Pokaż pełną wersje : Problem z Falloutem I
Yerhilliaeh
24-07-2005, 15:37
:confused: ech... musze odzyskać tą tandi... i pojechałem do raidersów no i jak mam ich zabić bo ciągle mnie zabijają ;( :( kupiłem Iana ale to nic w praktyce nie daje... jakieś taktyki?
b_elegol
24-07-2005, 16:58
Napisz cos wiecej o swojej postaci...Z tego co napisales nic nie moge wywnioskowac. Jesli zrobiles postac do walki wrecz to pogadaj z szefem gangu i sproboj swoich sil w pojedynku. Jak wygrasz Tandi bedzie twoja, albo zrob sav'a u raidersow i proboj :p Dziwi mnie ze nie mozesz ich zabic...nie stosowalem zadnej taktyki ob sa za prosci ;)
P.S. Sproboj zajsc od tylu, albo wejdz do szefa i zacznij walke...Zabijesz wszysktich w srodku, a ci co sa na zewnatrz nawet nie dobiegna :p
Baron Kaldrick
24-07-2005, 17:13
Zawsze możesz wykupić Tandi, a dopiero potem ich zaatakoawć. A co do taktyki - afair, ja robiłem tak że wbijałem się do namiotu i czekałem, aż się wszyscy zbiegną, zwabieni strzałami. Mogli wchodzić tylko pojedynczo, więc dużo prościej było ich zabić.
Yerhilliaeh
24-07-2005, 18:14
Ale jak ja strzelam to im nie zadaje dużo hp :/. Zara wam powiem co moja postać ma:
ST 8
PE 5
EN 5
CH 6
IN 5
AG 6
LK 5
Lvl 3
Specializuje sie w:
Small Guns 71%
Enerdy Wea: 65
Sneak 75%Unarmed 60%
Melee Weapon 6%
Może jest ona zła? i zacząć od początku ew. byscie mi powiedzieli mi co dać w falloucie bo zielony jestem w tej świetnej grze :confused:
pabloxxl
24-07-2005, 19:40
Charisma i luck nie są prawie wogóle potrzebne. Najlepiej mieć 10 agility, ja miałem także 10 w sile.
Co da raidersów, to ja wyzwałem ich lidera do walki na pieści, poczym odebrałem dziewczyne uczciwie.
Yerhilliaeh
24-07-2005, 20:20
Przeszedłem ;)
Zrobiłem tak:
Wziołem szotgana ze sejfu (zabijałem ja razem z Ianem raidersów, po czym oni ciekli) wszedłem do tego dpomu zabiliśmy pare dupków ja wziołem z sejfu dynamit... założyłem go na siebie i ****u :D. Tandi uwolniona yea. Poszedłem po nagrode 500 kapsli ^^. Gdzie teraz mam się udac?
O ile dobrze pamiętam jak się prześpisz z bossem spuści cenę.
@Pabloxxl
Charisma jest fajna jesk jesteś pokojowo nastawiony do świata. Zwykle za przejście misji bez przelewu krwi dostajesz więcej expa.
moze mi ktos powiedziec ta gra fallout to mmorpg? jak tak to skad ja wzisc a jesli nie to jaki gatunek to jest
25-07-2005, 00:43
To nie jest MMORPG. Fallout 1 i 2 to sa jedne z najlepszych gier cRPG jakie kiedykolwiek powstaly. Swiat po wojnie atomowej, wszedzie ruiny. Dragi (narkotyki nie te tibijskie) i sex to codziennosc. Bandy mutantow i innych stworzen. Wszystko co dusza zapragnie. Jednak 1 czesc ma jeden maly minus: nie da sie biegac. Ale da sie przyzwyczaic.
Skad wziac: kup (ok 10 zeta) albo sciagnij programem P2P.
b_elegol
25-07-2005, 00:47
Jednak 1 czesc ma jeden maly minus: nie da sie biegac.
Jak to się nie da, jak się da ? Może nie włączyłeś w opcjach biegania ? :p :p :p
Radek 666
25-07-2005, 11:04
Jak to się nie da, jak się da ? Może nie włączyłeś w opcjach biegania ? :p :p :p
...albo przytrzymać Shift i kliknąć w miejsce gdzie chcesz biec.
Jestem fanem całej serii fallouta, grałem we wszystkie części i czekam na Fallouta 3.
Jak sie nieda biegac jak sie da jakby sie nie dalo to ja bym nie zyl z Mutantami jak walczylem.(Z deserta walilem w nich :p bo to byla najlepsza bron z mojej dziediny :p )
P.S.Ja w tej grze jestem zielony przeszlem misje z tym co tworzy wode (długo nie gralem z jakis rok).No i nie chcialo mi sie potem juz wychodzic z krypty bo znudzilo mi sie :p .
Jak by sie nie dalo biegac to by sie nie udalo uciec z bazy mutantow (dobrze pamietam?). Fallout 2 jest najlepszy z serii tylko dla gracza ktory zaczyna grac juz ktorys raz poczatek z deczka drazni :) . Najgorsze zas dla mnie (dla 1 gracza) jest Fallout Tactics (dobrze pisze?). Tam da sie tylko zabijac..... Nie mozna z nikim prowadzic rozmowy (wybieramy kwestie do powiedzenia) tylko strzelamy, strzelamy i strzelamy. Polecam F2 a co do F1 i tego ze autor tematu myslal ze zle rozbudowal postac.... Gre mozna przejsc na tyle sposobow (nie koniecznie sila) i postac mozna rozbudowac jak sie chce. Mam nadzieje ze bedzie F3 (jesli ktos ma jakies info o nim prosze podac)
#Przemas#
25-07-2005, 11:29
Mam nadzieje ze bedzie F3 (jesli ktos ma jakies info o nim prosze podac)
Jest już kilka screnów (nie wiem jak się pisze ;) ) z fallouta 3. Wystarczy w www.google.pl wpisac fallout 3 i kilknać na zakładke obrazki. Fallout 3 będzie trójwymiarowy :D .
Co do bazy raidersów to najpierw wykup Tandi i idź do wodza po nagrode. Wróć i rozwal kolesia w najdalszym namiocie (jeśli masz szczeście to nikt nie usłyszy) weź od niego desert engla i amunicje. Póżniej idź do kolejnego namiotu i wybijaj ludzi aż skończy się walka. Ostatnia fala wrogów będzie z szefem więc najpierw go rozwal, a później będzie łatwo B) .
sorry za ortografie ;)
pabloxxl
25-07-2005, 21:11
A co do swojej wcześcniejsczej wypowiedzi zapomniałem dodać, że jeżeli masz dużo sczęścia (luck) to możesz na mapie trafić na jakiś bonus typu statek ufo czy odciśnięta stopa dinozaura :)
Też teraz gram w fallouta troche, obecnie jestem w bazie supermutantów.
@up
Luck głównie zwiększa szanse na criticala (o ile dobrze pamiętam)
@up
Luck głównie zwiększa szanse na criticala (o ile dobrze pamiętam)
...jak i na napotkanie niezwyklych miejscowek na mapie. W 1 czesci o ile pamietam mozna bylo spotkac farme moo moo etc. W 2 czesci wielka rybe, kawiarenke gdzie byl tayson, krola artura i ekipe i wiele wiele innych. Niestety jesli raz sie napotka dana miejscowosc i sie z niej wyjdzie nie ma jej wiecej na mapie.
edit: @down - fakt moj blad. Zdazaja sie wyjatki ale wiekszosc z nich znika.
Yoh Asakura
30-07-2005, 22:28
...jak i na napotkanie niezwyklych miejscowek na mapie. W 1 czesci o ile pamietam mozna bylo spotkac farme moo moo etc. W 2 czesci wielka rybe, kawiarenke gdzie byl tayson, krola artura i ekipe i wiele wiele innych. Niestety jesli raz sie napotka dana miejscowosc i sie z niej wyjdzie nie ma jej wiecej na mapie.
Mylisz się.W F2,po trafieniu np. do Lost Dreams Cafe (czy coś takiego) MOŻNA tam wrócić gdyż masz to zaznaczone na mapie.Tak samo jak ten most,z tym kolesiem co atakuje krowami,tam także da się wracać.
Co do F3,po tym jak przejęła go firma która zrobiła Morrowinda to cóż,raczej już tego nie kupie,to być zbyt "Morowindowe",oni nie potrafią zrobić prawdziwego Fallaouta...
Cahir Mawr Dryffryn
31-07-2005, 09:33
:confused: ech... musze odzyskać tą tandi... i pojechałem do raidersów no i jak mam ich zabić bo ciągle mnie zabijają ;( :( kupiłem Iana ale to nic w praktyce nie daje... jakieś taktyki?
Najlepiej jest wejsc najpierw do namiotu na prawo i troche w góre. Zabijasz tam goscia i zachodzisz obóz od prawej strony. Wtedy wchodzisz do domku i zabijasz kolejnego. Wtedy wszyscy zaczną się złazić. Musisz jak najszybciej zabić szefa, bo ma karabin a ten potrafi serią ponad 100 wyjechać więc już problemów nie będzie.
Jest to stosunkowo proste, wymaga jedynie odpowiedniej taktyki. Zacznij od namiotu położonego najdalej od głównego budynku. Siedzi tam pojedynczy strażnik. Kropnij go (najlepiej podejdź jak najbliżej i w gały z guna), a następnie przerwij walkę - inni renegaci są oddaleni i pewnikiem nie usłyszą walki. Zabierz i załóż zbroję zabitego, weź też amunicję i gnata. Teraz podbiegnij do namiotów po lewej i jak wyżej. Prawdopodobnie teraz wszyscy z głównego budynku ruszą na ciebie. Kluczem do zwycięstwa jest siedzenie w namiocie. Teraz Khanowie muszą atakować pojedynczo, a ty po prostu wal w gały każdego, kto stanie w wejściu do namiotu. W razie braków amunicji, przeszukuj zabitych. Warto też uzbroić się w coś lepszego od pistoletu 10mm. Jak najszybciej zabierz któremuś z zabitych Desert Eaglea. Po skończonej walce powinieneś się rozejrzeć. Wykorzystując Iana jako muła, weź ze sobą wszystkie spluwy, zbroje i co tam jeszcze. W głównym budynku jest schowanych parę przydatnych rzeczy, koniecznie też przywłaszcz sobie metalową zbroję Garla... 8o 8o 8o
Gdzie teraz mam się udac?
Po zabiciu gangu najrozsądniej jest się udać do Junktown... B)
@down
Przyznaje się...
Baron Kaldrick
02-08-2005, 09:32
@up
Mógłbyś chociaż napisać, że ten tekst skopiowany został po chamsku z CD-A....
Moja postać wygladala jakos tak (nie pamietam ile bylo pointsow)
str:7
per:8
kon:7
ag:10
Int: 8
luck:2
charisma:2
I specjale
Ten co daje +1 do kazdej cechy zapomnialem jak sie nazywa
small frame
umiejetnosci
small guns
energy weps (kochana turbo plazmowka)
unarmed (komu w morde)
Taka postac wymiata podczas gry all ststsy ma big chociaz male umiejentnosci i i udzwig. Wyproboj ja xD
Kaktusior
06-08-2005, 01:02
W sumie to nawet jej nie trzeba odbijac (Tandi z obozu Raidersow) ale jesli ktos chce przejsc gre "od deski do deski" to mozna :)
Jak chcesz miec szybko lepsza bron od swojego pistoletu 9mm (wcale nie jest taki zly) to mozesz sprobowac ukrasc strzelbe straznikowi w tej smiesznej 1 wiosce-domu Tandi (nie pamietam jak dokladnie sie pisalo nazwe wiec wolalem nie ryzykowac, chyba wszyscy wiedza o co chodzi) podniesie to "troche" twoja sile ognia... jak chcesz mozesz tez poszukac na mapie HUB i tam pokombinowac z eskortowaniem karawan... (dosc sporo kasy) a dopiero potem odbic Tandi... (nie ucieknie hehe).
Co do postaci troche eksperymentowalem i w sumie najlepiej wyszla mi postac walczaca wrecz :) tzn. bronia biala (biegalem z takim fajnym tluczkiem do miesa :D ) hity wchodzily po 100 srednio ;p
Dobra panienki, a teraz sluchajcie:
Oto sposoby zeby uwolnic Tandi:
1. Rozwalić wszystkich.
Po prostu wymorduj wszystkich na spółę z Ianem. Jak jesteś za słąby to poexpij na pustyni. Potem pozbieraj 14 pancerzy, bo staną się one twoim glownym majątkiem na pewien okres czasu. W HUB wymien je na Combat Armor.
2. Wyzwać szefa.
Mozesz wyzwac szefa na pięsci. Tylko pamiętaj ze on ma stalowy pancerz. Jesli sie przedtem naćpasz sterydów i Psycho, to masz spore szanse. Po wygranej loot z Garla (szefa) jest twój.
3. Ubłagać szefa.
Możesz powiedzieć, że to co robi jest złe. Jesli masz wysoką CHaryzmę, która jest w grze CHOLERNIE WAŻNA to Garl (szef) kupi ten syf. Powie "bierz laske i spier.ekem". Jak pokazesz mu sie jeszcze raz na oczy to zaatakuje.
4. Przekupic szefa.
Tandi mozesz wykupic za kase lub przedmioty, tak jak kazdy inny item. Jesli w pierwszej tranzakcji nie uda Ci sie opłacić, Garl sie wkurzy ze marnujesz mu czas i zaatakuje.
5. Zastraszyć szefa.
Jeśli wparujesz do obozu Khanów (:)) w skórze, w środku nocy i będziesz groźny oraz będziesz posiadał wysoką CHaryzmę, która jest w grze CHOLERNIE WAŻNA, to cały gang łącznie ze Garlem uzna Cię, za "Dłoń Śmierci" - zmarłego brata Garla. Zwykli żołdacy będą uciekać, a z Garlem, ktory zaczyna rozmowę słowami "I killed you!.." możesz robić co chcesz. Ofkorz musisz grać facetem.
6. Porwać Tandi.
Czyli poprostu włazisz do więzienia, otwierasz wytrychem drzwi i uciekasz północnym wyjściem.
7. Olać sprawę.
Uratowanie Tandi, jest questem drugorzędnym ;) Pozatym w dowolnym momencie gry mozesz sie cofnąć, by go dokończyć, nawet gdy masz już ten 21 poziom.
To wlasnie lubie w tej grze ze fabula nie jest do konca 'liniowa'..
Przeszedłem fallouta1 i 2 wiele wiele razy. Wiem o tej grze naprawde sporo.
A co do CHARYZMY - jak widzicie przydaje sie do wymigiwania sie w roznych glupich sytuacjach.
Ha - jesli masz wysoką charyzmę, mozesz powiedziec Masterowi pod koniec gry, ze to co robi jest złe, a mutanctwo nie jest wybawieniem świata tylko przekleństwem. Staruszek tak sie przejmie sie puści Cie wolno, a sam włączy zapalnik autodestrukcji. I jeszcze Ci podziękuje :)
SZCZĘŚCIE natomiast jest potrzebne do obliczania obrażeń, trafień krytycznych oraz w spotkaniach na pustyni i hazardzie.
Czlowiek o malym szczęsciu zginie pozarty przez ogromną liczbe Raidersów jaką spotka na pustkowiach.
Czlowiek o duzym szczęsciu znajdzie rozbite UFO i wejdzie w posiadanie Alien Blastera, najsilniejszego energy-gnata.
aha.. i prosze nie obrażać Iana, bo jak mu szczęście dopisze to jednym strzałem rozwala zdrowego Deathclawa.
Kaktusior
06-08-2005, 13:43
SZCZĘŚCIE natomiast jest potrzebne do obliczania obrażeń, trafień krytycznych oraz w spotkaniach na pustyni i hazardzie.
Tu sie zgodze ze swoim przedmowca
Czlowiek o duzym szczęsciu znajdzie rozbite UFO i wejdzie w posiadanie Alien Blastera, najsilniejszego energy-gnata.
Szczescie ma jakiekolwiek znaczenie (mowie o losowych spotkaniach nie o criticalach ;p ) jesli je podpakujesz do 9-10, ale samo szczescie nie wystarczy... trzeba miec podpakowana tez percepcje tak na 9-10.
aha.. i prosze nie obrażać Iana, bo jak mu szczęście dopisze to jednym strzałem rozwala zdrowego Deathclawa.
Ja tam dalej Iana uwazam za mula... na poczatku moze i sie przydaje ale potem jest zwyklym miechem armatnim :D . Jeszcze na dodatek pcha sie na linie ognia (co jest dla niego niezbyt przyjemne jak walisz z Miniguna czy Bazooki ;p ).
Statsy mojego chara :
Strength: 06
Perception: 05
Endurance: 10
Charisma: 05
Intelligence: 06
Agility: 08
Luck: 01 (tu olalem calkowicie...)
Perks:
Bonus HtH Attacks
Bonus HtH Damage(3)
Speaker
Skills:
Small Guns ..... 123%
Big Guns ....... 128%
Unarmed ........ 134%
Energy Weapons . 018% (tez olalem)
Melee Weapons .. 200%
pabloxxl
06-08-2005, 21:58
Ha - jesli masz wysoką charyzmę, mozesz powiedziec Masterowi pod koniec gry, ze to co robi jest złe, a mutanctwo nie jest wybawieniem świata tylko przekleństwem. Staruszek tak sie przejmie sie puści Cie wolno, a sam włączy zapalnik autodestrukcji. I jeszcze Ci podziękuje :)
Z tego co pamiętam Masterowi można było jescze przedstawić jakieś taśmy z nagraniami, to także powodowało że popełniał samobójstwo.
Kaktusior
14-08-2005, 01:19
Z tego co pamiętam Masterowi można było jescze przedstawić jakieś taśmy z nagraniami, to także powodowało że popełniał samobójstwo.
Wlasnie tez wiem ze jakas tasme sie mu pokazywalo ale nie pamietam jaka i z kad ja sie bralo ... moze wie ktos? chetnie sobie jeszcze pogadam z masterem :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.