Pokaż pełną wersje : analfabetyzm....
zimne_piwo
11-08-2005, 17:13
ludzie czy Wy naprawdę już nie uczycie się na polskim gramatyki? jeju czytam jeden post pięc razy bo nie wiem co taka osoba ma na myśli, ani kropki, ani przecinka, a już o polskich literach nie wspomne (chociaż to rzecz jasna nawyk z tibi)...piszemy na forum światowym (bo pewnie wiele osób z innych krajów też zagląda na forum...nawet jeżeli to Polacy za granicą xD )....może administracja forum będzie jakoś reagować na to zjawisko....bo naprawdę odechciewa się czytać jak nie wiadomo co piszacy miał na myśli i co tam wogóle pisze....
przywyknij - jedyne wyjscie
niestety tibie powoli dominuja dzieciaki, ktore poza 'elo ziom' niewiele potrafia powiedziec w ojczystym jezyku, a uzywanie slownikow nie jest 'trendy'
posty zupelnie nieczytelne z teog co wiem sa karane pktami karnymi
Yh, ty jesteś przykładem - Kochany, na początku zdania stosuje się Wielkie Litery. Nie oceniaj tak negatywnie innych, skoro sam nie jesteś doskonały. Pozdrawiam.
ludzie czy Wy naprawdę już nie uczycie się na polskim gramatyki? jeju czytam jeden post pięc razy bo nie wiem co taka osoba ma na myśli, ani kropki, ani przecinka, a już o polskich literach nie wspomne (chociaż to rzecz jasna nawyk z tibi)...piszemy na forum światowym (bo pewnie wiele osób z innych krajów też zagląda na forum...nawet jeżeli to Polacy za granicą xD )....może administracja forum będzie jakoś reagować na to zjawisko....bo naprawdę odechciewa się czytać jak nie wiadomo co piszacy miał na myśli i co tam wogóle pisze....
Jak ty już chcesz byc taki doskonaly, to po znaku zapytania pisze sie wielka litera
Zapewniam ze zwracamy na ten problem uwage. Co prawda upominani sa tylko ci, ktorzy wyjatkowo kuleja z pisownia. Inaczej sie nie da bo gdybysmy chcieli kasowac wszystkie posty z byle bledem to niewiele by tu zostalo do czytania :P.
Co zrobic... takie pokolenie "ziomali" nam wyroslo. Trzeba sie z tym pogodzic, moze kiedys zmadrzeja.
zimne_piwo
11-08-2005, 18:17
lol chyba nie potrafimy czytać ze zrozumieniem Panowie i Panie...czy ja pisałem, że jestem doskonały? czy ja pisałem, że nie robie błędów..? pisałem tylko, że ludzie wypowiadając się nie zwracają uwagi na to co piszą i po pierwsze nie wiadomo o co im chodzi, a po drugi nie wiadomo co za wyraz miał być...
@ Pni Kopytko....znamy się? może jesteś moją dziewczyną czy jak? bo nie bardzo wiem dlaczego mówisz do mnie Kochany...yyyy...
eltharion
11-08-2005, 19:35
Co zrobic... takie pokolenie "ziomali" nam wyroslo. Trzeba sie z tym pogodzic, moze kiedys zmadrzeja.
To mnie przeraża. Nikt nie słucha już porządnej muzyki, (typu metal, gothic :P) Tylko HIPHOP I POP. Bo to taka KUUUL i TRENDI muzyka. Ale nie o to chodzi. Ja, mimo że mam 13 lat (tylko) to nie przyznaje sie do takich ludzi. I zwracam uwagę na pisownię.
@up
Nie obrażaj wszystkich słuchaczy HH, bo w ten sposób obrażasz mnie. Słucham HH (i Trance i to dłużej niż myślisz :) ) i się nim interesuje, nawet bawie sie w jego tworzenie. To, że ktoś słucha Metalu czy HH czy PoP raczej nie powoduje, że ten tępy, bo HH słucha, a ten mądry, bo Metalu słucha. Ten problem tkwi w czym innym... Szkoła i rodzice. Starsi kupują kompa, żeby dzieciak zamknął sie w pokoju i nieprzeszkadzał kiedy DOROŚLI sie bawia :P. A szkoła? Ogólna deprawacja młodych. Dziś zamiast sie dzieciak uczyć to leci zamiast na lekcje to na wagary i fajke/wino/zioło (lub coś mocniejszego). Taka prawda. Kto idzie do szkoły, żeby sie uczyć? Chyba nieliczni. Przeważnie to nauczyciel prowadzi lekcje dla jakiś 40% klasy, a reszta robi sobie co chce.
PS. Mądra muzyka to może być wszystko, zależy od tego kto to ocenia. :P
@topic
Młodzi niestety są zlekka otumanieni i niepiszą, że tak powiem normalnie. Być może to przez lenistwo albo co innego. Niewiem, nie ja jestem psychologiem :D
@ Kusznik
Myślisz, że ja jestem zdolny do nauki? Spytaj o moją mature i/lub średnią z dowolnej klasy to sie zdziwisz :D:D. Po prostu wystarczy czasem połuchać i pomyśleć i sie LO jakoś ukończy :P
@Fury Nightwolf
Np. jakim cudem nie będzie mieć polskich znaków? Alt mu ukradli czy jakiegoś starego Unixa używa? :P Wątpie żeby były osoby co by nie miały polskich znaków. A jeśli są to zmieńcie kompa/OS bo macie jakiś stary. :P Bez obrazy ofkoz :P :evul:
To sie raczej nie zmieni jak ja nie jestem pewny pisowni wyrazu to zamieniam go na inny o podobnym znaczeniu (chociaż rzadko mi się to zdarza)
A co do szkoły to nie jestem prymusem (chodzę bo chodzę) nie jest tak , że całkiem sobie olewam przeważnie zapamiętuje tylko to co z lekcji w domu się niezbyt uczę a o swoją pisownie się wogóle nie obawiam.
Czasem lubie porobić jajca na niektórych lekcjach (przecież nie moge siedzieć zgarbiony nad zeszytem przez 45 minut i przemyślać konwincjologie wytworów gramatycznych wywołanych analityczną niedbałością językową)
hehe wiem , że ten nawias was rozbawił :D
Ogólnie to jestem luz słucham Hip-Hopu,Hard Techno,Lajtowy transik xD i jeszcze jakieś nieliczne tego typu gatunki :)
hehs...
Fury Nightwolf
11-08-2005, 21:01
A jak ktos niema mozliwosci pisania polskich liter to co ... ??
Tez bedziesz sie go czepial ??
kani_mani
11-08-2005, 21:25
Nie rozumiem po co powstał ten temat? Czy takie bezcelowe rozmyślania coś zmienią...? Ludzie powinni po prostu od czasu do czasu poczytać jakieś książki lub zajrzeć do słownika, bo kilka razy spotkałem się z takim przypadkiem, że nie rozumiałem co ktoś do mnie mówi, chociaż używał naszego ojczystego języka...
Son Gohan
11-08-2005, 22:09
Niestety. Takie życie (i tacy ludzie). "Tszeba stym rzyć". :P
Yh, ty jesteś przykładem - Kochany, na początku zdania stosuje się Wielkie Litery. Nie oceniaj tak negatywnie innych, skoro sam nie jesteś doskonały. Pozdrawiam.
Brak duzych liter w moich wypowiedziach wynika z zupelnie czego innego, mianowicie z pewnych wzgledow wyjmuje oba shifty i caps-locka, co znacznie utrudnia ich uzywanie ;p
Dziekuje za konstruktywna krytyke.
@hip-hop - sama muzyka nie jest zla, w wielu przypadkach mozna ja nazwac wartosciowa. Problemem jest jednak to, ze siegaja po nia niewyrobione dzieciaki, ciagnace masowo do przedstawicieli luznego stylu zycia, nie trafia do nich tresc HH tylko jaranie, 'eloziomizm', pozdro 600 itp. Nastepnie taki dzieciak wychowany na Molescie zalatwia sobie stosowny papierek, co konczy sie " nie czepiac sie rze robie blendy , mam na to papiery " na forum. Nikt z tym nie probuje nawet walczyc, papierek zalatwia sprawe i TO jest problem.
niestety i tak nie uda sie tego wyplenic, wiec pozostaje jakos sie do tego przyzwyczaic, tak jak do 'plx fri itamn' w depotach
Knight Simon Dark lord
11-08-2005, 23:28
ja staram się pisać normalnie tylko z przecinkami mam problem i kropkami bo ja dyslektyk oczywiście nie którzy myślą "aaaa ściemnia byle by przecinka nie dać" ale ja w przeciwieństwie do innych staram się pisać normalnie i tylko przecinki nie pozwalają dać tego zdania do całej okazałości ale czasami rzeczywiście krew zalewa jak ktoś napisze "sie" lub coś w tym stylu rozumiem jeden dwa błedy w zdaniu ale nie całe zdanie w błedach
Wiesz, ja słucham HH i nie mam problemów z ortografią. Ale powodem tego, jest że w dzieciństwie codziennie po pare komiksów Kaczora Donalda, i tak poznałem ortografię ;)
Ah.... ja słucham molesty.... PFK System of A Down.... i dużo innego starszego hh oraz Ciekawszego Metalu....
A pisownia, nigdy tego nielubiałem - ale bez przesady zarejstrowałeś się to darmowe ale się dostosuj... a nie rób burdel :D
Tychanowicz
12-08-2005, 00:08
@Zimnie piwo: Tibii jak już oraz z dużej litery. Zdanie zaczyna się od dużej litery. Nie pouczaj kogoś, bo sam robisz błędy.
Heh - widze, że wreszcie ktoś poruszył ten temat. Ja w tej chwili nie mam zamiaru potępiać ludzi, którzy używają zwrotó typu "elo ziom" etc. Mnie bardziej denerwuje (a nawet gorzej), gdy ktoś pisze zdanie i w każdym możliwym słowie znajduje się błąd ortograficzny. Pytam taką osobę "Ile masz lat?" i jak widze to 15 (druga klasa gimnazjum) to mi się słabo robi. Postanowiłem sobie, że będe poprawiał każdy błąd jaki zauważe. Już nie z uwagi na to, by ten ktoś się nauczył, ale na to, że ja niedługo będe zdawał mature. W ten sposób ta pisownia nie wchodzi mi w pamięć. Najgorsze jest to, że ja potrafie poprawić to samo słowo u jednej osoby w ciągu dnia, a efektu nie ma żadnego. Może jednak lepiej by było gdybyście się dzieciaki zaczęły uczyć, zamiast siedzieć przed komputerem i grać w Tibie. Większy pożytek dla społeczeństwa i mniejsze kolejki na serverach.
"NiE pIsHmY fF tEn SpOsOop, bo ludzie bendom myslec rze od tibi muzg nam sie lasujie" ;(
zimne_piwo
12-08-2005, 09:10
@Zimnie piwo: Tibii jak już oraz z dużej litery. Zdanie zaczyna się od dużej litery. Nie pouczaj kogoś, bo sam robisz błędy.
lol piszę się z wielkiej...bo duże to może być piwo xD
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.