Pokaż pełną wersje : Cała prawda o Tibi czyli... skutki grania w tą gre.
Toxic Palek
12-08-2005, 13:21
Przez tibie kłucimy sie z przyjaciułmi, kradniemy, oszukujemy, rozwalamy sobie klawiatury, bluzgamy, zabijamy(w przypadku pvp), niszczymy sobie zdrowie, uzależniamy sie.
Jeśli ktoś zna więcej skutków grania w tibie to prosze wymieniać. :confused:
PS:Cipsoft bardzo dba o nas "tibijczyków" więc postanowił uczynić tą gre tak beznadziejną (poprzez update) byśmy przestali w nią grać biorąc pod uwage wyżej wymienione skutki codziennego grania w tibie... Ale nie udało sie im: Tibia zawsze będzie wyje****, niezależnie od tego jak bardzo będą chcieli ją zniszczyć 8o
Deaf Scream
12-08-2005, 15:50
na mnie update podzialla bardzo skutrecznie:P juz nie gram. Wiec nie mow ze to im sie nie udaje, bo sporo moich znajomych tez odeszlo z powodu tego glupiego update. zostana tylko [bez urazy] nobki ktore caly czas nazekaly na lurowanie ..i doczekaly sie teraz juz nic nie powstrzyma monotoni tej gry.
Zadajcie sobiejedno zaj... ale to zaj... wazne pytanie ... [:P] ile czasu grania w tibie dsprawilo wam radosc... ja doszedlem do wniosku ze wiekszosc skilowania, lwelowania jest poprostu nudne i monotnne, jedyne co jest ciekawe w tej grze to grupowe hunty, na ktore jednak trzeba zdobyc kase na runy na slabszych potworkach.
Juz odkad wprowadzili system skuli przestalem mocno grac, bo gra stala sie nudna, ale co teraz zrobilki to juz jest szczyt. juz nie mozna niczego sie spodziewac w niespodziewanym miejscu. Ja osobiscie nigdy nie lurowalem, bo mnie to nie bawi, jednak pare razy zginolem przez np lurnietego gsa., pozniej wiele razy pomagalem je zabic..i to nie tylko 1 naraz:> i bylo fajnie..emocje adrenalinka, nigdy nie bylo 100% pewnosci ze jest bezpiecznie...a teraz...wiesz ze cos sie tam nei respi i idzies znormalnie na afku..ewentualnie mozna liczyc na pk ze przyniosa troche emocji, jednak oni sa ograniczeni, poniewaz szybko staja sie hunted i zabawa sie konczy :]
Podsumowujac obecny update doprowadzil mnie i kilku moich znajomych do definitywnego skonczenia z gra, poniewaz wprowadzil on z 50 na 90% monotonie gry, co z kolei zmniejszylo jej atrakcyjnoisc z 50% do 0.
Przez tibie kłucimy sie z przyjaciułmi, kradniemy, oszukujemy, rozwalamy sobie klawiatury, bluzgamy, zabijamy(w przypadku pvp), niszczymy sobie zdrowie, uzależniamy sie.
To ty masz jakąś chorobę. To trzeba leczyć specjalistycznie.
Ja jak grałem to takich problemów nie miałem, ale skończyłem z tym dawno.
Ale takiego przypadku, żebym był np. agresywny do innych to nigdy się nie zdażyło.
To ty masz jakąś chorobę. To trzeba leczyć specjalistycznie.
Ja jak grałem to takich problemów nie miałem, ale skończyłem z tym dawno.
Ale takiego przypadku, żebym był np. agresywny do innych to nigdy się nie zdażyło.
Niestety,niektorzy tak mają :/ Ja np wale w klawiature ręką czasem ;P
Ostatnio jakis miech~dwa temu
O mój boże...
Czy ludzie naprawde są aż tak głupi? To od nas zależy czy będziemy kraść, kłocić się rozwalać kompa a nie od Tibi... To jest tylko gra...
Chłopie dobrze że nie grałeś nałogowo w GTA bo byś staruszki rozjerzdżał i kupił sobie pistolet....
EEEEeee zdublował sie prosze skasować
Ja jakos gram w tibie od dlugiego czasu i nie jestem agresywny mam wielu przyjaciol niektorych namowilem do gry i tez graja ,zdrowie mi sie jakos nie zniszczylo ,nic nigdy nie ukradlem ,a to co napisales jest dziwne moze zauwazyles to u siebie ale napewno wiekszosc osob traktuje to jak gre a nie jak uzaleznienie!!!
zimne_piwo
12-08-2005, 16:43
lol no właśnie co ma ta gra do Twojego zachowania? ja gram bardzo często w et..i czy to ma znaczyć, że będę biegał z nożem czy pistoletem? :|
co do monotoności gry...hmm...na początku jest monotona bo trzeba skillować i expić na słabych potworkach, ale potem to adrenalina skacze...jak na czerwonym się uhasz xD ... co do lurowania to ja się cieszę... to była głupota jak 100 lvl lurował dwa gsy pod most dwafów i nikt nigdzie nie mógł isć...brat mu wrażeń niech idzie na demona solo... natomiast teraz każdy ma to co chciał: niskie lvl mają "mniejsze" lurowanie...a h lvl mają bossy....nigdy nie wiadomo czy na Twoim ulubionym expowisku nie wyskoczy Ci boss xD
Yerhilliaeh
12-08-2005, 16:46
TAAAAAAAAAAAAA ANTYCHRYST!!!!!! WSZYSCY BRAĆ BRONIE M4A1 WYSTARCZY!!!!!!! ZABIŁ MI N00B POTWORKA GRRRRR <*** KLAWIATURĄ W MAMĘ> <OWIJA SIĘ KABLEM OD MYSZKI> A *******IĆ TIBIĘ !! WYSŁAĆ JA****A W KOSMOŚ <POWIEŚIŁ SIĘ>
Tibia is only fucking mmorpg game... Peoples this is only fun game :).
TAAAAAAAAAAAAA ANTYCHRYST!!!!!! WSZYSCY BRAĆ BRONIE M4A1 WYSTARCZY!!!!!!! ZABIŁ MI N00B POTWORKA GRRRRR <*** KLAWIATURĄ W MAMĘ> <OWIJA SIĘ KABLEM OD MYSZKI> A *******IĆ TIBIĘ !! WYSŁAĆ JA****A W KOSMOŚ <POWIEŚIŁ SIĘ>
Tibia is only fucking mmorpg game... Peoples this is only fun game :).
<lol>
JA tam poproszę M249 a jak się da to M203 + M16A2 (bo ja wole strzelać z odległości :> ).
Topic:
Jedyne kiedy się wkurzyłem to kiedy (daawno,) jak koło AB na tej górze, nie było jeszcze tej zasranej wierzy i zarośli, tóż po wprowadzeniu update'a że potwory przesuwają się (tak w ukosie, że nie zatrzyma ich np, krzak i krzak... że tylko HUMAN by se przeszedł) to ropowałem DS'a, nagle.... sam wpadłem, lina została (tak se zrobiłem żę położyłem line podemnie, by szybciej ropować)...potem bieg dookoła trumny... ds red hp, ja full... nagle zawrócił się i Life Drain = 100 + hit za 100++ na mojego pallka 10 lvl = dead... to wtedy jedynie powiedziałem se pocichu "QWA" .
Ale jeśli ty masz takie problemy że rozwalasz klawiature bo ci rat zabrał 2 hp... o jezu...
Współczuje ci w życiu, jak ktoś cię wkurzy w RL (wiesz że takie coś istnieje ?) to rozwalisz sobie samochód ?
Deaf Scream
12-08-2005, 17:00
nie moge sie nazwac low ani high lv..uwazalem sie za medium..mowie w czaaasie przeszlym bo do gry nie mam zamiaru wrocic. mialem 58 lv elite knighta... i bosy..tz mi cos:> to nie to samo. gre juz spaprali systemem skui i stala sie nudna..a ten update to juz wogole. jest wiecej potworkow no ok zgadzam sie..ale expienie i lvlowanie jest nnudne:> Wiekszosc z was pewnei nie grala na swiatach bez skuli (nie mowie o enfor ed bo to wogole inny swiat) Moim zdaniem jakbywtedy zrobili nowe serwy se skulami to by bylo ok bo malo osob by tam poszlo i malo osob by skonczyo z gra;>
Bo mi chodzi o emocje niezaplanowane..o cos czego sie nie spodziewasz ..wtedy jest fajnie ,ale jak idzies zna konkretne potworki to wies zze spotakas ztam bosa... jak low lv widzi pk to biegnie z nadzieja na fre eitems a nie jak kiedys spier... gdzie sie da bo on mogl byc nastepny.
No i przedewszytkim rosnaca fala hamstwa w grze... to juz jest szczyt... ale niestety nie da sie tego regulowa cjak kiedys bo dostanie sie bnana za mas spk za zabicie kilku lub red skula... gra stracila wiele..i te soul points... jak gralem magiem to runki robilem jak musialem sie uczyc/ chcialem os przeczytac sobie... a nie lazilem na roty zeby moc robic runki ...
Oczywiscie pare aspektow updateu jes t swietnych tego nie moge zaprzeczyc grafa , nowe stworki tereny.. ale grywalnosc ogolnie na updat estracila.
A najsmieszniejsze jest to ze jak w koncu zablokuja moziwosc uzywania mc.. to bedzie taki krach na guieldzie ze szkoda gadac:> bo spojzcie ile jest druidopw powyzej 20 lv na kazdym serwerze... na 100 graczy 1-2 gra druidem... a nnie zaopatrza oni 4o-50 knightow:>
No i jakby juz nie bylo mc serwery mialy by po 500 osob max..przynbajmniej lagow by nie bylo :>
ale zjechalem na oftopa co do tematu.... uwazam ze update zniszczyl abslutnie atrakcyjnosc gry jaka byla nieprzewidywalnosc. Teraz wszytko stanie sie monotonne iprzewidywalne,. bo kazdy bedzie wiedzial gdzie co sjest
Yerhilliaeh
12-08-2005, 17:05
Ja wolałbym wziąść miniguna ^^ widziałem filmik jak gość mówił, że shakowali mu 20 pałka i porozwalał (min. skakanie zarysowanie lakieru wybijanie szyby) z 4 samochody xD
<lol>
Maximus89
12-08-2005, 18:12
Przez tibie kłucimy sie z przyjaciułmi 8o
Widze ze ty przez tibie nie uczysz sie gramatyki
Mistrz Macior
12-08-2005, 18:14
dla wszystkich co zaczynaja grac !!!
to kur***ko wciaga przez ta gre mozna sobie zawalic szkole i zycie towazyskie
dla wszystkich co zaczynaja grac !!!
to kur***ko wciaga przez ta gre mozna sobie zawalic szkole i zycie towazyskie
I dlatego tibia powinna miec ograniczenie wiekowe - mlodzi gracze maja tak slaba sile woli, ze nie potrafią sobie powiedziec "STOP!".
Nie chcesz grac? Nie graj! Czy ktos stoi nad toba z batem i mowi: "Graj albo wpier-nicz dostaniesz!!!" ??
PS:Cipsoft bardzo dba o nas "tibijczyków" więc postanowił uczynić tą gre tak beznadziejną (poprzez update) byśmy przestali w nią grać biorąc pod uwage wyżej wymienione skutki codziennego grania w tibie... Ale nie udało sie im: Tibia zawsze będzie wyje****, niezależnie od tego jak bardzo będą chcieli ją zniszczyć
A to jest chyba najbardziej bezsensowna wypowiedz jaka ostatnio slyszalem.
Nie podoba sie tibia? Nie graj.
Nie lubisz kaszanki? Nie jedz.
Mistrz Macior
12-08-2005, 18:32
I dlatego tibia powinna miec ograniczenie wiekowe - mlodzi gracze maja tak slaba sile woli, ze nie potrafią sobie powiedziec "STOP!".
Nie chcesz grac? Nie graj! Czy ktos stoi nad toba z batem i mowi: "Graj albo wpier-nicz dostaniesz!!!" ??
sam jestes tylko o rok odemnie starszy a mi o ograniczeniach wiekowych mi piszesz
@
juz poprawilem xD nawet tego nie zauwazylem
[QUOTE=Shinjix]I dlatego tibia powinna miec ograniczenie wiekowe - mlodzi gracze maja tak slaba sile woli, ze nie potrafią sobie powiedziec "STOP!".
QUOTE]
sam jestes tylko o rok odemnie starszy a mi o ograniczeniach wiekowych mi piszesz
Trzeba cytować się nauczyć?
Wiesz, w wielu przypadkach wiek nie jest ważny, bo może twój mózg nie nadążać za wiekiem. W przenośni. Mam nadzieję że zrozumiałeś.
Chodzi mi o to, ze ludzie majacy slaba psychike (sile woli) nie powinni sie brac za tibie. To z wiekiem nie tyczylo sie tylko do ciebie - prędzej chodzilo mi o to, ze mlodzi gracze nie zawsze maja ją (psychike) na tyle rozwiniętą, zeby samemu dokonywac dobrych dla siebie wyborow - miedzy innymi dlatego pelnoletnosc osiaga sie dopiero w 18 roku zycia (w Polsce). A dojrzałość fizyczna i psychiczna to czesto nie to samo.
Mistrz Macior
12-08-2005, 18:49
jesli tak to sie z toba wpelni zgadzam ale sadze ze nadmierne granie w tibie nie charakteryzuje slaba psycha tylko chec bycia najlepszym
Temat głupi i bez sensu dalszej kontynuacji...
To od nas zależy czy sie uzależnimy czy nie ...
Twoje życie jest w twoich rękach i w niczyich rękach, a jak masz słabe ręce to nie nasza wina...
zimne_piwo
12-08-2005, 19:44
@ gdzieś up... lol bezsesnu...myślisz, że fajnie było jak miałeś (lub twój kolega miał ) h lvl i laliście wszystkich w około? cfaniaki bo jako pierwsi zakładali konta i teraz nie dają innym nabić lvl =\ jak chcesz sobie postrzelać masz przecież pełno strzalanek online (np et....rulez xD ) .... mało ekscytujące? może nie ma już intensywnego lurowania, ale zamieniono to na poruszanie się potworków, więc zawsze możesz liczyć na opuszczenie respownu i .... xD
p.s sorry za offtopic
Wiesz co ci powiem jestes ciezko uzalezniony od Tibi i lepiej przestan w to grac a myszką rzucales o sciane? Mame tasakiem straszyes ze jak nieda ci zagrac jeszcze 10 godzin to odetniesz jej palce? ciekawe co bysie stało jakby ci neta odłączyli...
Mam nadzieje ze pomoze takim ludziom jak ty kaftanik bezpieczenstwa (Dla zdrowia psychicznego innych i twojego )
Gufat III
12-08-2005, 22:10
Już się ludzie zabijali przez Tibię, to głupota co poniektórych osób w tym temacie mnie nie dziwi. Mimo to osobiście żal mi sie robi osób od których słysze texty w stylu "Tibia to moje życie" albo "Tibia jest super wymjata i wogule zioooooooooooooooooom"...
Deaf Scream
12-08-2005, 23:16
@ gdzieś up... lol bezsesnu...myślisz, że fajnie było jak miałeś (lub twój kolega miał ) h lvl i laliście wszystkich w około? cfaniaki bo jako pierwsi zakładali konta i teraz nie dają innym nabić lvl =\ jak chcesz sobie postrzelać masz przecież pełno strzalanek online (np et....rulez xD ) .... mało ekscytujące? może nie ma już intensywnego lurowania, ale zamieniono to na poruszanie się potworków, więc zawsze możesz liczyć na opuszczenie respownu i .... xD
p.s sorry za offtopic
To chyba tekst do mnie:> tak sie sklada ze to ja zawsze dostawalem w du.e :> na swiecie bez skuli osiagnolem zadziwiajacy lv 28 ]:-> peknieto mnie z 20pare razy ... ale jaka byla moja radosc kiedy np ucieklem przed atakujacym juz mnie pk...zdazylo mi sie to raz..doi dzisiaj pamietam ta akcje..szedlem z kumplem z venore do thais..obaj kolo 20 lv... wyskoczyl na nas palek 31 lv..ze my niby pk i zaczyna tluc kumpla... no to kumpel wiedzac ze nie ucieknie zaczol go bic...ja mowiac sobie co mi tam i z drzacymi rekoma kolesia tez bije... bylo smiesznie..ale kumpel padl... i koles sie na mnie zucil... biegalem z nim po pustyni az zagadal go jakis 40 lv... a ja zdazylem zwiac:P w miedzyczasie tlumaczenia itep ale mniej interesujace..wazne ze koles mnie ciagle szukal ;P
I to bylo fajne mimo ze to ja bylem ofiara..a teraz co?? koles kogos udezy ma skula... i ile nobow za nim sie zucui zeby go ubic... ?? stanowczo za duzo..wiekszosc osob nie raczy naqwet o powoid spytac..kiedys tego nie bylo...poprostu noby byly eksterminowane zanim zdazyy sie rozwinac..i zasada byla prosta... albo gra sie normalnie albo niegra sie wogole... i wedlog mnie to swietna zasada. Oczywoiscie jak zawsze pa bylo... ale od tego byly krwawe..naprawde krwawe wojny....
.pamietam jak bronilismy miast..nie bylo tych zakichanych skuli to nikt sie nie bal ze wszyscy na neigo sie zuca za skula... wiedzielismy ze np grupa mass pk idzie do miasta..(w tuym wypadku ab) no to zgralismy sie silna ~45 osobowa grupa(20 osob ~20 lv..ale to nie wazne:P) i bronilkismy miasta zeby do mass pk nie doszlo..i wiecie co....nie doszlo :D bo ta grupa pk az tak liczna nie byla..i stwierdzili ze nie warto ab atakowac..poszli sobie do carlin ;p
I to bylo swietne zgranie ludzi itp itd..nie to co teraz.....
no dobra znowu zjezdzam na ten zakichany system skuli..ale co ja poradze ze go nienawidze:> no i oczywiscie zaraz beda posty typu nie podoba sie idz na enforced...ale to jest absolutnie inna szkola jazdy..nie podoba mi sie exp za ludzi brak aolow, blesoe i zmniejsozny czas exchosted,...gdyby tylko swiat skuli pozbawili poszedlbym bez 2 zdan :> [ za czasow gry ofkorz:P bo teraz o wogole tibie nie rusze chocby zlote gory oferowali bo po niedlugim czasie zrobia z nich kotliny:>]
Dobra gadam od rzeczy.... ale za czesto sprawdzam tworczosc czy hege czegos nie skrobnol..i postanowilem rowneiz en temat odwiedzac..moze ktos mi w koncu racje przyzna:P
Ja tam z przyjaciolmi sie nie kluce ale jak nie gram 1 dzien w tibie to :/ ;( troszke mnie ciagnie .... przyznam szczerze ze to ejst jak nalog .. :(
Rodley Mullen
Royal Paladin
Skils: 71.44
Mlvl :14
Lvl 32
Knight Luke
Knight
Skils 52.51 rosna .. do 65 65
mlvl 3 :(
"Nie Wiem Jak ty Ale Ja Smie Twierdzic ze nalog jest ly bo trzyma na uwiezi" :baby:
Toxic Palek
13-08-2005, 01:38
zimne piwo... Ja też gram w ET, ale troszke źle mnie zrozumieliśćie!! Wcale nie latam z nożem nie kradne... Chodziło o tibie!! Tylko z tą klawiaturką to było z RL... a tak pozatym to jak sie wam nie podobają skulle to jest specjalny serwer bez skulli np Dolera, inferna... Jeśli ktoś uwarza że ten temat jest głupi i wogle to przepraszam...
O kurna, ja gram w Cod:UO na necie. Co ze mnie wyrośnie ;( Bydle jakieś
Wicker Men
13-08-2005, 23:37
Jeśli ktoś zna więcej skutków grania w tibie to prosze wymieniać. :confused:
PS:Cipsoft bardzo dba o nas "tibijczyków" więc postanowił uczynić tą gre tak beznadziejną (poprzez update) byśmy przestali w nią grać biorąc pod uwage wyżej wymienione skutki codziennego grania w tibie... Ale nie udało sie im: Tibia zawsze będzie wyje****, niezależnie od tego jak bardzo będą chcieli ją zniszczyć 8o
Gościu nie chcesz to nie graj w tibie, a nie zaśmiecasz forum. Napisz to na forum jakiegos kółka różancowego a nie tu. A pozatym ja nie czuje sie "zniszczony" , lecz miło spędzam czas przy tibii.
Lord Of Knight's
14-08-2005, 10:41
Deaf Screm : Hmm ten update nie jest wcale taki zły na jaki zapowiadano są minusy i plusy...Np lootbagi sobie robisz nie musiz uzywac exani tera...Trapować Cie nie mogą..Także to jest moje zdanie
@Topic : OmG naprawde jakiś psychiczny jesteś...Ja nigdy przez tibie nie zepsułem sobie zdrowia bo zawsze znajdzie się czas na podworko kolegów itp..Po 2 nigdy nie kradłem i nie zamieżam X( . Po 3 o zabijaniu nie wspominam bo tylko psychole tak robią.. I to jeszcze przez gre.. To ja nie wiem co sie dzieje z ludzmi..
muka_muka
30-08-2005, 09:04
Mamo to ty? :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.