Pokaż pełną wersje : co do GM
powiedzcie mi dlaczego GM się nie logujom jak np. dużo jest raportów
Teddy Burn
28-07-2005, 23:34
Czekaj, zaraz spytam o to jakiegos gma. Skad mamy to wiedziec?
Yoh Asakura
28-07-2005, 23:41
Ee,a skąd on ma do jasnej ciasnej wiedzieć kiedy jest dużo raportów ?GM to nie jasnowidz,to także zwykły człowiek =.="
powiedzcie mi dlaczego GM się nie logujom jak np. dużo jest raportówBo nie sa jasnowidzami i nie wiedza ze jest duzo raportow? A moze maja od tego Consulerow? A moze im sie nie chce ruszac tylka do jakiegos marudzacego FACC'a? A moze sie loguja (nie logujom) tylko maja prace tak ciezka jak nasi politycy i po prostu nie wyrabiaja ze wszystkim?
1. Nie mozesz wiedziec czy GM jest online. Swego czasu mozna bylo sprawdzic to na tibia.com, ale teraz juz ta mozliwosc zniknela.
2. GM-ow faktycznie zadko sie spotyka z dwoch prostych przyczyn:
a)Jest ich niewielu
b)Nie sa maszynami, nie moga siedziec 24h na dobe, ponadto z tego co wiem wszyscy sa duzo starsi od przecietnych graczy, co sprawia ze musza pracowac na siebie.
Teddy Burn
28-07-2005, 23:49
Bo nie sa jasnowidzami i nie wiedza ze jest duzo raportow? A moze maja od tego Consulerow? A moze im sie nie chce ruszac tylka do jakiegos marudzacego FACC'a? A moze sie loguja (nie logujom) tylko maja prace tak ciezka jak nasi politycy i po prostu nie wyrabiaja ze wszystkim?
Mi sie zdaje, czy przed chwila zdyskryminowales posiadaczy FACC?
Mi sie zdaje, czy przed chwila zdyskryminowales posiadaczy FACC?
Nikt nie bedzie sobie zyl wypruwal dla kogos kto za to nie placi. Ponadto wsrod ludzi z paccem jest o wiele mniej kretynow(moze dlatego ze zamowienie go wymaga jakiejkolwiek inteligencji).
Teddy Burn
28-07-2005, 23:55
Nikt nie bedzie sobie zyl wypruwal dla kogos kto za to nie placi. Ponadto wsrod ludzi z paccem jest o wiele mniej kretynow(moze dlatego ze zamowienie go wymaga jakiejkolwiek inteligencji).
Przeciez musza jakos zachecic faccow do kupienia pacca? A z tymi kretynami, to chyba nie tak, ze to sami wyksztalceni ludzie ;)
Bo nie sa jasnowidzami i nie wiedza ze jest duzo raportow? A moze maja od tego Consulerow? A moze im sie nie chce ruszac tylka do jakiegos marudzacego FACC'a? A moze sie loguja (nie logujom) tylko maja prace tak ciezka jak nasi politycy i po prostu nie wyrabiaja ze wszystkim?
może i nie mogą wiedzieć czy jest dużo raportów ale powinni się zalogować gdzieś co 2 godz albo counsellor co 2 godz sprawdzić
Teddy Burn
28-07-2005, 23:57
może i nie mogą wiedzieć czy jest dużo raportów ale powinni się zalogować gdzieś co 2 godz albo counsellor co 2 godz sprawdzić
Co dwie godziny? 00.00, 02.00, 04.00?? Jestem za -..-
Nie rozumiecie, ze oni tez maja swoje zycie?
Przeciez nie beda siedziec 24h na dobe zeby sprawdzac miliony jakis glupich skarg w stylu: GN plx halp me Rat thief my gp!!!
Pomyslcie troche zanim cos napiszecie. :/
Nitk ich nie prosil aby zostali GM'ami ... jesli sie nie wyrabiaja bo maja "swoje zycie" moze powinni zwolnic miejsce dla innych? Tez o tym wczoraj myslalem :/ GM'ow jest 36(?) to moze powinni wyznaczyc im ze jeden GM ma np 2 swiaty to sprawdzania i innymi sie ma nie zajmowac nawet i poprostu sprawdzac te 2 swiaty co jakies 2-3 godzinki....w koncu to jego "praca", chyba nie zostal GMem tylko po to zeby mowic swoim zwyklym charem"Stop pushing me or i will ban you" albo "this is my floor! get out!" a z takim zachowaniem nie raz sie spotkalem na Premii.
PS. To samo sie tyczy nowego update(ale sie czepiam :/) zamast wymyslac jakies glupie soul points zeby niby "zapobiegac" farmie afkerow poporstu powinni pogonic GMów do roboty :/ w VIP mam wpisane postacie kazdego GMa na Harmonii a nie widzialem zeby ktokolwiek zalogowal sie od 3 dni :/ (a siedze na tibii od 10 rano do ok 6 nastepnego dnia)
@edit
i niech nikt mi nie wciska ze GMy maja pelne rece roboty bo smiechem pozabijam :/ (to i tak nie prawda ... niby co takiego robia? kasuja tematy na forum tibia.com? wydaje mi sie ze pozadek w grze jest "troche" wazniejszy niz forum)
@Domelas
A skąd ty wiesz że jest dużo raportów. Przypuszczam że kiedy ty cos reportowałeś nie było gm, a teraz uważasz że niema ich kiedy jest dużo raportów.
Kiedyś było 2 gm online i zareportowałem gracza po godzince wylogowali sie. I nic :P no cush pech
@PinGOnE
Myslisz ze kolejni Gmowie beda miec wiecej czasu? Nikt na gm'a nie wybierze jakiegos nastolatka tylko dlatego ze ten moze duzo czasu spedzac w grze. Obecna ekipa jest sprawdzona i nikt nie zechce jej zmieniac, szczegolnie po aferach ze stronniczymi gm'ami.
@Domelas
A skąd ty wiesz że jest dużo raportów. Przypuszczam że kiedy ty cos reportowałeś nie było gm, a teraz uważasz że niema ich kiedy jest dużo raportów.
Kiedyś było 2 gm online i zareportowałem gracza po godzince wylogowali sie. I nic :P no cush pech
wiem i jusz kiedyś koledzy co miałem na vipach napisali wszyscy raport i niektórzy z kolegów z vipów też napisali raport a napewno ktoś inny jeszcze napisał raporty
Przypuszczam ze 10 osob okolo napisalo, a na 900 zalogowanych to nie jest duzo. :) Wogole GM zachowuja sie jakby olali troche sprawe. Jak bedzie online to zobacz gdzie jest, najczescie siedza Far to the South (jak siedze w carlin przy chatce) Czyli na ich legendarnej wyspie :P
Oblivioner
29-07-2005, 18:23
wg mnie te reportowanie to duzy niewypał poniewaz ktos cos zreportuje a nikogo nie ma kto moze to odebrac a potem jush nikt sie nie dowie ze byl report......powinno byc cos w stylu listów.....ze wysylasz list ze swoim reportem do jaskiegos miejsca (cos w stylu gm's and cunselor"s office) ze tam by bylo jkaies wspólne "depot" i gdy by wchodzili to by to odbierali ..proste :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.