PDA

Pokaż pełną wersje : Pitbull, rasa agresywna, czy nie...

Badzo
20-07-2005, 21:46
Często słyszy się o pogryzieniach ludzi przez Pitbulle i inne tego typu psy "bojowe"...Media nagłaśniają takie sprawy, nie podając prawdziwych faktów. A fakty są takie, że psy, które pogryzły kogoś, są zazwyczaj trzymane w klatkach, na łańcuchu, lub są to poprostu jakieś mieszańce.

Chciałbym wiedzieć, co myślicie o psach typu Pitbull...

BTW. Link do galerii mojego psa (Pitbull Red Nose) Mój pies (http://www.smerfowisko.prv.pl/pitbull/index.html)

/Dopisek...
Dla mnie to są poprostu słodkie pieski... Mój ma 5 miesięcy, ale narazie nie przejawia agresji do ludzi (i dobrze)... Jest to kwestia wychowania "bezstresowego ;)

morwi
20-07-2005, 21:48
to czy pies jest agresywny, to zalezy od wychowania, oraz od tego jak pies byl traktowany....czesciowo od rasy tez, ale w wiekszym stopniu od wychowania

btw.ile lat/miesiecy ma twoj pies?:P

Iron
20-07-2005, 21:53
Grozna rasa tak jak Badzo.Ja bym się bał Badzo spać z nim pod jednym dachem. A tak naserio jak go wytresujesz to bedzie mnie jagresywny.

Cafe
20-07-2005, 21:55
Bedzie słodki do czasu kiedy nie odgryzie ci reki - ale to sa zarty, nie przejmój sie tym. :P

Głównie te psy ktore pogryzły kogos były tresowane na psy obronne itp + ich natura i wtedy wychodza takie bestie, ale jesli bedziesz sie z swoich piskiem bawił itp to on nawet nie odwazy cie ugrysc bo bedzie wiedzil kto jest panem itp. A taki młody Pitbull to całkiem fajny :D

Badzo
20-07-2005, 21:56
Ja bym się bał Badzo spać z nim pod jednym dachem.

pedal plx ???? :):)

@topic

OPOWIEM WAM PEWNA HISTORIE

Ide sobie z moim psem, a tu na mnie idzie babka z ratlerkiem (tym takim pseudo-psem, raczej jak sarenka wyglada xD)... To ja mówie do mojego psa "Pitbullu! Chodź!" To jak sie odwróciła i uciekla az sie dymilo xD :):):):)

@UP
A czy ja mówie że jest groźny? Spójrzcie na dopisek w pierwszym poście...

Evul Tibian
20-07-2005, 22:10
Ja mam trzyletniego psa rasy American Staffordshire Terrier potocznie zwany Staffordem. Ta rasa tez jest zaliczana do "bojowych". W stosunku do ludzi zero agresji, natomiast z psami jest juz inaczej... nie moge go utrzymac gdy jakiegos zobaczyc [nie mowie co sie dzieje jak suke zobaczy ;)]. Szczeka tylko gdy chce isc na dwor, slodki piesek ;]

Liwajs
20-07-2005, 22:12
Sam miałem amstaffa <spokrewniona rasa do pitów> ale go musiałem oddać ponieważ moja mama sie nasłuchała że to rasa zabójców, gdy bedzie duży to może zagryść itd.. I uważam że media zbyt wyolbrzymiają agresywność tych psów

Darky
20-07-2005, 22:12
Moj kumpel ma Staforda doroslego i jemu sie robi wszystko i on na to nic tylko sie łaśi ;p..... Ciognie sie go za ogon za lapy on sie bawi fajny psiatek

Avager
20-07-2005, 22:13
up up up up:
Jak coś to Zoofil xD

wogule pod jednym dachem to znaczy że w DOMU a nie że w ŁÓŻKU .

Topic:

A ja się tam psów nie boje, wprost przeciwnie... niestety bez wzajemności xD (u mojego xD ).
Ale co do pitbulla, raczej nie bedize agresywny jak to reszta mówiła jak go dobrze wychowasz....

Badzo
20-07-2005, 22:14
Ja mam trzyletniego psa rasy American Staffordshire Terrier potocznie zwany Staffordem. Ta rasa tez jest zaliczana do "bojowych". W stosunku do ludzi zero agresji, natomiast z psami jest juz inaczej... nie moge go utrzymac gdy jakiegos zobaczyc [nie mowie co sie dzieje jak suke zobaczy ;)]. Szczeka tylko gdy chce isc na dwor, slodki piesek ;]

Widziałem tego psa w necie, jest piękny... Moj Rednose będzie brzydszy x(

Masmix
20-07-2005, 22:38
Miałem amstaffa ( zmarł 1,5 miesiąca temu od kleszcza ;[ ), wpuszczał wszystkich na podwórko, był miły tylko nie wyglądał na takiego. Myślę, że media wyolbrzymiają takie przypadki, bo jak ma sie zachować pies który żyje w klatce 1,5m x 1,5m. Ludzie opanujcie sie i zróbcie takim psom coś większego do pobytu ;[

Uncle Warrior
20-07-2005, 22:46
Myślę, że to jak pies się zachowuje zależy tylko od tego w jaki sposób go wychowywano... no chyba, że już jakimś cudem ma to w genach np. po ojcu ;P

Btw. za***istego masz psa :D

Caer
20-07-2005, 23:45
Mam Amstaffa (także zaliczany do "psów bojowych") i wobec ludzi nie jest agresywny. Co innego z psami i kotami... ;)Według mnie, to czy pies jest agresywny czy nie, zależy od tego jak był traktowany, gdy był młody. Mój pies ma dwóch ludzi, których nigdy do domu nie wpuścił, gdy tylko wchodzą na korytarz, dostawaje wścieku. Weszli do naszego mieszkania tylko raz, potem się już bali :D

joey
21-07-2005, 04:07
wg. mnie wszystko zależy od wychowania, można wychować psa na mordercę, ale można też na łagodne zwierze
ps. słyszałem że takie psy muszą chodzić po ulicy w kagańcu i na smyczy, do tego trzeba mieć jakieś zezwolenie... ja mojego mieszańca wyszkoliłem na "psa policyjnego" umie szukać różnych przedmiotów i ludzi :D ale to chyba jej geny są... od zawsze miała takie zdolności, a ja je tylko udoskonaliłem przez zabawę...
cholera przepraszam za błędy ale nie moge spać i trafiać w klawiaturę...

Głównie te psy ktore pogryzły kogos były tresowane na psy obronne itp + ich natura i wtedy wychodza takie bestie, ale jesli bedziesz sie z swoich piskiem bawił itp to on nawet nie odwazy cie ugrysc bo bedzie wiedzil kto jest panem itp. A taki młody Pitbull to całkiem fajny
ARRRK! mój brat miał w pracy psa (to był pies strurż(rotfl, taka alternatywa bo nie wiem gdzie słownik wrzuciłem)a)
to zagryzał kurczaki jak się z nimi "bawił" i jak przyniósł jelonka z mózgiem na wieszchu to musieli go uśpić :( ale to zaniedbanie właściciela :/

Kajulec
21-07-2005, 07:59
Zauwazcie tez, ze najczesciej psy, ktore kogos zagryzly nie byly trzymane w normalnych warunkach. Malutkie klateczki, psy nie wypuszczane przez tygodnie, do tego zle traktowane, wiec jak wyjdzie takie cos na swiat, to musi sie rozladowac. I robi to na najblizszej osobie.
Inaczej jest jezeli psy traktuje sie jak kumpla, przyjaciela, czlonka rodziny. Bawi sie z nim, wyprowadza na spacer, nie trenuje do "zabijania". Taki pies nie jest agresywny. Moj kolega ma dosyc starego Rottweilera. Cielsko ogromne, wyglada jak miniatura byka, tylko bez rogow. Ale jest w miare lagodna (suczka). Byla wychowywana w normalnych warunkach wiec nie ma powodu sie zloscic.

Najgorsze sa mieszanki, jakie ludzie tworza do walk psow. Krzyzuja "najbardziej mordercze rasy psow", znecaja sie nad nimi, szkola do zabijania, a potem z takiego psa jest istna bestia. Te psy sa bardzo agresywne, bo tak sa szkolone. W celu zagryzienia swojego przeciwnika na "ringu". Okropne, jakie bestie ludzie moga stworzyc.

morwi
21-07-2005, 08:13
ps. słyszałem że takie psy muszą chodzić po ulicy w kagańcu i na smyczy, do tego trzeba mieć jakieś zezwolenie...

tak sie sklada ze kazdy pies musi chodzic na smyczy, od jakiegos czasu.... w kagancach to raczej powinny wszystkie chodzic, ale narazie to te "grozne" musza(zreszta ja mojemu nie dal bym rady zalozyc,rozszarpalby go chyba w 5sek. nei lubi jak cos jej sie na pask zaklada:)), a co do pozwolenia, to tez trzeba miec na takie psy(gdzies jest nawet lista takich psow....)

Moj kolega ma dosyc starego Rottweilera. Cielsko ogromne, wyglada jak miniatura byka, tylko bez rogow. Ale jest w miare lagodna (suczka). Byla wychowywana w normalnych warunkach wiec nie ma powodu sie zloscic.

tak rottweilery tez sa zaliczane do psow "zabojcow", ale ja jeszcze nigdy nie widzialem zeby taki pies nawet szczeknal... zawsze chodza po jakims podworku, obserwuja cie, ale nigdy nie szczekaja.....

Badzo
21-07-2005, 10:31
KU*#$!!! Ide sobie wczoraj z moim psem (pies na smyczy) a tu nagle 2 psy wychodzą- jeden taki OGROMNY Bernardyn, a drugi jakiś pseudopudel!!! I najpierw się obwąchiwałi, ale później bernardyn zaczal atakowac mohego
-.-
w gaciach to mialem trochee morko.. Ale odciagnalem mojego i wystraszylem tamtego...

Birmil
21-07-2005, 10:55
pies jest zwierzeciem stadnym... jak wiadomo w kazdym stadzie jest przywodca i tak dlugo jak przywodca bedzie wlasciciel psa bedzie wszystko ok.... jednakze gdy pies poczuje swoja przewage nie omieszka zaatakowac i objac pierwsza pozycje w grupie.

WSZYSTKO

a pogryzienia malych dzieci etc, to jest zle wychowanie psa, I DZIECI

Lass
21-07-2005, 11:24
Ja ostatnio miałem tak, że poszedłem sobie rano z psem do sklepu. Wejśc z nim nie mogłem, to go przywiązałem, tak aby nikomu nie zawadzał ale też nie miał za krótko... wracam ze sklepu i co widzę? Bigielek cały obśliniony i niedaleko spuszczony ze smyczy DUŻY pies (rzucił się na mojego >.<)... nie wiem jaka rasa... ale powinien byc na smyczy, nie? Zwłaszcza tuż pod sklepem... Ludzie spuszczają psy i w ogóle nie myślą, że taki duży pies może komuś coś zrobic...

Zapewne człowieka by nie pogryzł, ale taki buc widzi przywiązanego psa, widzi, że jego własny pies szczeka na przywiązanego psa, i jeszcze swojego spuszcza ze smyczy >.<... a pies z psem potrafią się pogryźc nawet jak są dobrze wychowane...

Tomkos
21-07-2005, 14:04
Mój kumpel ma dobermanke (też rasa chyba zaliczana do psów - zabójców), to z tym sklepem mi sie przypomniało, ze tez kiedys przywiązał do kraty przed sklepem, to piesek krate mu wygrwał :P jak zobaczył kota, chłopak miał nieprzyjemności, ale co tam :). Piesek bardzo sympatyczny, nikogo nie atakuje (oprócz kota), raz tylko ptaka zabił, ale to w czasie zabawy z nim, zbyt mocno łapą depnął, na inne psy też się nie rzuca, do ludzi się łasi, tylko by się tulała hehe. Popieram, kwestia wychowania psa.

Pogromca pk
21-07-2005, 23:18
Uhh, nie lepiej kupić sobie kundelka albo wilczura? Lessie albo teriera?
Nie wiem czy wychowanie pittbuli daje 100% ze nie beda one zagrozeniem... uwazam, ze jesli ktos chce miec te psy, powinien ich pilnowac (kaganiec itd.), a kary dla nieostroznych wlascicieli powinny byc wyzsze.

Badzo
22-07-2005, 11:27
Nie wiem czy wychowanie pittbuli daje 100% ze nie beda one zagrozeniem... uwazam, ze jesli ktos chce miec te psy, powinien ich pilnowac (kaganiec itd.), a kary dla nieostroznych wlascicieli powinny byc wyzsze.

Ale jest taka sytuacja. Idziesz sobie nocą przez miasto (z kundelkiem), z zarogu wyskakuje 5 drechów i chcą Cie pobić.... I co? Kundelek Cie obroni?

A teraz ta sama sytuacja, tylko z PitBullem... Jak wyskoczy 5 drechów i zobaczą pitbulla odrazu się odwrócą i odejdą...

morwi
22-07-2005, 12:03

a moze komus takie psy sie nei podobaja? natomiast podobaja sie im np.bulteriery.... pozatym wszystko zalezy od charakteru psa(w duzym stopniu wychowanie)....

A teraz ta sama sytuacja, tylko z PitBullem... Jak wyskoczy 5 drechów i zobaczą pitbulla odrazu się odwrócą i odejdą...
no a jakby kazdy z nich mial kij bejsbolowy, albo cos w tym rodzaju? to nie dosc ze pies by dostal to i ty.....

Badzo
22-07-2005, 18:08
no a jakby kazdy z nich mial kij bejsbolowy, albo cos w tym rodzaju? to nie dosc ze pies by dostal to i ty.....

Oj, takiego psa trudno jest zabić. Pamiętam czytałem kiedyś artykuł, że jacyś policjańci musieli strzelić 2 razy do psa żeby umarł, bo po pierwszej kuli jescze się rzucał -.-

morwi
22-07-2005, 18:10
nie mowie o zabiciu..... dostal by tym bejsbolem w leb to poprostu moglby miec czaske peknieta i co? albo po prostu moglby stracic przytomnosc...

Uncle Warrior
22-07-2005, 18:13
Podejrzewam, że nei zdążyliby nawet dobrze sięzamachnąć :S

morwi
22-07-2005, 18:26
Podejrzewam, że nei zdążyliby nawet dobrze sięzamachnąć :S

tak gdybac to mozna w nieskonczonosc:)

Uncle Warrior
22-07-2005, 20:40
tak gdybac to mozna w nieskonczonosc:)
To trzeba było nie zaczynać ;p Wujek mi opowiadał, że jego sąsiadka wyszła z psem na spacer do parku, było ciemno pies sie na chwilę oddalił (owczarek neimiecki) w tej chwili dwóch gości próbowało jej wyrwać torebkę z rąk pies wyczuł zagrożenie widocznie samo to, że taki duży pies przybiegł wystraszyło złodzieji i dali sobie spokój... to nei jest historia wyssana z palca jeżeli ktoś tak chciałby to skomentować a więc to co powiedziałem nie do końca było gdybaniem ;P

morwi
22-07-2005, 20:49
To trzeba było nie zaczynać ;p Wujek mi opowiadał, że jego sąsiadka wyszła z psem na spacer do parku, było ciemno pies sie na chwilę oddalił (owczarek neimiecki) w tej chwili dwóch gości próbowało jej wyrwać torebkę z rąk pies wyczuł zagrożenie widocznie samo to, że taki duży pies przybiegł wystraszyło złodzieji i dali sobie spokój... to nei jest historia wyssana z palca jeżeli ktoś tak chciałby to skomentować a więc to co powiedziałem nie do końca było gdybaniem ;P

no niby tak:>

ale dajmy na to ze kilku dresow<lul> z bejsbolami wyskoczy mu zza rogu(on ma mocno owinieta smycz wokol reki<silny pies to tak trza:P>) no to nawet nei zdazylby odplatac tej reki ze smyczy poniewaz jest jeszcze troszke inny czynnik strach/stres i wiesz.....

Adrianoss
23-07-2005, 09:32
moje zdanie jest jedno, gdy pies kogos pogryzie i ma byc uspiony to powinno sie uspic jego wlasciciela a nie psa, bo zachowanie 4noga zalezy tylko od od wlasciciela, tak wiec nawet pudelek moze byc agresywny ( w sumie to zly przyklad bo to jest "niepies" a i takze jest zawsze agresywny, czesto widac jak laza po osiedlu stare "moherkowe berety" wlasnie z takimi pikusiami co robia wiecej halasu niz poslowie pracujacy nad ustawa o obnizeniu diet poselskich ;p

Pajka
23-07-2005, 10:56
Heh piszecie że zależy od wychowania czy dany pies jest agresywny czy nie. Miesiąc temu wychodze sobie spokojnie do sklepu, już mam zamiar tam wejść, a wilczur :evul: przemiłej starszej Pani :) u****ł/ugryzł mnie w ramie(przedtem żecz jasna żucił sie na mnie bez powodu) X( Ja sie jakoś wybroniłem, a starsza Pani zeszcuła sie do mnie że jej "misia" pokopałem i wygrałem :cup: (z misiem). Hoć zawsze byłem przekonany że agresja u psów zależy od wychowania przez właściciela, to jednak i pochodzenie/rasa robi swoje.

morwi
23-07-2005, 10:59
Heh piszecie że zależy od wychowania czy dany pies jest agresywny czy nie. Miesiąc temu wychodze sobie spokojnie do sklepu, już mam zamiar tam wejść, a wilczur :evul: przemiłej starszej Pani :) u****ł/ugryzł mnie w ramie(przedtem żecz jasna żucił sie na mnie bez powodu) X( Ja sie jakoś wybroniłem, a starsza Pani zeszcuła sie do mnie że jej "misia" pokopałem i wygrałem :cup: (z misiem). Hoć zawsze byłem przekonany że agresja u psów zależy od wychowania przez właściciela, to jednak i pochodzenie/rasa robi swoje.

ehh a skad wiesz jak ten pies byl wychowany?-.- a moze nei miala go od poczatku? dam ci przyklad: rotweiler(czy jak sie to znow pisze-.-) pies obronny(strozojacy zazwyczaj) czesto widze takei psy jak lataja po podworku(strozoja...), ale nigdy taki pies nawet na mnei nie szczeknal, a czemu? bo sa wychowane dobrze(tzn. tresura itp...)

joey
24-07-2005, 13:31

u takiej pani mieszkał mój brat (z żoną) (to był dom jednorodzinny przerobiony na mieszkania) i raz jak do niego przyszedłem i się na mnie rzucił (jej pies) to było w zime (on wogóle nie ma tresury a młody jeszcze jest) i się wywaliłem on zaczął mnie 'dziabać' po nogach i rękach jak z pozycji leżącej go kopnełem to odskoczył potem znów się chciał na mnie żucić to ja nim żuciłem... (szkoda, że przeżył :[) kurtka cała usmarowana gilami -,.- i weź się nie zdenerwuj

Matek
24-07-2005, 14:19
charakteru psa okreslanego jako 'wyjatkwo agresywny' (pitbule fe) nie zmieni 'mily opiekun'

One agresje maja we krwi a tego nie wyplenisz;] Bedzioe mily dla ciebie, ale dla nieznajomych bedzie agresywny chociazby nie wiem jak by byl wychowany.

Thorvind
24-07-2005, 14:19

A slyszales o Pitbull Terrierze? -.-'
Zrobiony genetycznie wlasnie ze zwyklego terriera (Fox Terrier^^).
Wogole Fox Terrier to pies mysliwy wiec agresywny czasem tez moze byc.

Vicious Phoenix
24-07-2005, 15:05
Jak już zapewne wiele osób tak powiedziało... (Nie wiem na 100% bo nie czytałem wszystkich stron)

Wszystko zależy od tresury psa, jeżeli będzie ciągle bity i karcony to wyrośnie na psychopatycznego mordercę, który chętnie rzuci się do gardła wszystkiemu co się rusza. A jeśli będzie wychowywany prawidłowo to będzie całkiem milusi :).

Badzo
07-09-2005, 18:04
Sory ze odswiezam...

Filmik...

http://rapidshare.de/files/4826388/pitbulle*****.html

Chessterr
07-09-2005, 18:29
Według mnie...

Czy pies jest agresywny czy nie zalezy od jego wyłącznie właściciela. Mója koleżanka ma rodwajlera który przynajmniej wydaje siębyć super psem. A drugi kolega ma dwa chow-chow które mnie doprowadzają do nerwicy:
1. Szczekają
2. Latają wszędzoe
3. I okropnie się gryzą. Nie do wytrzymania

Rafaelo
07-09-2005, 18:38
Jest to kwestia wychowania "bezstresowego ;)

W 100% się zgadzam. Psa trzeba ułożyć i dopilnować, żeby był posłuszny, a nie robił co mu się żywnie podoba. Jeśli odpowiednio traktujesz swojego pupila nie będzie agresywny...

Matek
07-09-2005, 19:29
Jeśli odpowiednio traktujesz swojego pupila nie będzie agresywny...

Bedzie. natury nie oszukasz.

Xyrius
07-09-2005, 19:33
Będzie, masz racje.. ale jakkolwiek to zabrzmi 'będzie mniej agresywny' ?
On ZAWSZE może Cię/kolege/przechodnia/sąsiada ugryźć... jednak gdy odpowiednio go wychowujesz - zmniejszasz to prawdopodobieństwo...

Badzo
07-09-2005, 21:32

To sa psy stworzone do walki z psami, nie z ludzmi, wiec agresje wobec ludzi mozna im wybic... Do psów zawsze beda skakac, ale do ludzi nie musza

Matek
07-09-2005, 22:24
To sa psy stworzone do walki z psami, nie z ludzmi, wiec agresje wobec ludzi mozna im wybic... Do psów zawsze beda skakac, ale do ludzi nie musza

To sa stworzenia natury. Agresje maja we krwi. Pies moze byc nieszkodliwy dla pana, ktorego widzi codziennie i ktory nim 'wlada'. Ale zawsze jest niebezpieczny dla innych. Dlaczego Pitbuli nie uzywa sie w terapii z dziecmi? POniewaz nie wytepisz z nich agresji. Rasy agresywne sa nazywane agresywnymi nie bez powodu.

morwi
07-09-2005, 22:29
To sa stworzenia natury. Agresje maja we krwi. Pies moze byc nieszkodliwy dla pana, ktorego widzi codziennie i ktory nim 'wlada'.

no nie wiem.... zgodze sie z tym ze slucha pana np. moj pies slucha mnie, i przykladowo nie da mi zrobic "krzywdy"(chociaz nei wyglada na takiego ;)) a co powiesz na to ze moj pies nigdy nie widzial mojej dalszej rodziny, a gdy ta rodzina przyjechala to ona nawet nei szczekla na nich?(dodam ze wtedy nie bylo mnie w domu, bo jak jestem to zachowuje sie calkiem inaczej)

Matek
07-09-2005, 22:36
a co powiesz na to ze moj pies nigdy nie widzial mojej dalszej rodziny, a gdy ta rodzina przyjechala to ona nawet nei szczekla na nich?(dodam ze wtedy nie bylo mnie w domu, bo jak jestem to zachowuje sie calkiem inaczej)

wyjatek? Podaj rase;]

morwi
07-09-2005, 22:37
wyjatek? Podaj rase;]

rase? nie ma rasy(zdjecie w podpisie ;))

PiXik
08-09-2005, 22:32
nie ma takiej rasy,są tylko nieodpowiedzialni właściciele którzy powinni dostawać wyższe kary,bo jak pies pogryzie człowieka to w 99%wina człowieka.kary dla ludzi którzy wyrzucają psy z domów,robią z nich morderców powinny być większe gdyby za takie coś dostali 10 lat to odechciało by się im.ale skoro policja w tym kraju nie umi dobrze chronić ludzi to co dopiero chronić zwierzęta.;(btw.może grupa na forum miłośników zwierząt

Matek
08-09-2005, 22:40
rase? nie ma rasy(zdjecie w podpisie ;))

rotfl. Ale twoj do rasy agresywnej sie chyba nie zalicza?

Bia!y
08-09-2005, 22:47
A ja Wam co powiem, że piesek mojego wujka ma skłonności seksulanne do małych dzieci. Zawsze kiedy jestem u wuja, i przyjeżdza mój młodszy kuzyn, pitbull zaprzeproszeniem rzuca się na niego i chce go przedymac xD Ja nie żartuje mówimy STOP NAPALONYM PSOM :P Czyżby szerzyło sie gejostwo wsród psów? :D

Scream
08-09-2005, 23:10
taaaa.... a w dzienniku jak mowia ze znow pies jakiejs agresywnej rasy kogos zagryzl to opowiesci wyssane z palca..... zaraz powiecie ze to wina zlego wychowania itp.... ale czy slyszeliscie kiedys w wiadomosciach o zle wychowanym jamniku ktory by wlasciciela zagryzl? albo chodzby nawet o takiej lessi? bo ja nie.

morwi
09-09-2005, 10:41
rotfl. Ale twoj do rasy agresywnej sie chyba nie zalicza?

no nei wiesz czego to jest "krzyzowka"-.- a tak poaztym jak to napisales jest to "stworzenie natury" wiec nie widze troznicy czy jest to doberman czy moj piesek...

Matek
09-09-2005, 11:10
no nei wiesz czego to jest "krzyzowka"-.- a tak poaztym jak to napisales jest to "stworzenie natury" wiec nie widze troznicy czy jest to doberman czy moj piesek...

A twoj pies zalicza sie do agresywnych? NIE. WIEC NIE MA NATURY AGRESYWNEJ. PO czym to poznaje? po wygladzie i wielkosci szczeki;]

Evil_Gogo
09-09-2005, 12:18
Nie wiem czy słyszałeś o tym, na pradze zresztą kołomnie pies z rasy uznawajen za niebezpieczną. NIe pamiętam jaka to była ;/. Zagryzł 15 letnią dziewczynke, ona nie była polką tylko coś w stylu cyganki, no nie pamiętam ale też szkoda. Dziewczyna miała 15 lat i już jej nie ma, mogła dokonać wielu rzeczy w swoim rzyciu a tu trach i papa. Sąsiedzi wypowiadali się że 3 razy dziennie wychodziła z tym spem na dwór czasem i więcej. A akcja wyglądała miejwięcej tak że podczas zabawy właścicielki psa (tej 15 lotniej dziewczynki) i jej koleżanką. Piesz nagle złapał za szyje jednej z dziewczynek i ją poprozu zagryzł. Ale pytanie brzmi, czy bawiły się tak że mogło do spowodawać spontaniczny atak psa, no nie wiem. Mogły sie szturchać albo ciągnąć za ogon. Ale mi się wydaje że nic takiego nie było. Moj kolega ma psa też z rase niebezpiecznej. Nie wiem jak się nazywa bo się na rasach psów poprostu nie znam ( to taki spiec chudziutki, dłuuugi pyszczek i dosyć wysoki, to bardzo znana rasa) A więc ten pies chce być panem domu, nie jest trzymany w klatkach ani nic takiego. Chodzi mi o to że pewnego razu gdy był właściciel sam z nim w domu, bez zdania racji pies złapał go za ręke i zaczął szarpać, krew się zaczeła ostro lać i kolega jakoś sobie poradził z nim (24 lata wtedy). Moim zdaniem NIGDY POPROSTU PRZENIGDY, osoba słabsza spychidznie ani osoby młodsze i skąpej postury nie mogą pieć takich psów, bo one naprawde miłe nie są, owszem są miłe ale nie w 100%. Niech co 1000 pies zagryzie dziecko i co wtedy ? I wtedy będą myśleć czy ten pies był dobrym pomysłem ? Poproztu ja nigdy bym nie zaryzykował posiadania takiego psa, obawiał bym się o rodzine. o.0 Rozpisałęm się....

Jeśli twój piesek to ten ze zdjęci to może jak coś to przegryść troszeczke skóry, a jego jak dorości to może zabić. Teraz pewnie z dzieckiem by sobie poradził. To tak samo jak jest taka opcja z ludźmi, jeden jest Papieżem o którym świat będzie pamiętał dłuuuuuugo po śmierci a jakimś rasowym mordercą dzieci, po jego śmierci każdy będzie płakał że tak szybko "zdechł" że nie cierpiał ;/

Linek
09-09-2005, 16:11
Stafford to w sumie spokojny pies, u mnie na osiedlu są 2, jeden już w miarę stary, spokoojny na maxa, drugi ma około 6-7 lat i jak na razie mu nie odbija, wręcz przeciwnie, non stop by się bawił tylko. Pitbull, Amstaff... to według mnie groźniejsze rasy, ale też zależy od tego jak żyją :-) Chociaż jest w nich zagrożenie, że około 4-5 roku życia im odbije, ale to większa szansa, jeśli jest to czyściutka rasa, zachowana z tych "bojowych" w końcu jakby nie było były/są to rasy wykorzystywane do walk. Jeden Pit u mnie na osiedlu np. ma niegroźne zaburzenie psychiczne w sumie. Po prostu jak mu odbije to się rozpędza i wlatuje każdemu w nogi, tak, żeby go przewrócić, jeśli się nie spodziewamy to możemy ładnie lądować. Po przewróceniu już nie gryzie :-)

Badzo
06-10-2005, 21:54
Kurka, sorki ze odswiezam, ale znalazlem fajne filmiki...

http://www.pitbullproblem.tk
http://www.pitbull.strefa.pl/movies/film_idba.html

Troche dlugo sie laduja...Polecam... Wlaczcie glosniki...

Dopisek
Może kilku osobom ten filmik uświadomi, dlaczego te psy są takie agresywne...

Rincewind
06-10-2005, 22:49
no nie wiem czy "agresywne" maja to we krwi i nie da sie tego wyplenic. ja naprzyklad mam juz drugiego owczarka niemieckiego(pierwszy zdechl ze starosci) ktore tez sa podbno do niebezpiecznych zaliczane a zaden z nich jeszcze nigdy nikogo nie ugryzl (tylko jak male byly to ja sie z nimi tak bawilem ze mnie lekko zebami lapaly:D).

Goller
08-10-2005, 10:13
Pitbulle to mordercy zagryzły mojej cioci kolege :(

Badzo
08-10-2005, 10:48
Pitbulle to mordercy zagryzły mojej cioci kolege :(

Dobra, więc tak... W jakich warunkach był trzymany? Miał rodowód? Bo jeśli nie, to mógłbyć jakis mieszaniec... Był kupowany, czy od szczeniaka malutkiego był trzymany? Bo jeśli był kupowany, mógł przez jakiegoś pseudo-hodowce wypaczzona psychike...

BTW. Obejrzyjcie filmik www.pitbullproblem.tk to zobaczycie, dlaczego pitbulle atakuja ludzi... Po angielsku jest, ale jest tam wiele madrych rzeczy...

morwi
08-10-2005, 10:55
ten filmik w wiekszosci tez jest o "psach walczacych", poniewaz jezeli taki pies od malego wychowuje sie z dzieciekiem(przykladowo) to w pozniejszym okresie nie jest agresywny, no chyba akurat bronilby teo dziecka...

Rastafarijan
20-10-2005, 15:24
Pokoj ludzie i ludziska !! Jak wszystkim wiadomo Pitbull to genetyczna mieszanka, bo taka rasa poprostu nie istnieje. Sam jestem wlascicielem 6cio miesiecznej suczki, ktora od czasu do czasu przejewia agresje w rozny sposob. Nie do mnie i innych domownikow, ale w normalnych sytuacjach takich jak... Jedzenie -nie da sie jej nic zabrac jak juz je to juz amen !!
Zabawa -zabawa jak zabawa, ale czasem tak sie wkreca, ze nie panuje nad sila scisku szczeki, wraczy .
Ja nie mam zadnych zastrzezen co do niej, ale nie zgodze sie z tym, ze to zly pies, bo nie ma zlych psow tylko sa zli wlasciciele... mozecie to zinterpretowac jak chceta.

Tu sa zdiecia mojej kochanej Duli,

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=sweetipiti.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=MyPitbull.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=000_0229.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=Piti.jpg

Pokoj bracia i siostry !!

Ps. Za ortu i interpunkcje przepraszam :]

Rastafarijan
20-10-2005, 15:25
Pokoj ludzie i ludziska !! Jak wszystkim wiadomo Pitbull to genetyczna mieszanka, bo taka rasa poprostu nie istnieje. Sam jestem wlascicielem 6cio miesiecznej suczki, ktora od czasu do czasu przejewia agresje w rozny sposob. Nie do mnie i innych domownikow, ale w normalnych sytuacjach takich jak... Jedzenie -nie da sie jej nic zabrac jak juz je to juz amen !!
Zabawa -zabawa jak zabawa, ale czasem tak sie wkreca, ze nie panuje nad sila scisku szczeki, wraczy .
Ja nie mam zadnych zastrzezen co do niej, ale nie zgodze sie z tym, ze to zly pies, bo nie ma zlych psow tylko sa zli wlasciciele... mozecie to zinterpretowac jak chceta.

Tu sa zdiecia mojej kochanej Duli,

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=sweetipiti.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=MyPitbull.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=000_0229.jpg

http://photobucket.com/albums/a184/ecc_mlody/Real/?action=view&current=Piti.jpg

Pokoj bracia i siostry !!

Ps. Za orty i interpunkcje przepraszam :]

Badzo
20-10-2005, 15:29
"Jedzenie -nie da sie jej nic zabrac jak juz je to juz amen !!
Zabawa -zabawa jak zabawa, ale czasem tak sie wkreca, ze nie panuje nad sila scisku szczeki, wraczy ."

Przejawy dominacji: "Moje i wara od tego!" 6 miesięcy... Jeszcze możesz to zmienić...

http://amstaff.za.pl/

BTW. Ma fajne umaszczenie twój pies :)