PDA

Pokaż pełną wersje : Pytanie do Adminów!!

seksik
11-04-2004, 10:39
Daję to do innych, bo oni najczęsciej zamykaja tu tematy!! :D

Mam pomysł dla udoskonalenia strony<pewnie przeniosą to do innego forum, ale tu najwięcej osób zaglada!! nie przenoscie!!> zeby zrobic konkursy , wybierac laureatow i losowania, tak jak było z wybieraniem moderatorów!! to chyba bylo na zasadzie najwiecej postow bez upomnienia tak?? ale to by było inaczej sami wybieracie kandydatow , ale nie patrzac na liczbe postow i upomnien tylko na szczescie, czyli losowanie!! apotem dajecie na sonde i losowanie juz publiczne!! Nie tylko losowania adminów na stałe!! moze byc naprzykład wybieranie admina na 1 tydzien, o ile to mozliwe zeby ktos byl adminem a potem nie byl!!

Losowanie moze tez dotyczyc innej funkcji!! Zamieszczajcie tu swoje pomysly na funkcje alebo na rodzaje losowań, a adminów prosze o szybką odpowiedz!! :D

Z góry dziękuje!! :D

Edit: Sory za błędy ale chyba rozumiecie o co chodzi!!??

Piszcie coś!!

egg
11-04-2004, 14:22
wtf?
ktoś dostanie admina na tydzien... zrobi bajzel a reszta bedzie sie meczyc miesiac zeby doprowadzic wszystko do porzadku?

kotomaniak
11-04-2004, 16:20
Powinno się wybierać osoby które są już na forum jakiś czas, wmiare bez umomnień. Wtedy jest mała szansa że im palama odbije. Nie powinni też zostać Adminami ale np. Moderatorkami na tydzień. Taki moderatorek nie napsóje tyle co admin nie? :D A wrazie czego cofnąć mu szybko "licencje" i baniq. :D

Dan the Automator
11-04-2004, 16:25
Nie sądze... Np na admin board (do której taki mod miałby dostęp) prowadzone sa bardzo poufne tematy, np obgadywanie userów, losowania "Kto dostanie dziś bana", "kogo dzis "zlikwidowac"", albo "Jak zawładnąć światem"... :]

Bambuko
11-04-2004, 16:44
Wolałbym jakieś konkursy. Na przykład Userzy rysują obrazki i potem Moderatorzy wybierają najładniejsze 10 i to do sondy, a Userzy głosują na najlepszy. Kategorie to na przykład:

Nowy Outfit do Tibii
Nowy Potwór
Nowa Broń
Mapa
Śmieszny obrazek (ale o Tibii)

Oryginalnie dodany przez seksik
[ciach]tak jak było z wybieraniem moderatorów!! to chyba bylo na zasadzie najwiecej postow bez upomnienia tak??[ciach]

Heh, najwięcej postów bez upomnienia ma ktoś, kto wcale nie jest Moderatorem:P

RE DOWN
Nagrody? Zawsze marzyłem o własnej randze na tym forum...

seksik
11-04-2004, 16:55
Z tymi konkursami to nie głupi pomysł, ale jakie nagrody i kto funduje!~!??

O tych andminkach czy jak tam to własnie mi chodziło o to ze na tydzien moglbybyc a jak zle cos robi to ban i tyle!! a pozatym chyba nie wybierze sie na kandydata osobe ktora ma 2 upomnienia Z. albo ktora napisala 10 postow!! modki wybieraja 10 kandydatow, kazdy kto odwiedzi stronke ma praswo do 1 glosu i tyle!

Tikozax
11-04-2004, 20:23
No ale nagrody moga byc przerozne ! Moga np. dac itemki z Tibii - to by bylo dobre :) Mnie sie tam takie konkursy podobaja :p

Matheous
11-04-2004, 22:15
Widzialem kiedys na jednym forum takie cos ze gosciu pod tymi wszystkimi postami, rangami i avatarami mieli 'ordery'-cos w stylu tego co sobie Superman napisal w podpisie:) Np konkurs na najlepszy rysunek i taki order pod xywka...To by bylo dobre... A co do nowych adminow i modkow-to to jest decyzja TERAZNIEJSZYCH adminow i modkow a my sie nie czepiajmy bo bana zalapiemy:P:P:P:P:P

seksik
12-04-2004, 09:25
Te wybory to tylko propozycja, a konkursy.........
te ordery zaje***** pomysł, a nagrody nie zawsze bo nie wszyscy z forum grtaja w tibię , a kto bedzie tym fundatorem??!!

Piszcie!!

edit: Odnawiam temat!!

Gremlin
12-04-2004, 16:39
re: Top
Jesli chodzi o kryteria wyboru nowych modkow to byly znacznie bardziej zlozone niz ilosc postow i upomnien.

Heh, najwiecej postów bez upomnienia ma ktos, kto wcale nie jest Moderatorem
Eee faktycznie, Matkus jest adminem nie moderatorem :)

No ale nagrody moga byc przerozne ! Moga np. dac itemki z Tibii - to by bylo dobre Mnie sie tam takie konkursy podobaja :p
A wiesz moze jak mamy dac komus itemy w tibi?
Osobiscie na Secura nie mial bym problemu czas od czasu wylozyc cos w okolicach 5-10k, ale na wielu serverach niegra zaden z modkow.

MatKus
12-04-2004, 16:58
Free itemy w tibii : a masz jakiegoś sponsora?
Ordery : a masz odpowiedniego moda do tego forum? Bo mi sie pisac nie chce (boję się dotknąć forum, bo gdzie nie dotykałem, tam sie sypało coś zaraz)
Własne rangi - jak ktoś jest nice, to i tak moze dostać własną.

Adminem nikt na razie raczej nei zostanie :P Może modkiem, jak będzie potrzeba, ale to tak, jak ktoś napisał : wybierany jest tylko ktoś, kto nam odpowiada, a czy się podoba całości forumowiczów to... ich problem :P Musi po prostu to być ktoś odpowiedni na to stanowisko, a nie, że ktoś zostanie wylosowany albo w ankiecie odpali sobie macro i samego siebie przegłosuje :P

Zaś co do konkursów, to za twórczość początkowo miały być nagrody, ino nie wyszło jakoś (chociaż dla niektórych zamieszczenie na stronie już jest nagrodą)

seksik
12-04-2004, 17:41
Ok! Adminków moze nie ale modkow mozna dac nowych!! Jakis mały konkurs! Pomyslcie coś!!

Dan the Automator
12-04-2004, 17:45
Ok! Adminków moze nie ale modkow mozna dac nowych!! Jakis mały konkurs! Pomyslcie coś!!

A przeczytaj jeszcze raz to co napisał MatKus...

BTW A co ;P? Liczysz na szczęście?

Coś odemnie - ja już widze przynajmniej dwóch kandydatów na moda... no ale narazie sytuacja jest pod kontrolą, wiec wybierzemy ~ w wakacje

seksik
12-04-2004, 18:20
marzenia są piękne!! :]

Dobra jak na wakacje to na wakacje , a jak z innymi konkursami??

Moge dostac chociarz miano organizatora forum?? Mam wyobraznie!! :) hehe

Edit: No prosze piszcie!!

Xanatos
12-04-2004, 20:02
w sumie to można byłoby robić takie konkursy...
a tak jak to już ktoś wyżej powiedział...
najlepszą nagrodą dla mnie byłoby umieszczenie mej twórczości z podpisem w np dziale np "the best of" albo coś w tym stylu, podkreślającegorangę twórcy...

Tikozax
12-04-2004, 20:31
No moze ten pomysl z nagrodami w Tibii nie byl dobry no ale jakies konkursy by sie przydaly :)

seksik
14-04-2004, 14:32
To jak z tym organizatorem forum?? Piszcie!! Odnawiam temat!

No nie !! Jakby na tym forun nie bylo modkow!! Piszcie coś!! To jest edit!

baaq
14-04-2004, 15:14
Oryginalnie dodany przez matkus
Ordery : a masz odpowiedniego moda do tego forum? Bo mi sie pisac nie chce (boję się dotknąć forum, bo gdzie nie dotykałem, tam sie sypało coś zaraz)

Bylo trzeba zainstalowac phpBB, jest duzo bardziej czytelne i przyjemniejsze w obsludze :>

Tikozax
14-04-2004, 21:28
Popieram Seksika ! Chcemy konkursow ! :) Moderatorzy co wy na to ? :D

Dan the Automator
14-04-2004, 21:41
Oryginalnie dodany przez baaq
Oryginalnie dodany przez matkus

Bylo trzeba zainstalowac phpBB, jest duzo bardziej czytelne i przyjemniejsze w obsludze :>

My też tego chcemy, ale Head-Admin [Bosal] się nie zgadza. Kupuje wbb2 - płatną wersje tego co mamy teraz ;(

@Seksik
Sprecyzuj~

Tikozax
14-04-2004, 21:48
Czyli co? Bedziemy musieli placic za forum ? Troszku tego nie rozumiem :) Przeciez takie jak jest, jest dobre, wiec po co za to placic ? :/

Xanatos
14-04-2004, 22:31
ekhm...
nie zmieniajcie tematu...
propnuję raczej dogłębniej zastanowić się nad tymi konkursami :>

seksik
15-04-2004, 13:57
@Seksik
Sprecyzuj~
[/QUOTE]

Sprecyzować co? Funkcje organizatora, dobra:
PO I: Chciałbym móc tylko zamykać tematy
PO II: Mieć napisane to przy fotce, lub przy nicku
PO III: Być znanym na FORUM!!!:D:D:D:D

Tikozax
15-04-2004, 14:52
Ej seksik to nie sa duze wymagania, ale ty chyba bys pozamykal wszytskie tematy :) Zreszta niech moderatorzy lub/i admini sie wypowiedza :)

seksik
15-04-2004, 15:10
Nie tak odrazu!! Znam regulamin i wiem co zamykac!! Aq pozatym to bym sie chyba najpierw radzil modkow co zamykac a z czym jeszcze zaczekać a potem sam bym juz podejmowal decyzje!! <plisa> Rozwazcie to!! :D

Dan the Automator
15-04-2004, 16:44
Em....
Po pierwsze: na dzień dzisiejszy nie potrzeba nikogo do pomocy
Po drugie: za co? Za pomysł z konkursami? Ludzie codziennie dają po pare dobrych pomysłów, i nic za to nie oczekują
Po trzecie: ...jakby Ci to powiedzieć... upomnienie na wejściu dyskwalifikuje z możliwości pełnienia tak odpowiedzialnego zadania

Gremlin
15-04-2004, 16:44
Nie tak odrazu!! Znam regulamin i wiem co zamykac!!
Cos mi sie czuje ze planujesz to dla siebie... jesli o to chodzi to powiem ci odrazu ze w tej chwili twoje szanse byly by co najwyzej nikle.

Co do moderatorow tak jak inni mowia ze jak przyjdzie czas to beda wybrani nowi na podstawie:
- Ile czasu spedza na forum
- Doswiadczenia w grze i na forum (doswiadczenie nie rowna sie ani ilosci postow ani levelowi)
- Uprzejmosci wobec innych (objechac kogos do ziemi to co innego niz zwyzywac go)
- Umiejetnosci wypowiedzenia sie (w tym argumentowania swojego stanowiska).
- Wysokosci lapowek przekazanych na konto okreslonych adminow/moderatorow :)