Pokaż pełną wersje : Update nie!
Mam pomysl dotyczacy napisania jakiegos emeila do Cipsoftu dotyczace najblizszego Update. Pomysl z "soul points" jest wedlug mnie bardzo zly. Osoby, które także uważają tak jak ja, że to jest denny pomysł proszę o podpisywanie sie tu. Oraz prosiłbym, jeżeli ten pomysł wypali aby ktoś zanający dobrze angielski napisał list i zrobił listę osób z polski, które nie chcą takiego pomysłu.
Teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!! Druidzi z malymi lvlvami beda chodzic zeby zbierac soul points a wiec expowiska beda przepelnione. i co mamy chodzic np. na gs'y????
I tak nic ci to nie da -.- zaspamujesz tylko im poczte :P I tak nic nie zmienia bo kilka osob z polski niechce...
Gówno to da. CipSoft wie z sond, że takie rozwiązanie będzie najlepsze.
A mi się Soul Points podoba :) To nie będzie tak, że będziecie siedzieć przez całe życie na rotach... zabijecie ich z 40, wracacie pod depot, robicie z 3 bp hmm, wracacie na roty, zabijacie 40, wracacie pod depot, robici 3 bp hmm... itd...
kto odpowiadal na te sondy;/ teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!!
Lightblader
29-07-2005, 09:13
Taaa... Cip softu nie interesują głosy pojedyńczych osób, oni chą by było mniej afkerów, macro userów itp. Więc nie twój pomysł nie wypali.
Patimrok
29-07-2005, 09:15
przed każdym update ktoś narzeka -.- nikt Ci nie karze grać, nie chcesz to nie graj!
dziadbab
29-07-2005, 09:16
Bez sensu...
Bo jesli nie ma gdzie expic bo wszystko jest zajete to gdzie mam zdobywac te soul pointsy ? heh?
Moim zdaniem sorcerzy i druidzi maja najgorzej w tym update :) .. palkowie terz maja zle ze speary beda im znikaly ... ale zobaczymy jak to bedzie moze cipsoft tak to zrobi ze tibia bedzie ciekawsza:P ... i niebedzie dygawy ze po drodze spotkamy zlurowanego gs :)
Ps. Oby runki były tanie :)
Winged Vallor
29-07-2005, 09:36
Ludzie dajcie sobie spokój ... Co płaczecie teraz że nie będziecie mogli zostawić 10+ druidów na macro i zgarniać kase? Albo że się skończy afk-owanie pallem < i bardzo dobrze >.Sam gram sorciem i się ciesze z tego update-u. A już wogóle problem lurowania zostanie usunięty < :) >. Troche uczciwości...
Knight Simon Dark lord
29-07-2005, 09:40
wg mnie najlepsze rozwiązanie z updatem jest z lurowaniem do teraz strach iść drogą thais-DB-venore a po updatcie może zrobili to też po części by nie było "teleport plz gs under db" może zmniejszy to ilość ludzi mówiących coś takiego i venore nie będzie miastem tylko dla h-lvli (nie mówie zawsze) co do soul points mi się podoba będzie mniej macro userów tak samo z przynętą nie będzie rybaków albo z krzesłami w paczkach w zestawie do samodzielnego montażu ;) tylko mi sie wydaje że CIPsoft troche popiera knightów wprawdzie oni nie mają wysokiego mlvl ale oni nie mają nic na szkode:
paladyn:bolty strzały kupować trzeba + pod updatcie rozpadające się speary
sorc:runy,skille słabe,mało kasy +soul points w updatcie
knight:mały mlvl,kasa na uhy
i zobaczcie na to z tej strony jaką napisałem ale się rozpisałem
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=43796
Nothing more to say ~~
Bloody claw
29-07-2005, 09:41
a co, nie pasi ci że nie będziesz mógł tbi używać? Farma drutów w piach?
wyraźnie jest napisane że osoby grające normalnie nie będą miały najmniejszych problemów z soul points.
Ja się z update bardzo cieszę, gdyż znudziło mnie że podbijają do mnie nooby na 12-13 lvl i mówią że mam ***owy magic
:cup:
btw. mi sie zdaje że tera uhy ostro w góre pójdą na niektórych światach
nie rozumiecie że teraz 20% graczy na serwerach to RUNEMAKERZY ?! (nawet więcej niż 20%). Więc serwery się zwolnią ! I będzie gdzie expić więc co tam tyle gadacie ! Nie podoba wam sie ? NIE GRAJCIE ! Cóż za problem ?
@up
Ziomuś, ci uhmakerzy powodowali to, że był szybszy respawn w Tibii, bo było większe zapełnienie serwera. I nie pierdziel głupot ze zmniejszy sie ilosc expiacych- wprost przeciwnie -kazdy grajacy drut i mag zacznie expi, a wszystkie kopalnie rotow i innego shitu beda zajete, to wtedy co?! Napiszesz list do cipsoftu ze ich update jest zly bo nie ma gdzie expic, nie - pojdziesz grac w noge na rl :D
Jezus Maria, skąd Ci ludzie mają takie pomysły?
Urządź najlepiej weto ludowe -.-
I tak CipSoft na to leje, czy mu wyślesz maila czy też nie.
Kolejny bez sensowny temat, po co wy je zakładacie, przeciez zadne listy itp NIC NIE DAJA, wbijcie sobie to do głowy.
@Dark Simon Knight
Widze ze rozumujesz w zlych kategoriach. Wprowadzane zmiany nie sa kara dla poszczegolnych profesji. Jest to proba ograniczenia oszustwa. Teraz zeby potrenic pall nie moze afkowac, farmy druidow tez sie skoncza. Co CipSoft mial zrobic zeby ograniczyc afkowanie knightom? Gdyby bron wrecz sie rozpadala knight nie moglby normalnie expic.
@topic
Wszyscy uczciwie grajacy sa zadowoleni z wprowadzonych zmian. Uhow i tak bedzie tyle samo, bo nikt nie zrezygnuje z tak dochodowego zajecia.
Gufat III
29-07-2005, 10:40
Nie będzie już gługich exevo mort hur testów przed depo w ab... Teraz wszyscy będą robić runy na rotach... No cóż, rozwiązanie złe ale nic nie poradzimy.
Mi sie wydaje, że ocenianie tego jak to bedzie po updacie jest nie na miejscu w momencie kiedy znamy tylko teorię nowych rozwiazań!! Pczekajmy jeszce troche, zobaczmy jak to bedzie wygladac w praktyce. B)
Mi osobiście sie podobaja nowe rozwiazania :) Ograniczy to w pewien sposób wieczne afk drutów i sorców itd. :P
A pisanie listów jest (lekko powiedziane) głupie !!
Soul points no!!!!
Ceny uhow beda ogromne!!!!!!!!!!!
Bedzie za malo miejsc do expienie na rotach. Chyba ze jaskinie zostana powiekszone i dodane nowe ciekawe miejsca!!!
Reszta pomyslow jest super
Może poczekacie do update i wtedy będziecie się wypowiadać? Smb (aka "pozżeralem-wszystkie-mózgi") już wie, że update będzie zły. Skąd ty to, do cholery, wiesz? Skąd wiecie jak to będzie z sp? Może pójdziesz na roty, nabijesz z 200sp i zrobisz 3bp run.
Soul points no!!!!
Ceny uhow beda ogromne!!!!!!!!!!!
Bedzie za malo miejsc do expienie na rotach. Chyba ze jaskinie zostana powiekszone i dodane nowe ciekawe miejsca!!!
zostaną dodane nowe miejsca zapomniałeś o dżungli?
@up
ci uhmakerzy powodowali to, że był szybszy respawn w Tibii, bo było większe zapełnienie serwera.
Jak masz PACC-a i się zawsze wbijesz, to sobie możesz tak gadać :evul: ... Co innego jak ktoś musi czekać 2 godziny w kolejce na zalogowanie się 8o ...
Soul points no!!!!
Wy chyba nie umiecie czytać ze zrozumieniem !!!
>>Soul points będzie się zdobywać poprzez zabijanie potworów dających równa lub wiekszą ilośc punktów doświadczenia niż nasz poziom (n.p lvl 40 dostanie soul points tylko za zabicie rotworma lub czegoś mocniejszego)<<
To nie znaczy, że aby robić runki to trzeba zabijac tylko roty !!! Jeżęli masz 9 lvl to jak zabijesz cave rata(10 exp) to dostaniesz te sl !! Ale jak zabijesz rota to dostaniesz wiecej sl (najprawdopodobniej 4 razy wiecej) Nie dostaniesz sl kiedy zabijesz potwroka który daje mniej expa niż twój lvl, to nie dostaniesz sl !!
I jeszcze jedno !! Poczekajcie z tym ocenianiem nowego updata, do momentu kiedy zobaczycie czym on naprawde jest !!!!
Vanhelsen
29-07-2005, 15:26
Mam pomysl dotyczacy napisania jakiegos emeila do Cipsoftu dotyczace najblizszego Update. Pomysl z "soul points" jest wedlug mnie bardzo zly. Osoby, które także uważają tak jak ja, że to jest denny pomysł proszę o podpisywanie sie tu. Oraz prosiłbym, jeżeli ten pomysł wypali aby ktoś zanający dobrze angielski napisał list i zrobił listę osób z polski, które nie chcą takiego pomysłu.
Teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!! Druidzi z malymi lvlvami beda chodzic zeby zbierac soul points a wiec expowiska beda przepelnione. i co mamy chodzic np. na gs'y????czytałeś co tam pisało? postacie grające normalnie, nie bedą miały żadnych problemów z SP... tylko uh-makerzy będą mieli, więc uh-makerom mówimy papa. Dlaczego hig-lev druid nie będzie już grać? wręcz przeciwnie, skoro runki bedą u NPC, np: bp uh za 5k, to spokojnie druidzi moga podniesc cene uhów do 4k! a więc czysty zysk!
Będzie tyle samo drutów na expowikach ile jest teraz, watpie, by cheaterowi, który ma 20 uhmakerów bedzie się chciało iśc nimi po expowiskach...
p.s. domyślam się, dlaczego ci to się nie podoba :D
Zartan of Iridia
29-07-2005, 15:33
NIE NO LUDZIE TO TOTALNY BEZSENS Z TYMI SOUL POINTS. BEDZIEMY CHODZIC NA GOBLINY I BEZSENSOWNIE JE MORDOWAC ABY STAC SIE LEPSZYMI MAGAMI TO BEZNADZIEJNE ... CZEMU CIPSOFT NIE ZAPYTA O ZDANIE DRUIDOW I CZARODZIEJI KTORZY PRZESTANA GRAC W TIBIE ???? iJESTEM SORKIEM DOPIERO CO CIESZE SIE SD, A TU NAGLE MI CIPSOFT PSUJE ZABAWE Z GRANIA W TIBJIE . JEZELI TO WEJDZIE W ŻYCIE TO BARDZO DUZO OSOB NAPEWNO PRZESTANIE GRAC. TRZEBA COS Z TYM ZROBIC (ale jak... :( )
pabloxxl
29-07-2005, 15:43
Nie wiem w czym wy macie problem. Jeżeli ktoś gra normalnie, to nie stoi cały dzień przed depo, bo legalnie jest to praktycznie niemożliwe. Jeżeli ktoś używa makr, ma farmy druidów poroztawianie po całym wybrzeżu, to ma za swoje :).
Cenu uhów nie pójdą w góre. W tibii panuje zasada wolnorynkowa, cena nie jest ustalana przez sprzedawców, tylko wynika z zasady popytu i podaży. A raczej nie wieże w to, żeby ludzie zaczeli kupować uhy po 5k w sklepach, skoro mogą je mieć za 2k u druta.
Don_vadim
29-07-2005, 15:50
LUDZIE
conajmniej 50% postaci przy pelnym zapelnieniu servera to druidzi grajacy na MC -.-
wiec teraz widac po waszych glosach jacy jestescie - "ja nie chce SP bo nie bede mogl uhmakera postawic na cala noc i zgarnac kasy !"
i bardzo dobrze wreszcie kazdy bedzie miec rowne szanse w tej grze -.-
popaczcie na to z innej strony - w godzinach szczytu bedzie na serverze po 500-600 osob - powod ? - brak mc...
pozatym beda podobno sklepy z runkami i mozecie sie najwyzej modlic aby ceny byly male i dalo sie jeszcze runki sprzedawac
co do spearow - halo kto mowil ze TYLKO SPEARY beda mialy SZANSE na znikniecie ? przeciez wyraznie jest napisane ze beda mialy to tez shurikeny i throwing knife - do tej pory one zawsze znikaly...
popatrzcie na ten update tez z innej strony - kazdy bedzie mogl wytaczac lootbagi bo wyraznie jest napisane ze bedzie dalo sie ropowac przez inne itemy lezace na rope place
ja tam nie narzekam nawet ciesze sie z nadchadocego update - koniec lurowana koniec nieuczciwosci i mc -.-
Kodi of Galana
29-07-2005, 15:51
Wiec tak: Sam update mi sie bardzo podoba, wszystkie rozwiązania są super. Soul points.. no cóż, można by pomyslec wiecej, ja np chce miec wysoki mlvl juz na maly levelu, zeby zaden je**** pk mnie nie zaskoczyl jak wczesniej (i zebym mógł mu w ryj przyje.. sd) ale jednoczesnie nie tracic na tym jesli rownie dobrze moge sobie robic runki. Widzialem na forum Gamemaster (tzn tam gdzie się reportuje) ze ktos rzucił screena podobno z forum GM'ów opisującego nowego updatea (a to bylo przed tym jak oni napisali to na tibia.com) tam też pisało że aby te soul pointy się odnawiały, będziemy musieli zabic takiego potworka który daje tyle expa co nasz level co 4 minuty. Nie będzie wiec raczej czegos w stylu "zabijamy 200 rotów i idziemy robic bp hmm pod depo". Ja mógłbym napisać ten list, mój inglisz nie jest zły, ale prawda jest taka ze oni mają w dupie czy nam się to podoba - czy nie. Ale ogólnie, sam update brzmi super. Nie będzie więcej farm druidów, więcej realizmu.. tylko ci Knightci mogę sobie bezkarnie trenić :/
Descartes
29-07-2005, 15:57
Mój Boże... kilka minut na dwarfach i juz masz SP na 2bp -.-. Aż tak Ci to przeszkadza?
Ci co nie są przeciwko SP to jacyś rycerze na pewno, mają gdzieś m lvl.
Po za tym więcej mc userów, uhy są tanie, mniej mc userów uhy cholernie drogie (mam nadzieje, że się wam kasa skończy drogie knighty)
Kodi of Galana
29-07-2005, 16:27
Kuraj, powiedz mi, jak ty chcesz zregenerowac 4k many w pare minut? Soul pointow NIE ZDOBYWASZ na potworach. To ze zabijasz potwory pozwala ci je regenerowac, ale tylko przez 4 minuty jesli nie zabijesz nastepnego potwora w ciagu tych 4 minut, SP NIE BĘDĄ się regenerowaly. Gdybym mogl znalezc ten temat z informacjami z forum gmow.. ;/
Wierzba Ziom
29-07-2005, 17:03
Siema , najgorsze jest to ze wlocznie znikaja to jest do bani !! :( jak ja bede trenic? ;(bedzie tak ze populacja palow zniknie ;/ szczegolnie na non-pvp !!
Palki znikna a Knighci beda na topie ;p
po pierwsze ktos tu nie umie czytac...nie bedzie trzeba zabijac co 4 min gm-a tez czytalem to na scrrenie z forum gmow i to bylo troche inazcej opisane ale co tam (moze po angielsku i sie pomyliles)
nastepna sprawa nie moge sie doczekac jak palle z trudem beda uciekac i bic gsa a on przykladowo na redzie zniknie to sie szykuje ladny ubaw
SP nawet jestem w stanie przezyc poniewaz wiem na jakiej to ma byc zasadzie
znikajaca bron idiotyzm moim zdaniem milego podnoszenia panowie:]
ale najglupsze jest to ze runy beda w sklepach teraz to dopiero dopchac sie do expowiska to bedzie wyczyn to jest IDIOTYZM tylko widze 100+ lvle sorcow na necro i ciagle dostawy hmmow....eh no milego
Rolnik Xeson
29-07-2005, 17:27
Mi Sie nie Podoba Pomysł na soul pointsy :(((
Aximidax
29-07-2005, 17:37
Knight tez bedzie miec zle bo nie bedzie mogl sobie lurowac ratow albo spiderow do traina :(
Ten update tylko popsuje gre. Setki (tysiące?) graczy odejdzie. Wszyscy druidzi (szczegolnie facc) beda mieli przechlapane. Nikt nie bedzie nimi grac. Odejdzie duzo osob. Takie coś nie ma sensu. Ale pożyjemy, zobaczymy może nie zepsują tego aż tak bardzo.
Nie będzie już gługich exevo mort hur testów przed depo w ab... Teraz wszyscy będą robić runy na rotach... No cóż, rozwiązanie złe ale nic nie poradzimy.
Człowieku, czy ty umiesz czytać ZE ZROZUMIENIEM?! Exevo mort hur to czar spontaniczny, więc SP nie będą potrzebne... one są tylko do run!!! Na szczęście czarów spontanicznych [oprócz summona] nie da się sprzedać... Makro userzy dzięki temu nie zarobią...
A co do rozpadających się broni to naprawdę niezły pomysł! Chyba mni nie powiecie, że w RL oszczep nigdy się nie niszczy? Powinni wprowadzić wytrzymałość dla wszystkich broni i możliwość naprawy ich... Robaki na haczyk? Ja mówię: TAK! W końcu Tibia będzie trochę bardziej realistyczna... Co do ropowania się na śmieciach, uważam że to świetny pomysł! Hehehe, Cipsoft zrobił magic rope bezużytecznym, wreszcie szkodząc PACCowi! Hłe, hłe hłe... Jedynie znikanie stworów mnie dobija: A jeśli chcesz odciągnąć np zerka od jego respa, by go zabić w zacisznym miejscu i po dojściu mieć już świeżego? Ehh, to przegięcie... Zresztą, nawet to ograniczanie odciągania stworów da się nadgiąć... Porządny lurer najpierw sprawdzi gdzie najdalej może lurnąć takiego np GSa i wtedy i tam zwabi jakichś newbie...
Mc macio
29-07-2005, 17:56
Teraz drastycznie zmniejszy sie ilosc druidow. Ludzie z wysokimi lvlami, ktozy graja druidami beda coraz czesciej rezygnowac z ciezkiej gry druidem, i nie bedzie im sie pewnie juz chciało od nowa zaczynac gry np. knightem. TEN update zepsuje gre przede wszystkim palladynom i druidom. A przez to ze druidom takze innym postaciom!!! Druidzi z malymi lvlvami beda chodzic zeby zbierac soul points a wiec expowiska beda przepelnione. i co mamy chodzic np. na gs'y????
po1: soul pointsy beda zmorą tylko dla cheaterow
po2: druid przestanie byc tylko do uhow
po3 zanim update nie wejdzie to sie nie odzywaj bo mnie zaraz szlag trafi
Ten update tylko popsuje gre. Setki (tysiące?) graczy odejdzie. Wszyscy druidzi (szczegolnie facc) beda mieli przechlapane. Nikt nie bedzie nimi grac. Odejdzie duzo osob. Takie coś nie ma sensu. Ale pożyjemy, zobaczymy może nie zepsują tego aż tak bardzo.
AAAAAAAA.... Armagedon!!! AAAAAAAAAA
Oblivioner
29-07-2005, 17:59
a kto pomyślał o jakimś liscie otwartym do teamu cipsoftu (oczywiscie mam na mysli e-mail) w imieniu forumowiczow ,wyslanego przez modków (jeśli wyrażą zgode) ........w liscie zamiescilibysmy prośby,uwagi,poprawki nadchodzącego update..........chodzi mi oto że jelsi ktos by mial jakis pomysl i go konkretnie go zargumentowal moza by to umiesciec w liscie.....
uwazam ze to dobry pomysl?
co wy na to? :confused:
oczywiscie ten list nalezalo by wyslac podczas test servera kotry napewno bedzie mial miejsce przed updatem
Primo: Pan SMB chyba nie wie ze kontakt z cipami przez maila jest praktycznie niemozliwy. Jedynie na Forum.
Secundo: H-lvl druidzi nie zajmuja sie raczej robieniem run dla innych, chyba ze dla ciebie h-lvl to 40lvl
Protector :)
29-07-2005, 18:07
omG !! Wogóle co wy gadacie !? Ten Up'date bedzie spoko xD mi sie tam podoba, nie bedzie juz kolejnych Pallkow, ktorzy są mocni , bo stali 24 na dobę afkując ..... i maja bardzo dobre skile .... my sorcki tak nie mozemy :/ wiec sie ciesze, że skonczy sie swietlana era Palkow ;] ;] ;]
..... ;] teraz tylko runki pewnie pójdą w góre :D B) B)
Bye..... i nie narzekajcie! ;] :]
Querix of Ice
29-07-2005, 18:09
powien jedno
Luuz =]
CipSoft chyba sie zastanowił nad tym i patrzyl z perspektywy każdej profesji
Nie kąsam tylko jednego forumowicza co powiedzial ze high lvl druidzi maja najgorzej, nie kapuje przeciez beda SL i farm druidow nie bedzie i mniej uhow rynku i ceny w góre nie ? -.-
ale luuz zobaczymy jak to bedzie a pewnie bedzie fajnie ;)
Nie rozumiem was ale widzę analogię małą.
Jakiś czas temu ktoś zrobił ankietę pt. "Czy używasz cheatów" [czy jakoś tak] ...mogę się mylić ale chyba wyszło w tym ponad 50% forumowiczów używających cheatów. I jak domniemam większość tekstów typu: Cip sux, update do bani i SP to głupota to mam wrażenie, że to wypowiedzi 99% cheaterów.
Do tego niech mi ktoś wyjaśni zjawisko mówienia o czymś co jeszcze nie weszło i NIKT z was nie ma fioletowego pojęcia jak działa. Każdy mówi, że jest beznadziejny a nikt nie widział. Co to za polityka?
Zapomnieliście o pięknym nowym terenie? Wodospadach, pandach, małpkach? Tydzień temu każdy się zachwycał godzinami wyglądem nowych roślinek a dziś płacze bo nie będzie mógł oszukiwać. Przez co update jest sux.
@BolczyK
Mówisz, że setki ble ble odejdzie. Skąd wiesz ile odejdzie? Gdybanie nic nie daje więc nie ma sensu takie gadanie. Odejdziesz - cya, ja nie będę po Tobie płakać, następnego płaczliwego oszusta mniej.
Pamiętacie jak przyspieszyli GSa? Też był wielki lament, że teraz 20 lvlowe ciecie nie mogą sobie go zabijać bo popierdziela jak na speedzie. I co ... przyzwyczaili się, i nauczyli z tym grać.
Znieśli buga który umożliwiał m.in ropowanie bagów - tez był płacz...i teksty - "... zabraliście możliwośc zarobku dla facc, teraz masa ludzi przestanie grać ..." Za każdym razem jest to samo.
Nikt was nie zmusza do grania.
@Do wszystkich mówiących NIE !!
Żałośni jesteście.
JESTEM ZA!!! Ten update jest do dupy! Co z tego ze bedzie tiquanda jak i tak nie mam pacca :(
JESTEM ZA!!! Ten update jest do dupy! Co z tego ze bedzie tiquanda jak i tak nie mam pacca :(
Oj biedaczku :(
Simsy zawsze leżą w szufladzie.
No, i kolejny idiotyczny temat zalozony przez biedne dziecko obrazone na CS przez update o ktory i tak gowno wie. Ludzie, jeszcze nie zobaczyliscie, a juz 'strajkujecie'. Pozatym jak wam nie odpowiada to przestancie grac w Tibie i juz, tylko nie zakladajcie o tym tematu.
BTW: Predzej NASA zaprzestanie badac kosmos jak im wyslecie taka petycje niz was CS wyslucha.
PS - Update nie! - Hahahaha...
Do wszystkich palów narzekających na znikanie spearów i marudzących, że palowie wyginą itd...
Nauczycie się kiedyś czytać? Przecież ten update przyniesie wam dużo dobrego! Chociażby to, że throwing stars i throwing knives nie będą odrazu znikać!.
Zawsze narzekaliście, że speary są ciężkie i nie można ich dużo na traina brać. Teraz możecie ze sobą wziąć takich throwing starów (1 oz.), albo throwing knife'ów (2.1 oz) SETKI! Atak też mają prawie taki sam (spear atk - 30, star atk - 25, knife atk - 30) więc możecie trenić nimi?
Więc nie biadolcie tak nad tymi spearami omfg...
3dsmaxman
29-07-2005, 19:42
update jest idiotyczny - skonczy sie fajna zabawa w lurowanie, trapowanie etc :(
palowie/druidzi.magowie maja najgorzej w tym update
kto powiedzial, ze pal musi trenic z makro a magowie robic z nim runy?
takze dla knightow powinno sie wprowadzic cos np. ze miecze sie stepiaja i bedzie trzeba kupowac nowe badz placic krocie za ich ostrzenie (im lepszy miecz tym drozej)
granie postacia w tibii stanie sie kosztowniejsze dla postaci - placenie za wlocznie (ktorych trzeba miec sporo), przynete itd...
cipsoft zamiast utrudniac granie powinien np. zoptymalizowac kod zrodlowy - tibia zajmuje prawie caly czas procesora i dziesiatki MB RAM-u X(
@up
szczescie w nieszczesciu?
wlocznie sa za darmo w trolach i orkach spearmanach; dotychczas wystarczlo isc s 10-15 wloczniami na trening; teraz bedzie trzeba miec 100 (zalezy jak czeso beda znikaly), a w sklepach takie kosztuja po 10gp :(
dobrze, ze mam knighta na 33, ktory wezmie prawie 30...
Sozemego
29-07-2005, 19:49
Do wszystkich palów narzekających na znikanie spearów i marudzących, że palowie wyginą itd...
Nauczycie się kiedyś czytać? Przecież ten update przyniesie wam dużo dobrego! Chociażby to, że throwing stars i throwing knives nie będą odrazu znikać!.
Zawsze narzekaliście, że speary są ciężkie i nie można ich dużo na traina brać. Teraz możecie ze sobą wziąć takich throwing starów (1 oz.), albo throwing knife'ów (2.1 oz) SETKI! Atak też mają prawie taki sam (spear atk - 30, star atk - 25, knife atk - 30) więc możecie trenić nimi?
Więc nie biadolcie tak nad tymi spearami omfg...
a te setki knife'fow i reszte to sobie wyczarują czy jak ?
palek co kazdy update jest coraz bardziej uposledzony najpierw byl najszybsza profesja , teraz jest tak szybki jak inne , bolty mialy 60 ataku teraz duzo duzo mniej ja na 97 dista i 85 lvlu max z boltow mam 180 hita a knight na 40 lvlu z gsem bez problemu za 200 uderzy , wycofali power arrowsy , teraz spery beda sie psuc ... cipsoft ocipi*ł
ja sie ciesze z UpDaTe' u ale kilka pomysłów Cipów jest... ZŁYCH... Kto powiedzial, ze pall treni AFK prze cala noc? Ja nigdy tak nie treniłem, a teraz dowiaduje sie ze co 3 hity bede musial chodzic do sklepu i kupowac nowego spira... co do soul points? hmmm... nawet fajnie, znikną macro userzy, ale runki bede kosztować tyle, ze hoho... (przykładowo: w sklepie BP UH 4K, to druidzi beda sprzedawac po 3.5K, BP SD w sklepie 7K, to magowie beda sprzedawac po 6K...) JEdnym słowem, moze bedzie mniej oszustów, ale uczciwie grajacy beda mieli problemy (palek bedzie trenil pod sklepem i co 3 hity kupowal spira...)
Podsumowujac: Radość i Zal za razem
@edit:
Jakby palkowi dodali jakis spontaniczny czar ofensywny to byloby good (jak do tej pory updaty tylko udupiały palków [najpierw pal był najszybszy, potem taki jak inni, później zrobili szybkie GSy i Zerki, wycofali power arrow i zmmniejszyli atak boltów... mówicie ze zrezygnuja z gry sorce i druidzi, ale jak widac to pala wszystki updaty najbardziej "upośledzały"])
Sozemego
29-07-2005, 20:18
co do tego ze spirami i soul pointsami
watpie, zeby te spiry zuzywaly sie tak STRASZNIE szybko, zeby kazdy musial latac co chwila do sklepu.
te soul pointsy, to tez nie bedzie tak, chodzi o to zeby ograniczyc farmy, a nie zeby udupic mana sitterow.
na pewno te soul pointsy beda starczyc na dluzej i tez nie bedzie problemu z biciem magic levelu zamiast levelu
zreszta to co napisalem to nic odkrywczego, juz pare osob to napisalo, ale wy nadal nie widzicie :/
moze przesadzam, ale pal na 4 godziny treningu wyda fortune (na nowe spiry...)
moze przesadzam, ale pal na 4 godziny treningu wyda fortune (na nowe spiry...)
A niektórzy pomyślą i pojda na trole pozbierać.
a te setki knife'fow i reszte to sobie wyczarują czy jak ?
Wyobraź sobie, że da się je zlootować :o A nawet kupić :o Może i dla początkującego palla ciężko będzie je zloocić/kupić ale jemu chyba wystarcza speary żeby wytrenić ten 60 dist? A później wybić taki lvl żeby zlootować/kupić stars lub knives. Zresztą nie od dziś wiadomo, że palem na początku jest trudno. Pale nie muszą też kupować tak mocnego eq jak knightci, więc tą kase mogą wydać na items do train chyba?
mi tam nic nie przeszkadza (jak sie gra knightem :p) ale jest jeden plus ten że nie można bedzie rope place zablokowac np. dzisiaj szedlem sobie na cyce miedzy carlin , a ab'dendriel ,a kazz (taka góra) i tam stal jakis wysoki lvl wepchnal mnie do demon skeleta i zaczal rzucac smiecie na rope place i dedlem
i ten cholerny napis "You Are downgraded from lvl 15 to lvl 14 X( "
ja to juz czekam na kolejny update, moze w końcu cos u palka ULEPSZĄ, a nie tylko zabierają, zabierają i zabierają... Wychodzi na to ze po update all to bedą rycerze, którzy gwiżdżą na soul pointy i znikające speary...
w sumie to najcik też lekko nie będzie mieć :p zresztą to jeszcze zależy od tego czy Uhy będą drogie w sklepach..
no niby tak, ale jezeli chodzi o tibijska gospodarkę, to wg mnie ten update duuuuzo zmieni (jak w sklepach runy beda drogie, to sorcererowie i druidowie beda sprzedawac swoje runki drożej... pomyśleliście o BP SD za 8K*? :D )
To tylko takie "przypuszczenia", oczywiscie wyolbrzymione, wiem ze SD beda tańsze niz 8K... To tylko przykład
Gufat III
30-07-2005, 17:20
Na pewno nie będzie drożej niż w sklepach, ale napewno nie będzie tak drogo że odrazu 8k, bo wiadomo że sprzedaż będzie znacznie mniejsza.
i to wszystko przez cheaterow B) CZYLI NAS :D gdyby nie stawialo by sie armi drutkow na mc to nie byloby soul points B) zeby nie byloby speed fishinga nie byloby robaczkow itd. B)
To tylko takie "przypuszczenia", oczywiscie wyolbrzymione, wiem ze SD beda tańsze niz 8K... To tylko przykład
Przecież zaznaczyłem (podkreśliłem), że to tylko wyolbrzymione przypuszczenie...
mormakill
30-07-2005, 17:37
Tak jak to było w zmiennikach
"Na technike znajdzie sie inna technike"
widziałem juz ogłoszenia na allegro na program który expi samemu :)
dzieci nie mogą lurować, trapować, zarabiać na macro to się buntują co?
ehhh....
Po 1. To nic nie da - nie ma żadnych szans
Po 2. Update będzie dobry - ja to wiem ^^
po 3. Będzie trudniej = ciekawiej
po 4. Będzie l33t ^^
Sozemego
30-07-2005, 17:54
Wyobraź sobie, że da się je zlootować :o A nawet kupić :o Może i dla początkującego palla ciężko będzie je zloocić/kupić ale jemu chyba wystarcza speary żeby wytrenić ten 60 dist? A później wybić taki lvl żeby zlootować/kupić stars lub knives. Zresztą nie od dziś wiadomo, że palem na początku jest trudno. Pale nie muszą też kupować tak mocnego eq jak knightci, więc tą kase mogą wydać na items do train chyba?
ta juz to widze, 10 palkow na orc landzie, orc fortress biegajacych i bijacych lidery, tracac duzo boltow oraz moze runow, tylko po to zeby nabic 50% skilla... nie liczac tego co nabija strzelajac do tych liderow...albo dsy :p
Pomyslcie logicznie... Ktory druid bedzie wam robic hmm/uh/explo/gfb...? Przeciez teraz to oni beda tego potrzebowac do expienia... Przynajmniej tak mi sie wydaje... Wiec pozostanie nam kupic uhy w sklepie... Za 5k -.-"
Dobra sporzadzmy liste:
gieno , wlodek , zbyszek , pan waclaw z monopolowego , terenie i malgosia nie chca aby wprowadzano soul points.
Prosze kogos uprzejmego o przetlumaczenie listu i wyslanie go do cipow ... Zalozne ... Gdyby autor tematu czytal by froum przed zalozeniem takich tematow wiedzial by ze paladyn bedzie mial teraz duzo ulatwione zycie ze wzgledu na to ze rzeczy jak np. thorwing star beda zostawac na ziemi po zucie. Ludzie placza , nazekaja i koncza z tibia a nie wiedza co dokladnie ich czeka ...
@UP I to jest najgorsze! J***ni cheaterzy
Nikt wam nie kaze grac w tibie (dzieki wiecej miejsca do expenia)
Poza tym To wszystko wasza wina !!
Pozatym dzieci placzo (nie zarobie 10 K przez noc :()
slimaczek
30-07-2005, 22:41
A ja powiem że update ma bardzo duże plusy, jedynie dużo ludzi niezbytnio zrozumiało nowe newsy więc spróbóje im to jaśniej wytłumaczyć ;) Zacytuje mój post z innego topicu o update:
Nie wiem czemu wszyscy na update mówią negatywnie, soul pointsy to będzie prawie tak samo jak wczesniej, tylko ze soul pointsy beda sie regenerowac i runy beda brac mane i troche tych soul pointsow. Z roznych postow ludzi i innych wynika ze wystarczy jakis godzina huntu i mozemy jakies poltora godziny stac np. pod chatka i robic dalsze runki.
Pozatym co do sklepu z runkami i gospodarki, skopiuje schemat który powinien być wg mnie, który powiedziałem przed chwilą qmplowi ;P :
nie bedzie druidow > mniej runek na sprzedaz > sklepy z runami po wysokich cenach (3,5k-4k) > high lvle tylko tam kupuja > ludzie niesprzedawaja high lvlom wiec sprzedawaja na trade > wiecej sprzedawcow > ceny sa takie same jak wczesniej > runek jest mniej wiecej tyle samo do kupienia na trade
Więc kolejny plus, wszystko jest jak dawniej a highlvle sobie spokojnie expią bez martwienia się o runy.
Kolejny plus update jest dla facców, którzy marudzili z tą dzunglą, będzie można ropować lootbagi.
Do tego palladyni, speary co prawda będą się niszczyć ale co 2-3 godziny, wic nie tak często. Pozatym throwing stary, small stony, throwing knify nie będa się niszczyć odrazu, będą pewno tak jak speary tak długo wytrzymałe (może troche mniej) ale za to taki small stone waży jakiś 1~capa i ma chyba tylko 20 atk, przez co nie będziecie tak szybko zabijac potwory.
No i do tego kochana dzungla :)
Mam nadzieje ze duzo ludzi przeczyta ten post i zrozumie sobie wkoncu ze update będzie dobry.
Golempol
31-07-2005, 02:09
jestes facc cip soft ma ci gdzies( przewidywalnie w dupie)
oni sluchaja tylko sond i ankiet w ktorych gosuja pacc. majol gdziec ze 2 tys faccom sie to niepodoba oni tylko pacc sluchajaol
Arthus Drag'Tail
31-07-2005, 09:47
Wiekszosc ludzi, ktorzy twierdza teraz ze update jest beznadziejny, to potencjalni cheaterzy z armia druidow na MC. W newsie pisze wyraznie, ze kazdy normalnie grajacy nie bedzie miec problemow z soul points. Z lowieniem ryb moze byc problem, bo nie wiemy jak to bedzie w praktyce wygladac, ale cos czuje ze tak bedzie nawet lepiej.
W newsie pisze wyraznie, ze kazdy normalnie grajacy nie bedzie miec problemow z soul points. Z lowieniem ryb moze byc problem, bo nie wiemy jak to bedzie w praktyce wygladac, ale cos czuje ze tak bedzie nawet lepiej.
Mam nadzieje ze grajacy normalnie nie beda miec z tym problemów... OBY!
Wielka Bamboocha
23-08-2005, 22:35
I te Holerne speary... X( Głupie piepszone Cipsofci!!!
I tak nigdy nie czytają forum żadnego.
Tylko śpiąi bawią się głupie cioty. :baby:
z jednej strony to jest dobre z drugiej zle. dla osob grajacych na macro,mc itp jest to prawdopodobnie koniec ( i to mi sie podoba), ale osoby grajace uczciwie maja teraz o wiele gorzej. Powiedzmy jakis paladyn ma 100 dista i ma zamiar trenowac do 105 to ile spirow "zniszczy" podczas treningu?? Albo sorc chce szybko wbic magic lev przez picic mana fluidm, tez nie da rady bo soul poity sie skoncza. Lepiej mi sie gralo bez tego update :(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.