Pokaż pełną wersje : Nowy punkt regulaminu
Chmielok
05-08-2005, 20:35
""Nakazuje się wklejac zdjecia w formacie .jpg ""
To znacznie bardziej przyspieszylo by dzialanie forum !
Mam na celu dobro wszystkich.
Zamiast godzinami czekac az w koncu zaladuje sie ten durny .bmp X( bedziecie mogli nacieszyc sie szybko otwierajacym .jpg .
Mimo ze mam szybki net to i tak to bardzo sie przyda !
Dwimenor
05-08-2005, 20:43
.jpg jest standardem zapisu danych. Nie można zmusić kogoś by tak zapisywał, chodź dobre wychowanie nakazuje to.
Jeżeli ktoś daje kilka bitmap(pere MB) to te posty są zazwyczaj edytowane/kasowane. To samo tyczy się zamieszczania plików na interii/republice.
Twoja propozycja jest na poziomie "zakazu/nakazu stosowania polskich znaków specjalnych"-identyczna sytuacja.
Btw: Więcej emotków nie mogłeś zmieścić w sygnatórze?
;)
Vanhelsen
05-08-2005, 20:48
W ogóle, jezeli ktoś zamieszcza jakiś ruchomy obrazek to i tak musi być zaposany jaki GIF albo jak zamieszcza małe sprity do Tibii to nie będzie przecierz ich niszcyć jpg/png bo bmp i tak zachowa mały rozmiar.
Tu nawet modki nie muszą interweniować, gdy ktoś wrzuci screna o wymiarach 1024*764 w BMP z interii to już sami użyszkodnicy go tak objadą, że koleś się nauczy ;)
bedziecie mogli nacieszyc sie szybko otwierajacym .jpg .
Mimo ze mam szybki net to i tak to bardzo sie przyda !
No tak, ależ oczywiście, cieszymy się tak bardzo, że uważamy, że powinniśmy na cześć twojego pomysłu zrobić paradę w Warszawie. Przecież i tak większość (ta bardziej uzdolniona) zamieszczając Fake'i oraz różnego rodzaju zdjęcia korzysta wyłącznie z formatu JPG. Ale to i tak fajnie, że chciałbyś cos zmeinić na lepsze :)) Pozdrawiam.
Przecież już jest podobny punkt. A .jpg, .gif czy .png to zbytniej różnicy nie ma.
Preferowane formaty zdjęć na forum to .jpg, .gif i .png. Zdjęcia .bmp zajmują dużo miejsca i długo się ładują czego nikt nie lubi. Nie zamieszczaj zdjęć w formacie .bmp
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.