Pokaż pełną wersje : co w tibii lubicie
Acid Drink
09-04-2004, 04:55
skoro temat "czy tibia uzaleznia" (lub jakos tak) przerodzil sie w atak na tibie to tu proponuje zeby wszyscy pisali o tym co w tibii lubia
mi sie w tibii podoba klimat oraz napiecie zwiazane z niekturymi akcjami (swiadomosc ze cos zdobyles po przez poswiecenie wielkiej ilosci czasu i mozliwosc utracenia tego w ciagu jednej chwili powoduje lek poprzez ktury tibia ma to "cos" :P )
niechce sie zbytio rozwijac poniewaz mam nadzieje ze ten temat przerodzi sie w cos glebszego niz wiekszosc tematow :P
powodzenia
mi sie wydaje ze tak zwani PK wprowadzaj w gre dobry klimat zawsze w podswiadomosci wiemy ze mozemy zostac zpekowani a gdyby nie to kazdy by byl arogancki i zlodzieji bylo by od hhhhh .zawsze sie na nich skarzymy ze to i tamto ale gra bez nich byla by troche nudnawa taki sprincik do depo a z tylu jakis high lv krzyczy "i kill u " "give me your money or i kill u" hehehhe
Matheous
09-04-2004, 12:18
Aaaach jak ja KOCHAM PK... To znaczy nienawidze ich...Ale tylko dzieki nim Tibia jeszcze mnie trzyma-czy znacie ten dreszczyk, gdy idziecie np z Carlin do Ab(bo wyrocznia was nie mogla prezeniesc) i kolo was przechodzi redskull?
Albo gdy KTOKOLWIEK kolo was przechodzi?
Albo gdy biegniecie przez miasto nagle -BUM!- i ta panika, gdzie isc, co robic...
Jeszcze mozliwosc poznania nowych ludzi-jak ja wchodze na tibie, to pierwsze mysli 'Bedzie xxx czy nie bedzie? Jak nie bedzie to mzoe yyy bedzie...OBY... Bo pogadac se chce...'
No i of kors wyprawy na stworki a co:)
osobiście uwielbiam Tibijski klimat. Ja zawsze porównuje Tibie do GG z tym , że w tibi "widzisz" co druga osoba robi. Możesz bronić swoich przyjaciół przed innymi, rozmawiać godzinami ..a temat zawsze się z najdzie jak nie z reala to jakiś tibijski. Te dreszcze emocji ..mimo że zginąłem już wiele razy...to i tak mam te dreszcze ..a 35 + zgonów na 1 postaci to jakieś osiągnięcie jest :P. Możliwość zrobienia imprezki .. np z okazji czyichś urodzin/imienin (w realu)
I ogólnie.. możliwości docenienia swoich osiągnięć w grze. Nie można tu sejwować gry ..nie można cofnąć biegu wydarzeń (no chyba że coś z serwerem się stanie) więc nie powtórzymy 2 razy tego samego. Gra dużo ludzi .. i zawsze można kogoś spotkać i pogadać, kiedy się nudzimy. Wspaniała gra na zajęcie wolnego czasu... Lecz trzeba pamiętać więcej niż 20 godzin to przesada :P (żart :P )
To chyba wszytko co mi do głowy przychodzi. jakby coś mi sie przypomniało to dopisze ;)
najwazniejsze jest ze jak sie wyloguje gra sie automatycznie save to zadna glopia siostra przez pomylke tego nie usunie :) ( albo brat :P Lol)
Zajac Poziomka
09-04-2004, 15:01
W Tibii mi się podoba:
- ta "cukierkowata" grafika :P
- ta zmiana szybkości (czasami wszystko jest takie wolne jak expujemy na dwarfach, czasami się dzieje tak szybko ja uciekamy przed brygadą 8 dwarfów soliderów)
- ta możliwość doksztaucania się w języku angielskim (załozę się, że każdy Tibijczyk korzystał ze słownika języka angielskiego z ciekawości Co to słowo oznacza?)
- ta prostota gry (wszystko jest takie proste, że nie trzeba być geniuszem aby opanować grę)
- ta, a raczej ten system naliczania skilli (trenujesz coś to awansujesz w tym, a nie tak jak w niektórych grach że co level dostajesz ileś tam punktów i możesz je rozdysponować)
- ta, a raczej te lagi (w czasie których mogę trenować mlvl lub odpocząć od Tibii)
- ta, a raczej ten napis You are dead. (Czyż to nie miło zginąć przez zlurowanego GSa stracić cały eq i do tego lvl, skille, mlvl? czasami to motywuje do dalszej gry, a czasami nie...)
I wszeszcie:
- ta rzecz (tak zwane "to coś") co sprawia, że Tibia to taka fajna gra :)
Pozdrawiam.
Dla mnie Tibia to jedna wielka rozrywka, ale bardzo sie denerwuję gdy zginę. Deneruję mnie to, że trace wszystko na co sobie zapracowałem.
@Dejvo
Zapomniałeś jeszcze o przyjaźni z ludźmi z całego świata. ;p
W tibii jedyną rzeczą którą lubie jest opcja on-line... co za tym idzie... kontakty międyzludzkie... zabijanie innych, wyprawy wycieczki... sprzedaż... no chyba wszystko co sie wiąże z opcją on-line :)
Rincewind
09-04-2004, 15:31
hmm... ciezko powiedziec.Wydaje mi sie ze wszystko 8)
Tibia ma w sobie taki magnes, który przyciaga jak cholera. Nie wiem co to jest - ani grafika (chociaż mi się podoba - klimt heroes I) ani muzyka (bo jej nie ma :))). Ale poprostu coś mnie zmusza do tego, że siedze (może nawet dzisiaj) całą noc i trenuję mojego knight'a..... Moze jest to nieliniowość, ta gra jest nieprzywidywalna. Np. nigdy nie wiesz czy kiedy bedziesz wracał do venore nie bedzie sie tam czaił krwiożerczy gs..... :)
co w tibii lubicie Łatwiej jest powiedzieć czego nie lubie a reszta to już odpowiedx. Jedyną wadą Tibi jest ogromna liczba noobów. Po za tym wszystko jest wypas.
Real Finuko
09-04-2004, 21:08
Ja w tibii lubie chyba wszystko(z wyjatkiem tego logowania sie godzine:P)
TheNatoorat
09-04-2004, 21:13
Najbardziej w Tibii podoba mi się ten fajoski klimat. Strzeżemy się ukrytych dziur - pułapek, unikamy silnych potworów, trzeba mieć zawsze oczy otwarte... 8o
she_devil
09-04-2004, 21:27
Ja sie uwielbiam w tibi...bawic.
Raczej juz uwielbialam, bo poklocilam sie z kumplem, z ktorym sie zawsze bawilam.
Jak kupilismy sobie zegarki to se udwalaismy ze ja jestem corka (nieznosna) krolowej Eloise.
A on jakims normalnym synem Tibianusa.
Wtedy to bylo!
No ale tera sie poklocilismy, prawda Deltoidek?
Acid Drink
10-04-2004, 05:07
apropo grafiki to tibia jest w tym wzgledzie dosc rozwinieta, poniewaz najbardziej banalna grafa i najbardziej prosta jest najbardziej wciagajaca, przyklad - "WARLORDS" (oczywiscie czesc pierwsza)
fajnym efektem jest tez ze zeby przetrwac czasem nieliczy sie jednostka lecz tak zwane "plecy" :P
no coz, w dalszym ciagu zostawiam wam szerokie pole wypowiedzi :P
a mi sie w tibi podoba wszystko ta gra jest cool i w dodatku grasz z ludzmi z calego swiata :]
W Tibii najważniejszy jest klimat i tyle :) "W życiu liczą się tylko chwile"
L..i..S..e..K
12-04-2004, 14:30
Mi się ta gra bardzo podoba lubią ją za klimacik , żadna gra nie sprawiła mi tyle radości co Tibia.
Bofedojo
12-04-2004, 17:34
Mi sie w Tibii podoba ten klimat gier RPG, po raz pierwszy sie z tym spotkalem i od razu mi sie to spodobalo. Lubie roznego roznego rodzaju imprezy. To ze mozna sie spotkac z fajnymi ludzmi. Grafika jest spox. I chyba najwazniejsze ten realizm.
Bofedojo
12-04-2004, 17:34
Mi sie w Tibii podoba ten klimat gier RPG, po raz pierwszy sie z tym spotkalem i od razu mi sie to spodobalo. Lubie roznego roznego rodzaju imprezy. To ze mozna sie spotkac z fajnymi ludzmi. Grafika jest spox. I chyba najwazniejsze ten realizm.
Ja bardzo lubie klimat Tibi, tylko nie podoba mi sie, ze mozna chodzic w takich strasznie koloriwych sukienkach... Ludzie powinni chodzic bardziej ubrani jak w skury, to by bylo jeszcze bardziej klimatyczne(nie patrzcie na <<<ten obrazek :)) )... Jeszcze bardzo lubie sobie siedziec z mezem na dachu jesc obiadek i robic runki (no ja sobie tylko hp i mane laduje, bo jestem knight :P):D
Soul River
14-04-2004, 19:34
jak to co sie najbardziej podoba ???????? PK !!!!!!
przykladowo :
siedzisz sobie na poh expiac na gs nagle padles ;(
logujesz sie na postac pk i killujesz kilku "freefragów"
poprawa humoru gwarantowana :P
Ten klimat, ta grywalność - poprostu nieocenione!!! A tak najbardziej to ta ciągła pogoń do tego by być jak najlepszym, nabić mlvl, skile, lvl, zdobyć dobre eq. Droga do tego by zostać najlepszym :D No i jeszcze raz - TEN WYPASIONY W KOSMOS KLIMACIK, nic go nei przebije :D
Novar Bladestorm
Sorcerer
lvl 19 i mlvl 29
L..i..S..e..K
21-04-2004, 21:30
Ja osobiście w tibi lubię zabijać potworki :D , pewnie jak każdy , ( Najbardziej podobają mi się roty , jade z nimi na jednego strzała :D.
Jak by nie było możliwości porozmawiania z kolegami (czasem obcokrajowcami ) to gra by mi się znudziła po kilku dniach ,a tak nieraz zatapiam się w jaskiniach na cały wolny dzień.
PS
Offtopic - Ostatnio połamałem sobie noge i codziennie gram w tibie. Wkurzam się troche bo nie codziennie można sobie pograć , ( Connot connect to the game server :( )
Sam nie wiem. Niby ta tibia to tylko chodzisz-bijesz, chodzisz-bijesz a jednak ma to "COŚ" co sprawia, że bardzo trudno się od niej oderwać.
-misiek-
21-04-2004, 23:39
W Tibi niema co sie podobać, ale jak o muwią przedmówcy KLIMAT JEST SPOX. Noi można powiedzieć, żę "Tibia ssie" (ma zajebisą grywalność). A pozaym jedyną żeczą która mnie denerwuje to to, że prawie zawsze niemoge wejść na tibie: to many players online ... każdy kto niema pacca kocha ten napis :D
maszlesz
22-04-2004, 00:24
Mi się podoba zespołowość w Tibii. Jeżeli chcesz zrobić questa, wybrać się w jakieś wypasione miejsce, to w większości przypadków nie jesteś w stanie zrobić tego sam. Więc poszukujesz przyjaciół... niezbędni są tacy zaufani, żeby nie było problemu z podziałem loot'a, albo z tym, że ktoś "pozwoli Ci zginąć", tylko po to żeby zabrać Twój eq. Nie znasz ludzi, a musisz im zaufać...
No i oczywiście lubię ten dreszczyk... sama się dziwię, że aż tak się przejmuję tym, co się dzieje w jakiejś "głupiej" grze. W rl jestem raczej bardzo opanowaną osobą i niewiele rzeczy dostarcza mi takich emocji, jak np. wyprawa do Mintwalin albo orc fortece. Najpierw strach, potem niepewność, a na końcu radość z loot'a... a potem już tylko wielkie uff... przeżyłam :)
Bobercjusz
22-04-2004, 08:28
Ja najbardziej kocham w tibii to napiecie czy zza rogu nie wyskoczy mi jakiś rat lub mino guard :D. Z pk jest tak samo choć trzeba przyznać, że ostatnio luczba pk zmniejszyła się i to bardzo.
Tibia jest cooltoffą grą i tyle.
Mroczupl
22-04-2004, 20:00
mi w tibi najbardiej odpowiada już wspomniany klimat i realistyka czasów dzisiejszych :))
medevial
22-04-2004, 21:14
:D :D :D TAAAAAAAAAAAAA My kochamy pk i thiefuw.... :] Zawsze jak mnie jakiś Pk załatwi zaczynamy z kumplami polowanie.... Ale jeszcze długo potrwa zanim bede prawdziwym pk.. (ale staram sie jak moge!! ):] :D
Faolitiarna
22-04-2004, 22:12
Tibia to szeroko pojęte działanie psychologiczne. Tak, tak CipSoft opracowywując grę korzystał z porad dziesatek psychologow!Zostala ona stworzona pozornie z: beznadziejna grafika
lagami
pk
n00bami
denerwujacymi stratami skilli i expa
milionem podobnych rzeczy
aby tak naprawde dzialac na umysl gracza, ktory w pewnym momencie decyduje sie na Pacca, bo chce czegos jeszcze lepszego. I to dla tego CipSoft niedlugo bedzie firma o milionowych zarobkach ;-)
Mysle ze Wszystko :D , ale szczegolnie to ze tibia jest gra on-line i moge grac wraz z przyjaciolmi. 8) Tibia jest gra bardzo klimatyczna poniewaz kazdy sie boji w niej smierci bo wiaze sie to z wielkimi stratami 8o. Takze dobrym aspektem tibi jest ciagla rywalizacja o to by byc najlepszym :] ,bo w glebi ducha kazdy chce byc Najlepszym levelem na swoim swiecie ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.