zaloguj się

Pokaż pełną wersje : keylogger

smb
03-08-2005, 11:18
zlapalem wczoraj wieczorem chyba keyloggera. Dzis sciagnolem Ad-Aware ale nie wiem zbyt jak się tym obslugiwać. Po wlączeniu programu wyskakuje okienku update. Po skaczonej akutalizacji klikam 'Scan now' i wybieram 1 z 4 mozliwych możliwości. Po skączonym skanowaniu zaznaczone obiekty w 3 zakładkach mam przenosic do Kwarantanny? czy naciskać next i wtedy pojawia sie okienko '..... removed....' ? A moze coś naplątałem. Jeżeli mógłbym prosiłbym o napisanie krótkiej ale jasnej instrukcji.
~ Pisze tego posta choc wiem ze 99% napisze "nooooooob!", ale boje sie wejść w tibie. :confused:

Plastex
03-08-2005, 12:09
Opiszę od momentu gdy masz 4 opcje do wyboru:
-Zaznaczasz opcję nr 2(pełne skanowanie systemu) i klikasz next.
-Po skanowaniu zaznaczasz wszystko co wykrył i klikasz next.
-Program zapyta czy usunąć ileśtam plików co potwierdzasz klikając "OK"
I to wszystko, ale nie ma 100% gwarancji, że nie masz już keyloggera.

Razel
03-08-2005, 12:21
Po pierwszym odpaleniu Ad-A wita cię okienko WebUpdate. Kilka chwil i gotowe, nowa baza robaków zostaje zainstalowana a program pyta, co dzisiaj robimy, mózgu. To co zwykle, pinki, będziemy szukać kejlogeruF....

Klikasz ScanNow
Wybierasz SmartSS jk masz mało czasu a FullSS jak ci się nigdzie nie śpieszy i klikasz Next
Ad-A szuka jedzenia dla siebie na twoim zawalonym twardzielu.
A jak skończy (panel się zmieni a z głośników zapewne ulotni się dźwięk zgniatanego robala):
Wchodzisz na zakładkę: ScanSummary
Zaznaczasz wszystkie CheckBox'y (się znaczy te kwadraty na lewo od nazwy robala)
Dajesz rozumisz Next
Ad-A sam przeprowadza procesik Kwarantanno-Konsumpcyjny i...

To je ju sycko

PS: Mam wersję angielską, jak masz polską to napisy będą inne
PS2: Jest taki jeden sprytny sposób na sprawdzenie, czy masz KejLoga:
Większość ChackeróF nie jest na tyle sprytna i nie blokuje uruchamiania swojego dzieła gdy nie jesteś podłączony do sieci. Rozłącz się z Neostradką czy co tam masz i odpal klienta tibii. Jeśli nagle wyskoczą alert-okna (te z czerwonymi krzyżami) to znak, że robak już chciał skontaktować się ze swoim panem.

No. To je ju sycko jak bum cyk cyk.