Pokaż pełną wersje : Kawka problem...
Yerhilliaeh
31-07-2005, 09:16
Otóż znaleźliśmy kawkę... przywiązała się do nas ale weterynarz powiedział, że jeszcze musi zostać na ROK, aby jej pióra przekształciły się w młodzieńcze i zdolne do latania... Kawka nauczyła się już latać, ALE łamiąjej sieskrzydła czy cpoś takiego... może ktoś podać co zrobić? albo.... podać stronę o kawkach/ptakach, bo szukałem i nie znalazłem...
Ew. jakiegos zoo. Tam raczej powinni przyjac ptaka.
Kawce łamią się dosłownie kości w skrzydłach, czy łamią się stosiny piór?
EDIT: Przez mój dom przewijały się różne mniej, lub bardziej dzikie zwierzęta, więc śmiało PM w razie problemów- chętnie udziele porad:).
Jedna z moich papug chyba miała coś podobnego- niedobór wapnia i witamin. Pomogło dodawanie preparatów witaminowych dla ptaków( są specjalne "na pióra", w cenie ~2zł) wraz z dość dorobno tłuczonymi skorupkami jajek.
Yerhilliaeh
31-07-2005, 20:12
Łamią sike pióra tam gdzie ogonek szkrzydłą są ś oK
Hubert-pol
31-07-2005, 23:44
Obierz ze skrzydel i upiecz ^.^
@up
Ha!A to dobre.
@topic
Może jakieś schronisko czy coś,albo przygarnij ją na jakiś czas.
Obierz ze skrzydel i upiecz ^.^
Ciekawe, czy ty byś swojego psa nadział na rożen i upiekł.
Może jakieś schronisko czy coś,albo przygarnij ją na jakiś czas.
Łał, ale pomogłeś. Już 2 osoby to napisały.
Wiesz, taka Kawka (dla mniej uzdolnionych: nie mylić z pewnym austriackim pisarzem :)) to jednak wielki obowiązek... Wiesz co, chciałam ci pomóc. Wpisałam w Googlach "Kawka" i się wyszukało. Przeważnie były to strony typu "Kawka - Samica składa 5-6 niebieskozielonych ciemno nakrapianych jaj" albo "Dylemat: na śniadanie - kawka czy herbatka?'. Znalazłam też stronę Przemyskiego Towarzystwa Ornitologicznego, na której jest troszeczkę napisane o jej pokarmie i coś tam jeszcze. Link do tej strony jest tutaj (http://www.pto.most.org.pl/pd/kawka.html). Życzę powodzenia z tą Kawką :))) Pozdrawiam.
Ciekawe, czy ty byś swojego psa nadział na rożen i upiekł.
On nie lubi hot-dogów...
No, dobra, to może kota albo świnkę morską. Pozdrawiam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.