Pokaż pełną wersje : Cimoszewicz przed Komisją Śledczą
Sorcerer Maciek
30-07-2005, 17:30
Nie wiem czy warto zakładać temat, bo i nie wiem czy dużo ludzi ogląda ten western. Ale zaryzykuję.
Czy ktoś z was widzial przesluchanie cimoszewicza przed komisja sledcza? Co myslicie o zachowaniu marszalka (ci co ogladali, wiedza, ze bylo nietypowe). Co wam sie najbardziej podobalo/niepodobalo (to zaczyna wygladac jak teamt o jakims dobrym filmie, a nie komisji). Ci ktorze nie widzieli, niech daruja sobie flame.
Gufat III
30-07-2005, 17:41
Szczerze powiem, nie widziałem, ale chciałbym zobaczyć. Możesz co nieco opowiedzieć?
Sorcerer Maciek
30-07-2005, 17:48
Szczerze powiem, nie widziałem, ale chciałbym zobaczyć. Możesz co nieco opowiedzieć?
Coz, juz za pozno. :P
Zostaly ci tylko urywki w wiadomosciach, ktore pewnie beda jeszcze duzo razy pokazywac. Cimoszewicz nie dal sie sprowokowac, byl spokojny, ale kazdemu musial dociac. A to ze robi rzeczy niezwiazane z mandatem sledczego, a to ze zadal nieprecyzyjne pytanie, a to ze ten sie zledczy nie zna. Cimoszewicz byl cyniczny i sarkastyczny. Wiadomo, prawnik, wie co komisji wolno a co nie. Widac ze gosc jest inteligenty, bo odpowiadal blyskawicznie i z niewiarygodna precyzja, jakby kazda pytanie analizowal przez kilkanascie minut. Bylo pare fajnych tekstow.
Tibiańczyk
30-07-2005, 18:26
Według mnie pan Cimosiewicz to bardzo inteligenty człowiek i "inteligentnie" odpowiadał na pytania.
Palladni
30-07-2005, 18:35
Ot zapomniał wspomniec o akcjac orlenu wartych pół miliona... Czy wy niemacie o czym pisać? Zaraz założe temat o Rywinie, czy jest winny czy tez nie :P
Pogromca pk
30-07-2005, 18:44
Cytuje z pamieci, moge sie mylic:
Roman Giertych: I to jest fakt upradabniający...
Włodzimierz Cimoszewicz: Uprawdopodabniający...
Roman Giertych: Tak... ee uprawdodabniajacy... panie Cimoszewicz...
Włodzimierz Cimoszewicz: Panie pośle Cimoszewicz...
Roman Giertych: Dobrze... Panie Marszałku, panie Premierze, Panie Ministrze, Szanowny Świadku...
Konstanty Miodowicz: Oh, proszę mnie nie traktować jako przeciwnika politycznego, naprawdę nie mam zamiaru prowadzić tutaj kampanii wyborczej...
Włodzimierz Cimoszewicz: Słyszy Pan śmiech na drugim końcu sali? (oczywiscie nikogo tam nie bylo)
Zbigniew Wassermann:Czy nie bał sie pan [i tu costam]
Włodzimierz Cimoszewicz:: Niczego się nie boję, poza gniewem żony.
Duzo tego bylo, ale juz nie pamietam.
Darth Ryba
30-07-2005, 19:01
Za 1 min te przesluchanie bedzie w "faktach" na tvn
Shardzik
30-07-2005, 19:01
No Cimoszewicz to niezłe ziółko ;)... A Giertycha to najlepiej moja Ciocia podsumowała: Jak on się tam [do komisji] dostał?? On ma twarz mordercy!!111
On ma twarz jak "idz stad i nie wracaj" ;) Wg mnie Giertych chce jak najbardziej zaszkodzic Cimoszewiczowi przed kampania wyborcza. Coz poradzic ;)
Ellenhorin
30-07-2005, 20:28
On ma twarz jak "idz stad i nie wracaj" ;) Wg mnie Giertych chce jak najbardziej zaszkodzic Cimoszewiczowi przed kampania wyborcza. Coz poradzic ;)
No przepraszam bardzo co to ma wogole byc ?? -.- rozummiem ze ty jestes zapewne wysokim szczuplym przystojnym pachnacym blondynem z niebieskimi oczami ale komentarze tego typu mozesz zachowac dla siebie i swoich kolegow z piaskownicy -.-
@Topic
Moim zdaniem pan Cimosiewicz zachowal sie bardzo profesjonalnie na przesluchaniu
Dobre było:
"Siedze w panskim milym towarzystwie juz 5 godzin - zastanawiam sie ile jeszcze to potrwa"~~ (Cimoszewicz)
b_elegol
30-07-2005, 21:22
A wiecie co ja wam powiem ? Balcerowicz musi odjejsc ! :) :) :)
Pogromca pk
30-07-2005, 21:57
No przepraszam bardzo co to ma wogole byc ?? -.- rozummiem ze ty jestes zapewne wysokim szczuplym przystojnym pachnacym blondynem z niebieskimi oczami ale komentarze tego typu mozesz zachowac dla siebie i swoich kolegow z piaskownicy -.-
Są dwie możliwości:
a. Należysz do Młodzieży Wszechpolskiej
b. Nigdy w życiu nie widziałeś Romana Giertycha
Ghost Nieudany
30-07-2005, 22:11
Cimoszewicza nie lubię. Był komunistą i komunistą pozostanie, jak mi gówno zaserwowali w jednej restauracji, to po miesiącu do niej nie wrócę mimo zapewnień, że się podniosła jakość żarcia.
Ale cóż, to przesłuchanie było bardzo zabawnym widowiskiem. Cimoszewicz po prostu cały czas leciał sobie w kulki i robił jaja z komisji... Za każdym razem, kiedy ktoś z komisji go przyszpilił, C. znajdował sobie kolejny sposób na zbicie z tropu tych pajaców. Jednego mu odmówić nie mogę - cwaniakiem to jednak jest. =P
To ma byc moja wypowiedz. A zebys wiedzial - JESTEM wysokim, szczuplym blondynem, ktory pachnie (uzywa perfum i sie kapie) a oczy mam raczej zielone (chociaz niektorzy mowia, ze z przeblyskami niebieskiego).Nie wiem, czy jestem przystojny, moze tobie bym sie spodobal. Co jak co, ale giertych JEST brzydki, szczegolnie jak sie martwi i udaje groznego.
@Pogromca : dzieki za poparcie, jakiekolwiek ono by nie bylo ;)
Wracajac do topicu. "Cimoszko" potrafi sie obronic przed naskokami - wg mnie komisja powinna byc zawieszona do wyborow prezydenckich, bo to, co robi Giertych i jego banda, jest wyrazna proba znieslawienia. I nie, nie jestem fanem Cimoszewicza.
Shardzik
30-07-2005, 23:04
@Ellenhorin a, nie oszczędze ci katorgi:
http://img80.exs.cx/img80/9378/giertych
http://www.laliki.masternet.pl/forum/images/thumbs/Mar_giertych.jpg
@Nekro Zupełnie jak ja mam nawet niebieskie oczy ;)
@Pogromca Oczywiście że wariant b. jak 14 latek może się interesować polityką?
Ellenhorin
30-07-2005, 23:14
Pogromca Oczywiście że wariant b. jak 14 latek może się interesować polityką?
No widocznie moze... poprostu uwazam ze nie powinno i sie osadzac czlowieka po twarzy(?) jak taki cwaniak to niech wystawi swoje foty i nie kazdy skomentuje tak jak on -.-
Shardzik
30-07-2005, 23:22
@Ellenhorin no tak, masz całkowitą racje, ale nie znasz tego polityka, mówię ci - akurat jego twarz wszystko mówi
Pogromca pk
30-07-2005, 23:28
No widocznie moze... poprostu uwazam ze nie powinno i sie osadzac czlowieka po twarzy(?) jak taki cwaniak to niech wystawi swoje foty i nie kazdy skomentuje tak jak on -.-
Interesujące, że po "twarzy" postawiłeś znak zapytania. Wyrazy "człowieka" i "twarzy" w przypadku Romana Giertycha faktycznie stoją pod znakiem zapytania.
@Lord Shard:
Zdjęcie, które umieściłes, to zdjecie w wersji light. Istnieją zdjęcia w wersji hardcore, ktore, dla zdrowia psychicznego userów, nie powinny być upubliczniane.
Nie oceniam ludzi po wyglądzie, ale ciężko mi znaleźć szacunek dla gościa, który sam nie ma szacunku dla swoich politycznych adwersarzy. Cimoszewicz mu już dzisiaj od siebie dokopał.
Marcin of shadow
30-07-2005, 23:43
Moim zdaniem Cimoszewicz (dobrze napisalem??) to bardzo madry czlowiek troche pyskaty ogladalem cale przesluchanie , no oprocz tajnego i w kilku mometach padalem ze smiechu :D
Shardzik
30-07-2005, 23:49
@Pogromca Pfff jasne że widziałem wersję Hardcore, ale myśle że wersja light wystarczała, by użytkownik zaniemógł... sam powiedziałeś że nei powinny byc upubliczniane
Jak narazie to nikt go po wyglądzie nie osądził, tylko ludzie pisali o jego twarzy, a to jest ogromna różnica. Uważam że żyjąc xx lat z taką twarzą powinnien przywyknąć do tego że ma taką twarz.
Wejdz w OWION, w temat "Zdjecia z real iksde" czy jakos tak. Na 1 stronie (chyba 5 czy 6 post) masz moje fotki. Tak szczerze, to mnie rybka obchodzi, co o mnie pomyslisz, po obejrzeniu fotek. Pozatym uwazam, ze osoba, ktora nie potrafi sie porzadnie wyslowic na oczach tych kilkudziesieciu tysiecy widzow, nie powinna kandydowac na prezydenta. Ot, Cimoszewicz pokazal, ze "walczacy Giertych" moze mu pogwizdac.
Komisja, zgodnie z tradycją, odwala niezłe cyrki. Mimo iż pan Giertych i reszta członków komisji, starali się coś wycisnąć z Cimoszewicza (a.k.a tow. Cimoszka), ten się nie dał i nic się nie dowiedzieli. A szkoda. Machloje Cimoszewicza, aż kłują w oczy. Jednak on jest zbyt sprytny i ma zbyt dobre układy by poszedł siedzieć. Przynajmniej narazie ;]
Drackmir
31-07-2005, 01:57
Są dwie możliwości:
a. Należysz do Młodzieży Wszechpolskiej
b. Nigdy w życiu nie widziałeś Romana Giertycha
Jeśli o to Ci chodzi to Ja naleze do Młodziezy Wszechpolskiej.
Pogromca Oczywiście że wariant b. jak 14 latek może się interesować polityką?
A od kiedy to zostały wprowadzone bariery wiekowe .....?
@Ellenhorin no tak, masz całkowitą racje, ale nie znasz tego polityka, mówię ci - akurat jego twarz wszystko mówi
Znasz Pana Giertycha osobiście ? Ja akurat znam i wszystko inaczej wygląda gdy siedzisz sobie w wygodnym fotelu i patrzysz w telewizor a inaczej gdy spotykasz osobe na żywo.....
@Lord Shard:
Zdjęcie, które umieściłes, to zdjecie w wersji light. Istnieją zdjęcia w wersji hardcore, ktore, dla zdrowia psychicznego userów, nie powinny być upubliczniane.
To popatrz sobie czasem na uchwycone w kard twarze innych znanych osobistości w sejmie...
Cimoszewicz rzeczywiscie poskromil wscieklego Giertycha. Chociaz momentami w chamski sposob.
Shardzik
31-07-2005, 11:02
@Drackmir
"Jeśli o to Ci chodzi to Ja naleze do Młodziezy Wszechpolskiej."
No dobrze, i co dalej?
"A od kiedy to zostały wprowadzone bariery wiekowe .....?"
Chodziło mi, że rzadko 14-latek interesuje się polityką, nie zaprzeczysz, bo ani ja, ani ktokolwiek inny może wyznaczać bariery wiekowej, ja na pewno takiej nie założyłem.
"Znasz Pana Giertycha osobiście ? Ja akurat znam i wszystko inaczej wygląda gdy siedzisz sobie w wygodnym fotelu i patrzysz w telewizor a inaczej gdy spotykasz osobe na żywo....."
Możliwe, nawet p.Lepper może się okazać w prawdziwym życiu miłym współrozmówcą, ale chodzi nam o "twarz polityczną" Giertycha, a tam prezentuje się tak jak jego twarz, więc pamiętaj że niektóre sprawy należy rozpatrywać w dwójnasób, oczywiście ty - sam wybrałeś przynależenie do M. Wszechpolskej, i uważasz że R. Giertych mówiąc slangowo ROxX
"To popatrz sobie czasem na uchwycone w kard twarze innych znanych osobistości w sejmie..."
Także jest to beczka śmiechu, ale rozprawiamy tu akurat o Giertychu
Drackmir
31-07-2005, 11:43
@Drackmir
No dobrze, i co dalej?
Wiesz ja sie nie chowam z moimi poglądami politycznymi i tyle.
I uważasz że R. Giertych mówiąc slangowo ROxXTo że jestem w MW nie oznacza że uważam R.Giertycha za ,,wielkigo myśliciela'' i czasem nawet ja nie moge sie powstrzymać ze śmiechu jak coś powie.
Sorcerer Maciek
31-07-2005, 12:16
Jak to mówił wczoraj Piasecki w TV? "Idzie dwóch z młodzieży wszechpolskiej, w kieszeni zdjęcie giertycha (w lewej maciej, w prawej roman), twarze patriotyczne, biało czerwone (twarz biała, oczy czerwone)..." :D
Fajnie, ale co to ma do rzeczy? Gratuluję?
Drackmir
31-07-2005, 12:36
Fajnie, ale co to ma do rzeczy? Gratuluję?
Wystarczy ?
Jak to mówił wczoraj Piasecki w TV? "Idzie dwóch z młodzieży wszechpolskiej, w kieszeni zdjęcie giertycha (w lewej maciej, w prawej roman), twarze patriotyczne, biało czerwone (twarz biała, oczy czerwone)..."
Jeśli juz kogos cytujesz to wierze że umiesz zinterpretować mi te słowa, jestem ciekaw twojej odpowiedzi.....
Tak jasne. I co jeszcze. Rozumiesz co znaczy 'nalezec'. Nie znam szanujacej parti ktora przyjmuje 15 latkow:]
Znasz Pana Giertycha osobiście ? Ja akurat znam i wszystko inaczej wygląda gdy siedzisz sobie w wygodnym fotelu i patrzysz w telewizor a inaczej gdy spotykasz osobe na żywo.....
Co onzacza 'znasz' Ze raz go widziales? Bo nie sadze zebys chodzil z nim na kawke, porozmwaica o *******ach?
@Pan Wytrych: odkad go zobaczylem zastanawiam sie jak on mogl uciec z zaakladu karnego i tyle przezyc na wolnosci:) Przeciez on moglbybyc dobrym postrachem na niegrzeczne dzieci z taka twarza(?)
@topic: o cimoszewiczu zmienilem zdanie o 180 stopni. Nie widzialem, ze to bydel jest tak wygadane, inteligetne i spokojne. Doskonaly prezydent. Juz wiem na kogo bede glosowal:D
Drackmir
31-07-2005, 12:58
Tak jasne. I co jeszcze. Rozumiesz co znaczy 'nalezec'. Nie znam szanujacej parti ktora przyjmuje 15 latkow:]
MW to nie jest partia..... -.-"
Co onzacza 'znasz' Ze raz go widziales? Bo nie sadze zebys chodzil z nim na kawke, porozmwaica o *******ach?
A kto tu mówi o kawie ? to mogła być np. 5 minutowa rozmowa....
Sorcerer Maciek
31-07-2005, 13:19
Jeśli juz kogos cytujesz to wierze że umiesz zinterpretować mi te słowa, jestem ciekaw twojej odpowiedzi.....
Oczywiscie:
Ludzie z mlodziezy wszechpolskiej to typowe dresy, patrzace na zydow z chora nienawiscia (radze poczytac internetowe strony organizacji), maja tez kilku pajacow w garniturach ktorzy potrafia skladac zdania, i ich wystawiaja do roznych programow dyskusyjnych w tv.
Albo jestes jednym z tych dwoch, albo (w co bardziej wierze) nie nalezysz dla MW.
btw akurat gadales 5 minut z Giertychem lol :D
watpie zeby mial 30 sekund dla pietnastolatka ktory nie ma przy sobie pejsow z upolowanych zydow. [sarcasm off]
@matek:
Moze i inteligenty, ale nie sadze zeby czlowiek ktory byl przeciwny Solidarnosci (baaardzo przeciwny), i mowil powodzianom ze "mogli sie ubezpieczyc", ktory byl komunista, a w swoim sztabie wyborczym ma ludzi z sld (piekarska, i pelno ludzi, radze przestudiowac ich biografie, prawie kazdy byl czlonkiem PZPR) byl dobrym prezydentem.
Drackmir
31-07-2005, 13:28
Oczywiscie:
Ludzie z mlodziezy wszechpolskiej to typowe dresy, patrzace na zydow z chora nienawiscia (radze poczytac internetowe strony organizacji), maja tez kilku pajacow w garniturach ktorzy potrafia skladac zdania, i ich wystawiaja do roznych programow dyskusyjnych w tv.
Albo jestes jednym z tych dwoch, albo (w co bardziej wierze) nie nalezysz dla MW.
btw akurat gadales 5 minut z Giertychem lol :D
watpie zeby mial 30 sekund dla pietnastolatka ktory nie ma przy sobie pejsow z upolowanych zydow. [sarcasm off]
Zasmuce Cię bo garnitura nie nosze a tym bardziej dresów, a co do żydów to niewszyscy ludzie z organizacji sa az tak nietolerancyjni. Jeśli nie wierzysz że jestem z MW to twoja sprawa, ja twojego zdania nie zmienie ale jesli mieszkasz w Warszawie lub w okolicach to zapraszam bo akurat sie składa że jutro tam jade na tydzień na kampanie. (zapomniałes dodac ze ludzie nazywaja nas faszystami).
bo wy jestescie faszytami...
MW tworza kretyni...
Drackmir
31-07-2005, 14:05
A nasze protesty to tez kretyństwo co nie ? np. protest przeciw podwyższenu cen paliwa..... najlepiej jest stac na uboczu i rzucić komentarzami w stulu ,,jestescie kretyni'' itp. lecz w organizacji znajdą sie osoby inteligentiejsze niz Ci którzy zasiadaja w rzadzie.
dawaj nazwiska i poziom IQ
Watpie ze macie kogos z wiekszym IQ niz doniczka
btw: i skad wiesz, ze stoje na uboczu?
Inteligentniejszy niż komisja.fajnymi textami ich zasypywał.a co do ogólnego zarysu:poddał pod głosowanie wcześniejsze emerytury dla górników(wcześniej niż było takie coś ale miało wygasnąc 2006r.)to plus a minusy?jak można powiedzieć ludziom po powodzi że to ich wina bo sie nie ubezpieczyli??
btw.nie ma ograniczenia nawet 10 latek może coś wiedzieć o polityce lecą w tv programy np.forum(ciekawe śmieszne;D)w wiadomościach też jest co nieco.naprawdę nie trzeba cudów aby wiedzieć coś więcej o polityce:)
Drackmir
31-07-2005, 14:51
dawaj nazwiska i poziom IQ
Hmmmm...... nic mi nie wiadomo czy te osoby zgodziły sie na przetwarzanie ich danych osobistych.
A co do stania na uboczu: byc może i sie udzielasz ale gdzie ? w Młodych Demokratach ?
w przeciwienstwie do ciebie ja nie protestuje tylko dzialam czynnie;]
NIe w polityce, ale spolecznie;]
Drackmir
31-07-2005, 15:06
Czyli nie w Demokratach ;]
Ale społecznie tzn ? (chodzi mi o konkretne zajęcie) jesli można wiedzieć.
Można znaleźć gdzieś w Internecie nagranie z tego przesłuchania? Bardzo chciałbym to zobaczyć.
Jestem liderem programu profilaktycznego SK... nic wspolnego z olityka ale lesze to niz protesty:D
Drackmir
31-07-2005, 15:14
Każdy ma swoje sposoby (na życie :P) i zainteresowania :)
Shardzik
01-08-2005, 09:46
Tylko pogratulować.
To że jestem w MW nie oznacza że uważam R.Giertycha za ,,wielkigo myśliciela'' i czasem nawet ja nie moge sie powstrzymać ze śmiechu jak coś powie.
Tym lepiej dla Ciebie ;) .... Bo zachować powagę w niektórych chwilach...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.