Pokaż pełną wersje : Czym bijesz?
Dan the Automator
23-07-2003, 13:20
Czym bijesz w Tibii? Po ankiecie na gery dominowały miecze... A jak wyjdzie tutaj?
Oddaje głos na sword
No Dobo jest 50%-50% jestem palek no więc wiadomo
ale trenuje czesto boks narazie amatorsko niedlugo
zawodowo:p
Dobo ciekawa ankieta oby dala dobra note ja takze oddalem glos na sworda.
P.S. Dobo powiedz mi kolejnosc jaka byla ne forum Gery bo nie mialem okazji widziec.
Dan the Automator
23-07-2003, 14:03
@Cibboz
1) Sword
2) Axe
3) Club
4) Distance (gdyż była to ankieta dla rycerzy)
5) Fist (LOL)
THX Dobo z tym Fistem to by byl ciekawy temat o nazwie na przyklad "Ile masz FISTA? tylko niemow ze 10".
Z takim tematem by bylo ubawu bo kto cwiczy fista? ale osoba ktora ma tego z 70 moze chyba spokojnie Soldiery bic a sa tacy !!! :P
heh jak palkiem ci speary sie skoncza a nie patrzysz przy treningu to sam ci sie fist cwiczy ja mam chyba 20 :)
Club a dokładnie Dragon-Hammerem.
Oczywiście bije swordem (mieczem) :).
Miecze górą :P.
Ja tam preferuje cluby, a to dla tego, że szybko można dostać dobrą broń. (DH / War Ham)
Ja walcze swordem, ale jestem sorcem wiec i tak to malo wazne ;) ale mam tez 11 fista i 11 dista :D
mimo iz jestem sorkiem uzywam mieczy
powod??
wysoka jakosc, wysoka obrona, wysoka cena :P
Wiec uzywam swordow byl gs lecz ...narazie fs :)
Ofourse Sword, Narazie jest to Spike ale zawsze cos :D
uzywam swordow. narazie scimitara kolegi 8) (pozyczyl) zbieram na fsa :D
Knight of Vampire
24-07-2003, 22:02
Ja używam Sworda ..... jak większość tutaj oddających głos. Narazie mam Spike-sworda ale już coraz bliżej Fire-sworda .... :P
szklannka
24-07-2003, 22:18
na sorcu walczylam c-mace... ale sorc teraz sluzy tylko do robienia run, a ja gram glownie palkiem, wiec odpowiedz nasuwa sie sama ;)
Dystans! Ale jak cwicze obrone i niechce mi sie podnosic spearow to wale mieczem albo reka!
axeee :)
PS. zapraszam do zwiedzenia handel>>ogolne>>zamiana postaci lunara->secura
Pan Lesio
24-07-2003, 22:57
Ja używam axe i bardzo je lubie 8)
Distance.
Nic nie uniknie strzały sprawiedliwości.
To juz zalezy jaka masz profesje :))
Ja walcze na dystans :D
Gram palladynem który powinien uzywac broni dystansowej 8)
Forum sie rozkreca :))
Ja jestem sorcem i bije z cluba a dokladniej ze skull stafa
Ja bije Dragon Hammer ( czyli club) z neigo nie jestem zadowolony , probowalem cwiczyc sworda ale strata czasu :(
skoro jestem pallemm .. to distance ..:tongue:
Jestem sorcem, wale clubem.
Powód? Można szybko kupić dobry, a sorc do najleprzych swordów sie nie nadaje ;)
re:down
lol
Jak kazdy pallek wale bronia dystansowa (najczesciej oszczep).
Jak rozwalam jakiegos cienkiego potwora to wale piescia, a jak cwicze i nie chce mi sie podnoscic oszczepow to wale mieczykiem.
?( o zes kurde nie zauwazylem ze juz podobny post napisalem w tym temacie!!Sry! (jak bedzie jakis modek tutaj to niech bedzie tak łaskawy i usunie tego mojego posta)
Oryginalnie dodany przez paul86
Jak kazdy pallek wale bronia dystansowa (najczesciej oszczep).
Jak rozwalam jakiegos cienkiego potwora to wale piescia, a jak cwicze i nie chce mi sie podnoscic oszczepow to wale mieczykiem.
?( o zes kurde nie zauwazylem ze juz podobny post napisalem w tym temacie!!Sry! (jak bedzie jakis modek tutaj to niech bedzie tak łaskawy i usunie tego mojego posta)
Czy ta cyferka przy twoim nicku to twój wiek? Bo jeśli tak, to jeszcze mogę zrozumie, ale jeśli to jest rok urodzenia, jak zgaduję, to aż strach się bać co będzie z tobą w wieku lat 70+
Ale paldek trenujący miecz... no cóż, dziwne rozwiązanie, ale widywałem już większe cuda (rekord to chyba sorc lvl 13 pytający na forum tibia.org/forum jak się rzuca czary, ale to już offtopic)
Soul River
29-07-2003, 17:57
Ja przewaznie prawa reka :D cisza
ale na tibi to z luku bo nie zawsze mam bolty
PP = Pally Power
Distance of course:D
Ja powiem krotko:
Club-najtansza lecz najslabsza
Axe- najtansze i cos miedzy swordem i cluba
sword-najlepsze i najdrozsze
Ps: ja oddalem na cluba bo za mala kase mozna miec dobra bron i zostawic na tarcze albo armora
Fox nie zgodze sie z toba.
axe fight- jest rownie dobry jak sword zeby nie powiedzec ze lepszy (dragon lance ignoruje armor)
malo osob walczy axami w zwiazku czym cena k axe jest prawie taka sama jak dragon hammera ( ruznica okolo 1k)
jedyny minus axow to to ze nie maja odpowiednika od broni z klasy sword pokroju Magic Long Sword, SOV itp
generalnie dla osob ktore nie planuja dorobic sie fortuny
(okolo milona gp) i lvl ponad 100 proponuje wlasnei axe
to tylko moje skromne zdanie i zawsze moge sie mylic
Moje zdanie jest takie :
Club - stosunkowo tani, ale nie taki zły. Dla magów chyba bardzo dobry, bo oni i tak żadko walczą bronią, to nie ma sensu fortuny w to inwestować
Sword - Najmocniejsze bronie, ale i najdroższe. Polecał bym głównie osobom, które chcą grać długo i być kiedyś bogatymi.
Axe - wcale nie taki zły, jak się niektórym wydaje. Coś w pobliży sworda. Może minimalnie słabszy, ale i tańszy sporo. Fakt, nie ma odpowiedników typu magic long sword, ale takie miecze i tak mają tylko wybrańcy, więc nie ma co sobie nimi głowy zawracać. Natomiast to co do ignorowania pancerze przez dragon lance to jak sądzę bajka taka sama, jak co do większego lootu dzięki wolf toth chain, i też nie wiem czemu te bajki się tak dobrze przyjmują.
Oka wiec teraz tak.
Dragon lance ma przebijanie i mam to info nie od mlodych ludzi ale od starych wyjadaczy.
Co do SOV to nowe swiaty go nie maja i nie beda mialy.
Kolejna rzecz to ze zbliza sie wileki update i to nie miecze dostana nowe bronie a wlasnie axe i przede wszystkim obuchy ktore zbyt mocno odstaja w tyle za innymi rodzajami broni.
Tak wiec zrobicie jak zechcecie.
Kolejna sprawa Giant sword wypada z behemota i w przypadku nowych swiatow ( isara) jego cena to ~150k
a Dragon L okolo 80k
Tak wiec proponuje zaczac myslec lekko wyprzedzajac fakty ( przyszlosciowo)
I pomyslecie co chcecie w grze osiagnac nie teraz, nie juz, a za miesiac , 2 moze 3 albo nawet rok.
Pomyslcie co moze byc dodane podczas upgradu ( odrobina logiki)
pozdrawiam.
Co będzie w next update, to wiedzą tylko panowie z Cip Softu, i raczej ciężko przewidzieć.
Co do broni, to w ostatnim update raczej nie wiele się ich pojawiło, więc sądzę, że i w tym wiele nowych broni się nie pojawi (ale mam nadzieję, że się mylę)
Co do dragon lance, to jakiś miesiąc temu pytałem się o to Fad van Nela, C'sa z danubi (choć teraz już przeniósł się na Isarę, a szkoda) i powiedział, że oficjalnie nie może mi tego zaprzeczyć, ale nigdy nie znalazł żadnego potwierdzenia po temu i sam się pytał jakiegoś SGMs ponoć kiedyś o to, to ten mu powiedział, że oficjalnie mu nic nie może powiedzieć, ale w grze jest wiele mitów, co jak sądzę można zrozumieć tak, że i to jest mit, choć oficjalnie nikt temu nie zaprzecza ani nie potwierdza tego.
Nie zapominaj ze to nie bedzie zwykly update.
Nowe mapy, nowe potwory wiec nie widze mozliwosci by nie bylo nowych broni.
Pamietajmy ze cip robbia ta gre min dla nas czyli dla ludzi ktorzy w to graja w koncu dzieki nam maja prace.
A jak by obejrzec topiki z forum tibia.com min te o sugestiach to ja nie widze innej mozliwosci:)
Co do DL to hmm jedyna mozliwosc by sprawdzic to wziasc 4 knightow 1 z dl 2 z GS obaj akie same skile i lvl
i z pozostalych 2 ktorzy beda brac ciosy na siebie ten ktory bedzie obrywal z GS rozbiera sie do naga a ten co bedzie blokowal DL ubiera sie w najlepszt stuff.
Seria okolo 100-200 ciosow wyciagamy srednia i jesli nie beda sie znaczaco ruznily znaczy ze dl przebija zbroje.
Sir Derman
07-08-2003, 09:19
Sword dokładniej F-S
a skile
fist 14
Club 10
Sword 56 (rośnie)
Axe 10
Dyst. 10
Shield 52 (rośnie)
Fishing 52 (rośnie)
:P
re down:
Antica 4-6k
Lunara 15-17k
Secura 15-17k
(Średnio)
a ja bije scimitarkiem - nie dziwcie sie mam dopiero 11 lvl :)
skille:
Sword fighting: 38
Shielding: 33
a i tu pytanie za ile mozna kupic fs? tak na przyszlosc sie pytam :D
re up:
akurat ceny na swiata ktore podales mnie nie interesowaly - dowiedzialem sie ze tam gdzie gram - czyli na calmerze kosztuje 30k :(
Lord Banton
23-08-2003, 08:40
HEHE!! ja bije swordem tak jak wiekszosc :)
Siema
Jak wszyscy sadze ze distance rulezzzz!
Lord Czaja
14-09-2003, 12:23
sword rulez :D
Sir Cinek
15-09-2003, 17:14
Ja jak gram moim sorcem lub knightem a jak pogrywam palkiem to luk lub kusza
Alchemiko
15-09-2003, 17:19
Dist (Spear / Luk / Kusza) The best :-)
ale biorac pod uwage wszystkie bronie, to kazda ma swoje zalety i wady.
Kazdy uzywa to, co mu najbardziej do gustu przypadlo :-)
Ja np. odczuwam maly sentyment do Lukow i Kusz :-)
Ja oddaje glos na Distance oczywiscie i stwierdzam ze i tak za malo jest broni dal palldka. Powinni to poprawic.
Wiedzmin
18-09-2003, 20:57
Prodably Swords Are the best On Tibia
Warlok Lol
20-09-2003, 12:12
Pytanie;p
Swordy rzadza = proste :D
uzywam war harmera przy skilach 48/39
chce zmienic na silver mace
Dark Hulatinz
20-09-2003, 15:33
Ja nawalam z łuka, chyba zabardzo nagralem sie w gry FPP xD
Norticus
20-09-2003, 16:15
Ja jeszcze nie wybrałem sobie profesji ale jak mysle że wybore sobie swordy
Tibestowiec
20-09-2003, 22:25
Swordy sa najleprze!!!! I tyle!!!!
Zirowiec
20-09-2003, 22:32
mJa jestem sor. i dla mnie najlepsza jest maczuga dlatego wale D Hammerkiem bo jak narazie na lepszego mnie nie stac :]
Sword, Sword
Mysle i wiem ze to najlepsza bron, ja tez na mieczyki oddalem glos, sa drogie ale swietne. :D
Ciekawa sonda. :P
:D :D :D TAK TAK. Aświstak siedzi :baby: :baby: :baby: . DISTANS GIT :D :D
Vaxupoto
21-09-2003, 10:23
ofkoz club(do treningów) oraz clerical mace. Ale przymierzam sie do kupna silver mace albo dragon hammerka
Dobo oszalałeś z tymi sondami?? :P Ja bije clubem i też na niego oddałem głos. Jednak gdybym mógł ponownie wybierać to zdecydowałbym się na axe. Według mnie jest w miare tani i bardzo dobry. Również axe ringi sa bardzo łatwo dostępne. Jeżeli ktoś chce kupić to na luanrze sprzedaje koło 30 :D
Ja tam bije ręką, nie wiem jak wy ale...
O sorry pomulilo mi sie z innym biciem ;)
a tak na serio to jestem druidkiem i wale z fsa, bo swords rox ;)
walcze bronia dystansowa. :)
Ja teraz katany uzywam. Na Rooku Mace mialem (teraz lezy w depo ;) ).
sword, sword, sword...
a tak dokładnie to fs :D i gs'ik :]
Ja palek jetem i trenuje dista i denerwuje mnie podnoszenie spirków :( ale jk chce sie mieć skille to trzeba trenować :P
Jako sorc uzywam clubów bo sa stosunkowo tanie, na razie nieco ciezkie ale jak juz kupie Skullstaffa to bedzie lux.
ja wale z dista w koncu jestem pallekiem, ale sworda mam na 30 a fista na 28
Lord Czaja
30-09-2003, 18:42
dagger THE BEST :D a tak serio bije swordami :]
Uwazam ze dla druida najlepsze sa cluby jednak tanie lekkie i ogolnie mile na razie uzywam c-mace. No a paladynem...
Co jak co ale cluby są najbardziej uniwersalne (atk def)8)
nawigator
07-10-2003, 19:41
DOBO MAM PYTANKO CZY MOGE TWOJEGO GIFA WALNAĆ TAM GDZIE JEST RYSUNEK OSOBY KTÓRA JEST USEREM FORUM ???
Distans lurezzz a tak wogle to mam pytanko nie na tema czemu za odanie w sondzie glosu sie niedodaje postu??
JA Użuwam AXE . AXE RZĄDZI - poprostu super bronie ( tylko trudno dostać ) :P
Ja zawsze walczylem clubem jakos tak wyszlo.
Kazda bron dobra, jak masz dobra bron a niski skill to nic ci nie pomoze. Kto trenuje ten ma.
Main Vegeta
12-10-2003, 14:49
Nom jak bylem knightem to swordami oczywiscie bilem bo jest ich najwiecej i som najlepsze.(minus to to ze trudnodostepne i drogie).Ale jak gralem sorcem to club jest spox-mam d hammer.Knightem mialem spike'a.Cluby i swordy najlepsze. Oczywiscie dla polkow distance.A nie urazajonc nikogo mowie ze axe som najgorsze bo wiekszosc jest dwurencznych i maja malom obrone. :]
Ja nawalam swordzikiem :)), narazie mam SPIKE, ale zbieram na FS-a
Main Vegeta
13-10-2003, 22:47
ja clubem (d hammer) jestem sorcem :]
oj sory powturzylem sie nie widzialem a nie wiem jak sie kasuje!! sorcia
sword!!!!!
chyba zae paldyn to bow!
Blood-Rain
14-10-2003, 10:20
A dokładniej :
:D * You see a knife (Atk:7 Def:5). * :D
Ja walcze Club'ami i kocham swojego War Hammera :P
Ja walcze tylko mieczami i toporami
Jakos inne bronie mi nie przypadły do gustu :/
A ja zazwyczaj strzelam z łuku. Kuszę biorę na grubszego zwierza. A w ogóle to ostatnio podbijam sobie skila club fighting i shielding - chodzę z mace po foldzie :P
ja oddaje glos na dist bo co mam dac bedac palem...?? :D :D :D
Ja zacząłem walczyć Pałką bo miałem ją na początku pod nosem, a jak się wyszkoliłem w stulu Club to już nie chciałem go zmieniać.
Ja używam Clubow i bardzo lubie swego Skull Staffa =]
Lord piccolo
22-10-2003, 17:18
ja używam sworda i distansa
Black Leader
22-10-2003, 23:24
Kusza i boty to moje cacko :D Tylko nieliczni mają zaszczyt zaznac siły mojego blotu :)) Reszta musi zadowolić łukiem. ;)
Ja preferuję swordy choć cluby także są dobre ale strasznie ciężkie.
miecz i tylko miecz innej broni nie uznaje
Gs poezja :)
Blood-Rain
25-10-2003, 02:24
Leje ze sworda... a wy?
?(
Ja uzywam Cluba....[d-hammer]
Axe to sciema :]
merchior
28-10-2003, 19:12
club ,dokładniej c-mace , i szukam czegos lepszego.
tak dobrze myślicie chce kupic od kogos cos lepszego.
Sprawa do uzgodnienia.
Knight 18 lvl Eternia8)
Emiel regis
29-10-2003, 17:03
Dragon hammer- gram druidem
Oryginalnie dodany przez MAgiC^
Ja uzywam Cluba....[d-hammer]
Axe to sciema :]
nie mow tak jesli nie wiesz o czym mowisz!:/
twoj d-hammer nie umywa sie nawet do knight axe nie mowiac juz o dragon lance czy fire axe . zanim cos napiszesz - pomysl
War hamer to moj orez jestem zadowolony z jego nabycia. Teraz zbieram na Skull Staff jeszcze nie mialem okazji nim wojowac.
SWORDY RULEZ chociaż axe tez nawet dobre tylko ten def.....
Desperat
02-11-2003, 13:48
Ja używam cluba druidem a ten clubem jest skull staff!!! :D
ja bije swordem (jak wiekszość) :D :D :D :D :D
Oryginalnie dodany przez Duriel
SWORDY RULEZ chociaż axe tez nawet dobre tylko ten def.....
knight axe atk 33 def 21
fire sword atk 35 def 20
jak widzisz z tym defense nie jest tak zle
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.