Pokaż pełną wersje : Two Handed, a Spike sword
Wróbel :)
04-08-2005, 08:35
można mi wytłumaczyć jak jest róźnica między Two handed Swordem a Spike swordem, otóż:
Spike: atak:24 obrona:21
Two handed: atak:30 obrona:25
a Spike jest ok. 8 razy droższy a teoretycznie jest gorszy? jest coś o czym nie wiem, po zatym że Twohanded jest dwuręczny??
Spike sword jest ciut trudniej złapac od 2handed sworda...
Spike sword wylatuje z vampirów i z questów a 2handed sword dosyc czesto z beholderów : )
-=HuRu=-
04-08-2005, 08:46
Pozatym Two Hander jak sama nazwa mówi jest 2'ręczny a Spike Jedno przeco można wywnioskować że Spike jest lepszy więc i droższy.
Twohanded jest 2 ręczny i dlatego jest tańszy, a ze spikiem możesz używać tarczy i blokować jakieś mocniejsze potwory. (To jest jedyna różnica, ale jak widzisz bardzo wpływająca na cene.)
Yoh Asakura
04-08-2005, 09:03
Spike sword wylatuje z vampirów i z questów a 2handed sword dosyc czesto z beholderów : )
http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=25 =.="
@Topic:
Two Handed Sword jest nie opłacalny w użyciu,chyba,że masz dobre wyposażenie i nie obawiasz się dostawać mocnych obrażeń.A dlaczego Spike jest drogi ?Tak jak powiedział Res,wylatuje z Vampów...
Rycek Piotrek
04-08-2005, 19:55
Powiedzmy że troche nie myślisz... Spike sword ma 21 obrony i mozna do tego założyćshielda def: 20+ i wtedy masz 41 orony... A TwoHandedSword ma tylko 24 obrony i nie da sie założyć shielda bo jest 2 reczny... Proste B)
Venderer
04-08-2005, 20:02
http://www.tibia.pl/monsters.php?sort=potwor&id=25 =.="
-Res-owi chodziło oto, że w praktyce nie wypada zbyt rzadko. Dragon shield z draga również (wg. tibia.pl) wypada "rzadko" a jednak jego częstotliwośc jego zżutów jest nieporównywalna z D-shieldem...:P (Na ok. 50 zabitych beholderów, wypadły mi 3 Two handedy)
@Topix
Przedmówcy już powiedzieli ale i ja coś powiem.
Spike ejst 1 ręczny, więc można urzywać tarczy więc otrzymuje się mniejsze obrażenia i tyle, fnito.
Marcin of shadow
04-08-2005, 20:07
Po pierwsze spike jest jednoreczny przez co mozna uzywac tarczy po 2 spike sworda trudniej zdobyc to tyle chyba.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.