Pokaż pełną wersje : Tiquanda!
Dr. Omader
09-08-2005, 21:13
TTTTIIIIIQQQAAAAAAANNNNNDDDDDDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
Z tym okrzykiem na ustach właśnie w tej chwili ruszyły tysiące Tibijczyków, którzy z upragnieniem od ponad pół roku oczekiwali update Tibii! CipSoft o godzinie 15:45 rozpoczął implementacje update, która właśnie się zakończyła.
Tiquanda, Port Hope, Dark Cathedral, Soul Points, anty-luring system, nowe potwory, nowe przedmioty, nowe questy, małpy, Dworc’e, jaszczuro-ludzie… Ehz… Dużo tego żeby wymieniać. To z pewnością jeden z największych updatów w historii Tibii!
Na co czekasz?! Zasuwaj sprawdzać nowe tereny! PACC czy FACC, co za różnica? Do zwiedzania jest naprawdę wiele dla jednych i drugich!
Jeśli nie możesz pobrać klienta z auto-update, możesz go ściągnąć z:
Tibia.com download klienta 7.5 (http://download.tibia.com/tibia75*****)
Tibia.pl download klienta 7.5 (http://www.tibia.pl/index.php?i=4)
Tibia.pl mirror downloada klient 7.5 (http://www.matkus.neostrada.pl/tibia75*****)
Tibia.pl życzy wszystkim owocnego zwiedzania i świetnej zabawy przy nowym update!
Nie zapomnijcie podzielić się swoimi odkryciami z resztą użytkowników. Wszelkie informacje prosimy pisać w tym dziale: Tiquanda Update (http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=115)
POTWIERDZAM!!! JESTEM w GRZE!!! WŁAŹCIE!!! NIE TRAĆCIE CZASU!!!!
Jak mozna sie tak podniecac jakas gra? Rozumiem, update. Ale zeby robic z tego taki szum?
IMHO przesada.
The Viking Powraca
09-08-2005, 21:41
wkoncu!super!ciekwae co na roku dam edita bo sciagam :D
thx dromader
The Viking Powraca
09-08-2005, 21:41
wkoncu!super!ciekwae co na roku dam edita bo sciagam :D
thx dromaderz tibi.com niemoglem sciagac
Fury Nightwolf
09-08-2005, 21:43
Wezcie dajcie jakis dzialajacy link do downladu bo mnie ludzie zatyraja zaraz
prosze !
Zaden nie dziala !
Pan Walek
09-08-2005, 21:43
****A nie wiem co jest ale sciaglem tibie wszeldem <jupi> i cos z grafika <moze to moj komp> ale sciagne jeszcze raz moze sie uda :(
a ja nie moge sie lognac >.>
Wlasnie pobieram napewno bedzie za***iste
Świetna zabawa...JAAASNE...jeszcze czego. Soul pointy...nuuuda dla drutów i sorców...powstały nowe cieżkie czasy.
Venderer
09-08-2005, 21:49
YEAH!! Nareszcie!! Po 2 godzinach nieudolnego próbowania ściągnięcia klienta z tibia.com <-,-> właśnie zasysam z tibia.pl <^.^>!!!
Już 40%, I'm so excited xD
Black Warior
09-08-2005, 21:49
dlaczego tak dłudo się wczytuje lista postaci?
Yoh Asakura
09-08-2005, 22:08
Hehe,no to ludziska będą mieli ucieche...ciekawie jakie będą te nowe przedmioty ^^
Jeden potwor i z 5 spearow, zrobily sie 2. Czy to nie jest lekka przesada?
Paszczaker Paszczakowski
09-08-2005, 22:30
jeden UH w sklepie to 175 gp a zrobienie Uha zabiera mi 3 soulpointy :)
Nowe skiny d shielda spike sworda trowning knifes iiii WORMSY!!!!!
Ps. Nie trzeba klikać na wedke-wormsa-wode.... Worms jest wybierany automatycznie!!!!
karkaras
09-08-2005, 22:36
WSZYSTKO SYPER ALE NIE NOWYCH CZARÓW DLA DRUTA I WOGULE NIE MA NOWYCH CZARÓW :((((((((((( nikt juz drutem nie bedzie gral :(
Dark Deviil
09-08-2005, 22:36
Fachura!
Tylko mam pytanie kiedy bedzie opis nowych potworkow na tibia.pl???
Jesli bedzie??
omg!!!!!!!!!!
Robaczki jakies omg!
zeby zlowic 1 rybe 1 robaczek potrzebny jest!!!!!!!!! -.-
a zeby zabic 2 spidery trzeba rozwalic 2 speary!!!
czy to jest normalne?!?!?!?!
omg, przestaje chyba grac w tibie -.- bo mam palka, i po co mi bylo lvl wbijac -.-'
a SP nawet moze byc.
jak narazie jedyne co mi sie w update podoba to wyglad dark shield i crystal ring -.-
ale macie podniete ja mialem tibie 7.5 2h przed napisaniem tematu na tibia.com ;o
Jeden potwor i z 5 spearow, zrobily sie 2. Czy to nie jest lekka przesada?
Sorki, ale lekko przesadzasz...
Miałem 4 speary i utłukłem 2 wilki oraz 5 Frost Trolli zanim mi zniekneły.
Co nowego w update?
Właśnie to prawdopodobieństwo znikania spearów jest BARDZO wysokie!!
Jak dla mnie to nawet ZBYT wysokie.
Robaki...nie są problemem...szybko można je znaleźć w Wilkach i rotach i to w sporych ilościach ( i na całe szczęście znikają dopiero jak złowisz rybke a nie po każdym zarzuceniu wędki)
SP w cale mi nie przeszkadzają...szybko się regenerują a zbyt wiele ich nie tracisz na runki.
A pozatym:
ŚWIETNIE ZMIENONA GRAFA
Niektóre drzewka ładiej wyglądają...ładnie ginie(gnije) zabity miśek
Spodziewałem się że będzie gorzej...MIŁE ZASKOCZENIE
Taaa jasne zabawa jaka do ****y nędzy zabawa jak nie mogę sciągnąc z ani z TIbi.com klienta 7.5 ani z tibi.pl , więc xo to za zabawa się pytam jak nic nie moge , do dupy zabawa Pacc se kupiłem specjalnie i dupa. Ja pierdziele co za syf...
AUTENTYCZNIE!!!
Jedna sztuka nie wystarczy na zabicie cyklopa!
Cala reszta jest nawet ok, a nawet duzo lepiej niz bylo.
Hellraiser
09-08-2005, 23:06
Mozecie mi nie wierzyc ale mojemu kumplowi wypadly Bohy z Hydry. ale moze sam mnie w h** zrobił ale raczej mu wieze wiec byc moze bohy sa z Hydry.
Waziutki
09-08-2005, 23:08
ja jako ze jestem facc od razu polecialem do dark cathedral. i musze powedziec ze zadna rewelacja potwory słabe. taki smuggler to ladny banalny jest, ale ogolnie teren jest dobry dla palladynow do expienia duzo przestrzeni i duzo potworow niestety slabych. w podziemiach dark cathedrla jest lepiej bo juz mamy tarantule namiastka gsa. Uzywa haste i bije srednio.
Własnie odkrylem darkmonka i assasina tez sa spoko niezle bija
Czy ktos jeszcze ma problemy z zalogowaniem sie na tibie? Jezeli juz sobie z tym poradziiliscie to mowcie jak , bo ja od 19 sie proboje wbić i jak na razie GÓWNO !!! Z góry dzieki...
Po updacie do skillowania zdolności wędkarskich potrzeba robaków. Sprzedawane są w sześciopakach. Jeden zestaw kosztuje 5 gp. Pamiętajcie, że 1 ryba to 1 robak. Bez robaka także złapiemy rybę, ale wtedy nie otrzymamy punktów do skilla.
W sklepie mówimy:
hi / # worm / yes , gdzie # to ilość zestawów po 6 robaków.
Piszę to tylko dlatego, że nie działa "zwyczajne" hi/worm/#/yes.
Jeden robal waży 0,2 oz:
22:18 You see a worm.It weighs 0.2 oz.
DarkShield i LegionHelmet wyglądają nieźle, ale IMO artyści CIPsoftu powinni zająć się StuddedLegsami i itemkami z Rooka [to tu zachęca się nowych graczy do starań o wyższy poziom].
Mi sp nie przeskzdaja a gram druidem :] ale tereny dla facc... n/c!! ! Potwory praktycznie sa nieco silniejsze niz ww. Centipende to praktycznie troche slabszy lootem rot~strata run dla sorcow i druidow z banditow wypadaja czesto mace. Ale ogolnie loot jest zalosny! Nie spotkalem jeszcze tylko dark monka... reszty potworow nie ma co opsiywac bo sa... przecietne ;) zawiodlem sie ale to miejsce dobre do expa dla low lvlowyh najtow i ew. palkow.
keyworks
09-08-2005, 23:25
kto mi powie jak mam w koncu sie zalogowac ,walcze od 2 h zeby w koncu se popykac , nie wiem jak udalo mi sie sciagnac 7.5 ale chyba to byl fuks (lol),ale nadal mam problem z zalogowaniem sie ,jezeli ktos moze mi pomoc piszcie i nie krepujcie sie pisac na gg 9421023, kto jest w stanie mi pomoc ????????????????????????:P
Bake Romkant
09-08-2005, 23:28
Narescie doczekalem sie update xD to 5 godzin to byla dlamnie udręka :/ ale jak wszedlem do gry i zobaczylem nowe stworki :D nowy wyglad itemow xD Spike sword jets fajny :) to bylem caly happy xD tylko jest jescze jedno :/ a mianowicie kiedy beda wszystkie info i itemkach i potworkach na tibia.pl?
gdzie jest dark cathedral?
LOL tyle wam powiem... Tibia.com juz dlugo przed wami zaczela dzialac... a wy nawet grafik nie poprwiliscie potworow itp. oraz tabeli do summonowania X( X( X( X( STRASZNE X( X( X( X(
Darki Jovski
09-08-2005, 23:35
i kurde ja tez niemoge sie zalogowac , ciegle tylko server offline !!!!próbuje i próbuje reinstalowalem tibie , restartowalem kompa i nic nie pomaga !!!! Pewnie jutro bedzie dzialas ale mi to sie w****ilem ze nie moge odrazu sie cieszyc z updatu tak jak wiekszosc grasz !!! X(
@edit
Sorry za błędy ale jestem wkurzony i narazie niechce mi sie poprawiać , poprawię jutro.
i kurde ja tez niemoge sie zalogowac , ciegle tylko server offline !!!!próbuje i próbuje reinstalowalem tibie , restartowalem kompa i nic nie pomaga !!!! Pewnie jutro bedzie dzialas ale mi to sie w****ilem ze nie moge odrazu sie cieszyc z updatu tak jak wiekszosc grasz !!! X(
Wejdz na www.tibia.com i tam masz do sciagniecia wersjie 7.5
Spartakus
09-08-2005, 23:39
Narazie malo widzialem bo lagi straszne ale explorowalem "mroczna cytadele" i pierwszy poziom sprawia wrazenie dziecinnych igraszek ale juz na drugim byla jazda...
Z kumplem 50lv knight musielismy sie zalwowac ucieczka kiedy monki (zwykle i czarne) nas otoczyly a wiedzimy nawalaly z FF.Nie radze chodzic na 2 poziom tych krypt bez GFB.
W dzuzngli bylo nieziemsko...
Cudowna grafika.Moglem chodzic po rzeczach ktore wydawaly sie ze maja blokowac.Niestety nie trafilem na hydre ani na nic takiego.Nie wiedziac co gdzie jest blakalem sie tylko z kumplami w poszukiwaniu potworow.
I tak pozatym dlaczego nie ma na tibia.pl nowych itemow,potworow,mapy respa ?Chyba jako fanside tibia.pl powinna dostac takie rzeczy od cipow.
Ale co tam mam nadzieje ze jeszcze dzisiaj moze to zrobial.
Darki Jovski
09-08-2005, 23:39
Wejdz na www.tibia.com i tam masz do sciagniecia wersjie 7.5
mam najnowasza z tibia.pl ale ona nie dziala ;(
suchyxxx
09-08-2005, 23:43
gdzie jest cathedral place? Łaziłem koło pohu i nic...To jest tam gdzie te małe miasteczko z wild warriorami?
Lord Psyhoo
09-08-2005, 23:47
jest lajjjtowo juz o 19 :30 sie zalogowalem automatycznie wszystko mi sie elegancko scciagnelo i gram.... nie mam zastrzezen :P :P
Misieq Druid
09-08-2005, 23:48
ZRYPALI TEGO update :( spear lamie sie po 1-2 zutach -.- wiec jak tu trenowac, przez update walsnie zrobilem knighta.Bosko bedzie jak go wycofaja ;/
Rex Optimus
09-08-2005, 23:53
Jeśli się już dzielimy to sie dzielimy doświadczeniami. Teren w Tiquandy jest ciekawy gdy idzie sie n pólnoc od dp moża spotkac motylki, krokodyle, bugi spidery itp. Daleko sie nie zapuszczac występuje tam Terrorr Bird który walnął mi 80 i 50 (master sorc 25 lvl) na szczeescie ubilismy. Zapuszczając sie na wschód (bagna takie brązowe) napotkalem Nietoperze (Baty) i nie groźne robale. Nagle zobaczylem Tarantulle (robi wrażenie) wyglądała jak GS na szczęście łatwa. Dalej zobaczyłem ciało Lizarda Templara więc się już wróciłem. Jutro zapuszcze sie dalej. Mam nadzieję, że komus pomogłem ;)
fajny palladynek
09-08-2005, 23:56
TTTTIIIIIQQQAAAAAAANNNNNDDDDDDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!!
Z tym okrzykiem na ustach właśnie w tej chwili ruszyły tysiące Tibijczyków, którzy z upragnieniem od ponad pół roku oczekiwali update Tibii! CipSoft o godzinie 15:45 rozpoczął implementacje update, która właśnie się zakończyła.
Tiquanda, Port Hope, Dark Cathedral, Soul Points, anty-luring system, nowe potwory, nowe przedmioty, nowe questy, małpy, Dworc’e, jaszczuro-ludzie… Ehz… Dużo tego żeby wymieniać. To z pewnością jeden z największych updatów w historii Tibii!
Na co czekasz?! Zasuwaj sprawdzać nowe tereny! PACC czy FACC, co za różnica? Do zwiedzania jest naprawdę wiele dla jednych i drugich!
Tibia.pl mirror downloada klient 7.5 (http://www.matkus.neostrada.pl/tibia75*****)
Tibia.pl życzy wszystkim owocnego zwiedzania i świetnej zabawy przy nowym update!
Nie zapomnijcie podzielić się swoimi odkryciami z resztą użytkowników. Wszelkie informacje prosimy pisać w tym dziale: Tiquanda Update (http://www.forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=115)
mam pytanie czemu niema pokazanych ani opisanych potworów na tibia.pl ;(
mam nadzieje ze to sie zmienie :D
Katedra jest kolo PoH'u. Jak dojdziesz do Otlaw Camp to wzdłuż rzeczki w dół. Pózniej odbijasz troszeczkę w lewo. Jest tam czadzik jednym słowem. Na lvlu z Monkami robi się gorąco.Assasin całkiem niezły, znika i upija' :D Większe ilości robią całkiem niezłą zadymkę. Witche, Monki, Assasiny, mumie, wszystko naraz potrafi poobijać. Aaaa i steel helmet jest z Assasina. Pozdro all.
haha... byłem tam w katedrze... no wypas po prostu ;) tego się nieda słowami opisac. Taki 72lvl mi bloczył wszystko :D
assasiny, smugglery, bandity, dark monki roolz !
Tylko ze sperami przesadzili, ja rozumiem - uniemozliwić trening AFK - ale oni mi wogóle gre jak narazie uniemozliwiają... 5sperów - 3 trole - 0 sperów :(
Millerus
10-08-2005, 00:03
ja tam nie widze zadnych soul pointów
tibia.pl doada nowe wglądy potworów po pewnym czasie, zawsze tak było, poczekajcie z tydzien a wszystko bedzie gotowe, tak mi sie wydaje.
spostrzeżenie 1. 22:54 Humbertin Druid'Kiblosion: SELL BP OF HMM 5K, 22:53 Markbli Tholawedia: Selling fire sword (20k) (kosztował 10), blue robe 35K kosztowala 18; ceny powariowały,mam nadzieje że to tylko chwilowe, widziałem tez 7k za Bp uh [;
spostrzezenie 2. Soul points tak przywalone jak mi sie zdawało że będą, żegnajcie tanie runy, żegnajcie wolne expowiska, żeganjcie biedni rycerze, jestem daleki od żegnania sie z tibią ale jeśli to wariactwo ludzią nie przejdzie to trzeba bedzie sobie odpuścić na jakiś czas
spostrzeżenie 3. dragaon shield ma przywalony wygląd
spostrzeżenie 4. postawiłem 6 krzeseł na sobie ale to i tak wyglądało tak samo jak bym postawił 4
Dark Blondi
10-08-2005, 00:12
ja juz smigalem po tarantulach,,malpach i mnie gonil Terror Bird ;)
Talavdra
10-08-2005, 00:20
Wszystko jest evul, ale moglibyscie juz zaktualizować mapy i potwory itp itd
BaRkuS_LuCeRa
10-08-2005, 00:29
wszystko cool tylko nie wim gdzie som dwarcofce kurde kcialem se poexpic a tu nie wim gdzie som :D
stojak91
10-08-2005, 00:34
no fajnie fajnie warto bylo czekac choc juz zdazylem miec 8 razy red hp w monkey campie (dobze ze zabralem 4 bp uh:P)to jeszcze te nowe grafiki itemkuw
JAK JESTES FACC TO KUPUJ PACCA I PLYN NA NIEZWYKLY KONTYNENT BY PRZEZYC NIZWYKLA RZYGODE :)
Właśnie z hydry wypadła mi medusa shield :) . Idę dalej penetrować tereny :p
Hiah... mi tam update się nawet podoba... niektóre potwory mają świetny outfit (osy, niedźwiedzie...) natomiast już robaki (bugi) mi się zupełnie nie podobają... nie wiem czemu... nowe drzewka też niezbyt mi do gustu przypadły... Natomiast papużki rządzą ;) Co do łowienia z przynętą... obawiałem się, że będzie gorzej... wystarczy tylko trzymać robaki (6 sztuk za 5 gp, czyli..., ale o tym zaraz :P) w plecaku i automatycznie będą "znikać", a nam w plecaku pojawi się ryba (1 robak = 1 fish..., czyli za 5 gp dostajemy 6 rybek...). Wiem, że to urealistycznia zabawe..., ale mi to niezbyt przypadło do gustu (mimo, że jestem maniakiem realizmu, ale OMG 8o nie w takich grach :o)... Na szczęście przed update złowiłem nieco ponad 200 rybek... Ogólnie update uważam za udany z pewnymi brakami (brak nowych outfitów...mimo, że i tak bym nie mógł z nich korzystać :o).
Fajne są nowe grafiki przedmiotów, szczególnie ładnie prezentuje się spike sword i legion helmet. Z tym drugim to fajnie, jakiś gościu kupił go oddeminie za 100gp, ze względu na jego wygład. Mam pytaniej jakie przedmioty mają nowe grafiki.
Potwory też są fajne bugi mi się podobaja.
Zargon Johny
10-08-2005, 00:52
Update jest poprstu zaje....sty , bylem jzu an nowych ternach ale troche dostlem w ksoc od malpek i tych innych dziwnych rzecyz fajne tarantule , ale wypadlo mi plate armor , sprzedam i zwroci sie za uhy chociaz czesciowo :)
Lord Marjusz
10-08-2005, 00:58
Po tym co widzialem moge powiedziec tylko jedno. Jesli nie macie pacca to zalujcie :p
Nosfer Revelmaar
10-08-2005, 00:59
Phi co tam Tiquanda (jestem FACC)... Ważne że Cip-y wreszcie pomyśleli o rzeszy ludzi którzy nie mają PACC-a :D !
Geralt ze Spychowa
10-08-2005, 01:02
huh? a co dla faccow przygotowali nowego??? :baby:
1
00:00 You lose 262 hitpoints due to an attack by a hydra.
00:00 You see a dead hydra (Vol:15).
2
00:03 You have found 2 elephant tusks. (kosc sloniowa)
3
23:43 You lose 9 hitpoints due to an attack by a lizard snakecharmer.
00:00 You see a dead lizard snakecharmer (Vol:7).
Misterio
10-08-2005, 01:37
fajnie wyglada dedniety niedzwiedzwasp jak osa spike sword do bani legion helmet masakrycznie fazowy i dragon shield po ludzku wyglada a nie jakis plaski tylko te robaki kicha wypadaja od 0 do 4 z ratow :P szkoda ze brak nowych ubraneq ;( a itemki nowe jakies sa?? jak tak to napiszcie jakie :(
Lord Slash
10-08-2005, 01:49
Powiem tylko tyle - CIPowie spi******li bardzo dobrą gre jaką była Tibia.
00:12 Shade of Mort Myre: Selling Crusader Helmet 28k, Crown Armor 60k, Knight Legs 60k, Fire Sword 40k, Crown Shield 40k, and4 Bps of Uhs 3,5keach
00:13 Seph Valarius: Selling k legs..60k..demon shield..300k..c armor..60k..fire axe..55k..boh..160k...Crusader helmet 29k..msg me now
00:13 Pelasco'Sorcerer: seling boh 170k tower shield 38k and giant sword
Na serwerze na którym ceny przed update wynosiły:
K-legs(25k), FS(18k), C-shield(15k), C-arm(40k), Crus-helm(9k), demon shield(180k), f-axe(30k), bohy(70k), tower shield(15k), giant sword(60k)
Do tego cena DSM z niecałych 200k skoczyła na ponad 400(widziałem oferte 450k), a p sety chodzą po 6-8k. Ponadto dragon shieldy sprzedawane są po ponad 18k a opychało sie je po 8-9k.
I tak oto CIPowie doprowadzili Tibię do ruiny. Ceny run poszły w góre aby wyrównać się ze sklepowymi, przez co zdrożały hunty i ostatecznie itemki. Jeśli sytuacja nie zmieni się w kilku kolejnych dniach, mówię Tibii "Do niezobaczenia". X(
Jactrans Pacera
10-08-2005, 02:25
Widze, ze malo napisane co i gdzie na Tiquandzie wiec zaczynam:
1. Jeśli juz sie znajdziecie w Port Hope do depo idziecie tak:
- wychodzicie ze statku i idziecie na wschód (>>),
- mijacie taki daszek,
- za domkami na północ (^),
- drabinką w dół,
- idziecie do NPC na łódce i gadacie:
-hi
- centre
- yes
- teraz na północ i jesteście w depo.
2. Na południu sa Dworce (łatwizna) i Spit Nettle (atakujace nas rośliny, atakują od 50 do 70 :o ), można je zniszczyć - mają 150 HP i dostaje sie za nie jedyne 25 punktów doświadczenia (exp).
3. Na północ od miasta sa bagna. Pełno Swamp Trolli, Slime'ów, Terror Bird'ów (tylko wydaja sie takie groźne, padaja na kilka HMM), Cobry, Krokodyle i Cave Raty ( :D ).
4. Północny-wschód to już typowa dżungla. Tam możemy spotkać: Tarantule (łatwizna), Snake'i, Centipede (coś jak stonoga), Carniphilas (coś jak Beholder, tyle że mocniej hituje), Kraby ( :p ) i to chyba wszystko.
Jutro, tzn dziś ale później pozwiedzam więcej i edytuje posta.
powiem jedno. dzieki cipy ze tak ladnie z***aliscie taka dobra gre.
-cwiczycie palkiem? no to zapomnijcie o tym :)
-expisz palkiem na pohu? teraz ladnie pocwiczysz manewry miedzy drzewami zeby nie odbiec daleko od spawnu :)
-chcesz sobie zlurować potworki pod domek i pocwiczyc z ghoulem? zapomnij, po 1 nie mozna juz lurowac potworkow a po drugie nikt ci nie zsummonuje ghoula bo przeciez trzeba ***ane soulpointsy nabijac :)
-lowisz ryby? nie zapomnij zalozyc robaka lol!
-kupujesz runki? pewnie jak wszyscy. nic tylko czekac az bp uh bedzie po 3k,bp hmm po 2k,bp sd po 5k, no chyba ze chcesz kupywac w sklepie jeszcze drozej :)
i wiele wiele innych shitów które to cipy nam zrobily za co im serdecznie dziekujemy.
ps. teraz steve i cala banda tych gmów moga sobie sami grac w ta gre :)
kthxbye.
Hello.
Wiem narazie mało ale powiem to co wiem :)..
Z Hydry wypada : Healing Ring , Medusa Shield , Knight Set , Bohy (koledzy niby wypadły ale nie wierze mu :P)
Z Epehanta wypada : 02:35 You see a tusk shield (Atk:0 Def:27).It weighs 69.0 oz.
Obok głownego respawnu Hydry pojedynczej jest quest na :
02:37 You see 2 elephant tusks.They weigh 20.0 oz.
Jak będe wiedział więcej rzeczy to napisze ..
Name : Wojowniczy Pall
World : Aldora
Level : 104
Magic Level : 20
Skills : 96/70
Chiałem powiedziec ze ten update ma tez swoje zle stronybo jakos nikt o tym nie wspomina
Od teraz palek jest sux dzisiaj bylem na ds wyszly mi 3 i urowalem je kawalek zaniim je zabilem i kiedy ostani mial 5 hp znikl(wbrew pozorom daleko ich wcale nie lurowalem)ale jak cos to mam 2 przyklad poszedlem sobie po drodze na valkyrie kolo carlin i otuz potworek znikl "PO PRZEJSCIU 5 KRATEK" TO MNIE ROZBILO aaaaa
i jescze trening majac 15 spear po zabiciu 3 mino masz 9 :(:(:(:(
a tak chcialem miec pallka a teraz znow musze robi knighta!!!
ale poza palkiem jest spox:D nawet te soul pointy to spox i nie przeszkadzaja a nawieszka pompe mam z tych robaczkow:P:P:P:P(sam sprzedaje tresowane po 5 gp za sztuke:P)
Druidharmonia
10-08-2005, 07:51
Update sux po pierwsze spery cool sie niszcza po drugie wszystkie itemy poszly w gore o 2 3 x
Mały N00bek
10-08-2005, 08:31
"Z tym okrzykiem na ustach właśnie w tej chwili ruszyły tysiące Tibijczyków, którzy z upragnieniem od ponad pół roku oczekiwali update Tibii!"
Wydaje mi sie ze Dr. Omader piszac tego newsa dostal conajmniej kilku orgazmów... Przy czym wmawia wszystkim graczom ze od pół roku co wieczór odmawiają paciorek w intencji update'a nie myslac o niczym innym. Owszem, pojawiło się kilka ciekawych rozwiązań <mnie osobiscie złości kompletne zepsucie runki FF :/> ale robicie wokół tego zdecydowanie za duzy szum i wyolbrzymiacie sprawę.
Swoją drogą te cale soul pointsy to jakas podpucha. Gdy stalem moim uh makerem pod depo dostawalem 1sp na 2 minuty, zrobienie uha kosztuje 3 sp, na uha zbieram mane 10 minut, a w 6 minut dostaje dosc sp zeby zrobic tego wlasnie uha... Przy czym nie zabiłem nawet jednego potworka <a to chyba wlasnie za bicie stworkow mialy rosnac sp...> WIELKA PODPUCHA, FARMY DRUIDÓW NIE ZNIKNĄ NA PEWNO!
mnie osobiście spodobało sie, żę można wejść na dwa i więcej krzeseł na raz - wreście będzie mniej manewrowania nimi :)
a ja za ten update dziękuje X(
Niby wszystko fajnie - ale z tymi spearami to przegieli !
Znowu będę musiał robić knighta/druida/sorca... grr... pieprzony rookgard...
Ganvin Cell
10-08-2005, 09:14
Hello.
Wiem narazie mało ale powiem to co wiem :)..
Z Hydry wypada : Healing Ring , Medusa Shield , Knight Set , Bohy (koledzy niby wypadły ale nie wierze mu :P)
Z Epehanta wypada : 02:35 You see a tusk shield (Atk:0 Def:27).It weighs 69.0 oz.
Obok głownego respawnu Hydry pojedynczej jest quest na :
02:37 You see 2 elephant tusks.They weigh 20.0 oz.
Jak będe wiedział więcej rzeczy to napisze ..
Name : Wojowniczy Pall
World : Aldora
Level : 104
Magic Level : 20
Skills : 96/70
Co do Hydr :
Bohy na 100% wypadla mi para
warrior helmet, stone skin amulet tez mi wypadly
wypada jeszcze Rh ale nie udalo mi sie wylutowac :)
nie radze huncic na nie na niskim lvl shooterow bloker moze miec niski ale zeby zabic to guwno trzeba mocno strzelac bo sie leczy podobnie do necro
Zamiast się cieszyć tylko narzekacie. Polak nie potrafi docenić tego co mu jest dane. Wczoraj z kumplem zrobilem teściwa na lurowanie i zużywanie spearów. Lurowaliśmy sobie trola, który wbrew pozorom jak niektórzy tu mówią nie zniknął po przejściu 5 kratek tylko szedł za nami około 3 minut. Wiem że trole nie są wspaniałymi sprinterami ale zapewniam was że kawałek dorgi od respawnu pokonał. A teraz o niszczeniu włóczni. Kumpel nawalał we mnie jednym "spirem" przez około 5 minut i nic, brakło nam cierpliwości do jej zdesintegrowania :D . Nie ma na co narzekać, a póki co drastycznych zmian w cenach jeszcze nie zauważyłem ;)
Ranaji Jimaka
10-08-2005, 09:23
Dla mnie się podoba :D
Druidharmonia
10-08-2005, 09:29
Przez ten update ceny itemow poszlyw gore o 2/3 x na harmonia servie ktory nei jest mlody sa takie ceny jak dawniej na nowiutenkich servach sux
Silvianas
10-08-2005, 09:41
Ja mam lagi i zwiedzilem tylko swiatynie i droge do depot (~1 godzina...) ale po drodze spotkalem motylka :D ogolnie mi sie podobalo :D
No to powiedzmy tak...Zwiedziłem wszytkie małpy, tarantule, jakąś wielką głowe z nożykami xd,100noge?,motylki,nietoperze,skunksy,na wszystkie wsciekłe statki poszło do 2k~Ogólnie to cool tylko jak expiłem na wszsytkich tych potwrach to soul mi ne spadaly a jak czarowalem vita to nie sapdały :baby: Może nie jest aż tak źle
Co oznacza soul !!!??? pojawil sie to po drugiej stronie cap !
Moim zdaniem update na + :
Soul Points: Nie sa wcale takie zle tymbardziej ze na poczatku dostajemy ich 100 na hmm "ucieka" 2 SP a na uh i gfb 3 SP na sd nie wiem. Chociaz slyszalem ze sie dosc wolno regeneruja.
Bronie, ogolnie wyglad nowych broni jest naprawde za*ebisty :D
NOwych potworow nie trzeba komentowac na + czy - ;) i miejsc tez ;)
To wchodzenie na pare parceli na raz to niezle zianie :D
Lowienia jeszcze nie probowalem jakos mi nie wychodzi albo zle robie :P
Narazie sprawdzilem tyle z nowego update ;)
I mam pytanie : U nas na Morganie Nizahe Inferno pewien high lvl (wogole tam ci Inferno rzadza ;/) zarzadzil, ze jak ktos sprzeda bp hmm za wiecej niz 1k to bedzie on huntowany przez niego ... on jest chyba jeszcze tutorem ... moze tak zrobic ??? ;/
Darki Jovski
10-08-2005, 10:07
a ja nie moge sie wogule polaczyc ani wczoraj ani dzis . A tak sie cieszylem z tego updatu a teraz juz tak nie mysle , przez to nie moge grac juz !!!
Lolku pobrales tibia 7.5 ?
I co do cholery chodzi z tymi soul points !?
Darki Jovski
10-08-2005, 10:15
Lolku pobrales tibia 7.5 ?
lolku juz dawno !
taa a mi sie dzisaj pacc skonczyl -.- ale za 2-3 dni znowu bedzie ! :P:P
pabolo21
10-08-2005, 10:20
Nie no ja Was prosze... To jest paranoja... W 10 minut średnio zużywam 10 spearów... To jest C H O R E! Próbowałem z Throwling Stars i THrowling Knifs - podobnie jak ze spearami tylko że taniej... 6h Stać przy monku i rzucać czymkolwiek to jest już dosyć spory (dla co poniższych LvL) wydatek rzędu 3k... (licząc że kupujemy w Ab' Throwling Stars)! Bezsens... :/ Ten pomysł to totalna porażka.... Ale żeby nie było, że my, Polacy tylko narzekamy - to reszta jest absolutnie Cool... ;)
nie moge sie zalogowas !! niech jakis geniusz napisze czy mu sie to udalo i jak to zrobil bo narazie mam caly czas serwer offline!! plx pomuzcie!! (7.5. juz mam)
bialy mis
10-08-2005, 10:25
UpDaTe piekny jest !!
Cip soft jednak sie postaral i dodal troche innej grafiki
np spike sword wyglada bardziej realistycznie
-throwing stary wygladaja calkiem inaczej (jak by rzutki ninja:D)
Tiguana Shaman
13lvl
druid
20 mlvl
~~ HaIl RuBeRa~~
Kiedy bedzie aktualizacja mapy respawnu, potworkow itp???????
Orokoshi
10-08-2005, 10:51
Fajnie to wygląda. Niektóre przedmioty wyglądają lepiej! :D
Sena Veri
10-08-2005, 10:56
Heh.. weszło żeźnia nic wiecej... zwiedzając mapke natrafiłam na zajefajne potworki -.-';p no i oczywiscie na cos silniejszego 04:38 You lose 109 hitpoints due to an attack by a carniphila. majac wielkie lagi zbytnio uhac sie nie moglam ale jakos sie udalo.. grafika jest super wogole wszystko jest super ;p;p ;)
nie moge sie zalogowas !! niech jakis geniusz napisze czy mu sie to udalo i jak to zrobil bo narazie mam caly czas serwer offline!! plx pomuzcie!! (7.5. juz mam)
hmm ja jakims tam geniuszem nie musialem byc od 19 wlaczalem tibie co minute 8o bo sie nie moglem doczekac wkoncu cos kolo 19 :40 -19:50 poszlo zalaczylem czekalem to okno sie nie pokazywalo i zaczela sie sciagac nowa grafika jakies tam *******ki i miedzy innymi tibia 7.5 i odpalilem ...iii gralem xD
Ej kurde gram na Morganie....to jest bez sensu Kaichigumi - gildia high levelowcow ( najlepsza z reszta na Morganie) zrobila sobie price list ten kto sprzedam bp hmm za wiecej niz 1k ten jest huntowany przez cala gildie tak nie wolno ;/ nie rozumiem tego przeciez kazdy moze sprzedawac bp hmm ZA ILE CHCE poniewaz bp jest jego wlasnoscia !! X(
Dark Lord Gorgoroth
10-08-2005, 11:14
Nie no ja Was prosze... To jest paranoja... W 10 minut średnio zużywam 10 spearów... To jest C H O R E! Próbowałem z Throwling Stars i THrowling Knifs - podobnie jak ze spearami tylko że taniej...
Niom mam ten sam problem. Do tego coś jest nie tak bo jak chce kupić w Thais Throwing Stars u Gamela to na pytanie typu: 20 throwing star(s) (wiele kombinacji z kumplem robilismy) następuje wtedy taka niezręczna cisza.... więc w Thais nie kupie sobie gwiazdek :/ mam nadzieje, że ten bug zostanie jakos naprawiony...
kiedy wszedł uptade pojawiły się nowewyglady itemow np. legion helmet guardian shield dragon shield kiedy te zmiany ukaza sie na stronie www.tbibia.pl ??
Niom mam ten sam problem. Do tego coś jest nie tak bo jak chce kupić w Thais Throwing Stars u Gamela to na pytanie typu: 20 throwing star(s) (wiele kombinacji z kumplem robilismy) następuje wtedy taka niezręczna cisza.... więc w Thais nie kupie sobie gwiazdek :/ mam nadzieje, że ten bug zostanie jakos naprawiony...
Mam to samo w ab, co ja mam mu powiedziec zeby mi je sprzedal?
kiedy zostaną dodane nowe wyglądy , potwory itp. na tibia.pl?
pabolo21
10-08-2005, 11:41
Mani - Dark Lord~ Szczerze mówiąc osobiście nie sprawdzałem czy i za ile da się kupić gwiazdki, opierałem się z pełnym zaufaniem na naszej stronce tibia.pl jeżeli się nie da kupić nigdzie gwiazdek to totalna załamka... :/ 10 gp 1 spear... !
@boorex
Ej kurde gram na Morganie....to jest bez sensu Kaichigumi - gildia high levelowcow ( najlepsza z reszta na Morganie) zrobila sobie price list ten kto sprzedam bp hmm za wiecej niz 1k ten jest huntowany przez cala gildie tak nie wolno ;/ nie rozumiem tego przeciez kazdy moze sprzedawac bp hmm ZA ILE CHCE poniewaz bp jest jego wlasnoscia !!
O kurde... Ja też gram na morganie... Jak nie Avis to zawsze się muszą jacyś znaleźć :( ... Ja gram knightem więc chyba najmniej trace... Ale palkowie, druty... Heh... Z przynętą nie jest aż tak tragicznie bo z ratów wypada ;) . Pewnie teraz wszystkie spawny ratów będą oblężone :p . A nowe grafiki całkiem ładne :) ... A co do spearów - teraz wypadają chyba z większej ilosci potworków. Ja np. w zabitej valkyrii znalazlem speara. A pewnie wypadają i tak z jeszcze inych potworów...
Xzonixek
10-08-2005, 11:59
10:31 You see a smuggler.
Wygląd dla pacc (taki z czuprynką). Jest dostępny dla facc pod Out~...
Heh ten update jest fajny, najlepszą rzeczą jaką widziałem zmienioną to Dragon Shied :]
Smagi of Celesta
10-08-2005, 12:05
Tibia jest gra za***ista, dlugo czekalem na ten update, az sie wreszcie doczekalem, narazie jestem jeszcze na rooku, ale juz wkrotce wybywam na main i ciekawe co tam zmienili, bo na rooku jest troche malo tych zmian. TIBIA RZADZILA, RZADZI i BEDZIE RZADZILA!!! :evul:
10:31 You see a smuggler.
Wygląd dla pacc (taki z czuprynką). Jest dostępny dla facc pod Out~...
Heh ten update jest fajny, najlepszą rzeczą jaką widziałem zmienioną to Dragon Shied :]
jakz zrobic pacc outfit? ja jestem facc
Szczygiel
10-08-2005, 13:00
Kupić Pacca? Jest do tego jeszcze taki fajny programik :)
Ja tam nie mam nic do tego Upadate. Ale Gralem Palkem .... I z powodu Upadate sie przezucilem Na Knighta ... Poniewaz Pallem teraz jest straszna lipa
... Znaczu ogólnie ma to Plusy i minusy ....
Knight Luke
Level:14
Skile :50.50
Mlvl:3
Dawny Palladyn
Rodley Mullen
Level 32
Skile :70.50
Mlvl :14
Zardzewialy Boiler
10-08-2005, 13:53
mnie sie ten update podoba , nierozumiem tylko czemu ja i moi koledzy nie mozemy kupic throwing stars w Ab'Dendriel...
zreszta z tego co widze nikomu sie nie udalo :P moze mi ktos powie co tam trzeba powiedziec??
moja formulka:
-hi
-buy throwing star
-yes
i nic :P Irea nie reaguje na throwing stars :P a na reszte (bow, cross, bolt, arrow) tak :P wyjasni ktos? :o 8o
Jak mozna sie tak podniecac jakas gra? Rozumiem, update. Ale zeby robic z tego taki szum?
IMHO przesada.
Wczorajsza rozmowa: (Ostry = Kamos)
Ostry (9-08-2005 20:18)
ziomus
daj passy do twego pacca
Raúl (9-08-2005 20:18)
zwiedzam tiquande
ktora postacia?!
Ostry (9-08-2005 20:19)
lvl?
Raúl (9-08-2005 20:19)
21
LOL!
ej ziomus daj mi tez pozwiedzac plz plz
Raúl (9-08-2005 20:19)
sam zwiedzam
ale jak skonczysz
Ostry (9-08-2005 20:20)
moge liczyc?
Raúl (9-08-2005 20:20)
ta
ejjeje
ziomus, ale przed meczem
daj mi zwiedzac
nie przeszkadzaj to szybciej skoncze
Ostry (9-08-2005 20:21)
k
Ostry (9-08-2005 20:30)
daj juz passy ja sie logne jutro rano, bo z kompa spadam
Mi się osobiście bardzo podoba update na nowych swiatch już nie bedzie 100 lvl w 70 dni :)
Slipknot_84
10-08-2005, 14:37
NIE JESTEM ZADOWOLONY UPDATEM :( TERAZ NIE MOGE NAWET GWIAZDEK DO RZUCANIA KUPIC W SKLEPIE ;( SPEARY,NOZE-WSZYSTKO SIE ZUZYWA ;( OJ NADESZLY CIEZKIE CZASY DLA PALADYNOW :confused:
BAGIENNY...
PALEK
14lvl 55/43
LUNARA
ja tylko 2 sprawy - bron dystansowa ulega zniszczeniu - czy kamienie tez znikają czy ich sie to nie tyczy ? a z innej beczki - nie wiem czy ktos juz to zauwazyl ale robaki (przyneta) wypadaja tez z niedzwiedzi (a mialy byc tylko raty roty i ghoule) :)
HEHEH...update nawet ladnie wyglada..fajne nowe graficzki. Jest przesada ze spearami. Jak trenowalam to musialam uzyc 8 spearow zeby zdobyc 8% skilla (dodam ze mam 51 :( ) soulpointy i robaczki moga byc. Pozatym mozna je zdobyc z ratow i wolfow (spawnpointy tych potworow przezywaja oblezenie:P B) ) i mozna je kupic za calkiem rosadna cene. Ceny runek wzrosna o 0.5k-1k wiecej lepiej dla drutow (sama mam 1 B) ). Mam nadzieje ze Cipy dadza spokoj ze spearami bo i tak palladyni maja udupione zycie ( blokowanie jak cie goni cyclop lub gs :( ) i beda mogli znow normalnie trenowac. Co do systemu anty luringowemu dziala bezzarzutu i mozna nawet zlurowac potworka do trenningu dosc daleko ;).
Prosze..Potrzebuje monka do trenningu. Zaplace za summona. Swiat Azura miasto thais. Postac Night Valkyre
Kto wie jaki item wypada z tarantuli ?? jesli w ogole wypada :p ?
michalwane
10-08-2005, 15:40
Uptade jest calkiem calkiem ale jak ja mam trenowac moim paladynem ?? !! speary znikaja no wiec jak ? pomoszcie mi :(
Plusy na update to :
- nowe tereny
- nowe potwory
-brak farm druidow
Itp,Itd
Minusy to :
_soulpointsy
-znikajace speary
-droższe runy i itemy
;(
SP to nie aż taki problem ^^tylko z pallami przesadzili ;/
i jeszcze chyba nikt niewspomniał o meblach :D :cup: fajnie że są w paczkach i nadodatek fajnie wyglondajol :)
UPDATE na 5- :cup:
Fire Necromacer
10-08-2005, 16:10
Bardzo się cieszę z nowego updatu ale po co są te robaki? Jak zobaczyłem 28 levelowego typa zabijającego raty żeby mieć przynęte.... omało z krzesła nie spadłem!!
Bardzo się cieszę z nowego updatu ale po co są te robaki? Jak zobaczyłem 28 levelowego typa zabijającego raty żeby mieć przynęte.... omało z krzesła nie spadłem!!
a co powiesz na 55 ms zabijającego roty :D
Fury Nightwolf
10-08-2005, 16:21
po co są te robaki? Jak zobaczyłem 28 levelowego typa zabijającego raty żeby mieć przynęte.... omało z krzesła nie spadłem!!
No z robakow to ja tez niemoge co ludzie wyprawiaja zeby je zdobyc ...
Co do soul ponitow to tam wielkich przeszkod nie znalazlem ...
Poleci sie z GFB na statdo potworkow i mozna caly czas robic runki bez rzadnych przeszkod
Bykuzplastiku
10-08-2005, 16:24
HAIL UPDATE !!! HAIL Cipsoft TEAM!!! :)
KAWAL DOBREJ ROBOTY
Update na 6
z tego co wiem nazwa brzmi "tiquanda" a tu napisane jest "tiqanda"
z tego co wiem nazwa brzmi "tiquanda" a tu napisane jest "tiqanda"
Nie mów tak Dr. Omander ma zawsze racje :P
A ja mam jedno pytanie:
Kiedy tibia.pl zmieni grafiki na stronce? Bardzo wciałbym zobaczyć wszystko co nowe ale nie ma PACCa i nie mam takiej możliwości, dlatego zdaje się na tibia.pl :p
Jest jeden głupi bug, poołożyłem mojego chara we wyrku przed up date. Po update logóje się w temple, ide do swojego domku, patze a mój char dalej spi w tym wyrku oO. Niemoge sie teraz połozyć na to wyrko bo jest zajęte. ale sie nieprzejmoje bo mam jeszcze 2 wyrka ^^
sklonowali Cie jak spałes i nic nie pamietasz :D ps.komu podoba sie nowy wyglad stworkow ? jak patrze teraz na te kolorowe pszczolki i biedronki to odruchowo oczy zamykam
Ejj czemu nie moge sie zalogowac mam v 7.5 wpisuje acc i pass i pisze "error:conecction refused" plx help.
jakie gówno!!
kto to wymyślił....no brak mi słów....teraz musze sprzedać uhmakera....a miałem jeswcze 3 plecaki blanków...co z nimi zrobie??
buehehehehhehehe
ziom99_1992
10-08-2005, 17:23
Fajne. Jak wlaczylem Tibie po updacie to mi sie spodobalo. Podobają mi sie szczegulnie system antylurerski, nowe grafiki i niemozliwosc zablokowanie rope spota. Tera od razu sie lepiej gra! Jestem bardzo :] z Cipsoftu.
i widzicie? Tyle marudziliście, a sie jednak podoba.
Dzisiaj (camera) Marek on Calmera zastrzelił z hmm-a rotworma (21 lv :P) jak skilowałem zablokowany parcelami i chciał aby mu rzucić rotworma bo neiodejdzie (rzecz jasna byłem nie odeszłem). Ludzie naprawde są skąpi 5 gp dla 6 robaków? Hmm chyab więcej kosztuje -,-
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
I NADAL ZERO POPRAWEK NA TIBIA.PL WRRRRRRRRRRR
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
PS:dlaczego Bandit ma tak duzo hp? X(
keyworks
10-08-2005, 18:02
ten update przeszel wszystkie granice zdrowego rozsadku.Zaczalem grac od 14 lipca,kuple mnie wciagneli na maksa ze moglem w ciagu dnia (i nocy :P) spedzic po 16 godzin przy tibii.A TERAZ !!!Gram pol godziny i mi sie juz wszystkiego odechciewa,chyba sobie to odpuszcze ,Cipsoft zrobil po prostu bajke dla PACC-ow A FACC-ow olal.Takie jest moje zdanie,kazdy moze sie z nim nie zgodzic i zaprotestowac,ja mowie po raz ostatni !!!TEN UPTADE PRZEJDZIE W MOIM MNIEMANIU JAKO PORAZKA DLA WSZYSTKICH (PRAWIE)GRrrrr X(
Maciek :D
10-08-2005, 18:07
Tiquanda =)
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0026.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0025.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0024.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0023.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0022.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0021.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0020.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0019.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0018.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b293/Furorek/UO0014.jpg
no to sie skonczyla sielanka....
ten update przeszel wszystkie granice zdrowego rozsadku.Zaczalem grac od 14 lipca,kuple mnie wciagneli na maksa ze moglem w ciagu dnia (i nocy :P) spedzic po 16 godzin przy tibii.A TERAZ !!!Gram pol godziny i mi sie juz wszystkiego odechciewa,chyba sobie to odpuszcze ,Cipsoft zrobil po prostu bajke dla PACC-ow A FACC-ow olal.Takie jest moje zdanie,kazdy moze sie z nim nie zgodzic i zaprotestowac,ja mowie po raz ostatni !!!TEN UPTADE PRZEJDZIE W MOIM MNIEMANIU JAKO PORAZKA DLA WSZYSTKICH (PRAWIE)GRrrrr X(
Hmm... jak na cipy to i tak dorbze że wogole cos FACC owi dali....
No ale to jest biznes, zachęcają ciebie abyś kupił pacc-a. Ale bez facc by tez nikt nie gral, bo by bylo zdeczka nudno i ... pusto. Powinni tez dac jakis nowy teren a nie budynek pod ziemią -,-
Z dniem wczorajszym profesja o nazwie palladyn przestała istnieć. Dziekuje.
keyworks
10-08-2005, 18:26
oczywiscie masz racje POPIERAM ,dlatego teraz odchodze od tibii !!!(na 2 h zagrac w noge )hehe :D
Galaigolus Xentos
10-08-2005, 18:45
Czy ktos mi powie z czego mozna uzyskac robaki [oprocz rotworm]?
I [sorry ze zmieniam temat] czy w Ab'dendriel jest jakas studnia ?
I tak palkiem nie gram :P
Knight is the best ! ;)
Nieźle Cie przyskrzyniło (podczas pisania tego zdania 3 reklamy wyskoczyły -,-). Zapewne jesteś palek? A teraz policz do trzech...
Raz...
Dwa....
Trzy...
Niszczą się speary i dużo ważą? Załat se kamienie lub gwiazdki czy inne rzeczy - powiedzmy 100 gwiazdek = 2-3 godziny,jak to ci nei pasuje to znaczy że afk-ujesz. Czyli - wypchaj sie :)
@ Edit UP
Rat, Rotworm, Ghoul, Valkiria (!), a mi wypadło z zająca.
Knight-Patryk
10-08-2005, 19:05
Kazdy sie cieszy tym update....ale jak wszedlem zaczelem sobie skillowac patrze a tu respa nie ma...siedze 15 minutw jaskin ichodze i nie ma nigdzie potworka a bylem sam...zacznijcie dbac tez moze o FACC a nie tylko o PACC co? bo jak tu mozna grac skillowac expic...jak potworow nie ma niby mial byc wiekszy resp a tu...nic nie ma...jak macie robic takie update to lepiej dajcie sobie spokuj...same szkody dla facc :/ ...
profesja : Knight
lvl: 19
skille : 73/73 ( yeeeaaa ) :) :cup:
Lord Eberhardt
10-08-2005, 19:12
Krążąc dzisiaj po rocku znalazłem palme!! Można z niej zrywać banany <lol>!! jak ktoś chce screen shota to klikać do mnie na gg 4560625. P.S. Nie mam PACCA!! ;]
Galaigolus Xentos
10-08-2005, 19:19
Krążąc dzisiaj po rocku znalazłem palme!! Można z niej zrywać banany <lol>!! jak ktoś chce screen shota to klikać do mnie na gg 4560625. P.S. Nie mam PACCA!! ;]
Eeeee....
To juz stare.Banana na rooku wymiesz u Willego. To jest quest.Stare...
No i tez nie mam PACCA
michalwane
10-08-2005, 19:33
Miały byc jakies nowe tereny dla Facc . No ale gdzie one sa ?? X( Powiedzcie mi, pisac na gadu
Nie da się nie zauważyć zmian jakie cip wprowadził. Byłem ze znajomymi poblokwać dragi koło kazz, ubiliśmy dwa i czekamy na respa. 10 min. smoków nie ma, 20 min. nadal nic, poszlismy zabić bh wracamy i niespodzianka, smoków nadal nie widać. Pewnie zabiliśmy smoczyce nim zdążyła znieść jaja i stąd ta pustka ;). Zdenerwowaliśmy się i każdy poszedł w swoją stronę. Wracam trenować na minosach. I tu kolejna niespodzianka. Respawn został lekko zmieniony i moje ulubione miejsce do skillowania już nie istnieje. Muszę poszukać nowego :evul: .
Zmiany w moim odczuciu są na plus. Można kupować runki w sklepach nie czekając aż ktoś na trade będzie je sprzedawał, możliwość ropnięcia się na zawalonym śmieciami rope spocie (nareszcie skończą się moje problemy z wyciąganiem loot bagów :] ), zmiany w wyglądzie przedmiotów (np. legion helmet nareszcie wygląda jak hełm a nie peruka sędziego :P), utrudnienie życia palladynom :P.
Update nie jest zły B) .
Ejj czemu nie moge sie zalogowac mam v 7.5 wpisuje acc i pass i pisze "error:conecction refused" plx help.
W tibi został zmieniony nr ip logowania do serwera, a tbi zna stary ip, wyłącz tbi i będzie ok
Czy ktos mi powie z czego mozna uzyskac robaki [oprocz rotworm]?
I [sorry ze zmieniam temat] czy w Ab'dendriel jest jakas studnia ?
I tak palkiem nie gram :P
Knight is the best ! ;)
Z zwierząt i nieumarłych ( Crypt Szablery dużo dają )
Smichael
10-08-2005, 20:54
Miały byc jakies nowe tereny dla Facc . No ale gdzie one sa ?? X( Powiedzcie mi, pisac na gadu
kto ci takie bajki opowiadał ?
@palladyni
wiadomo dla tych co uczciwie grali nic sie nie zmieni ale dla tych co afczyli trenujac to sie duzo zmieni
ja jestem na plus bo gram uczciwie i "jestem gorszy" bo nie używam / używalem programów do treningu na AFK
Galaigolus Xentos
10-08-2005, 21:03
Sorka ze pisze gdzie nie trzeba ale nikt nie odpowiada o poradniku o Ab'dendriel.
Gdzie jest studnia w owym miescie >>?<< ;(
LOL? Jakie bajki... Ten teren dla FACC jest pomiędzy PoH a Outlav Camp z tego co sie orientuje ( czyli gdzies na poludnie od Venore :> ) Nazywa sie Black Cathedral i nie jest tam chyba zbyt łatwo ;)
Jak sie myle poprawcie mnie :)
:baby: :confused: 165 expa za dwarfa guarda??bylo troche wiecej :confused: :baby:
OMG, czytaj newsy kolego -,-
Z respawnem z tego co widze rzeczywiścia coś zrobili, jak zawsze zarzuciłem parcelem aby mnie nie odeprcchnalei, przyprowadzilem 2 roty, zaczelem skilować, po 15 minutach oba zdechły, ide po kolejn - co jest kuźna mać - pusto. Trzeba od dzisiaj jeszcze dalej stać o,-
volverinee
10-08-2005, 22:39
ja mam prawie to samo tyle ze niemam tbi ani firewala ani antywirusa mam tylko tibie i neostrade powiedzce co mam robic plz X(
Juliusz Cezar
10-08-2005, 22:55
Nieźle CIPsoft się szarpnął i załatwił FACC'om nowy teren :D
RE: niemoge sie zalogowac ...
Zapewne masz jakies macro albo mc w tym samym folderze co tibia :D
RE: Nowy teren dla PACC
Robi wrazenie i to spore cale mnostwo nowych potworow roslin itp. Grafika na 6, Ciekawe z czym sie spotkalem to pulapiki , niemowie o roslinach polapkach ( wchodziosz tracisz 30 hp ) tylko o dziurach zakrytych roslinami ...
A jesli chodz o potworkiu to brakuje ich opisu na tibia.pl ...
hydra niesprawiala wrazenia tak silnej .. myslalem ze to cos ale dragon ... bilismy ja we 2 ( obaj 60 + z GS-ami ) po 2 min ona miala full hp a my o bp UH mniej karzdy -.- ( choc loot jest tego warty z tego co dotychczas wypadlo - Royal Helmet BOH Knight armor ... )
23:03 You lose 267 hitpoints due to an attack by a hydra.
23:04 You lose 289 hitpoints due to an attack by a hydra.
....
RE: FACC
Jesli chodzi natomiast o nowy teren dla facc wydaje mi sie calkiem okey,
jak juz ktos napisal na powierzchni i 1 pietrze masa slabych potworkow coraz nizej coraz gorzej ... juz na drugim pietrze wszedlem w full resp. 4 czarownic 3 dark monkow i mumi... dlatego polecam zwiedzanie w wiekrzej gropie ...
jesli chodzi zas o respawn , jeko czas rzeczywiscie zmiana na gorsze trzeba czekac dluzej .... trenig stal sie meczacy ... trzeba latac i lurowac sobie potworki ...
Ale ogolnie update na +
pomimo spearow cen w sklepach robakow -.- etc.
edit:
Panowie z tibia.pl mowie to z niechecia ale na tibiabr.com juz jest opis potworkow ... oczywiscie opis loota nie jest pelny ale exp , hp ....
ale nadal w was wierze -.-
KIEDY BEDZIEMY MOGLI ZOBACZYC OPIS POTWOROW I NOWYCH PRZEDMIOTOW NA TIBIA.PL ??
Bo sie posrasz z radosci :P
Pawel xD
11-08-2005, 00:18
yo humaki
:]
przestale m grac w tibie przez was hamy ***ane qrwa mac :p
teraz mam wszystko w dupie tibia uczy tylko hamstwa i niszczy nerwy
przez to musielem jezdzic do psyhologa i o malo nie dostalem zawalu
(mam slabe serce) . przez tibie zniszczylem swoje cenne zdrowie . ;(
Jeszcze nikt o tym ne wspominał, skonczylo sie fajne expienie knightem na hg bez uzywania uhow, teraz pojawiły sie tam nowe potworki (w miejscu gdzie sa dsy przy oltarzu) mianowiciemozna tam spotkaz Beholdery i nowe Elder beholdery ktore sa dosc niebezpieczne z racji tego ze przyzw\ywaja do pomocy Crypt Chambery i jeszcze jakies miejsze potworki (mini beholderki) ktore spowalniaja ruchy i chambery szybko cie dogonia a sam Elder Beh. tez potrawafi przywalic. ;(
Ogólnie update oprocz tego ze zwiekszyl ceny itemkow oceniam pozytywnie :P
Misterio
11-08-2005, 00:47
mogli zrobic zeby speary i gwuazdki znikaly tylko na party a nie w w alce z potworami
volverinee
11-08-2005, 01:10
a co to jest macro i mc?? :confused:
KubaGuzikkk
11-08-2005, 01:20
Co do tego update'u to...hmm...pewnie niektórzy pamiętają jak na niego narzekałem jak się dowiedziałem o posunięciach CipSoft'u w kierunku walki z cheaterami...a czemu?? Bo sam nim byłem...Zawsze grałem palkami, miałem na jednym z servów uh makera i na 3 tyg przed update'em skończyłem grać w tibię...I powiem Wam że teraz po update powróciłem do gry i gram...DRUIDEM :D Fajnie się gra bez jakichkolwiek cheatów, nawet bez światła(tak jak na początku;) ):D
Masz rację Dromaderq, ten update to z pewnością jeden z największych w tibii;) Respect 4 You;)
A tak btw to spodobały mi się najbardziej znienawidzone rzeczy przez cheaterów czyli soul pointy i przynęta na ryby;)
KubaGuzikkk
11-08-2005, 01:26
mogli zrobic zeby speary i gwuazdki znikaly tylko na party a nie w w alce z potworami
no wiesz... obawiam się że Twój pomysł nie byłby dobry bo na światach non PvP palkowie tylko trenią na potworkach, a i gdyby tak było to nawet na światach PvP ludzie nie treniliby na sobie tylko na potworkach:P Więc jednym słowem ten punkt update'u mijałby się z celem :D
@Big-Gay-All:
ale Ty za to nie jesteś down i jesteś najmądrzejszy na świecie;)LoL :baby:
Mnie tam ten update ciezy fajnie mi się zmienił Dragn Shield. :)
Ja tam nie wiem co wam przeszkadza.Rozumiem palli (sam nim kiedys byłem :p )
A zmienilem się na druida i wam powiem jedynym co mnie wk***ia to to ze soul points nie mozna nabic wiecej niz 100 X( X( X(
Ale trzeba życ :)
A co do chaterow to ze światlem teraz jest fajnie bez botow i innych takich. ;)
Ogolnie update jest super(poza soul points).
Gratulacje dla CipSoftu za pomysl. :)
A ta grafika zabójcz, drzewa i kamienie sie zmienilypare stworów no i itemy.
Kończę z tibią. Soul pointsy roz***ały mojego sorca. Nadszedł czas na Lineage 2. Tam nie ma po***anych updatów, za to jest super grafa i świetny klimat. Żegnam wszystkich, już mnie tu nie zobaczycie.
Blair Witch
11-08-2005, 10:45
Wczoraj na serwerze iridii w venorze odbył się atak elfówskautów itd. na venore. Wcześniej dostaliśmy ostrzeżenie o tym !!!!!!Było zajefajnie!!!!!
Misiekall
11-08-2005, 10:55
ludziska mam pytanie kiedy bedzie zaaktualizowana mapa swiata i mapa respawnu na Tibia.pl ??? bo by sie przydalo
Radek 666
11-08-2005, 12:14
ludziska mam pytanie kiedy bedzie zaaktualizowana mapa swiata i mapa respawnu na Tibia.pl ??? bo by sie przydalo
Pewnie wtedy kiedy będą dokładniejsze informacje (chodzi tu o mape respawnu), bo uwierz mi, z taką mapą jest troche roboty :). Ja bym polecał zupdatować dział Potwory i Przedmioty. Tylko najpierw trzeba wszystko odkryć :).
CIemy smok
11-08-2005, 12:37
Siemak ludzie mam pytanie sa jakes nowe miejsca dla gostkow bez pacc jak kto wie nich mi wysle na e maila
[email protected] chociaz powinno byc napisany (ale na wszelki wypadek) czekam niecierpliwie :P ;)
Jurgajacy
11-08-2005, 13:40
Siemak ludzie mam pytanie sa jakes nowe miejsca dla gostkow bez pacc jak kto wie nich mi wysle na e maila
[email protected] chociaz powinno byc napisany (ale na wszelki wypadek) czekam niecierpliwie :P ;)
Miedzy POH'em a otlow camp <na polodnie od pustyni>
Nie chcec spamowac mam pytanko jak dopisac sobie cos za nickiem ?? :baby:
rafal1144
11-08-2005, 13:49
Katedera znajduje sie w dul od otlaw camp jak wchodzicie do otlaw camp macie takie dwie rzeki to nie whodcie w otlaw tylko non stop w dul nie idzcie tylko w zdluz zeki tylko no stop w dul przez pole asz dojdziecie do poczotku zeki na dole i tam bedzie katedra niewiem czy wam to pomoze ale bedziecie wiedzieli troszke wiecej :D
Knight 22lvl+
skils 65\65
HIberna
krzysiek krzysiek
11-08-2005, 13:57
:D Mi się upade bardzo podoba tylko przez to , że nie ma mapy respawnu bym dednoł, ale nie w tym rzecz :D :D :D :D
A mam takie pytanko. Jakie silne są małpy?
Znaczy się z jakimi potworami starymi można je porównać siłą ??
A gdzie może jeszcze chodzić se po dżungli knight z moimi skilami - patrz podpis :D
Omg ludzie, wy naprawde macie 13 lat czy tacy gupi jesteście?
Spis potworów i itemów. Może jaśnie pan raczy kliknąc na forum: szukaj?
Mamo jakie nowe tereny dla "bez pacc", tutaj to już szczyt debilizmu... Czytajcie newsy na stronie głównej www.tibia.pl może co? Omg...
@Edit Jurgajacy, kliknij na "panel kontrolny uzytkownika" a nastepnie na "zmień podpis" :)
CIemy smok
11-08-2005, 14:48
Miedzy POH'em a otlow camp <na polodnie od pustyni>
Nie chcec spamowac mam pytanko jak dopisac sobie cos za nickiem ?? :baby:
ej ale bez pacca tam mozna bo ja sie o to pytalem ale dziex zes mi powiedzial na 13 lvl napewno pojde :P jak bys mogl to napisz czy tak cz nie
Knight-Patryk
11-08-2005, 15:10
jezzzuuu wnerwic sie idzie skillowac teraz nie mzona expic tez bo nie ma nigdzie respownu....zrobcie cos z tym poprawcie ten update bo jest troche popaprany jestem knightem skillowac nie moge to co ja mam robic?...kazdy ma taki problem..ilu juz znajmomych dalo sobie spokuj z Tibia przez ten wasz update:/
kiedys moglem grac igralem cale dni a teraz wejde na 30 minut i mi sie odechciewa bo nie ma potworkow ....jesli nie poprawicie to rezygnuje z tibi bo po co mam rgac i tylko zwiedzac miejsca jak nie ma respa zeby sobie po skillowac...a jak sie znajda dwa potwork ito przyleci 40lvlowy nOOb ( pozabijac wszystkich grrrrr ) i mi je zabije a dlaczego? bo kazdy teraz szuka robakow do lowienia ryb i zabije kazdego rota co widzi ;//////...wrrr szalu mozna dostac z tym update ;/
Knight
19 lvl
skills 73/73 :cup:
mlvl 4 :(
Death'arrow
11-08-2005, 15:16
Troche przesadzilem co do tej radosci... SP przezyje, robaki przezyje co do ropania i UHtrapow swietny pomysl tylko te spiry! Po jakims dluzszym czasie... MATKO! Mam 15 lvl biore 7 spirow i ide do kopalni... Spotykam szczura mam 51 dis wale go potem ide dalej zabijam pajoki dochodze do kopalni zostaly mi 4 spiry!!! wracam bez spirow po zaledwie minucie i wnerwiony brakiem loota tylko kilkoma gp i muchomorkami wracam do DP!!! Zawalili sprawe ze spirami a na dodatek nie d sie kupic throwing stars teraz!!! Mowcie gdzie je dostac bo inaczej... ;( Przerzucilem sie na luk ale duzo zadziej chodze na polowania bo robie strzaly aby nie kupywac
Mrs. Divine
11-08-2005, 15:19
Mam pytanie. Po uptade zaiłem już kilka potwórków typu hydry, dark monki i tarantule... Kiedy na Tibi pl pojawią się informacje o nowych potworach? Po prostu fajnie wiedzieć czy jeśli zapuszcze się w odchłanie Dżungli albo zejde na najniższe poziomy katedry ujde z życiem :P
Mrs. Divine
11-08-2005, 15:29
[QUOTE=CIemy smok]ej ale bez pacca tam mozna bo ja sie o to pytalem ale dziex zes mi powiedzial na 13 lvl napewno pojde :P jak bys mogl to napisz czy tak cz nie[/QU
Stary. Ujme to tak jeśli jesteś knightem lub pallem masz wporzo eq i skille minimalnie 60/55 mozesz śmiało zapuścić się na 2 poziom katedry. Na 1 poziomie można spotkać tylko Wild Wariory, Sm.. coś tam i chyba Assainty. Sam oceń czy dasz rade. Na 2 poziomie spotkasz już dużo witchów i Dark monki.. bez uhów nie radziłbym tam zaglądać. Wczoraj padł tam przy mnie 22 knight, wyskoczyły 3 dark monki z 4 witche, Assainty i sie chłopak nie zdążył uhnąć. Jeśli jesteś sorem lub druidem masz dużo run i mlv 30+ nie bój sie po prostu tam idź. Owiele łatwiej by ci było gdyby Cipsoft nie wprowadził nowych zabespieczeń i mógłbyś używać bota który by cię uhał. PS. Czy jest jakieś nowe makro które pomija zabezpieczenia cipsoftu? Może jakieś takie właśnie powstaje? piszcie, czekam.
Nightm@re
11-08-2005, 16:41
Wie ktos moze kiedy beda nowe swiaty ??? cipsoft niby zapowiadal ze po update ale nie wiem ile jeszcze trzeba bedzie czekac ...
Plx jezeli ktos wie niech napisze
Z gory thx B)
jak sie dostac na tiquande dla facc
Pani Janina
11-08-2005, 17:26
jak sie dostac na tiquande dla facc
nie mozna
mam prosbe tylko do tibia.pl zeby jak najszybciej dodali nowe tereny i opisy respawnu na mapie respawnu i opis stworkow bo juz raz padlem zwiedzajac jungle
pozdro dla tibia.pl :)
Cover Sorcerer
11-08-2005, 17:56
NIc ciekawego ten UPADE.Dla mnie za przeproszeniem z*******ili (clipy) to co bylo.Jakiej bugi co latajo,Jakies pomniki obok carlin,kamienie wyglondajo jak plastikowe.A bylo tak pienksnie.Ehh...Tyle dni pacca dla mnie sie zmarniuje przest ten upade(72 dni).Awienc koncze z tibio.Zreszto wiele ludzi prucz mnie (pl,br,swe,usa itd.)konczo z tibio. Np. muj kumpel (swe) ma 140 level i konczy :( .Zreszto sie mu nie dziwie nawed uhow nie bendzie morzna normalnie robic.Jakies robale potrzebne :( .A palladynom to najwiencej dowalili.Luk i kusza podobno bendo znikac jak sie niszczo,znikajonce spery ;( .Prosze wybaczyc za te bluzge ale napisalem ze za przeproszeniem :D
Jurgajacy
11-08-2005, 18:45
@Edit Jurgajacy, kliknij na "panel kontrolny uzytkownika" a nastepnie na "zmień podpis" :)
Ale mi nie chodzi o forum tylko o tibie :] np. NICK(I'm not Br) :evul:
Najlepszy serwis o Tibi a juz paredziesiat h minelo od update to powinno juz cos wiecej byc a nie =]
Rozumiem zapracowani, zwiedzacie nowe tereny etc.
Ale niektorzy juz grali przed update to mogli by cos zrobic na tibie.pl
pozdro
Witam all
Mam pytani i prosbe do moderatrow:)
Kedy macie zamiar uaktualnic tibie.pl?
Wszyscy juz na to czekaja z ogromna niecierpliwoscia. Wiec prosze o postaranie sie o ile to jest mozliwe uaktualnic te stonke w jak najmniejszym czasie aby wszyscy juz mogli poczytac gdzie deadna a gdzie nie. Nikt nie chce deadnac a nie za wysokiel lvl boja sie chodzic w miejsca ktore nieznaja:)
Mam nadzieje ze bedzie to jak najszybciej.
A najlepiej by bylo gdyby ktos z moderatorow , adminstratorow kto tam jeszcze jest niech odpisze
Bardzo prosze
Z gory thx all
mam pytanie..co z tymi spearami? a tak wogule to update jest super, katedra to wypasione expowisko:D. jeszcze bym sie chcetnie dowiedzial czy tarantula jest wytrzymala i czy mocno bije.. moi kumple sie boja jej, ale mysle ze nieslusznie:]
.......................................
name: nie powiem
profession:knight
level: 13
skills: 56/54 <sword>
world: lunara
Mrs. Divine
11-08-2005, 22:31
Witam all
Mam pytani i prosbe do moderatrow:)
Kedy macie zamiar uaktualnic tibie.pl?
Wszyscy juz na to czekaja z ogromna niecierpliwoscia. Wiec prosze o postaranie sie o ile to jest mozliwe uaktualnic te stonke w jak najmniejszym czasie aby wszyscy juz mogli poczytac gdzie deadna a gdzie nie. Nikt nie chce deadnac a nie za wysokiel lvl boja sie chodzic w miejsca ktore nieznaja:)
Mam nadzieje ze bedzie to jak najszybciej.
A najlepiej by bylo gdyby ktos z moderatorow , adminstratorow kto tam jeszcze jest niech odpisze
Bardzo prosze
Z gory thx all
Całkowicie się z tym zgadzam co prawda nie jestem low levelem ale zrobilem sobie new char na Refugii ktory qlasnie nabil 16 level i skille 72/66. Char to knight tak wiec uważam że na ten level posiadam dobre skille patrzac tez na to ze gram niecale 2 tygodnie. Powtarzam za kolegą i zadaje pytanie Kiedy będą nowe mapy respa i info o potworkach? Z góry dziękuje i prosze o szybką odpowiedź bo mi sie knight marnuje ;)
[QUOTE=noobol]mam pytanie..co z tymi spearami? a tak wogule to update jest super, katedra to wypasione expowisko:D. jeszcze bym sie chcetnie dowiedzial czy tarantula jest wytrzymala i czy mocno bije.. moi kumple sie boja jej, ale mysle ze nieslusznie:]
Czesc
Tarantula nie jest taka mocna ale wrzuca haste:)
Ma 225hp a za nia dostajesz 12o expa wiec to chyba mowi samo za siebie :)
ale w grupie moga byc niebezpieczne szczegolnie dal niwzawysokiego lvl
Mysle ze ci pomoglem:)
[QUOTE=Cover Sorcerer]NIc ciekawego ten UPADE.Dla mnie za przeproszeniem z*******ili (clipy) to co bylo.Jakiej bugi co latajo,Jakies pomniki obok carlin,kamienie wyglondajo jak plastikowe.A bylo tak pienksnie.Ehh...Tyle dni pacca dla mnie sie zmarniuje przest ten upade(72 dni).Awienc koncze z tibio.Zreszto wiele ludzi prucz mnie (pl,br,swe,usa itd.)konczo z tibio. Np. muj kumpel (swe) ma 140 level i konczy :( .Zreszto sie mu nie dziwie nawed uhow nie bendzie morzna normalnie robic.Jakies robale potrzebne :( .A palladynom to najwiencej dowalili.Luk i kusza podobno bendo znikac jak sie niszczo,znikajonce spery ;( .Prosze wybaczyc za te bluzge ale napisalem ze za przeproszeniem :D
:glupek: tan twoj kolega 140lvl i konczy grac cos mi sie wydaje ze sciemnia to ze mu sie update nie podoba to chyba jednak nie musail konczyc grac z takim lvl sorki ale ja bym tak nigdy nie zrobil chyba lekka przesada tyle godzin poswiecic an granie a tu teraz nie gra chyab przesadzil no ale nie moja sprawa nie chce niech nie gra ale chyab zmarnowal postac ale przez to pewnie troche kasy zarobi :p
Ej ludzie czego jak dalem cytuj to nie ma tego co tamten gosn napisal an takim ciemnym tle tylko tak normlanie mozecie pomoc bo nie weim co jest grane
dzieki dzieki.
namowie kumpli na tarantule w takim razie:D
dzieki dzieki
namowie kumpli na tarantule w takim razie:D
Nie ma sprawy tibijczycy musza sobie nawzajem pomagac w koncu od tego wszyscy sa no to narka spokojnie mozecie sie wybierac aha lepiej miec troche many bo cie zatruja:P
ej ludzie dalej nie am teog an tym tle zawsze jak sie dawalo cytuj to co on napisal bylo na takim szarym tle w takiej ramce teraz tego nie ma co jest gran tylko jest jakies QUOTE co to ma byc ludzie pomozcie
fajny palladynek
11-08-2005, 23:12
Zamiast się cieszyć tylko narzekacie. Polak nie potrafi docenić tego co mu jest dane. Wczoraj z kumplem zrobilem teściwa na lurowanie i zużywanie spearów. Lurowaliśmy sobie trola, który wbrew pozorom jak niektórzy tu mówią nie zniknął po przejściu 5 kratek tylko szedł za nami około 3 minut. Wiem że trole nie są wspaniałymi sprinterami ale zapewniam was że kawałek dorgi od respawnu pokonał. A teraz o niszczeniu włóczni. Kumpel nawalał we mnie jednym "spirem" przez około 5 minut i nic, brakło nam cierpliwości do jej zdesintegrowania :D . Nie ma na co narzekać, a póki co drastycznych zmian w cenach jeszcze nie zauważyłem ;)
To chyba jeses slepy jak niezauwazyles zmian w cenach na moim serwie bohy kosztowaly 70k a teaz po 100k-120k chodzą -.-
palladyn
skille 50/44 :cup: <wciąż rosną>
lvl 13
Wiem ze sie powtarzam ale zrobcie update'a na stronce typu jakie doszly potworki ile daja expa ile maja zycia co z nich wypada pozdrowka dla graczy z secury
musza sobie pomagac, to prawda ale niewszyscy sa pomocni. wiec mimo wszystko dzieki:D. co do zatruwania to ja mam juz przygotaowane runki antidote-ostroznosc to podstawa':]
fajny palladynek
12-08-2005, 01:58
Jezeli tego nie zmienią to juz niebede grał ;(
nick:fajny palladynek
skill:50/44 :evul:
Co za kur*a baran wymyslił z tymi sperami ze mają znikać X(
Mam pytanie czy cipki<cipsoft> moze zmienic to zeby spery nie znikały B)
Fajny up-date, ale chcialbym sie dowiedziec kiedy tibia.pl zaaktułalizuje now questy, sprzety, czary, i czy jest juz stronka która to uczyniła :p
krzysiek krzysiek
12-08-2005, 09:10
Spacerując po dżungli natrafiłem na osadę małp, ale szybko się wycofałem bo nie znam ich siły.
No właśnie jak silne są małpy, z jakimi starymi stworkami można porównać siłą każdy z 3 rodzająw, a i gdzie może jeszcze chodzić bez obawy o życie knight z moimi skilami i lvlem ? - patrz podpis :o
na tibia.com oczywiscie sa juz potwory ale loot jest ujawniony tylko podstawowy np. tarantula- gold coins and sometimes other items with them..:( jest tez conieco na tibianews.net i tibiabr.com :cup: a kiedy bedzie cos na naszej stronce..niewiadomo X(
fajnie pacc wszyskto maja pojazane nowie miejsca i zeczy a co z facc ? nikt o nich nie pomyslał o tych biednych facc kto im pomoże ;(
Bake Romkant
12-08-2005, 12:49
yo humaki
:]
przestale m grac w tibie przez was hamy ***ane qrwa mac :p
teraz mam wszystko w dupie tibia uczy tylko hamstwa i niszczy nerwy
przez to musielem jezdzic do psyhologa i o malo nie dostalem zawalu
(mam slabe serce) . przez tibie zniszczylem swoje cenne zdrowie . ;(
Lol człoweieku a kto ci kazał grac w tibie????? to niejest wina tibi tylko twoja wina!! Rozumiem musiałeś jezdzic do psychologa i masz słaebe srce przez to naprawde mi ciebie szkoda ale to niejest nasza wina!!
Zj*****ście... Na tibia.org.pl są już nowe potwory, eq, grafiki i wiele innych...
X( REZYGNUJCIE Z TIBIA.PL X( :cup: WWW.TIBIA.ORG.PL ROX :cup:
:( TTTTIIIIIQQQAAAAAAANNNNNDDDDDDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! !!!!!!
niom ja niewidze dużej różnicy w up date bo jestem facc :( mam proźbe prosze aby team tibia.pl zrobila nowe niusy o tarczach nowych ,wyglądach itp. we will see in Tibia in Galana!!!
NIc ciekawego ten UPADE.Dla mnie za przeproszeniem z*******ili (clipy) to co bylo.Jakiej bugi co latajo,Jakies pomniki obok carlin,kamienie wyglondajo jak plastikowe.A bylo tak pienksnie.Ehh...Tyle dni pacca dla mnie sie zmarniuje przest ten upade(72 dni).Awienc koncze z tibio.Zreszto wiele ludzi prucz mnie (pl,br,swe,usa itd.)konczo z tibio. Np. muj kumpel (swe) ma 140 level i konczy :( .Zreszto sie mu nie dziwie nawed uhow nie bendzie morzna normalnie robic.Jakies robale potrzebne :( .A palladynom to najwiencej dowalili.Luk i kusza podobno bendo znikac jak sie niszczo,znikajonce spery ;( .Prosze wybaczyc za te bluzge ale napisalem ze za przeproszeniem :D
Och...serio??
No masz racje, nie będzie "morzno" normalnie robić UH bo bęndą potrzebne robale.
Kończysz z "Tibio"?? To DOBRZE.
Najpierw naucz się pisać po "polskiemu" a potem naucz się grać w "Tibio".
A wiesz co?? Mi jakoś do tej pory ani łuk ani kusza nie znikneły pomimo Twoich ostrzeżeń.
Pozdro
fajnie pacc wszyskto maja pojazane nowie miejsca i zeczy a co z facc ? nikt o nich nie pomyslał o tych biednych facc kto im pomoże ;(
Przejdź się na południe od Pustyni to zobaczysz co jest dla Facc.
Na terenie do tej pory pustym (obok PoH) znajduje się Katedra. Jest dla Facc. Sporo nowych potworków.
Pozdro
---- edit ----
PS. Sorki za drugiego posta, ale zdążyłem wcisnąć Dodaj a nie "morzno" usunąć posta
Ale kit w ciskacie z dro omanderem mozna tylko od 100 respa atakowacjestes smieciem i kot wciskasz a ze mnie nic nie zgarna bo by w ******* dostal i ngoi z dyby powyrywal sorry poniowlo mnie :kon:
fajny palladynek
12-08-2005, 16:20
:(
niom ja niewidze dużej różnicy w up date bo jestem facc :( mam proźbe prosze aby team tibia.pl zrobila nowe niusy o tarczach nowych ,wyglądach itp. we will see in Tibia in Galana!!!
X( kurde jak tu mozna trenowac jak w sklepach niemozna kupic throwing star X(
fajny palladynek
swiat:celesta :cup:
skille 51/45 :cup:
lvl 13 ;(
Xzonixek
12-08-2005, 17:07
Ten update miał wprowadzić utrudnienia w cheatowaniu w Tibi. Ja już widziałem użytkownika nowego TBI które i tak będzie się takim osobom przydawać.
Robaki se 11 druid nazbiera idzie nad wode i łowi rybki...A jak mu się soul point skończą, to pójdzie se na spidery/wolfy i nabije następne...
Tym razem się Cipsoftowi nie udało... :)
PS: Tibia MC działa :D
Masterio
13-08-2005, 00:42
:( No to fajnie niejaki koda a raczej człowiek o najwyższym levelu na świecie Galana wprowadził cennik po update zobaczcie, jakie fajne ceny http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=903855 a zobaczyłem, że jak ktoś chce kupić runy po starych cenach to i tak kupi zresztą 0.5k drożej za runy a z 90 k do 150 za Golden Armor to jest przesada X(
Ja was knightów nie rozumiem .Update sie udal.Rozumiem palli , druidow (sam nim jestem :) )sorrcow.Ale knight nie ma sie czego czepiac jemu ani soul points nie przeszkadzaja ani speary.To o co wam biega.JA tam jestem normalnym graczem nie farmerem Wiec soul points to dla mnie betka ,wracaja szybko pomysl glupi ale jak juz cos to przezyja.A wszystkim ktorzy przez updatea odchodza mowie papa i że, sa cieniasami poddac sie bo cos nie pasuje ... de**lizm.
Ogólnie update jest super(poza soul points ;) )
Pallom i sorcom współczuje i druidom tez.Ale knightom nie. :evul:
Knightom przeszkadza:
-ceny run (BP UH 3.5k.... hunted! już 2.8 :))
-ceny ekw (BOH 75k zamiast 35!!!! naszczescie wszystko na sprzedaz zachowalem na czas "po update" :))
-inny respawn (zauwazylem nie tylko ja, ze jak stoisz i skilujesz tam gdzie zawsze, teraz sie nie respawnują potwory - jestes za blisko...)A pallom update tylko pomógł :) Mogą kamieniami napier*****.
Druidzi - ich tak mało, że cipsoft sie nie przejmuje :P Przynajmneij mneijsze kolejki bo uh makerów nie ma.
mi sie wydaje że cena BoH jest za wysoka wogóle wszystkie ceny poszły w góre przez to ubdate przed ubdate k-axe sprzedawali po 1,5k teraz idą po 3 k ;( ;( ;(
fajny palladynek
14-08-2005, 02:20
TTTTIIIIIQQQAAAAAAANNNNNDDDDDDAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
Ta gra sie zaczyna robic nudna !! :(
wziolem ze soba na trening 75 spery 80 gwiazdek i mi to wystarczylo na niecale 4 godziny to jest tragedia!!! ;(
celesta
fajny palladynek
skill:51/45
palladyn
Ciekawski
14-08-2005, 08:35
Ta gra sie zaczyna robic nudna !! :(
wziolem ze soba na trening 75 spery 80 gwiazdek i mi to wystarczylo na niecale 4 godziny to jest tragedia!!! ;(
celesta
fajny palladynek
skill:51/45
palladyn
ej a gwiazdek sie juz nie da kupowac???
jak tak to powiedz gdzie
Mag Roki
14-08-2005, 12:03
MAM JEDNO PYTANIE, KIEDY BEDA POKAZANE POTWORY NA TIBIA.PL!!! I WOOGULE ;] :evul:
fajny palladynek
14-08-2005, 15:28
ej a gwiazdek sie juz nie da kupowac???
jak tak to powiedz gdzie
ja mialem uzbierane i dostałem od kolegi :]
Mag Roki
14-08-2005, 15:32
KURDE KIEDY NA TEJ STRONIE BEDĄ NOWE POTWORY ITP. !!! :evul:
fajny palladynek
14-08-2005, 15:35
to jest najbardziej o***ały i po*******ony update jaki widziałem!!! głupie ****y, cipy o***ałe robione przez murzyna z hiroszimy !!! s****ysyny popiepszone !!!
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X( X(
Zgadzam sie z tobą w 100% ze cipsofty to s*******ny :p X(
krzysiek krzysiek
14-08-2005, 16:30
excuse me
A ma ktoś zamiar WOGÓLE dać listę nowych potworków i mape respawnu :] ??
excuse me
A ma ktoś zamiar WOGÓLE dać listę nowych potworków i mape respawnu :] ??
Nie umiecie sami iść i odkryć? Czy to takie trudne? Wszytko chcielibyście mieć podane na tacy jaka to przyjemność iść i dokładnie wiedzieć co tam jest? żadnego niebezpieczeństwa ani nic ;) Pokaż że masz jaja i idź bez mapki jak inni, odkryj sam co kryją tajmnice katedry a nie trzęsiesz portkami :p
Skilowny Druid
16-08-2005, 22:50
Bez potworów i mapy respa ani rusz dawac potwory eq widzialem leopard armor i jeszcze cos ale zapomnialem :baby: i dajcie do potworow tez te assasiny i bandit i dark monki wszystko bossy tez hydry sa zazrypiste i dworce tez :crusader: zabic noobow
J kill any newbie
Nick:Bohater
lvl:17 ciagle rosnie :zimno:
Mlvl:30 ciagle rosnie :mag:
Profesja:druid :kon:
GexuTIGER
16-08-2005, 22:55
Mam nadzieje ze kiedys zdobende pacc i odwiedze TIQUANDE i poznam wiele nowych potworkuw :D
mmistrzu-1
17-08-2005, 09:10
Gwiazdek nie można kupować w AB u Irei X(
Wedlug mnie przesadzili z Soul Points !! To nie tylko uderzy w farmy druidow i magow ale i w gracz krorzy nie oszukuja !!!! :( Druid do okolo 20 levelu zarabia na UH i HMM (wiem bo sam gram druidem) a Soul Points uneimorzliwiam mu robienire tylu UH bo musi expic co nie jest takie latwe !!
Palladyn czy Rycerz na 15 morze Hundowac Troche silniejsze potwory niz Druid czy Mag. Za jakis czas albo juz niedlugo odbije sie to na tibi. :(
Ale poza tym morze byc.
Imie Tezeusz'hex
Rodzina 'hex :wiking:
Level 14 :king:
M level 18 :mag:
Profesja Druid
Ekwipunek :kat:
Stell Helmet, Plate set, BH shield, D Hamer,
Dokladnie. tez nie rozumiem po co tyle szumu. nastepny update. jeszcze wiele ich bedzie i jeszcze wiecej zmian wejdzie. jeszcze wam sie tibia znudzi.
He is Erycus
26-08-2005, 09:31
pamientam wiekszosc opinii przed update ze bedzie fajny cudowny etc
no i macie ten wasz za***isty update
1 runy sa zaj****** drogie a cena stuffu wzrosła niewiele ( cios dla h lvli )
2 przez sp ni idzie run kupic (cios dla wszystkich jedni nie maja co sellac inni co kupowac )
3 spiry lamia sie czesto nie idzie palem trenic
4 na swatach non pvp zrobilo sie og groma noobów ponewaz lurerstwo przestało praktycznie istniec i nooby nie sa tempione
X( X(
5 ta cala tiqanda wielkie gówno tam jest nic na czym mozna bylo by expic tak zeby sie zwracało no moze oprucz hydr
6 bossy sa niby ciekawym urozmaiceniem chodz przeszkadzajaw expieniu
7 przez te cale robaki prawie umarłem z głodu skillujac w mitwalin
8 hero sie leczy teraz hunt jeszt czesto nieoplacalny
spełnily sie moje najgorsze obawy tibia stała sie rajem dla noobów wszelkiego rodzaju nie idzie kupić run ;( teraz to se moga wsadzic w dupe ta gre :P
Wedlug mnie przesadzili z Soul Points !! To nie tylko uderzy w farmy druidow i magow ale i w gracz krorzy nie oszukuja !!!! :( Druid do okolo 20 levelu zarabia na UH i HMM (wiem bo sam gram druidem) a Soul Points uneimorzliwiam mu robienire tylu UH bo musi expic co nie jest takie latwe !!
Palladyn czy Rycerz na 15 morze Hundowac Troche silniejsze potwory niz Druid czy Mag. Za jakis czas albo juz niedlugo odbije sie to na tibi. :(
Ale poza tym morze byc.
właśnie to jest dobre (SP) bo nie siedzisz jak debil przed dp i uhy klepiesz, tylko idziesz sobie na roty/ dwarfy i za jednym zamachem expisz i mlev trenisz!!?? czy nie wyudaje ci się to lepsze?
He is Erycus
26-08-2005, 09:48
nie bo nie chce mi sie latac po pełnych expowiskach za sp i to z nobami którzy se rota przezucaja :P
jogro'silverhawk
28-08-2005, 16:51
MI się podoba bo jest coraz mniej afk a to troche wkurza jak siedzi gość przed dp i tylko na TBI robi uhy i ma kase za darmo! :p
Master Rincewind
29-08-2005, 00:13
CO TO SA TE SOUL POINTY???? 8o 8o 8o
właśnie to jest dobre (SP) bo nie siedzisz jak debil przed dp i uhy klepiesz, tylko idziesz sobie na roty/ dwarfy i za jednym zamachem expisz i mlev trenisz!!?? czy nie wyudaje ci się to lepsze?
tylko ze druid/sorc na wyzszym lvl zeby nabić soul pointsy i robić runy musi expować zuzywajac runy .....czyli zeby zrobić bp runow których i tak nie sprzeda bo sa mu potrzebne do gry musi runy wystrzelać ......mam druida na 90 lvl nie nabije souli na rocie czy dwarfie , musze iść na coś mocniejszego ,czego z niczego innego niz run nie ubije bo mój skill w swordzie jest taki jaki knighta na 9 lvl
.........nie napisałem ze jest to jakikolwiek problem tylko fakt uzywania runow do robienia runów ;)
jezeli sie umie grac to soul pointsy nie sprawiaja wiekszych problemow... B)
a ktoś wogule wie jak wejsić na port hope facc nigdze nie pisze do......... k......... jasnej:):):)::):):):):):;] :cup: :p
Flash_Radzio
30-08-2005, 16:51
a ktoś wogule wie jak wejsić na port hope facc nigdze nie pisze do......... k......... jasnej:):):)::):):):):):;] :cup: :p
eeeeee..... port hope to dla paccow-.-
dark cathedral to dla facc-.-
lizak007
31-08-2005, 10:07
omg, przestaje chyba grac w tibie -.- bo mam palka, i po co mi bylo lvl wbijac -.-'
a SP nawet moze byc.
jak narazie jedyne co mi sie w update podoba to wyglad dark shield i crystal ring -.-
OMG... zrobiłem se knighta... nick shnapex... jak umiesz expić to szybko nadrobisz... ja w 4 dni wbiłem 21 lvl i nie jest to mój rekord ;) Więc nie lubie takiego... "gadania"...
kous Hanka
10-09-2005, 13:28
no poco mi sie to wyswietla?? ja jestem knajt a kochany i za*****cie monotonny knajt nei potrzebuje tego
kous Hanka
10-09-2005, 13:38
Bo sie posrasz z radosci :P
z szacunkiem do tych na gorze !! X(
Slayer_Mati_Paladyn
13-09-2005, 22:50
Mam jedno małe pytanie. KIEDY BEDZIE UPDATE?xd
Palladni
13-09-2005, 22:58
Mam jedno małe pytanie. KIEDY BEDZIE UPDATE?xd
Litości!! Przecież każdy szanujący się tibijczyk wie, że za dwa lata !!!!1razone!11!
Loth Andros
19-09-2005, 20:24
kidey bedzie Mapa respawnu??
bo sie zgubilem na tiquandi ;) ;) ;)
nie wiem gdzie som slonie ;( ;(
i gdzie cos fajnego jest (oczywiscie z potworkuw :) )
Soul Pointy Sa Do Dupy! >.< X( X( X( X( X( X(
IMHO przesada.
Sluchaj! Ty chyba nioe wiesz co to jest tibia! JAk nie grales to nie mow takich bzdur ze tyle chalasu na byle co! X( Jak sie w tibie wciagniesz to juz nie bedziesz cchcial od niej odejsc! Dla mnie to wazna jest tylko Tibia Tibia i jeszcze raz TIBIA
;)
****A nie wiem co jest ale sciaglem tibie wszeldem <jupi> i cos z grafika <moze to moj komp> ale sciagne jeszcze raz moze sie uda :(
Proboj chlopie az sie uda
:D
Palladni
30-09-2005, 08:50
Sluchaj! Ty chyba nioe wiesz co to jest tibia! JAk nie grales to nie mow takich bzdur ze tyle chalasu na byle co! X( Jak sie w tibie wciagniesz to juz nie bedziesz cchcial od niej odejsc! Dla mnie to wazna jest tylko Tibia Tibia i jeszcze raz TIBIA
;)
Znaczy się, jesteś uzależniony, masz big problem i NIE wiesz co to prawdziwe życie? Przykre :<
Stobier92
15-10-2005, 13:32
Heh,myslalem ze update bedzie o wiele gorszy ale nie jest az tak zle ale w pewnym sensie jest ;] Dla Sorcow,Drutow i Pallow...;D A te Soul Poinst dobijajace ;/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.