PDA

Pokaż pełną wersje : Sonda:Czy używasz "wspomagaczy" do Tibii???

Real Finuko
07-04-2004, 15:58
Zawsze było wiadomo, że wielu graczy uzywa takich prograów. Teraz najlepiej sie przekonac ilu. Sonda może pozostać anonimowa:P

Wujek eustachy
07-04-2004, 16:12
Nie chce mieć shackowanego konta, więc logiczne jest, że takich programów nie używam. Pewnośc jest tylko wtedy gdy sam napiszesz taki program, ale wtedy masz problemy z CIPami.

Real Finuko
07-04-2004, 16:38
Możesz nie zostac shackowany jak masz firewalla ale i tak nie polecam tych programikow:P

Rincewind
07-04-2004, 16:42
podobno firewall nie zawsze uchroni od hacka.
ja tez nigdy ich nie uzywalem i nie bede uzywal :]

Bartix
07-04-2004, 17:10
temat poruszany setki razy, nawet takie sondy juz byly
jak ktos chce cie shakowac to i tak shakuje i fw ci nie pomoze~

Czkowron
07-04-2004, 18:53
Jeśli TibiePW można nazwać wspomagaczem to tak :D

TheNatoorat
07-04-2004, 18:55
Jestem ABSOLUTNIE przeciwny używaniu takich programików. CIP'owie powinni coś z tym zrobić!!!

Yarczaz
07-04-2004, 20:13
Oczywiscie ze tak ! Zaczyna sie tak : Najpierw loguje sie moim knajciorem i włańczam tibie GG. Następnie luguje sie po kolei moimi czterema UH-makerami, i chowam ich w zaciszne miejsce, tak by nikt im nie przeszkadzal, i ide expowac knajtem. A jak chcem nim potrenowac to włanczam macro na łowienie ryb i spalanie many i na mc przyprowadzam knighta mojego kolegi. W czasie gdy postacie trenują ja ide na dwór. Jedyne czego mi brakuje do szczęscia to PaCC-Makera :P
A na serio to zadnych programików bo nie chcem hacka mieć ...

Reebow, rób PaCC makera :P

Dawid_Mistrz
07-04-2004, 21:47
Ja uzywam takiego programu do auto loginu bo nie mam pacca i nie chce mi sie recznie prze 30 minut wpisywac tego smego

hh
07-04-2004, 21:54
ja tam nie uzywam zadnych programuw poniewaz to moja pierwsza [postac i niechce tracic zabawy

Dan the Automator
07-04-2004, 21:55
@Wszyscy z serii "mnie nie "zhackerujom" bo mam firewall i antyvir"

Czy ostatnia sprawa z backdoorem w TibiaBot niczego was nie nauczyła ;)? Poor....

Ja ofkorz nie używałem, a i tak mnie hackneli :p

Magus
08-04-2004, 00:13
Czy używasz "wspomagaczy" do Tibii??? Oczywiście ze używam, czasem by usiedzieć do rana po prostu muszę się "wspomóc" jakimś browarkiem lub mocną kawą :P.

egg
08-04-2004, 01:46
Tak. Używam. Jak cała cafe...
Gdy tylko wychodzi nowa tibia (i of corz starsza wersja tibi gg nie chce działać z nową Tibią), to juz chyba moim obowiązkiem stało się sciagac Tibie GG do caffe. 99,9% (pozdro dla studenta ColPola/Viadriny z Valorii - który jest tym pozostałym 0,1%) ludzi tam grających korzysta z multi clienta i tibii GG.

Jak używam i nie zostałem schaczony...

Reebow! Reebow!! REEBOW! :D

Kaczor
08-04-2004, 10:10
Inna sprawa ze tasker rox:D Zrobienie autouhowanai pod jednym klawiszem dla kazdego myslacego to zaden problem(podobnie jak kilka innych przydatnych rzeczy), no i nie do wykrycia:P

Raul
08-04-2004, 17:23
Ja nie używam żadnych wspomagaczy. Jedyny plik jaki ściągnąłem do Tibii to to, że mam odkryte wszystkie mapy.

Gremlin
08-04-2004, 17:30
Oryginalnie dodany przez Kaczor
Inna sprawa ze tasker rox:D Zrobienie autouhowanai pod jednym klawiszem dla kazdego myslacego to zaden problem(podobnie jak kilka innych przydatnych rzeczy), no i nie do wykrycia:P

Najbardziej mi sie podoba pewnosc co niektorych:
1. Jesli zostawisz postac na taskerze na noc to:
- moga cie zabic
- moga zawolac GM (ostatnio duzo sie ich kreci), jak GM przyjdzie to mowi "hi" i czekasz az mu odpowiesz, jak nie odpowiesz a zrobisz np rune to dostajesz bana, tak samo GM moze chyba widziec czy np zjadasz rybe czy piszesz na PW (ostatnio siedze sobie na rune makerze i gadam z kolega, przychodzi GM, wita sie po kolei z ludzmi obok a do mnie tylko "OK" i <puff>)

2. Co do haka
Firewall powstrzyma kayloggera tylko jesli bedzie wysylal numer wykonujac jakas dziwna akcje przy tym.
Do tego wiekszosc urzytkownikow po sciagnieciu tibiaGG gdy zobacza radosny napis w stylu:
"Obecna wersja tibia nie jest ta sama wersja ktora zaakceptowales, to moze byc update, czy chcesz udostepnic temu programowi dostemp to internetu?"
I teraz co robicie?
- NIE i nie urzywacie tibiaGG poniewaz firewall blokuje wasza cudowna tibieGG
- TAK i tibiaGG sie laczy i moze rownie dobrze wyslac informacje z kayloggera.

Mialem kolege ktory tez uzywal swojego czasu macro, przez poltora roku mu sie udawalo, mial master sorcerera na 55lvl z 65 magicznym (wtedy pierwsza dziesiatka na Secura w magi), az pewnego dnia stracil ~5M w runach/loocie/platynie i spadl do 43 lvl, 55 mlvl po haku.

Xodapi
08-04-2004, 17:35
Powiem tak:
Już nie urzywam. Kiedys miałem ten program co można sie kilkoma postaciami logować, ale pomyślałem, że bez tego też sobie poradze i w koncu odinstalowałem cała tibię razem ze wszystkimi programami i zainstalowałem od nowa. Jedyne co mam to ściągnięte mapy.

Litawor
08-04-2004, 18:13
Ja używm multiklienta (chociaż w praktyce używm go rzadko - zwykle kiedy chcę przekazać jakieś rzeczy innej postaci), tibii gg, bo jako paladyn nie mam gdzie trzymać torcha, a many mi szkoda i tibii proxy. Ten ostatni program jest mi niezbędny i tylko on sprawił, że nie zrezygnowałem jeszcze z gry w Tibię. Zdarzało się kiedyś, że przez 1,5h wpisywałem bez przerwy numer i hasło, a i tak się nie zalogowałem i w końcu musiałem wyłączyć komputer i zabrać się za naukę.

Jeśli ktoś boi się używać multiklienta, to na stronie reebowa jest dokładnie opisane, jak można zmodyfikować klienta, żeby dało się otworzyć kilka okien jednocześnie. Tibia GG jest w 100% bezpieczna, a pewności nie mam tylko co do tibii proxy, ale zaryzykuję,

Lig@
08-04-2004, 18:24
Ja uzywam >xxx< - od kilku michów i nie miałem key'a (znaczy miałem ale nie z tego :P) Jest to program do logowania IMHO bezpieczny. Jak ktoś chce to pw do mnie....

p.s. nie pisze nazwy bo kiedys sie rozpisałem o tibiigg i mi modki groziły upomnieniem :D

Tompior
08-04-2004, 21:50
A więc uzywalem tibi gg przez rok i mc przez rok i all w tym samym czasie :P
Nie hackneli mnie i wogole nic :P
Potem przestalem grac w tibie
teraz wrocilem i zaczynam grac na multi cliencie. nie wyrabiam tylko z logowaniem.... Pozdrowienia dla ulubionego moda Doba :D

Ketibro
08-04-2004, 22:11
Powiem tylko jedno. Przyznam sie Używałem Tibi GG i Tibia Bot'a I niebylem zhakowany uzywalem gdzies 3 miechy konto mialem 29 Sorcerer. Wiem ze moglem byc zhakowany ale Bardzo dobrze to sprawdzalem chyba przez tydzien sprawdzalm tysiacami kombinacjami czy niehakuje i chyba z 8 strony dopiero sciagnalem i zobaczylem ze to niehakuje i akurat zaczlalem uzywac ale potem pomyslalem. Gra to gra Oszukujesz(Przegrywasz) Nieoszukujesz(Wygrywasz). Wiec przestalem uzywac az do tej pory.

Termbest_pol
09-04-2004, 00:33
Używam tylko tibi login poniewaz nie chce mi sie wchodzic tyle a w tym czasie sprzatam pokoj albo robie inna porzytreczna rzecz ale tibi gg i takich tam to sie brzydze :] (ale przyznam sie do winy i wpisalem Tak w sondzie )

Kaczor
09-04-2004, 09:56
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Oryginalnie dodany przez Kaczor

Najbardziej mi sie podoba pewnosc co niektorych:
1. Jesli zostawisz postac na taskerze na noc to:
- moga cie zabic
- moga zawolac GM (ostatnio duzo sie ich kreci), jak GM przyjdzie to mowi "hi" i czekasz az mu odpowiesz, jak nie odpowiesz a zrobisz np rune to dostajesz bana, tak samo GM moze chyba widziec czy np zjadasz rybe czy piszesz na PW (ostatnio siedze sobie na rune makerze i gadam z kolega, przychodzi GM, wita sie po kolei z ludzmi obok a do mnie tylko "OK" i <puff>)

2. Co do haka
Firewall powstrzyma kayloggera tylko jesli bedzie wysylal numer wykonujac jakas dziwna akcje przy tym.
Do tego wiekszosc urzytkownikow po sciagnieciu tibiaGG gdy zobacza radosny napis w stylu:
"Obecna wersja tibia nie jest ta sama wersja ktora zaakceptowales, to moze byc update, czy chcesz udostepnic temu programowi dostemp to internetu?"
I teraz co robicie?
- NIE i nie urzywacie tibiaGG poniewaz firewall blokuje wasza cudowna tibieGG
- TAK i tibiaGG sie laczy i moze rownie dobrze wyslac informacje z kayloggera.

Mialem kolege ktory tez uzywal swojego czasu macro, przez poltora roku mu sie udawalo, mial master sorcerera na 55lvl z 65 magicznym (wtedy pierwsza dziesiatka na Secura w magi), az pewnego dnia stracil ~5M w runach/loocie/platynie i spadl do 43 lvl, 55 mlvl po haku.

Napisalem , ze MOGE zrobic sobie z taskerem autouhowanie i na przyklad szybka zamiane kuszy na tarcze i na odwrot, i ze nei bedzie to w zaden sposob wykrywalne, uzywania makra do stania afk to imo glupota(zreszta dla paladyna to nieprzydatne zupelnie) a na pewno juz w miejscu gdzie mozna kogos spotkac.
Po drugie TIBIAGG NIE LACZY SIE Z NETEM , edytuje jedynei zawartosc pamieco komputera, rozumiem, ze mozesz byc przeciwnikiem tego programu i masz do tego prawo ale byloby milo gdybys uzywal prawdziwych argumentow a nie jakichs wymyslow[; Laczyc z netem moze sie jedynie trojan, ale to jzu oczywista sprawa- sciagasz plik z trefnej strony-ryzykujesz.

Andy 1110
09-04-2004, 23:44
Używałem kiedyś GG, ale zrobiło się nudne, więc już żadnego nie używam.

Podpalacz
10-04-2004, 00:10
Uzywam czego sie da:]

Tak jak ktos wczesniej pisal zaczyna sie od logowania rycka a pozniej makerow:]
procek 1.8 Ghz i 384 ramu utrzymuaja jakos 4 tibie, cyca mozna zabic na luziku, uhem tez sie trafi wiec spoko:)

To samo z trainem, przeciez nie bede 10 godzin patrzyl jak postac trenuje poprostu poczekam na MSg na GG:] az sorc bedzie musial isc z ghulem

Uwazam ze to glupota pytac o takie cos bo i tak wiekszosc uzywa roznych wspomagaczy
ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH:]

Pozdro

Gonzo von Krenzel
10-04-2004, 00:53
Nie używałem, nie używam i nie zamierzam używać. Kiedyś jak zaczynałem grać w Tibię włączyłem TibiGG i fulllight-a, niestety nie wiem dlaczego nie spodobał mi się i po 1 dniu przestałem go używać. Może to sumienie, że oszukuje...?

Dr. Omader
10-04-2004, 04:34
Oryginalnie dodany przez Podpalacz
Uwazam ze to glupota pytac o takie cos bo i tak wiekszosc uzywa roznych wspomagaczy
ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH:]

Bo jak się nie umie grać to tak jest. A potem masz pretensje że są lagi na serverze i że dostajesz kicki, freezy itd. Pomyślcie ludzie troche przecież jak każdy ma 2 tibie właczone to znaczy że na serverze gra 400 osób nie 800. Wiec tutaj dobitnie widać skąd te lagi. Jakoś keidyś NIKT nie używał makro itp. i jakoś ludzi żyli i im się fajnie grało i nikt nie nażekał. A teraz to masakra jest nie gra :/

Gremlin
10-04-2004, 07:22
Uzywam tylko tibi login poniewaz nie chce mi sie wchodzic tyle a w tym czasie sprzatam pokoj
Ja do tego uzywam takiego fajnego cheetu zwanego PAC i jak mi ktos udowodni ze naprawde nie ma jak zaplacic za PAC to mu kupie PAC (dla niekumatych mozna wyslac listem poleconym co moze zrobic nawet 8-10 latek), a pieniedzy to nie wierze ze ktos kogo stac na komputer + net ew. kafejke nie ma 1zl dziennie zeby sobie kupic PAC (w wymowke o rodzicach tez nie wierze, mozna wciagnac ich jako jakis prezent albo o zgrozo zarobic).

edytuje jedynei zawartosc pamieco komputera, rozumiem, ze mozesz byc przeciwnikiem tego programu i masz do tego prawo ale byloby milo gdybys uzywal prawdziwych argumentow a nie jakichs wymyslow
Rozumiem ze znadz kod zrodlowy tibaGG i studiowales logi polaczenia itp i twoje argumenty sa niepodwazalne?
Prawda jest taka ze firewall nie ochroni cie w 100% (tak jak probowales nam udowodnic) przed wspomagaczami.

ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH
Podpalacz lvl 40 elite, oprocz tego na koncie lvl 1 i 8.
Na moim koncie sa (bez urzywania zadnych cheetow):
56 elite (80/79),
25 royal (pierwsza postac to sie nie bede chwalil skillami, 15 magic lvl),
27 elder (ogromny magic lvl),
18 sorc (kiedys sie pobawie i zrobie go master),
do tego na osobnym koncie mam paladyna na 15 lvl ze skillami 62/58 (odbilo mi kiedys przez tydzien).

Moj obecny majetek obejmuje (i rosnie w tempie 20-50k tygodniowo):
~150k w gp
~800k w sprzecie na wszystkich tych postaciach (liczac podle ceny na Secura, jak by ceny sie trzymaly to bylo by 2 razy tyle)
~300k w runach (kupuje zawsze na zapas zeby nie musiec kupowac po "3k za BP UH").
Domek na ktory juz mialem kilka ofert w granicach 100-200k (sam kupilem go za 150k)
Zwykle zdobywam ok 2-3 lvl tygodniowo na moim rycerzu (patrzac na twoj death to podobnie jak ty).

Kolega ktorego wspominalem w poprzednim poscie tez dal sobie spokuj z cheetami i w tej chwili nawet mnie doluje kasa (za to ja mam minimalnie lepsze skille i lvl :) )

Kaczor
12-04-2004, 00:41
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Uzywam tylko tibi login poniewaz nie chce mi sie wchodzic tyle a w tym czasie sprzatam pokoj
Ja do tego uzywam takiego fajnego cheetu zwanego PAC i jak mi ktos udowodni ze naprawde nie ma jak zaplacic za PAC to mu kupie PAC (dla niekumatych mozna wyslac listem poleconym co moze zrobic nawet 8-10 latek), a pieniedzy to nie wierze ze ktos kogo stac na komputer + net ew. kafejke nie ma 1zl dziennie zeby sobie kupic PAC (w wymowke o rodzicach tez nie wierze, mozna wciagnac ich jako jakis prezent albo o zgrozo zarobic).

edytuje jedynei zawartosc pamieco komputera, rozumiem, ze mozesz byc przeciwnikiem tego programu i masz do tego prawo ale byloby milo gdybys uzywal prawdziwych argumentow a nie jakichs wymyslow
Rozumiem ze znadz kod zrodlowy tibaGG i studiowales logi polaczenia itp i twoje argumenty sa niepodwazalne?
Prawda jest taka ze firewall nie ochroni cie w 100% (tak jak probowales nam udowodnic) przed wspomagaczami.

ja np nie wyobrazam sobie gry ryckiem bez 5 UH makerow, gdy jakies pacany chca 3k za BP UH
Podpalacz lvl 40 elite, oprocz tego na koncie lvl 1 i 8.
Na moim koncie sa (bez urzywania zadnych cheetow):
56 elite (80/79),
25 royal (pierwsza postac to sie nie bede chwalil skillami, 15 magic lvl),
27 elder (ogromny magic lvl),
18 sorc (kiedys sie pobawie i zrobie go master),
do tego na osobnym koncie mam paladyna na 15 lvl ze skillami 62/58 (odbilo mi kiedys przez tydzien).

Moj obecny majetek obejmuje (i rosnie w tempie 20-50k tygodniowo):
~150k w gp
~800k w sprzecie na wszystkich tych postaciach (liczac podle ceny na Secura, jak by ceny sie trzymaly to bylo by 2 razy tyle)
~300k w runach (kupuje zawsze na zapas zeby nie musiec kupowac po "3k za BP UH").
Domek na ktory juz mialem kilka ofert w granicach 100-200k (sam kupilem go za 150k)
Zwykle zdobywam ok 2-3 lvl tygodniowo na moim rycerzu (patrzac na twoj death to podobnie jak ty).

Kolega ktorego wspominalem w poprzednim poscie tez dal sobie spokuj z cheetami i w tej chwili nawet mnie doluje kasa (za to ja mam minimalnie lepsze skille i lvl :) )

Nie musze znac kodu zrodlowego aplikacji zeby wiedziec jakie polaczenia sa wykonywane z mojego komputera.TibiaGG NIE LACZY sie z netem i niewazne co myslisz taka jest prawda,a ze moze miec inne niespodzianki to calkiem inna sprawa(aczkowliek nie slyszalem zeby ktos zostal shackowany po pobraniu tego pliku ze strony reebowa).Zreszta w sumei ne izalezy mi zeby kogos przekonywac;] wiec eot z mojej strony

egg
12-04-2004, 01:03
@up

Można monitorować porty jakie sa wykorzystywane przy polaczeniach. Można monitorować ruch generowany na karcie sieciowej. Sa zabezpieczenia.
A pozatym sam sciagam Tibie GG ze strony reebowa i nic mi nikt nie shaczył.

Chcialbym tez dostac w swoje lapy tibia bot'a. Ale ponieważ reebow się tym nie zajmuje to wole nie testować samodzielnie :D

Podpalacz
12-04-2004, 01:16
@Dr.Omader

Tak to juz niestety jest:) ja nie zamierzam uzywac mniejszej ilosci makerow dlatego ze komus sie nie podoba ze ma laggi.
Ty chyba nie grasz ryckiem ze nie wiesz ile znaczy kazdy malutki uszek dla rycerza:)

@Gremlin

na tym koncie sa 1 i 8 lvl:) 1 lvl bo mialem ochote grac na Titani ale mi sie odechcialo jak nie moglem zalogowac, a 8 lvl to dawna postac co miala byc makerem na Eterni, gdzie gralem przez okolo 10 miesiecy, i na koncie makera zalozylem nowa postac na Hibernie, bo nie chcialem miec na poprzednim.

Dorobilem sie tam 61 royal paladyn i moj majetek liczyl grubo ponad 1 mln GP. Skille mialem 88/78:) i 17 mlvl ( blisko 18 ), niestety zostalem okradziony :/ bynajmniej nie przez hack z MC ( uzywam MC napisanego przez rl kumpla )-> pierwsza moja postac

Podpalacz byl postacia zalozona dla calkowitej zalewy, mial to byc rozrabiacz i low lvlowy lolek ale razem z kumplem troche zaczelismy expic i wyszla nawet ciekawa postac ktora zamierzamy dalej rozwijac ( poprostu wkrecilem sie w rycka )

Pozdro

shch0ta
12-04-2004, 07:27
Eeeee ja nie używam "wspomagaczy", ponieważ uważam ja za niepotrzebne. Czasem robiac runy i łowiąc rybki korci mnie, żeby wreszcuie ściagnac sobie jakiegoś rybaka czy inne macro do łowienia ryb. Ale wtedy napada mnie myśl... Co to za gra, w której każy może sobie mieć najwyższy lvl i najwyższy mlvl i najlepsze skille ziostawaijac tylko właczonego kompa na noc. I wtedy nabieram ponownej ochoty do łowienia ryb samodzielnie :D (tzn. używając myszki :) ) .

Co do mc to przyznaje się ... ściągnąłem z jednej strony (nawet nie wiem jakiej :P) tibia multi client... ale go nie używam. Dlaczego? Bo jak raz włączyłem dwie postacie to ani jedna nie dało sie ruszyć !!! Były cholernie lagi :D (mój p II 350Mhz i 192MB ramu nie wyrabia :D ) Dlatego mc odpada.

Tibia gg jest dla tych którzy chcą być najbogatsi w całej Tibii i nie chce wydać tego 2gp na torcha... albo złowic 2rybek zeby miec mane na utevo lux :D ...

Mam jescze jedno najbardziej n00bowe pytanie:

Kto to/Co to jest ten Rebow ???

Munkol
12-04-2004, 07:40
Ludzie programy po
1. to dobry moment na haka
2. za bardzo ulatwia gre i nie cieszysz sie z tego co ty zrobiłeś tylko program np.stoiszi altomatycznie nabijasz skille w lowieniu :P
albo idziesz do sklepu i sobie skillujesz 30minut (to nie powinno tak wygladac chodzi o swoj wklad w gre a nie wklad programow u;atwiajacych gre !
3. ja nie uzywam programow ulatwiajacych gre bo mam satyswakcje z wlasnego wkladu w piekna tibie :P

Gangrel
12-04-2004, 09:14
Nigdy nie używam wspomagaczy. Są one lamerskie więc używają ich same nooby które nie mogą dać sobie rady inaczej. Po za tytm mogą mi shakować konto.

zenonov
12-04-2004, 11:44
Kiedyś używałem TibiaLogin, ale gdy kumpel powiedział, że są w tym trojany usunąłem i po przeskanowaniu kompa odkrył mi 2. Teraz wolę nie ryzykować. Ściągnąłęm sobie wszystkie odkryte mapy do Tibii(to chyba legalne)."W życiu liczą się tylko chwile"

L..i..S..e..K
12-04-2004, 14:07

Co to jest BP UH ?? Jestem ryckiem i tego nie urzywam , bo nikt mi nie powiedział po co to jest...

PS
Ale nOOb ze mnie :D.

Przez to nie mam ani jednego mlvl ;(

Dr. Omader
12-04-2004, 15:06
Oryginalnie dodany przez Podpalacz
@Dr.Omader
Tak to juz niestety jest:) ja nie zamierzam uzywac mniejszej ilosci makerow dlatego ze komus sie nie podoba ze ma laggi.
Ty chyba nie grasz ryckiem ze nie wiesz ile znaczy kazdy malutki uszek dla rycerza:)

Oj troche grałem swoim knightem, sporo postaciami kumpli, pozatym kiedyś nikt na makro nie siedział i BP Uh był po 2k i jakoś przecież nabijałem lvl i na equip nowy starczało. To że jedziesz na uhmakerach to świadczy że sam nie byłbyś w stanie grać knightem bez nich bo byś sobie nie poradził z kasą.

@UP: BP of UH to backpack Ultimate Healing Rune(jak nie wiesz co to to sobie zobacz w spisie) jest to plecak pełen tych runów(20runów). Nie da sie grac knightem pozniej bez UHów, o czym sie przekonasz.

L..i..S..e..K
12-04-2004, 15:23
Słyszałem że UH są tylko od 4 mlvl.
A ja jak teraz mam 0 mlvl to powinienem zaczynać od jakiego czaru ? od Światła :rolleyes: ?(

Bebilon
12-04-2004, 23:35
Oryginalnie dodany przez TheNatoorat
Jestem ABSOLUTNIE przeciwny używaniu takich programików. CIP'owie powinni coś z tym zrobić!!!

A co nie robią?
Caly czs sie meczą nad szukaniem Mc, tibia boot.. itp. Ban na miesiąc gwarantowany 8)

Master Mazi
12-04-2004, 23:49
Oryginalnie dodany przez Yarczaz
Oczywiscie ze tak ! Zaczyna sie tak : Najpierw loguje sie moim knajciorem i włańczam tibie GG. Następnie luguje sie po kolei moimi czterema UH-makerami, i chowam ich w zaciszne miejsce, tak by nikt im nie przeszkadzal, i ide expowac knajtem. A jak chcem nim potrenowac to włanczam macro na łowienie ryb i spalanie many i na mc przyprowadzam knighta mojego kolegi. W czasie gdy postacie trenują ja ide na dwór. Jedyne czego mi brakuje do szczęscia to PaCC-Makera :P

No i taka jest prawda:) kazdy mowi ze nie i zaprzeczy tego ! ja w to nie wieze ze nikt z was tego nie uzywa !! no chyba ze macie paca to nie musicie sie meczyc wchodzeniem. napewno taki knight nie zrobi loota na kase zeby sobie kupic sprzet i uhy a tu kolega napisał (w pierwszej części) całą prawde ! 3/4 ludzi ma uh makera i gra na mc wystarczy spojrzec ile stoji wokolo depo 11druidow do robienia uh ehh zycie w tibi bez mc dal wielu było by nudne ;] no jest to nie legalne i zabronione ale po co kłamać ze nie uzywacie tego no dobra moze zeczywiscie jestescie swieci ;P dobra juz koncze rozpisałem sie :) (sorry za błędy tez was lubie :* kisses :P bibi~~)

PiXik
29-04-2004, 14:09
ale to nie żaden wspomagacz ps.kto mi kupi paca?najlepiej z rybca na 3 miechy jest 80zl ale ja mu dam 200zl a 80 ma wplacic karta
NIE WIDZAILEM TEGO KOMENTARZA PACA LISTEM POLECONYM !?!!?!?!?eeejak to?

Sorcerer Maciek
29-04-2004, 20:03
:sword: Nie używam. Straciłbym wtedy chyba przyjemność z grania. :lucznik:

Bilbo12
30-04-2004, 19:39
Po co takie cuś dobrym ludziom np. ja nie używam bo:
-ryby i tak szybko mi do plecaka skacza
-światło to tylko 20 many
-nie chce zostać shackowanym
-nie lubie oszustw
-boje sie bana :P

sorry za ortografy

Bobciu
12-06-2004, 22:09
Musze sie przyznac ale nie uzywam takich programow... i odradzam ich kazdemu

olmk
12-06-2004, 22:23
ja uzywam tylko T. L.

a jak zarywam nocke w kafeii strzelam pare piwek i rame szlugow :))

adamcz
03-11-2004, 19:09
Wkurzaja mnie ludzie co robia skile od 80 do 84 w tydzien. Piszesz do nich i zawsze afk i taskera wlączonego. u mnie na serwie jest taki co nie ma pacca a logouta robi tylko jak jest restart serwa.Oszusci i z takiego powodu mamy korupcje w kraju X(

Matfiej
04-11-2004, 12:37
A ja mam duuuuużo charów, ale wszystkie na jednym koncie, więc gram jednym, a reszta grzecznie odradza manę w łóżeczkach. A cheatów nie używam, nie używałem i nie będę, używał. Co by to była za przyjemność z grania ? Prawie żadna, a tak wiem, że do wszystkiego sam doszedłem.

Jeżeli chodzi o zabezpieczenie kompa, to ktoś może się postarać i napisać takiego trojana, że bez problemu będąc na twoim kompie ominie sobie zabezpieczenia i tyle widziałeś swoje konto.

woitas
05-01-2005, 17:54
po trafieniu na maina i odwiedzeniu depo, poszedłem sobie na rybki.
spotkałem tego kolesia po prawej.
po jakiś 3h dalej stał i łowił X(

http://img107.exs.cx/img107/7954/rybki3ar.jpg

Neho
05-01-2005, 23:54

Sorry, aci co używaja cheatow i robia tak jak opisales w zarcie sa skonczonymi idotami.... Ludzie, którzy zarabiają expiąc np w cyclopolis po kilka godzin, robiąc lvel aby móc iść na questy są godni rozmowy z nimi, a inni kase na spzret robsiz sellujac uhy i robiąc na seibie na hunty. Jak gralem jeszcze w tibie to stojacych drutów obok siebie zabijałem na miejscu bez pytania czy polak, bo mało mnie to obchodziło. Używanei wspomagaczy dyskwalfikuje ich na starcie i stawwia w postaci nooba, szkoda, że gm-y sa tak rzadko bo powinni dawac bana na IP albo na all konta.

EVIL
06-01-2005, 22:33
Ja zawsze uzywalem tego typu programow i cale te gadanie o tym ze zwiekszaja ryzyko shakowania to jeden wielki kit, jesli masz zostac shakowany to chobys niewiem jak sie staral sie przed tym nieuchronisz. Aktualnie czekam na nowego nubbota, program na prawde warty polecenia, pozatym jest pewny i naserio ulatwia gre. Dobra koncze ta wypowiedz bo starsi sie pluja.
Cheaterzy laczcie sie!! :cup:

Eivo
07-01-2005, 17:02
ja osobiscie uzywam tylko taskera do lowienia rybek 8o kiedys mialem ochote na tibie GG ale kumplowi shaczyli chara po tym i sie rozmyslilem :D :D

Thero
07-01-2005, 17:48
ja osobiscie uzywam tylko taskera do lowienia rybek 8o kiedys mialem ochote na tibie GG ale kumplowi shaczyli chara po tym i sie rozmyslilem :D :D
Nie używaj, kiedyś używałem do tego samego celu, miałem haki jeden po drugim :/

@Topic
Wiem, że bardzo zgrzeszyłem dzisiaj tibi MC używałem, wiecie do czego jej używam? Żeby podczas treningu pooglądać filmy :D

Zindahjira
07-01-2005, 23:58
Greetings!!

Nie używałem, nie używam i nie zamierzam używać w/w programów. Dla mnie to zabójstwo przyjemności grania. Zresztą i tak rzadko gram ostatnio w Tibię (sesja :( ). Natomiast wspomagacze używam. Kilka małych bezalkoholowych pyfek :p

Powodzenia na polowaniach życzę.

Arcaniczny Druid
08-01-2005, 10:56
Witam wszystkich!

W przeszłości, kiedy grałem z kolegą na Harmonii używałem takiego programu jak NUB-Bot. Robił on sam runy, łowił ryby i sam jadł food.

...

Już po kilku dniach, uzyskaliśmy skill "65" w fishingu, 35 mlvl., a level wciąż ten sam. Komputery zostawialiśmy na noc (w końcu non-pVp, nikt nas nie zabije), zysk był duży, gdyż robiliśmy UHy.

Nie hacknięto nas, ale znudziło nam sie non-PvP, dlatego przerzuciliśmy się na Arcanię i nie używamy już od tej pory cheatów.

beny900rr
08-01-2005, 11:34
E to ja jzu nieczaje nei uzywałem programow takich jak mc. A kurde zosatłem schakowany mam firewalla ;/

Iris on Eternia
08-01-2005, 11:51
Ja używam tylko TibiaPW, bo niechce mi sie za kazdym razem kiedy chce sie lognąć wpisywac moich skomplikowanych passów ;) Wystraczy F12

olmk
08-01-2005, 15:36
szczerze mówiąc urZywałem ale po hacku juz gram na 100% uczciwie
poza tym po wprowadzeniu kolejki i skill bar nie potrzebuje juz tego dziadostwa
nauczyłem sie na wlasnych błędach :p

Tuhamiid
08-01-2005, 20:12
Ja tam przyznam sie że uzywam Taskera do łowienie ryb bo jak miał bym to recznie robic to idzie sie pociąć.

ktos_tam
08-01-2005, 20:22
tibia gg, tibia pw nieużywam, ale musze się przyznać, że używam tibia MC, bo czasami MUSZE grać 2 postaciami na raz.

Nordin Frostbane
08-01-2005, 20:24
Po apdejcie gram w 100% uczciwie... a przed apdejtem troszke denerwujące było "To many frajers online. Only players with premium blabla" więc oszukiwałem.... WYBACZCIE MI ! ;(