zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dziwny Jezyk (Mam tłumaczenie :D)

Shater
22-07-2005, 16:58
W pewnej bibliotece znalazłem pośród innych 7 książek opisujących dzień po dniu bobyt pewnego 'explorera' w malym miasteczku gdzie ludzi mówią językiem 'gharonk' i teraz mam pytanie co to za miasto. chciałem tam iść zagadac do kogos ale nie wiem jakie to jest miasto, może ktos sie orientuje? dam tutaj pierwsze linijki pierwszej książki:
Notes about gharonk language

... On my journeys, one day I found a nice, little city. Not too many people lived there, and they spoke a strange language.
After trying to speak to some of it's inhabitants, I found out, that they call this language "gharonk".

w następnych kolo opisuje postępy w jego nauce języka i daje przykłady tłumaczeń róznych słów. w ostatniej pisze ze wszystkie poznane słowa spisał w tabeli z której być oże kiedys ktos bedzie chcial sie uczyc, niestety tej tabeli tam nie bylo ale itak w tych 7 ksiazkach jest duzo slówek. teraz pytanie co to za miato?! elfy raczej odpadaja bo troche za ostry język... może orcki albo mino... chociaż w pierwszej książce pisze ze to ludzie (peoples) zamieszkuja to miasto, ale tylko w pierwszej, w nastepnych mówi o nich 'mieszkańcy' więc moze jednak chodzic o inną rasę...

Blind Guardian
22-07-2005, 17:13
Najlepiej zamiesc tu te wszystkie teksty to zobaczymy co da sie zrobic.

czarownik iwanow
22-07-2005, 20:17
a skąd książeczki ?

Macios uhmaker
23-07-2005, 08:38
wiem wiem wiem...
moze chodzi o new update np. to miasto beda zamieszkiwac jakies potworki
tak jak AB zamieszkuja elfy, nie
chyba dobrze rozumiem

boorek
23-07-2005, 16:41
Ale skad te ksiazki wytrzasnales ? :>

Czester
23-07-2005, 17:16
... On my journeys, one day I found a nice, little city. Not too many people lived there, and they spoke a strange language.

W mojej podruzy, pewnego dnia znalazlem ladne, male miasto.Niewiele ludzi zylo tam, i mowili dziwnym jezykiem costakiego mowi moze jakies dzikusy z nowego update albo minosy pul ludzie pul minotaury albo okri nowa zagadka :)
powiedz z kad ksiazko to sie pobawie kiedy mnie odbanuja

Dwarf
23-07-2005, 17:18
Noo cipsoft zapowiadal ze beda nowe rasy mozliwe xD choc malo prawdopodbnie zeby ksiazki sie z tym wiazaly. Chociaz mowie o tym bezpodstawnie...

Ashyx Dras
23-07-2005, 17:24
Moze ta ksiazke jest do nowego update, ze spotkal jakis ludzi moze w dzungli. I tam mowili jakims dziwnym jezykiem.Moze po update ktos sie wybiezrze do dzungli i jacys tamtejsci NPC (o ile tam beda) beda gadali w takim jezyku...

Shater
23-07-2005, 18:48
Książka pochodzi z biblioteki pod desertem do której mało ludzi ma klucz. Przyznam sie bez bicia że szukałem dostępu do biblioteki w celu. uhmm... afkowania tam :) niestety jest to raczej nie możliwe z powodu dziwnych zjawisk jakie tam panują... otóż zostawiłem tam bp z rybami i 2 bp blanków oraz label z parcela na ziemi i porozrzucane krzesła a tych 7 książek mówiących o dziwnym języku schowałem do swojego bp, później nie byłem na kompie przez pare godzin (postac byla offline) a po zalogowaniu okazało sie że blanki i ryby zniknely, krzesła były na swoim miejscu i książki które zabrałem też wróciły do szafek (chociaz swoje dalej mam w bp), Oczywiscie nie było to podczas save serva tylko po połódniu, dzisiaj znowu zostawiłem tam bałagan i po paru godzinach wszystko leżało znowu tak jak na początku... wtf? jak to możliwe. spróbuje postać postacią przez kilka godzin i zobacze czy w obecności postaci też bezie działo sie takie zjawisko

Str4t0s
23-07-2005, 19:01
To proste = biblioteka jest nawiedzona.Spotykales tam jakies ghosty albo innych nieumarlych?

Mistic
23-07-2005, 19:10
podczas obecności postaci takie zjawiska się nie zdażą, takie czyszczenie terenu występuje również w hg na ds arenie i na foldzie przy minotaurach możliwe że również gdzie indziej, ale ja najczęściej w tylko w tych dwóch miejscach trenuje i tam to zauważyłem

Deaf Scream
23-07-2005, 19:17
odpowied zna to "fascynujace" pytanie jest prosta ... czyszczenie podlogi. Save serw nie zawsze czysci dane meijsca, a miejsca te sa wybierane losowo i maja okreslony obszar. jako ze w podziemiach przed biblioteka sa potworki to ich ciala (jezeli ktos je zabija) powoduja wylosowanie akurat tego miejsca a wiec wszytkoi wraca do poczatkowej postaci tak jak stworzyl to cipsoft. Miejsca nie musza byc czyszcozne tylko przez ciala i smieci na ziemi, czasem trafia sie wyczscic prawie wcale nie zasmiecone miejsce.

Shater
23-07-2005, 23:25
No w sumie to obok biblioteki nie ma nic...tzn na tym poziomie. a poziom nizej jest spawn 2 spiderów -.- i to dziwne ze juz 2 razy pod rząd dzieje sie cos takeigo, wiem o co chodzi z clearem podlogi ale bez kitu... nie tak często w tak mało uczeszczanym miejscu,

czarownik iwanow
23-07-2005, 23:44
To proste = biblioteka jest nawiedzona.Spotykales tam jakies ghosty albo innych nieumarlych?

widziales kiedys undedki na Desercie ? ><

Mazur199
23-07-2005, 23:57
shater masz zaj***sty podpis

Shater
24-07-2005, 08:19
lol teraz zauwazylem ze clear podlogi jest tam co kilka godzin :|