Pokaż pełną wersje : Problem z gifami
Ador Simus
29-07-2005, 16:18
Siemka all ej mam problem z gifami gdy ściągam gifa obojętnie jakiego to zapisuje mi sie jako obraz dlaczego ??? może niemam jakiegoś programu plzz pomóżcie
otwórz go zapomocą IE (Internet Explorer).
Ador Simus
29-07-2005, 16:23
Wziołem tak to mi w paincie otwiera ;(
Shanhaevel
29-07-2005, 17:05
W Windzie XP można otworzyć .gif przez włączenie podglądu. Jak w innych systemach już nie wiem.
Ador Simus
29-07-2005, 17:18
Ja mam win XP ale jak chce zapisać gif to moge tylko wybrać żeby zapisał jako obraz a podałem tą strone koledze to mu normalnie działa a mi nie ;( i co mam zrobić żeby mi sie normalnie zapisywało !!!!
EDIT: Sry, źle zrozumiałem problem :P. Zdarza się :P. Post do usunięcia.
Zainstaluj sobie chlopak 'Irfan Viewer' i problem z glowy. Sciagniesz go z tej strony. (www.download.com)
TheNatoorat
29-07-2005, 18:16
A czy .gif nie powinien przypadkiem zapisywać się jako obraz, jak na obrazki przystało? ;P
Ador Simus
29-07-2005, 19:26
Zainstaluj sobie chlopak 'Irfan Viewer' i problem z glowy. Sciagniesz go z tej strony. (www.download.com)
mam ten program tylko teraz niewiem co zrobic jak cos odezwij sie do mnie na gg
Shanhaevel
29-07-2005, 21:10
Mogą wystepować obrazki zapisane w gifie, ale NIEruchome, nie? Czy ten obrazek na pewno ma się ruszać?
mam ten program tylko teraz niewiem co zrobicJak to co, tym programiem mozesz konwertowac kazdy plik graficzny na dowolny inny. Niewazne czy to jpg, gif, czy bmp. Przy instalacji zaznacz by irfan otwieral pliki graficzne domyslnie (tylko grafiki, filmow nie). Potem otworz dowolny plik i zapisz go jako gifa.
Do obslugi programu starcza minimalna znajomosc angola, naturalnie mozna sciagnac spolszczenie ale to tez wymaga minimalnej znajomosci jezyka angielskiego.
Mam nadzieje ze pomoglem.
Ador Simus
29-07-2005, 21:48
Poczekajcie ja niewiem czy dobrze wszystko zrozumieliście jak tak to informatyka sie zapytam jak ściągam gif to zapisuje go w .BMP i niemoge tego zmienić i gdy sie zapisze biore właściwości to Typ Pliku: Obraz - mapa bitowa a jak kolega mi przesłał ten sam obrazek z tej samej strony na gg i to skopiowałem wkleiłem na pulpit to normalnie było i pisało w właściwościach że Typ Pliku: Obraz Gif to ja musze mieć chyba cos poprzestawiane w kompie albo coś skasowane
Randlemen
30-07-2005, 00:26
A czy .gif nie powinien przypadkiem zapisywać się jako obraz, jak na obrazki przystało? ;P
Gif jest obrazkiem ruchomym, czyli składa się conajmniej z dwóch obrazków. A jak ktoś już wcześniej napisał dobry jest Irfan viewer. Używam go i jest gites. A do samego tworzenia gifów używam Advanced GIF animatora (za free z neta...)
TheNatoorat
30-07-2005, 09:24
http://www.members.lycos.co.uk/chopskoras/gif.GIF
Rusza się?
Nie.
Czy to GIF?
Owszem.
@topic: Już wiem, o co chodzi. Po prostu programy graficzne na twoim komputerze nie znają innych formatów graficznych niż .bmp.
Mam podobną sytuację, zainstalowanie Irfan View czyni cuda.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.