Pokaż pełną wersje : Debugger
Yoh Asakura
07-08-2005, 15:05
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/f6fad935.jpg
Może mi ktoś powiedzieć co to jest i co z tym zrobić ?Przez to nie moge włączyć większości gier...prosiłbym o szybką pomoc.
@Edit:
Tak to wygląda w powiększeniu:
http://i10.photobucket.com/albums/a101/Przyklad/2.jpg
Musisz wylaczyc debugera...taki programik, który pewnie otworzyles w celu cheatowania ;P
Jackal Silentdark
07-08-2005, 16:14
debuggery nie zawsze służyły to cheatowania, ale skoro nie masz pojęcia co to jest debuger więc wątpie abyś zajmował sie programowaniem ...
poza tym:
Debuggery - oprócz ich podstawowego przeznaczenia - są często wykorzystwane także do łamania zabezpieczeń oprogramowania (crackingu).
Yoh Asakura
07-08-2005, 18:41
Nie mam pojęcia co to jest ten debugger,pozatym wole grać uczciwie,więc napewno tego nie mam...wiecie co mam zrobić ?
A może masz zainstalowanego Clonecd?
Yoh Asakura
07-08-2005, 21:07
A może masz zainstalowanego Clonecd?
Mój komp jest tydzień po formacie,więc mam Nero...
Debugger (w slangu polskich programistów: odpluskwiacz) to program komputerowy służący do analizy kodu źródłowego lub kodu maszynowego w celu znalezienia w nim błędów programistycznych (bugów). Proces naprawy kodu za pomocą debuggera określa się mianem debuggingu. Debugger opiera się na aplikacji parsującej.
Podstawowym zadaniem debuggera jest symulowanie i sprawowanie kontroli nad wykonaniem kodu, co umożliwia zlokalizowanie instrukcji odpowiedzialnych za wadliwe działanie programu. Oczywiście, współczesne debuggery mają rozbudowane opcje, które pozwalają na efektywne śledzenie wartości poszczególnych zmiennych, wykonanywanie instrukcji krok po kroku czy wstrzymywanie działania programu w określonych miejscach.
Debuggery nie są niestety pozbawione wad - symulacja działania kodu nie jest idealnym odtworzeniem wykonania tego kodu w warunkach normalnych. Wobec tego debuggery mogą nie wykrywać bugów niezależnych bezpośrednio od treści badanego programu.
To info powyżej to tak żebyś wiedział o co chodzi.
A tak propo? Próbowałeś jakiegoś programu antywirusowego? Ja nie wiem czy by to pomogło bo jeszcze się z tym nie spotkałem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.