zaloguj się

Pokaż pełną wersje : System Moderacji i Senior Tutorzy

Raul
12-08-2005, 23:40
Dzisiaj CipSoft wprowadził zmiany na forum na tibia.com i nową rangę dla tutorów z długim stażem - senior tutor. Dodatkowo do zwyczajnych obowiązków tutorów, senior tutorów, counsellorów i gamemasterów została dodana możliwość reportowania (tak jak u nas ;)) złych postów i tematów do customer supporterów. Customer supporterzy dzięki pomocy tych reportów będą mogli wydajniej moderować forum. Więcej szczegółów można wyczytać w sekcji tutor guide (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=tutorguide) i w części manuala, how to use the forum (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual&section=forum).

Przeszukując manual, można się natknąć na nowe sposoby linkowania swoich wiadomości na forum tibia.com. Na przykład gdy będziesz chciał w swoim poście na forum zamieścić link do innego tematu, wystarczy, że użyjesz następującego kodu:

nazwa tematu
Gdzie XXX to numer tematu na forum.

Podobnie tworzy się teraz linki do wybranych gildii:
nazwa gildii

Przetestować nowe sposoby linkowania można w tym temacie (http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=905783).

Racon
12-08-2005, 23:42
Wprowadzili chyba to poto zeby wiecej wyklinania na nich nie bylo dlugo na forum :P

kaczi
12-08-2005, 23:47
Hmm... Z tym senior tutor, to również nie niem po co stworzyli ale to CipSoft wkońcu ;)

A co moderowania:
uczą się od swoich fansite's :)

Rybzor
12-08-2005, 23:52
Nie wiem po co tak kombinuja, jakichs seniorkow im sie zachcialo :P

Tychanowicz
13-08-2005, 00:05
No to się zaczęła walka z chaterami :)

Sais
13-08-2005, 00:16
Nom mysle ze tak jak kolega wyzej powiedzial... Chca aby bylo mniej wzutow na Cip Soft ^.-

Inhabitant of Saphira
13-08-2005, 06:35
Podejrzewam ze powstanie Senior Tutorów jest zwiazane z Update.
Jak wiadomo przed Update byl Test serv dla Tutorów , i innego smiecia....
Cip sie zawiódl na Tutorach (przecieki, filmiki z "tiqandy", itp.)

Prawdopodobnnie na nastapnym Bozonarodzeniowym Tescie Tutorzy niebeda miec wstepu :( a jedynie Seniorki :p

EMbet
13-08-2005, 09:48
Nie spieszyło wam się, ten news był od pół dnia na TibiaNews...

Arathorn
13-08-2005, 10:08
Dobrze się dzieje, właśnie ostatnio zauważyłem że na forum linkmi do tematów czasami zmieniają się na niekatywne i pojawia się napis "thread under investigation", oby tak dalej może br się trochę uspokoją
:p

Xelede
13-08-2005, 13:52
Moze i sie zawiedli na tutorach po update... ale tez pomyslcie jaki to prestiz dla gracza Senior Tutor" satysfakjca..xD

dagothar
13-08-2005, 17:23
Swoja droga niemoznosc pisania na forum przez caly dzien w zwiazku z zaraportowanym double postem moze byc nieco denerwujaca.

Ungoliathos
14-08-2005, 01:39
Ciekawe czy któryś z Polskich Tutorów dostał ten zaszczytny Stopień seniora a swoja drogą od Update będą wymyślać coraz większe głupoty by nam uniemilić życie

dagothar
14-08-2005, 15:57
@up: Zapewniam cie, ze sa polscy senior tutorzy :)

Anturek
14-08-2005, 22:39
Napisałem posta na forum Tibia.com i otrzymałem takie coś: Thread under investigation. Wiem że znaczy to ~ Wszczęto śledzctwo ( bądź coś w tym stylu). Zastanawia mnie tylko jedno. Czy to śledztwo zostało roznpoczęte w celu odpowiedzenia na moje pytania? Czy o co tu chodzi? Szukałem wyjaśnienia tego zwrotu na Tibia.com - nie znalazłem ( może za słabo szukałem ) i na Google (znalazłem )lecz pełno tego i wiele rozbierznych tłumaczeń :(

EDIT:
Na Tibia.com znalazłem również, ale tam już moja znajomośc angielskiego poległa. Czy ktoś może mi wyjaśnić o co im chodzi? Czy to oznacza że temat został całkowicie skasowany. Czy prowadzą dochodzenie w celu udzielenia satysfakcjonującej mnie odpowiedzi? :baby: