zaloguj się

Pokaż pełną wersje : I like when the red water comes out...

Dan the Automator
31-07-2005, 16:54
Najpierw ostrzeżenie (ktore pewnie i tak zachęci, ale ok) - Jeśli macie poniżej 15 lat, lepiej sobie darujcie - Ostrzegałem

Polecam zaczynanie od 6stki... Wymagana niezła znajomość angielskiego.
http://fat-pie.com/salad6.htm
Dalej
http://fat-pie.com/salad.htm
http://fat-pie.com/salad2.htm
http://fat-pie.com/salad3.htm
http://fat-pie.com/salad4.htm
http://fat-pie.com/salad5.htm

Ogólnie jestem pod wrażeniem tego, co chora ludzka psychika jest w stanie wytworzyć. Autor tego jest schizofrenikiem.

Aha i oszczędźcie durnych komentarzy typu "ale śmiesznie mówi"

Baron Kaldrick
31-07-2005, 16:55
<cut> <censored> <cut>

Dan the Automator
31-07-2005, 17:02
Dodam od siebie, ze chociaz spotkałem sie juz z roznymi bardziej wypaczonymi rzeczami (np snuff), jednak to wywołało u mnie dreszcze, nawet w dzień. Jestem pod sporym wrażeniem. Poczułem taki nietypowy rodzaj strachu...

eerion
31-07-2005, 17:12
Musze przyznać ze filmiki są niessamowite.
Zgadzam się z Dobem - to wytwarza jakiś "inny" rodzaj strachu.
Takich rzeczy nie potrafi wykreować "przeciętny" człowiek (nie używam "normalny" bo nie ma pojęcia normalności").
Obejrząłem całe, ale jakoś nie chciałbym się z tym spotykać ponownie, mimo że - są teoretycznie straszniejsze rzeczy.
Bo mi sie wydaje że to jest strach "psychiczny" - inny od normalnego, ten wyjątkowo wpływa na umysł.
Dlatego tak to działa na ludzi...
Przynajmniej mi się tak wydaje

Burakou
31-07-2005, 17:28
Już kiedyś oglądalem te filmiki. One są chore. Rzeczywiście wytwarzają specyficzny strach. Ten czlowiek, który je tworzyl ma chyba nierówno pod sufitem ;P.

Sakis
31-07-2005, 17:31
schizofremia...osamotnienie....pustka...smutek..st rach..wszechobecne kolory szarosci...wszystko brudne pomazane....ale cudowne w swojej brzydocie:D....przypomina mi to nurt w poezji i sztuce ...turpizm....czyli zainteresowanie tym co brzydkie i odrażające...Dobo...udało ci się to...ja jestem zachwycony<a może nienormalny>:D..nvm

PinGOnE
31-07-2005, 17:36
No dobra ... to bylo "troche" dziwne ... na tyle dziwne ze spodobalo mi sie :> chetnie zobaczylbym wiecej odcinkow

Shanhaevel
31-07-2005, 17:39
Po tych komentach stwierdzam, że to nic miłego. Dziękuję, postoję.

Czy to coś w stylu Silent Hill (tj. taki strach)?

Baron Kaldrick
31-07-2005, 17:41
Czy to coś w stylu Silent Hill (tj. taki strach)?
Silent Hill jest bardziej fizycznym strachem. W SH masz klimat niepewności i strachu przed własnym życiem, i wokół tego klimat psychodelki. A w tych animacjach to nie Ty się boisz - Ty tylko odbierasz strach rysownika.

Thero
31-07-2005, 17:41
@Up
Świetnie to ująłeś.

Ruszające to jest na pewno. Wydaje mi się, że Piter musiał być w ciężkiej depresji żeby coś takiego zrobić; w każdym razzie już dawno temu to widziałem. Wiemy i tak, że połowa forum kompletnie nie zrozumie tego. Mocne

limenu
31-07-2005, 18:05
Ten flash zalicza się do "im mniej tym lepiej"
Będe mieć koszmary..

joey
31-07-2005, 18:09
naprawdę wzbudziło to we mnie jakieś takie dziwne uczucie,
jeszcze ten głos... naprawdę trzeba być 'nieprzeciętnym' żeby coś takiego wymyślić.

Ashlon
31-07-2005, 18:22
Calkiem niezle. Chcialbym poznac tworce...

Matek
31-07-2005, 18:29
Obejzalem 6 i pierwsza czesc.

Ostre to jest. I ten glos.. taki spokojny, ale zarazm taki okropny. Ciarki przechodza. Pfff....

Zabieram sie za nastepne.

gorgi
31-07-2005, 18:37
oglądałem to wcześniej na www.cda.abc.pl czy jakos tak (uwaga ie wiem czy nie ma juz tam virusa) więc wiecie :P
Ps. nie wiem czy to bylo www.cda.pl czy www.cda.abc.pl

Djimy
31-07-2005, 19:01
chore O.o chore o.O nie zdziwil bym sie jak by to byla biografia tworcy O.o

Caer
31-07-2005, 19:29
O w morde. Niech nikt mi nie proboje wmawiac, że twórca tego jest normalny.
Niby to nie jest straszne, ale ten strach się odczuwa, ale tak jak inni napisali, to jest strach innego rodzaju.

Slagolash
31-07-2005, 19:50
Brrr...obejrzałem sobie przed chwilą szóstkę bez dźwięku i muszę stwierdzić że efekt jest nieporównywalny - muzyka i głos bohatera biorą główną odpowiedzialność za mroczny klimat tych flashów.
Czuję się po tym dziwnie i jakoś nieswojo =/

kaczi
31-07-2005, 19:56
Dziwne uczucie po tym jest, strach nie jest normalny, tylko taki...niezwykły.

Pani K.
31-07-2005, 20:00
Niby to nie jest straszne, ale ten strach się odczuwa...

Ciarki mnie przechodziły przy samym ładowaniu tego flasha. Strach? Nie wiesz, co się wydarzy - to nie jest typowa obawa, jak na przykład przy oglądaniu "The Ring" (Przy którym zasłaniałam oczy poduszką). Ta rozmowa z wodą w muszli sedesowej, jego obślinione palce po zjedzeniu mr. Fischera... Najgorsze było to na końcu... Miałam jakieś chwilowe zawieszenie komputera, dobra, włączyłam ctrl+del+alt no i się włączyło... jak odgryza mu kawałek głowy... I znowu te jego palce... jak macki. Ta muzyka, ponury nastrój otoczenia kolesia, to co on robi, jego głos - wszystko to się kumuluje i powoduje u mnie gęsią skórkę. Pozdrawiam.

Ghost Nieudany
31-07-2005, 20:02
Aha i oszczędźcie durnych komentarzy typu "ale śmiesznie mówi"

ale śmiesznie mówi!111razraz ;-)

Obejrzałem do końca tylko szósty odcinek. Przy reszcie nie wyrobiłem i wyłączyłem. Po SH i Sanitarium nigdy się nie spotkałem z czymś, co by tak zadziałało na moją psychikę... Nie wiem, nie potrafię dotrwać w Salad Fingersie do końca każdego odcinka... Czuję się, jakbym doskonale wiedział, co się wydarzy, ale nie chciał się przekonać, czy mam rację...

Huo
31-07-2005, 20:06
Specyficzny strach… muzyka daje mocne mniemanie się o sobie. Czujemy strach autora a nie nas. Autor opanował wywoływanie strachu do perfekcji… jest to strach boćcowy a działa się to, dlatego, że muzyka + animacja a także grafika docierają do naszych obu płatów mózgu…, czyli po stronie lewej i prawej… Ogólnie miałem odczucie, że kogoś zabiłem i mam kogoś na sumieniu… na sercu… Moje sumienie teraz czuje się źle…

Allatar
31-07-2005, 20:11
Sanitarium
Ano fajna gra, grało sie paaare lat temu. Ahhh ten klimat ;]

Co do topicu... hmmm fajne filmiki, chce sie wiecej ;>. Lubie filmy psychologiczne.

ro0t
31-07-2005, 20:13
Jak Dobo założył ten temat, to ja na przekór włączyłem to - podczas ładowania włączyła mi sie refleksja, że jednak jak napisał Dobo że 15 lat do tego trzeba mieć to wyłączyłem... I teraz nie żałuje bo czytam wasze komentarze.

Dan the Automator
31-07-2005, 20:16
Czuję się, jakbym doskonale wiedział, co się wydarzy, ale nie chciał się przekonać, czy mam rację...
No własnie to jest niezwykłe. Po 6stym odcinku, zabrałem się za pierwszy. Z biciem serca oczekiwałem "czegoś"... była jakaś mała istota, która nie chciała pokazać łyżek... coś się wydarzy... i tu własnie dziwne zakończenie... Nic. Potem poszedł drugi, moment powiązany z nazwą tematu mnie zniszczył...

Aval'yah
31-07-2005, 20:28
o.0

Niesamowite. O ile przy 6 i 1 odicnku odczułem tylko pewien niepokój, to reszta wywołała u mnie autentyczny strach. Strach przed ludzki umysłem. Nie chciałbym NIGDY spotkać autora tych flashów.

Knight Simon Dark lord
31-07-2005, 20:38
wprawdzie nie oglądałem tych flashy (mam 15 lat) to po tym co tutaj czytam wnoskuje że nie trace dużo

Ghost Nieudany
31-07-2005, 20:44
wprawdzie nie oglądałem tych flashy (mam 15 lat) to po tym co tutaj czytam wnoskuje że nie trace dużo

Mylisz się. Tracisz dużo. Tracisz nowe, niesamowite doznanie dla swojego mózgu... O tym flashu nie da się mówić. Salad Fingers trzeba zobaczyć.

Plastex
31-07-2005, 20:50
Staaaare to jest. Śledze regularnie od drugiego odcinka czy nie wychodzą nowe na http://www.newgrounds.com/ Jeśli to jest dla was chore to nie oglądajcie "Milkman (http://www.newgrounds.com/portal/view/190638) " tegoż samego autora :>

Monte
31-07-2005, 21:19
Hmm.. Wstrząsające.. Ile różnych, dziwnych rzeczy potrafi wytworzyć chora, ludzka wyobraźnia.. Obejrzałem wszystkie części i wszystkie równo działają na psychike..
@Plastex: Tak.. "Milkman" to jest dopiero coś.. ^,-

Marcin of shadow
31-07-2005, 21:32
Kiedy ogladalem tego milkmana czylem sie dziwnie bardzo dziwnie nie wiem jak to opisac chcialem wylaczyc ale nie wylaczylem to bylo naprawde dziwne uczucie te filmy dzialaja jakos dziwnie na psyhike czlowieka...

Gufat III
31-07-2005, 23:05
Oglądałem to pare dni temu i musze przyznać - za***iste choć chore. Część czwarta bodaj nazywała się "Cage" wywołała u mnie strach jakiego dawno nie czułem. Takie filmiki warto oglądać choćby dlatego, aby zobaczyć do czego zdolna jest chora psychika ludzka, zdrowa zresztą też.

Cebix
31-07-2005, 23:17
Hmm... Mi te flashe stylem rysowania i w ogóle przypominają taką kreskówkę 'Courage - The Cowardly Dog', polski tytuł bodajże 'tchórzliwy pies', lub coś w tym stylu... Widział to ktoś? I jeśli widział to widzi jakiekolwiek powiązania? Bo ja widzę dużo... Chociażby wygląd postaci i styl rysowania.

A co do tematu, to przyznaję, strach jakby 'inny', ale już gdzieś to widziałem... dla mnie to takie małe deja-vu. Może przez tą kreskówkę? :P

Pozdrawiam,
Cebix.

limenu
31-07-2005, 23:26
Ten pies miał na imie Hojrak i mieszkał Z babcią i dziadkiem?

Cebix
31-07-2005, 23:37
Tak, to było właśnie to. Jak sobie przypominam tą bajkę to normalnie te flashe to prawie identyczne, tylko że one są bardziej... no wiesz... 'TAKIE'.

Przynajmniej takie wrażenie odnoszę :P. Chyba, że ja jakiś inny jestem :P. No nie 'identyczne', ale na pewno coś mają wspólnego...

Ashlon
31-07-2005, 23:44
Ciarki mnie przechodziły przy samym ładowaniu tego flasha. Strach? Nie wiesz, co się wydarzy - to nie jest typowa obawa, jak na przykład przy oglądaniu "The Ring" (Przy którym zasłaniałam oczy poduszką). Ta rozmowa z wodą w muszli sedesowej, jego obślinione palce po zjedzeniu mr. Fischera... Najgorsze było to na końcu... Miałam jakieś chwilowe zawieszenie komputera, dobra, włączyłam ctrl+del+alt no i się włączyło... jak odgryza mu kawałek głowy... I znowu te jego palce... jak macki. Ta muzyka, ponury nastrój otoczenia kolesia, to co on robi, jego głos - wszystko to się kumuluje i powoduje u mnie gęsią skórkę. Pozdrawiam.

Przy ladowaniu? E...Tak nawiasem mowiac, ring calkiem straszny nie byl.

Gewof
01-08-2005, 01:00
Nudne? Nie zrobilo na mnie zdnego wrazenia, wrecz sie nudzilem ogladajac to... Milkman juz lepszy jest. Ogolnie, wydaje mi sie, ze przesadzacie z tymi komentami.

Yerhilliaeh
01-08-2005, 01:06
Milkmen omg -.-' to jest chyba jakaś porażka... zero strachu jak ten szajs oglądałem... a tu coś nadzwyczajnego dreszcze, strach ale inny HMM MUSZE TO DAĆ DO "NIE DO WIARY"

Oerta
01-08-2005, 09:13
Hmmm...Może jestem człowiekiem o silnych nerwach,ale to mnie podłamało na całej lini.TO JEST CHORE!!!!To chyba pierwszy film w którym czułem takiego rodzaju strach(i czuje go do teraz)

Hubert-pol
01-08-2005, 10:32
Nie wiem, moze jestem jakis inny, ale mnie to poprostu smieszylo

Monte
01-08-2005, 10:42
Mały offtop: Na tej stronie www.fat-pie.com znajduje się jeszcze sporo filmów tego typu.

Gonzo von Krenzel
01-08-2005, 10:53
Nudne? Nie zrobilo na mnie zdnego wrazenia, wrecz sie nudzilem ogladajac to... Milkman juz lepszy jest. Ogolnie, wydaje mi sie, ze przesadzacie z tymi komentami.
Obejrzałem szósty, pierwszy odcinek i początek drugiego.
Odczucie identyczne jak Krzysia.
Powiem tylko, że naprawdę uwielbiam prania mózgu i podobne, psychodeliczne materiały. Ale to "nie zrobilo na mnie zadnego wrazenia"...

Aval'yah
01-08-2005, 11:36
Hmm... Mi te flashe stylem rysowania i w ogóle przypominają taką kreskówkę 'Courage - The Cowardly Dog', polski tytuł bodajże 'tchórzliwy pies', lub coś w tym stylu... Widział to ktoś? I jeśli widział to widzi jakiekolwiek powiązania? Bo ja widzę dużo... Chociażby wygląd postaci i styl rysowania.

A co do tematu, to przyznaję, strach jakby 'inny', ale już gdzieś to widziałem... dla mnie to takie małe deja-vu. Może przez tą kreskówkę? :P

Pozdrawiam,
Cebix.

eee.. mi to zdecydowanie nie przypomina Chojraka. Klimat tej kreskówki też być może jest dziwny, ale wszystko razem raczej śmieszy. A Salad fingers wywołuje strach.

Pani K.
01-08-2005, 11:44
Przy ladowaniu? E...Tak nawiasem mowiac, ring calkiem straszny nie byl.
Ogólnie nie, ja się boję zawsze tylko tych momentów, przed główną akcją. Kocham mieć wszystko wcześniej zaplanowane - nienawidzę niespodzianek, niepokoju i niewiedzy. Może dlatego odczuwałam ten swoisty niepokój.

Pogromca pk
01-08-2005, 11:51
Obejrzałem, potem zacząłem czytać komentarze, i odnoszę wrażenie że oglądałem coś innego niż reszta... Nie powiem żeby to nie wzbudzało żadnych emocji, ale na pewno nie sieje panicznego strachu. Wiadomo, nic nie jest straszne, kiedy z głośników słychać smerfne hity.

Lao Lee
01-08-2005, 12:50
Flashe sa pierwsza klasa...cos w stylu Lovecrafta ;) Z fat-pie jestem od poczatku powstania strony, istnieja pogloski ze autor tych psychopatycznych flashy :p bedzie mial swoj program w TV. Z badan wynika, ze wiekszosc ludzi na calym globie przesiaduje dziennie po kilkanascie godzin przed swoimi odbiornikami, jesli plan Davida Firtha sie powiedzie...i to zostawiam juz waszej chorej wyobrazni :p

Luckq
01-08-2005, 15:02
Na pierwszy rzut oka zapowiadało się jak każdy inny flash, dopiero po mocniejszym skupieniu się i wczuciu w atmosferę poczułem lekki strach (jak ktoś powiedział, strach przed chorym ludzkim umysłem). Jednak dla mnie to za mało.

Rankor
01-08-2005, 15:25
Hmmm.... Szczerze mowiac po przeczytaniu komentow spodziewalem sie czegos jeszcze bardziej "strasznego"... To bylo tylko dziwne.... Niestety nic wiecej.

Thomisson
01-08-2005, 15:45
Te filmy nie wywarły na mnie wrażenia. Za dziwne. ten to dopiero majstersztyk http://www.fat-pie.com/berries.htm

Cebix
01-08-2005, 17:08
eee.. mi to zdecydowanie nie przypomina Chojraka. Klimat tej kreskówki też być może jest dziwny, ale wszystko razem raczej śmieszy. A Salad fingers wywołuje strach.

No pewnie, że śmieszy, a nie straszy, bo tej kreskówki nigdy by nie pokazali :P. Ale musisz przyznać, że są 'pewne' podobieństwa...

Pozdrawiam,
Cebix.

Descartes
01-08-2005, 17:13
Gdy wczoraj zobaczyłem 3 pierwsze odcinki (to znaczy 6, 1 i 2) to się wczułem w klimat - bałem się. Ale dzisiaj gdy oglądałem resztę części, wyglądało to jakoś inaczej, tak... nie potrafię ocenić tego uczucia, ale nie miałem już zadnych negatywnych odczuć. (Może dlatego, że wtedy noc pozwoliła mi się wczuć?) A Milkman nie wywarł już na mnie żadnego wrażenia - wszystko popsuły kolory i muzyka... ale koleś naprawdę ma zwaloną psychę. Szkoda mi go.

spider-bialystok
01-08-2005, 17:53
Hmm dla mnie te flashe sa smutne.. Nie smiesza mnie ani nie wywieraja na mnie wiekszego wrazenia, sa po prostu smutne.

Slagolash
01-08-2005, 18:40
@up: Myślę, że filmiki miały (przynajmniej częściowo) wywołać u widza poczucie żalu. Cała szarość, brzydota postaci i dziwność ich zachowań mogą przynajmniej część osób prowadzić do takich odczuć.
Nie zmienia to jednak faktu że niektóre sceny NIE SĄ normalne i nie wywołują żalu, tylko ten szczególny rodzaj strachu, o którym wszyscy się tutaj wypowiadali.

Shweppes
01-08-2005, 20:33
Nie wiem jak to możliwe, ale strach autora jest prawie namacalny. Czuć go wszędzie. W sobie. W otoczeniu. W swoim kochanym piesku. Kiedy obejrzałem "6" miałem dziwne uczucie. Mieszankę strachu i... współczucia. Ale kiedy dziś rano obejrzałem "1", akurat kiedy skończyłem miałem gdzies jechać rowerem. Mało nie wpadłem pod samochów ; p cały czas o tym myśląc. Nadal o tym myślę. Współczuję autorowi, który pokazał nam swój świat, swój strach i obawy...

Thero
01-08-2005, 20:54
Nie wiem jak to możliwe, ale strach autora jest prawie namacalny. Czuć go wszędzie. W sobie. W otoczeniu. W swoim kochanym piesku. Kiedy obejrzałem "6" miałem dziwne uczucie. Mieszankę strachu i... współczucia. Ale kiedy dziś rano obejrzałem "1", akurat kiedy skończyłem miałem gdzies jechać rowerem. Mało nie wpadłem pod samochów ; p cały czas o tym myśląc. Nadal o tym myślę. Współczuję autorowi, który pokazał nam swój świat, swój strach i obawy...
Myślisz, że te flashe mają na celu wołanie o pomoc i zrozumienie? Ja myślę, że tak, i dlatego są specyficzne i jedyne w swoim rodzaju. Siebie obstawił w roli kogoś nienormalnego, tzn. kogoś kto myśli normalnie, jest przyjazny, miły itd.; ale otoczenie sprawia, że się boi, że płacze, trzęsie się ze strachu, nie może tego znieść, ale dalej jest przyjazny, choć jego umysł jest chory. Idzie odkrywać Francję, myśli jak... hmmm, jak dziecko. Każdy powinien to obejrzeć i wczuć się w przedstawiony obraz, a nie potem wypowiadać się w stylu "nie wywołało to na mnie wrażnia". To świadczy tylko o tym, że ktoś nie potrafi odczuć tego co autor nam przekazuje i nie potrafi wczuć się w atmosferę wszędzie panującego strachu.

@Topic
Obejrzałem to wszystko 2 razy, może lubię czuć smutek; to jest takie mocne, że gdyby ktoś chciał bez problemu można się przy tym wypłakać; pokazałem te flashe kumplowi (nie, nie 10 latkowi. 22 latkowi) i po 2 filmach powiedział, że ma dosy na dzisiaj, ja czekam niecierpliwie na kolejne części, myślę, że nie tylko ja..

Sozemego
01-08-2005, 21:25
widzialem to juz... musze przyznac ze jedne z lepszych flashowych animacji [jak nie najlepsze] jakie widzialem ;]

Stefan12341
01-08-2005, 21:27
NIe mam newrow obejrzalem wszytkie cudem. Rzeczywiscie inny rodzaj strachu...napoczatku niby nic sie nei dzieje ale i tak sie boisz. NIe chcial bnym spotkac goscia ktory to stworzyl...ma chyba nierowno pod sufitem

Hawki
01-08-2005, 23:03
Obejrzalem te flashe i jakos nie wywarly na mnie wiekszego wplywu no moze taki leciutki strach.Mozliwe ze to dlatego ze najpierw przeczytalem wasze posty is spodziewalem sie czegos o wiele gorszego.

Aztec900
02-08-2005, 17:49
shizowane te flashe i ja przy oglądaniu czułem jakiś rodzaj strachu między przerażeniem i obrzydzeniem ale najbardziej przerażał mnie świat w ukazany w tych flashach

ciemne dropsy
02-08-2005, 18:08
Niezle... Ogladam to pierwszy raz, ale wdizialem kiedys link do tego na cda w dziale uwaga uwaga -.- HUMOR...

Mack Abadrak
02-08-2005, 18:10
jaki człowiek ma taki głos? + ta muzyka, kiedy wyjadał sobie głowę :/

Olorion.
13-08-2005, 23:45
Moim zdaniem nr. 5 jest najbardziej hardkorowy :@, te przeskoki pod koniec, az ciarki przechodza...

rusty spoons.......

Dan the Automator
13-08-2005, 23:46
Obejrzałem Milkmana. Jest raczej śmieszny niż straszny. Salad Man to inny typ "strachu" ot co.

Elernor
14-08-2005, 00:02
Faktycznie wywołuje to stany lękowe (dlaczego obejrzałem to przed snem -.-) :@

Jackal Silentdark
14-08-2005, 00:50
albo ze mną jest coś nie tak,
albo z tymi falshami jest coś nie tak,
albo z wami jest coś nie tak,

dla mnie te filmy są dziwne, momentami śmieszne
nie rozumiem czego w nich sie bać, może ja nie odczuwam tego "innego typy strachu"
nie czaje xD

Xyrius
14-08-2005, 10:42
Obejrzałem 6 i 1. Nie, nie bałem sie. Ale to faktycznie było jakieś 'dziwne', dziwne na tyle że nie chciało mi się reszty oglądać...

Yoh Asakura
14-08-2005, 19:07
Co w tym takiego strasznego ?Wg mnie poprostu nic.
P.S:
To samo macie na www.cda.pl
@Down:
A ja się czułem normalnie.

Xyrius
14-08-2005, 21:14
Co w tym takiego strasznego ?Wg mnie poprostu nic.
P.S:
To samo macie na www.cda.pl
To poprostu wywołuję takie dziwne uczucie... niewiem dlaczego. Ja się nie bałem - ale jakoś się potym dziwnie czułem...

Matheous
14-08-2005, 22:39
Znalem z cda... Ale po prostu MEGA-SCHIZ. Mozna dola chwycic. Nastroj po tym mialem podobny jak po Requiem for a dream-czyli totalna deprecha. To jest... Przewalone.
Z jednej strony, chcialbym poznac tego goscia, co to stworzyl. Z drugiej strony... Bym sie nieco bal nawiazac z nim jakis kontakt. Schizy gwarantowane...

Gromnjir
16-08-2005, 12:12
Somewhere, over the rainbow...

Hmm... niezla muzyka.

Hieyan
16-08-2005, 13:04
Dziwnie się czułem. Jeszcze nigdy nie doznałem takiego uczucia. Paniczny strach, lecz taki daleki, taki... taki, że go nie czulem, ale był... Po obejrzeniu 4 odcinka poprostu dygotałem. Ten strach wytworzył się w podświadomości. Mój umysł wiedział że się boję lecz ja nie. To chyba tak moża opisać. Jednym słowem flash ten działa na psychike

Shein Silvershadow
16-08-2005, 13:35
Nie wiem, co w tym może być takiego strasznego - mnie to nie rusza:P, może dlatego, że jest to animowane?;p

Pani K.
16-08-2005, 13:37
Yh ja się boję strachu, dlatego gęsią skórkę miała tylk oprzy oglądaniu pierwszej części. Reszta to już tak spokojnie właściwie.

morwi
16-08-2005, 13:39
no ja nic nie czulem tzn. zadnego strachu, ani nic. nie mialem zadnej gesiej skorki, ani nie dygotalem, no nie wiem.....

Gromnjir
16-08-2005, 13:46
no ja nic nie czulem tzn. zadnego strachu, ani nic. nie mialem zadnej gesiej skorki, ani nie dygotalem, no nie wiem.....

Same here. Po prostu zaciekawienie i niepewność. To przez tą psychodeliczną muzyczkę i istotę odosobnienia. ;-P Imo bardzo ciekawe flashe. A Milkman tez mi sie podobal ;)

Kinnison
16-08-2005, 15:57
Ja pierwszy raz oglądałem w dzień, wydawało mi się to smieszne, nie myslałem już później o tym, jednak jak sobie przypominałem te flashe coraz bardziej się bałem. Dzień później obejżałem jeszcze w nocy, i nie wiem czemu, nie było już to takie śmieszne, było raczej smutne, przerażające i... zmuszające do myślenia, przynajmniej mnie. Kurde, w myślach mam cały czas ten tekst "I like when the red waters comes out" i nie wiem czemu ale jest mi żal tej osoby/tego czegoś, i zaczynam o tym myśleć jak o jakiejś chorobie... zresztą sam nie wiem...

Dlatego też nie polecam oglądania w dzień, praktycznie zero klimatu, no i ważna jest też znajomość angielskiego, bo teksty rozwalają...

Shinjix
16-08-2005, 16:36
To rzeczywiscie wytwarza swego rodzaju specyficzny strach. Ten swiat czlowieka z mocna schizofremia wprowadza w dziwny nastroj. Szczegolnie ta melodia i jego glos pasuje do reszty... Mysle, ze trzeba dojrzec, zeby zrozumiec ten film.

Kajulec
16-08-2005, 20:16
Oj, Dobo, wiem, od 15 lat i w ogole, ale ogladnalem na wlasne zyczenie.

Najwieksze wrazenie zrobil na mnie odcinek 5. Autentycznie sie przestraszylem.. tylko w nim. Reszta zdawala mi sie dziwnie.. nie wiem.

Ogolnie w tych flashach widze pewien metlik, ktory dzieje sie w glowie "bohatera". Rozmowa przez odlaczony telefon, gadanie do wody w klozecie.. mocne.

Realm
18-08-2005, 18:46
Ehhh :< wybaczcie, ale mnie to wogule nie ruszyło :< oglądałem wszytskie odcinki i nic :<, 6 oglądałem 2 razy, bo Dobo mowiles ze on jakby "najmocniejszy" no nvm, ale kurcze czemu mnie to nie rusza? ja nic nie czuje :/

Opuszczony
19-08-2005, 08:48
"Co za ból, co za strach..."

Czuję się tak jak wbiłem kij kolesiowi w oko :p

Ale tak serialnie odczuwam ten strach do teraz. . . uczucie którego nie znam. . .

@edit
Obejrzałem kolejną część i jednak na tym zaprzestane. . . Te uczucie mnie przerasta :confused: Zaraz wezmę siostrę bo to pan Fisher czy jak mu tam i odgryze jej głowę. . . Nie no czuję się tak jakbym miał to zrobić. . . Dobra nie czytam już tych waszych komentów bo się boję. . . :confused:

I tak z tego połowy nie zrozumiałem ale. . . ten głos. . . jest jakby odległy ale bliski. . . jakby był tuż za mną. . . boje się odwrócić. . .

Pinky
20-08-2005, 01:01
Te filmiki sa niesamowite, osobiście kocham takie rzeczy i ludzi którzy je robią... Jak tego słuchałem to czułem cos takiego.... jakbym się relaksował. Hmmmm jakbym był w siódmym niebie.... Idę obejrzeć to jeszcze raz....

Khan
20-08-2005, 01:02
STAAAAAAAAREEEEEEE -.-

zacytuje kumpla:

"A słyszała Pani o ataku na amerykę?" -.-

Fasolka
20-08-2005, 08:19
gdy to oglądam doznaje takiego dziwnego uczucia którego nie da sie opisać
Ps.2 część jest najlepsza

Dan the Automator
20-08-2005, 12:37
STAAAAAAAAREEEEEEE -.-

zacytuje kumpla:

"A słyszała Pani o ataku na amerykę?" -.-
I co w związku z tym? 85% nie znało.

TehRegent
20-08-2005, 12:43
Jednym slowem....psychiczne....

Najgorzej sie oglada rzeczy ludzi chorych psychicznie, poniewaz nie mozesz poczuc wlasnego strachu, a czujesz jeszcze gorszy-ich.

Opuszczony
20-08-2005, 15:16
Prosiłbym o spolszczenie do 6 części bo moja siostra chce :confused: Chciałbym to jak najszybciej :confused:

Eth Etherius
20-08-2005, 16:46
lol... ja niestety znam więcej odcinków tego typu, moja mama pracuje z chorymi na schizofremie...

Vamerian
20-08-2005, 17:10
Nie wiem, ale te flashe nie robią na mnie wrażenia?

Angel of Death
20-08-2005, 17:48
Te ... te filmiki są niepowtarzalne. Rzeczywiście dziwne uczucie, taki dziwny strach, smutek ... Końcówka 5 filmiku jest najlepsza, te przeskoki - miałem przy nich gęsią skórke jak nigdy. Po obejrzeniu tych wszystkich części czuje takie lekkie przygnębienie i pustkę.

Vanhelsen
22-12-2005, 22:02
ale śmiesznie mówi!111razraz ;-)

Obejrzałem do końca tylko szósty odcinek. Przy reszcie nie wyrobiłem i wyłączyłem. Po SH i Sanitarium nigdy się nie spotkałem z czymś, co by tak zadziałało na moją psychikę... Nie wiem, nie potrafię dotrwać w Salad Fingersie do końca każdego odcinka... Czuję się, jakbym doskonale wiedział, co się wydarzy, ale nie chciał się przekonać, czy mam rację...Jezu.... to jest dziwne... ale... mi to wpadło to gustu, lubie własnie taki klimat, niestety dość trudno znalesć go w Horrorach kinowych itp... Te Filmiki wkręcają...

Red water....

PUPISEM
22-12-2005, 22:08
Trzeba odswiezac tematy stare jak swiat ? Omfg