Pokaż pełną wersje : Update TAK!
Tibia sie rozwija, ale widac ze wiekszosc grajacych nastawionych jest na PG, brak juz roleplaya ktory zamienil by tibie w gre ciekawsza, gre z graczami ktorzy wiedza co to dobra zabawa,bynajmniej nie chodzi to o samotnie spedzone godziny na guardach, a wspolna zabawe z przyjaciołmi, rozne eventy itp
Na poczatku ten pomysl mi sie nie spodobal, tak samo jak niepodobalo mi sie system skulli, niepodobal mi sie ze niektore potwory dostaly haste. A teraz zyje z tym i wy tez zyjecie i nie jest zle. Skonczyly sie hunty 30lvl pallow na gs, teraz na gs wiekszosc ludzi chodzi w teamach i to mi sie podoba. Wnosi to troche roleplaya do gry.
Dlatego przemyslalem to i uwazam ze te rozwiazania urozmaica gre a nie ja popsuja (chyba ze mcerom, afkerom i macro userom).
PODSUMOWUJĄC: TAK DLA UPDATE'u!!
Prosze o inteligentne i przemyslane slowa poparcia lub krytyki, nie chodzi mi o takie posty:
Pan X: p*****ny jestees k***a
Oblivioner
29-07-2005, 18:14
Szczerze.....nie jestem ani przeciwnikiem ani zwolennikiem update'ów,ale nie podoba mi sie pomysl z usunieciem lurowania,bo przeciez trening 2 knightów lub 2 osob (procz palla) i dotego potwor zeby byla pelna wydajnosc to nie jest cheating ale wytrwalosc graczy którzy maja cierpliwosc i przez to w dalszej grze jest to im wynagradzane....cipowie nie wzieli chyba pod uwage ,że to moze zakonczyc trening wielu knigchtow bo nie w kazdytm miejscu mozna trenic.....a co do lurowania do slawnej drogi do venore...... kto kiedykolwiek powiedzial ze podroz do innego miasta ma/musi byc bezpieczna?? :]
bardzo bym chcial aby bylo wiecej takich zwolennikow przeciw wprowadzeniu tej zmiany,bo wprowadzenie tej zmiany zmniejsza czestą adrenaline i dresczyk w takich sytuacjach :D.....to na tyle
CipSoft chce doprowadzić do sytuacji, w której gracze nie będą mogli ani na chwilę odejść od komputera, ani nawet postać pod depo i porozmawiać z ludźmi, bo będą musieli cały czas bić jakieś roty, żeby móc robić runy.
Shardzik
29-07-2005, 18:23
Jakoś to będzie, ale najgorzej ma mój kolega 100 MS :)
Ponieważ żeby zrobić jakąś runę, to musi zabić przynajmniej stalkera
Ellenhorin
29-07-2005, 18:28
Jakoś to będzie, ale najgorzej ma mój kolega 100 MS :)
A to niby czemu?? -.-
Tak mowie apdejtowi TAK!! koniec z cheaterami !!
Dj Fara0n
29-07-2005, 18:33
@Ellenhorin:
Koniec z pustymi expowiskami!
@topic:
Po jakims czasie sie chyba[i tu mam wątpliwosci] przyzwyczaje...
Z tymi rozwalajacymi sie spearami to przesadzili a chcialem sobie palka zrobic ;( a najgorsze z tymi soul pointsami bede tera musial na trolle chodzic zeby runki robic? tak to bym se stal przed dp i po necie pochodzil albo po forum :) mialem juz dawno zrezygnowac z grania w tibie ale nie moglem ale przez ten update to chyba bez kitu przestane grac :( jedyne co fajne w tym updacie to tiquanda ale tylko dla paccow ;(
EDIT: PODSUMOWUJAC: NIE DLA UPDATE'U!!! (CIPSOFT SUX)
Każdy update jest świetny, ten będzie jeszcze lepszy ze względu na to, iż został wprowadzony system głosowania i gracze moga choć częściowo wpływać na kierunek rozwoju gry. Przynajmniej z teorii, bo wkrótce się przekonamy jak to będzie wyglądać w praktyce.
Każdy duży update niesie ze sobą zmiany i tego się gracze boją bo znów trzeba będzie dużo rzeczy sprawdzić i nikt nie jest pewny niczego do końca. Ja jestem zadowolony z tego co zostało podane odicjalnie przez Cipsoft, mimo iż zapewne wiecie, że większość informacji nie została podana i nadal pozostaje w ścisłej tajemnicy. A pomimo, że zostaną dodane to i tak minie sporo czasu zanim ktoś znajdize/odkryje coś nowego.
System anty-cheatowy. Pomimo tego, że jest to atak na wszystkich oszustów. To większość osób grających sobie w Tibie ma włączone 2-3 postacie na raz, jedną zostawia na noc i to nie do końca bo mama goni do spania i wyłącza komputer, postawi postać na 20 minut na macro-łowieniu i twierdzi, że to dla nich cios w plecy. Nie zdają sobie sprawy z tego, że prawdziwi cheaterzy mają odpalone 15 komputerów na każdym po 10 druidów/sorków/trenujących knightów czy palków. To jest nie równość. Wasze farmy składające się z 2-3 druidów to pikuś przy tym co inni robią.
Daje to tylko wyrównanie szans dla tych którzy czują się pokrzywdzenie z racji tego, że inni mają więcej kasy/run/wyższy lvl itp.
A tak nawiasem ze wszystkim idize sobie poradzić - tylko trzeba będzie pewnie chwilkę pogłówkować - bo cheatów w Tibii nie da się zlikwidować w 100 %.
Soul Points .. phi .. normalnie grający nie będą mieć kłopotów ;) A i na to pewnie wymyślą sposób, tylko trzeba najpierw sprawdzić jak to dokładnie będzie działać. [nowy pasek będzie ^^ poproszę żółty :D]
Zapchane miejsca do huntów ... nah ;) Przez pierwszy miesiąc większość będzie do dżungli biegać, więc mainland będzie czysty od pacc players. Więc czym się tu przejmować ;) A potem się do tego przywyknie.
Update 100% tak ;)
To tyle :D
Dlaczego tak burzycie sie przeciw temu lurowaniu nie wiemy jak daleko bedzie mozna zlurowac potwora, Cipom chodzi o to aby nie lurowac potworow do waznych dróg (przejść) jak gs'ów do dwarven bridge i bramy do venore, arcanistow do ab itp. Miejmy nadzieje ze nieprzeszkodzi to w treningu.
Miejmy także nadzieje ze cipowie wykazali sie takze odrobina rozsądku i powiekszą respowiska dla facc, jak ghostland, kazo i kopalnie, jaskinie rotwormów. Jesli nie bedziemy mieli doczynienia z dzikim tlumem na respowiskach walczących o SoulPointy
@Oblivioner
Gdyby cipowie chcieli zeby droga byla niebezpieczna to by taka zrobili, ale pomyśl ze raczej King Tibianus nie postawilby drogi przy gniezdzie gigantycznych pająków albo smoków :) A o niebezpieczenstwo zadbaja pkerzy :P
Update moze i jest fajny .... ale bez lurowania nie bedzie to taka sama gra jak była ... a w tej grze jedną z fajnych rzeczy jest "adrenalina" ....
Dlaczego tak burzycie sie przeciw temu lurowaniu nie wiemy jak daleko bedzie mozna zlurowac potwora, Cipom chodzi o to aby nie lurowac potworow do waznych dróg (przejść) jak gs'ów do dwarven bridge i bramy do venore, arcanistow do ab itp. Miejmy nadzieje ze nieprzeszkodzi to w treningu.
Miejmy także nadzieje ze cipowie wykazali sie takze odrobina rozsądku i powiekszą respowiska dla facc, jak ghostland, kazo i kopalnie, jaskinie rotwormów. Jesli nie bedziemy mieli doczynienia z dzikim tlumem na respowiskach walczących o SoulPointy
@Oblivioner
Gdyby cipowie chcieli zeby droga byla niebezpieczna to by taka zrobili, ale pomyśl ze raczej King Tibianus nie postawilby drogi przy gniezdzie gigantycznych pająków albo smoków :) A o niebezpieczenstwo zadbaja pkerzy :P
A niby dlaczego mają powiększyć ? Co takeigo FACC zrobiło im (dało) by oni mieli im także coś dawać ? FACC'e tylko obciążają serwery, jak chcesz grać to se kup pacc'a (FAcc to jest DEMO i na to nic nie poradzisz... albo kupujesz full albo grasz w DEMO ).
Polewkin
29-07-2005, 23:20
A niby dlaczego mają powiększyć ? Co takeigo FACC zrobiło im (dało) by oni mieli im także coś dawać ? FACC'e tylko obciążają serwery, jak chcesz grać to se kup pacc'a (FAcc to jest DEMO i na to nic nie poradzisz... albo kupujesz full albo grasz w DEMO ).
Dokladnie zgadzam sie z toba zawsze na swiecie bedzie ze ten kto placi ma wiecej ten kto nic nie daje zawsze bedzie odpychany nic na to nie poradzimy :P
Evul Tibian
29-07-2005, 23:27
Niby najwiekszy, ale wedlug mnie najgorszy update. Gdyby nie te znikajace spiry i soul pionty moglbym sie przyzwyczaic...
Knight Simon Dark lord
29-07-2005, 23:48
Update moze i jest fajny .... ale bez lurowania nie bedzie to taka sama gra jak była ... a w tej grze jedną z fajnych rzeczy jest "adrenalina" ....
chcesz adrenaliny to idż na dle w granicach 30-50 lvl sorcem bez run to zobaczysz adrenaline (joke)
mi się update podoba ja nie mam nic przeciwko ale to moje zdanie
Kodi of Galana
30-07-2005, 00:32
p*****ny jestees k***a.
Joke :P
Update tak. Owszem, powinnismy isc w strone roleplayu. Ale powiedzcie, czy kiedykolwiek wczesniej slyszeliscie o magu który MUSIAŁ iśc zabijać potwory aby stworzyc runę? Magowie zwykle po prostu siedzą w swoich wiezach i studiują wiedzę/praktykują magię! Przeciez to roleplay. Ja, jak juz pisalem, jestem za update'm. Za wszystkim oprocz soul pointow, jak tez juz pisalem. Nie tylko nie jest to dobre dla roleplayu, ale po prostu znacznie pogarsza magom zycie, i to nie cheaterom. Jak dotad wszystkie moje dedy są z czasu kiedy huntowalem na roty i jednoczesnie tworzylem runki, a tu ktos po prostu sobie wchodzi i mnie zabija zeby zabrac iles tam bp hmm :/ Teraz bedzie tak samo, tylko to juz bedzie RAJ dla jakiegos master sorca chcacego darmowe runki, wystarczy ze pojdzie na powiedzmy swamp trolle I gfb na tych wszystkich sorcow i drutów robiących runki, papa!
Sozemego
30-07-2005, 00:38
p*****ny jestees k***a.
Joke :P
Update tak. Owszem, powinnismy isc w strone roleplayu. Ale powiedzcie, czy kiedykolwiek wczesniej slyszeliscie o magu który MUSIAŁ iśc zabijać potwory aby stworzyc runę? Magowie zwykle po prostu siedzą w swoich wiezach i studiują wiedzę/praktykują magię! Przeciez to roleplay. Ja, jak juz pisalem, jestem za update'm. Za wszystkim oprocz soul pointow, jak tez juz pisalem. Nie tylko nie jest to dobre dla roleplayu, ale po prostu znacznie pogarsza magom zycie, i to nie cheaterom. Jak dotad wszystkie moje dedy są z czasu kiedy huntowalem na roty i jednoczesnie tworzylem runki, a tu ktos po prostu sobie wchodzi i mnie zabija zeby zabrac iles tam bp hmm :/ Teraz bedzie tak samo, tylko to juz bedzie RAJ dla jakiegos master sorca chcacego darmowe runki, wystarczy ze pojdzie na powiedzmy swamp trolle I gfb na tych wszystkich sorcow i drutów robiących runki, papa!
tia banik i papa ;D
pozatym zobaczymy jak oni to wykombinują, bo tak naprawde panowie, fatalizujecie, szukacie najgorszych mozliwosci, zobaczymy jak to bedzie
Kodi of Galana
30-07-2005, 01:13
Hehe, w sumie bana by dostal, ale co zdobyl dla byc moze drugiego acca, to jego :) Ale tutaj masz rację, najlepiej poczekac na cały update i dopiero potem komentowac. Chociaz juz teraz jest po prostu pewne ze strasznie utrudni to magom życie, i to nie tylko cheaterom.
sceptile
30-07-2005, 09:34
te soul pointsy sux... załóżmy sytuacje, jest se mag na 11 lvl'u, nie ma wędki ani kasy, ma tylko kilka HP, ale ma kilka blank runów, ale ma zero soul pointów, ma ***owe eq, to co ma zrobić? :baby: :( ;( X( :confused:
Jestem za updatem o ile go nie spier....niczą. Jazeli z***ia ktorys z punktow to bedzie kicha. Ale ogolnie rzeczywiscie zmniejszy to ilosc Uhmakerow i lurowanych potworkow. Oprocz tego koniec z UH trapami. Widac, ze CIip Soft naprawde zaczal pracowac i sluchac graczy.
Patryq Czarodziej
30-07-2005, 09:59
hmm. moje zdanie: BIG TAK DLA UPDATE dlaczego? poniewaz skoncza sie te Hordy cheaterow ktorzy czepali kase a przy kompie siedzieli 15 minut na dzien zeby tylko sprzedac zrobione runy. owszem, sa tez uczciwi gracze ktorzy robia masowo lub niemasowo runy ale bez uzycia programow i oni beda mowili na mnie n00b, ale ja mysle ze zeby zrobic bp run to trzeba bedzie zabic naprawde niewielka ilosc monsterow i wtedy dla uczciwych graczy to nie bedzie zaden problem bo pojdzie na 5 minut na trole i bedzie robil runy i tak w kolo ale taki cheater to juz ma naprawde duzy problem. tak samo z tymi rozwalajacymi sie sperami bo mysle ze ten sper nie bedzie sie rozwalal po 10 rzutach/strzalach tylko po okolo 200 wiec uczciwy gracz bedzie praktycznie cwiczyl tak samo ale juz cheater ktory cwiczyl tak godzinami/dniami to bedzie problem :)
mysle ze te zmiany naprawde zmniejsza ilosc cheaterow a uczciwym graczom to MINIMALNIE pogorszy warunki grania, zobaczycie, nie bedzie tak zle ;)
ps. to jest moje i wylacznie moje zdanie
edit: mysle ze CIPY Przemyslaly te soul pointsy i niszczace sie spiry, i zrobia to tak ze naprawde to tylko bedzie psulo "gre" cheaterom a nie uczciwym graczom
@Avager
Ja mam Pacc i nie zamiezam przestawac go kupowac ale rozumiem sytuacje faccow bo kiedys sam nim bylem i jak skonczy mi sie gotowka bede.
no niewiem czy tak sie skonczy plaga cheaterow widzialem ostatnio na allegro progam ktory podobno symujure ruchy myszka tak ze wyglanda jabysmy chodzili caly czas. czlowiek sprzedajancy to mowi ze kiedy wlanczymy program i go ustawimy np.w kopalni dwarfow postac bendzie chodzila z jednego konca na drugi atakujanc kazdego potwora jakiego napotka. program jest jego autorstwa wienc jezeli to nie jakis bubel to na pewno znajdzie sie ktos kto to kupi i zrobi w miare podobny a nawet lepszy i znowu sie rozniesie.do do lurowania przynajmniej
droga do venore i thais bendzie czysta lecz z drugiej strony to jest kapa dla palkow ktorzy uciekajanc przed monstrem wali go z boltow i w pewnej chwili potwor znika i znowumusi leciec na expowisko tylko pytanie jezeli zjade potwora do yellow a on sie nie leczy jak znowu sie pojawi na respowisku to czy bendzie mial yellow czy znowu full??
no niewiem czy tak sie skonczy plaga cheaterow widzialem ostatnio na allegro progam ktory podobno symujure ruchy myszka tak ze wyglanda jabysmy chodzili caly czas. czlowiek sprzedajancy to mowi ze kiedy wlanczymy program i go ustawimy np.w kopalni dwarfow postac bendzie chodzila z jednego konca na drugi atakujanc kazdego potwora jakiego napotka. program jest jego autorstwa wienc jezeli to nie jakis bubel to na pewno znajdzie sie ktos kto to kupi i zrobi w miare podobny a nawet lepszy i znowu sie rozniesie.do do lurowania przynajmniej
droga do venore i thais bendzie czysta lecz z drugiej strony to jest kapa dla palkow ktorzy uciekajanc przed monstrem wali go z boltow i w pewnej chwili potwor znika i znowumusi leciec na expowisko tylko pytanie jezeli zjade potwora do yellow a on sie nie leczy jak znowu sie pojawi na respowisku to czy bendzie mial yellow czy znowu full??
Monster bedzie mial znowu full hp bo nie jest on przenoszony spowrotem na respowisko, lecz znika a ty nie dostaniesz z niego ani troche expa.
Pogromca pk
30-07-2005, 13:37
Obawiam się, że jeśli ktoś chce być PG to nim będzie, i nic tego nie zmieni. Tak samo rzecz sie ma z tymi, ktorzy wola spedzac czas z przyjaciolmi w tibii - nie da sie nikogo zmusic updatem.
Ciezko bedzie wniesc do tej gry cokolwiek z rpg. Moge sie pogodzic ze wszystkim co da update, ale soul pointsy sa niewybaczalne. =P
Cipy chca urealnic gre? Fajnie, bedzie spoko, ale bez przesady... jak tak chca urealnic niech wycofaja z gry mgów - w rl nie ma czegos takiego jak magia (z luku i z mieczem mozna strzelac/biegac) Ehhh jakos tak... dziwnie sie to wszystko zapowiada... pozyjemy, zobaczymy, a jak cos to potem bedziemy nazekac...
Jestem za updatem mimo iż jestem Druidem (ktoś gdzieś na tym forum gada że druidzi odejdą z gry lol).
1. Napewno odległość na jaką można lurować potwory będzie wystarczająco duża żeby móc zabić GSa/ zlurować szczura do treningu.
2. Mana będzie się regenerować normalnie więc co to za problem poczekać na full many zabić potwora i zrobic runki? Żaden.
3. Jakoś nigdy nie grałem tylko dlatego w Tibie że mnie może GS zabic jak do Venore/Thais pujde :P.
kthxbye.
Zdecydowanie tak dla Update.
Po 1. Mniej cheaterow (treniących afk, posiadających farmy runemakerów, czy ludzi przesiadujących całe dnie pod depo);
Po 2. Większy poziom trudności gry co według mnie wyeliminuje część tzw. "noobów" lub po prostu część amatorów którzy myślą że wszystko tak łatwo w życiu przychodzi :p;
Po 3. Ja się jakoś nie przejmuje tymi soul points'ami a jestem sorcem. I kto tu mówi że nie będzie expowisk wolnych..może trzeba będzie je po prostu dokładniej poszukać a nie iść na łatwizne..;
Po 4. Rozwalające się speary..oprócz eliminowania afkerów to takie rozwiązanie było potrzebne w pewnym stopniu..trzeba zauważyć ze inne profesje nie są tak wszechstronne jak palladyni i małe utrudnienie ze strony Cip'ów wcale nie jest jakieś straszne ;);
Po 5. Dla osób grających normalnie bez jakichkolwiek macr, taskerów czy innych badziewnych programów będzie jedynie urozmaiceniem gry a nie jak niektórzy twierdzą niepotrzebnym bądź zbędnym zjawiskiem..;
Po 6. A może ceny runów pójdą w góre co jest i dobre i złe :) dobre dla sprzedających a troszke gorsze dla kupujących (w tym także mnie..ale zawsze sam moge cosik wyczarować :p );
A tak ogólnie to przecież jak ktoś nie włoży w tą gre troche pracy to do niczego nie dojdzie..co to za frajda używać programów które robią za nas praktycznie wszystko.. Możliwe że update na początku troche będzie sprawiało niektórym mniej doświadczonym graczom trudności ale do wszystkiego można sie przecież przyzwyczaić. Ta gra tyle już istnieje i sami zobaczcie że inni jakoś sobie radzą..czyli można. Wystarczy tylko chcieć B)
No to do zobaczenia w Tibii ;)
Ogólnie popieram update ze wzgledu na Tiquandę, ale te zmiany z soul points, lurowaniem potworów, znikaniem spearów i runami w sklepach to moim zdaniem nie były najlepsze posunięcia CipSoft-u...
P.S.
W temacie "Update nie" też się wypowiadałem i na CIP-ów "trochę" narzekałem...
Tibia sie rozwija, ale widac ze wiekszosc grajacych nastawionych jest na PG, brak juz roleplaya ktory zamienil by tibie w gre ciekawsza, gre z graczami ktorzy wiedza co to dobra zabawa,bynajmniej nie chodzi to o samotnie spedzone godziny na guardach, a wspolna zabawe z przyjaciołmi, rozne eventy itp
Na poczatku ten pomysl mi sie nie spodobal, tak samo jak niepodobalo mi sie system skulli, niepodobal mi sie ze niektore potwory dostaly haste. A teraz zyje z tym i wy tez zyjecie i nie jest zle. Skonczyly sie hunty 30lvl pallow na gs, teraz na gs wiekszosc ludzi chodzi w teamach i to mi sie podoba. Wnosi to troche roleplaya do gry.
Dlatego przemyslalem to i uwazam ze te rozwiazania urozmaica gre a nie ja popsuja (chyba ze mcerom, afkerom i macro userom).
PODSUMOWUJĄC: TAK DLA UPDATE'u!!
Prosze o inteligentne i przemyslane slowa poparcia lub krytyki, nie chodzi mi o takie posty:
Pan X: p*****ny jestees k***a
Szanuje Twoja wypowiedz ale i tak uwazam ze ten Update zrobi z Tibia cos innego niz np. gsy z hastem ... Soul Pointsy ... he ... krotko mowiac nie myslalem ze bedzie tak zle ... trudno bede musial skonczyc z tibia mimo ze mam 3 konta z paccem :P jednym slowem - to juz nie bedzie Tibia ..
@Up
'lurowaniem' nie 'rulowaniem' :D
@Agar
i tak Ty z Tibia nie skonczysz bo kupiles pacca niedawno i nie chcesz go zmarnowac ... a Soul Pointsy Ci nie beda przeszkadzaly bo i tak caly czas expisz lol :P
@Venture
Ja cały czas expie ? :p To czemu mam tylko 43 lev hehehe co do pacca to prawda (btw. nie pierwszy i nie ostatni :p ). W sumie dużo chyba po wakacjach nie pogram bo maturka 8o Trzeba bedzie sie troche przyłożyć :p
Aha i jeszcze jedno spojrzenie na update.. nie taki diabeł straszny jak go malują B)
TAK dla update :cup:
super sie zapowiada ten update i zmiany ktore beda przynajmniej zniczasz runmakerow :evul: bo to mnie naprawde wkoza
a co do palkow nie jest tak zle (sam nim jestem :p ) bo teraz ju nie tylko sperami mozna trenic... :D
Celastian Kight
31-07-2005, 19:59
1.) Tiquanda - rewelka! czegoś takiego brakowało w świecie tibiańskim. Niestety, JESZCZE nie mam PACCa :( , ale od razu jak go kupie (za jakieś pół roku) popędzę na wycieczkę do dżungli.
Ocena pomysłu: 10/10
2.) Znikające speary - nigdy nie grałem pallem, ale według mnie to dobry pomysł. Nie lubie cheaterów!!!
Ocena pomysłu: 9/10
3.) Ograniczenie lurowania - hmm... już kiedyś wypowiadałem sie na temat lurowania. Na ogół nie lubię tego, ale prawdą jest że dodaje to trochę emocji. Niestety, coraz częściej nieprzyjemnych... Nie poszedłbym do Venore nawet gdyby kolo sprzedawał tam bright sworda za 10k.
Ocena pomysłu: 8/10
4.) Kupowanie run w sklepie - hmm... Może okazać się przydatne, na przykład gdyby pall chciałby kupić jakąś rzadką runkę. Mam jednak nadzieję, że ceny będą dość wysokie i nie zagrozi to zarobkom magów czy droidów.
5.) Przynęta - no nie wiem... zależy jak droga będzie. Ja dużo łowię. Z drugiej strony będzie to kolejna przeszkoda dla cheaterów, o których już się wypowiadałem...taaaak10)[/
Ocena pomysłu: 8/10 (jeśli będzie taniutka to 9)
6.) Soul Points - ;( ;( ten punkt niszczy całe moje dobre mniemanie o tym update. Co prawda kolejna przeszkoda dla cheatrów :evul: , ale mi się nie chce moim sorcem (11 lvl) expić, wolę robić i sprzedawać runki i dzięki temu kupować coraz to nowsze czary. No cóż, przynajmniej będę miał motywację do nabicia jeszcze kilku lvleli, np. do tworzenia explo czy do niewidzialności.
Może da się przyzwyczaić....
Ocena pomysłu: 4/10
7.) Przechodzenie po większej liczbie parceli - szczegóły...
8.) Używanie liny na śmieciach - good.
9.) Meble w paczkach - co prawda nie mam PACCa, ale...good
10.) Działanie run leczniczych, gdy stoją 2 osoby na jednym polu - good
PODSUMOWANIE:
Średnia arytmetyczna ocen: 8,8/10
Hmm... z tego wynika TAK dla Update... Jednak niewątpliwie 2 jego najważniejsze punkty to Tiquanda i soul points. Temu pierwszemu dałem 10/10, ale jest on skierowny tylko do PACC, więc mnie nie dotyczy. Z tego wynika, że najważniejszemu dla mnie punktowi przyznałem 4/10....
Ale jednak mówie temu updatowi TAK
Mnie ten update sie niepodoba(przesadzaja z tymi spearami!!!!) :( Te cipy poswiecaja wiecej uwagi na cheaty niz na np:miejsca do expowania :lucznik: . A tak wogule kiedy zrobia cos nowego dla FAACow?? B)
A tak wogule kiedy zrobia cos nowego dla FAACow?? B)
nigdy-.- oni robia updaty dla tych ktorzy placa, a facc to jest tylko taka jakby probka gry(inaczej demo-.-)
Mnie ten update sie niepodoba(przesadzaja z tymi spearami!!!!) :( Te cipy poswiecaja wiecej uwagi na cheaty niz na np:miejsca do expowania :lucznik: . A tak wogule kiedy zrobia cos nowego dla FAACow?? B)
Niestety obawiam się że Cip Soft nie zwraca dużej uwagi na Facców, szkoda im czasu zrobić dla nich coś więcej, bo po prostu nie mają z tego korzyści. Skupiają się na tym aby zachęcić ich do kupienia Pacca poprzez wprowadzanie coraz to nowszych możliwości. Spójrz na to z innej strony. Więcej miejsca dla Pacc, mniej ich na mainie ;) Niestety pieniądz rządzi światem.
Knight Simon Dark lord
31-07-2005, 20:20
już sie wypowiadałem ale chce coś powiedzieć mi sie podoba ponieważ nie będzie farm uhmakerów co chwile widze 11 druida soul pointsy mi sie podobają to moje zdanie
Dj Fara0n
31-07-2005, 20:22
@Celastian Kight
Co do znikających spearow: Dlaczego paladin ktory ma ciezko bez cheatow w trenowaniu ma miec jeszcze gorzej?Dlaczego knight ma miec baaaaardzo latwy trening.
Co do soul pointsow: A dlaczego nie mial bys robic run i expic?Przecierz to tylko na dobre wychodzi.Nie bede sie rozpisywal bo mozna poszukac[jest poradnik o tym].Jesli nie cheatujesz to nie sprawi ci to problemow tym bardziej ze bedzie mozna bez pacca loota ropac[chyba].
edit:
w przeciągu ok. 10 min pojawilo sie 6 postow :P
Ja to bym chcial tylko nowa mape i te ropanie bagow etc :: P
Knight simon dark lord...
Harmonia
Moj uczen ;P
Yours Master Shen~
@Celastian Kight
Co do znikających spearow: Dlaczego paladin ktory ma ciezko bez cheatow w trenowaniu ma miec jeszcze gorzej?Dlaczego knight ma miec baaaaardzo latwy trening.
bardzo latwy trening? a wiesz ze taki knajt dluzej stoi na trainie od palla?-.- a mi w szybki nabic 60 dista bez cheatow nic nei przeszkodzilo.....
Gniew Mroku
31-07-2005, 20:35
Zmiany w runach Dla wysokich leveli wprowadzono możliwość kupienia run w masowych ilościach, więc będą zadowoleni. Znikną farmy druidów, a gra zacznie wymagać czegoś więcej niż stania w miejscu.
EDIT: To nie będzie expienie. Czas regeneracji many na SD (przykład) wynosi ponad 20 minut. Ilość sp nie będzie aż tak wielka by expić. Obstawiamy się paczkami(safe afk) w jaskini z trolami/rotami/dwarfami i co runke idziemy zabić pare potworków. Dla wysokil leveli interesującymi dostawcami sp mogą byś slimy, jeśli zadbamy by nikt nie schodził i nie tworzył setek klonów.
Zmiany dla palka Wszystko zależy od tego jaka jest szansa na zniszczenie się włóczni. Napewno uniemożliwi to wielo godzinne treningi, ale przy małych skilach można trenić na trolach, a przy wyższych ewentualnie z łuku. Niestety, niektórzy cziterzy znajdą sposób na kilkunasto(-dziesięcio) godzinne trenienie włóczniami, gdyż niestety jest w miare prosty sposób :(
A trening( że o samej walce nie wspomne) jest u palka szybszy, gdyż podczas blood hita dostaje on podwójną premie do skila.
Zmiany w łowieniu Tu w planach było rozwinięcie tibii jako gry RPG. Jak wiemy ryby tagże posiadają respy, a jeśli CIPy coś zrobią dobrze(antyczit)/źle(rpg) to przynęte tracimy nawet po rzucie na pole bez ryby. To było by świetne zabezbieczenie przez macro cziterami, którzy łowią i łowia. Niestety, podobnie jak wyżej byłoby to do ominięcia, jednak wydaje mi się, że TBI tego nie umie narazie.
Trap & Luring CIPy nie ingerowały w lurowanie, ale zaczęto przesadzać(10+ GS) więc blokada. Utrudni to znacząco treningi. Wg. mnie lurowanie może być ciekawe, jeśli zachęci się graczy by sami podchodzili do zlurowanego potwora, a nie postawi się go na drodze. Co do trapów, nikt tego nie zauważył, ale "leciutko" ułatwi to ropowanie lootbagów. Swoją drogą ciekawe czy przez fieldy będzie można się ropnąć.
Inne Oczywiście tu bezdyskusyjne zmiany takie jak itemiki, potwory, mapa czy meble. Nie ma po co komentować.
Ogólnie update dobry, ale 7.51 i tak będzie chyba potrzebne. :/
CipSoft chce doprowadzić do sytuacji, w której gracze nie będą mogli ani na chwilę odejść od komputera, ani nawet postać pod depo i porozmawiać z ludźmi, bo będą musieli cały czas bić jakieś roty, żeby móc robić runy.
X( To jest irytujące..... Ty chyba naprawde jesteś przygłupi, jak pare innych osób które umią czytać "niebardzo"...
Z http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=452044#post452044 :
(...)Soul points będzie się zdobywać poprzez zabijanie potworów dających równa lub wiekszą ilośc punktów doświadczenia niż nasz poziom (n.p lvl 40 dostanie soul points tylko za zabicie rotworma lub czegoś mocniejszego).(...)
Wyraźnie jest napisane, że aby zdobyć sp (potrzebnego do robienia run) należy zabić potwora z którego exp jest równy lub wiekszy od twojego lvl !!!
A przykład z rotami jest jedynie ułatwieniem "zrozumienia" mechanizmu Soul points.
Chyba już jasne......
Jackal Silentdark
31-07-2005, 21:23
to miał być temat Tak dla Update -.-
imho soul point's będą u tibii tydzien, a potem sprzeciw graczy zmusi CipSoft to cofnięcia niektórych zmian Update'u
poza tym, runy u npc ROX !
Ja sie SP nie przejmuje ponieważ ... zaczołem się bawić jako rookstayer xD
Zaczne sie przejmować jak na rooku beda czary xD a co gorsza runy ... xD
Wtedy kilku graczy nie bedzie moglo ich robic bo niema potworka dajacego wiecej nic 50 expa hehe
A co do spear to może to być uciążliwe, ale nie wiemy jak dosłownie CipSoft sobie wymyślił te "znikajace" speary xD Czy to będzie 10 czy 100 rzutów xD
Dj Fara0n
01-08-2005, 09:41
bardzo latwy trening? a wiesz ze taki knajt dluzej stoi na trainie od palla?-.- a mi w szybki nabic 60 dista bez cheatow nic nei przeszkodzilo.....
Czas tu nie ma znaczenia.Chodzi o podnoszenie spearow.Paladyn musi non stop siedziec w tibi [jezeli nie treni na monku z macro] i podnoscic speary.Jesli uwazasz ze stanie z np. 2 dwarfami w kopalni i bicie je z knife jest trudne to n/c ...Knajtem trening jest dluzysz ale latwiejszy [zawsze w tym czasie mozna postowac na tibia.pl i zerkac co chwile :p ] .
Czas tu nie ma znaczenia.Chodzi o podnoszenie spearow.Paladyn musi non stop siedziec w tibi [jezeli nie treni na monku z macro] i podnoscic speary.Jesli uwazasz ze stanie z np. 2 dwarfami w kopalni i bicie je z knife jest trudne to n/c ...Knajtem trening jest dluzysz ale latwiejszy [zawsze w tym czasie mozna postowac na tibia.pl i zerkac co chwile :p ] .
amagad mi to nei sprawialo trudnosci.....ale jezeli ktos bez cheatow grac nie umie....
1.) Tiquanda - rewelka! czegoś takiego brakowało w świecie tibiańskim. Niestety, JESZCZE nie mam PACCa :( , ale od razu jak go kupie (za jakieś pół roku) popędzę na wycieczkę do dżungli.
2.) Znikające speary - nigdy nie grałem pallem, ale według mnie to dobry pomysł. Nie lubie cheaterów!!!
3.) Ograniczenie lurowania - hmm... już kiedyś wypowiadałem sie na temat lurowania. Na ogół nie lubię tego, ale prawdą jest że dodaje to trochę emocji. Niestety, coraz częściej nieprzyjemnych... Nie poszedłbym do Venore nawet gdyby kolo sprzedawał tam bright sworda za 10k.
Ocena pomysłu: 8/10
4.) Kupowanie run w sklepie - hmm... Może okazać się przydatne, na przykład gdyby pall chciałby kupić jakąś rzadką runkę. Mam jednak nadzieję, że ceny będą dość wysokie i nie zagrozi to zarobkom magów czy droidów.
5.) Przynęta - no nie wiem... zależy jak droga będzie. Ja dużo łowię. Z drugiej strony będzie to kolejna przeszkoda dla cheaterów, o których już się wypowiadałem...taaaak10)[/
Ocena pomysłu: 8/10 (jeśli będzie taniutka to 9)
6.) Soul Points - ;( ;( ten punkt niszczy całe moje dobre mniemanie o tym update. Co prawda kolejna przeszkoda dla cheatrów :evul: , ale mi się nie chce moim sorcem (11 lvl) expić, wolę robić i sprzedawać runki i dzięki temu kupować coraz to nowsze czary. No cóż, przynajmniej będę miał motywację do nabicia jeszcze kilku lvleli, np. do tworzenia explo czy do niewidzialności.
Może da się przyzwyczaić....
Ocena pomysłu: 4/10
7.) Przechodzenie po większej liczbie parceli - szczegóły...
8.) Używanie liny na śmieciach - good.
9.) Meble w paczkach - co prawda nie mam PACCa, ale...good
10.) Działanie run leczniczych, gdy stoją 2 osoby na jednym polu - good
PODSUMOWANIE:
Średnia arytmetyczna ocen: 8,8/10
Hmm... z tego wynika TAK dla Update... Jednak niewątpliwie 2 jego najważniejsze punkty to Tiquanda i soul points. Temu pierwszemu dałem 10/10, ale jest on skierowny tylko do PACC, więc mnie nie dotyczy. Z tego wynika, że najważniejszemu dla mnie punktowi przyznałem 4/10....
Ale jednak mówie temu updatowi TAK
mówisz ze cieszysz sie ze znikajacych spirów, ale nie ejstes palkiem, (jestes sorcem) ale jak przychodzi do udupiania sorca to ocena pomysłu drastycznie spadła w dól... jak to rozumiec? to tyllko twoja opinia... wg mnie te znikajace sipry to zly pomysl... wole soul pointy, bo nie gram sorcem, tylko palkiem...
Dla mnie te zmiany sa do kitu
Soul points-n/c
Znikajace potwory-lurowanie tez ma swuj urok i jest fajne a ja juz nigdy nie zobacze gsa pod db ani draga w am camp
nie bedzie juz nigdy trapów, o tez jest minusem, trapy tez sa spoko, nawet jesli sie w nich ginie, podchodze do tego jak do gry i nieprzejmuje sie jak wpadne w trap
Ja zdecydowanie muwie update NIE!!!
@ Aigo
Pomylił ci się chyba temet, tu piszą osoby którym się update [w dużej części] podoba
Ja oczywiście jestem na TAK ^^ [z SP też O.o]
Protector :)
01-08-2005, 11:37
JESTEM NA TAK DLA NEW UP'DATE ;] B) B) B) B) B) B) B) B) B) B) B)
Spartakus
01-08-2005, 11:49
Uwazam ze sprawa lurowania bedzie sie tyczyc tylko niektorych potworow i jakiegos terenu np GS nie wyjdzie z PoH'u co wcale nie przeszkodzi pallom na ich huntowanie (bo oni nie uciekaja gdzies na most dwarfow zeby go wreszcie zabic.A np jesli sie to bedzie tyczyc wszystkich potworow to dadza np troche wilkow na jakies miejsce i nie myslcie ze jak potwor odejdzie 20 kratek od respa to zniknie (tego nie ma powiedziane).
Co do SP to nie znaczy zeby ciagle zabijac potwory tylko o to ze jesli zabijesz tam 100 rotow to pozniej bedziesz mogl zrobic sobie przed dp 2-3 bp UH dzieki temu nie bedzie drutow na 11lv z 50mlv...
A speary nie beda sie przeciez rozwalac po pierwszym uderzeniu wiec np jesli za 30 to zabierajac na trening 70 spearow zaatakujesz 2100 razy (to nie jest malo).
Jesli chodzi o obiekcje to mam tylko do ropowania...poniewaz jesli moze sie ropnac na smieciach to np kladziesz lootbaga na dziure-rope-pozniej rope lootbaga...wiec co sie stanie z czarem magic rope?
Jesli chodzi o obiekcje to mam tylko do ropowania...poniewaz jesli moze sie ropnac na smieciach to np kladziesz lootbaga na dziure-rope-pozniej rope lootbaga...wiec co sie stanie z czarem magic rope?
Wg mnie albo wszycy którzy maja magic rope to dostaną z powrotem swoją kasę.. Tak jak przy restarcie serwa, wykupiles czar, zrestartowali serwer i masz kase back...
Jackal Silentdark
01-08-2005, 14:24
Wg mnie albo wszycy którzy maja magic rope to dostaną z powrotem swoją kasę.. Tak jak przy restarcie serwa, wykupiles czar, zrestartowali serwer i masz kase back...
moge cie zapewnić ze kasa za magic rope nie wróci do twojego depo, choć czar ten moim zdaniem nadal będzie bardzo przydatny
mormakill
01-08-2005, 16:01
Jakby nie my ( tezjestem facc) gra znaczne była by uboższa.
Zobaczcie na premie ile tam jest ludzi.
Mam nadzieje zejednakkiedys cos zostanie dodanedla Facc
Pantikari
02-08-2005, 16:33
Wlasnie teraz wszystkie dridzi i sorce wpruja na expowiska powinni dac jakies nowe miejscuwki dla faccuw a nie tyllko dla pacc. Ale zreszta moze nie bedzie tak zle jak na to wyglada :D
Pomyśl ile osób przestanie grac więc nie martw sie o miejsca do expa :p
No a jeśli w ogólnym przeliczeniu soul ppintsy beda dawały wieksza ilosc run niz teraz mana ??
Gome~... Sp potrzebujesz dodatkowo, do Many... Czyli mając 90 MP na Zrobienei Hmma, to msusiz miec dodatkowo, np. 5 SP :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.