zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dobre miejsca do treningu

Tibiz
09-04-2004, 15:51
Chce, żeby w tym temacie były umieszczane dobre "miejscówki" do treningu dla knighta(by byly raty albo spidery)i palla.Thx góry.

Ra'Virr
09-04-2004, 16:14
Podaj level, skile i koło jakiego miasta najczęściaj przebywarz!

Tibiz
09-04-2004, 16:19
Lv 21, skile 64/63, a bywam wszędzie głownie ab ale dla dobrego miejsca moge isc nawet do thais:)

Ra'Virr
09-04-2004, 16:26
Level 21, a ty sie pytasz gdzie są raty i spidery?! Przecież jest wiele lepszych potworów, które możesz z łatwością pokonać! Takie na przykład dwarfy, orki czy cyce.

Tibiz
09-04-2004, 16:28
Ale chodzi mi o trening, nie chce znowu na minosach siedziec. Chce tylko poznać jakies miłe miejsce by z kolesiami potrenic

Ra'Virr
09-04-2004, 16:33
Trzeba było tak odrazu! Praktycznie niedaleko każdego miasta jest "jakies miłe miejsce by z kolesiami potrenic" wystarczy dobrze poszukać. Nie podam Ci dobrych przykładów bo sam kręce się tylko koło Thais.

Rincewind
09-04-2004, 18:21
bardzo dobrze trenuje sie w amazon camp kolo venore

kotomaniak
18-04-2004, 15:44
Dobrym miejscem jest bar u Maryzy w kazo ale tylko jak trenujesz z człowiekiem/summonem. Można sobie tam zlurować rata, jest dużo miejsca, blisko do depo, blisko do NPC sprzedającego food (Maryza). Dobrymi miejscówkami są też wybrzeża Edron (nie te od strony cyclopolis :D ). Jest tam dużo miejsca, nieźle ryby biorą oraz można sobie zlurować wolfy i beary.

Michal-Michal
18-04-2004, 16:11
Dobre miejsce to tez dwarfy :]

Monoskar
18-04-2004, 16:16
Skoro już piszecie o treningu: gram już trochę w Tibię i ciągle nie wiem jednej rzeczy. Otóż jak wyrównać skille ? moje to 39/34 ale wolałbym 39/39. Jak to zrobić najprościej powiedzmy na Dwarfach w kopalniach? Czy ma tu znaczenie tryb walki czy co, bo juz głupieję ?(

Orlangur
20-04-2004, 22:08
idziesz na dwarfy zlurujesz sobie 2 i tylko siedisz zostawiasz kompa na 30 minut i bedzie luzik ;]

ahaw
20-04-2004, 22:44
a w tym czasie go kickuje i potem wbic nie moze (jesli Facc) a skili raczej nie wyrownasz chyba ze na troche bedziesz lal inna bronia. pozniej ci sie troche zrownaja ze soba

Master Zonta
22-04-2004, 15:23
Jeśli grasz na sevie gdize nie mozna sie
ciac to skilluj na trolach do skilli 40/40
na dwarfach do 50/50
a potem ciagel na mino

:D knight->master zonta->15lvl+->skille 46/46+->secura

Bye Bye all:berserk:

Survi
22-04-2004, 21:22
Polecam Northport (takie miasteczko na polnocny wschod od Carlin). Blisko spidery i wolfy no i przede wszystkim duzo wody do lowienia rybek. Naprawde polecam.

Tretogorczyk
23-04-2004, 06:05
Jak zrownac skille ?
Z tego co mi wiadomo - trenuj tak :
Ty vs. 2 stworki na tarcze
Ty vs. rat i gracz

Tren z graczem
Ab :
Sun Tower - luruj raty z 'kanalu' kolo poczty, fakt ze to trwa ale suntower jest w sumie bezpieczne, w dodatku sama wieza do pz... mimo ze podczas trenu sie nie przyda.
Na zachod od Castle of the Winds - snake'i :> trzeba miec machete i przejsc nad domkiem, nie pamietam adresu ale poszukaj chociazby na mapach, zazwyczaj zajete mimo wszystko

Carlin :
Wybrzeze miasta, na zachod od portu - fakt ze samo carlin nie jest zbyt atrakcyjne ;) ale ze stworkami problemu nie ma (bierz spidery najlepiej, bugi trafia cie jesli bedziesz mial wooden + scythe~)
Tereny na zachod i polnoc od carlin to w sumie zawsze byla jedna wielka dzicz, poszukaj wolnego nabrzeza i trenuj z jakimis latwymi stworkami~, moze nawet new area z ghostami, tzn. silnych stworkow (chyba ;) ) nie ma na powierzchni, only raty

Thais :
Fibula - potrenuj na wybrzezu, raty sa, woda jest - wiec jest wporzo.
Thais Castle~ - Taa..... 2 szczurki z kanalu, hamy i do zamku, ropujesz raty ustawiasz sie i trenujesz ;) Poki co spotkalem tam jeden inny team oprocz mojego wlasnego ;) raczej bezpiecznie.

Venore :
Venore - veno to w sumie jedne wielkie bagna, nie ma probemu ze snake'ami, dojscie do wody sie znajdzie - pomyslcie, poszukajcie - znajdziecie.
Hmm.... kolo polnocno-zachodniej bramy jest budynek, w nim zejscie na dol... schodzicie, wychodzicie drzwiami (tam bugi), idziecie na polnoc - swietne miejsce do trenu, na poludnie - snaki, raty chyba tez :)

Edron i Darashi nie znam.... moze dlatego ze ja facc ? ;)
Kazzo podobnie, chociaz kaz dosc rozlegle, poszukajcie malopopularnego miejsca i trenujcie ;)

Tren z potworami :
1. Trolle - tu trenujesz do 40/40 tak, pozniej juz naprawde ciezko nie zabijac ich za szybko.
2. Dwarfy - tu mozna naprawde dlugo trenowac... z 70/70, knifem na def i tak i tak bedziesz swietnie trenowac.
3. Mino - wiecie gdzie iron hammer's quest jest ? to wiecie gdzie jest potrojny resp mino, szybki resp, dojscie do wody i nie dojscie do guardow i archow.
4. Cyce - Mount Sternum, podziemia najlepiej.... waskie przejscia 1-2 cyce naraz i trenujemy! :)

Poza tym radze trenowac z ghoulem/monkiem zaprzyjaznionego maga :) najlepszy tren prawdopobnie.

Musisz zadawac obr. zeby skill ci rosl... o ile wiem 1blood hit na 30 sec, albo 1bloodhit/20hitow
W kazdym razie musisz zadawac obr zeby tren byl wazny! Zawsze trenuj z atakujacymi. Zawsze trenuj z najslabsza bronia i stuffem, ale tak zeby zadawac obr!
Knife + wooden shield for eg.

Monoskar
23-04-2004, 13:24
Dzięki za obszerne wyjaśnienia ;) Powoli zaczynam stosować powyższe techniki - pierwsze efekty juz widać -> 43/40, czyli różnica między skillami uległa zmniejszeniu :))

Xodapi
23-04-2004, 13:55
A powiedzcie mi miejsce gdzie knight skile 72/70 może znależć dobre miejsce do treningu skili? Żeby jak najmniej ludzi tam chodziło. Najlepiej roty lub coś co nie zabiera HP, ale ma sporo zycia i jest dosyć silne, tak żebym mu dobrze HP zabierał. W chwili obecnej trenuje na rotach blisko thais (nie powiem dokładnie gdzie)

Tretogorczyk
25-04-2004, 15:03
Oryginalnie dodany przez Xodapi
A powiedzcie mi miejsce gdzie knight skile 72/70 może znależć dobre miejsce do treningu skili? Żeby jak najmniej ludzi tam chodziło. Najlepiej roty lub coś co nie zabiera HP, ale ma sporo zycia i jest dosyć silne, tak żebym mu dobrze HP zabierał. W chwili obecnej trenuje na rotach blisko thais (nie powiem dokładnie gdzie)

Z potworami jak trenujesz i tak masz full set, na 40+ c-set, c/vamp shield, crus masz na 100% to luz. W Ancient Temple nie trenuj... poza tym roty maja malo hp, slaba obrone (atak i tak beznadziejny na dobrego knighta). Polecam Cyklopy w podziemiach Mount Sternum, exp ladnie leci, kasa z ghoulami dtd quest ladnie leci, food jest, fajnie milo... :), z tym ze tam sporo ludzi wiec tu jest problem. Swietnym miejscem do trenu sa mino w mino island (iron hammer's quest - wiecie gdzie to jest? gdzies mam porobione mapy dokaldnego respu mino tam, z podziemiami i sama wieza ;) z tym ze 'gdzies'). Na poludnie od kopalnie, przechodzi sie kolo 7 kopalni na prawo jest szeroki pas, ktory rozszerza sie na zachod. Spotkasz tam dwarfy i mino, z tego co pamietam to nawet 3arche + kilka wolf-blockerow, dlatego radze isc druga, bezpieczniejsza droga ;). Na polnocny-zachod (lewo-gora...) od 7 kopalni na lewo jest podwojny resp bugow. Tam pod drzewkiem jest dziura. UWAGA! DO OBU WEJSC POTRZEBNA JEST LOPATA! W srodku znajdziesz piekne miejsce pelne mino & archow. Poziom nizej jest jeszcze wiecej mino i archow, ogolnie rozlozone sa respowo - czyli spoko. Dodam ze respuje sie tam food - takze 3 salmon co save. Uwazaj jesli bedziesz chcial wejsc do gory. W miejscu gdzie sa 4 mino i dziura do gory jest wejscie do ~3 guardow i ~3 archow, i ogolna Mino Tower (4 arche 4 guardy naraz na przyklad ^.-). Drugie wejscie do gory, miejsce gdzie sie trenuje z mino to miejsce kolo pojedynczego respu mino archa, tak na polnoc, potem zachod od tego niebezpiecznego, na wschod resp 4 mino (mowie zeby dokladnie okreslic lokalizacje danego miejsca!). Juz podczas trenu blokujesz przejscie, zeby atakowaly cie tylko 2 mino i zaczynasz tren - nie blokuj respu! Woda jest, klimat jest, niedaleko widok na guardy i arche za sciana - zamkniete - jest, wiec luzik :).

UWAGA! KONIECZNIE LOPATA, LINA, KILKA PACZEK I HMMY ALBO GFB NA OBRONE - wlasciwie to powinno sie nosic ZAWSZE.

Trenujesz oczywiscie na def, odpowiednio biorac slabiutka bron. Jesli mino sa za slaba to coz - albo gracz, albo summon monk/ghoul, albo cyce, albo juz sam nie wiem co ;) z tym ze z 70/70, knifem czy czym mozesz spoko trenowac.

Bilbo12
25-04-2004, 22:33
wejście do Elvenbane dużo tam orków, elfów, orków warriorów, spearmanów, mino itp.
:D

Nieœmiertelny
30-04-2004, 11:43
na takim lvl z takimi skilami to ja bym expil a nie trenowal nie wiem jak ty ale jesli chcesz dalej trenowac to najlepsze sa dwarfy mam kolezanke ktora ma 82/80 kinghetm i trenuje nadal na dwarfach

Guardian Of Mainland
03-05-2004, 00:16
idz w jaskini rotow posiedz

PiXik
05-05-2004, 10:30
zaciszne spokojne nad wodą najlepiej pod domkiem:)

Kanasek
05-05-2004, 14:30
??

Bigvirus
12-05-2004, 12:21
Trenic mozna wstedzie tylko rzeby najlepiej ludzi nie bylo....

Nahh the Evill
01-06-2004, 22:20
Polecam Venore
Dookola jest pelno ladnych miejsc z ratami i woda
Niestety PK tez je znaja :/

n1(od konca)
03-06-2004, 20:37
Czesc ja mam pala 46 lvl i trenuje sobie kolo OF (Orc Fortec) nawet fajnie tam jest mozna brac War wolfy

polecam tam chodzic

By$iu
13-06-2004, 16:29
Spidery kreca sie "wszedzie"fajnie jest np w tym tunelu prwadzocym z kopalni do kazzo.raty np. w kanalach w thais.

virus_k
15-06-2004, 08:35
W Ab'dendriel możesz sobie znaleźć szczura i go przeropować na góre 8)

Gewof
15-06-2004, 08:49
Dobrymi miejscami sa bagna venore, gdzies daleko, blisko wody, lub Fibula, tam tez nie duzo ludzi sie kreci a jest i woda, najlepiej jak by jeszcze jakis qmpel mial tam domek...

Pan Podziemia
26-06-2004, 05:10
z 21 to najlepsz miejsce moim zdaniem to pakowanie na slimach 8)

Senuwal
29-06-2004, 00:25
kazde miejsce jest dobre do skillowania jesli wybieramy je rozsadnie. nie pojdziemy przeciez na DL-e na 10 lv.. do 20 najleprzy jest amazon chociaz trzeba uwazac bo luruja dragi i gs

Dead'paprykarz
29-06-2004, 16:42
przy skillach przecietnych dobrze sie treni na dwarfach i mino potem na cycach ale to dopiero potem.a miejsce dobre to:wszedzie gdzie jest resp i woda,bo ludzie i tak przyjda i tak.

kvi
18-07-2004, 20:26
Zna ktos dobre miejsce na trening afk ? Gdzie nikt sie niekreci i mozna sobie lurnac jakiegos stfora? :)

sir Tifejo
09-08-2004, 20:26
ja rowniez polecam trening z dwarfami w kopalniach kazoo lub obok kazoo;]
sam cwiczylem tam dosyc sporo ale juz sie nie bawie w trenowanie, nie mam czasu.
teraz ide na lvl;]

Matiq
09-08-2004, 20:38
Tylko dla PACC-ów

Proponuje Cormaye, ja tam trenie, dookoła wszędzie woda i spidery

aktus
09-08-2004, 23:28
polecam darashie, ale czasem trza uwazac...:
23:23 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rotworm.
23:23 You lose 2 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 3 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 10 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 7 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 4 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 16 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 2 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 6 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 13 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 5 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 11 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 4 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 5 hitpoints due to an attack by a rotworm.
23:24 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rotworm.
skille 46/45 8 rotow

Bojarman
10-08-2004, 09:57
Jak tak bardzo chcesz wyrownac to walcz innym rodzajem broni wtedy rosnie shelding i skille w innej broni, ale po co ci wyrownane skill?

Maniak Ziomek = )
10-08-2004, 10:12
Dobrym miejscem jest bar u Maryzy w kazo ale tylko jak trenujesz z człowiekiem/summonem. Można sobie tam zlurować rata, jest dużo miejsca, blisko do depo, blisko do NPC sprzedającego food (Maryza). Dobrymi miejscówkami są też wybrzeża Edron (nie te od strony cyclopolis :D ). Jest tam dużo miejsca, nieźle ryby biorą oraz można sobie zlurować wolfy i beary.

Dokladnie = )

Potforek
10-08-2004, 19:56
Ja znam miejscowke kolo Venore.
Idziesz tak jak na rotwormy tylko przed skala (jak sie idzie na orki) idziesz w gore tam sa tez rotwormy wiec mozesz sobie jednego wyciagnac.

A co do odpowiedzi wyzej idziesz sobie nawet na szczury nakladasz sprzet zdejmujesz bron (stoisz tylko z sama tarcza) i czekasz az ci shielding bedzie skakal :berserk:

limenu
11-08-2004, 12:02
Do trenowania szczególnie odradzam statek w carlin...wielu tam treni i łowi ryby dlatego wielu pk wykorzystuje to, że najczęściej są "naked" i łaaaatwo z sd wykańczają (grrrr) można na gl sobie potrenić a jak chesz być baaardzo blisko depo, to w carlin możesz zrobić taką małą sztuczke..mianowicie:

wspinasz się na parcelach na dach jednego ze sklepów do wynajęcia, bierzesz zapas parceli i dookoła krawędzi dachu robisz "murek", dzięki temu, jak ktoś będzie się chciał wspiąć po parcelach, nie będzie mógł przez niego przejść. Spróbuje to rozrysować.. x to puste miejsce a o to parcel(dla mniej "rozwiniętych" :D)

xxxxx
xooox
xooox
xxxxx

i chyba wszystko jasne.
tylko nie wiem czy pacc z tym czarem co podnosi na następny level, mogą sworsować to zabespieczenie(słyszałem o takin numerze...gościu kładzie coś cennego na dach, a ty po to idziesz, on zabiera parcele, "wlatuje" na dach i tłucze cie :D)

iva-knight
13-08-2004, 18:46
Ja osobiscie trenuje w kazzo nad jeziorkiem. Jak mozesz tam dojsc hmm. Od dp idziesz caly czas w lewo nastepnie w gore bede tam schody i bedziesz szedl nimi caly czas w gore az wyjdziesz na powierzchnie. Nastepnie troche w prawo i w dol az dojdziesz do mlyna nastepnie schodami w gore az wyjdziesz na taki piaszczysty teren malo ludzi tam chodzi przynajmniej ja wielu nie spotykam i tam mozesz trenic godzinami bo jest jeziorko z duzym zapasem rybek a przy okazji pocwiczysz fishing:):)

Nocny koszmar of danubia
13-08-2004, 20:14
dobry temat ale dla mni najlepsze miejsce to depo dla knightow albo na jakies wiezytce w miescie.A dla palków w zacisznym miejscu albo na wieży

Helixaw
13-08-2004, 21:55
Chyba x to parcele, a o to puste miejsca???

Butcheres
14-08-2004, 17:42
Skoro już piszecie o treningu: gram już trochę w Tibię i ciągle nie wiem jednej rzeczy. Otóż jak wyrównać skille ? moje to 39/34 ale wolałbym 39/39. Jak to zrobić najprościej powiedzmy na Dwarfach w kopalniach? Czy ma tu znaczenie tryb walki czy co, bo juz głupieję ?( :baby:

Zaden problem poprostu sciogasz bron i zakladasz 2 tarcze jedna morze byc twoja a droga starczy cooper w kazz tego pelno i trenisz

Wookash
14-08-2004, 19:14
:baby:

Zaden problem poprostu sciogasz bron i zakladasz 2 tarcze jedna morze byc twoja a droga starczy cooper w kazz tego pelno i trenisz

bosh... przeciez tyle razy bylo tlumaczone jak wyglada prawidlowy trening, ze powinienes wiedziec ze 2 tarcze nic nie daja ( liczy sie def z tej lepszej)- to po pierwsze. Po drugie zeby pobic shielding trzeba przeciwnika atakowac....

Gibki Fotel
01-07-2005, 12:28
Paladyn : Dobre miejsce to dla mnie biblioteka w ab wchodze na gore buga se ruluje i z kolega party :berserker:
Knight :tak samo

Memson
01-07-2005, 14:47
idziesz na cypelek przy veno (przy tartaku czy jakos tak, jest tam mala jaskinia bugow) lurujesz sobie robale i trenisz. ladnie rybki wchodza na haczyk i wogole ql :D

Hieyan
01-07-2005, 17:03
Pokaże ci dobre miejsce w Thais, które niedawno odkryłem:D
http://i7.photobucket.com/albums/y287/Hiey/asdasdasdasdas.png

Bardzo prosto zlurować sobie do trenningu tam wilki.
Rzeka obok, więc żarcia pod dostatkiem.
Ostatnio odkryłem tam niezła skrytkę, potrzeba łopaty by ją rozkopać. Naprawde, mało osób o niej wie. Jest ukryta "pod drzewem" więc prawie niewidoczna. Tam też możesz trenować...

Mc macio
01-07-2005, 17:52
@up

no to teraz juz nie jest skrytka jak cale forum o niej wie

Gorillaz
02-07-2005, 02:10
Mam 11 Palka ze skillami 45/40 i uwazam ze niema gdzie trenic dostatecznie w carlin narazie przebywam w Kazo

:lucznik: Wedlug mnie moze zrobie lepsza postac niz dotychcasz
Ps: To muj pierwszy post chyba nic nie zrobilem glupiego i chyba nie dostane za to :ban: :p

Taki siaki mag
02-07-2005, 07:21
Dla low maga dobrym miejscem jes Kopalnia troli w AB'Dendriel, a potem na roty na Fibułe.

Berials
02-07-2005, 10:12
re: UP
Czy Ty zastanawiasz się czasem co piszesz? Czy tylko większa liczba postów w profilu Ci w głowie? To temat nt. treningu, a nie expowania Sorcererem.

A jeśli chodzi o trening, to jeśli się dobrze zna desert dungeon to z wielką iloścą jedzenia można tam dłuuugo potrenować :).

Dawid(Daw)
02-07-2005, 19:55
mYthera, lvl 8 dopiero co wszedlem na maina, ale mam postac 24 lvl na myciie, co robic ze skilami 10/15 jak ma to byc pallek? czy trenic na ghoulu, czy na osobie?

Hieyan
02-07-2005, 20:03
@up
Radze rotwormy lub najlepiej na czlowieku. Jeśli chcesz efektownie trenować, przeczytaj poranik...

najemnikberserkerpit
02-07-2005, 21:06
no wiec wg mnie dobrym miejscem do takiego treningu, sa kopalnie dwarfuw.
bierzesz z kolega idziecie gdzies w jakis slepy zaulek(najlepiej z samymi dwarfami) wybijacie tyle zeby tylko 1 zostal dal kazdego i po problemie :)

Profesja::lucznik:
mlvl:8, za 72% 9
level:11
skille:38/39(dopiero zaczolem train)
nick*********
swiat:titania :cup: :evul:

Knajcik Z Azury
22-12-2005, 11:39
ja polecam kopalnie dwarfów koło kazz, zdejmujesz eq bierzesz dagga wooden shield i 2 roty 1 dwarf i skille lecą szybciutko 8o

Ojczul1
22-12-2005, 11:53
Dobrym miejscem do treningu jest spawn 1 slime.
Bijemy klony i można długo trenować jednak trzeba miec do tego dobre skille i eq bo można paść.

krawcuv
23-12-2005, 23:42
Ja tam wole ćwiczyć z elfami:) X( X( X( X( X(

FrYTeX
25-12-2005, 12:59
Ja mam Knighta 14 lvl skille 44/42 i sobie skieluje koło Venore na Rotach biorę sobie cooper shielda i zwykłego knife lub daggera i w miejscu gdzie sa roty jest takie wielkie zielone bagno pod ziemią i jak tam jestes to idziesz sobie na środek i się wychodzi na góre jest tam pare snejków i zwykle tam nikt nie chodzi bo nie ma po co lurujesz sobie 2 roty na góre max shieldning i walisz sie z 2 rotami i jednym snakiem... Ja tak robie cały czas i jest dobrze żarcie masz z rotów a jeśli nawet nie to kolega moze ci co jakiś czas podrzucać B)

Ramza
25-12-2005, 13:49
Na elfach w Ab ,albo spiderach w North Port :)

Pomocnik
25-12-2005, 13:58
Koło Ghoustlandu.Lurujesz raty idzesz na samą góre i masz duzo wody=rybki i dobry trening nikt az tak wyskoko nie zachodzi ja tam treniłem i nigdy zadnego pk nie spodkałem..Mozesz takze na Ghoustlandzie ze slimem potrenic.W ab tez u góry jest taka dziura z ratami odkpopujesz trawe machetą i trenujesz.....Ja osobiscie trenuje w North Porcie! Tam jest super zawsze tam kolesi nie ubywa raty mozna lurowac nie chodzą tam nooby i nie kradną i pkerów nie ma :]

Maraghort
15-02-2008, 09:53
Ja skilluje na slimach kolo Venore swietnie skille leca ale troche ludzi czasami przychodzi.

Helodin
15-02-2008, 09:55
@up

idioto po co odswiezasz tematy sprzed 3 lat

STOP ARCHEOLOGOM:ban:

Paladin'Popek
17-02-2008, 22:28
Ja skilluje na slimach kolo Venore swietnie skille leca ale troche ludzi czasami przychodzi.

to zes dojebal nastepnym razem patrz na date ostatniego posta...

Snick
17-02-2008, 22:36
Ja mam 2 zarąbiste mjejscówki, jedna z cycami druga z rotami. Ale ich nawet na tibia earth nie ma. 8o Więc nie mam jak pokazać.

Xelu
17-02-2008, 23:01
Dla knighta :

http://foteka.pl/full/1e58e479bc11a73dbce68a41e72be2ca.jpg (http://foteka.pl/1e58e479bc11a73dbce68a41e72be2ca)

lub

http://foteka.pl/full/0c55aaf03618c3e9004483d9dc4794a8.jpg (http://foteka.pl/0c55aaf03618c3e9004483d9dc4794a8)

Dla pala:

http://foteka.pl/full/bb721af8bbfb04660275fa0898dd7a65.jpg (http://foteka.pl/bb721af8bbfb04660275fa0898dd7a65)

Moim zdaniem to najlepsze miejsca by rozwijac swoje umiejętności

wiewioreq
17-02-2008, 23:32
oczywiście na foldzie. jest duzo rotow i kilka minosow , ktore sie szybko respia

Juhhhhy
15-03-2008, 02:39
Lv 21, skile 64/63, a bywam wszędzie głownie ab ale dla dobrego miejsca moge isc nawet do thais:)

Minoski na lodowych wyspach beda dobrym rozwiazaniem tylko zaopatrz sie w foodzia.

Niuman
17-03-2008, 17:35
Jeżeli to świat PvP to Elvenbane i Amazon camp odpadają gdyż na jakim serwie nie gram to PK. Polecam jednak Ab'Dendriel kopalnie trolli lub hmm.gdzie tu skillować ? Ancient Temple polecam lub okolice dark cathedral =)

xPoniaTx
19-03-2008, 18:06
jak masz dobre eq to skilluj na slimach... Bo z tymi skillami juz mozesz... A slimów jest dużo.. Chociazby Folda, Venore, Carlin czy tez niedaleko Dwarven Bridge jak i w niektorych kopalniach dwarfow... pzdr

Favnir
19-03-2008, 19:16
Z doświadczenia wiem, że siłę trenuje się na siłowni, a skille "matematyka", "język polski" oraz "biologia" przed książkami. Dodatkowo jeżeli skill "język angielski" nie jest Ci potrzebny, ale chcesz go w jakiś sposób opanować to graj w tibię. Uwaga: działa jedynie w 12%! Najlepszym miejscem do skillowania jest jak już wspominałem siłownia albo zaciszny pokój lub biblioteka, która jest skarbnicą różnorakich książek o skillach tych lub innych.

cipek13
19-03-2008, 20:09
Czas na moje słynę punktowanie...

I. 25/25 trolle cała tibia w sumie oprócz tych z Verone
II. 40/40 roty/orki Lodowe wyspy / Verone
III. 60/60 Mino Verone / gdzieś tam jeszcze
IV. 60</60< slim Thias / Verone

Coś jeszcze???:confused:

Z doświadczenia wiem, że siłę trenuje się na siłowni, a skille "matematyka", "język polski" oraz "biologia" przed książkami. Dodatkowo jeżeli skill "język angielski" nie jest Ci potrzebny, ale chcesz go w jakiś sposób opanować to graj w tibię. Uwaga: działa jedynie w 12%! Najlepszym miejscem do skillowania jest jak już wspominałem siłownia albo zaciszny pokój lub biblioteka, która jest skarbnicą różnorakich książek o skillach tych lub innych.

EEE... Czy ty trochę nie przeginasz z tymi skilami , chciałeś zaiponować że jesteś SUPER uczniem czy coś