PDA

Pokaż pełną wersje : Mineła 24:00

n3m3s!s
02-04-2004, 00:11
Mineła 24:00. Na kalendzarzu widnieje 2 kwietnia 2004r.
Prima Aprillis zakończony pomyślnie. Gratulacje dla tych, którzy wiedzieli od samego początku, że nowy server to żart. Oczywiście gratulacje rownież dla wszystkich wtajemniczonych w organizacje całego żartu :]
Gromkie brava !
Dziękuje za uwage. Wasz n3m1 ~

Gewof
02-04-2004, 00:21
Hehehe, ja sie skaplem po tym ze to jest w 99% zart jak zobaczylem za na tibia.com nie ma o tym zadnego newsa. A wy zawsze piszecie newsy troche pozniej po tym jak ukaze sie na tibia.com. Ale powiem szczerze ze na poczatku sie przestraszylem :))

eerion
02-04-2004, 04:41
Ja na poczatku zawału nei dostałem.
Ale była kupa śmiechu.
To wam sie udało :)
Gratulacje :D

MatKus
02-04-2004, 05:35
O ile mi wiadomo, to żart się udał lepiej, niż się spodziewaliśmy. Na wielu światach na game chatach wybuchły prawdziwe burze. Ba, ponoć nawet do paru C'sów i GMów dotarła wieść i chłopaki się zaczeli poważnie zastanawiać, czy to prawda. Myślę, że żart można uznać za naprawdę udany.

Munkol
02-04-2004, 07:03
Ja wczoraj wieczorem bawilem sie w detektywa ( odkrylem ze to zart w 90%) a główna moja myslą bylo to ze poco oni robili te wszystkie serwery?? (przeciez mniej jest Paccow od Faccow ;) też mi troche data nie pasowała :D no ale moi kumple uwiezyli w to co jest na stronie :P nawet nie chcieli grac :D
-------------
Bractwo Valoria (http://www.valoria.prv.pl)

mako the palla
02-04-2004, 07:14
wogule wy to jestescie nara ;] wiadomo bylo ze to byl walek .. ;p

Levabul
02-04-2004, 07:42
a ja jako pierwszy pisalem wczoraj rano że to zart ale usówaliście moje posty:P

Gangrel
02-04-2004, 07:42
Gratulacje, żart wam wyszedł pięknie. Omało mnie szlak nie trafił.

mokry
02-04-2004, 07:44
Zart był super, mam nadzieję że za rok będzie jeszcze lepszy!!! :D

Gratz

Levabul
02-04-2004, 07:49
Szczerze to ja się boje co za rok! Jak przeczytalem ten wczorajszy to prawie renke zkręciłem!(spadłem z krzesła)

Bielu
02-04-2004, 07:50
****************Ale Śmieszne******************

Zrubice to jeszcze raz a sie zastrzele

Vixiwew
02-04-2004, 08:22
Kurde tez przeczuwalem ze cos jest nie tak ....
Ale zart wam sie udal wszyscy kumple moi jak to zobaczyly zaczeli sie zegnac :P
Ja myslalem ze sie poplacze :D

Lord optyk
02-04-2004, 09:07
UUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Żart wam sie udał cuż powiedzieć tylko gratz !! :D

Mouren
02-04-2004, 09:10
A ja myslalem ze przez was zaraz bede wynoszony z domu w czarnym worku przez zawał :D A jak sie skapłem i powiedziałem siostrze to ją by wynosili :P

Żart się naprawde udał :D

Vanhelsen
02-04-2004, 09:26
Rozwikłąłem wasz cudowny żart ale po tych "emocjach" z nich związanych miałem nocnego koszmara, że to wszystko jest naprawde :( Ale żarcik sie udał. Za rok sprubujćie coś wymyśleś razem z Tibia.com to będzie bardziej realne :D

Mefisto Er
02-04-2004, 10:14
Ja Od początku wiedziałem że to jest Joke, ale przed ujawnieniem tego u mnie w bloku i kumple z Tibi oczywiście musieli sie o tym dowiedzieć że ma być nowy serwer... Oczywiście Panika istniała a ja sie brechtałem <lol> :D.

Mi sie ten Zarcik podobał więcej takich oczywiscie tylko na prima aprilis więc <za rok>:P

Pozdro dla wszystkich :)

gofomp
02-04-2004, 10:31
Ja początkowo malo postaci nie sprzedałem :D :D :D
**Żart pierwsza klasa** Ale po temacie sie potem zkapowałem i jak dałem posta że to żart to był sobie przez 5 min może i nagle baaaahhh skasowany, wtedy pewnosci nabrałem :D :D :D

raberan man
02-04-2004, 10:55
gratz na poczatku sie przerazilem ze nie wiem co....ale potem zobaczylem na link ispojrzalem na kalendazr a tu 1 kwiecien :D

Ostry
02-04-2004, 11:46
:D Hcialem wam pogratulowac waszego żartu narawde extra!!!!!!!!!!!!!!!

Pamela
02-04-2004, 12:08
A pozatym wszystkie wiesci o nowych swiatach podajecia w orginalnym angielskim tekscie z tibia.com:)

Dr. Omader
02-04-2004, 12:25
MUAHAHAHA! Ph34r the DarkSide of MOD!

Ciesz się że żart wam się podobał. Jesteśmy dumni z tego że nawet w grze na game-chat ludzie dyskutowali o tym oraz Csi i GMowie tesh. Very nice...

Żarty by nie wyszedł gdyby posty ludzi którzy pisali że to żart nie gineły w dziwnych okolicznościach :rolleyes:

W porównaniu to niewiele osób się skapneło, większość nie była pewna do końca a raczej nie chcaieli uwierzyć że to prawda.

Wielu wchodziło na IRCa gdzie tylko dostawali potwierdzenie że to prawda :P był nawet jeden sprytny człowiek który wszedł na #tibia i tam się ludzi spytał ale miał PeHa bo ktoś mu powiedział że CIPowie będą kasować wszystkie facc starsze od 2 tyg.(haha) i się nie wydało że to nasz żart tylko :)

Za rok może dojdziemy do porozumienia z tibia.com :P

sauron 1st
02-04-2004, 12:46
super dowcip gratuluje pomysłu :D

Tygryss
02-04-2004, 14:33
heh... n/c

hmm to ma byc zart w stylu prima aprilis?

powiedzialem o tym dla mego brata(w tibii) to odrazu zaczal wyzywac cip soft od k.... hrhr i malo brakowalo a by sprzedal postac :P

Adamsik
02-04-2004, 14:42
Na iRcu była wczoraj prawdziwa wojna. A nasi modkowie cały czas upierali się przy tym że to nie prima aprilis :P :P :P :P

Bebilon
02-04-2004, 14:51
Dalem sie nabrac :)
Ale to troszke bylo brutalne :P

kubusiek
02-04-2004, 15:04
:P ja omało co to zawału nie dostałem.... Jestem młodym graczem i już miałem dzisia sprzedac postac( miałem kupca) a kase bym sprzedał w naszym gimnazjum (10k schodzi za 5 - 10 zł) :D

Wizardek Leader
02-04-2004, 15:28
Ja już mało co zawału nie dostałem na myśl o tym że nie będe mógł w Tibie grać.
A tu taki żart. :P
Jednym słowem: LOL

zuczek
02-04-2004, 15:31
Ale mi napędziliście strachu!!! W pewnej chwili nie wiedziałem co myśleć, jednak patrze na tibia.com a tam nic (całe szczęście) no i moje obawy poszły w las.

Caspius
02-04-2004, 16:01
Heheheh, ja o malo nie wywalilem monita za okno, ale metoda dedukcji wymyslilem ze po co by zakladali nowe swiaty jakby kmieli je dla pacc potem robic?

Poza tym moj post takze gdzies zaginol....

Mimo wszystko uwazam ze zart byl zbyt "ciezki", tibia to jest jeden wielki shit, ale ma "to cos", co potrafi uzaleznic na dlugi czas

Lewus
02-04-2004, 16:32
ej no żeczywiście wy*****sty dowcip. Ciekawe w jakich kwotach mają się straty. Uważam że jesteście pojebani równie dobrze jak cała "impreza" zwana prima aprilis.

Hegemmon
02-04-2004, 16:45
hehe :) ciekawe kto w to tak naprawdę uwierzył.. ja z początku tak.. muszę się przyznać :P ale potem przeczytałem jeszcze raz... i już wsio bylo jasne :d
napisałem drobną ściemke a potem w grze poprosiłem kilka osób które wcisneły też jakąś ściemę od siebie... ogólnie to zdziwiłem się, że ludzie aż tak dali się nabrać bo jakby na zdrowy rozum pomyslec to takim czymś CIP-y zniczyli by coś co budowali juz... 7 lat jak się nie mylę ^^ wcale mi się to nie podoba ale bez mc ta gra była by trudniejsza ( nawet dla tych co nigdy nawet o nim nie mysleli)

PS. oglądaliście wczoraj wiadomości? tam też był news żart :P ale jak o pożyczeniu kajdanek od sexshopów powiedizeli to już wszystko było jasne ^^

Bambuko
02-04-2004, 16:46
Na IRCu Scor obiecał mi opa jeśli to będzie prawda, a jeśli nie to kopa (kick z irca), ja się zgodziłem, co mi szkodzi jeden kop mam ustawiony rejoin, ale i tak wiedziałem, że to żart, kiedy nie było żadnego moda to se gadaliśmy, że na pewno to żart, a kiedy byli to gadamy a oni "to ty w to nie wierzysz??" nawet po 22 Zagłada dalej chciał mnie przekonywać:D. Ale ja się nie dałem. Nawet w niusie widać, że jest tłumaczone z polskiego na angielski a nie z angielskiego na polski.

PS: Z Bosalem i supportem to też żart był? Bo to trochę głupio jeśli nie, chociaż raczej to jednak prawda.

limenu
02-04-2004, 17:33
ptrzyznaje się, nabrałem się, ale to dlatego że wam ufam....więc nie myślcie że jestem n00b(bo jestem :] )

Gorcikos
02-04-2004, 19:13
Przez prima aprilis dostalem bana bo bylo wiadomo ze to jaja są a zagłada dalej ściemniał że to prawda i nazwałem go cieciem :P

Raynold
02-04-2004, 19:17
Hehehe... Szkoda, że nie mogłem być wtedy na ircu :P Dowcip na April Fools' Day udał się przepysznie. :> Ja co prawda wiedziałem o wszystkim, ale nie wiedziałe, że będzie aż tak wielki oddźwięk :]

Dan the Automator
02-04-2004, 19:47
Oryginalnie dodany przez Lewus
ej no żeczywiście wy*****sty dowcip. Ciekawe w jakich kwotach mają się straty. Uważam że jesteście pojebani równie dobrze jak cała "impreza" zwana prima aprilis.

Polecam od czasu do czasu oderwac się od tibii, i nabrac dystansu do niektórych rzeczy. Straty? ROTFL

inko
02-04-2004, 19:48
Jak jak mówiłem, odrazu wiedziałem, że to prima aprilis :) Tibia.com nigdy by czegoś takiego niezrobiła, bo by straciła większość graczy, może kiedyś będzie tak, ale narazie trzeba się cieszyć :D

Sephiroth
02-04-2004, 20:07
Mój komentarz: dałem się nabrać, być może dlatego że dopiero dzisiaj to przeczytałem a nie było jeszcze tego wielkiego czerwonego napisu :P Skapnąłem się dopiero jak się okazało że po wejsciu na link wypisuje że nie ma takiego tematu.

Ale w sumie pomysł genialny. Ciekawe co Guido powie o takim rozwiązaniu...

Dan the Automator
02-04-2004, 20:10
Oryginalnie dodany przez Sephiroth
Mój komentarz: dałem się nabrać, być może dlatego że dopiero dzisiaj to przeczytałem a nie było jeszcze tego wielkiego czerwonego napisu :P

Ciekawe co Guido powie o takim rozwiązaniu...

Napis musiałem dodać, ponieważ mogły sie nabierać kolejne osoby, nieczytające daty, oraz same newsy wybiórczo

Dla wszystkich chętnych poznania kulis produkcji "dowcipu wszechczasów" (^^) zapraszam do działu "inne" i do tematu "z archiwum~"

Real Finuko
02-04-2004, 20:32
Nawet nie wiecie jak sie ciesze, że to prima aprilis:D:D:D

Master Mazi
02-04-2004, 20:51
Hyh mojich 2 kumpli jak to przeczytali zaczeli pkować i potem zrookwali postacie bo na co im a to prima aprylis heheh :P

Caspius
02-04-2004, 20:53
Heheheh, ale jak juz kmowilem troche za "ciezki" ^^ poza tym w ten sposob mozecie podkopac zaufanie zwiedzajacych do was ;) ale spoko, moze to dla niektorych sygnal, ze powinni se zrobic terapie odwykowa od tibii (ja swja zaczynam jutro :D )

Mefisto Er
02-04-2004, 21:48
Hmmm Co tu dużo mówić poprostu Tibia.pl spisała sie na "6" co do tego żartu :). Gratz

POzdrawiam Wszytskich

Gonzo von Krenzel
03-04-2004, 22:45
EE tam, ja wiedziałem, że to żart. Tymbardziej, że świat ten miał nazywać się FREEbia to już w ogóle przesada...

Yomhuidel
03-04-2004, 23:26
[I]Tymbardziej, że świat ten miał nazywać się FREEbia to już w ogóle przesada...

Jest PREMia to może być i FREEbia :D

Gratz poczucia humoru i ogólnie organizacji =] Jak pierwszy raz to przeczytałem to niemalże uwierzyłem :D

noxlif
04-04-2004, 07:39
LOL. Ja chyba zawału prawie dostałem, się mało co nie posikałem. Ale sam siebie pocieszałem, i coś mi zaczęło śmierdzieć że akurat był jeden update a od razu drugi???
I nie tylko to mi nie pasowało. Ale kawał wam się udał.

MaRs.Pl
04-04-2004, 22:45
ja swoich kolegow wybluzgałem za to ze co chwile jakis kolega moj na gg mi pisal ze juz nei ma po co grac w tibie jak bedzie tylko dla paccow, ja od razu skaplem ze bedzie tak jak jest bo jakby zmienili tylko dla pacc to tibia sesu by z lekka nie miala ;//

Lama chodzi sama
05-04-2004, 18:01
dałem sie złapać :(

Elyas
06-04-2004, 07:09
Ja wiedzialem ze to zart bo przeciez mam pacca juz :). No i bylem na poczatku wqrwiony ze nie potrzebny pacc na 1 miech ale za akies 5 min przypomnialo mi sie ze dzis prima aprilis :P na www.tibia.xx.pl jest zart ze CIPy wpuscili 250 zlotych rybek :P ktore jak ktos zlowi ma PACCA za damro :D.hehehe

Gimlos
06-04-2004, 15:40
Oryginalnie dodany przez Elyas
Ja wiedzialem ze to zart bo przeciez mam pacca juz :). No i bylem na poczatku wqrwiony ze nie potrzebny pacc na 1 miech ale za akies 5 min przypomnialo mi sie ze dzis prima aprilis :P na www.tibia.xx.pl jest zart ze CIPy wpuscili 250 zlotych rybek :P ktore jak ktos zlowi ma PACCA za damro :D.hehehe
ta, ale ich zart byl napisany o 19 wiec chyba dopiero jak ktos do nas wszedl to sobie przypomnieli;p
milo ze mimo wszystko ktos sie na to nabral ;)

Czkowron
06-04-2004, 16:48
BRAWO !!!!

Wy to jednak wałki potraficie robić , w pierwszej chwili pomyślałem ze to rzeczywiscie prawada , ale jak zobaczyłem że odnośnik do posta na tibia.com nie działa to wiedziałem już że coś jest nie tak :P

Gratuluje poczucia humoru :D ;) ;]

Bibuvet
10-04-2004, 18:25
odrazu pomyslalem ze to zart tak jak na tibia.xx.pl o jakis rybkach gadali :p