Pokaż pełną wersje : Rodzice vs Tibia
Yoh Asakura
04-08-2005, 10:33
Chciałbmy abyśmy w tym temacie porozmawiali o tym co Wasi rodzicie sądza o Tibii.
U mnie jest tak:
Coś się stanie na komputerze (przykład: nie ma neta) to pierwsza rzecz jaka rodzicom przyjdzie na myśl:TIBIA!To przez Tibie !1111oneone
Tak jest zawsze...cokolowiek się nie stanie to wina Tibii...ale czasami mam też ze starych polewkę,szczególnie rozśmieszył mnie ten tekst:
Tibia jest robiona przez hakerów,wysyłają ci programy szpiegowskie i virusy!
To mnie rozwaliło na maksa...
A jak jest u Was ?
Shinerus
04-08-2005, 10:39
u mnie to samo co sie stanie z kompem to wszystko ja i tibia , tak samo z paccem nie kupimy ci bo to strata pieniedzy X(
Maciosek
04-08-2005, 10:39
@UP
Taa, z pacc'em u mnie to samo, niby strata kasy.
Wy tylko tibia i tibia
U mnie tak, ogólnie moja matka czepia się, że za dużo czasu przy niej spędzam (tibii). O więcej już nie.
A u mnie looz :p rodzica sie nie czepiaja... :)
Gram,gram,gram,gram...
... u mnie się tylko czepiają jak coś sie na kompie zwali , odrazu " to przez twoją głupią Tibie " , a potem sie samo naprawi i jest dobrze ...
..::QRAS::..
04-08-2005, 11:11
niewiem jak ty mozesz w to grac jakies ludziki lataja i to wszystko
wypowiedz mojego ojca o tibi
To nieźle narobiliście z tą tibią -.- jak się tak czepiają... co do PAcc'a ... TAK TO STRATA KASY ! SZCZEGÓLNIE W TAKIM KRAJU JAK POLSKA ! Żeby zarobić chociaż na 1 miech wasi rodzice muszą pracować przez 0,5 - 2 dni ! Więc troche pomyslcie... Niby mało a tak wiele ! Na wiele bardziej porzytecznych celów mogły by pójść te pieniądze...ale nie...dzieci chcą na Gierke.... -.- .
Jak ja grałem to miałem pełen l00z, rodziców nie obchodziło w co ja tam gram, ale jeśli wy przy obiedzie, wszędzie gdzie łazicie to tylk oo tibii gadacie ...to waszym rodzicom się nie dziwię -.- .
:D
Ja wogóle mam rodziców uczulonych na komputer.
Zawsze jak siadam do kompa to muszę zapisywać to w zeszycie, jak schodzę też.
Jak im coś nie pasuje po prostu wyłączają mi korki.
Pamiętajcie:
Tibia jest ZŁA!
A wiecie że dzieci pyskują bo grają w Tibie?
To samo z ubieraniem się na czarno, hodowaniem włosów i słuchaniem tej strasznej, okropnej muzyki!
A rozwiązłość seksualna niby od czego?! TIBII!
04-08-2005, 11:20
to starsza ostatnio pytala sie na co mi te 90 zl a ja wkrecilem ze gre kupuje przez internet (a oczywiscie chodzi o pacc)
Wy mówicie że szkoda kasy ale skoro wasi rodzice zarabiają przypuśćmy 500zł a taki Pacc to 90 zł, to jest praktycznie 1/5 zarobku miesięcznego. Wiecie, ile dni byście za to wyżyli? Więc nie przesadzać.
spider-bialystok
04-08-2005, 11:29
To nieźle narobiliście z tą tibią -.- jak się tak czepiają... co do PAcc'a ... TAK TO STRATA KASY ! SZCZEGÓLNIE W TAKIM KRAJU JAK POLSKA ! Żeby zarobić chociaż na 1 miech wasi rodzice muszą pracować przez 0,5 - 2 dni ! Więc troche pomyslcie... Niby mało a tak wiele ! Na wiele bardziej porzytecznych celów mogły by pójść te pieniądze...ale nie...dzieci chcą na Gierke.... -.- .
Hmm wiec na pizze tez sobie wyjsc nie mozna to przeciez strata pieniedzy! Do kina tez nie przeciez jest telewizor! Tibia to taka sama strata pieniedzy jak kazda inna rozrywka ;p.
Darth Ryba
04-08-2005, 11:33
@Kaczi
Moj tata zarabia 4500zl miesiecznie
Moja mama 1200 zl to jest 4500+1200=5700 to jest 1\57 moich rodzicow miesiecznie ale i tak nie chca kupic.
@topic
U mnie mama ciagle mowi ze przez tibie sa wyrusy w kompie
Od roku mowi "koniec z tibią!" a ja jeszcze gram i niezamierzam przestawac :p
Eee tam moi sie nie czepiaja bo praktycznie nie wchodza do pokoju xD tylko mama czasem mówi:
"Ty tylko chodzisz po trawie i nic, to nudne!" :P A PACC'a moze kupie kieeedys xD
up up up:
No wiesz, na taką rozrywkę sobie można pozwolić. Pozatym jak kupujesz pizze to oszczędzasz na żarciu domowym, proste ? PRzecież twoi rodzice (?) nie wyciągają sobie rzeczy z dupy a potem ich nie przyrządzają...chociaż sam nie wiem :) .
Tibia PAccowata to zbędna rzecz... i tak większość 120+ lvl'i idzie potem i tak na nowy świat i wszystko od początku i tak w kółko, szczerze mówiąc bym wydał tą kase by zaprosić dziewczynę do kina a nie... by se pacca kupić -.-, wiem że nie którzy to takie chimery z wyglądu (mają długie włosy to potem nei wiadomo co to jest ...chłopak czy dziewczyna... i nie wiadomo która płeć ma podejść ... ). To są efekty uboczne tibii (zarastanie mchem, włosami i innymi pasorzytami, tycie jak pan Berburio że mu broda znikła, na palcach nie widac kostek bo takie grube itp... ).
@uP up:
A co mnie to obchodzi że twoi rodzice mają dobre prace ?! Sam se zarób jak chcesz na coś wydać... -.- przyssał się jak pijawka ... -.-
I dobrze robią że nie chcą kupić.... poco na to kase tracić... nawet jak sie tyle zarabia, to już bym se nawet takiego porypanego WoW'a kupił szybciej niż PAcc'a, w Polscy nigdy nic nie wiadomo , a skąd wiesz że następnego dnia nie stracą pracy ? (nawet najbardziej pewna praca może nagle...okazać się wyczerpaną).
TheNatoorat
04-08-2005, 11:56
@Darth Ryba:
Łał, zostań moim kolegą! 8o
@topic:
Co ma OWION do Tibii? Hę?
Poza tym - BYŁO.
@Avager:
Święta prawda. Zamiast kupować grę na jakiś okres czasu lepiej kupić sobie jakiś porządny oryginalik w MediaMarkcie i pogierzyć.
PACC to rzecz bardzo ulotna, po co to komu? ;P
Chessterr
04-08-2005, 12:03
Ja myśłe to co wasi rodzice hehhe :P
Miałem problemy z rodzicami...ale zrozumiałem , że Tibia jest zła. Cięzko było się skupić na lekcjach i nudziło się coraz bardziej w grze.
Pacc-a nie kupiłbym nigdy bo wiedziałem , ze musiałbym kupywać Pacc-a nabierząco , żeby do czegos dojść. Pozatym tak jak powiedział Avager wole zaprosić dziewczyne do kina niż kupić Pacc. Zamiast Tibii wole iść z kolegami gdzieś.
kundzia666
04-08-2005, 12:12
zgadzam sie z kazda wypowiedzia powyzej i chce dodac swoja,
wg mnie jezeli naprawde chce sie miec pacca niemozna o cala sumke poprosic rodziców, najlepiej np. isc roznosic ulotki lub od rodziców brać codziennie na loda i chrupki i sobie to odłożyć, lub gdy wydajemy pieniądze na inne hobby to je porzucić ale na początku należy sie zastanowić czy napewno chce sie wydawać tyle pieniędzy na pacca, jest z tego dużo korzyści ale 3 miechy to mało :) pozdro all
Darth Ryba
04-08-2005, 12:15
@UP
lody i chrupki to hobby?? :p
kundzia666
04-08-2005, 12:18
Nie, nieoto mi chodzilo, chodzi o to ze np. wiesz idziesz na dwór i chceż np. 5 zloty na chrupki i loda i zamiast wydawac odkladasz sobie na pacca, a z hobbi mialem na mysli to ze np. grasz w tibie chcez pacca ale np. kupujesz karty magica to wtedy najlepiej przestac kupowac karty lub nawet je sprzedac :) ja tak właśnie robie :)
@UP
lody i chrupki to hobby?? :p
Widziałeś pana Berubrio ?
Jeśli nie kliknij >>TU<< (http://img7.imageshack.us/img7/1203/804000297it.jpg)
To dowiesz się że takie hobby istnieje... . Gostek przez całą zimę siedział przy tibii i żarł !
ciemne dropsy
04-08-2005, 12:22
avager: Wtf?! mam dlugie wlosy przez to ze gram w tibie? -.- Nie no to niezla ta tibia. Chyba ide sie ogolic bo zaroslem jak dziki agrest przez tibie. ( ? )
ROTFL
Kiedys kupilem pacca, ale zauwazylem ze to rzeczywiscie strata kasy. O wiele lepszym pomyslem byloby kupic sobie cos do luku, pozbierac na gitare, alo trzymac na czarna godzine...
Albo pojsc do cukierni na rurki z kremem -.-
Darth Ryba
04-08-2005, 12:26
@up up
O kurde czy ten kolo tylko tibia zyje?
Ja jak gram troche dluzej w tibie to potem ide na dwor to nadrabiac np. grajac w noge lub w kosza
kundzia666
04-08-2005, 12:27
ej a masz moze fotke jak wygladal przed zima ? bo jego wyglad niejest taki zly, normalny ziomal tylko ze troche ma masy, i skoro ciagle gral w tibie to czemu na fotce na monitorze niema tibi mode on ? i wogoole kim on jest ze jest ogulnym przykladem zła wyrządzanego przez tibie ?
pokemonlol
04-08-2005, 12:29
JAk ja kupiłem PACC'a to mi się Tibia odrazu znudziła. Powinno być odwrotnie ale tak się nie stało.
Zaraz po zakupie PACC'a, a kupił mi go ojciec ( wyporzyczył karte ), to on bardziej zainteresował się grą niż ja. Założył sobie konto, postać i w 1 dniu miał już 7lvl na rooku. Co jest ogromnym osiągnięciem, gdy nie masz zielonego pojęcia gdzie iść, co robić, jak kupować/sprzedawać. A on i angielski to tak jak wieloryby i pustynia :].
Ja miałem zaledwie 27 lvl (skille 70/70) i mi się nie chciało grać, a on nie wiem jakim cudem doszedł do poziomu 42 i całege c-seta+sstaffa+dopełnienie:p
NIezły jest, ale nadal nie wie jak się w to gra, a żeby coś od kogoś kupić sprzedać to zawsze woła mnie, chociaż ostatnio czasami też oś prubuje handlować :P
Od tej pory co zaczął w to grać ja mam luzy z Tibią, ale co z tego jak od tej pory mi się przejadła :(
avager: Wtf?! mam dlugie wlosy przez to ze gram w tibie? -.- Nie no to niezla ta tibia. Chyba ide sie ogolic bo zaroslem jak dziki agrest przez tibie. ( ? )
ROTFL
Kiedys kupilem pacca, ale zauwazylem ze to rzeczywiscie strata kasy. O wiele lepszym pomyslem byloby kupic sobie cos do luku, pozbierac na gitare, alo trzymac na czarna godzine...
Albo pojsc do cukierni na rurki z kremem -.-
Co do tych długich włosów... powszechnie wiadomo że Promieniowanie Komputerowe (lol) powoduje nadmierny porost włosów ! Przez także zmianę wyglądu twarzy na nijaką (nie można odróżnić płci). Zanikają organy rozrodcze oraz ... zaczyna się tyć nadmiernie, takze i mózg zanika. Nawet pokazano to na kilku przykładach, dam 1 :
Jakiś pan się pytał na tym forum "Jak schudnąć" bo zadużo grał w tibie i przytył... więc jak myślisz ? Czy to nie prawda że mózg zanika przy komputerze ? To prawda ! TO PRAWDA !
Potem się zastanawiasz czy na ulicy idzie dziewczyna czy chłopak.... sylwetka nie wiadomo czego (czasem jest nie dokarmiany z powodu braku czasu bo musi hunta robić) a czasem zbyt (czyt. Sorce i Druidzi... bo jak stoją i robią runki to sobie podjadają te wszystkie chipsy i pepsi w tonach). A potem sie dziwić czemu są takie parady równości xD .
ROTFL
Sry za Offtopa .
EDIT:
ej a masz moze fotke jak wygladal przed zima ? bo jego wyglad niejest taki zly, normalny ziomal tylko ze troche ma masy, i skoro ciagle gral w tibie to czemu na fotce na monitorze niema tibi mode on ? i wogoole kim on jest ze jest ogulnym przykladem zła wyrządzanego przez tibie ?
Więc, Berburio uważał się za Szataniste (ma 11 lat czy coś koło tego). Ciągle gadał że modli się do szatana rano xD itp... gadał że prawdziwy z niego Szatanista...a tu taki lol...potem jak zamieścił fotke to były z niego jaja tu (na forum), na Ircu i na GG .
Jak to nie ma tibii... ma tam na pasku zadań... .
... ja bym se pacca kupił jakby był tańszy (20 zł a nie 20 eu) , bo jak tak , to jednak zbyt wygórowana cena za taką gre :/ i jak kiedyś powiedziałem , że bym se pacca kupił , to mnie w domu wyśmiali , że na gówno mi nie szkoda kasy ...
kundzia666
04-08-2005, 12:32
ciekawa re-posta do wszystkich innych komentarzy przeciwko rodzicom :)
osobiscie niechcialbym zeby mój stary grał w tibie tzn. po części ale napewno niemaniakalnie, bo bym ja sam miał problemy z graniem :) pozdro dla twojego starszego :)
Progmast
04-08-2005, 12:37
T jest poprostu tak rodzice od wieków zabraniali dziecia w nadmiareze robic to co lubia kiedys bylo to czytanie ksiazek teraz komputer czy Tibia.
... spox , teraz nas gonią do czytania , a kiedyś my będziemy gonić dzieci do grania w Tibie , a one "ale mnie od tego oczy bolą i to nudne" , tak jak my o książkach (zanim zaczniemy czytać) ...
kundzia666
04-08-2005, 12:41
[QUOTE=Avager Tymczasowy]Co do tych długich włosów... powszechnie wiadomo że Promieniowanie Komputerowe (lol) powoduje nadmierny porost włosów ! Przez także zmianę wyglądu twarzy na nijaką (nie można odróżnić płci). Zanikają organy rozrodcze oraz ... zaczyna się tyć nadmiernie, takze i mózg zanika. Nawet pokazano to na kilku przykładach, dam 1 :
Jakiś pan się pytał na tym forum "Jak schudnąć" bo zadużo grał w tibie i przytył... więc jak myślisz ? Czy to nie prawda że mózg zanika przy komputerze ? To prawda ! TO PRAWDA !
Potem się zastanawiasz czy na ulicy idzie dziewczyna czy chłopak.... sylwetka nie wiadomo czego (czasem jest nie dokarmiany z powodu braku czasu bo musi hunta robić) a czasem zbyt (czyt. Sorce i Druidzi... bo jak stoją i robią runki to sobie podjadają te wszystkie chipsy i pepsi w tonach). A potem sie dziwić czemu są takie parady równości xD .
ROTFL
Sry za Offtopa .
sory, stary gram w tibie 2 lata jestem szczupły, wyglądam jak facet i niemam długich włosów, co prawda miałem problem z szkołą, ale tylko przez to że sie nieuczyłem gdy zaczołem, poprawiać oceny byly naprawde dobre 4-5 wiec tibia niedziala zle !!! bede bronil tutaj mojej wypowiedzi bo w raz z kumplem sadzimy ze to my mamy racje a nie ty, pewnie tak najezdzasz na tibie bo cos ci w niej niewyszlo i nieumiesz przebaczyc tibi za wyrzadzone zło, wiem zły dotyk boli przez całe życie. Ciekawe co tak na ciebie wpłyneło, pewnie jakiś nieudolny pk szukał nooba którym właśnie ty jesteś X(
sory, stary gram w tibie 2 lata jestem szczupły, wyglądam jak facet i niemam długich włosów, co prawda miałem problem z szkołą, ale tylko przez to że sie nieuczyłem gdy zaczołem, poprawiać oceny byly naprawde dobre 4-5 wiec tibia niedziala zle !!! bede bronil tutaj mojej wypowiedzi bo w raz z kumplem sadzimy ze to my mamy racje a nie ty, pewnie tak najezdzasz na tibie bo cos ci w niej niewyszlo i nieumiesz przebaczyc tibi za wyrzadzone zło, wiem zły dotyk boli przez całe życie. Ciekawe co tak na ciebie wpłyneło, pewnie jakiś nieudolny pk szukał nooba którym właśnie ty jesteś X(
Jedyne co moge powiedzieć to współczuć waszej inteligencji... Wiesz co to robienie sobie jaj ? Nie ! Gdyz zanikł WAM lub Tobie (bo moge was jedynie porównać do 1 JEdnoski ...).
Po 1, jest kilka typów ludzi, Ci co się poddają wszystkiemu.... i wchodzą w nałóg, ci co są normalni, i ci co mają cholernie silną wolę .
Po 2, Ty sie wliczasz może w tych drugich...ale i tak ci mózg zeżarło
Po 3, naucz się takiego czegoś jak irionia, metafora i innych rzeczy tako podobnych by odróżniać podobne teksty do moich .
Po 4, A co mnie to obchodzi że jesteś Skinem i nie nosisz długich włosów ?
JA osobiście GRAŁEM 3 lata więc mam więcej tzw "EXP'a" (realnego nie tibijskiego).
Aha co ty qwa poruwnujesz Czyjeś decyzje czy został spekowany czy nie ? Mogę ci powiedzieć że to ja raczej pkowałem i to takich...skinów i mastahów jak ty -.- . Mnie to waliło że zginołem (inni dostawali zawału, napadu padaczki oraz krwotoku z dupy bo zgineli) albo jak znalazłem jakiś fajny stuffik to co... inni już erekcja ! Bo znaleźli nie wiadomo co pierwszy raz -.-, jak ci tibia sądzie na psyche to możesz być pewien że to będzie twoje życie (Zapomnisz o RL...a szkoła to będzie przeszkoda w grze ... sam nawet to powiedziałeś, miałeś problemy z nauką).
[QUOTE=Avager Tymczasowy]Co do tych długich włosów... powszechnie wiadomo że Promieniowanie Komputerowe (lol) powoduje nadmierny porost włosów ! Przez także zmianę wyglądu twarzy na nijaką (nie można odróżnić płci). Zanikają organy rozrodcze oraz ... zaczyna się tyć nadmiernie, takze i mózg zanika. Nawet pokazano to na kilku przykładach, dam 1 :
ROTFL
Sry za Offtopa .
Jak nie zauważyłeś/aś, to było powiedziane z ironią.
Jak to ktoś kiedyś powiedział, ironia jest bronią ludzi inteligentnych. :]
04-08-2005, 12:57
ale flipsy i tak wymiataja xD
kundzia666
04-08-2005, 12:58
tak miałem problemy ale dlatego ze olewałem jak sie zaczołem uczyć wszystko było ok. :) troche źle przeczytales niejestem skinem, ani osobami które wymieniłeś i ludzie sie niedzielą na grupy, może ty ich segregujesz ale to raczej nie jest mądre bo jak chcez dzielić ludność skoro znasz tylko ludzi z tibi i otoczenia w RL, stary skoro tak, to wytlumacz czemu tak sadzisz o tibi a nie inaczej, i to madrze a nie czyms w stylu :" Tibia jest do kitu bo tak "
Tibia jest do kitu BO:
1) Nic w niej nie osiągniesz, co zdobędziesz duży lvl ? I co z tego ? Satysfakcja ze zmarnowanych kilku miechów ? Phi, ja bym wolał poszukać ciekawej duszy do rozmowy
2) Zdobywasz item... idziesz go sprzedać bo go nie potrzebujesz, wracasz na hunt, zdobywasz item ...idziesz go sprzedać bo go nie potrzebujesz... itp
3) Masz szanse 0,01% że dostaniesz padaczki i innych chorób mózgu (i tak przy każdej rzeczy w kompie to jest)
4) Zwalisz sobie psyche, bo sie podniecasz że jakiś KOD BINARNY czy co tam wyleci z potworka o takich cyferkach lub że "zginiesz" i stracisz ciężko zarobione ... em 1k (ktoś tam przestał grać bo stracił 1k, tutaj pisał na forum).
5)Uzależniasz się, zawalasz szkołę a co za tym idzie.... twoja jedyna praca to albo sprzątanie, albo kopanie rowów albo zbieranie surowców wturnych
6) Będziesz DZIKI !
7) Gra jest monotonna....
8) Jest wiele innych rzeczy ale nie chce mi się wgłębiać !
04-08-2005, 13:16
Tibia jest do kitu BO:
1) Nic w niej nie osiągniesz, co zdobędziesz duży lvl ? I co z tego ? Satysfakcja ze zmarnowanych kilku miechów ? Phi, ja bym wolał poszukać ciekawej duszy do rozmowy
2) Zdobywasz item... idziesz go sprzedać bo go nie potrzebujesz, wracasz na hunt, zdobywasz item ...idziesz go sprzedać bo go nie potrzebujesz... itp
3) Masz szanse 0,01% że dostaniesz padaczki i innych chorób mózgu (i tak przy każdej rzeczy w kompie to jest)
4) Zwalisz sobie psyche, bo sie podniecasz że jakiś KOD BINARNY czy co tam wyleci z potworka o takich cyferkach lub że "zginiesz" i stracisz ciężko zarobione ... em 1k (ktoś tam przestał grać bo stracił 1k, tutaj pisał na forum).
5)Uzależniasz się, zawalasz szkołę a co za tym idzie.... twoja jedyna praca to albo sprzątanie, albo kopanie rowów albo zbieranie surowców wturnych
6) Będziesz DZIKI !
moze i uciebie tak jest u mnie jest inna sytuacja
1 ide expic , robie np. 50 lvl ,sprzedaje postac , 100 zl + jestem do przodu.
i tak w kolo macieja , proste?
Troche odbiegacie od tematu.
Moja mama odkąd zaczęłam grać, twierdzi, że tibia to sekta. Nie widzi w tej grze żadnego sensu (uważa, że to tylko jakieś mrówki chodzące po ekranie tam i z powrotem). Nie twierdze, że ma racje ale również nie zaprzeczam jej słowom. Nie powinna się wypowiadać o Tibi, skoro nie ma zielonego pojęcia
o jej zasadach. Niestety trzeba też powiedzieć, że ów program strasznie niszczy naszą psychikę. Przynajmniej w większości przypadków. Wiele osób, zamiast iść na dwór pograć w piłkę woli posiedzieć przed PC i iść na hunt
z kumplami. Ale zadajmy sobie pare pytań:
1. Ile godzin swojego życia marnujemy na siedzenie przed tibią ?
2. Ile graczy traci cenne pieniądze na PACC zamiast kupić za to coś co naprawdę jest potrzebne ?
3. Ile osób opóściło się w nauce tylko dlatego żeby mieć więcej czasu na expienie/skillowanie/trenowanie mlvla ?
Zastanówcie się nad tym.
Tibia jest do kitu BO:
Tibia jest do dupy, nie do kitu.
Phi, ja bym wolał poszukać ciekawej duszy do rozmowy
Phi, ja tam znalazłem :D.
3) Masz szanse 0,01% że dostaniesz padac zki i innych chorób mózgu (i tak przy każdej rzeczy w kompie to jest)
Źle, wg badań statystynycznych jednego serwisu komputerowego szansa na dostania choroby mózgu lub czegoś podobnego to aż 0.06%.
4) Zwalisz sobie psyche, bo sie podniecasz że jakiś KOD BINARNY
Jakiś? No co ty pleciesz. Przecież to jest tylko ten jeden jedyny kod binarny.
Znam goscia , który ma 25 lat i utrzymują go rodzice.
6) Będziesz DZIKI !
Zacytuje słowa piosenki : "Jesteś szalona". To już prędzej to. Ewentualnie staniecie się podobnymi do naszych przodków.
moze i uciebie tak jest u mnie jest inna sytuacja
1 ide expic , robie np. 50 lvl ,sprzedaje postac , 100 zl + jestem do przodu.
i tak w kolo macieja , proste?
znajdź se prace...robisz lvl taki w kilka miechów albo miech (zależy ile siedzisz non-stop), a ja w te miechy zarobie już więcej.... i to pracując mniej niż ty grasz, wniosek ? nie opłacalne -.- .
uP:
No widzisz :> .
@Topic: Kiedys tam gralem w Tibie i jakos moi rodzice nie mieli zadnych 'ale'.
@Avager: Jesli chodzi o Twoje wypowiedzi o Tibi to zalezy od punktu widzienia, nie kazdy musi postrzegac Tibie jak Ty (choć w wiekszosci Cie popieram), a jesli chodzi o te typy ludzi to rozwin 'normalny' (HA! tu Cie mam :P).
To będzie jeden z najkrutszych postów ...:
"Neutralni "
Przesadzacie..
Dzięki Tibii nauczyłem się zasady nigdy nie przebaczać i nigdy nie zapominać.
:)
Dzięki Tibii też przetrwałem 4 miesiące przykuty do wózka inwalidzkiego z ręką i nogą w gipsie :D
To fakt, można się zapuścić w nauce i można się zapuścić fizycznie.
Ja to jak dobrze pójdzie od września się zapisuje na boks i nie będę miał czasu na Tibię bo będę sobie nos prostował i łuki brwiowe zszywał.
W wieku Berburia byłem od niego o połowę grubszy.
Teraz możecie moją fotę zobaczyć w topicu Zdjęcia z RL iksde i raczej go nie przypominam ;)
Dorasta się, poznaje panny, dostaje pierwszy raz po nosie, bierze się za siebie :)
Zszedłem z tematu :)
W każdym razie Tibia, czy ogólnie gry komputerowe, w odpowiedniej ilości napewno nie szkodzą. Można nauczyć się jak ludzie reagują w różnych sytuacjach i jak samemu trzeba reagować, w takiej grze z taką społecznością jest to bardzo łatwe, trzeba tylko się przyglądać. Możecie patrzeć na to pod kątem lekcji WOSu i analizować jak zachowania ludzi mają się do tego co słyszeliście na lekcjach ;)
Pozatym ja dzięki Tibii nauczyłem się sporo nieznanego mi słownictwa w j. angielskim.
Co prawda można się nauczyć wielu złych rzeczy, np "no have" ;) albo "don't have" (MÓWI SIĘ "HAVEN'T!).
Sorry że wszystko takie zamotane jest i się kupy nie trzyma ale poszedłem spać o 5:30 :)
Było już kilka takich tematów, ale co mi tam, powiem jeszcze raz: (w końcu każdy nabity post się liczy xD) STRATA KASY!!! Na co ci 3 miesiące grania z Pacc'iem, jak w końcu ci się znudzi. Ja wolę kupić podręcznik do D&D, a nawet dwa ;) Teraz zbieram kasę na "Księge Planów" (już czuję tą przygodę w otchłani ;]) oraz "Księge Plugawego Mroku" :evul: Takie książki są na całę życie, a nie jak taki głupi Pacc.
Marcin of shadow
04-08-2005, 14:07
Moj ojciec sie nie burka siedze na necie ile chce tylko jak widzi ze gram w tibie to sie dziwy ze ja gram w gry z taka grafa :D
Było już kilka takich tematów, ale co mi tam, powiem jeszcze raz: (w końcu każdy nabity post się liczy xD) STRATA KASY!!! Na co ci 3 miesiące grania z Pacc'iem, jak w końcu ci się znudzi. Ja wolę kupić podręcznik do D&D, a nawet dwa ;) Teraz zbieram kasę na "Księge Planów" (już czuję tą przygodę w otchłani ;]) oraz "Księge Plugawego Mroku" :evul: Takie książki są na całę życie, a nie jak taki głupi Pacc.
Tylko, ze kazdy dochodzi do tego wniosku po kilku miesiacach od wydania kasy na pacca ;) Teraz, zamiast wydac 90zl na pacca, wole kupic sobie 3 ksiazki Pratchetta albo inne fantasy.
Marek Tibioman
04-08-2005, 14:34
A moj tata mowi, ze niewie jak ja moge w to grac- ciagle tylko jakies ludziki popycham po monitorze :D
04-08-2005, 14:51
kazdy ma swoje zdanie na temat tibi i kazdy na swoj sposob ustawi sobie zycie lecz w przyszlosci napewno bende zalowal tego czasu co stracilem grajac w tibie jednak narazie jestem zbyt slaby aby sie od tego oderwac.
kiedyś to były akcje ale odpowiedziałem raz i się skończyło.
Kaczi:lecz się 500złotych zarabiają miesięcznie i mają kompa i neta hahaha ale żeś zabłysnoł;/
Tymczasowy:sam żeś sux jak policzyć to złotówka dziennie za gre to nie dużo.ale i tak twoim gadaniem nikt się nie przejmie-.-rodzice nie lubią tej gry bo nie wiedzą o co w niej chodzi nie wiedzą nagle dlaczego ich dziecko przestaje się uczyć a to nie przez tibie to przez chorobę:LENISTWO.ps.porozmawiajcie z rodzicami pokażcie statystyki tej gry ile ta gra ma lat i dlaczego nikt nie mógłby przez nią wirusa wpuścic i ukraść 90złotych.ja tak zrobilem do dziś mam spokój
Sorcerer Maciek
04-08-2005, 15:01
Widziałeś pana Berubrio ?
Jeśli nie kliknij >>TU<< (http://img7.imageshack.us/img7/1203/804000297it.jpg)
Jesteś pewien że to nie baron kaldrick?
Taki temat już był ! Szukaj ! Matko boska...
W całej dyskusji popieram Avagera. Avager, kiedyś oni sobie to uświadomią, ale wtedy będzie za poźno. Stracone chwile, przed monitorem. To tylko kwesta czasu.
Ludzie zaplanujcie sobie życie i dążcie do tego. Tibia jest tylko marną rozrywką. Kiedyś ludzie z CIPsoftu umrą i sie skończy Tibia. Chyba, że chcecie pracować u CIP-ów, ale wątpie czy macie szanse.
Ja wiem co będe robić i do tego dąże.
Arthus Drag'Tail
04-08-2005, 15:32
Ja mialem PACC.. Kupilem za swoja kase... Starszym pomysl sie nie podobal, ale kupilem. Fajna rzecz ten pacc, ale rzeczywiscie- jak za te pieniadze, to troche krotko. Teraz zbieram na basa i nie mam zamiaru kupowac PACC.. Jak bede bogatszy (w tibii) to kupie za tamtejsza gotowke.
@Avager:Wiem ze Berburio smiesznie wyglada, ale nie musisz sie z niego az tak nabijac.
spider-bialystok
04-08-2005, 15:43
Taki temat już był ! Szukaj ! Matko boska...
W całej dyskusji popieram Avagera. Avager, kiedyś oni sobie to uświadomią, ale wtedy będzie za poźno. Stracone chwile, przed monitorem. To tylko kwesta czasu.
Ech, wyolbrzymiacie to wszystko. Poprostu niektorzy wola pograc w tibie niz posiedziec przed telewizorem, na wszystko mozna znalesc czas.
W taka pogode jaka jest dzis w Bialymstoku (chmurno i mokro) nie chce mi sie nigdzie wychodzic i dla zabicia czasu katuje w tibie (czyt. trace nieodwracalnie cenne lata mlodosci ;D).
@spider-bialystok
My nic nie wyolbrzymiamy, mowa tu o ludziach nałogowcach siedzących po 6h przy Tibi, rozumiem tak jak ty pograć sobie troszczkę, lecz nie do przesady.
Dla mnie Tibia już nie istnieje.
Te twoje ceny lata młodości można inaczej spędzić, wyjśc do kumpla na sesje RPG, wybrać się z kumplami na piwo* (czyt*CocaCole) jest mnóstwo innych rzeczy. Jeśli już chcecie grać, to pograjcie w coś innego, Knight Online, KalOnine, RYL, tam chociaż jest na co popatrzeć.
Dla wyjadaczów Guild Wars oraz WoW.
Ja, moge soptak tu zaledwie kilku ludzi popierających moje wypowiedzi np. Avger. Zaraz na mnie zaczną najeżdzać 11 latki. "Niechcesz to nie graj !"
Jak widać nie gram. Mi to zwisa, mój najlpeszy kumpel odplynał przez Tibię, zawsze razem spędzaliśmy kupe czasu. Teraz moge go spotkac tylko online na Tibi...
Kiedys bylem na scarabach a moj tata "Mlody nienudzi ci sie to? W kolko chodzic i karaluchy zabijac"
Yoh Asakura
04-08-2005, 16:36
@spider-bialystok
Ja, moge soptak tu zaledwie kilku ludzi popierających moje wypowiedzi np. Avger. Zaraz na mnie zaczną najeżdzać 11 latki. "Niechcesz to nie graj !"
Jak widać nie gram. Mi to zwisa, mój najlpeszy kumpel odplynał przez Tibię, zawsze razem spędzaliśmy kupe czasu. Teraz moge go spotkac tylko online na Tibi...
I masz 100% racje nie grając w Tibię.Zresztą te 11-latki nawet sobie nie wyobrażają jak Tibia blokuje dostęp do internetu...
Mój stary to tylko czasami zagląda ale tylko po to żeby mu coś tam ściągnąć...okropność...był przeciwnikiem gier z przemocą i krwią...ale co tam..olej...ale moja stara...Boshe...przeciwniczka kupowania PACC'a i czasami 2-3 godziny przed kmopem siedzi i pieprzy z moimi siorami jak najęta i 0 expienia...Aff...ale też czasami narzeka to ja to olewam...A co!
PACC za rl kase... Juz lepiej byloby wyrzucic te pieniadze za okno...Przynajmniej jakis zul niebylby glodny (pomijajac wódę xd) a tak...
Za te pieniadze moze zaczniesz grac na jakims nowy serverze...;/Bo w co innego oni inwestuja...
04-08-2005, 18:07
@@@UP
za te pieniadze jeden z czlonkow cipsoftu moze wyzywic rodzine.
Norek Pogromca Troli
04-08-2005, 18:09
A moi starzy nic niewiedzą :P Niewiedzą że gram także mam spokój. Niekiedy tylko słysze "Wyłączaj Komputer!!". Chciałem sobie kupic Pacc ale na wyższym levie. Teraz sie zastanawiam nad tym. Być może z jakieś 2-3 lata też powiem że Tibia to gowno itp. ale narazie traktuje ją jako moją rozrywke przed którą spędzam z 5-6h
ale narazie traktuje ją jako moją rozrywke przed którą spędzam z 5-6hJa czasami siedze przed Tibią całą noc...oczywiście jak chata jest wolna =,="
Descartes
04-08-2005, 18:25
Lepiej za 10zł kupić sobie Fallouta w biedronce. :)
Albo wskoczyć na Allegro i kupić sobie kilka orginalnych gier z drugiej ręki. Dla amerykańca 20 baksów to nie jest problem, dla nas 100zł - tak.
U mnie największy looz :p tylko pacc to strata pieniedzy X(
Średnio raz dziennie mam coś takiego...
Byś poszedł na podwórko w piłke z kolegami pograł?
Byś sie troche pouczył co?
A co do pacca? Nawet ich nie prosiłem... Znaczy prosiłem, ale wiadomo jaka była odpowiedź!
kundzia666
04-08-2005, 19:56
Avager, sory ze dzisiaj tak chamsko zaczołem najezdac ale mam złe dnie nie przez tibie, ona mi troche pomogła bo dostałem kosza od laski i wrocilem do tibi i bylem zbyt nia zainspirowany bo mi pomaga teraz gdy wroocilem z podwoorka zrozumialem ze popelnilem blad i niedaje mi on spokoju ;( sorry, wszystkich jezeli kogos urazilem, ale tak czy inaczej teraz tibia jest dla mnei wszystkim :cup:
dajcie spokój... tak gdzie ja mieszkam (mieszkam w białymstaoku) to przez ostatni tydzien tylko pada, pada, pda! co robic? mam isc z kolegami na deszczu moknąć? wybacz... wole w domku przed pc spedzic kilka milych chwil!
Ja lubie deszcz...jest taki artystyczny... tyle mysli naraz przynosi...
To ja bym wolał se do kogość iść a nie siedzieć w domu -.-
dajcie spokój... tak gdzie ja mieszkam (mieszkam w białymstaoku) to przez ostatni tydzien tylko pada, pada, pda! co robic? mam isc z kolegami na deszczu moknąć? wybacz... wole w domku przed pc spedzic kilka milych chwil!
Co Ty pierdo.lisz?
Mieszkam w Białymstoku i wiem jaka jest pogoda :]
Jakoś 70% czasu spędzam na podwórku i w tym tygodniu tylko raz złapał mnie deszcz (oprócz dzisiejszego dnia bo mam szlaban i siedzę w domu ;))
@Avager
Święta racja... Ja mieszkam we Wrocławiu i dzisiaj pogoda nie była zbyt dobra (deszcz) na wyjście na dwór więc poszedłem do kolegi :D (Bynajmniej nie na tibie :p:) )
@topic
Moi rodzice z początku nie zajmowali jakiegoś stanowiska co do tibi... (Chcesz to graj...) ale potem gdy zobaczyli że to zaczyna być nałogiem to już troche ograniczyli mi czas który mogłem poświecić na gre w tibie.. O PACCku to nawet nie wspominałem.. Dla mnie to strata kasy.. Podejrzewam że dla moich rodiców także..
Teraz już nie gram w tibie.. Zrozumiałem że to strata czasu :p
Yoh Asakura
06-08-2005, 21:07
Teraz już nie gram w tibie.. Zrozumiałem że to strata czasu :p
Nie tylko strata czasu...Tibia "zamula" komputer oraz blokuje dostęp do internetu (bynajmniej nie tylko mi).Więc bardzo dobrze zrobiłeś przestając w nią grać ;)
Shardzik
06-08-2005, 21:14
Wy mówicie że szkoda kasy ale skoro wasi rodzice zarabiają przypuśćmy 500zł a taki Pacc to 90 zł, to jest praktycznie 1/5 zarobku miesięcznego. Wiecie, ile dni byście za to wyżyli? Więc nie przesadzać.
Chłopcze, 90 zł na jednoosobowy posiłek starczy na hmm... na wieeeelkim oczszczędzaniu starczy ci na z 5 dni
Heh... zapomniałem napisać o "muleniu" kompa :D i na dodatek opuściłem sie w nauce gdy grałem w tibie...Mój dzień kiedyś wyglądał tak
Pobudka====szkoła====>tibia===>trening===>tibia===>kolacja===>tibia===>nauka(okolo 23 godziny) Nałóg plx ?
Teraz to na wszystko mam czas :D
Chłopcze, 90 zł na jednoosobowy posiłek starczy na hmm... na wieeeelkim oczszczędzaniu starczy ci na z 5 dni
Chlopcze, czesto jest tak, ze 2 osoby zarabiaja po 600zl i musza utrzymac dziecko, lub jedna jest niepracujaca a druga zarabia np 1200zl. I co? Zalozmy, ze 90zl przy wielkim oszczedzaniu starczy na tydzien dla calej rodziny (co jest absurdem). 90 * 4 = 360. 1200 - 360 = 840? A kto oplaci prad, wode? Wtedy zazwyczaj ludzie nie wydaja kasy na net, nie wspominajac o tibi...Btw. jak to robia, ze kupujesz Guild Wars za 130zl i jest ok? Czasami na cala europe jest jakies 30 serwerow, nie wspominajac o Azji i Ameryce. I jak udaje im sie to utrzymac? Wiec stfu z wymowkami typu "musza utrzymac serwy". W porownaniu z mozliwosciami w GW (wstawic tu mozna tez WoW i Lineage) tibia wyglada...hmm..."skromnie"?
spider-bialystok
06-08-2005, 22:06
To musisz bardzo duzo jesc bo wielu ludzi 90zl wydaje na zywnosc przez 2-3 tygodnie. Za 90zl mozna bez wielkiego oszczedzania jesc przez tydzien.
Ja mam spokoj, moja starsza mojego brata nie rozumiala (wyjechal do angli) dlaczego on moze w gre tekstowa calymi godzinami ciac (arkadia). Do mnie mowi, ze ta tibia jest juz lepsza od tego "chatu", Hrhrh.
~PeAcE~
Royal Drizt
07-08-2005, 11:37
Stara mojego kumpla do niego.
"Ty to tylko br? Pl? no swe! No kill me potrafisz! Pouczyłbyś się trochę"
Ja nie gram w Tibię. Więc pokażę, jak rodzice ogólnie się odnoszą do tego.
Mój tata potępia to - od czasu do czasu pierwalnie jakąś wyjechaną akcję.. Raz miałem zakaz WoGle, ale już polazł w cholerę.
Moja mama jakoś szczególnie się nie przejmuje.
@down:
@Tata muwi: Tibia to gówno :(
Bo ma rację. ;)
Żartuję. Ja osobiście nie przepadam za Tibią - wolę GW, albo WoW. (WoW!!!!!!!!!!!!!!!!1111razrazjedenosiemwowowowo)
U mnie jest podobnie X( . Jak cos sie stanie z kompem tata gada ze to wina TIBI !!!!! Wirusy to samo i tata muwi ze tibia to nie jest gra dla mnie a ja ją lubie :( .
I teraz przez pewen czas nie moge grac w tibie ;/ szkoda. No ale sobie troszke odpoczne od tibi :)
@Tata muwi: Tibia to gówno :(
A ja tak nie uwazam :P
Descartes
07-08-2005, 13:38
Jakoś 70% czasu spędzam na podwórku i w tym tygodniu tylko raz złapał mnie deszcz (oprócz dzisiejszego dnia bo mam szlaban i siedzę w domu ;))
Człowieku, jak ja mam szlaban, to mnie na dwór wyganiają! 8o
Sorcerer Maciek
07-08-2005, 14:10
To, że oceniasz ludzi po postach, już świadczy, że jesteś przygłupem. To, że nie umiesz czytać postów, znaczy, że jesteś pół idiotą. A to, że nie rozróżniasz nicku 'berburio' od 'baron kaldrick', znaczy, że nie powinieneś mieć dostępu do internetu.
Wybacz, ale nie mam zamiaru przyłączać sie do tej pyskówki na poziomie szkoły podstawowej. :)
Baron Kaldrick
07-08-2005, 14:21
Wybacz, ale nie mam zamiaru przyłączać sie do tej pyskówki na poziomie szkoły podstawowej. :)
Boś z przedszkola jeszcze nie wyrósł, czego świadectwem mogą być tWOJE posty.
Chessterr
07-08-2005, 14:28
Wasi rodzice mają racje. Chyba że sie gra w normalnie. A nie non stop 24H.
Shardzik
07-08-2005, 15:32
@Nekromanta
Człowieku... pamiętaj że nie powiedziałem tego z własnego doświadczenia, tylko z doświadczenia pracującego kolegi, jest sam, oszczędza i sam wydaje 90 zł na potrzebę na tydzień... Oczywiście nie mówię że 90 zł to byle gówno, ale też nie jest to na tyle dużo, żeby przeżyć z tego jakoś długo... CIP-Soft to firma jak każda inna, i chce zarobić na siebie, opłacić wszystko, i mieć jeszcze jakiś zysk, rodziną, które nie są zamożne, wcale nie polecam kupna pacca, bo to jest strata pieniędzy, ale jeżeli ktoś ma pieniądze, i chęci, prosze bardzo, niech wzbogaci neico CIP-Soft... nie rozumiem dlaczego tłumacyzsz mi realia niektórych polskich rodzin, czy uważasz że sam o tym nie słyszałem?
@ Spider...
Nie będe tracił czasu na bzdurną dyskusję z Tobą, dobrze wiesz że nie chodzi mi o pobijanie rekordów Guinessa, bo wyzyć na skraju za 90 zł można przez miesiąc,
jedząc chleb i [pijąc] wodę... poza tym nie mówie tego z własnego doświadczenia, co napisałem wyżej, chodzi mi o normalne obiady... a żywienie grupowe wychodzi taniej, więc proporcjonalnie liczba osób do czasu więcej "wyżyje" jedna osoba w grupie... gotując sobie samemu, troszkę wychodzi to drożej... Poza tym wszystkim, moje porównanie było w sumie nieco nagięte, ale chciałem powiedzieć tym że 90 zł to nie jest dużo pieniędzy, ale bieda popycha do tego, że niektórzy mogą zabić za 20 zł...
Sorcerer Maciek
07-08-2005, 15:42
Boś z przedszkola jeszcze nie wyrósł, czego świadectwem mogą być tWOJE posty.
Ja w swoich postach nie używam sformułowań typu "pół idiota, przygłup, gówniarz, idiota..."
Świadczą one niewątpliwie o twojej kulturze, dojrzałości i inteligencji, oraz umiejętności argumentacji. [sarcasm mode off]
Tyle.
Baron Kaldrick
07-08-2005, 17:48
Jeśli poza tymi słowami nie widzisz w postach żadnej argumentacji, to definitywnie JESTEŚ pół idiotą. I nie zmieni tego tWOJA fasada pseudo-elokwencji.
Wolfgar_son of north
07-08-2005, 18:29
Qrcze, czytam sobie temacik, czytam, patrze - piszecie kolejno o reakcji waszych rodziców na Tibię, aż tu temat zamyka nic innego jak kłótnia. Proszę was, chłopaki, czy warto się tak żreć? Na co? Po co? Odpuście i postąpcie w/g zasady: "Ty masz rację, ja mam spokój".
Wolfgar
pozdrowionka
P.S: O qrde, ten mój post to offtopic taki z deka, więc, żeby nie było napiszę:
Moi rodzice do Tibii nic nie mają, ale też uważają, że handel postaciami czy PACC to konkretna strata kasy. Chociaż co do PACCA to uważam, że jest to nie tyle strata kasy, co upgrade nieopłacalny dla postaci poniżej 20 lvl'u, ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie :D
Sorcerer Maciek
07-08-2005, 18:44
Jeśli poza tymi słowami nie widzisz w postach żadnej argumentacji, to definitywnie JESTEŚ pół idiotą. I nie zmieni tego tWOJA fasada pseudo-elokwencji.
Nie, nie widzę w tym temacie żadnej argumentacji w twoich postach. Chyba, że uznalibyśmy za argument pół idiotę i przygłupa.
Lepsza rzekoma fasada pseudo elokwencji, niz dziecinna pyskówka i obraźliwe epitety z twojej strony.
btw, co to za dziwnt zwyczaj pisania (juz drugi raz) tWOJA zamiast Twoja albo twoja? Ma to być próba okazania braku szacunku, czy co? Jeśli tak, to gratuluję kolejnego przykładu twojej "dojrzałości" emocjonalnej i "kultury" osobistej. :)
Baron Kaldrick
07-08-2005, 19:01
Nie, nie widzę w tym temacie żadnej argumentacji w twoich postach. Chyba, że uznalibyśmy za argument pół idiotę i przygłupa.
A teraz wytnijmy z mojego posta wszystkie inwektywy.
(...)oceniasz ludzi po postach(...)nie umiesz czytać postów(...)nie rozróżniasz nicku 'berburio' od 'baron kaldrick'
Dalej nie widzisz argumentów? Hmm....Podkreślić na czerwono i pogrubić? Mogę też pisać P O W O L I, jeśli nie nadążasz, imć 'jam_jest_najinteligentniejszy'.
Lepsza rzekoma fasada pseudo elokwencji, niz dziecinna pyskówka i obraźliwe epitety z twojej strony.
Ty widzisz w tym dziecinną pyskówkę, bo chcesz to w niej widzieć. A wiesz dlaczego? Żeby się dowartościować. Jaki to tY nie jesteś poważny i dorosły. I TO JEST DOPIERO DZIECINNE.
btw, co to za dziwnt zwyczaj pisania (juz drugi raz) tWOJA zamiast Twoja albo twoja? Ma to być próba okazania braku szacunku, czy co? Jeśli tak, to gratuluję kolejnego przykładu twojej "dojrzałości" emocjonalnej i "kultury" osobistej.
Przyzwyczajenie z rozmów scenowych. Tam (tj. na scenie komputerowej), zwracając się do kogoś w ten sposób zaznacza się, że ma się danego osobnika głęboko gdzieś. Ah, i dojrzałość emocjonalna bynajmniej nie znaczy, że ktoś nie używa wulgarnych zwrotów, ani nie okazuje braku szacunku, kotuś. Więc jeśli korzystasz z trudnych wyrazów, to najpierw naucz się, co one znaczą.
A i nigdy nie mówiłem że jestem kulturalny. Muszę? Spójrz na siebie - pseudo-kulturka, a i tak przygłup. I po co to komu...
Proszę was, chłopaki, czy warto się tak żreć? Na co? Po co?
Przepraszam Cię, ale nie lubię, gdy ktoś ocenia mnie po postach.
Sorcerer Maciek
07-08-2005, 19:30
Ty widzisz w tym dziecinną pyskówkę, bo chcesz to w niej widzieć. A wiesz dlaczego? Żeby się dowartościować. Jaki to tY nie jesteś poważny i dorosły. I TO JEST DOPIERO DZIECINNE.
Nie twierdzę że jestem dorosły. Nie dowartościowuję się. Jesli wg ciebie moje stwierdzenie, że obrażasz innych jest dziecinne, to współczuje.
>>Ah, i dojrzałość emocjonalna bynajmniej nie znaczy, że ktoś nie używa wulgarnych zwrotów, ani nie okazuje braku szacunku, kotuś.
Kotuś? Nie mow tak do mnie, nie jestem gejem. Wyjdź i podrywaj chłopaków na mieście.
>>Więc jeśli korzystasz z trudnych wyrazów, to najpierw naucz się, co one znaczą.
a. Nie korzystam z trudnych wyrazów.
b. Jeśli używam jakiegoś wyrazu, wiem co on oznacza.
>>A i nigdy nie mówiłem że jestem kulturalny. Muszę? Spójrz na siebie - pseudo-kulturka, a i tak przygłup. I po co to komu...
No prosze, prosze. Sądząc po ilości "przygłupow" uzytych w twoich postach, widac, kto tu sie dowartosciowuje. :)
>>Przepraszam Cię, ale nie lubię, gdy ktoś ocenia mnie po postach.
Ty, nazywajac mnie przygłupem, robisz to wlasnie na podstawie postow.
Nie mogą zarabiać 500 zł ,bo najniższa krajowa to 600 zł;P Tylko w wojsku dostają małe pieniądze 200-300 zł:( Ale po cywilnemu w wojsku i tak jest te 600 nie mniej.
Ja lubie deszcz...jest taki artystyczny... tyle mysli naraz przynosi...
To ja bym wolał se do kogość iść a nie siedzieć w domu -.-
Z kad przekonanie ze inni nie przychodzą do mnie...
Shardzik
08-08-2005, 10:16
Kotuś? Nie mow tak do mnie, nie jestem gejem. Wyjdź i podrywaj chłopaków na mieście.
Wiem... nie powinienem się mieszać, ale z takimi tekstami -wara do piaskownicy...
Fakt Kald lubi obrażać osoby z którymi się kłóci, ale jest on b. inteligentny...
Nie chcę mówić: "Z nim nie wygrasz" bo zabrzmiałoby jak motyw z filmu...
I chcąc-nie chcąc to TY się ośmieszasz przed gronem forumowiczów, próbując się bronić przed prawdziwymi argumentami, udając że się ich nie zauważa i zbywa prostym
" Nie, nie widzę w tym temacie żadnej argumentacji w twoich postach"
Więc polecam ci wyjście na dwór, odetchnięcie świeżym (lub nie) powietrzem, i pogodzenie się z tym, bo jeszcze zaczniesz najeżdżać na rodziców, jak tradycyjny polski nób... Oszczędź nam tej żenady.
Dziękuje...
Hieieieiei a ja mam krutkie wlosy ;] i gram w tibie :D tylko przytylem troszke ;( a jak chce pacca to becze i dostaje kase :D ale teraz zbieram na scigacza 80 ccm 8o
Yoh Asakura
08-08-2005, 10:56
Qrcze, czytam sobie temacik, czytam, patrze - piszecie kolejno o reakcji waszych rodziców na Tibię, aż tu temat zamyka nic innego jak kłótnia. Proszę was, chłopaki, czy warto się tak żreć? Na co? Po co? Odpuście i postąpcie w/g zasady: "Ty masz rację, ja mam spokój".
Człowiek,Ty nie znasz Kaldricka,on nie odpuści ;)
Sorcerer Maciek
08-08-2005, 18:40
Wiem... nie powinienem się mieszać, ale z takimi tekstami -wara do piaskownicy...
Oczywiscie, kiedy inni uzytkownicy obrzucani inwektywami, bez wyraznego powodu (nie mowie o sobie), ty siedzisz cicho.
>>Fakt Kald lubi obrażać osoby z którymi się kłóci, ale jest on b.
inteligentny...
I jak tu sie ma jedno do drugiego?
>>Nie chcę mówić: "Z nim nie wygrasz" bo zabrzmiałoby jak motyw z filmu...
Ciezko wygrac z czlowiekiem, ktory sam nie wie co mowi ("nie lubie jak ktos ocenia mnie po moich postach", a nastepnie na podstwie czyichs postow nazywa kogos "przyglupem")
>>i pogodzenie się z tym, bo jeszcze zaczniesz najeżdżać na rodziców, jak tradycyjny polski nób... Oszczędź nam tej żenady.
Na nikogo nie najeżdzam. Dopoki ktos nie zacznie (na podstawie postow) nazywac mnie przyglupem. I takim ludziom radź, aby oszczedzili zenady. Albo sie nie wtracaj.
Taki maly, mily akcent...
http://img.photobucket.com/albums/v436/nekroraven/zabrania.jpg
Baron Kaldrick
08-08-2005, 19:14
Ciezko wygrac z czlowiekiem, ktory sam nie wie co mowi ("nie lubie jak ktos ocenia mnie po moich postach", a nastepnie na podstwie czyichs postow nazywa kogos "przyglupem")
Odpowiadaj stereotypem na stereotyp, obrazą na obrazę. Ząb za ząb. Bo kto mieczem wojuje, ten od miecza ginie. A teraz pocałuj mnie pan w dupę, bo wciąż nie masz argumentów.
Shardzik
08-08-2005, 21:29
"Oczywiscie, kiedy inni uzytkownicy obrzucani inwektywami, bez wyraznego powodu (nie mowie o sobie), ty siedzisz cicho."
Bo nie uznawałem wyraźnej potrzeby, w tym wypadku poziom twoich ""argumentów"" mnie bardzo zaintrygował (negatywnie) taki odruch, sam nie lubie się wdawać w niepotrzebne dyskusję, ale sam się prosiłeś drogi użytkowniku...
"I jak tu sie ma jedno do drugiego?"
Właśnie ? Nie słyszałeś o czymś takim jak temperament? Kald ma właśnie taki, każdy człowiek jest inny, ma swój własny temperament, on ma taki. Nie oszukujmy się - nie jesteś z cukru, możesz przecież odpierac argumenty, a nie obrazy, które są wynikiem kłótni... jednak masz swoje alibi, bo nie potrafisz nic powiedzieć sensownego, więc ciągnąc niepotrzebnie kłótnie skarżysz się że cię nazwał przygłupem, co mam powiedzieć "Run home to mommy" ??
"Ciezko wygrac z czlowiekiem, ktory sam nie wie co mowi ("nie lubie jak ktos ocenia mnie po moich postach", a nastepnie na podstwie czyichs postow nazywa kogos "przyglupem"
Hmm, tak, to był ewidentny błąd, ale posty są odzwierciedleniem użytkownika, a postów Kaldricka nie można się czepić, a te wszystkie obrażające słowa są dodatkami do argumentów co turę rozmowy, więc nei licząc tego...
"Na nikogo nie najeżdzam. Dopoki ktos nie zacznie (na podstawie postow) nazywac mnie przyglupem. I takim ludziom radź, aby oszczedzili zenady. Albo sie nie wtracaj."
Powiedziałem to na wszelki wypadek, on miał ewidentną rację, że nazwał cię przygłupem na podstawie twoich postów, bo najwyraźniej na to zasłużyłeś, to oc powiedział Baron nie jest żenujące według mnie, coś ze mną nie tak?
A co do ostatniej części konfrontacji... Nie możesz mi zabronić chłopcze na forum do wypowiedzenia się na nim, a jak coś ci nie pasuje - trudno. Zmień spodnie i oddal się...
Pogromca pk
08-08-2005, 22:55
Nie uwazam, zeby pacc byl strata pieniedzy. Zalezy jak kto z niego korzysta (i oczywiscie czy nie ma wazniejszych wydatków). Chociaz zgadzam sie, ze 3 ksiazki pratchetta sa lepszym wyborem. =P
Moi starzy Hmmm Paka jak bym chcial mógł bym miec(wydatek 90zł to nie źaden problem dla mnie) ,ale po co?? Tylko narzekaja ze oceny troche spadly komp mi sie nie ***ie ani zadnych viruw to sie nie mogą czepiać:D
Sorcerer Maciek
09-08-2005, 12:30
Właśnie ? Nie słyszałeś o czymś takim jak temperament? Kald ma właśnie taki, każdy człowiek jest inny, ma swój własny temperament, on ma taki....
Wait a moment. kALDUSIOWI wolno nazywać mnie "przyglupem, polidiota" itd, bo ma taki temperament, a mi nie mozna na "kotusia" odpowiedziec "idz podrywaj chlopcow na miescie". Bo, jak sam powiedziales, to zalosne i godne
piaskownicy. A co, ja nie mam juz prawa do temperamentu? I moze to bylo bardziej obrazliwe?
>>A co do ostatniej części konfrontacji... Nie możesz mi zabronić chłopcze na forum do wypowiedzenia się na nim, a jak coś ci nie pasuje - trudno. Zmień spodnie i oddal się...
1. Nie chlopcze, drogi userze.
2. Z moimi spodniami jest wszystko w porzadku.
"Zmien spodnie i oddal sie". Ciekawe, czy to nie jest bardziej zenujace i warte piaskownicy... To bylo zenujace. A na pewno nieuzasadnione (ja przynajmniej napisalem post w odpowiedzi na "kotusia")
Pozwol sobie na odrobine obiektywizmu, i zastanow sie, czy "idz podrywaj chlopcow na miescie" jest gorsze od "przyglupa, polidioty" i "zmien spodnie i oddal sie". To, ze kochasz kaldricka, nie znaczy ze ma zawsze racje.
Shardzik
10-08-2005, 14:17
@UP mówił ci ktos że jesteś żałosny??
...Nie?
..Jestem pierwszy?
To musisz bardzo duzo jesc bo wielu ludzi 90zl wydaje na zywnosc przez 2-3 tygodnie. Za 90zl mozna bez wielkiego oszczedzania jesc przez tydzien.
Hmm... Policzmy tak jak ja to widze:
sniadanie: minimum 5 zeta (2 bulki, jakis jogurcik, herbata, cos cieplego)
obiad: minimum 7 zeta (chleb, cosik cieplego, pozywnego, cos do picia)
kolacja: minimum 3 zeta (takie naprawde minimum, zeby pojsc spac glodnym)
Za dzien wychodzi 15 zeta. Tydzien to 90 zeta. Takiego naprawde marnego zarcia.
Sorcerer Maciek
10-08-2005, 14:51
...Nie?
..Jestem pierwszy?
Ten post idealnie pokazuje, ze nie jestes w stanie obronic sie, bo po prostu nie masz argumentow. Zostales zapedzony w slepy zaulek, nie potrafisz odpowiedziec - stad twoje proby odwracania uwagi poprzez obrazy. Widać, twoj rozwoj emocjonalny jest na poziomie "nie podoba ci sie???// $@@$# jestes zalaosny!11one". Argument godny podziwu. =D
Mialem sobie zrobic przerwe przez wakacje w pisaniu postow na tibia.pl (evul spamer :evul: ) jednakze widzac az tak rozgorzala dyskusje zal nie zareagowac....
Za bardzo bierzecie to wszystko serio... trzeba umiec rozroznic swiat rzeczywisty jak i wirtualny. To sie nie tyczy tylko tibii, w koncu nie wszystko kreci sie wokol niej prawda? Kazdy grajacy w csa, fife moze sie od niej uzaleznic i bedzie musial np. "wygrac sezon barca na najtrudniejszym poziomie" etc.
A przed TV nie mozna zapuscic sadełka? Grajcie sobie ale wyrownujcie to takze "zyciem pozatibijskim" czyli: nauka, kumple, sport etc.
Ja np. dziennie (od 3 dni, update rox, obecnie to jest tylko plan) gram po 3 godzinki w ciagu dnia i czasami robie sobie "mini" nocki od 22 do polnocy (upierdliwe siostry sa wsrod nas -.-)
Moi rodzice... oni sa fajni i wiedza ze ja nie strace zycia przed kompem, bo mi ufaja i wierza (slusznie zreszta ;) ) ze jestem inteligenty. A tibia - moja mama nie wie zabiera glosu a tata jak zauwazyl ze sprzedalem za 100 zl postac to mnie zacheca zebym gral, sprzedal postac i mu cos kupil B) . Chcialbym podkreslic ze nie sa zbyt poblazliwi, jednak mam dobre oceny wiec mi odpuszczaja rozne zakazy... to koniec wywodu, Bog Zaplac :]
P.S.
Chcialbym jeszcze riposte napisac... padlem rano wiec musialem odrobic skille i zrobic dzienna norme wiec siedze 5h, wiecej grzechow nie pamietam....
Baron Kaldrick
10-08-2005, 16:44
Ten post idealnie pokazuje, ze nie jestes w stanie obronic sie, bo po prostu nie masz argumentow. Zostales zapedzony w slepy zaulek, nie potrafisz odpowiedziec - stad twoje proby odwracania uwagi poprzez obrazy. Widać, twoj rozwoj emocjonalny jest na poziomie "nie podoba ci sie???// $@@$# jestes zalaosny!11one". Argument godny podziwu. =D
Odezwał się ten, który nie mogąc odpowiedzieć na moje argumenty, czepił się innego usera. Postawa godna podziwu. =D
Idź pan spać, nie męcz i nie nudź, panie zgryźliwy tetryku.
Sorcerer Maciek
10-08-2005, 16:54
A teraz wytnijmy z mojego posta wszystkie inwektywy.
(...)oceniasz ludzi po postach(...)nie umiesz czytać postów(...)nie rozróżniasz nicku 'berburio' od 'baron kaldrick'
Dalej nie widzisz argumentów? Hmm....Podkreślić na czerwono i pogrubić? Mogę też pisać P O W O L I, jeśli nie nadążasz, imć 'jam_jest_najinteligentniejszy'.
@up: Prosze bardzo
1. "Oceniasz ludzi po postach" - tak samo jak ty.
2. "Nie umiesz czytać postów" - twoja opinia, nie argument
3. "Nie rozrozniasz nicku berubio od baron kaldrick" - Nicki sie roznia, ale wygladem to nic, tylko gosc ze zbyt ciezkimi glanami. Z tibii.pl to tylko BK odpowiada takiemu opisowi. Tak to jest, ludzi na forum mozna oceniac tylko po postach (o czym ty najlepiej wiesz, i to tez czynisz).
A spac pojde jak bede spiący, dzieki za troske.
Baron Kaldrick
10-08-2005, 17:03
1. "Oceniasz ludzi po postach" - tak samo jak ty.
Ja się jeno broniłem atakiem. Stosując tę samą broń, co i ty.
3. "Nie rozrozniasz nicku berubio od baron kaldrick" - Nicki sie roznia, ale wygladem to nic, tylko gosc ze zbyt ciezkimi glanami. Z tibii.pl to tylko BK odpowiada takiemu opisowi. Tak to jest, ludzi na forum mozna oceniac tylko po postach (o czym ty najlepiej wiesz, i to tez czynisz).
A to ciekawe kto ci tak mnie opisał? Czy może słowa przekładają się na wygląd? Jak tak, to ty mi wyglądasz na... Ah, co się będę wyzłośliwiał. Wiesz, nawet tobie nie uda mi się zepsuć kompletnie humoru. Mimo że widać, że się starasz.
Podesłałbym ci moje zdjęcie, ale 'nigdy nie wiesz kto się czai po drugiej stronie'.
Sorcerer Maciek
10-08-2005, 18:37
Podesłałbym ci moje zdjęcie, ale 'nigdy nie wiesz kto się czai po drugiej stronie'.
I słusznie, ostrożności nigdy zbyt wiele!
Niech ten morał dla wszystkich userów zakończy naszą miłą dyskusję. ^_^
Shardzik
10-08-2005, 18:47
Kolego, myśl sobie co chcesz, ja na to leje ciepłym moczem, po prostu mam dośc
tej bezsensownej dyskusji z tobą, po co mi to? Nie czuję się dowartościowany ani nic, swoje argumenty wytyczyłem, i więcej nie mam potrzeby dawać...
Na wszystko znajdzie się wytłumaczenie, argument, przecież sam dobrze o tym wiesz, bo przez ten cały bezsensowny temat ciągniesz to gówno... Czepiasz się mojego rozwoju emocjonalnego, a nawet bezpodstawnie podejrzewasz o homoseksualizm ("To, ze kochasz kaldricka, nie znaczy ze ma zawsze racje.") podczas gdy sam zachowujesz się jak pan i władca, i rzucasz się o błahostki jak dzika świnia zamknięta w klatce...
Nie obchodzi co ty o mnie myślisz, teraz to sam się zachowuję godnie piaskownicy, ale jestem tylko człowiekiem, i nie potrafię puścić tego mimo uszu (oczu)... Myśł sobie co chcesz moja dyskusja z tobą właśnie się skończyła...
@Down a widzisz, jednak można?
Sorcerer Maciek
10-08-2005, 19:12
Nie obchodzi co ty o mnie myślisz
O tobie, szczerze mowiac - nic. Szkoda mojego czasu, nie widze tez powodu dla którego mialbym zaprzątywać sobie tobą myśli. O to mozesz byc spokojny.
>>Myśł sobie co chcesz moja dyskusja z tobą właśnie się skończyła...
Już myślalem, ze sie nie doczekam.
I tak oto zakończyła się dyskusja z gosciem, ktory z niejasnych przyczyn zabrał głos, powiedział coś niezbyt sensownego, i który w swej próżności pozostawił adwersarza z przykrą wizją myślenia o nim. Ale jako że w bajkach dobro zawsze zwycięża, więc i owy adwersarz ma ciekawsze rzeczy do roboty, niż myślenie o lordzie shardzie.
Może moi rodzice nie byłi głównymi wrogami (Tibi oczywiśćie) w domu, tak mój brat (starszy) nie znosił jej... gdy grałem odłączał neta... gdy była jakaś walka wywalał mnie z krzesłą... miał taką polewę ze mnie, jak się prawie rozpłakałem gdy wyrzucił mi plate legi do wody (miałem dopiero 11lvl)... ale miał rację... tibia n ie warta jest tylu godzin spędzonych przy komputerze... nie warto marnować czasu na tą grę... naprawdę... mi się ona znudziła po 21lvl.. a więc
Nie marnujcoe czasu na Tibię
Shardzik
11-08-2005, 09:14
Już myślalem, ze sie nie doczekam.
I tak oto zakończyła się dyskusja z gosciem, ktory z niejasnych przyczyn zabrał głos, powiedział coś niezbyt sensownego, i który w swej próżności pozostawił adwersarza z przykrą wizją myślenia o nim. Ale jako że w bajkach dobro zawsze zwycięża, więc i owy adwersarz ma ciekawsze rzeczy do roboty, niż myślenie o lordzie shardzie.
To już nie jest fragment dyskusji - do jest dobra rada:
Nie wiem czy lubisz bardzo kłótnie, ale nie prowokuj nikogo więcej w ten sposób, bo może to się źle z tobą skończyc
@lord shard:
Z tego co zauwazylem to od ciebie kipi agresja. Jak ktos ma inne zdanie, albo sensowne argumenty to ty od razu: 'nie bede toczyl z toba bzdurnej dyskusji'.
up up up:
No wiesz, na taką rozrywkę sobie można pozwolić. Pozatym jak kupujesz pizze to oszczędzasz na żarciu domowym, proste ? PRzecież twoi rodzice (?) nie wyciągają sobie rzeczy z dupy a potem ich nie przyrządzają...chociaż sam nie wiem :) .
Tibia PAccowata to zbędna rzecz... i tak większość 120+ lvl'i idzie potem i tak na nowy świat i wszystko od początku i tak w kółko, szczerze mówiąc bym wydał tą kase by zaprosić dziewczynę do kina a nie... by se pacca kupić -.-, wiem że nie którzy to takie chimery z wyglądu (mają długie włosy to potem nei wiadomo co to jest ...chłopak czy dziewczyna... i nie wiadomo która płeć ma podejść ... ). To są efekty uboczne tibii (zarastanie mchem, włosami i innymi pasorzytami, tycie jak pan Berburio że mu broda znikła, na palcach nie widac kostek bo takie grube itp... ).
@uP up:
A co mnie to obchodzi że twoi rodzice mają dobre prace ?! Sam se zarób jak chcesz na coś wydać... -.- przyssał się jak pijawka ... -.-
I dobrze robią że nie chcą kupić.... poco na to kase tracić... nawet jak sie tyle zarabia, to już bym se nawet takiego porypanego WoW'a kupił szybciej niż PAcc'a, w Polscy nigdy nic nie wiadomo , a skąd wiesz że następnego dnia nie stracą pracy ? (nawet najbardziej pewna praca może nagle...okazać się wyczerpaną).
Wrzuc troche na luz stary ...straszny z ciebie pesymista wszystko w takim czarnym swietle przedstawiasz....a moze dzieki kupnie pacca pojdziesz na poczte wyslac pieniazki i natkniesz sie na jakis diamencik ktory akurat wart by byl tyle ze bys mogl kupic pacca wszystkim forumowicza i jeszcze zrekompensowac rodzica przepracowane godziny na nasze hobby ( Tibia to hobby tylko ze niezdrowe ;) ) ....A tak topic... na mnie rodzice mowia ze jestem maniakiem denerwuje mnie to xD i ja wole kupywac itemki na allegro niz pacc ;] :)
#Edit: Aha ja znalazlem dobry sposob tak jakby sam pracuje na itemki lub pacca :) ...poprostu sprzatam dom odkurzam podlewam kwiatki xD prasuje ubrania .... i dostaje dniowke ktora odkladam (zalezy co zrobie jak co bardziej meczacego np prasowanie ubran lub cos to dostane 10 zl i odkladam) wiec nie mam sobie za zle ze wyciagam od rodzicow za duzo kasy ..sam pracuje ! XD ciezzkoo ... xD
Może moi rodzice nie byłi głównymi wrogami (Tibi oczywiśćie) w domu, tak mój brat (starszy) nie znosił jej... gdy grałem odłączał neta... gdy była jakaś walka wywalał mnie z krzesłą... miał taką polewę ze mnie, jak się prawie rozpłakałem gdy wyrzucił mi plate legi do wody (miałem dopiero 11lvl)...
Ja ci się nie dziwię, jak miałeś takiego ch_a za brata. Ja bym mu dowalił..
Ale też racja - Tibia to tylko zabawa, don't take it too seriously. ;d
Ale też racja - Tibia to tylko zabawa, don't take it too seriously. ;d
miał taką polewę ze mnie, jak się prawie rozpłakałem gdy wyrzucił mi plate legi do wody
Ja ci się nie dziwię, jak miałeś takiego ch_a za brata. Ja bym mu dowalił..
Czujes jak to sie gryzie?:D:D:D:D:D :evul:
Shardzik
11-08-2005, 13:02
@lord shard:
Z tego co zauwazylem to od ciebie kipi agresja. Jak ktos ma inne zdanie, albo sensowne argumenty to ty od razu: 'nie bede toczyl z toba bzdurnej dyskusji'.
1. Nie wiem dlaczego uważasz to za agresję
2. Ja sensowne argumenty uważam za coś innego
3.Czy taką kłótnie, i bezsensowną wymianę nic nie znaczących arguentów, nic nie wnoszących do tematu rodzice vs tibia uważasz za sensowną?
Pomyśl za nim napiszesz, ja chciałem tylko to zastopowa, bo po co komu ot było, na każdy argument można postawi weto, lub odeprzeć atak przekleństwem, czyż nie? To że użytkownik jest kłótliwy mało mnie obchodzi, nie będe ofiarą jego temperamentu... Jeżeli to uważasz za agresję, to się mylisz...
Pierwszy cytat z brzegu:
Nie będe tracił czasu na bzdurną dyskusję z Tobą, (...)
A teraz dlaczego uwazam to za agresje:
- wtraciles sie w dyskusje, ktora ciebie nie dotycz. Zaczeles jechac jedna osobe chociaz Kald tez nie jest swiety i tez nie uzywal sensownych argumentow. Tak wiec: wara do piaskownicy jak to okresliles w jednym z postow.
Pomyśl za nim napiszesz,
Tutaj tez jest agresja: oskarzasz mnie o bezmyslne pisanie postow? To zobacz po jakim czasie dopiero napisalem? To ty pomysl zanim cos zrobisz!
To że użytkownik jest kłótliwy mało mnie obchodzi, nie będe ofiarą jego temperamentu...
Juz sie stales. Odpisywals na kazdy jego jeden post. Nawet jak juz postanowiles zakonczyc dyskusje - on cos napisal i ty odpisales znowu! Jakby nie patrzec w waszej walce to on prowadz, on ustala reguly i to on zakonczy te dyskusje.
Jeżeli to uważasz za agresję, to się mylisz...
Moje odczucia sa moimi odczuciami. Nie masz najmniejszego prawa wmawiac mi co jest dobrze a co zle. Tu tez jest agresja: mysle inaczej niz ty to od razu uwarzasz, ze sie myle.
Malo?
Sorcerer Maciek
11-08-2005, 13:42
Nie wiem czy lubisz bardzo kłótnie, ale nie prowokuj nikogo więcej w ten sposób, bo może to się źle z tobą skończyc
Powiało grozą... o.O
Kłótnie lubie, szczegolnie kiedy przychodzi mi rozmawiac z ludzmi, ktorych tak łatwo zapędzić w "ślepy zaułek". Matek dobrze to podsumował przebieg tej dyskusji. A co ciekawe, to nie ja ją zaczalem. :)
Niemniej jednak zapamietam sobie twoja rade, bede mial co powspominac - i posmiac sie z tego.
btw: Owa dyskusja skonczyla sie dla mnie 3 notkami >.<
Shardzik
11-08-2005, 15:53
Ehh... tak się właśnie kończy bezsensowna dyskusja, czy ja do kogoś pałam agresją? Nie uważam tego Sorcerera Makca czy jak mu tam za mojego wroga, po
prostu jestem chory, źle sie czuje, i nie mam zamiaru ciągnąc tego bronienia jednej strony, a tu od razu wyskakują z "przyparciem do muru" i "agresją"
Mam prośbe, to co o mnie sądzicie zachowajcie dla siebie, a nie prowokujcie mnie tym, bo nie jestem jakimś soczystym okazem w zoo, nie mam najmniejszej ochoty ciągnąc tego dalej. Ale niech będą te słowa wyjaśnienia
@Matek...
Może będe wypowiedzi numerami pisał
1.Nie, nikt nie jest święty, po prostu chciałem zakończy ten offtopic, i broni mocniejszej strony w dyskusji (W tym wypadku B.Kald.)
2.Oskarżyłem Cię o bezmyślne napisanie JEDNEGO postu, osobiście uważam że piszesz ogólnie mądre posty.
3.A widzisz, dyskusja jest zaraźliwa, a zasady rodziela ten, kto tą dyskusję przwodniczy
4.Masz prawo mie własne poglądy na wszystko, ale to Ty mi bardziej wmawiasz że to ma by agresją, jeżeli to jest twoje odczucie, to nie każ innym też tak myślec.
5. Cały czas mówie że mam po uszy tej dyskusji, więc nei widze powodu że się zapytałeś.
@Sorcerer...
Mam ochotę powiedziec że wpadłeś w ślepy zaułek, konkretnie w mój wyrostek robaczkowy, ale się powstrzymam...
rozróżnij niechęc do dyskusji od wpędzenia w ten twój nieszczęsny ślepy zaułek, trudno zidentyfikowac kto to zaczął, ale reakcja B.Kald. była po twoim poście #50 więc... ...to jest czysta prowokacja z twojej strony, bo ja potrafie trzymac sie na swojej pozycji, i dawac argumenty, chocby wymyslone, idz w pokoju, możesz uznac ze wygrales ta dyskusje nade mną lub nawet B.K. jeśli wolisz, i że jestem słabeuszem ze skłonnościami homoseksualnymi, który trafił w ślepy zaułek... mało mnie to obchodzi, dal mnie przegrałeś, bo starasz się pielęgnowac tę twoją kochaną dyskusję, i za wszelką cene osłabi i obrazic, innych jej uczystników, jest to żałosne, chocby oprawione w jak najrozsądniejsze słowa i argumenty (żeby chociaż tak było).
Więc wybierz sobie opcję którą chcesz, ja pozostane przy swojej...
Baron Kaldrick
11-08-2005, 16:37
Pax, panowie...
Pogromca pk
11-08-2005, 18:15
Chcąc nie chcąc zauważę tylko pewien paradoks...
starasz się pielęgnowac tę twoją kochaną dyskusję, i za wszelką cene osłabi i obrazic, innych jej uczystników, jest to żałosne, chocby oprawione w jak najrozsądniejsze słowa i argumenty (żeby chociaż tak było).
Więc wybierz sobie opcję którą chcesz, ja pozostane przy swojej...
Wybaczcie, ale to mnie rozwalilo. User ten, jako jedyny w swoich postach nie uzywal inwektyw typu "przyglup", czy sformulowan "jestes zalosny, idz do piaskownicy, zmien spodnie".
Byc moze tylko ja dostrzegam tu jakies sprzeczności...
Baron Kaldrick
11-08-2005, 18:30
@up
Gdybym chciał na powrót rozpętać burzę, rzekłbym, że user ten, jako jedyny próbował dosrać mi, pokazując zdjęcie berburio i porównując mnie do niego.
Jako jedyny mowisz? To juz nie ma ani jednego:
...Nie?
..Jestem pierwszy?
To byla jego ynteligetna odpowiedz na bardzo sensowne argumenty. No... ale ty zawsze widzisz to co chcesz...
Pogromca pk
11-08-2005, 19:08
Jako jedyny mowisz? To juz nie ma ani jednego:
To byla jego ynteligetna odpowiedz na bardzo sensowne argumenty. No... ale ty zawsze widzisz to co chcesz...
Nie matek, źle mnie zrozumiałes. Miałem na myśli Sorcerera Maćka. Zdawalo mi sie to oczywiste, jako że zacytowałem lorda sharda, pogrubilem stwierdzenie ze SM obraza innych, i opisalem ze jako jedyny tego jednak NIE czyni (SM). Poza tym, zacytowalem wypowiedzi lorda sharda, a wiec nie wiem czemu twierdzisz, ze to jego mialem na mysli.
Powtórzmy: Sorcerer maciek jako jedyny nie używał obraźliwych sformulowan (a to ktore zacytowales nie pochodzi od niego).
Eh, pomyliles sie. Nawet nie wiesz jaka to dla mnie rana na sercu... :'/
Shardzik
11-08-2005, 19:24
Czy po wypaxowaniu, i tłumaczeń z mojej strony, dalej czujecie chęc do dyskusji? Nie mówiłem że ja jestem święty, czy nie zachowuje się tak samo.
@MUciekaido Nie, to nie byłą odpowiedź, tylko posdsumowanie, i nie na argumenty, tylko na atak mojej osoby, z resztą i tak SM czepiął się nie moich argumetów, a wyzwisk, tak jak i Ty.
Jeszcze raz PRZEPRASZAM, i proszę: NIE CIĄGNIJMY TEJ DYSKUSJI...
Czy to wystarczy?
@Pogrmca
Szczegolnie kiedy przychodzi mi rozmawiac z ludzmi, ktorych tak łatwo zapędzić w "ślepy zaułek".
Prosze bardzo, to mnie na przykład uraziło, nie były to tradycjyjne przezwiska, lub obrazy, ale inteligentne próby prowokacji poprzez atak mojej osoby, to jest to samo...
raz musiałem forma robić odrazu że przes tibie
raz miałem wieusa przez tibie
coś sie stanie odrazu tibia !!!!!!!!! X(
chce kupić pacca nie bo to strata kasy
smuci mnie to że zganiają na tibie bo sie boje że nie będe mógł grać :(
no ale jest troche nawed śmiesznie:P
Eh, pomyliles sie. Nawet nie wiesz jaka to dla mnie rana na sercu... :'/
Wybacz. Tym razem moja wina...
Black Warior
11-08-2005, 19:49
U mnie nikt się nieczepia tego że gram w tibie wręcz nawed mój tata gra w tibie :)
Tiboszek
11-08-2005, 20:09
Moji rodzice nienawidzą tibi nawet nie pozwalają kupić mi Pacca bo to strata pieniędzy normalnie można dostać ***ca ...
(...) wg mnie jezeli naprawde chce sie miec pacca niemozna o cala sumke poprosic rodziców, najlepiej np. isc roznosic ulotki
Problem w tym, że jak ja sobie chcę na coś zarobić to słyszę:
Nię będziemy wydawali pięniędzy na coś, czego nie chcemy, żebyś robił!!
albo też:
Nie będziemy wydawali pieniędzy na żadną grę, w którą możesz grać za darmo!!
od rodziców brać codziennie na loda i chrupki i sobie to odłożyć
Żebym ja uzbierał ~100 zł w ten sposób to bym chyba przez 3 miechy musiał w ogóle niczego sobie nie kupować (tzn. lodów, batonów, itp.).
ale na początku należy sie zastanowić czy napewno chce sie wydawać tyle pieniędzy na pacca, jest z tego dużo korzyści ale 3 miechy to mało :) pozdro all
A powiedz, czy inne gry, które kosztują w granicach 70-100 zł Ci się po ~3 miechach grania z taką częstotliwością, z jaką grasz w Tibię nie znudzą?? Mi się wszystkie oprócz Tibii znudziły i to nawet szybciej, a w Tibię chyba 2 razy już kończyłem "na stałe" i nadal będę grał... Pozdro 4all :D !!
Shardzik
12-08-2005, 10:14
A powiedz, czy inne gry, które kosztują w granicach 70-100 zł Ci się po ~3 miechach grania z taką częstotliwością, z jaką grasz w Tibię nie znudzą?? Mi się wszystkie oprócz Tibii znudziły i to nawet szybciej, a w Tibię chyba 2 razy już kończyłem "na stałe" i nadal będę grał... Pozdro 4all :D !!
No... nie masz racji, bo jeżeli kupisz takie GW za ~130 zł dokładając troszeszkę pieniędzy masz grę o dobrej grafice, grywaności, itd...
a Tibia teraz straciła cały swój urok, wcześniej byłem pozytywnie nastawiony do updatu, ale teraz to nawet z paccem nei mam ochoty nawet włączy Tibii
Opuszczony
12-08-2005, 10:36
Taa... Moja mama mnie tesh rozbraja heheheheheh ostatnio coś tam z netem było bo mieli coś tam w tej firmie a moja mamuśka (;)) Co ty gry naściągałeś @#$%& Malwinka nie może pracować!! -.- a od kiedy ona na MOIM kompie pracuje :p Jeśli ich zdaniem gadanie przez gie gie to praca to ja już nie chce mieć gie gie :p
@up: ja tam sam na siebie nie zarabiam a mam swojego kompa :P
@topic: a umnie się czepiają tylko czasami jak już przesadzam- 12h przed kompem :/ ale tak mam spokój... powiem tak: wiem że siędzę przed kompem za długo ale uważam że nie jestem uzależniony.Prawie codziennie spotykam się z kolegami etc. A jak do sąsiadow przyjechała taka dziewczyna którą baaaardzo ale to baaardzo polubiłem (no chyba sie w tym momencie zakochałem:P) to praktycznie wogóle w tibie niegrałem...Ale się nieszczęśliwie skończyło i wróciłem... teraz robie wszystko zeby przestać o niej myśleć... a jakie to wszystko ? Ano za wyjątkiem spotykania się z kumplami własnie gram w tibie - i to duuzo gram w tibie. Ale jestem praktycznie pewien że mógłbym spowrotem przez te kilka tygodni przestać grać. Ale po co ? Nie uprawiam żadnego sportu (nie lubie), większośc kumpli powyjeżdżała... no to co mam robić ?
PACC ? Mi szkoda kasy a rodzice nie kupią (choć chce PACCa - ale niechce zebym to JA za niego płacił ;) )- więc PACCa niemam...
No... nie masz racji, bo jeżeli kupisz takie GW za ~130 zł dokładając troszeszkę pieniędzy masz grę o dobrej grafice, grywaności, itd...
a Tibia teraz straciła cały swój urok, wcześniej byłem pozytywnie nastawiony do updatu, ale teraz to nawet z paccem nei mam ochoty nawet włączy Tibii
O.K. ale pisząc to przede wszystkim myślałem o sobie i o swoim stosunku do gier... Wiem, że u innych jest zapewne inaczej, ale u mnie właśnie tak... Sorry za niedomówienie!! A po update'cie to się jeszcze nie logowałem, więc nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało. Mam nadzieję, że jak zacznę od nowa magiem, to że się da nieźle grać...
Pozdro 4all!!
Moji rodzice nic nie mówili jak grałem w tibie przez 2 lata, o pacca nie pytałem bo w takie gówno nie opłaca się wydawa kasy....Za te kase bym miał 5 gier z seri eXtra klasyka....Tibia to wogóle wielkie gówno nie rozumiem jak mogłem w to gra przez 2 lata :P.Teraz zaczołem grac w WoW-a i mój tata wręcz jest zafascynowany tą gra (dokłądnie czary :P) ale gram na tak zwanych nieoficjalnych serverach :P.Ale to nie temat o WoW-ie.
Według mnie rodzicie nie powinni się wtrąca w to co grają ich dzieci bo to jest bez sensu...
Yoh Asakura
13-08-2005, 00:22
Według mnie rodzicie nie powinni się wtrąca w to co grają ich dzieci bo to jest bez sensu...*
Czyli rodzic nie powinien ingerować jeżeli 9-13 latek cały czas gra w strip-pokery i inne takie gierki "tere-fere" ?Zastanów się zanim coś palniesz.
-----------
Pogrubienie moje.
Według mnie rodzicie nie powinni się wtrąca w to co grają ich dzieci bo to jest bez sensu...
Pewnie, niech wogóle nie ingerują w nasze życie, tak będzie najlepiej nie?
A pozatym:
Stritiz Poker itp. Rulez czy co?
Gufat III
13-08-2005, 00:56
@Temat
U mnie wszystko sie działo przez Tibie, aż dostałem osobny komputer...
@Sinpal
Niestety, nie jesteś w pełni dorosły, nie mieszkasz sam, nie zarabiasz sam na sioebie, to siedź cicho bo rodzice będą Ci mówić co masz robić, bo mieszkasz pod ich dachem.
Lord Maniek
13-08-2005, 14:29
U mnie rodzice niewiedzą co to jest tibia :p
Oni wogule są mało "skąputeryzowani" :D to & owo umią ale przecierz nie interesują się grami itp. i mi tam z tym dobrze :)
nie interesują się grami itp. i mi tam z tym dobrze :)
A mi akurat nie. Moja stara nic tylko pasjans -,-" a mój star jest naprawde tak tempy że zaraz jak zrobili mi neta to pierwsze co u niego było to pornol i jeszcze sie mnie pytał jak wyłączyć okno -,-"".
Yh a moi to tylko sporadycznie... Pocztę sprawdzić i na Onet wejść w newsach pogrzebać i pogodę sprawdzić. Starsza to ewentualnie czasami, jak czegoś konkretnie szuka. I zawsze sie pluje (bo nie umie wyłączyć), kiedy włącza się okienko powitalne ICQ. No i oczywiście, jeśli chodzi o nauczenie się korzystania z kompa to to należało do mnie... A ja ostatnio w Tibię grać przestałam, a jak grałam, to zawsze jej mówiłam, że się b. dużo słownictwa nauczyłam i problemów nie było.
Yoh Asakura
13-08-2005, 22:17
A pozatym:
Stritiz Poker itp. Rulez czy co?
Nie.Poprostu nie znam żadnych gier ala playboy więc podałem taki przykład.Troche "pomyślunku" -.-
może powinni się wtrącać i raz na jakiś czas looknąć czy porn gierek niema (u mnie i tak nie sprawdzają - bo w takie niegram ;) ) ale znowu bez przesady...znajomek z klasy nie mógł grać przez 2 miechy na kompie. A czemu ? Bo tatuś wykrył diablo u niego... to taka satanistyczna gra -.-
Ehh... ja tam nie narzekam. Nikt się nie czepia o to w co gram, no i natym poleg a moje szczęście ;)
No to spoxik. Ja tam gram w tibie zależnie od dnia. Jeżeli dzień jest ładny (czyt. słoneczny) to oczywista że idę na dwór (czyt. na piwko). A jeżeli pada deszcz pada to siedzę w domu i gram. Ale znowu jest paradoks:
Co zazwyczaj robimy na dworze? ... Pijemy browarki z ekipą, palimy fajki. Czy to jest zdrowe w tym wieku? Czasami wolę przesiedzieć piękny dzień w domu grając w tibie niż iść na dwór, bo koledzy kupili stuff (czyt. marihuana). Więc wybór jest chyba prosty?
Wicker Men
14-08-2005, 00:07
u mnie byla polewkowa akcja ;] stary zostawil włączonego kompa i poszedł do kibla. Ja sobie wszedłem na tibie.com ...muj stary wraca i sie drze: Wylacz to bo mi zawirusujesz komputer tak jak sobie ( ja mam 0 wirusów...ehhh nie są juz kreatywni i nie wiedzą co wymyślać)
Wylacz to bo mi zawirusujesz komputer tak jak sobie
Zawirusujesz... :D
Timber_Wolf
16-08-2005, 23:25
Powiem Wam ze mnie wychowuje tylko mama i w sumie nie ma sie czemu dziwic ze nie mam pacca...ale :
Mowie jej ze zamisat kupwoac mi rozne rzeczy w stylu 10000 Bluza czy Spodnie z Cropa albo Undegrounda albo zamiast kupowac cos na urodziny czy inne swieto to niech mi raz da na pacca ale nie ! Jej odpowiedz jest zawsze taka sama :Szkoda pieniedzy na to ! X(
PS Mam tego pecha ze moja starsza zna sie na kompie i nie moge jej zbajerowac w stylu :Nie ja msuze garc bo jak wylacze Tibie to komp sie zepsuje...ech takie pechowe zycie ! pozdro dla all ktorzy ciesza oko pacc'em :S ! ;(
Ellenhorin
16-08-2005, 23:31
Powiem Wam ze mnie wychowuje tylko mama i w sumie nie ma sie czemu dziwic ze nie mam pacca...ale :
Mowie jej ze zamisat kupwoac mi rozne rzeczy w stylu 10000 Bluza czy Spodnie z Cropa albo Undegrounda albo zamiast kupowac cos na urodziny czy inne swieto to niech mi raz da na pacca ale nie ! Jej odpowiedz jest zawsze taka sama :Szkoda pieniedzy na to ! X(
To moze nie prosc o pacca wprost tylko popros o pieniadze a pacca sobie z cichacza kupisz jak moj kumpel xP
@Topic
Ja tam u starych mam luzy z tibia ale za to jak jestem u dziadkow to ohoho!! Tibia jest zrodlem wszelkiego zla i jak juz ktos powiedzial "zawirusowania" xD
HaiS Druid
16-08-2005, 23:41
Może glupio to zabrzmi, ale wydaje mi sie, ze dla niektorych tibia jest uzaleznieniem, choroba. Fakt gralem w to z 1.5roku, ale doszedlem do wniosku, ze to jest bez sensu. Niedziwie sie rodzica, ze nie chca zafundowac paaaca, tez bym dziecku nie kupil tego. Takie jest moje zdanie.
@up: Bo ta gra jest bez sensu :P Jakiejś wielkiej nowości to nie odkryłeś - wszyscy to wiedzą. Mimo to w to gramy, czemu ? W sumie to niewiem... gram po prostu... czasem po 8h dziennie - i nie jestem uzależniony. Przestaję kiedy chce itp.
Nastawienie rodzicow do Tibii jest neutralne. Ich nie obchodzi, czy pisze cos do szkoly, czy gram w Tibie. Po prostu mam odejsc od komputera.
Ale do samej Tibii jest spoko. Ostatnio dogadalem sie z nimi, i normalnie, na legalu kupuje dzisiaj PACCa. "Twoje pieniadze - rob co chcesz, ale ja bym nie tracila w ten sposob kasy.".
Ale niestety (?) moja mama jak widzi mnie przy kompie, to sie wkurza.. tak jakos ma. Moze dlatego, ze naprawde dlugo siedze..
Ja mam podobnie. Pierwszego pacca kupiłam za swoją kase.
A gdy zadługo siedzę, to nie ma znaczenia czy gadam z kuzynką, szukam czegoś do szkoły czy gram w Tibię - poprostu mam wyłączyć komputer. :P
Bo ta gra jest bez sensu Jakiejś wielkiej nowości to nie odkryłeś - wszyscy to wiedzą. Mimo to w to gramy, czemu ? W sumie to niewiem... gram po prostu...
Zgadzam się, ta gra jest bez sensu ;) Ale chyba wiem czemu w nią mimo wszystkim gramy. Na początku urzeka nas świat, całkiem inny od naszego zwykłego. W Tibii możemy wszystko osiągnąć. Potem kiedy dowiemy się, że to nie takie łatwe zaczyna urzekać nas ta wielka internetowa/tibijska społeczność i mamy wielke plany przygód, które będziemy przeżywać z przyjaciółmi. I tak niektórzy na tych planach się zatrzymują (nooby lvle 11-20) a niektórzy je realizują :)
@topic :P
Ja tam problemu ze starszymi nie mam raczej :P Wyjaśniłem im na czym polega Tibia i oni właściwie się cieszą, że mam kontakt z innymi nardowościami i rozwijam swój angielski bla bla bla. Nie interesują się bliżej moją znajomością z Tibią. Ale pacca kupić nie chcieli :< Pierwszy pacc kupiłem sobie sam :) 90 zł (swoje oczywiście, nie podkradam!) do koperty i migiem na poczte ;P Później były pacce za tibian cash i tak już yba zostanie, ale jakby co to mam mnóstwo kasy.
Czyli rodzic nie powinien ingerować jeżeli 9-13 latek cały czas gra w strip-pokery i inne takie gierki "tere-fere" ?
A 16-latek to już może, no nie 8o ??
Yoh Asakura
17-08-2005, 10:51
A 16-latek to już może, no nie 8o ??
A co Ty masz do 16 latków ? ;)
A dlaczego nie może ?W końcu już jest bardziej dojżały niż taki 12 latek.
(nie sugerujcie się tym co tu napisałem,ja NIE bawie się w strip pokery.)
Metal Master
17-08-2005, 11:13
A ja tam mam takie luzy że ... starzy nie wiedzą nawet w co ja gram a kompa sie nie tykają bo nie umią i myślą że cos skopią ...
A co Ty masz do 16 latków ? ;)
A dlaczego nie może ?W końcu już jest bardziej dojżały niż taki 12 latek.
(nie sugerujcie się tym co tu napisałem,ja NIE bawie się w strip pokery.)
Ja do 16-latków nic nie mam i raczej są bardziej dojrzali od 12-latków, ale myślisz, że my to tacy tępi jesteśmy :confused: ?? Ja np. jak miałem 8 lat to już wiedziałem skąd się biorą dzieci, bo mi kolega z klasy wtedy powiedział. A jemu powiedzieli ówczesni 10-latkowie... A strip-pokery to już co innego, ale trochę (i tylko trochę!!) podobny temat... Oczywiście ja też się w nie nie bawię :p !!
@metal master: nom dokładnie jak u mnie... jedynie starszy co jakiś czas wejdzie na 10minut :D
A mama ? ..."idź tam do taty, siądź z nim i mu wytłumacz bo Ci jeszcze coś zepsuje..." - a sama się nie tyka
Yoh Asakura
17-08-2005, 11:20
Ja do 16-latków nic nie mam i raczej są bardziej dojrzali od 12-latków, ale myślisz, że my to tacy tępi jesteśmy :confused: ?? Ja np. jak miałem 8 lat to już wiedziałem skąd się biorą dzieci, bo mi kolega z klasy wtedy powiedział. A jemu powiedzieli ówczesni 10-latkowie... A strip-pokery to już co innego, ale trochę (i tylko trochę!!) podobny temat... Oczywiście ja też się w nie nie bawię :p !!
A ja już od przedszkola wiedziałem skąd się biorą dzieci :P (a mówią,że playboye nie uczą ;) )
Metal Master
17-08-2005, 11:25
@Xyrius tak samo mam normalnie identycznie tylko ostatnio zaczeli sie pluć że mam im napisać na kartce instrukcje wejscia do przegladarki itp. :(
hehe... to napisz ;) Tylko nie za dużo... bo jeszcze się nauczą obsługi i będą siedzieli cały czas >_>
Metal Master
17-08-2005, 11:33
I jeszce chcą żebym ich nauczył wchodzić na skype i dzwonić do ciotki nieraz matka gada 1h ;(
I jeszce chcą żebym ich nauczył wchodzić na skype i dzwonić do ciotki nieraz matka gada 1h ;(
Uuu... no to wszystko zaszło za daleko ! Jest tylko jedna opcja. (sprawdzona, kumpel tak zrobił). Zejdź do piwnicy/idź na strych/do kumpla i złóż kompa, najlepiej tak z 133mhz, 32mb RAM, grafa 4mb, dysk 1gb i wystarczy. Skype na tym działa, można pochodzić po necie i pograć na kurniku. I masz starych z głowy :)
Metal Master
17-08-2005, 11:46
Hehehehe niby tak ale tylko nieraz chca gadać z ciotką ale zawsze karze mi zadzwonić a ja i tak zoribłem hasło na kompa :p
Sprawa jest prosta - twój komp ? To powiedz ze jest Twój i niech sobię kupią swojego :P U mnie działało do czasu aż nie dostałem neta. Bo teraz jest:
'... ale to mój komputer? Chcesz posiedziec ? Kup sobie swój !!'
'A kto Ci za internet płaci ?'
:(
Metal Master
17-08-2005, 11:51
U mnie starzy płacą dlatego ...
Yoh Asakura
17-08-2005, 11:54
Nauczcie się edytować posty a nie tak spamujecie -.-'
u mnie matka z heciom mi pacca kupuje a tata gra w tibie mi czasem trudnpo nawet do kpompa sie dostaci hehe :p :)
Yoh Asakura
17-08-2005, 13:27
u mnie matka z heciom mi pacca kupuje a tata gra w tibie mi czasem trudnpo nawet do kpompa sie dostaci hehe :p :)
Tobie to ojciec powinien kupić słownik -.-'
Lady Aneczka
17-08-2005, 13:31
Przy kupnie pacca była mowa: "Twoje pieniądze, rób z nimi co chcesz". I tyle. Oczywiście to, że spędzam kilka godzin przy komputerze tłucząc w klawisze i grając w tibie nie podoba się rodzicom, to w tym roku mam nadzieję mniej czasu poświęcic Tibi a więcej na normalne spędzanie wolnego czasu ;-)
Kapibara
17-08-2005, 13:55
@stary post
Tibia uczy złego angielskiego np "no have" albo "don't have" (MÓWI SIĘ "HAVEN'T!)
Mówi się "don't have" akurat :P.
Piotrexermin
17-08-2005, 14:21
Moi rodzice Tibie nazywaja "tuptaniem" a osobno tata mowi ze to mo daje tyle co mieszanie patykiem gowno w kiblu .
Moi rodzice Tibie nazywaja "tuptaniem" a osobno tata mowi ze to mo daje tyle co mieszanie patykiem gowno w kiblu .
Bo ma rację - Tibia to rozrywka, nic więcej, i nie należy jej brać na serio.
Ale mógł innego porównania użyć. ;)
Piotrexermin
17-08-2005, 14:25
Raz tata mi podejrzal passy i spisal i zalogowal sie i pisal do gma : F*UCK YOU rowniez tak do moich kumpli :( . I mailm bana na tydzien od gma. :/ X(
Raz tata mi podejrzal passy i spisal i zalogowal sie i pisal do gma : F*UCK YOU rowniez tak do moich kumpli :( . I mailm bana na tydzien od gma. :/ X(
nieno... dobrego masz Tatę :D
tymon samuraj
17-08-2005, 16:22
moj stary jak widzi jak gram w tibie to sie ze mnie smieje ,,tu sie tylko chodzi po trawie i nic ;]
jak uwazasz ze to takie fajne to podskocz (w tibi) i jak oszalaly wciska spacje
Miernota
17-08-2005, 17:37
ja mam takie zdanie
3 miechy:90zl
6miechów:180zl
rok:360zl mama zarabia przypuscmy 500 zl 500 razy 12 =6000zl!! no cholera jasna czy tu nie da sie tak zrobic: prosisz mame o 15zl i tate o 15 zl (moze byc wiecej) i masz juz te 3 miechy
30zl razy 3 = 90 zl i zalatwione i nie wolno mamie spytac na co?? po co?? X(
kiedyś mialem pacca no i? dalej jak sie wypowiecie to bedzie tylko nOOOObswo
PierDzacy
17-08-2005, 23:56
Nie gram w tibie, wiec matka nie ma sie do czego przyczepic, na kompie rzadko siedzie dluzej niz 3h dziennie, przewaznie robie co musze zrobic, wlacze gg i pogadam z ludzmi, do tego wypowiem sie na f00rum, doradze "Wam" na forum i jestem wolny od kompa :P
Co do pacca - kompletna strata pieniedzy, bo za te 90zl kupisz sobie spodnie, ktore wytrzymaja wiecej niz te 3 miechy, a nawet rok, chyba, ze masz za duzo siana, to qpisz i spodnie i pacca.
Sam go mialem i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze niby 90zl rozlozone na 3 miechy, to srednio wychodzi 1zl dziennie, wiec nie jest tak zle, ale jak skonczymy z tibia i podsumujemy ta liczbe godzin straconych przed kompem i to sianko stracone na pacca, to uderzymy sie w glowe :F
Komandos Strong
18-08-2005, 04:19
u mnie luxus nic nie gadaja (moze czasem) ale ogolnie spokoj
co do pacc to moi rodzice w zyciu nie slyszeli o takim czyms pacc kupuje jak sam zarobie o ille mi pieniedzy starcza bo sa inne wydatki
hahah ja to mam przerabane wy muwicie ... ze jak sie komp zwali to idzie na tibie lol ..... a jak ktos z psem nie wyjdzie???!? to na co kur** na tibie a jak nie poozmywasz ( stary : ,, TA GRA CIE DERMOMALIZUJE " ) najgorzej bylo jak na gs'ie expilem i mi z listwy pc'ta wylaczyl zucilem mu sie do gradlo no i .... domyslacie sie :P SZLABAN !!!!! zaraz nie bede mial neta bo ( mama : ,, tibie jest zla! gadasz tylko tibia tibia i tibia!! nie mozna z taba o inncyh zeczach porozmawiac!! " ) narazie im sie udaje ale jak pujde do szkoly to net musi byc ;] :cup: ale i tak przedzie przekopane . postaram sie nie gadac non-stop o tibi ale ...... ;] pewnie zawsze u mnie tak bedzie ...
TA sytuacja zdazyla sie naprawde NIE proboj tego nasladowac >>
TATA X( MAMA :baby: JA ;(
Nick: Vxiunix
Swiat: Harmonia
Lvl : 35
Skkile : 68 67
BEst solo ( uwaga nowe! ) : vamp jest za dobry :P
Rabanbar
18-08-2005, 23:55
U mnie mama "Odejdź już od tego komputera", a u kolegi "Andrzej ****a wyłacz ten *******ony komputer bo ci go rozwale" :D
moja Mama pracuje w Norwegii ja sam jezdze tam od czasu do czasu zeby sobie zarobic ... dlatego pacc to nie problem ... ale wy ciagle mowilicie o tym ze w ciagu miecha to 90 zl ... ale pacca nie kupuje sie co miesiac ... tylko co trzy ... wiec wychodzi 30 zl ... czyli symboliczna zlotowka dziennie ... :/ ile wy czasem wydajecie kasy na lody albo inne glupoty ... Dzieki bogu mnie to nie dotyczy :/ a pozatym jesli ktos zarabia 600 zl miesiecznie to nei sadze zeby bylo go stac na kompa i dobre lacze internetowe ... bo jakby nie bylo mamy w Polce najdrozszy internet ... :D
pozatym ostatnio bardzo popularne jest kupowanie pacca za Tibijska kase .... czyli popularne "k" trzeba tylko miec osobe godna zaufania ... albo jesli masz nadmiar kaski na TIbii to poprostu sprzedaj na allegro (btw kupie dobre itemy na Trimerze) name Przyczepa Kempingowa :)
pozatym ostatnio bardzo popularne jest kupowanie pacca za Tibijska kase .... czyli popularne "k" trzeba tylko miec osobe godna zaufania ... albo jesli masz nadmiar kaski na TIbii to poprostu sprzedaj na allegro (btw kupie dobre itemy na Trimerze) name Przyczepa Kempingowa :)
Jest gość o nicku Vozofi, zaciągnął ponad 500k na pacce, których nie kupił, przypłacił o wiele drożej co prawda, ale nabrał 5 osób, nieźle :).
@Topic
Nie pykam to i takie problemy mnie omijają ;).
A ja mam spokoj...u mnie sie nikt nie interesuje w co ja gram, za pacca place swoja kase, ktora sam zarobie. I jest rox xD
Heh... u mnie to rodzice również olewają gry w które gram... (chociaż sprawdzają co kupuję ;p). Tibia do wyjątków nie należy... Raz chyba tylko ojciec się zobaczył w co gram i zaczął się śmiać, że gram w gry z początków 90 lat :p (no cóż nie da się ukryć, że szata graficzna to nie ma się co porównywać do Far Cry'a :p). Jednak najlepsza historia to była dzisiaj :D Ojciec chciał wejść na kompa... to ja mu dałem, a Tibie miałem włączoną..., w której EXPił na osach :p (troszke śmiesznie przy 17 lvl 8o, ale ja uważam, że akuratnie ;) zresztą obecnie na 18 lvl to samo robię :D). To on se tam sprawdze jakieś pierdoły, a ja w tym czasie się martwię o moją postać... OMG co się ze mną działo :D Biegałem od jednego pokoju do drugiego..., myślałem "może już nie żyje... OMG, a mój LVL, skille i EQ no i wreszcie ojciec wypowiedział te magiczne słowa "możesz już wejść" :D Aż podbiegłem i się patrzę..., a tu jedna osa próbuje mnie trafić :] :D :D :D
@edit
OMG :D A teraz jak pisałem posta to mnie 9 waspów zaatakowało --" I zostawiły mi połowe HP ;(
longereczek
21-08-2005, 04:26
Tibia jest do kitu BO:
6) Będziesz DZIKI !
chcialbym jeszcze 1 dodac a wiec tak :
przez tibie stracilem kolegow i niby moj koledzi stali sie idiotami i zabili a po tygodniu zaczynaja mnie straszyc 3 gimnazialistami ze jak nie dam im itemy to mam w pier...
przez te rzeczy tak sie zaczolem bac wychodzic nawet na podworko i nie ufalem juz zbitnio niektorym kolegom ale naszczescie oni mi juz nic nie robia a poza tym temat jest o czyms innym wiec bede mwil o temacie
matka mi mowi ze tibia to takie sredniowiecze i kwadraciki graja (tez troche prawda )ale nie zaczyna mi nie doklucac zebym nie gral w tibie a ostatnio dostalem szlaban przez caly polrocze za to ze przez tibie mialem zle oceny a niemowilem nic mamie wiec dala mi to kare teraz nawet sie ciesze ze dala mi ta kare ( lubie grac w tibie ale czasem mi sie nudzi i nie siedze jak niektorzy debile 24 godziny na dobe ) a ciesze sie powodem ze zaczolem bardziej sie cieszyc zyciem, znalazlem se dziewczyne, wyjechalem we wloszech i poznalem bardzo ciekaawych ludzi (i widizlaem moja stara glupie szkole :D )
a jesli chodzi o pacca to mama matka pozwala mi kupic ale z moimi pieniedzmi wiec pamietajcie ludzie tibia nie jest rzeczywistoscia jesli ktos chce ze mna porozmaiwac o tym temacie to prosze pisac na moj numer gg
sorka ze moze sa duzo bledow i pomieszane ale ja jestem dyslektykiem a poza tym przyjechal z wloch do polski 2 lata temu i przez ten czas musialem sie nauczyc polskiego i dziekuje za uwage
Ciesze się że nietylko ja mam ten problem z pacc'em
Mama says:
Mam Wydawać 100zł na coś co jest nieprzydatne i potrwa tylko 3 miesiące?
To mnie dobija... ;(
Szukaj, Szukaj, Szukaj Szukaj, Szukaj, SZukaj,Szukaj,Szukaj, mam jeszcze powtarzać ? Nie da sie w tibi zmienic nicka, chyba ze dostaniesz name locka.
moi rodzice uwazaja, ze ta gra oglupia, ze nie ma sensu, ze nic nie uczy, ze zajmuje mi tylko czas i ze przez nia nie wychodze z domu, ze przez nia zapominam dac psu sniadanie itepe itede Totlnie wszystko co teraz sie dzieje w tym domu to wina tibii.
gorozono mi zabraniem kabla O_o
ale zapomnieli, ze mam zapasowy :D
@offtopic:... luudzie (ten temat wybralem na w miare stosowny do napisania tego) - opamiętałem się... przestałem grać w Tibie !!
Już prawie 7dni i to z własnej woli <lol> !!
A jak mi się doszczętnie nudzi to robie coś co faktycznie ma wiele wspólnego z tibią - ale rozwije ma zdolności programowania
Bawię sie w robie OTS'ów ;) Zabawa przednia
(Ps. -> za niedługo gdzieś na forum.tibia.org.pl [bo tutaj nie mozna] zapuszcze link do mojego OTS'a pod tibie 7.5, można sobie nawet Tiquande zrobić :])
@topic: jak juz mówiłem - nie czepiają sie, mam spokój itp. tak po prostu samemu z siebie ostatnio mi sie znudziło
Yoh Asakura
21-08-2005, 23:02
hahah ja to mam przerabane wy muwicie ... ze jak sie komp zwali to idzie na tibie lol ..... a jak ktos z psem nie wyjdzie???!? to na co kur** na tibie a jak nie poozmywasz ( stary : ,, TA GRA CIE DERMOMALIZUJE " ) najgorzej bylo jak na gs'ie expilem i mi z listwy pc'ta wylaczyl zucilem mu sie do gradlo no i .... domyslacie sie :P SZLABAN !!!!! zaraz nie bede mial neta bo ( mama : ,, tibie jest zla! gadasz tylko tibia tibia i tibia!! nie mozna z taba o inncyh zeczach porozmawiac!! " ) narazie im sie udaje ale jak pujde do szkoly to net musi byc ;] :cup: ale i tak przedzie przekopane . postaram sie nie gadac non-stop o tibi ale ...... ;] pewnie zawsze u mnie tak bedzie ...
TA sytuacja zdazyla sie naprawde NIE proboj tego nasladowac >>
TATA X( MAMA :baby: JA ;(
Nick: Vxiunix
Swiat: Harmonia
Lvl : 35
Skkile : 68 67
BEst solo ( uwaga nowe! ) : vamp jest za dobry :P
Pogrubienie 1-wsze:
Zazwyczaj komputer psuje się przez Tibie.
Pogrubienie 2-gie:
Jeżeli traktujesz tę grę tak poważnie,że po oderwaniu od niej rzucasz się na gardła to ja bym Ci:
a)Odłączył internet.
b)Skasował Tibie.
c)Spuścił Ci w*******,żebyś na przyszłość nie robił takich rzeczy.
d)Zabrał Cię do psychologa.
p.s:
Poproś ojca o słownik,bo patrzenie się na TAKIE błędy,naprawde powoduje ból w oczach.
predalien
21-08-2005, 23:10
U mnie czasami jak się zepsuje komp to wtedy rodzice mają do mnie pretensje że to przez to że ściągam tą cholerną Tibie.
Lord Graffiti
22-08-2005, 22:11
u mnie tak :
Kupisz mi PACC ??
Tata lub mama : Nie po co ci to strata pieniedzy juz wole ci kupic buty :P
__________________________________________________ _______________
To nie wszystko sa przeciwko temu zebym niegral w tibie bo .... bo niewiem :D
Mocarny Wilk
23-08-2005, 10:38
Moij rodzice nic nie muwia kiedy gram i moge w spokoju smoczki bloczyc :]
Emily Firehair
23-08-2005, 10:50
mój ojciec nie używa słowa Tibia tylko... Zombia -.-'' Ja nie wiem skąd to sie u niego wzielo
Sokochłap
23-08-2005, 11:20
Gram sorcem, goni mnie powiedzmy ...Ds (na fibuli). Uciekam, uciekam a tu jak Filip z Konopii : "Mateusz, podaj mi coś*"
*Coś znajduje się ok. 5 cm od dłoni proszącego :|
Zresztą i tak nie gram w Tibie ;)
Moj ojciec i matka nic nie robia z ojcem razem pykamy w tibie razem pegujemy :) nawet czasem po 20h dziennie
szymon287
25-08-2005, 02:19
Ja na poczatku nie chcialem grac ale po rooku mnie to zbyt uzaleznilo (na szczescie sa wakacje - ale sie koncza ;( ) ale jak bedzie szkola to znajde czas na nauke i na tibie :) chyba ze bede mial cos innego do roboty niz granie :o moi rodzice nic nie mowia na temat tibi, ani z zadna gra :)
u mnie jest praktycznie to samo jak u kazdego z was, skoncze roboty na chacie (np:skoszenie trawnika [omg[)i wbijam na kompa. Noi sie zaczyna starsza mowi po co włączasz tąglupia tibie , wzrok se zepsujesz, apotem leci text bo wyłacze korki albo cos w tym stylu, naszczescie mam zajefajnego starego ktory zawsze powie graj se graj ale pamietaj zawsze szkola [omg co a rodzinka] :p
U mnie spoko rodzice sie nic nie czepijaja tibi,ale jak se chcialem kupic pacca to mowili cytuje "poco ci to marnotrwctwo pieniecy" itp.
Ale tak to jest spoko. :)
__________________________________________________ __________
Chwilowo ni mam polskich znakow wiec sory,a jak sa jakies bledy to tez przepraszam :)
niewidomy
25-08-2005, 05:15
jak ja gralem w tibie zawsze jak moj ojciec wchodzil to mowil tak
tata: ty tylko tabia tabia tabia i jakies smieszne wykrzywione ludziki biegaja
hehehe ale ja mialem polewke z tego :D :D :D :D :D
chociaz ciesze sie ze juz nie gram pozbylem sie tego chole... stresu i moge sie wyluzowac (i pozalowac te cenne godziny)
gram teraz w www.runescape.com (jak 1 zl bedzie graniczyl z euro czy dolarem kupie pacca za 5 do 15 monet na miech(tanio nie?))
jak gram w runescape juz sie nieczepiaja
Hudyvolt
25-08-2005, 11:32
Pacc za 90 zl jest na 3 miesiace, czyli na miesiac 30 zl to jest znacznie mniej ;]
Rafciu Mistrz
25-08-2005, 11:38
U mnie troche rodzinka pomarudzi.. w roku szkolnym abym lekcje mial odrobione... W wakacje mam luzik...Poki nie zaczne wydawac rl kasy bede mial spokoj.
Pogromca Dragonów
25-08-2005, 11:40
... u mnie się tylko czepiają jak coś sie na kompie zwali , odrazu " to przez twoją głupią Tibie " , a potem sie samo naprawi i jest dobrze ...
jakbym tate słyszał :Pmniej więcej mam lóz tylko czasami ja k sie dzę duuuuugo i się wku#### że dedłem to tak mniejwięcej mam iść z psem :P rzeby się ,,rozłabować'' ach te hormony :P
Ja w Tibie nie gram 24h/na dobe ale okolo 6k do 8h dziennie ;p No i juz przy tej 6/8godzinie starzy zaczynaja narzekac ;p
Przychodzi Dziadek to mowia " Ulepil sobie taka babke, i caly czas nia biega, i ucieka bo ktos go goni xD"
No i jeszcze nie mowia na Tibie Tiba tylko Tiga xD
Omg jak czytam ten temat to myślę ,że normalnie połowa z was ma przerąbane.
Zresztą tak jak i ja! xD
No ale ja się chwalić nie będe ;p
Szkoda gadać po prostu żal.pl <---(myśle ,że to wszystko wyjaśnia) :D
Może moi rodzice nie byłi głównymi wrogami (Tibi oczywiśćie) w domu, tak mój brat (starszy) nie znosił jej... gdy grałem odłączał neta... gdy była jakaś walka wywalał mnie z krzesłą... miał taką polewę ze mnie, jak się prawie rozpłakałem gdy wyrzucił mi plate legi do wody (miałem dopiero 11lvl)... ale miał rację... tibia n ie warta jest tylu godzin spędzonych przy komputerze... nie warto marnować czasu na tą grę... naprawdę... mi się ona znudziła po 21lvl.. a więc
Nie marnujcoe czasu na Tibię
TAAAAK!
Tibia to jedno wielkie gówno.Pan wyżej mnie poparł.Mnie gnębiono w szkole i mojego kolege ze klasy za to że grałem w tibie(Wkładali nam głowy do klozeta i spuszczali wodeX( A na dodatek zawsze wracałem z obitą mordą.)Wole grać w tekstówki,a teraz z kumplami z podwórka namawiamy brata na sprzedanie postaci w tibii.I żeby zaczoł grać w wowa,gw itp itd.
TAAAAK!Wkładali nam głowy do klozeta i spuszczali wode
To się nazywa wodnik :*
@ontop
wg moich rodziców:
Tibia = shit
~Ghand
EDIT:
TEMAT ODŚWIEŻONY!!
Skasujcie ;/
Błąd, że komentowałem, ale co mi tam Xd
@Druidka
U mnie prawie tak samo Xd
seksowna_druidka
09-03-2007, 20:43
Oczywiscie moi rodzice rowniez czepiaja sie tibii. Nie winia jej coprawda za uszkodzenia kompa, ale oskarzaja o spowodowanie wszystkich zmian w moim zachowaniu. Tradycyjnie nie podoba im sie, ze za duzo gram (ok 1,5h dziennie), a najlepsze to ze nie odrozniaja gry od czytania forum, robienia fakestory i ogladania filmow na tibicam. Wrzucaja to do jednego worka, wiec wychodzi im z 5h/dzien. :P O marnowanie kasy na pacca nie klucimy sie, bo mam na ten temat takie samo zdanie. (kompletna strata kasy) Najciekawsze jest wzmozone zainteresowanie tibia, ze strony mojej matki, polegajace na kilkuminutowym czytaniu nickow wszystkich ludzi w depo, za kazdym razem, jak wejdzie do pokoju. -.-
Capality
09-03-2007, 22:48
U mnie sie jakos nie czepiaja ze gralem w Tibie, ale powiem wam tak:
Pacc na 3 miesiace: 90zl~
Diablo II(dla przykladu): 60(platynowa kolekcja)zł
Pacc: po trzech miechach musisz kupic znowu.
Diablo: wydsz 6 dych a masz gre do konca jej dni( ja juz mam od poczotku jak wyszla) wiec, zastanowcie sie czy warto, bo Diablo albo inne gry np. pasjans sa 100x lepsze niz Tibia
U mnie sie jakos nie czepiaja ze gralem w Tibie, ale powiem wam tak:
Pacc na 3 miesiace: 90zl~
Diablo II(dla przykladu): 60(platynowa kolekcja)zł
Pacc: po trzech miechach musisz kupic znowu.
Diablo: wydsz 6 dych a masz gre do konca jej dni( ja juz mam od poczotku jak wyszla) wiec, zastanowcie sie czy warto, bo Diablo albo inne gry np. pasjans sa 100x lepsze niz Tibia
No, ale kiedy ja nie lubię Diablo ani pasjansa. ; -(
Sir-Krzysztof
09-03-2007, 23:10
A u mnie tak "Wylonczej to !!! Ktora Godzina..."
A jak chcialem na pacc to "Kup se Ciuchy a nie PACC"
Ale pacc mam, a z kad kasa na pacca?
Po prostu idzie sie z kolegami na interes
np.
"Te mom fajne miejsce normalnie z 15 kontownikow po 15 kg"
"Jutro idziemy na Węgiel i sie 2 miechy wezmie i na basen po 30 zl za 1"
I kasa jest i pacc jest xD B)
A Pozniej to np. sie wchodzi na zlom z 100kg zlomu a wychodzi z 90zl
na pacc B)
8o PO PROSTU ZYCIE JAK W MADRYCIE8o
A u mnie tak "Wylonczej to !!! Ktora Godzina..."
A jak chcialem na pacc to "Kup se Ciuchy a nie PACC"
Ale pacc mam, a z kad kasa na pacca?
Po prostu idzie sie z kolegami na interes
np.
"Te mom fajne miejsce normalnie z 15 kontownikow po 15 kg"
"Jutro idziemy na Węgiel i sie 2 miechy wezmie i na basen po 30 zl za 1"
I kasa jest i pacc jest xD B)
A Pozniej to np. sie wchodzi na zlom z 100kg zlomu a wychodzi z 90zl
na pacc B)
8o PO PROSTU ZYCIE JAK W MADRYCIE8o
Mój panie naucz mnie tak, też tak chcę !
>Ksuri
Kolejny dzisiaj temat odświeżasz. Zastopuj bo ban będzie od razu.
@Sir-Krzysztof
Omg... kurde szacun bo ja bym się raczej bał zabrudzić paznokci niż podnieść to zelastwo ^^
@Topic
A ja nie mam ani tibi a ni pacca, i juz mi to wystarczy :).
A ja ze starymi sharuje chara i mamy zamiar wbic evul 400 lvl!
Milu Arhangel
10-03-2007, 21:09
Oczywiscie moi rodzice rowniez czepiaja sie tibii. Nie winia jej coprawda za uszkodzenia kompa, ale oskarzaja o spowodowanie wszystkich zmian w moim zachowaniu. Tradycyjnie nie podoba im sie, ze za duzo gram (ok 1,5h dziennie), a najlepsze to ze nie odrozniaja gry od czytania forum, robienia fakestory i ogladania filmow na tibicam. Wrzucaja to do jednego worka, wiec wychodzi im z 5h/dzien. :P O marnowanie kasy na pacca nie klucimy sie, bo mam na ten temat takie samo zdanie. (kompletna strata kasy) Najciekawsze jest wzmozone zainteresowanie tibia, ze strony mojej matki, polegajace na kilkuminutowym czytaniu nickow wszystkich ludzi w depo, za kazdym razem, jak wejdzie do pokoju. -.-
U mnie jest tak samo... Poza czytaniem nicków ludzi w depo :P
Ja mam nawet nieźle, co prawda mam określone dni w których mogę grać, ale nie nażekam. Aby kupić pacc musiałem się podciągnąć w nauce, zadanie nie było proste, chodzę do jednego z lepszych gimnazjów w Krakowie, mam głównie czwórki, podciągnąłem się z średniej 4,3 na 4,6 i w porzo. Ale najgorsze jest z tymi kickami! Jak chce coś pomajstrować żeby ich uniknąć to odrazu się prują i przez to te moje kicki. Niestety, mamy jednego kompa w którym jest net, swobodnie moglibyśmy mieć w moim kompie neta, ale rodzice "Stracimy nad tobą kontrolę synu!". W sumie jest spoko niedługo to mój starszy zacznie grać w tibie i będzie mi dawał kieszonkowe w gp xD
Beawulf_Okrutny
11-03-2007, 14:17
Ja kiedyś w Tibie grywałem po 4 h dziennie, w weekendy czasami od świtu do nocy... Teraz czasami sie loguje i tylko po to by skontaktować się z kumplami... Moi rodzice też się mnie czepiali jak grałem nałogowo, ale w końcu się z tego wyrasta (nie zawsze), ku zadowoleniu rodziców... Teraz grywam w inne badziewia... rodzice się już w ogóle nie przyczepiają
Moi rodzice nie mają nic do Tibi jeśli nie siedzę na niej często.
Zresztą nie siedzę często bo uważam że są dużo lepsze zajęcia niż siedzenie na Tibi. Wolę sobie gdzieś wyjść z kumplami czy coś.
widze że u mnie jest jak prawie u każdego ale w tej sytuacji "prawie"nierobi dużej różnicy...
komp się muli albo coś innego i kto jest winny??no oczywiście że ja...
a co do pacc to rodzice mi niekupują bo mnie samego stać tylko że nienawidze tracić kasy więc jak kupuje pacc-a za*******am dopuki doputy na allegro mi sie niezwruci ~88zł z gp lub itemów...xD
pzdr
Oblakany93
13-03-2007, 17:22
Jak ja gram w tibie to rodzice minie bija
PauluSka
13-03-2007, 17:41
Moi rodzice nic do tego nie mają. To moje życie i moja sprawa co robię. Mówiąc szczerze to w ogóle ich nie interesuje co robię na kompie. Ale, gdy ten koleś pobił matkę krzesłem i zauważyli, że "sporo wiem o tej grze" to trochę dziwnie na mnie patrzyli, gdy mówiłam, że gram xD Ale od dawna tego nie robię więc jest ok ;) Z resztą powiedziałam im, że Tibia jest "brutalna" :P A co do zepsutego kompa.. i tak będzie na mnie xD nawet, gdy jestem na drugim koncu Polski ;D no coż. Na kogoś być musi :P
U mnie jest tak że moja mamusia sama gra w tibie :) :) :) słucha techno itp.:) :)
noo fajna mamusia :p :p :p
Mi zakazali grać w Tibię, bo za długo siedziałem. Nawet na forum mi zakazali przebywać. Tak więc wszystko co robię jest nie legalne. ;)
Plaski93
14-03-2007, 20:38
Moi starzy wogole niewiedza jak kompa wlonczyc a Tibia to uz wogole :faceoff:
wiec mam looooooooooooozy choc pamietam jak byl na TVN reportaz o Tibii to starzy se przypomneli ze ja wnia gram :evul:
i mysla ze gry zryja mi mozg zanim sie ozenie
U mnie jest tak że moja mamusia sama gra w tibie :) :) :) słucha techno itp.:) :)
Najfajniej to mi się odrabia lekcje jak matka puści na full Rammsteina z naszej wieży. Nie wiem jaką ma moc i nie chcę wiedzieć :<
Chesterkaa
14-03-2007, 21:48
Najfajniej to mi się odrabia lekcje jak matka puści na full Rammsteina z naszej wieży. Nie wiem jaką ma moc i nie chcę wiedzieć :<
nooo przieciez Rammstein fajny jest :)
predalien
14-03-2007, 21:50
U mnie też mama słucha techno:( :( . I z czego się tu cieszyć?
Koper-owski
14-03-2007, 21:51
Coz..gdy jeszcze "gralem" w tibie to starzy ciagle mieli do mnie pretensje >.< Jak nie mozna bylo wejsc na konto bankowe..wina tibii..nie mozna bylo wlaczyc kompa..wina tibii nie mozna bylo sam na sam.. a nie to nie to xD No !
nooo przieciez Rammstein fajny jest :)
Tak, fajny, o ile nie masz jutro ważnego egzaminu.
Niektóry piszą ze luz... A mój kolega z klatki (taki n00bowaty kujoneQ) gra tak w tibie że nie chodzi do szkoły, gra 24/7 w tibie. Normalnie żal aby tibia tak wciągała ludzi... Nie dość u niego mama, i tata grają w tibie, to jest chore ! Rozumiem grać dla zabawy, ale to lekka przesada. Tak ich to wciągneło ... Ojciec 112 lvl ek, matka 98 ed, a ten synuś 199 lvl. No to przesada.
Niektóry piszą ze luz... A mój kolega z klatki (taki n00bowaty kujoneQ) gra tak w tibie że nie chodzi do szkoły, gra 24/7 w tibie. Normalnie żal aby tibia tak wciągała ludzi... Nie dość u niego mama, i tata grają w tibie, to jest chore ! Rozumiem grać dla zabawy, ale to lekka przesada. Tak ich to wciągneło ... Ojciec 112 lvl ek, matka 98 ed, a ten synuś 199 lvl. No to przesada.
Kto to ed?
A tego sobie nie zmyśliłeś.
Ja nie gram bo robili mi i koledze wodniki na każdej przerwie(3 razy na przerwe)
A teraz nie gram i szacuneczek w szkole :)
Jeśli to prawda z tym kujonkiem to oni grają nałogowo.Boje sie pomyśleć jak ich dom wygląda !:cup: ;(
Chesterkaa
14-03-2007, 23:06
Kto to ed?
Ja nie gram bo robili mi i koledze wodniki na każdej przerwie(3 razy na przerwe)
lol ? Ty chodziles/chodzisz do jakiejs "normalnej" szkoly ? Gnebili Cie za to, ze grales w tibie ? -.- wtf ?xd
Kto to ed?
Jeśli to prawda z tym kujonkiem to oni grają nałogowo.Boje sie pomyśleć jak ich dom wygląda !:cup: ;(
A myślałem, że najpiękniejszym akcentem tego dnia będzie sex kotów na środku ulicy. Zabiłeś mnie tym.
Nie martw się, jak Cię zabiją nawet ci kolesie to i tak pojawisz się w świątyni.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.