PDA

Pokaż pełną wersje : co do GM

Domelas
28-07-2005, 23:32
powiedzcie mi dlaczego GM się nie logujom jak np. dużo jest raportów

Teddy Burn
28-07-2005, 23:34
Czekaj, zaraz spytam o to jakiegos gma. Skad mamy to wiedziec?

Yoh Asakura
28-07-2005, 23:41
Ee,a skąd on ma do jasnej ciasnej wiedzieć kiedy jest dużo raportów ?GM to nie jasnowidz,to także zwykły człowiek =.="

Magus
28-07-2005, 23:46
powiedzcie mi dlaczego GM się nie logujom jak np. dużo jest raportówBo nie sa jasnowidzami i nie wiedza ze jest duzo raportow? A moze maja od tego Consulerow? A moze im sie nie chce ruszac tylka do jakiegos marudzacego FACC'a? A moze sie loguja (nie logujom) tylko maja prace tak ciezka jak nasi politycy i po prostu nie wyrabiaja ze wszystkim?

Gangrel
28-07-2005, 23:47
1. Nie mozesz wiedziec czy GM jest online. Swego czasu mozna bylo sprawdzic to na tibia.com, ale teraz juz ta mozliwosc zniknela.
2. GM-ow faktycznie zadko sie spotyka z dwoch prostych przyczyn:
a)Jest ich niewielu
b)Nie sa maszynami, nie moga siedziec 24h na dobe, ponadto z tego co wiem wszyscy sa duzo starsi od przecietnych graczy, co sprawia ze musza pracowac na siebie.

Teddy Burn
28-07-2005, 23:49
Bo nie sa jasnowidzami i nie wiedza ze jest duzo raportow? A moze maja od tego Consulerow? A moze im sie nie chce ruszac tylka do jakiegos marudzacego FACC'a? A moze sie loguja (nie logujom) tylko maja prace tak ciezka jak nasi politycy i po prostu nie wyrabiaja ze wszystkim?
Mi sie zdaje, czy przed chwila zdyskryminowales posiadaczy FACC?

Gangrel
28-07-2005, 23:53
Mi sie zdaje, czy przed chwila zdyskryminowales posiadaczy FACC?

Nikt nie bedzie sobie zyl wypruwal dla kogos kto za to nie placi. Ponadto wsrod ludzi z paccem jest o wiele mniej kretynow(moze dlatego ze zamowienie go wymaga jakiejkolwiek inteligencji).

Teddy Burn
28-07-2005, 23:55
Nikt nie bedzie sobie zyl wypruwal dla kogos kto za to nie placi. Ponadto wsrod ludzi z paccem jest o wiele mniej kretynow(moze dlatego ze zamowienie go wymaga jakiejkolwiek inteligencji).
Przeciez musza jakos zachecic faccow do kupienia pacca? A z tymi kretynami, to chyba nie tak, ze to sami wyksztalceni ludzie ;)

Domelas
28-07-2005, 23:56
Bo nie sa jasnowidzami i nie wiedza ze jest duzo raportow? A moze maja od tego Consulerow? A moze im sie nie chce ruszac tylka do jakiegos marudzacego FACC'a? A moze sie loguja (nie logujom) tylko maja prace tak ciezka jak nasi politycy i po prostu nie wyrabiaja ze wszystkim?

może i nie mogą wiedzieć czy jest dużo raportów ale powinni się zalogować gdzieś co 2 godz albo counsellor co 2 godz sprawdzić

Teddy Burn
28-07-2005, 23:57
może i nie mogą wiedzieć czy jest dużo raportów ale powinni się zalogować gdzieś co 2 godz albo counsellor co 2 godz sprawdzić
Co dwie godziny? 00.00, 02.00, 04.00?? Jestem za -..-

Druid
29-07-2005, 00:12
Nie rozumiecie, ze oni tez maja swoje zycie?
Przeciez nie beda siedziec 24h na dobe zeby sprawdzac miliony jakis glupich skarg w stylu: GN plx halp me Rat thief my gp!!!

Pomyslcie troche zanim cos napiszecie. :/

PinGOnE
29-07-2005, 02:58
Nitk ich nie prosil aby zostali GM'ami ... jesli sie nie wyrabiaja bo maja "swoje zycie" moze powinni zwolnic miejsce dla innych? Tez o tym wczoraj myslalem :/ GM'ow jest 36(?) to moze powinni wyznaczyc im ze jeden GM ma np 2 swiaty to sprawdzania i innymi sie ma nie zajmowac nawet i poprostu sprawdzac te 2 swiaty co jakies 2-3 godzinki....w koncu to jego "praca", chyba nie zostal GMem tylko po to zeby mowic swoim zwyklym charem"Stop pushing me or i will ban you" albo "this is my floor! get out!" a z takim zachowaniem nie raz sie spotkalem na Premii.

PS. To samo sie tyczy nowego update(ale sie czepiam :/) zamast wymyslac jakies glupie soul points zeby niby "zapobiegac" farmie afkerow poporstu powinni pogonic GMów do roboty :/ w VIP mam wpisane postacie kazdego GMa na Harmonii a nie widzialem zeby ktokolwiek zalogowal sie od 3 dni :/ (a siedze na tibii od 10 rano do ok 6 nastepnego dnia)

@edit
i niech nikt mi nie wciska ze GMy maja pelne rece roboty bo smiechem pozabijam :/ (to i tak nie prawda ... niby co takiego robia? kasuja tematy na forum tibia.com? wydaje mi sie ze pozadek w grze jest "troche" wazniejszy niz forum)

Necron
29-07-2005, 06:46
@Domelas
A skąd ty wiesz że jest dużo raportów. Przypuszczam że kiedy ty cos reportowałeś nie było gm, a teraz uważasz że niema ich kiedy jest dużo raportów.

Kiedyś było 2 gm online i zareportowałem gracza po godzince wylogowali sie. I nic :P no cush pech

Gangrel
29-07-2005, 10:47
@PinGOnE

Myslisz ze kolejni Gmowie beda miec wiecej czasu? Nikt na gm'a nie wybierze jakiegos nastolatka tylko dlatego ze ten moze duzo czasu spedzac w grze. Obecna ekipa jest sprawdzona i nikt nie zechce jej zmieniac, szczegolnie po aferach ze stronniczymi gm'ami.

Domelas
29-07-2005, 10:53
@Domelas
A skąd ty wiesz że jest dużo raportów. Przypuszczam że kiedy ty cos reportowałeś nie było gm, a teraz uważasz że niema ich kiedy jest dużo raportów.

Kiedyś było 2 gm online i zareportowałem gracza po godzince wylogowali sie. I nic :P no cush pech

wiem i jusz kiedyś koledzy co miałem na vipach napisali wszyscy raport i niektórzy z kolegów z vipów też napisali raport a napewno ktoś inny jeszcze napisał raporty

Necron
29-07-2005, 18:12
Przypuszczam ze 10 osob okolo napisalo, a na 900 zalogowanych to nie jest duzo. :) Wogole GM zachowuja sie jakby olali troche sprawe. Jak bedzie online to zobacz gdzie jest, najczescie siedza Far to the South (jak siedze w carlin przy chatce) Czyli na ich legendarnej wyspie :P

Oblivioner
29-07-2005, 18:23
wg mnie te reportowanie to duzy niewypał poniewaz ktos cos zreportuje a nikogo nie ma kto moze to odebrac a potem jush nikt sie nie dowie ze byl report......powinno byc cos w stylu listów.....ze wysylasz list ze swoim reportem do jaskiegos miejsca (cos w stylu gm's and cunselor"s office) ze tam by bylo jkaies wspólne "depot" i gdy by wchodzili to by to odbierali ..proste :]