guardii (non-pvp) prym wiodą polacy(jeżeli chodzi o level), ale jednak jak widzę polaków-noobów w thais czy carlin to się nie przyznaje, że jestem z Polski, dlatego też mam zmienione miejsce skąd pochodzę w danych na tibia.com, bo wg mnie, jeśli chodzi o tibię, to jest wstyd. Wszędzie gdzie się ruszę to widzę "prsoze, dasz mi cos plxuixlxuxpxlxuxlxplx" albo "ty k..... glópia, masz det na mejnie", to jest poprostu dobijające.. No może ludzie z premium account'em są inni, chociaż i tacy nie potrafią być normalni..
spider-bialystok
20-07-2005, 20:33
Eee.. Nowy temat o tym samym. Polacy jak kazdy narod ma lepszych i gorszych graczy i dyskusji na ten temat bylo juz wystarczajaco.
Nie ma co się oszukiwać. Każdy wie (lub kiedyś się spotkał) z tekstem "Frii itamz plax" od noobowskiego nika polskiego (typu. "Trzebiemy Platiniumki" lub "Kupa Łosia" itp.) X(
Nawet dzisiaj spotkałem się z noobem i także na Beryli.
Było to tak... .
Wbiłem (wreszcie) 8lvl i krzycze (wiem wiem) o moim cudownym lvl-ku,
gdy nagle słysze tekst "Polak".
"...-Tak
-idziesz na maine
-tiaaaa
-a dasz swoje itemy
-nie
-czemu
-bo nie będę miał czym walczyć na mainie
-daj oddam ci
-nie bo mam najlepsze eq na rooku
-dobra
kupie je za 60gp
(efekt ostatniego zdania -( X( IGNORE NOOBS X( )
Pytałem się nawet ostatnio kolegi (niemca) co myśli o nas (polakach)... .
Nie musze chyba mówić (przypominam to był (bo go zbanowali ;( ) mój przyjaciel ale nie wiedział, że jestem polakiem).
X( X( X( X( POLACY TO NOOBY I NIC TEGO NIE ZMIENI X( X( X( X(
Ja zagłosowałem na "Większość z nich to dysdałnie (...)". To zdanie właściwie odnosi się do wszystkich narodowości grających w Tibie, co najwyżej słowo większość można zmienić na mniejszość. "Średnią" polaków obniża "młodzież" w wieku 9-12 lat. Nie mówie, że wszyscy bo i wśród takich zdarzają się ciekawi ludzie. Często też goście co mają 15 lat zachowują się jak nooby. Jak widze takiego polaka o przykładowym durnowatym nicku "Obciągacz qtasków", który wydurnia się pod depot na wszystkie możliwe sposoby to mnie krew zalewa -.-
btw. dla niektorych to polacy wywolali 2 wojne swiatowa i stworzyli obozy koncentracyjne
Nie przypominaj mi o takich rzeczach bo nie ścierpie... ;(
Wiem, piszę tu o tych noobach - powtarzam po raz chyba trzeci. WIEM, ŻE ISTNIEJĄ POLACY, KTÓRZY GRAJĄ ZGODNIE Z OBOWIĄZUJĄCYMI REGUŁAMI!!! Ale przecież najbardziej rzuca się w oczy, to co odbiega od normy. Dlatego jeśmy postrzegani jako naród pełen nieróbstwa, skąpstwa, zawiści i dysdałnia. Edit: Reidi - mnie też to denerwuje, sama mam wstręt do takiego typu zboczeńców. Do tej pory pamiętam tekst, który zaserwował pewiem koleś, kiedy grałam jeszcze na Azurze (jakieś trzy miesiące temu) "Zbliżają się świeże c***i, czuję ich zapach!" Przecież to okropne! Musiał to napisać jakiś jaskiniowiec. A z tego co wiem, Tibia to gra dla cywilizowanych ludzi. Pozdrowienia.
Prawda jest smutna bo wielu Polaków to złodzieje i PK :(.
Na szczęście większość ludzi to porządne ososby :].
POLACY RZĄDZĄ!!!!!
Prawda jest smutna bo wielu Polaków to złodzieje i PK :(.
Na szczęście większość ludzi to porządne ososby :].
POLACY RZĄDZĄ!!!!!
i wlasnie pokazales ze nie zaliczasz sie do tych "porzadnych", poniewaz tak naprawde, porzadny gracz nie zwraca uwagi na narodowosc-.-
Hubus Puchatek
20-07-2005, 21:40
ja niedawno zginełem w obronie mojej gildi. A co było najfajniesze. Walczyło pare osób(wszyscy dostępni gildiowcy), a lider stał i się lampił, aż go nie zawołaliśmy. A co najfajniesze zostaliśmy zaatakowani przez polaków, którzy kiedyś byli w naszej gildi:/ Co najfajniesze gościu co mówił żeby przestać zabił mnie z SD:P Aż mi się odechcaiło grać na mojej posataci:/ Aco do narodowości. Brazylijczycy rządzą na moim serwerze, polacy są średni a szwedów jest mało. I z tego co moge powiedzieć brazyle - pk, swe - normalni, pl - nooby.
Ale nie wwszyscy.
A co do nie przyznawania się do polskości. Jeżeli jesteś pomocni itp. to czemu nie mówicie, że jesteście z polski? Przynajmniej by niektórzy zauważyli, że Polska to nie tylko nooby, ale i porządni obywatele Tibii. Kropka.:P
:flaga_pl: :cup: !!!!!POLACY RZĄDZĄ!!!!! :cup: :flaga_pl:
Evul Tibian
20-07-2005, 21:58
A najlepsze jest to jak pseudo-polacy ubiora sie na bialo czerwono i ide na reskull hunt, albo blokuja depo wykrzykujac przy tym rozne slangi typu: "fuk br!!!1" i mysla ze sa swietni
@up
zaliczasz sie do tych osobnikow o ktorych napisalem w tym poscie
Dj Fara0n
20-07-2005, 22:09
Podam istotniejsze powody dla czego polacy, br i swe to noobsy
Polacy-thievs of exp/itanz,cheater,***any zebrak.
Br-thievs of exp/itanz [ale w mniejszym ztenzeniu niz w polsce],nie zna angielskiego
swe-Power abusing
Kodi of Galana
21-07-2005, 00:35
"Niestety, 90% polskiej społeczności w tibii (i nie tylko) to n00by jakich mało... o tym już tyle było napisane, że można spokojnie prace magisterską napisać z samego forum na ten temat...."
przecietny Polak < Przecietny Brazylijczyk.
Widzieliscie brazyliczykow wybijajacych się nawzajem?
Sa "dobrzy" polacy, spotkalem conajmniej paru. Ale zwykle w rozmowie z polakiem nie przyznaję się że jestem z polski, chyba ze nie wygląda na idiotę. Ogólnie wszyscy inni też uważają że jestesmy noobami. NIE WIDZIALEM obcokrajowca mówiącego publicznie dobrze o polakach. Tylko same "all poles are noobs" za które ded im się należy (Bez przesady.. to już skrajny rasizm :/) albo "fuck all poles"
Zaglosowalem polacy to nooby. Naprawdę mało mamy dobrych polaków.
Qrde spokuj nie jest AZ tak zle to nie chodzi o caly narod tylko o jedna jednostke ktura gra jak tam ktos powiedzial inni sa gorsi inni nie.Wy tibie milicie z rl tu chodzi o jednego czlowieka to przeciez gra i nie chodzi o to z jakiego kraju on jest. Tibia nie jest podzielona na kraje bo to jeden kraj:P(Tibijski) tylko to cala wspulnota gry. wy ocenacie o krajach w RL TU NIE CHODZI OTO ZE TEN KRAJ JEST ZLY CZY DOBRY CHODZI TYLKO O OCENE JEDNEGO CZLOWIEKA !
br niekturzy sa fajni a niekturzy glupi tak samo z polakami i szwedami i chiniczykami :D
co do tych niewyuczonych polakow i innych narodow mysle ze nooby tylko tibia i tibia a w szkole ??
Nie powinno byc podzialu na narodowosc. W tibi wszyscy jestesmy Tibijczykami nie dzielimy sie na narody, panstwa. Wedlug mnie jezeli akurat jednak mowimy o naszym zachowaniu prawie wszyscy sie zgadzaja ze polacy to nooby ale przeciez nie mozna mowic tego o calym narodzie ze wzgledu, ze poznalismy pewne jednostki, ktore zawaza na naszej opini. Coz nie podoba mi sie rowniez to ze najlatwiej wytykac bledy ale pokaz cos dobrego jak ludzie maja myslec o nas dobrze, jezeli dajesz tylko negatywy czasami zachowanie dobre moze zniwelowac to zle ale takiego nawet nie raczono podac. Jesli mam to oceniac to jaka ma byc moja decyzje jesli widze same zle rzeczy? Wydaje mi sie, ze napisz jakies pozytywne strony i negatywne bo zapewniam, ze sa te i te ja sam osobiscie spotkalem wiecej osob ktore byly mile dalo sie z nimi pogadac w tym Brazylijczykow, Szwedow, Polakow, jednak i tak Kuwejt ROX :D. Wg mnie znaczna wiekszosc to uczciwi gracze lecz pewne jednostki tak bardzo utrudniaja gre, ze zmienia sie je o calym narodzie.
Ehh..... Ktos wspomnial ze 90% polskich graczy to nooby etc. Jak powszechnie wiadomo te 90% to niewyrostki ktore dostaly komputer i internet na gwiazdke. Podobnie pewnie jest i z innymi narodowosciami. Osobiscie nie przepadam za Niemcami (nie wiem czemu) ale zdazylo mi sie w Tibii grac z milymi Niemcami i cieszylem sie z tego powodu. Wiek szczerze powiem czesto tutaj nic nie znaczy. Moj znajomy ktory ma 17 lat najchetniej by tylko wszystkich tluk. Lazilismy raz po kopalniach. Spotkalem tam po drodze milego Anglika z ktorym przyjemnie sie gawedzilo. Jako ze czas naglil postanowilem isc expic. Jak sie pozniej dowiedzialem moj kochany znajomy probowal zatluc Anglika bo mu sie nie spodobal... n/c. Najbardziej tutaj mnie rozsmiesza nazwa tematu. Wspominasz "co inni o nas mysla?" tym czasem sonda jest dla nas i to my oceniamy sami siebie. Kocham swoj kraj i doceniam to ze jestem Polakiem mimo ze mamy bandytow zamiast politykow i trzasacych portkami maminsynkow zamiast policjantow. Jesli ktos mi powie ze zaliczam sie do 90% bo kocham swoj kraj to znaczy ze cos z nim nie tak. Poza tym gra to nie zycie. Wiekszosc z tych 90% nawet by nie mruknelo gdyby spotkalo jakiegos obcokrajowca. Byli by mocni w gebie dopiero gdyby stali w grupie pod blokiem a tamten byl by sam. Taka nasza Polska i tego sie nie zmieni.
Janek@ - Ameryki to ty nie odkryłeś.
Ludzie, piszę to już po raz czwarty! W TYM POŚCIE MÓWIĘ O NOOBACH, którzy wyrabiają Polakom złą opinię wśród obcokrajowców. Zrób mi przysługę i dokładniej przeczytaj post, zanim zabierzesz się za jego komentowanie, ok?
Wiem, że liczy się człowiek, jako jednostka. Ale powiedz to swoim kumplom z Anglii/ Francji/ Niemiec. Często, jeśli obracasz się w lepszym towarzystwie nie wspominasz, że jesteś Polakiem. Ale sami możemy próbować zmienić ocenę obcokrajowców uprzejmością, kulturą itp. itd. Pozdrawiam.
Knight Simon Dark lord
21-07-2005, 11:57
zgadzam się polacy (nie wszyscy) to nooby nie dawno dostałem list że "wygrałem pacca" tylko ciekawe czemu mi kazali wysłać na maila z dopiskiem wp.pl :P albo inny przykład koleś spamuje trade że przyjmuje do gildii 20 lvl + ja powiedziałem że chce to on odrazu mi z jakąś stronką to weszłem i mu jako passy napisałem 997997/jestesglupimnoobem :) myslal ze ma naiwnego albo podchodzi do mnie jakis kols i sie pyta "polak" ja mówie że tak to on do mnie odrazu "dasz coś nie potrzebnego" a jak powiedziałem że nie to oczywiście od nooba albo też inny przykład poszedłem sorcem na dragi i waliłem a sd (a śmiejcie się mnie to nie obchodzi) to przyszedł gość i mnie zaczoł od noobów itd. (kiedyś zrobiłem temat o tym ale został zapomniany ale nie o tym teraz mowa) wg mnie inni myślą "o polak to pewnie noob" lub "kurde skroił rzeczy to pewnie polak" ja jak tylko moge to się wypieram mojego kraju w tibii wole udawać że jestem z anglii niż się przyznawać do debilii co krzyczą pod dp "free irems dla polaka"
Wild Warriorek
21-07-2005, 11:58
W innych krajach nie ma takich nOObÓw jak unas. Raz koles wolal,,I sell plate armor 100gp,,(bylo to na rooku, a na trade pokazywal studded arm.)
Niech ci polacy ktorzy sa wielkimi nOObami poprostu niech nie graja w ta gre bo ta gra nie jest na ich poziomie, robia nam tylko obciach.
ja jak tylko moge to się wypieram mojego kraju w tibii wole udawać że jestem z anglii niż się przyznawać do debilii co krzyczą pod dp "free irems dla polaka"
Zamilknij i idz precz. Wszyscy nadajecie sie do jednego pomieszczenia dla wariatow. Nie przyznawac sie do wlasnej narodowosci.... Jak wiec chcecie udowodnic innym ze narod Polski tez ma dobre strony skoro sie do tego nie przyznajecie. Piszecie ze to trzeba pokazac ale jak to macie zamiar zrobic skoro podajecie sie za kogos innego.... N/C -.- Jednostka czy tez kupa ten temat dupa... Niedlugo bedziecie sie rodziny wyzekac bo cos wam sie nie spodoba. Dziecinada......
Knight Simon Dark lord
21-07-2005, 14:58
up@
graj na świecie non-pvp i spróbuj się przyznać do swojej narodowości jak 3/4 polaków kradną itd. jak ci się to uda to jesteś dobry co do tego przyznawania się to się nie przyznaje jak koło jest jakiś polak ci spamuj lub kradnie jak ide z jakimś anglikiem lub kimkolwiek innej narodowości się dowie że ja nie noob to się przyznam ale jak stoje pod dp to wole nie
up@
graj na świecie non-pvp i spróbuj się przyznać do swojej narodowości jak 3/4 polaków kradną itd. jak ci się to uda to jesteś dobry co do tego przyznawania się to się nie przyznaje jak koło jest jakiś polak ci spamuj lub kradnie jak ide z jakimś anglikiem lub kimkolwiek innej narodowości się dowie że ja nie noob to się przyznam ale jak stoje pod dp to wole nie
Tibia sie zmienia z czasem. Ja pamietam jak gralem na Calmerze (Non PvP). Byl to moj pierwszy server i mialem wieeeeelu przyjaciol (znajomych?) Polakow. Z tego co pamietam to juz wtedy (przynajmniej na rooku) panowala mania jumania. Na mainie znalazlem wielu pomocnych i przyjaznych Polakow. Teraz wielu nie gra i zastepuja ich wyszczekane malolaty ktore gowno wiedza o tego typu grach i jako takim klimacie w nim panujacym. Ja sie zawsze przyznawalem do swojej narodowosci i jakos nikt mi nie napisal ze n00b jestem. Co do spamowania.... jest takie cos jak /ignore.
Ja też zawsze przyznawałam się do tego, że jestem z Polski. Nie należy się tego wstydzić. Tylko próbować zmieniać na lepsze opinię obcokrajowców o nas. Pozdrowienia.
Jak jeszcze grałem w Tibię rok temu to było mniej Polaków – n00bów… Teraz to praktycznie Polak rozdaje „free pacc sites”. Chociaż zdarzają się nie n00by, ale jest ich naprawdę mało…
Podam pare przykladow:
Albo dostajesz private msg "DASZ MI JAKIES ITEMY(bez zapytajnika)" lub "KOLES CHCE MNIE ZABIC POMUSZ MI PLIZ"
I jeszcze kradna itd.
no ja tez X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Zaglosowalem na ,,Polacy to nooby'' poniewaz:
1. Sami nie znaja wlasnego ojczystego jezyka (np. w dziale filmy jest temat mUj pk na furorze i czesto widuje ludzi ktorzy tak pisza albo coraz wiecej osob pisze zkad z kad a pisze sie skad)
2. Sposob odzywania sie do siebie... np.
PL1: leave! now !
PL2: nope
PL1: pl?
PL2: tak
PL1: Wypie****** bo bedziesz hundet
PL2: Sam Wypie******!
PL1: Hundet!
tu sie koczy rozmowa a ogolnie mowia ze hundet noi kupa tak naprawde robia
(moze nie byl to dobry przyklad)
3. Fri itanz plix (dajcie mi cos jestem po haku )
To chyba na tyle
Tanin Hawking
21-07-2005, 18:12
Ja zagłosowałem na Polacy to nooby , ponieważ nawet nie wiecie jakim spokojnym światem była Silvera...Polaków było strasznie mało , i to takich co wiedza co to jest tibia i umieją w nią grać...
A teraz? co chwila na trade ******prv.pl lub ******.pl " new super ultra tibiaGG" albo "PACC for fre!!!"... Na forum tibii.com inni traktują nasz naród już z politowaniem, bo na dzieciaczków ~12 lat z Polski niemaja juz siły, ja osobiście sie im nie dziwie...tT
Wedlug mnie, najwiekszymi n00bami sa brazylijczycy i szwedzi... ale zaraz po nich sa polacy. Wiekszosc z nich to mlode szczeniaki :baby: , ktore sie wyglupiaja i psuja opinie powaznym polskim graczom, ja na przyklad... ja :p
aha, i podpis nieaktualny ale nie chce mi sie zmieniac :p
Podam pare przykladow:
I jeszcze kradna itd.
Masz racje...
Szwedzi, holendrzy, szwaby i hiszpany Mowia ze polaacy to nooby...
tak saamo jak my mowimy o nich :D , lecz najwikszymi noobami sa na 100% br B)
lecz najwikszymi noobami sa na 100% br B)
na 100%??? chyba sie przeliczyles nie? bo nie wyscy br sa niedorozwineci itd itp to mili ludzie 50% mili w 30% neutralni a w 20% noobki troche tak jakos
liczy sie jeden czlowiek i od jego zalezy jak reprezentuje swuj kraj i miemanie o sobie
ale jak na to spojrzec z innej strony to wiekszosc polakow olewa szkole i caly czas w kafei lub na kompie siedzi dlatego ta dysoutografia nam sie pojawia
ale to przeciez jezyk tibijski (dla noobow) i oni ten jezyk wymyslili
wiec nie bujmy sie swego kraju i doprowadzmy zeby inni o nas mysleli dobrze i zebysmy o nich tez mysleli dobrze wtedy da sie opinie troche poprawic i tylko trzeba tym lolkom powiedziec zeby przestali tak gadac i pogarszac opinie polakow (bedzie to trudne ;) )
janek, nie pisz wiecej o dysortografii prosze cie i zedytuj swoj post jeszcze raz, ok?
Masz wielką rację.Polacy to są nOOby.Podam przykład.Gośćiu z polskim nickiem stoi se rzed dp.Przychodzi drugi polak i pyta: pl?.Gościu w****iony mówi że tak,a tamten: Fri tanz plax.To może człowieka wkurzyć.
Co ty masz do Szwedów? Oni nie są takimi noobami, jak my. Przynjamniej tzymają się razem i jeden na drugiego ręki nie podniesie.
ba 95% brazylow to nooby.Podstempnie mnie strapowali.
Jeden brazyl tak jak by sie ze mna zaprzyjaznil.Powiedzial mi abym poszedl za nim.Poszedlem.Zablokowal mnie w tunelu i zabil.I kto mowi ze polacy wieksze nooby.Ale prawda polacy sa nawet nawet noobami
zagłosowalem polacy to nooby bo dzisaj na silverze na save 16lvl zabil polaka ja mam 12lvl palka wszycy polacy w depo siedza pytam sie po co bo nawet lepsze lvl muwi taki 20+lvl polak boje sie tego 16 zaczal bic z ff 11lvl ja sie dolaczylem i zabilismy go bez eq byl zabijal pl na redzie z exori vis potme polacy dalej nei ccheli wyjsc z depo nawet jak cialo pokazalem bo powiedzeli "a jak wruci?"
bael hael
22-07-2005, 20:11
Pani Kopytko, a ty nie bądź taka mądra bo twój podpis mówi sam za ciebie kim ty jesteś:
Nie wchodź tu-dostaniesz kody do konta z Paccem!!!
(klikniecie w ten link a tak naprawdę doładujecie jej konto w thecrims
http://www2.thecrims.com/?rid=872491 - na tej stronie)
janek, nie pisz wiecej o dysortografii prosze cie i zedytuj swoj post jeszcze raz, ok?
Jasne ;)
Polacy to nooby i nie chce mi sie wiecej gadac.
eee może trzeba się by ich spytać nie jestem taki samokrytyczny :D:D
Bael Hael - Twój też. Level, nie LEWEL. Ale jestem mądra... Choć z drugiej strony forum nie jest po to, żeby dogryzać innym. Pozdrawiam.
Bael Hael - Twój też. Level, nie LEWEL. Ale jestem mądra... Choć z drugiej strony forum nie jest po to, żeby dogryzać innym. Pozdrawiam.
Częściowo też i po to xD ale można za to dostawać ostrzeżenia (patrz ja xD), a później bany (jeszcze nie załapałem... JESZCZE) xD
powiem jedno, Polacy to najwieksze z***y na Tibii, gdzie nie spojrzysz "pliz free iten" "free fire sword" "plz help me gs" a co ja ****a GOPR jestem? radz se sam ***any deklu Oo, Szwedzi i wiekszosc Brazylijczykow jest spoko, Polacy to zakala Tibii
Tige~ \,,/_
Alcor Sake
24-07-2005, 10:30
Robie z kumplem trik a ziomk podhodzi zabija monsteri i jak mu coś powiemy muwi Co twoja stara, i takiew tam tylko się przejehać i .. X(
Robie z kumplem trik a ziomk podhodzi zabija monsteri i jak mu coś powiemy muwi i takiew tam tylko się przejehać i .. X(
I tak się zdenerwowałeś że zapomniałeś jak się w ojczystym języku pisze? -.-
Litości...
Hmm... Ja myśle, że to nie była literówka ani inne takie źle zrozumianie gówno. Poprostu człowiek (prawdopodobnie Szwed) nie lubi/nie nawidzi Polaków grających w Tibie (tak jak ja, przynajmniej większości).
Może chce zrobić gildie, która wypowie wojne Polakom, albo będzie stostować PA na naszych niestety rodakach-n00bach... Tak mnie się wydaje...
Wiadomosc z przed paru minut:
11:37 Krav'en: ej
11:37 Krav'en: zhakowali mnie
11:37 Krav'en: daj jakols zbroje
11:37 Krav'en: plz
11:37 Krav'en: scal
11:38 Krav'en: byle co
I potem podchodzi do innych ludzi w dp i mowi: ,,pl?"
Ehh.
powiem jedno, Polacy to najwieksze z***y na Tibii, gdzie nie spojrzysz "pliz free iten" "free fire sword" "plz help me gs" a co ja ****a GOPR jestem? radz se sam ***any deklu Oo, Szwedzi i wiekszosc Brazylijczykow jest spoko, Polacy to zakala Tibii
Tige~ \,,/_
nie tylko na tibi, ale na wiekszosci gier online !!!
poalcy sa swietni koels ma od tygodia 8lvl i prosi o bron chcialwem mu dac spera bo to palladyn i wytlumaczyc ze tym trzeba bic to mnie wyzywa od noobuw ze grac nie umiem
Ja wam powiem czemu polacy sa N00bami.
Raz gdy se siedzialem i gadalem z kolega na mojej postaci na Antice jakis gosc, tu bedzie sie nazywal Polak a ja PG :P
Polak: SZYKUJEMY WOJNE NA SZWEDOW I SZUKAMY LUDZI (noob? co on mysli ze kazdy czlowiek to polak?)
PG: Ehm... a czemu?
Polak: Bo szwedzi to pedaly i trzeba ich powybijac!
PG: To sa tacy sami ludzie jak my.
Polak: NIE MOW TAK!
PG: Ale to prawda.
Polak: ZDRAJCA! TY ZA SZWEDAMI JESTES?
PG: Wiesz, to ze oni sa lepsi od Polakow w Tibi nie znaczy ze sa pedalami.
Polak: LOL, MY JESTESMY LEPSI! SZWEDZI NIE UMIEJA GRAC!
PO tym zalogowalem sie na inna postac z Antici i niby sie "Przylaczylem" do tej wojny. Wiecie jak ona wygladala? Cale Dp bylo zapelnione lvlami 6-15 ubranych na bialo-czerwono. Wszyscy sie bali wyjsc (no, oprocz mnie :P, ja im gadalem zeby oni wychodzili a oni stoja tylko w dp). Byl tam nawet jeden 9 levelowy szwed lecz oni sie go nie odwazyli dotknac. Dopiero gdy zobaczyli lvl 6 z red skullem na czerwonym zyciu wszyscy wybiegli z dp i zaczeli go lac a potem przez 10 minut "druzyna" polakow walczyla ze soba o loota.
TO bylo na tyle.
Dlatego polacy sa N00bami.
Ps. Dla tych ktorzy uwarzaja ze jestem glupi bo stoje za szwedami. Stoje za tymi co sa bardziej uczciwi, tak wogole mieszkam w tym kraju, to trudo zebym sie za nimi nie stawial.
Chyba powinniśmy trzymać ze swoimi. Ale ci "swoi" to w większości dałny i tchórze - tak właśnie powinno się nazwać tych o których napisałeś w poście. Pozdrawiam.
Palek Kris
24-07-2005, 12:46
W każdym kraju znajdą sie n00by, ale trzeba przyznać, w polsce jest ich sporo. N.p kumpel nie chce tracić forsy na pocztę aby dać itemki swojemu drugiemu charowi, to idziemy do depo, daj mi, logoutuje sie... a tu od razu chmara polaków krzyczących "wpisz ctr+clone" " ctr+l wpisz" "daj plx". Jak dałem itemy mojemu koledze to od razu "n00b dałbyś low-levelowi".
Nie możemy mówić że "polacy to nOOby" bo każdy człowiek jest jedyny w swoim rodzaju. Nie jestesmy kopiami 1 człowieka. Jednak myśle że cześciej jest znaleść polaka który kradnie lootbag lub zabija moje roty przy skilowaniu niż innej narodowości nOObka który robi to samo. Taka jest mentalność polakówm "Jak ja nie mam , inni też nie powinni mieć"
@Pani Koptyko
Wiem to, jak mało kto, że Polacy to nooby, byłem (jestem) gmem na niejednym otsie, gram na otsach gdzie żyją Polacy; nie obchodzi takiego chojraka czy ots nie ma crashów, czy gm jest sprawiedliwy itd; ich priorytety są bardzo proste:
- dobry ots - dostąłem fri legi
- zły ots - gm mnie zabił/zignorował
Żeby było jeszcze ciekawiej wymieniłaś przykłady co nooby z Polski robią na otsach jak i w Tibii, przykładowo: Stoję sobie spokojnie przed temple (gmem) i gadam z innym gmem, podchodzi prostak Polak i zaczyna szpanować, co mam na myśli? Zaczyna spammować do gma różnymi obrazkami itd; wyzywa wszystkich stojących naokoło od noobów (chce pokazać, że on jest jednym z tych Polaków "nienoobów"), wszystko po to żeby napisać "daj legi", ja uprzedzam żeby nie prosi o fri itansy bo to się może skończyć jego red hp; ten dalej, co pozostąło zrobić? Walnąłem z fbomby; po kilku krzykach "uh!!1" i wyjściu z temple po deadzie zaczyna krzyczeć jak tylko może, że ots jest c****wy, gm to ch*j itd; potem spammuje na forum i tlyko pogarsza opinię na temat fajnego otsa. W Tibii to już zupełnie inna bajka bo w Tibii gra po to żeby kogoś okraść etc; a nie po to żeby żebrać; chociaż tacy żałośni beggersi trafiają się także w Tibii. Nie wiadomo, czy muszą się wyżyć po tym co ich w rl spotkało czy Polcy są z natury takimi debilami, którzy grają (żyją) po to żeby innym spierdo*ić grę (życie), tylko jak to możliwe, że ponad 90% Polaków takich jest? Tego nie wie nikt.. A niech ktoś teraz powie, że br to nooby, owszem, mnóstwo ludzi z br to nooby takie jak i Polacy (Ots/Tibia, choć na otsach trafiają się takie przypadki jakich Tibia nie zna, i niech lepiej nie poznaje), ale Polski persony nigdy nie dorównają takim graczom jak Setzer Gambler, Eternal Oblivion czy choćby Cachero (w zasadzie to też można go do brów zaliczyć).
ale w****iają mnie te tematy porpagandowe oczywiscie modne jest a żeby mówic że sami jesteśmy noobami ale po kiego grzyba następny temat?po co się produkujesz skoro już przed tobą zrobilo to 100tys osób?polacy to same nooby wszyscy swe rządza nigdy nie spotkałem szweda nooba i co cieszycie się że gadacie głupoty?ja nieźle się leje kiedy każdy wypisuje totalne pierdoły bo zdzisio ukradł mu lootbaga i to wina wszystkich pls.jak pogracie dłużej w tą grę i będziecie grali na serio*3h dziennie minimum?*i będziecie zajmować kopalnie i wbije swe który wykorzystuje to że ma gildie i pisze leave or die to może w końcu zaczniecie zakładać tematy nie tylko o pl i br że są źli ale także o nich.głupia moda na kochanych swe powoli mija i dborze
Może masz rację? Przy zakładaniu pomyślałam, że im więcej będzie się o tym pisać, tym większa szansa na odnoobienie Tibii. Ale taka jest prawda, że z tego tematu zrobiła sie jedna wielka nabijalnia (po części przeze mnie - dałam tu mnóstwo postów które składają się głównie ze zdań: "Aha, masz rację", "To prawda, Polacy to nooby"). A ci, o których jest ten temat udają, że tak nie robią, a na swoim serwie i tak wciąż wołają "Frii itamz plax!" ... Oni czasami powodują, że odechciewa ci się żyć, ale z drugiej strony Tibia byłaby nudna, gdyby wszyscy gracze byli bez wad (Kiedy masz zły dzień zawsze możesz wyładować się na takim). Ale jeśli wchodzić w szczegóły to nikt nie jest doskonały, Szwedzi też nie. Nie twierdziłam nigdy, że my jesteśmy niewiarygodne dałnusy,a Szwedzi rządzą. Po prostu oni trzymają się razem i za to ich zawsze podziwiałam. To mój ostatni post w tym temacie. Cya. Pozdrawiam.
Ja nienawidzę większości polaków. Same lamusy i jeszcze gorsze świństwo. Nie umieją grac, próbują hackować, fri itanz -.-
To wszystko jest ŻAŁOSNE. Osobiście nie przyznaję sie do tego że jestem polakiem (nie mówię po polsku), bo zaraz się zlatują nooby. Najbardziej załamujące są niektóre przypadki:
(na ghostlandzie)
JA: Leave. I hunt here
ON: Polak?
JA: No. Leave NOW
ON: Fajnie. Ja też polak. Masz jakieś itemy?
JA: -.-
You lose 80 hitpoints....
ON: AAAA. Help PK! He wanna kill me! Halp
Wolę mówić że jestem z USA, przynajmniej nie ma aż takich debili.
Dawno temu jak grałem na Azurze swoim uhmakerem ,podszedł do mnie 11lev i mówil że zbiera drużyne i chce anglików z Thais wygonić.
I jeszcze do tego kazdy wyraz osobno pisal -.-.
Wyglądalo to mniej/więcej tak:
On: pl?
On: pl??
Ja:tak
On:sluchaj
On:zakladam
On:klub
Ja: jaki?
On:chce
On:wygonic
On:anglikow
On:z
On: thais
Ja: czemu?
On: bo
On:sie
On: z nimi
On: nieda
On: dogadac (pewno dlatego że nie mówią po polsku :p )
Ja: ja tam do nich nic niemam
On: ale
bardzo
nam
sie
przydasz
Ja:z 11 lev?
On:tak
itd......
Ciekawe jak on chcial z grupkom 11 levelowców wygonic anglików :D
mówcie że jesteście z wybrzeża kości słoniowej to wtedy nikt nie powie że z wybrzeża pochodzą same nooby.
ps.jeśli wstydzisz się tego że jesteś z polski świadczy to o twoim idiotyźmie i boisz się że ktoś zabije cię za narodowość
Bartek'saphira
24-07-2005, 19:11
dlaczego myslisz ze wszyscy swe to nooby ..? zobacz na ich lvle np. Chompollet Tzetzi.. na saphirze najlepszy gracz. a tak pozatym to niektozy sa fajni.. mam sporo kolegow..
19:10 Nazgrel Bloodhoof: all countrys have bad and good ppl.. and the same is with poland and with sweden to
dlaczego myslisz ze wszyscy swe to nooby ..? zobacz na ich lvle np. Chompollet Tzetzi.. na saphirze najlepszy gracz. a tak pozatym to niektozy sa fajni.. mam sporo kolegow..
19:10 Nazgrel Bloodhoof: all countrys have bad and good ppl.. and the same is with poland and with sweden to
Jesli ten post byl skierowany do mnie to ja nie mysle ze Swe to n00by, zwlaszcza na odwrot. Ja bylem PG w moim tekscie a polak to byl noob :P
Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple.
Wole sie zakoloegowac z obcokrajowcem nisz z wiekszoscia polakow kilka powodow siedze se z kolegami pod domkiem w domku polozone eq zeby dekorowac moje i kumpla g legi mms dsm aol i pare innych ladnych rzeczy :) nagle podbiega kolews pyta sie czy polak odpowiadam tak a on dasz mi jakies zeczy plx blagam cie odpowiadam nie a on jestes p**** wyzywa i co nietylko na mowi rodakowi nic niedasz i potem zaczyna na nowo no daj cos polakowi...
albo wracam z dwarf guardow tacham lotbag i nagle podbiega jakies kolo i do wody go zgadijcie jaka narodowosc jego
Turek Syty
25-07-2005, 12:45
Zaczełem dopiero na mainie a tu koleś podchodzi i mówi :
-Dawaj mojego plate armora
-Ja nie mam :/
-Dawaj bo cię zabije
-Ale ja na prawde nie mam
-To daj swoja całą kase albo cię zabije
-Nie dam nara
I dałem go na ignora i wyszedłem ze światyni a on poszedł dalej jak by nic się nie stało. To jest POLSKI NOOB !!!! <Ta sytuacja nie raz mi się zdarzyła>
Pogromca pk
25-07-2005, 17:02
Co myślą?
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=879321
I jeden cytat, jesli komus nie chce sie czytac calości:
I will always look at polacks as "dirty" ghetto kids.
A tu jedno z ciekawszych, polecam:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=871460
Cytaciki:
fuck the dirty polack ass biatches mothers in the ass, and cut there fucking dick of whit a big fucking maderfawking chainsaw and FUCK OFF IM A TRUE PATRIOT AND I HOPE SWEDEN BRING WAR TO POLAND
Not all is polack, u dirty fucker go wash some cars you animal..
Et cetera.
maciejusss
25-07-2005, 17:29
Dziś spotkałem nooba polaka który zabijał mi cyklopy ale też i spotkałem swe i br którzy nei dość ze kradli mi loota i zabijali dragi to jescze wyzywali polaków. X(
Mylicie sie znam wiele przypadków naprzykład taki w którym jeden ze swe zapytal sie czy niemam jedzenia powiedzialem że nie zacząl mnei wyzywać i pisać że jestem noobem skopiowalem jego wypowiedż do mnei o jedzenie i zaczął pisać (po angieslku)(wersja polska-nigdy bym tak do ciebie noobie nie napisal) X(
maciejusss
25-07-2005, 17:34
przepraszam za drugiego posta ale ejstem nowy i jescze nei lapie tego wszystkeigo :confused:
Yoh Asakura
25-07-2005, 21:22
Ja gdy ostatnio gadałem z Brazylijczykiem (a to zbyt uprzejma konwersacja nie była,oj nie ;) ),usłyszałem (zobaczyłem ?) tekst:
(tłumaczony na j.polski):
Dziwie się,że masz pacca,Polska to taki mały i biedny kraj,nikt nie wie o jego istnieniu...
Czy to prawda ?Może tak,lecz takie teksty nie zmuszą mnie do podawania się za
Anglika,oj nie !Choćby nie wiem jak nam ubliżali,będe się podawał zawsze za - Polaka !
ehh nie dziwie się. Pewnie 50% ludności z innych krajów/kontynentów pamięta tą powojenną polske :( Wcale bym się nie zdziwił...
Inne narody wcale nie sa lepsze od polakow. Zapytajcie sie jakiegos porzadnego brazylijczyka co sadzi o swoim narodzie za zobaczycie ze u nich jest gorzej. Nie twierdze jednak, ze jestesmy najlepsi bo do idealu nam daleko. Polak kradnie, luruje, zabija. Ale po co patrzec na problem jako problem calego narodu? Po co ten podzial na narody? Liczy sie przeciez czlowiek jako jednostka. To jaki jest i jak sie zachowuje w grze to nie zalezy od tego skad jest tylko od innych czynnikow. Jakich? Domyslcie sie sami.
Wiem, ze nie można patrzeć na każdego gracza jak na nooba, tylko dlatego, że on jest np. Br~ albo Polakiem, ale po zachowaniu pojedynczych ludzi z danego kraju można tak ogólnie ocenić naród...
A z tym, że Br~ są gorsi to Cię popieram, bo mi się wydaje, że we wszystkim większość z nas jest podobna, a oni są gorsi w angielskim i to głównie dlatego uważam ich za największych noobów!!
Tak polacy to nooby... Najczęsciej kradną looty i wyzywają.
Br nie sa lepsi.Ja sobie pod depo stoje i robie uhy a jakis kolo do mnie br ?
ja mówie nie a on zaczyna spamowac cos po brazylijsku a najczęsciej są pk glupie br...ehh X(
ktoś kiedyś stwierdził że nie powinno się oceniać całych narodów - i dlatego się z nim zgadzam :) Spotykasz jednego Polaka n00ba i uważasz że wszyscy tacy są ?? Że sam nim jesteś, że twój kumpej nim jest etc. ? Takie ocenianie jest bez sensowne. Można to ująć tak: "wielu polskich graczy których spotkałem bylo n00bami" - brzmi lepiej bo nie obrażasz wszystkich a tylko tych co spotkałeś :]
marekk magg
27-07-2005, 18:28
Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple. niewiem czemu ale szwe i br nie rzondzom !! :)
Gufat III
27-07-2005, 18:32
Polacy to nooby, pozatym nie umiwmy w ogóle grać. Prawie każda wojnę przegrywamy, polacy wrzeszczą przed depo "dajcie cos polakowi pliz" albo "badz polak daj cos rodakowi", w****ia mnie to nieziemsko ale i tak zaznaczyłem odpowiedź z dysdałniem (tak sie pisze?) bo bardziej odpowiada realiom.
Hmmm, czasami Br wkurzaja, ale czasami bywa zupelnie odwrotnie. Jeden Br w innej gierce online - w Conquerze zostal moim protektorem. Po prostu nie znal nikogo z Polski i chcial poznac, a niedawno niby-kumpel "pozyczyl" p seta, w-hammera i dwarfke. Juz nie zobaczylem itemkow. Trzeba dodac, ze byl Polakiem. Zaglosowalem, ze Polacy to n00by, bo wiekszosc obcokrajowcow pewnie tak mysli. Afff... ot, stereotypy
k0cz0wnik
27-07-2005, 20:27
Większość z nich to dysdałnie, ale zdarzają się fajni kumple. niewiem czemu ale szwe i br nie rzondzom !! :)
Czlowieku i ty sie w ogole wypowiadzasz w tym temacie? Popatrz sie na to co napisales i jeszcze raz nad tym pomysl (jezeli w ogole to robiles piszac posta) i moze nacisnies magiczny przycisk edit.. ;]
--topic--
Mysle ze nie powinnismy oceniac calego narodu (co bylo juz wiele razy pisane), mysle ze osoby ktore tylko psuja reputacje Polakom to dzieci w wieq 9-11 lat (popatrzcie na zdjecia do konkursu, ile jest tam malych dzieci ktore nawet jak dostana tego pacca to pewnie przez te 3 miechy beda siedziec na rooku.. :/.
Gufat III
27-07-2005, 20:50
re:up
Są tyeż przypadki znacznie starsze, znam takie :-)
A najbardziej mnie żenują dzieci, piszące "Tibia to moje życie"... Nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Fury Nightwolf
27-07-2005, 21:37
Raczej plakac ...
Bo jeszcze nie rozrozniaja fikcji od rzeczywistosci
@offtopic: "tibia to moje życie".. dobre :P
@topic: sie już wypowiadałem przecież ;)
Yoh Asakura
27-07-2005, 22:03
A z tym, że Br~ są gorsi to Cię popieram, bo mi się wydaje, że we wszystkim większość z nas jest podobna, a oni są gorsi w angielskim i to głównie dlatego uważam ich za największych noobów!!
Tak!Tak!Tak!Oni nie umieć Angielski!!!Na stosa !!!!!!oneoneoneone
NIE KAŻDY Brazylijczyk nie zna Angielskiego.Pozatym,to,że nie zna tego języka oznacza,że jest nOObem ?NIE!
Spójrzcie...mówicie,że br to nOOby,otóż ja się nie zgadzam.Kto jest w czołówce ?EO,każdy wie,że to...tak!Nie!Stfu!To BR !!!Cachero,219 master,najwyższy lvl - tak !Nie!To BR!!!Setzer Gambler...zaraz,to też BR!!
Jak widać - nOOb nie osiągnął by tak wysokiego lvl'a.Nazywanie br nOObami jest bez podstawne.
Często widuje takie opisy:
Mam w zyciu jeden cel,***ac szweda bo to ****.
O czym to świadczy ?Tak!O kulturze osobistej,o tym,że ta osoba ma takie same poglądy jak...tak!Adolf Hitler!!Uważa siebie za jakiegoś...Nadczłowieka!A takich np. Szwedów (równych gości,niektórzy z nich mają gadu-gadu,oczywiście z moją pomocą,rozmawiamy razem itp.) tratkuje tak samo jak Żydów traktował Hitler!Czyżbyśmy byli rasistami ?!Zastanówcie się troche...
k0cz0wnik
27-07-2005, 23:25
@Up
Dobrze powedziane, to jest glupie osadzac kogos n00bem bo nie zna angielskiego. Ja np. tez nie jestem w nim dobry, dogadam w w jakis tam podstawowych sprawach, ale na rozmowe na luzie nie ma mowy. I to oznacza ze jestem n00bem? Jakos mi sie nie wydaje. (Jezeli twierdzisz inaczej wyslij sms-a pod numer ****, o tresci ***. <JOKE> :P).
@Up
Dobrze powedziane, to jest glupie osadzac kogos n00bem bo nie zna angielskiego. Ja np. tez nie jestem w nim dobry, dogadam w w jakis tam podstawowych sprawach, ale na rozmowe na luzie nie ma mowy. I to oznacza ze jestem n00bem? Jakos mi sie nie wydaje. (Jezeli twierdzisz inaczej wyslij sms-a pod numer ****, o tresci ***. <JOKE> :P).
No ja właśnie mam na myśli podstawy... Z niektórymi się nawet nie można dogadać, żeby coś kupić, czy sprzedać, albo zapytać o coś podstawowego... Np. "Gdzie jest sklep??", "Jak się czujesz??", "Ile masz lat??", "Czy Ty naprawdę jesteś złodziejem??".
Ja też nie jestem jakimś anglistą (no ale co się dziwić, skoro dopiero skończyłem podstawówkę??), ale uważam, że na swój wiek mój angielski jest dosyć dobry... Przynajmniej w roku szkolnym był, ale jak się szkoła skończyła to już mi jakoś z głowy poumykało :p .
Gufat III
28-07-2005, 10:12
Dobrze powedziane, to jest glupie osadzac kogos n00bem bo nie zna angielskiego. Ja np. tez nie jestem w nim dobry, dogadam w w jakis tam podstawowych sprawach, ale na rozmowe na luzie nie ma mowy. I to oznacza ze jestem n00bem?
Tak., definitywnie tak. Jak nie znasz angielskiego tak, aby sie dogadać z angilikiem, to graj w polskie gry on-line :-)
Yoh Asakura
28-07-2005, 10:18
No ja właśnie mam na myśli podstawy... Z niektórymi się nawet nie można dogadać, żeby coś kupić, czy sprzedać, albo zapytać o coś podstawowego... Np. "Gdzie jest sklep??", "Jak się czujesz??", "Ile masz lat??", "Czy Ty naprawdę jesteś złodziejem??".
Ja też nie jestem jakimś anglistą (no ale co się dziwić, skoro dopiero skończyłem podstawówkę??), ale uważam, że na swój wiek mój angielski jest dosyć dobry... Przynajmniej w roku szkolnym był, ale jak się szkoła skończyła to już mi jakoś z głowy poumykało :p .
Tak,ale czy to jest oznaka,iż ta osoba jest nOObem ?Zastanów się co mówisz...według mnie w Tibii wystarczą podstawowe zwroty takie jak:
Buy,sell,hi,offer itp.Nie potrzeba jakiś skomplikowanych wyrażeń,no chyba,że ktoś jest Tutorem,wtedy MUSI znać porządnie Angielski.
ale z brazolami sie nie idzie dogadać... jeden nie umiał nic powiedzieć ale mnie zrozumiał ;/ Pytałem czy pójdzie na desert questa, on coś tam po BRazylijsku. Ja mu "you have go to the desert quest?".. a on BR. Ale znał droge lepiej niż cała nasza polska trójka. Wpakowaliśmy się w masowy spawn beholderów bo twierdziliśmy że brazol nie zna drogi... a on nas prowadził dobrze ;) W końcu zanim poszłem i mam moje upragnione 10k... czyli nie wszyscy br'y to nooby- nie oceniajcie narodów, oceniajcie jednostki !
Heliwurab
07-08-2005, 12:59
Dziś spotkałem nooba polaka który zabijał mi cyklopy ale też i spotkałem swe i br którzy nei dość ze kradli mi loota i zabijali dragi to jescze wyzywali polaków. X(
Mylicie sie znam wiele przypadków naprzykład taki w którym jeden ze swe zapytal sie czy niemam jedzenia powiedzialem że nie zacząl mnei wyzywać i pisać że jestem noobem skopiowalem jego wypowiedż do mnei o jedzenie i zaczął pisać (po angieslku)(wersja polska-nigdy bym tak do ciebie noobie nie napisal) X(
Maciek, to kim ty w końcu grasz, że dragi zabijasz... Przecież bartosz is off :P
Większość mysli o nas że jesteśmy noobami, a ci bardziej rozgarnięci myślą tak tylko o tych, którzy są noobami. Oni nie mówią noob na polske, tylko na tych wybranych polaków :P
Nie myślałam, że ktoś jeszcze odkopie ten temat... Daj sobie spokój. Wszystko, co miało być napisane na ten temat, już zostało. Pozdrawiam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.