PDA

Pokaż pełną wersje : non pvp

Xeron Infernus
29-07-2005, 18:27
co to jest to non pvp co jak sie robi charaktera to sa serwery rozne i jest cos takiego jak non pvp (np. Guardia) i slyszalem ze to oznacza ze gosc nie moze zabic goscia nawet na mainie! czy to prawda? wiec po rooku do jakiego miasta najlepiej isc skoro w zadnym nie zginiesz z reki innego goscia? i co to sa te domy bogaczy? radzcie mi plz!

Dwarf
29-07-2005, 18:31
non-pvp- masz racje na takim swiecie gracz nie moze zabic gracza :]Dodal tylko ze na takich swiatach jest wiecej zlurowanych potworow czyli podprowadzonych daleko od miejsca ich odrodzenia, ale po upadte ma sie to zmienic :d
pvp- zabija sie ludzi dla expa :P
Jakie miasto tak ? hmmm... mysle thais byloby dobre duzo trolli orci blisko fibula potem bedziesz mogl chodzic na cyclopy... ale moze byc tez carlin. Jednak ja osobiscie doradzalbym thais :P A te "domy bogaczy" to pierwszy raz slysze :D sa tylko normalne domki graczy, i w niektorych jest naprawede duzo fajnych dobrych i dorgic rzeczy. Aby miec domek musisz miec PACC (paltne konto) :)
@down : thx za poprawki :)

Norrin
29-07-2005, 19:11
non-pvp- masz racje na takim swiecie gracz nie moze zabic gracza :]

Zabić może ale nie w normalny sposób, czyli go atakując.
Nie można przejąć sumona, nie możesz nim też atakować, nie możliwy jest trening z graczem itp.

pvp- zabija sie ludzi dla expa :P

Ludzi się zabija dla różnych powodów ale na regular pvp na pewno nie dla expa.
Tyko na PVP Enforced dostaniesz doświadczenie za zabicie gracza, który jest wyższy od Ciebie lvlem.

Miasto - każde miasto ma w okolicy jakieś słabe potworki.

Burakou
29-07-2005, 19:38
@up
Dodam jeszcze, że na pvp-enforced dostajesz expa tylko za gracza wyższego levelem i dostajesz, tyle, ile on traci.

Monte
30-07-2005, 00:03
Hm, może Xeron spojrzał na mapkę Venore i tam znalazł miejsce "dom bogaczy".
Jeśli chodzi Ci o to - tam zamieniasz gc na pc lub cc, przy innym stoisku możesz kupić/sprzedać świecidełka i jesli dobrze pamiętam jest jeszcze stoisko z pierścieniami i naszyjnikami ;)

Xeron Infernus
04-08-2005, 15:14
dzienx za porady! czyli zeby miec dom trzeba miec pacc tak?

MaR((sE))lLOo
05-08-2005, 23:57
Tak zeby miec domek trzeba miec Pacc

kundzia666
06-08-2005, 00:05
non-pvp jest the best :) zadnych pk mozna sobie czesto puscic afk ... ups :p itp. naprawde Guardia wymiata !! :) :evul:

Marcin of shadow
06-08-2005, 00:10
Mozesz kupic pacc przz tibia.pl kosztuje on 95 zl za 3 miesiace

Sz#sz#
15-08-2005, 06:04
non-pvp ma jedną istotną różnice , nie licząć brak pk, czary szybciej miają, jest to bardzo ważny fakt, bo np. ja na pandori ek w cycopolis podpalałem kawałek drogi żeby tylko 1 cycek mnie atakował, na non-pvp tego typu czary znikają po paru sec

Anteks
04-09-2005, 16:15
Według mnie najlepiej isc do Carlin masz blisko Trole, Bugi, dwarfy, misie, amazonki... Dopiero pozniej sie ewentualnie przeniesc do Thais...

Hendel
15-09-2005, 11:51
Moim zdaniem najlepiej na poczatku gry jest zamieszkanie w Carlin... blisko trolle, pod zimia bugi, troche dalej masa goblinów i amazonki, a gdy bedzie sie ciut silniejszym mozna sie przejsc na zachód do Ghostland... żyć nie umierać! :p

Altir
15-09-2005, 13:51
w carlin najwiecej n00bow :p