PDA

Pokaż pełną wersje : Wybory: 2005, Prezydent, Parlament i Eurokonstytucja.

Hjotszn
28-07-2005, 16:51
/edit/ciach

Konan
28-07-2005, 16:54
1. Donald Tusk
2. Platforma Obywatelska
3. Nie

Gufat III
28-07-2005, 16:55
Lech Kaczyński

Unia Polityki Realnej

Nie

Nie wiem czemu nie mamy podawać powodów, ale ok. No i głosowac nie będę, bo nie mam 18' lat, ale pisze na kogo bym głosował.

Hjotszn
28-07-2005, 16:55
/edit/ciach

Gufat III
28-07-2005, 17:02
Lech kaczyński - ponieważ jest to na dzień dziesiejszy najmniejsze zło jak dla mnie. Mógłbym jeszcze Korwina-Mikke wybrać albo Tuska, ale Tusk to pomyje po starych partiach, które już się wypaliły. Mikke jest przynmajmniej stały w poglądach, za co go cenie, nie zmienia zdania jak większość polityków, czyli przed końcem kadencji, ale ma conajmniejk dziwne pomysły.

Unia Polityki Realnej - Jak dla mnie najlepszy wybór, nie mówi się o nich, ale ta partia jest dla mnie najlepsza.

Cofam swoje nie... Źle zrozumiałem pomyliłem Eurokonstytucję z innym słowem więc wycofuję, bo nie mam pojęcia na temat Eurokonstytucji.
Tak więc:
Nie wiem.

Caer
28-07-2005, 17:26
Marek Borowski --- wcześniej byłem za Cimoszewiczem, ale...

SdPL

Nie

Temat o wyborze prezydenta już był.

Tasior
28-07-2005, 17:42
1. Cimoszewicz
2. Partia Emerytów i Rencistów
3. Tak

Nabity post nie jest zły

Starkey
28-07-2005, 22:25
1. Gdyby kandydował, to Artur Chludziński ;)
2. Zieloni 2004 ;)
3. Zdecydowanie nie, chyba, że wiązała by się z tym sekularyzacja państwa, legalizacja miekkich drug'ów itp. :P

Krzesław
28-07-2005, 22:32
1. Liwiusz Ilasz :p ( bo fajne brzmi) a na serio to Donald Tusk bo to jest najmniejsze zło!!! (Kaczyński świr, a Cimoszewicz komuch. O!)

2.Partia demokratyczna

3. Tak

Parys
28-07-2005, 22:42
1. Włodzimierz Cimosiewicz
2. SLD
3. Tak

Yoh Asakura
28-07-2005, 22:48
1.Henryka Bochniarz
2.Prawo i Sprawiedliwość
3.Nie

Plastex
28-07-2005, 22:49
1. Zbigniew Religa
2. Partia Emerytów i Rencistów(niech mają troche radości staruszkowie ;))
3. Za czym?

Teddy Burn
28-07-2005, 22:52
Jest 28 lipca 2005 rok.

1. Na kogo będziesz głosował w wyborach na prezydenta?

(Henryka Bochniarz, Marek Borowski, Leszek Bubel, Maciej Giertych, Liwiusz Ilasz, Lech Kaczyński, Jarosław Kalinowski, Janusz Korwin-Mikke, Andrzej Lepper, Jan Pyszko, Zbigniew Religa, Zbigniew Roliński, Maria Szyszkowska, Donald Tusk, Stanisław Tymiński, Adam Słomka)

2. Na kogo będziesz głosował w wyborach parlamętarnych? (Klub Parlamentarny Sojuszu Lewicy Demokratycznej, Klub Parlamentarny Platforma Obywatelska, Klub Parlamentarny Prawo i Sprawiedliwość, Klub Parlamentarny Polskiego Stronnictwa Ludowego, Klub Parlamentarny Socjaldemokracji Polskiej, Klub Parlamentarny Samoobrona RP , Klub Parlamentarny Liga Polskich Rodzin, Koło Parlamentarne Unii Pracy, Koło Poselskie Stronnictwa Gospodarczego, Koło Poselskie "Dom Ojczysty", Koło Poselskie Konserwatywno-Ludowe, Koło Poselskie Ruchu Katolicko-Narodowego, Koło Poselskie Porozumienia Polskiego, Koło Poselskie Ruchu Odbudowy Polski , Koło Poselskie Ruch Patrotyczny, Partia Demokratyczna, "OKO", Unia Polityki Realnej, Partia Emerytów i Rencistów, Inicjatywa dla Polski, [inna frakcja - podać] )

3. Czy jesteś za przyjęciem Eurokonstytucji? [tak, nie, nie wiem]

Dziękuje.

btw.

1. L. Kaczyński
2. Prawo i Sprawiedliwość
3. Nie wiem.
1. Leszek Bubel (hrhr)
2. PiS
3. Nie =)

Grue
28-07-2005, 23:00
1. Andrzej Lepper
2. Samoobrona
3. Tak

Dlaczego? Tak spadam z kraju na studia za granicą, a kraju już i tak nikt nie uratuje. Za dużo postkomuchów. Tylko dokończyć dzieło zniszczenia i odbudować Polske od podstaw... :P

Niewiem dlaczemu na Kaczyńskiego chcecie głosować. Lolek żeby zwalczyć przestępczość zamknął ponoć skateparki w W-awie -.-' .

PS!!!!. Wyraziłem swoją opinie. Mam do tego prawo. Nie jechać po mnie. (no chyba że masz ducha komunizmu w sobie xD). Pozdro dla psycholi xD

Matek
29-07-2005, 07:47
J
1. Na kogo będziesz głosował w wyborach na prezydenta?

Jeszcze do niedawna bylem pewien, ze nie bede glosowal;] Ale po tym co zobaczylem jak sie prezentuje samoobrona oraz cowyprawia Kaczynski (w wolnym kraju ogranicze dostep do pewnych rzeczy i ma beznadziejne 'pseudo-katilickie' poczucie wartosci) zmienilem zdanie. Zrobie wszystko, zeby kretyn Lepper nie wygral wyborow. Mam dwoch kandydatow: Religa - dlatego, ze potrafi mowic i niezle bronil polskiej sluzby zdrowia. Borowski - dlatego, ze jest zabojczo inteligetny. Jak kaczynski wygra wybory robie zamach. Jak lepper - ide do lkaidy.

2. Na kogo będziesz głosował w wyborach parlamętarnych?

zwsia mi to;]

3. Czy jesteś za przyjęciem Eurokonstytucji? [tak, nie, nie wiem]

To tez:D

Necron
29-07-2005, 08:03
Oczywiscie gdybym mógl:

1. Donald Tusk - Kaczyński i Cimoszewicz to świry, nie wiem czemu mają takie duże poparcie. Btw: Jak Bracia Kaczyńscy byli zdolni do kradzieży księżyca to zobaczcie co mogą zrobić z Polska :P A Tusk spoko zioom niee i fajne imie ma :)
2. UP
3. Tak

Gromnjir
29-07-2005, 12:09
Łatwiej bylo by mi powiedziec na kogo bym NIE glosowal... ale skoro trzeba to najprawdopodobniejszy wariant:

1. Cimoszewicz or Borowski
2. SDPL or... (wiem ze to duza rozbieznosc) PO
3. Tak

Dryb
29-07-2005, 13:28
1. Tusk
2. PO (4x TAK ROX!!!!)
3. Dunno

I tak nie moge głosować, jednak pelnoletnich zachecam do przejrzenia strony:
Referendum 2005 - Program PO (http://referendum2005.pl)

ludmo
29-07-2005, 13:49
1. Donald Tusk
2.PO/PiS
3. Nie

A teraz kilka słów komentarza:

Chciałbym dowiedzieć się jakie są argumenty przeciwko kandydaturze Lecha Kaczyńskiego? Dziwi mnie, że ktoś jeszcze chce głosować na SLD/SDPL, które skompromitowały się bardziej niż poprzednie rządy AWS/UW.

Eurokonstytucja - jeden z większych bubli jakie człowiek stworzył. Opasłe tomisko naszpikowane jakimś niezrozumiałym dla przeciętnego człowieka bełkotem.

Wiślaczek
29-07-2005, 14:03
1.Donald Tusk/Cimoszewicz
2.PO (LPR mowimy nie)
3.Tak(nie widze powodow zeby nie byc na nie)

ludmo
29-07-2005, 14:13
1.Donald Tusk/Cimoszewicz
2.PO (LPR mowimy nie)
3.Tak(nie widze powodow zeby nie byc na nie)

Ad 3 : A próbowałeś chociaż przeczytać ten twór nazywany "eurokonstytucją"? Jeśli tak to powiedz mi co z niego zrozumiałeś?

Wiślaczek
29-07-2005, 14:16
Pewnie sie zdziwisz ale ja przeczytalem.Wydaje mi sie ze ja zrozumialem.Zwiazku z tym?

Mialem troche wolnego czasu i wpare dni ja skonczylem.Po przyjezdzie z wakacji moga o niej podyskutowac.

ludmo
29-07-2005, 14:24
Pewnie sie zdziwisz ale ja przeczytalem.Wydaje mi sie ze ja zrozumialem.Zwiazku z tym?

Mialem troche wolnego czasu i wpare dni ja skonczylem.Po przyjezdzie z wakacji moga o niej podyskutowac.

Dlaczego miałbym się zdziwić? Wydaje Ci się, że ją zrozumiałeś - tzn. co zrozumiałeś? Potrafić wskazać głowne założenia, co ona tak dokładnie normuje, jaka będzie jej pozycja/ranga wśród panstw członkowskich i jaką bedze pełniła funkcję?

Matek
29-07-2005, 14:39
Dlaczego miałbym się zdziwić? Wydaje Ci się, że ją zrozumiałeś - tzn. co zrozumiałeś? Potrafić wskazać głowne założenia, co ona tak dokładnie normuje, jaka będzie jej pozycja/ranga wśród panstw członkowskich i jaką bedze pełniła funkcję?

Ok... a teraz ty powiedz. Przeczytale ja? Bo ona jest napisana takim samym jezykiem jak nasz arodzima;] Wiec co w zwiazku z tym:D

Zeby nie bylo: nie jestem ani za konstytucja ani przeciw... nie czytalem jej dokladnie..:D

Klimmek
29-07-2005, 14:52
Gdybym mógł głosować to:
1. Lech Kaczyński
3. Nie wiem.

Nevons
29-07-2005, 22:14
Jak bym mógł to by było tak:
1. L. Kaczyński
3. Nie

Sorcerer Maciek
29-07-2005, 22:22

Hahahah przeczytal 900 stron? Bredzisz. Zreszta jest napisana ciezkim, prawniczym jezykiem, watpie zebys zrozumial.

Nosfer Revelmaar
29-07-2005, 22:35
Głosować nie będe bo jesze mi trochę do 18 lat brakuje :p
ale:

1. Cimoszewicz

2. Nie mam pojęcia :(

3. Tak