zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wprowadzić test na noobostwo??

Karolex
24-07-2005, 19:59
Uważam że na początku grania w tibie powinno sie rozwiazac test czy się nie jest noobem ... Ja na każdym kroku spotykam pełno noobów ;/;/ a to przeszkadza w graniu X( Co o tym sądzicie? :D

Shinjix
24-07-2005, 20:01
Ja na każdym kroku spotykam pełno loli
Pierw dowiedz sie co to znaczy "lol" potem mysl o wprowadzeniu testow na n00bostwo

Loleq
24-07-2005, 20:04
yyy lol a noob to roznica, ale nawet dobry pomysl z tym testem ale komu bedzie chcialo sie go rozwiazywac? i pewnie dlatego by bylo mniej graczy. Moim zdaniem niech zostanie jak jest.

Master_Gepoxo
24-07-2005, 20:19
Lol=~smiech. lolek=~smieszny noob= idiota ,debil etc to wedlug ciebie nie jest roznica ??? pomysl zanim cos napiszesz!!

Pozdro

PS. Pomysl do (czterech liter!)

EDIT:@Loleq jak u ciebie to zadna roznica to znaczy ze jestes noobem stwierdzam to po nicku...

Edit2: Loleq looool myslisz ze zrobiles edita i swiecisz przedtem bylo co innego napisane edita zrobiles o 20:24 ..........

Dobra spadam z tego tematu!....................i nie wracam..

Karlos
24-07-2005, 20:25
dlaczego moze mu sie taki podoba? Na kazdym kroku rasisci. Ja tez moge powiedziec ze jestes n00bem bo piepszysz od rzeczy -.-'. Ale niby CZEMU mialbym (mialbys) oceniac czlowieka po nicku / 1 poscie.

Loleq
24-07-2005, 20:26
Lol=~smiech. lolek=~smieszny noob= idiota ,debil etc to wedlug ciebie nie jest roznica ??? pomysl zanim cos napiszesz!!

Pozdro

PS. Pomysl do (czterech liter!)

EDIT:@Loleq jak u ciebie to zadna roznica to znaczy ze jestes noobem stwierdzam to po nicku...

O co ci chodzi? przeciez napisalem ze noob i lol to roznica ej ty czytac nie umiesz?
Edit: OMG ty masz downa czy tylko udajesz? usunolem tylko usmieszek :P
Edit2:to chyba ty jestes noobem to mozna wywnioskowac po opisie
Lokacja : Carlin...(Miasto nOObow...) omg...

Pacek
24-07-2005, 21:24
małe sprostowanko, bo większość z was używa skrótów a nie wiedzą co one oznaczają
LOL to skrót angielski, a oznacza on leży ze śmiechu lay of lughing czy coś w tym stylu
ROTF- rool of the laughing czyli tarzać sie ze śmiechu

Iron
24-07-2005, 21:31
A wracając do testu to taka osoba co chciała by zacząć grać w tibie a niema o niej zadnego pojecia zniecheci sie bo jest noobem i nie rozwiaze testu. Przeciez jak założyłes swoja pierwsza postac na 100% jestem pewny ze byles noobem bo kazdy był i ciekawe czy byłoby ci miło jak byś sie dowiedział że niemozesz grac bo jestes noobem.To na tyle

Xyrius
24-07-2005, 22:21
bez obrazy - ale w każdym z nas jest troszkę n00ba :)
I choćbyśmy mieli 200lvl to czasem zdarza się zachowywać jak n00b. Zalezy tez co dla kogo znaczy n00b... A test ? Chetnie bym rozwiązał, ciekawe jest czym jeszcze n00b. Ale fakt że newbie playerze (nie n00by) tego testu by raczej nie rozwiązali, a nawet jak by się któryś odważył to by wyszło ze jest n00bem. Ale polecam zrobienie takiego testu, pomysł nie jest zły !

Loleq
24-07-2005, 22:22
nie kazdy byl noobem tylko jak juz to newbie ;)

Jumboss
24-07-2005, 22:32
Uważam że taki test to znakomity pomysł ale (!) powinien on byc do rozwiązania dopiero po zdobyciu np. 20 lvlu. Wtedy to człowiek (noob?) wie już o tibii co nieco i może dostać przepustkę do dalszego grania lub przymusowo zakończy granie w tibie. Jednak gdyby taki projekt został wprowadzony w życie boje sie że nasz ukochany CipSoft Team zwalniałby lub zmniejszał poziom trudności owego testu dla posiadaczy Premium Account, co mijało by sie z celem i było tragedią ;(

Czester
24-07-2005, 22:39
noob= idiota ,debil etc

Byl o tym Artykul wiec jakbys przeczytal bylo by git

a co do tematu jakbyscie chciali dac taki test cos w stylu zaznaczania odpowiedzi ? Taki test niema szans ktosby mugl sie zachowywac/pisac calkiem inaczej niszby zrobil to w normalnym rzyciu (tibijskim) a w sumie mimo isz to wkurza to powiem ze jest to nieodlacznom czescia gry tak samo jak zlodzieje i smierc wprowadza test i co to da ? nic wedlug mnie

Dreamersik
24-07-2005, 22:41
małe sprostowanko, bo większość z was używa skrótów a nie wiedzą co one oznaczają
LOL to skrót angielski, a oznacza on leży ze śmiechu lay of lughing czy coś w tym stylu

Jesli juz to Rotfl - rolling on the floor laughing(nie pamietam jak to sie pisze), czyli tarzac sie po podlodze ze smiechu.
@Topic:
1. Skoro wkur.wiaja cie nooby to nie graj =.=
2. A skad osoba dopiero zaczynajaca grac ma cos wiedziec o tej grze??
3. Zakladjac n00bowski temat sam wyszedles na n00ba.
4. N/C :P

Pyto
25-07-2005, 09:09
Mowisz o tescie na noobostwo, a dla mnie jestes noobem.

Chodzi mi o pokazanie faktu, ze testy te bylyby tendencyjne, bo niewiadomo jakie ew. pytania zamiescic.

Ktos wie o tym, ktos drugi nie wie, to jest noobem?

pytanie: Jak dojsc na demonie?
ktos nie wie = noob, nie moze grac?

przesada ;)

Adrian!
25-07-2005, 10:28
Edit: OMG ty masz downa czy tylko udajesz? usunolem tylko usmieszek :P

a mnie najbardziej rozwala jak wiara mowi "downie", "downa" co to wogole jest downie?
chyba chodzi o chorobe daun, ale nie pisze sie downie....boshe......no chyba ze sie myle.

btw. pomysł z testem nienajgorszy, tylko jak to sobie wyobrazasz?

edit:bobek5-napisałem że mogłem sie mylić :D

Repos
25-07-2005, 11:29
Ciekawe jak by taki test wygladał? Moze tak:

1. Widzisz, ze ktos ciagnie worek z lootem, co nalezy zrobic?
a) zostawic go w spokoju i nie kasc loota,
b) podbiec, ukrasc loota i krzyczec "noob" i "hunted"
c) podbiec, ukrasc loota i krzyczec "noob" i "hunted", a jak sie nie uda powywalac wszystko z baga na ziemie albo do wody i na odchodne krzyknac "lol"

2.Widzisz, ze jakis gracz trenuje, co nalezy zrobic?
a) zostawic w spokoju lub zapytac sie jak mu idzie
b) krzyknac "mines" i pozabijac potwory
c) zlurowac mu jakies bydle

3.Widzisz, ze jakies newbie nie moze zobie pradzic z potworem, co nalezy zrobic?
a) pomoc mu w miare mozliwosc
b) przyblokowac, tak aby padl
c) odszczelic newbie z sd

4.Potrzebujesz troche kasy, co robisz?
a) Sprzedajesz itemy, huntujesz itp
b) Okradasz innych i wszystko zawalsz na ja jakiegos high levela
c) Sapmujesz trade channel "Sell PACC- msg me, i need only aac and pass", i wszystkim rozpowiadasz, ze znasz wszystkich gmow, a jeden jest ojcem twojego nieslubnego brata.

itp.

Bobek5
25-07-2005, 11:51
3.Widzisz, ze jakies newbie nie moze zobie pradzic z potworem, co nalezy zrobic?
a) pomoc mu w miare mozliwosc
b) przyblokowac, tak aby padl
c) odszczelic newbie z sd
itp.

Prawie oplułem monitor ze śmiechu :D:D:D

Adrian!-mi się wydaje że tę chorobę nazwał i opisał John Down. A "daun" to spolszczenie...

Jak już ktoś musi mówić do kogoś daunie no to niech używa tej spolszczonej wersji bo do chorego (trochę głupio) musiałbyś zwrócić się "Down'ie" ...
Ale wywód :P

A co do tematu to żaden noob by tego testu nie rozwiązywał bo on myśli że jest boss i nie musi sprawdzać bo on myśli że noobem nie jest to po co mu taki test?

Maix
25-07-2005, 13:50
a niby na czym powinien polegać taki test? pytania typu jak zachowasz się w danej sytuacji(bez sensu) czy np ile walnie w ciebie dl jeśli masz:...(jeszcze bardziej bez sensu)

Lass
25-07-2005, 14:03

LOL - laughing out loud (tzn. że się głośno śmiejesz) albo lots of laugh (dużo śmiechu)

ROTFL - rolling on the floor laughing czyli tarza się ze śmiechu... jak tłumaczysz skróty to mógłbyś wiedziec co oznaczają... n/c

Topic:

A test na nooba odpada... chyba, żeby GM w przebraniu gracza obserwował kto kradnie etc. (jak zakamuflowana policja w bordowym polonezie lol)...

Bo odpowiedziec "zostawiłbym mu tego lootbaga" to każdy tak odpowie... a potem pójdzie kraśc dalej >.<

Vilya
25-07-2005, 14:13
Jakby miał taki test wyglądać, co? Pomysł niezły, ale to nie wszystko. Opracuj parę pytań to się ustosunkuję :P

Dylemat na temat loli czas rozwiązać.
LOL to skrót od angielskiego Lots Of Laugh - dużo śmiechu. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z noobem. Chyba jedynie to, że ich zachowanie śmieszy (chociaż częściej złości).

Edit:
@ Up: byłeś pierwszy :confused: