zaloguj się

Pokaż pełną wersje : GM Renegade SUXX!!!

Oblivioner
31-07-2005, 21:39
Dzisiaj na Nova w Carlin w godzinach popołudniowych odwiedził nas Gm Renegade......Dużo noobków sie cieszylo bo pierwszy raz gm'a zobaczyli.... ;)
ale nie bylo sie z czego cieszyc :confused: ,ponieważ szanowny gm który w stażu nie ma nawet pół roku,zaczął nakazywać by nie blokować depot.....
rozumiem ze taki blok to nic fajnego jesli spieszysz sie by szybko wejsc w PR,
ale żeby banować za blokowanie dp to jush jakaś przesada X(
przecież Q**a nie ma w regulaminie tibii zasady o blokowaniu dp i jego konsekwencje......a wielki gm chcial pokazac jaki to on ważny i nie krępujac sie ....wlepił około 30 banów graczom od 10-50 lev X(

chciałbym sie dowiedziec czy jest to zgodne z jakąkolwiek zasadą i zdrowym rozsądkiem ;(

Venderer
31-07-2005, 21:43
Tak, blokowanie jest zabronione, a GM przed banem napewno dał ostrzeżenie! Widocznie blokerzy byli na AFK-u

P.S. Tak BTW Ten twój podpis wygląda jak jakaś Reklama pomocy dla molestowanych O,o... Bez obrazy....

Marcin of shadow
31-07-2005, 21:50
Mogl dac bana bo blokowanie dp jest zabronione tak jak powiedzial ktos wyzej napewno ostrzegl aby sie odsunac.

Rybzor
31-07-2005, 21:55
wlepił około 30 banów graczom od 10-50 lev

chciałbym sie dowiedziec czy jest to zgodne z jakąkolwiek zasadą i zdrowym rozsądkiem

Ta, a zgodne jest pociskanie kitu ze wlepil bana tylu osobom? watpie ze az tylu dal bana, moze kilka ale nie 10-50 -.-

Dwik
31-07-2005, 21:57
Tak, blokowanie jest zabronione, a GM przed banem napewno dał ostrzeżenie! Widocznie blokerzy byli na AFK-u

P.S. Tak BTW Ten twój podpis wygląda jak jakaś Reklama pomocy dla molestowanych O,o... Bez obrazy....
Podaj mi paragraf w Tibia Rules gdzie jest to napisane.
@up Bana dostaly osoby miedzy lvl 10-50 a nie ilosc osob. Jednak 30 osob nie moglo dostac bana bo nie za bardzo mieliby gdzie stanac w depo/kolo dp.

Oblivioner
31-07-2005, 22:02
chciałem zaznaczyć ze gm dawal ostrzezenia jednak nie ma takiej zasady.....a co nie jest zabronione to jest dozwolone :D
a to ze okolo 30 banów wlepił to wcale nie kit bo banował z 30 minut aż mu sie znudzilo i poszedl gdzies w okolice thais bo walilem exive :)
..........pierw zbanował afkerow (10-50 lev były na afku) ,a potem nooby specjalnie stawały i odsuwały gm'a i na minute z 2 bany szły :]

Edit::powiedzcie mi jasno czy wlepienie bana za blok jest czysto zgodnie z zasadami!!

Darth Ryba
31-07-2005, 23:46
Ta, a zgodne jest pociskanie kitu ze wlepil bana tylu osobom? watpie ze az tylu dal bana, moze kilka ale nie 10-50 -.-

Napisal ze dawal bana graczom na 10-50lvl a nie ze 10-50 osobom -.-

Zopek
01-08-2005, 00:36
b)Intentional abuse of weaknesses in the gameplay, for example arranging objects or players in a way that other players cannot move them.

Comment:
A game weakness, contrary to a bug, is not an obvious error of Tibia, but usually a side effect of a certain program feature which is supposed to be the way it is. For example, you are not supposed to walk onto the same floor tile where another character is already standing, unless you get teleported or use ladders, stairs, holes or the like. As a side effect, you can not walk past a character standing in a narrow corridor, which can be abused to block or trap you, e.g., on non-PvP worlds where you cannot attack players to make them move out of the way. There are numerous weaknesses like that, and you are required not to abuse them intentionally.

Nie ma takigo punktu ??

Agar
01-08-2005, 00:47
Nie ma takigo punktu ??

Dokładnie napisane, jasno i przejrzyście ;) Ostatnio czytałem wszystkie zasady, Tutor guide, Faq itd. bo na tutora chciałem się poduczyć ;)

Tahi
01-08-2005, 08:12
przecież Q**a nie ma w regulaminie tibii zasady o blokowaniu dp i jego konsekwencje......a wielki gm chcial pokazac jaki to on ważny i nie krępujac sie ....wlepił około 30 banów graczom od 10-50 lev

chciałbym sie dowiedziec czy jest to zgodne z jakąkolwiek zasadą i zdrowym rozsądkiem

A mi sie wydaje żę kwestionowanie postępowania i decyzji GM jest zachowanie co najmniej nie odpowiednim !!
GMy są poto aby stać na strarzy przestrzegania zasda i ogólnego prządku.

A blokowanie depo przez afkerów i nie tylko, napewno nie jest przykładem zdrowego rozsądku.....

Dwik
01-08-2005, 08:30
b)Intentional abuse of weaknesses in the gameplay, for example arranging objects or players in a way that other players cannot move them.
Zauważ że jest tutaj jasno napisane, że jest to niezgodne z Tibia Rules gdy gracze nie są w stanie przesunąc innych - trap.

Pani K.
01-08-2005, 11:28
Tak, jednak irytyjącym jest blokowanie depo. Robią to najczęściej nooby - siusiumajtki, które obawiają się ataku ze strony psychopatycznych PK, którzy mogą ich w każdej chwili przecież zaatakować, a drugiej strony muszą przeciez dobić 3 lv magiczny.
Ja, próbując przemieszczać takie postacie pisząc "Don't block depo, please!" otrzymałam chyba z dwadzieścia gróźby typu: "Hunted!" - 10 lv knight, kumpli równe zero, "Noob" - 8 lv sorcerer, woła "Frii Itamz Plax" no i oczywiście zaatakował mnie jakiś schizofrenik - 6 lv. Co więcej, zauważyłam, że kiedy PK atakuje jakąś osobę nooby specjalnie zagradzają depo, licząc na jakiegoś Torcha z loota.
Uważam, że GM bardzo dobrze postąpił banując takie osoby i w żadnym wypadku nie był to jedynie pokaz "siły i potęgi wielkiego GM-a". Pozdrawiam.

Alastor
01-08-2005, 12:39
Lol a zabronisz Gm'owi wykonywać jego robote? Taką ma prace i nic na to nie poradzisz pisząc kolejny topic jacy to Gm'owie są źli dla graczy którzt są afk i blokują depo. Zaraz pewnie wyskoczysz z tematem że Gm zbanował twoją farme uh makerów... no niesprawiedliwe!

Na następny raz jak najdzie cię chęć na stworzenie takiego tematu spróbuj "popatrzeć na to oczami Gm'a" :P

Mikelp
01-08-2005, 12:53
Ja uważam że bardzo dobrze zrobił. Ja osobiście stoje tak żeby byla chociaz 1 sq do wejścia i jeśli ktoś perfidnie blokuje to upominam go. Nie lubie deadać gdy mam 1 sq do depo i ktoś mnie zablokuje swoim dups*iem...

avadez
01-08-2005, 17:40
O q*** mac! To do carlin tez sie przeszedl -.- wpadl do NP i gada Dance jakis 5 banished mialo a pozniej gada (po angieldsku) dolicze do 5 i nie mam was tu widziec doliczyl do 3 i juz nikogo nie bylo ;p pedalek :(

Zopek
01-08-2005, 17:46
exevo gran mas vis ,
od razu robi sie luźniej :)