zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co daje eq , a co shieling ?

Xetor
10-08-2005, 12:24
No mam takie pytanko ... Co to wogule daje ... Czy Pancerz zmiejsza obrażenia czy shielding ... Bardzo prosiłbym o odpowiedzi , komentarze ;)

Pietras
10-08-2005, 14:40
>.< kazda rzecz ktura ma na koncu (arm:[liczba]) zmniejsza obrazenia nie ma tak ze jezeli masz pancerz to shield nie potrzebny

Xetor
10-08-2005, 14:45
a co ze shieldingiem ?

Sisqou
10-08-2005, 14:50
A więc z tym jest tak.

I shield i Armor zmniejsza obrażenia. Ale teraz jak wywnioskować co ci sie lepiej przyda ?

Proste. Jeśli masz słabe skille lepszy jest armor, natomiast przy mocnych skillach lepszy jest dobry shield. Podam przykład. Ostatnio mój kolega blokował Demona na Nebuli. Eq: K armor, P legs, Steel helmet, FS, Tower Shield. Ma skille 70+ i Większosć ciosów przyjmował na shielda. Dlatego jeśli on miałby inwestowa w EQ radziłabym mu kupić shield. Dalczego? Bo jesłi przyjmuje prawie 80% na tarcze (Tower) To jesłi bedzie miałm lepszą to co sie przebije ? :)

Jeśli jestes początkujacym knightem możesz łatwo sprawdzić czy wyjdziesz lepiej kupujać shielda czy armor. Załóżmy że huntujesz Dwarfy Soldiery. Policz ile hitów przyjmujesz na tarcze (chmurka) a ile na zbroje (żółte promienie) Jeśli większosc ciosów idzie na tarcze, jeśli kupisz jeszcze lepszą, to żadko cokolwiek sie przebije z monsterków tego pokroju. Natmomiast jesłi większosć hitów idzie na zbroje, to znaczy, e masz za małego skilla i więcej da ci lepsza zbroja :)

Nie zapominajmy o sutuacji 2+ na knighta. Wtedy tylko 2 potworki są blokowane przez tarcze ! A reszta ciosów idzie na zbroje! Wtedy przydaje sie dbra zbroja :)

Fanfi
10-08-2005, 14:51
Shielding to umiejetnosc poslugiwania sie tarcza. Czyli im wyzszy shielding tym wiekszosc ciosow zadanych przez gracza/potwora bedzie ladowac na twoja tarcze.

Sisqou
10-08-2005, 14:55
Zapomniałam dodac, że jeśli cios idzie na żółte promienie oznacza to, że został on zablkowany przerz Zbreoje, legsy, Helmet. :) Nie tylko przez samą zbroje

Xetor
10-08-2005, 14:55
....czyli opłaca się raczej shieling trenować :) ... Ale czy coś zmiejsza obrażenia np. potworek wali cie za 100 , założysz jakieś dobre eq i zmiejsza to obrażenia np. do 50 ?

Sisqou
10-08-2005, 14:58
Knightowi zawsze większość ciosów idzie na shielda :)
Jeśli przez shielda przejdzie, znaczy się za słaby skill lub shield. Absorbuje ją zbroja, lub trafia nas. Oczywiście przy dobrym EQ obrażenia sie zmniejszaą. polecam test na robaku :P Bez EQ i z słabym EQ
Hity będa w tym EQ po 1-3 a bez EQ będa dochodzic do 9 :P :D

Xetor
10-08-2005, 14:59
No to dzięki .../ jus wsystko wiem /...

Xtreme
10-08-2005, 16:13
Ale totez zalezy kim grasz bo jak grasz knightem to muszisz mieć to i to dobre a jak sorcem to lepiej zebyś miał lepszy shielding !!!!!!!!

Sisqou
10-08-2005, 19:02
Niekoniecznie :) Gram sorcem i nie koniecznie :)