PDA

Pokaż pełną wersje : Co chcielibyście aby cipy dodały przy następnym update???????

sphinx123
14-08-2005, 18:13
Są już: polany,góry,jaskinie,lochy,dżungle,tereny zimowe,pustynie,piramidy,rzeki lawy a nawet nawiedzone statki.Ciekawe jaki nowy teren dojdzie w grudniu?Ciekawe czy wogóle dojdzie jakiś teren?Przydała by sie jakaś wyspa dla facców bo zwiedziłem już cały teren dostępny dla darmowych kont i niemam już co eksplorować(trudne słowo :P).Chciałbym także usunięcia soul pointsów,nowe czary i potwory ,które niewyglądają jak normalni gracze (-.-).Mam tu na myśli Smugglerów,Assasinów czy Banditów.W ostatnim update cipy niewykazali inwencji przy projektowaniu potworów dla pacc :).

Dwarf
14-08-2005, 18:14
Ja bym chcial.... podwodne miasto! :D Powtarzalem to juz przed wakacyjnum update ;)

Xagar
14-08-2005, 18:17
ja bym chcial zeby nie bylo noobow ;)

@up

Niezly pomysl ale pamietaj ze tibia dzieje sie w sredniowieczu

Karrith
14-08-2005, 18:23
a jak dla mnie to najlepiej wiecej miast "zimowych", czyli tych, w ktorych pada sniezek itp:)

Ellenhorin
14-08-2005, 18:24
Miasto ktore na wejscie ma bramke lvlowa 40+ ^^

@Down
Po 1 edytuj posty po 2 kup slownik bo nie rozumiem co tam piszesz -.-

laki luk
14-08-2005, 18:34
Ja naprwade chcialbym rzeby nie było noobków bo to jest denerwujonce jak jakis noob podbiega do mnie i muwi free itemz plx

laki luk
14-08-2005, 18:35

co ,z bramko jak jeste pewnie boobem qrwa

Racon
14-08-2005, 18:37
Miasto śmierci.

Yoh Asakura
14-08-2005, 18:47
Nie,no nie przesadzajcie,dopiero ten letni wszedł a Wy już o zimowym dyskutujecie :)
Ale żeby nie było offtopica to,też się wypowiem co bym chciał.
Otóż,mogliby zrobić pare klasztorów,ot takie małe urozmaicenie...

Maximus89
14-08-2005, 18:58
przydałyby się nowe Outfity dla pacc i facc

Kraon
14-08-2005, 18:58
A ja bym chciał zeby wprowadzili jakies fajne zamki :D. Tylko nie takie ze to mozna wykupic na GH albo ze jest to siedziba potworów, tylko cos takiego zeby tam byli jacys straznicy czy cus i zeby z tym jakieś ciekawe questy wymyślili.

kaczi
14-08-2005, 20:57
Odległe polany, góry, po których można chodzić ( :)), mam namyśli tu Italie w średniowieczu :)

Yerhilliaeh
14-08-2005, 21:06
sex shop ;) i wibrator w kształcie piły elektrycznej

Vetepe
14-08-2005, 22:04
Ja proponuję nowe outfity i jakaś zmiana na rooku chociaż pomysł z podwodnym miastem też niezły

Nevons
14-08-2005, 22:07
ja bym tam chciał tibie 3D :P:P:P

Tibio-gracz
14-08-2005, 22:13
Ja bym chcial nowe zimowe tereny z nowymi potworami (tylko dla PACC),nowe outfity, zeby mozna bylo kupic konie i na nich jezdzic tak jak w Sacred (oczywiscie tylko dla PACC) i nowe itemki.

M@rz
14-08-2005, 22:42
ja bym chcial WIENCEJ PRAW DLA FACC i zmienajonce sie pory roku

Adrian!
14-08-2005, 22:42
a ja bym chciał żeby były nowe outfity ale nie takie że sie je wybiera tylko takie że trzeba je najpierw kupić...
żeby była lepsza grafika w czasie używania magii.....i żeby były pory roku.. no i itemy tylko dla danej profesji ;)

Dwarf
14-08-2005, 22:44
ja bym chcial zeby nie bylo noobow ;)

@up

Niezly pomysl ale pamietaj ze tibia dzieje sie w sredniowieczu
No dobra... ale to nie sa totalne realia sredniowieczne... czy w sredniowieczu rycerze sie leczyli? nah czy byly takie potwory jak teraz w tibii?nah... no widzisz podwodne miasto to pomysl wsan raz :D

Knight Simon Dark lord
14-08-2005, 22:52
:topic: kurcze zawsze tak jest po grudniowym upie myśleli o letnim po letnim myślą o grudiowym i tak w kółko

on topic:
chciałbym by były bronie co atakują na dystans dla sorca ale nie o runy tylko jakieś różdżki co ich atak był zależny od mlvl dzięki temu maogiwe by nie musieli co chwile celować i żeby były różdżki które strzelają np z gfb lub hmm i miały określony czas działanie by nie nadużywać np 60 minut z hmm i oczywiście hity były by odpowiednio zmniejszone by cały czas było bardzij opłacalne strzelanie z run niż z różdżki i np by było
hmm-60 minut
gfb-30 minut
explo-15 minut
i sorce i druidzi by skorzystali bo by w końcu nie musieli celować w potwora by go trafić
i chciałbym by było miasto nie umarłych tak jak jest miasto elfów,krasnolódów amazonek (można tak chyba nazwać carlin) mintwallin może nie można tego nazwać miastem całkowicie ale jest to żeby było tak by nie umarli byli by np zamiast monka w światyni byłby necromancer w gildii sorców priestess i druidów paladynów ghoul (na ten przykład) i knightów ds i było by fajnie oraz by powiekszyli expowiska dla facc z rotami i dwarfami bo to są najlepsze expowiska i najczęściej uczęszczany więc było by więcej miejsca dla innych

N(ic)k
14-08-2005, 22:53
a ja bym chcial zeby zabrali soul pointy i zeby speary sie nielamaly

Bia!y
14-08-2005, 23:33
A ja chciałbym, żeby CipSoft usunął Tibie i był by święty spokój. Wkońcu wszyscy uświadomili by sobie kilka rzeczy. Choć są tacy ludzie co by się powiesli jak by Tibi nie było.

Zostaje tylko czekać, aż przez Niemcy przejdzie Torando, trzęsienie ziemi, albo jaka inna klęska żywiołowa. :D

DRoN
14-08-2005, 23:41
... dobrze powiedziane (up) ... a ja to bym chciał most z Ab na Edron , most z elfen fortess na darame i most z fibuli na tiquande , a najlepiej free pacc tak jak na stronie www.pacchack.kradziejstwo.pl ...

Kusznik
14-08-2005, 23:50
KLIK (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=44157&page=3&pp=10)

Taki temat już był tak się składa , że to mój temat !! X(
Reported

Radeczek
15-08-2005, 00:32
Ja bym chciał żeby był bardziej dokładny outfit ( widoczne zmiany zbroji , legsow itp. , wiecej outfitow ) . :]

Poza tym mogliby dać jakieś nowe profesje ( nie wiem jakie ale jakieś by wymyślili :p )

Gufat III
15-08-2005, 00:38
Testy dla graczy takie jak w UO, choć to niemożliwe. A, i przydało by się miasto w chmurach + moje ulubione tereny ziomwe.

GoOlodi
15-08-2005, 01:35
Powiem ci ze nie bardzo podoba mi sie ten update moze nastepny bedzei lepszy...chociarz watpie tibia powoli sie konczy... :( przydalybysie nowe czary wyspa dal faccow a najlepiej zeby nie bylo facc i pacc tylko jedna grupa paccow zeby wszscy mieli... to by mi sie odobalo:))

matkow21
15-08-2005, 04:10
chce aby byl jakis straszny teren mordor^^ i rzeby bylo o wiele wiencej potworów a nie ludzi którymi steruje komp stalkery bandity to jest beznadziejne i powinni zmienic te looty bo zeby bohy wypadaly z tak slabych monsterów powinni zrobic lepsze animacje i zeby servy lepiej chodzily powinien byc test przed zrobieniem konta czy jest sie nOObem przez 2 duze "O" mysle ze nowe itemki i zeby zrobic grafike co sjak w warcrafcie(ale wymagania) i zeby mnie wzieli na gm bo musze kilka spraw zalatwic i dalej napisze potem przy kolejnym edzicie

p.s:prosze o nieczpianie sie pisowni bo mi sie klawaitóra zepusula i tylko pisze ó z kreskom czy ktos mi cos poradzi bo juz niewytrzymuj

p.s 2 powinno sie to nigdy niezdazyc bo tibia to jest juz uzaleznienie..!!

Kajzer
15-08-2005, 10:58
a ja bym chcial zeby zabrali soul pointy i zeby speary sie nielamaly
a co chcialbys postawic swojego palka na macro? czy druta?
cziter!!!!! Xd
co do update to ta bramka levelowa przed miastem to dobra mysl pozwolilaby wyzszym levelom w spokoju potrenic/porobic runki albo nawet bezmyslnie postac pod depo bez blokujacych go noobkow;]

Tibio-gracz
15-08-2005, 12:12
Powiem ci ze nie bardzo podoba mi sie ten update moze nastepny bedzei lepszy...chociarz watpie tibia powoli sie konczy... :( przydalybysie nowe czary wyspa dal faccow a najlepiej zeby nie bylo facc i pacc tylko jedna grupa paccow zeby wszscy mieli... to by mi sie odobalo:))

Wlasnie.Tylko , ze by grac w Tibie bedzie trzeba zaplacic.To by ograniczylo ilosc n00bów.A czas gry w Tibie jak w PACC'u.Za 3 miesiace gry - 90 zl, 6 miesiecy - 180 itd.

Karo22
15-08-2005, 12:31
Nowe napoje i jedzenie , żżeby FACC'e mogli płynąć na inne wyspy , żeby ciasteczka w sklepach miały różne smaki , i żeby można było wybrać w sklepie cókierki :) ;) :p :cup: 8o :D

Kussy
15-08-2005, 12:48
Obowiązkowo nowe czary, przez 3 bodajże updaty nie dodali żadnych nowych czarów... powinien być większy wybór, bo po paru miesiącach grania i używania ciągle tego samego, staje sie to monotonne...

M@rz
15-08-2005, 13:07
Tibia 3d calkowicie straci swój urok ;) lepiej zeby dodali dzwienki i jakies fajne zeczy dla facc

Asieks
15-08-2005, 13:39
Podoba mi sie pomysl z podwodna wyspa :P. Moze by zrobili Atlantyde ^.^ miasto w chmurach tez good :)ale przedewszystkim nowe Outfity, czary i pierrrdoolki do domku :) oraz mozliwosc posiadania wlasnego zwierzaka, i posiadanie łodzi.

Offtopic.
Nigdy nie bendzie NOWEJ wyspy dla facc.
@Karo22
Taa to juz nie było by pacców a Cipsoft by splajtowal :P

Matix-Knight
15-08-2005, 15:05
No to ja, ja bym chciał, mieć jakiegoś zwieżaczka, outfiity dla facc, to wodne miasto byłoby git, i może zmieniające sie pory roku i warunki atmosferyczne,
nie wiem czy to możliwe, ale chciałbym żeby knight, mógł robić ze 2 runki, hmm i uh, to by było to :evul:

Qurak
15-08-2005, 18:21
Nie wiem czy podwodne miasto byloby takie super jednak na pewno przyniosloby bardzo duze mozliwosci co do grafik potworów itemków itd.. bardzo podoba mi sie pomysl ze zwierzakiem.. chcialbym zeby facc mogli kupowac domki i zeby w tych domkach mogli trzymac zwierzaki.. fajnie tesh by bylo gdyby pory roku sie zmienialy oraz warunki atmosferyczne czyli slonce deszcz itd.. jednak zeby to wszystko mialo jaki taki wyglad to trzeba by zmienic grafike na 3d.. moglby pozmieniac i poporawiac grafiki wszystkiego naraz a nie po troche tak jak teraz.. poprawili swinie a deer chociaz jest duzo gorszy wyglada tak samo.. co do outfitów to moglo by byc tak zeby zalezalo to od tego co sie ma na sobie czyli zeby bylo widac jaki armor legi itd,, co by tu jeszcze dodac<co?>
Moim marzeniem jest aby zmienili silnik tibii na 3d co daloby bardzo duzo nowych mozliwosci animacjii itd.. co prawda tibia nie miala by juish tego klimatu ale napewno kazdego by tak wciagla jak terazniejsza tibia.. nie chodzi mi tu o wprowadzenie grafiki jak warcrafcie lub WoW ale takiej jak w sacredzie aby byla taka 3d ale zeby postacie nie byly zbyt wielkie i zeby tak bardzo wszystkiego nie zepsuc..
Dobre by tesh bylo gdyby wprowadzili animacje np do statków aby widac jak sie plynie na edron itd.. wprowadzenie koni jako srodku transportu i wprowadzenie do tego animacjii.. Dla bardziej zaawansowanych graczy mozna by wkoncu wprowadzic jakies lepsze potworki niz demon oraz wprowadzic jakies lepsze itemki niz dragon scale legi a te wprowadzic do normalnego obiegu..

sphinx123
15-08-2005, 23:31
Właśnie!Żeby wszyscy byli równi(czyli bez podziału na Facc i Pacc).Wiadomo że Cipy chcą zarobić ale jak twierdzą twórcy planeshift ,są inne sposoby na utrzymanie gry niż pobieranie od nich opłat.Ja pacca nigdy niedostanę :/.Wiadomo ,bida w domu :(.Grafice 3d mówię stanowczo nie!2d ale szczegółowa,żeby były animacje walki i żeby było widać eq na postaci!!!!

Ellenhorin
15-08-2005, 23:50
są inne sposoby na utrzymanie gry niż pobieranie od nich opłat.

Jakie ?? Bo oprocz wygrania sporej sumy w totka to ich nie widze

L3viatan
16-08-2005, 14:06
Fajnie by bylo jakby dodali jakis Nekropolis miasto z umarlymi takie samo jak np OF. Super by tez bylo gdyby dodali wielkie lasy na polnocy Tibi gdzie bylyby elfy driady wrozki. No i oczywiscie nowe czary bo korzystam z jakiegos 50% albo mniej bo reszta jest bezuzyteczna

Dark polo
16-08-2005, 19:10
Moje zdanie jest takie:
Przetestujcie ten update, może będzie on lepszy o 100% niż myślicie. Wy wszyscy jak tylko się pokazał, od razu już znacie sytuacje i wiecie co trzeba zmienić -.-!
Uspokujcie się, przetestuj, wypróbuj, zagraj, pokonaj wszystkie potwory, zbierz cały loot i dopiero potem mów: "to mi się nie podoba", "to chciałbym zmienić" itd...

Proponuje zamknąć ten temat, ponieważ jest on bzdurny, a założyć go będzie można za jakieś 3-4 miesiące, kiedy będzie już wszystko wiadomo znowym update.

Pozdro

zwirek
16-08-2005, 19:17
Najlepiej jakby dodali nowe czary outfiti expowiska typu guardy solki itp takie kopalnie ... Profesje nowe też by mogli dodać :] i oczywiście zmniejszyć cene za pacca :p

Khan
16-08-2005, 19:30
Orient update plx?

~~Ziomek~~
16-08-2005, 20:09
Ja myślę że przydałby sie mały update Rooka? Jest wilu rookstayerów którzy z update'ów prawie nic nie mają oprócz nowych grafik. Może powiekszenie wyspy, nowe potwory, przedmioty, questy, lub jakiś prosty czar (utevo lux np.) Niech i oni mają cos od Cipow. Pozdro

Karo22
16-08-2005, 20:17
X( @up
Rook jest po to żeby wyjść z niego na 8lvlu a nie poto żeby zostać , dodanie ciatseczek lepsze ROX!

DODAJCIE COS DLA FACC'a

Najlepiej wyspe tylko dla FACC cholera PACC se ma te bajerki i tylko on moze tam byc a FACC ma wszystko co PACC se moze zobaczeć X( X( X(

Qurak
16-08-2005, 21:59
Moze jeszcze dobrze by bylo jakby wprowadzic demony dla facc i necro i 8 bosów z ankrahmun i najlepiej zeby cala tibia stala sie dla pacc.. zeby nie bylo pacc zeby wszyscy byli równi??
Ludzie jak cos piszecie to pomyslcie troche jak chcecie zeby tibia byla równa dla wszystkich to napiszcie petcje do cipów zeby tibia byla tylko dla pacc i zeby zlikwidowac facc.. wtedy na pewno pacc bylby tanszy to po pierwsze a po drugie tibia bylaby równa dla wszystkich.. cip soft musi za cos utrzymac servery i cala ekipe i dlatego jalepsze bonusy maja trylko pacc gdyz im sie to naprawde nalezy.. cieszcie sie ze nie jest tak jak w WoWie i placenie duuuuzo drozszych cen nie jest obowiazkowe i ze mozecie kupic sobie wszystkie itemy i wogóle cieszcie sie ze mozecie grac za darmo.. przestancie narzekac ze cos dla facc. cipsoft mysli o wszytkich jednak pierwszenswo maja pacc gdyz oni placa za ta gre i to jest sluszne ze wszystkie nowe tereny sa dla pacc i najlepsze bonusy tylko im sie naleza..
Sory za tak chaotycznie napisany post ale taki z reguly jestem;]

sphinx123
17-08-2005, 00:58
Są inne sposoby na utrzymanie serverów niż wyłudzanie kasy od graczy.Jeśli nikt by pacca niekupował to i tak Tibia by dalej działała.Albo poprostu,zmniejszyć liczbę serverów.Wkrótce będzie ich tak dużo że pacce będą drożeć!A z resztą Qurak,egoisto,niekażdy ma kasę żeby płacić za pacc.Ja tam osobiście zamiast pacca wolałbym naprzykład 2 miesiące grać w pożądne Wow niż w minigierke mmorpg.

emilok
17-08-2005, 02:51
"Co chcielibyście aby cipy dodały przy następnym update???????"

restartą aren mówimy stanowcze, zdecydowane i niepodwazalne NIE

Walekifa
17-08-2005, 03:18
Moze jeszcze dobrze by bylo jakby wprowadzic demony dla facc i necro i 8 bosów z ankrahmun i najlepiej zeby cala tibia stala sie dla pacc.. zeby nie bylo pacc zeby wszyscy byli równi??
Ludzie jak cos piszecie to pomyslcie troche jak chcecie zeby tibia byla równa dla wszystkich to napiszcie petcje do cipów zeby tibia byla tylko dla pacc i zeby zlikwidowac facc.. wtedy na pewno pacc bylby tanszy to po pierwsze a po drugie tibia bylaby równa dla wszystkich.. cip soft musi za cos utrzymac servery i cala ekipe i dlatego jalepsze bonusy maja trylko pacc gdyz im sie to naprawde nalezy.. cieszcie sie ze nie jest tak jak w WoWie i placenie duuuuzo drozszych cen nie jest obowiazkowe i ze mozecie kupic sobie wszystkie itemy i wogóle cieszcie sie ze mozecie grac za darmo.. przestancie narzekac ze cos dla facc. cipsoft mysli o wszytkich jednak pierwszenswo maja pacc gdyz oni placa za ta gre i to jest sluszne ze wszystkie nowe tereny sa dla pacc i najlepsze bonusy tylko im sie naleza..
Sory za tak chaotycznie napisany post ale taki z reguly jestem;]

Tjaaa.Zacze milego wydania 90zł "CIĘŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY PRZEZ RODZICÓW ROZPIESZCZONY EGOISTO" za oglądanie pikselek biegających po ekranie,niektózy wydale na pacca tyle,że ich starzy mogli by sobie kupić za to nową lodówkę...albo odkurzacz...Mogłem sobie kupić pacc.ale wolałem zamiast tego przenośną mp-trójkę:P.I to był bardzo słuszny wybór
.Potem było by kolejne zmartwienie rodziców typu"Skończyło się ! kupcie mo nowego pacca"

Elmer
17-08-2005, 13:01

@Down
Po 1 edytuj posty po 2 kup slownik bo nie rozumiem co tam piszesz -.-

Bym się zgodził nawet na bramke 50 + :)

@topic
Nowe czary dla Druidów/Elder druidów

pijany rolnik
17-08-2005, 13:28
Co chcielibyście aby cipy dodały przy następnym update??????? .

Wiesz mnie "cipy" troche z czymś innym się kojarzą jak już to CipSoft.

"Skończyło się ! kupcie mo nowego pacca"

Ja tam pacc'a kupuje za swój cash B)

Bakura
17-08-2005, 13:48
Eee..pomysł z tym ,że widać eq zamiast outifa jest idiotyczny.Taki 20 lvl znajdzie trupa a w nim golden arma i chce się przejśc..każdy widzi złoty brzuch i odrazu 20 lvl pada i może wypaść g-arm:P Chociaż kto jest taki głupi aby na 20 lvl nosić g arm.

Gtyk
17-08-2005, 13:59
Oczywiscie nowe tereny... jakie? Hmm... Cos w stylu "zaginionego swiata", wyspy, na ktorej zylyby nie zmienione od milionow lat potwory... Dokladniej, mowie tu o dinozaurach ;) Druga dobra opcja jest podany juz wczesniej orient update... No i oczywiscie zwiazane z tym nowe itemy, questy itd...
przydaly by sie rowniez nowe outfity...

Hmm kiedys myslalem takze o nowym systemie platnosci za tibie... Polegajacym na kupieniu Tibii w wersji na CD, z dzwiekiem i innymi tego typu dodatkami, kosztujacej wiecej niz zwykly PACC na rok, jednak pozwalajacej na granie jako PACC bez koniecznosci dalszego placenia... Pozostac moglby tez nadal zwykly system PACC i FACC, jednak pomysl ten nie bylby zbyt oplacalny dla CIPsoftu, wiec pewnie nigdy nie zostanie wprowadzony ;)

Hieyan
17-08-2005, 14:08
Broń do trenowania dla paladynów z atakiem 10, jednoręczna i nierozpadająca się. Cenzurowanie wypowiedzi "hoć tó", "ić ztond", "sun of beach" i "muw".
Nową rangę, coś w stylu GM, ale żeby dawał namelocki. No i to miasto z bramką levelową. Niekoniecznie +40 ale naprzykład +20. No i jakieś outfity nowe...

@down

Buhahah :D :D :D

Rybzor
17-08-2005, 14:16
Ja bym chcial, zeby w nastepnym update wycofali ten update.

Qurak
17-08-2005, 16:48
Sphinx ja tesh bym wolal grac w WoW jednak narazie nie mam tyle kasy zeby za niego placic.. jak uzbieram to na pewno sie przeniose.. jezeli tibia mialaby grafike 3d to napewno raz ze ludzie by za nia wiecej placili a dwa ze bylaby wieksza grywalnosc.. wiadome ze 70% ludzi by odeszlo z tibii ale 120% by przyszlo..
Tibia 3d w nastepnym update to bylaby najlepsza inwestycja w dziejach tibii

pijany rolnik
17-08-2005, 16:54
@up

Ja bym niechciał Tibi 3D wole taką Tibie jaka jest. :)

Elaon
17-08-2005, 17:17
Ja naprwade chcialbym rzeby nie było noobków bo to jest denerwujonce jak jakis noob podbiega do mnie i muwi free itemz plx

Tez tak sadze taki jeden podszedl do mnie i powiedzial "i love you" a potem robil to innym

Jeszcze mam male pytanko co do nowego update: na co komu ROBAKI??

vipeczek
17-08-2005, 17:34
ja bym chcial zeby nie bylo noooooooooooooooooooobkuw i niewiem co to sa soul pointy

Gtyk
17-08-2005, 17:59
@Up:

Wyskocz z okna, spelnisz swoje marzenie -_-

@pijany rolnik
i przez takich jak ty ta gra, ktora ma na prawde niezly potencjal stoi praktycznie w miejscu od kilku lat...

Krystian Pal
17-08-2005, 18:29
JA bym chcial aby mozliwe bylo dozganie(sex:P)i zeby mozna bylo miec dzieci:P.Oraz wiecej terenów dla Facców.

hagdan refugia
17-08-2005, 21:20
Ja bym chciał żeby szybciej się runki robiły.Szybciej rosły skille.
Żeby spears nie znikały i żeby Soul Point nie było X(

Evil Maul
17-08-2005, 22:50
Skoro to ma byc update grudniowy to nie bedzie nowych terenow tylko jakies pierdoy graficzne i dolaczenie new rzeczy itp,itd wiec ja chcialbym zeby byly new outfity ;) ,po drugie primo efekty graficzne :p czyli np idziemy przez tiquande a tu nagle krople deszczu !!!! i pada deszcz !!! albo idziemy przez lodowa wyspe i pada snieg !!! i widac platki sniegu fajnie by bylo !!! B) , po trzecie primo wiecej za***istych questów moga byc powyzej 100 levelu !!! I dodac kilka innych mniej trudnych :) ,po czwarte primo muzyka !!! efekty muzyczne !! np : idziemy przez Poh ciemno i tutaj mroczna muzyka !!! , albo jestesmy w miescie i nastrojowa muzyka :D :D :D i po piąte primo zeby mozna było SIADAC !!!!!! usiac se normlanie na ławce albo na krześle !!!

Walekifa
17-08-2005, 23:25
ja bym chcial zeby nie bylo noooooooooooooooooooobkuw i niewiem co to sa soul pointy

Heh,dlaczego mieli by cię usuwać?graj se graj......

Nefrettete Of Sound
18-08-2005, 12:59
a moim zdaniem przydałoby sie coś co obniży ceny na targu ... zwiększyć prawdopodobieństwo zdobywania lepszego loota zlikwidowanie soul pointów i przedewszyst,im usunąc runy ze sklepu !!
no i oczywiście przydało by się jakieś piekielne miasto śmierci

Nefrettete Of Sound
18-08-2005, 13:00
Skoro to ma byc update grudniowy to nie bedzie nowych terenow tylko jakies pierdoy graficzne i dolaczenie new rzeczy itp,itd wiec ja chcialbym zeby byly new outfity ;) ,po drugie primo efekty graficzne :p czyli np idziemy przez tiquande a tu nagle krople deszczu !!!! i pada deszcz !!! albo idziemy przez lodowa wyspe i pada snieg !!! i widac platki sniegu fajnie by bylo !!! B) , po trzecie primo wiecej za***istych questów moga byc powyzej 100 levelu !!! I dodac kilka innych mniej trudnych :) ,po czwarte primo muzyka !!! efekty muzyczne !! np : idziemy przez Poh ciemno i tutaj mroczna muzyka !!! , albo jestesmy w miescie i nastrojowa muzyka :D :D :D i po piąte primo zeby mozna było SIADAC !!!!!! usiac se normlanie na ławce albo na krześle !!!
no tak ale pomysl nad tym ze bedzie przez takie efekty wieksze prawdopodobienstwo lagu

Ellenhorin
18-08-2005, 13:11
a moim zdaniem przydałoby sie coś co obniży ceny na targu ... zwiększyć prawdopodobieństwo zdobywania lepszego loota zlikwidowanie soul pointów i przedewszyst,im usunąc runy ze sklepu !!
no i oczywiście przydało by się jakieś piekielne miasto śmierci

Tak i pozatym najlepiej zeby mana rosla co 0.5 sekundy , potwory sie nie ruszaly i nie atakowaly (no zeby przypadkiem ktos nie umarl) oczywscie za kazdym razem ma wypadac najlepszy loot zeby sie zwracalo i zeby dsm chodzil 200gp

P.S Edytuj posty a nie 2 pod rzad

@Topic
Ja juz powiedzialem co bym chcial miasto 40+ no i przydaloby sie gdyby bronie mozna bylo odwracac w druga strone

Neaniver
18-08-2005, 13:31
po czwarte primo muzyka !!! efekty muzyczne !! np : idziemy przez Poh ciemno i tutaj mroczna muzyka !!! , albo jestesmy w miescie i nastrojowa muzyka :D :D :D i po piąte primo zeby mozna było SIADAC !!!!!! usiac se normlanie na ławce albo na krześle !!!

Efekty muzyczne bŁe... Zbyt obciazylo by to Tibie. Lagi. Sux i wogle :) A siadanie byloby ciekawe, ale pewnie dostepne tylko dla PACC. Mana i hp by im sie wtedy odnawiala :D

Kamilllek
18-08-2005, 16:48
Ja bym chciał bardzo , ale to bardzo dużo nowych czarów !! :mag: :mag: :mag:

karłowaci
18-08-2005, 21:32
a ja chcialbym zeby byl jakis demon dostempny dla facc i ten nowy bos demona dla facc i jeszcze jakies nowe itemki leprze od mpa dsl golden helmet

Bronas
18-08-2005, 22:02
Ja by chcial zeby dalo sie oswajac zwierzeta.(fajnie by sie latalo z War Wolfem u Boku nie?)

pijany rolnik
20-08-2005, 16:50
@pijany rolnik
i przez takich jak ty ta gra, ktora ma na prawde niezly potencjal stoi praktycznie w miejscu od kilku lat...

Stoi to ci chyba w gaciach

Cafe
20-08-2005, 16:54
Qoufity, test przy rejestracji na inteligencje.

pijany rolnik
20-08-2005, 17:10
a ja chcialbym zeby byl jakis demon dostempny dla facc

Ja też bym chciał ale przez takie posunięcie kupowanie pacc byłoby czymś niepotrzebnym.

Pingwin
20-08-2005, 17:51
Witam!
Ja bym chcial widziesz w kolejnym update (o ile bede jeszcze gral w Tibie ^^, troche mi pacca szkoda poki co, ale juz mi sie niebardzo chce grac):
- Nowe outfity
- Powiekszenie rooka
- Nowe "lodowe miasto" - cos jak lodowe wyspy, ale normalne wielkoscia itp. a nie jak vega czy inne tego typu :-) (tylko, zeby nie bylo tam Pingwinow =[ bo tych biednych zwierzatek nie mozna zabijac ;()
- Nowe czary dla kazdej z profesji...
- Dzwiek w grze!
- "umagicznianie" przedmiotow
- Krecene kolowrotkiem u wedki -_- (jk)
- Mniej soulpointsow no i oczywiscie, ze ten kto zadal najwieksze hity moze tylko wziasc loota -_- (jk)

A teraz troche pocytuje i pokomentuje:
Tibia by stracila swoj klimat... Kiedys mi sie on nawet podobal, ale niestety Isara spacza ludzi i poprostu czasami na sama mysl o Tibii mam odruchy wymiotne ^^. A za Tibie w 3D bym na 100% podziekowal... A moze zamienic w Tibie w cos typ MU? Chodzimy i tylko zabijamy potworki ^^
Ja bym chcial nowe zimowe tereny z nowymi potworami (tylko dla PACC),nowe outfity, zeby mozna bylo kupic konie i na nich jezdzic tak jak w Sacred (oczywiscie tylko dla PACC) i nowe itemki.
A ja mam pomysl - zrobmy Tibie tylko dla PACC. Dla FACC zostawmy tylko ROOKa. Nie uwazacie, ze bedzie ok? Albo, zeby FACC mogl wyjsc na main musi zaplacic 100K i ma tylko Kazz do wyboru jako miasto i nigdzie indziej nie moze lazic - super pomysl co nie?

[...]
i sorce i druidzi by skorzystali bo by w końcu nie musieli celować w potwora by go trafić
[...]

W potwory mozna celowac na battle list.
Wlasnie.Tylko , ze by grac w Tibie bedzie trzeba zaplacic.To by ograniczylo ilosc n00bów.A czas gry w Tibie jak w PACC'u.Za 3 miesiace gry - 90 zl, 6 miesiecy - 180 itd.
Gwarantuje Ci, ze wiekszosc co teraz jest FACC by nie grala, a i sadze, ze wieksza czesc PACCow po skonczeniu sie im go tez by przestala grac...
Fajnie by bylo jakby dodali jakis Nekropolis miasto z umarlymi takie samo jak np OF. [...]
A w tym nekropolis 90% potworow byla by nekrofilami... Oczywiscie jk.
[...]
Najlepiej wyspe tylko dla FACC cholera PACC se ma te bajerki i tylko on moze tam byc a FACC ma wszystko co PACC se moze zobaczeć X( X( X(
-.-... To jest raczej niemozliwe - Premium Account jest po to, zeby miec dodatkowe przywileje, a nie po to, zeby nie mieli wstepu tam gdzie maja wstep osoby, ktore nie zaplacily za gre... Ale ogolnie - CIPSoft z tym przesadza i to ostro...
Ja by chcial zeby dalo sie oswajac zwierzeta.(fajnie by sie latalo z War Wolfem u Boku nie?)
Convince Creature?

Pozdrawiam
Pingwin

tymon samuraj
20-08-2005, 18:09
ja powiem cos z czym trzeba się zgodzić
po pierwsze-lepsza animacja wody ,stojąc przy brzegu wydaje mi się że stoję u krańca świata a woda to jakieś pole energi
Lepsza trawa,śnieg i piasek
no tu jest wszystko takie same,mozna znalesc linie które powstają jak się łączy niestarannie obrazki terenu
efekty pogodowe
dlaczego w tiquandzie nie pada deszcz?
dlaczego na pustyni nie wieje suchy wiatr?
czemu tereny sa takie same?czemu zamiast lasów i polan mamy jakies kiepskie architektonicznie i planowo ,krzywo powklejane drzewka?
trzeba zmienic grafike mont sterum-jest kańciasta,wszędzie taka sama,jakby krasnoludom chciało by się rzeżbic kwadraciki?
czemu wszystkie drzewa sa takiej samej wielkosci a najwyzsze z nich sa wielkosci naszego bohatera?
lawa jest w pozadku,mimo tego iz dziala jak gif (raz sie swieci a raz gasnie)
rucheme bagna-same ,,bąbelki nie wystarczą'' bagna wyglądają jak kupy szlamu.....
miasta tez nie sa lepsze.....
lepiej zająć się ich architekturą,stwożyć spiczaste dachy
(jak widzę tą kreske z cegiełek na srodku dachu to mi się żygać chce)
,dymiące kominy,ogniska ;p
może kuppić grila u Npc z meblami i użądzić impreze?
oprócz thais powinny byc najazdy na inne miasta
dziekuje za uwage!ps
potworki są ok.
trzeba tylko wymyslec sposóbzeby nie chodziły jak klocki w tetrisi.
Nigdy nie będzie tylko pacc
gadałęm z tutorem i on mi powiedzial ze facc robią świetną reklame i coraz wiecej ludzi w to gra!

Sowa
20-08-2005, 19:13
Z tego co tutaj przeczytalem jestem w szoku

Czemu drzecie sie ze Pacc ma PRzywileje a facc nie ? Przecierz Dzieki Pacc grasz na Faccu ...

Po za tym CipSoft Musi jakos utrzymac Servery !

A wiec jeszcze raz potwarzam DZIEKI PACC GRASZ W TIBIE !

Raul de Bar
20-08-2005, 19:18
Światło dla paladyna.
Jak pogorszyli możliwości skilowania niech dadzą światło. Jakiś ring of light albo amulet of light - dostępny mniej więcej jak magic light wand.
Bo teraz to na światło kupa many idzie :(

matthas
29-08-2005, 16:27
Ja bym chcial by dodali np. AKADEMIE JEDI :]
A pomysl z nowymi profesjami tez dobry ja bym dodal nekromante i amazonke:D
Mogli by tez zrobic miasto o nazwie ROME czyl rzym. Bylo by tam koloseum
Mozby bylo sie pojedynkowac na forse:D i sie nic nie trani jak padniesz tylko to co obstawiles(nawet expa). Albo stadion raz na tydzien odgrywal by sie tam miecz pilkarski i jakis kabaret. Mogli by zrobic sklep o nazwie .... DELIKATESY dalo by tam sie kupywac lody:D Postac miala by punkty zadowolenia jak ma na 0 to nawet jej sie nie chce ruszyc z miejsca(trza by bylo zawsze trzymac forse na jakies smakolyki). Albo jeszcze co by mogli zrobic to wyscigi konii ale nie takie co sa nad depo w venore(to wiscigi psow ale to podobne) tylko ze naprawde w kasie obstawiasz i jak wygrasz dostajesz 5 razy tyle. Mogli by tez zrobic kosciuł, postac musiala by raz na miesiac pujsc do kosciola inaczej spotka ja kara borza:D np grom z jasnego nieba!!!:]

Mikhalov
29-08-2005, 16:41
a mnie zadowoliłoby to:
- exura gran dla knighta
- shielding ring - uzyteczny np. do blokowania

Suverase
29-08-2005, 17:12
a ja bym chcial zeby wprowadzono sprzedaz dzialek.
kupuje sie tak jak domki (oczywiscie PACC konieczny - nic za darmo)
na takiej dzialce mozesz miec na przyklad jeziorko, w ktorym mozesz lowic rybki, albo resp owiec lub swin (mieso), albo male pole ze zbozem (chlebek)

zimne_piwo
29-08-2005, 17:16
ogólnie fajnię jak by dali coś antythief: podobał mi się pomysł kto atakuje ten ma loot...wtedy niestał by taki noob obok Ciebie i zabierał jak zabijesz potwora...

może by pomyśleli o faccu, trochę przesadzają, przecież w tej grzę to naprawdę trzeba mieć pacca by się nagrać....epowiska dla facca są 24 h zajęte....np cyce...do około 10 rano można expić a potem to już na zmianę polacy i br...cały czas tam expią....głupotą jest też łóżko w gh dla facc...albo daja możliwość spania, albo jak pokój ma facc to łóżko znika xD

fajnie byłoby jak by potworki wracały do "domu" tzn znika z zasięgu i wraca do miejsca respownu...wtedy to już by było 100% brak lurowania...

co do grafiki i zwierząt....to bym dał tylko małe nieliczne poprawki....bo inaczej gra straci na uroku xD

ox sky master
29-08-2005, 21:29
po pierwsze: dużo więcej potworów dla tych co nie mają pacca
po drugie: więcej lootu do wszystkiego i zeby częściej wypadał
po trzecie: aby były wymierzane kary dla tych co PKują (powiedzmy jeśli ktoś zabije ileś tam razy kogoś to żeby nie dostawał czerwonej czaszki tylko odrazu jakiegoś bana lub coś w tym stylu)
po czwarte: aby wprowadzić coś takiego jak zaufanie - dostawała by taka osoba która cie nie próbuje oszukać podczas wymiany w dp
i to by było chyba tyle co bym chciał aby się zmieniło w tibii

B@rteK
29-08-2005, 23:24
Przeczytalem wszystkie odpowiedzi i pomyslalem ze i ja sie wpisze^^Wiec:
1.Lodowe miasto/Podwodne miasto
2.Nowe runki/spelle
3.Nowe potowrki^^
4.Magiczne itemki(Cos w stylu Fs +50% magic lvl)

To są moje propozycje^^Pzdr i nara

Kamlot De'Kapy
30-08-2005, 02:27
Niektórzy mówią, "Żeby nie było Pacc!" To by było troche bezsensowne ponieważ chciałbyś się wybrać na necro, a tu tyle ludzi... Ledwo sam pacc sobie radzi z zajmowaniem expowisk, a jakby się doczepił Facc to by była masakra na expowiskach. Domki - All by były wykupiony (nawet jakby dodali nowe) Facci, by szaleły za domkiem, każdy by chciał go mieć... ogólnie to dla mnie zły pomysł (niemam Pacca jaby co ;) ) co innego jakbym miał pacca dostać pacca ja i tam powiedzmy pare dziesiatek ludzi, ale niesetki noobów...
@topic
Hmmm... Najlepsze to by, było zmiania pór roku itd. według mnie. Nowe tereny... hmmm.... co by tu dodać? Ośrodek turystyczny (nadmorski) gdzie możesz kupić takie rzeczy ozdobne jakies naszyjniki itp. nad morzem na takiej dzikiej plaży jakiś potwór... niewiem... Syrena? Raki, robactwa, jakieś wielkie muchy (ale mam wyobraźnie :p ) Czary... 2 razy mocniej bijesz w Axe/Club/Sword/Dist. Żeby speary się łamały, ale dało by się je naprawić (bo zlikwidować "znikania spearów" już pewnie nie zrobią) Nic na myśl już mi nie przychodzi :]
Pozdro :)

Kościej
30-08-2005, 04:11
Fajnie by było gdyby dodali wyspę o krajobrazie wulkanicznym. Byłoby to dobrą okazją do stworzenia przy okazji jakichś charakterystycznych potworów, np. magmowych stworów czy czegoś w tym stylu. No i oczywiście kilka nowych itemków.

pelikanus
30-08-2005, 04:19
Ja bym raczej preferowal lodowe wyspy. Zaraz sie posypia posty typu <lolu pelikan so jush wyspy lodwde!! ja am ekxpie!!!! lololol> : >

Evilus
30-08-2005, 08:53

podbiega do mnie taki noob i zasypuje mnie "polzczynoim".. -.-

a przepraszam:) zapomnialem powiedziec co bym chcial.
podwodne miasto tak to jest to
hmmm moze las? sa pustynie lodowe wsypy piramidy jungla.
chociaz nie wydaje mi sie zeby mozliwe bylo w 2d uchwycenie podwodnego miasta moze tak nie wyobrazam sobie ale po update tiguandy zaczynam sie spodziewac wszystkiego;p.
http://img.photobucket.com/albums/v621/Evilek212/Evilumss/pinknykwiat.jpg

muka_muka
30-08-2005, 08:58
ja bym chcial zeby sie nie lamaly speary i nie niszczyly inne dystansowe.Wiem ze niektorzy prosza o stworzenie monka wala w niego ze spearow i odchadza od kompa, albo tak ze szukasz kogos do treningu i skilluje postacia nim cala noc a wlasciciel postaci sobie idzie spac.Jednak jest jeden szkopol!TAK MOZNA TYLKO NA PVPa co maja do powiedzenia ludzie z Celesty,Astery,Calmery,Guardi,Harmonii i wielu innych.Tam nie mozna bic kogos.I TO MNIE NAJBARDZIEJ X( X( WKURZA X( X(

PS.co to jest PvP-enforced?

pelson11
30-08-2005, 10:00
Ja bym chciał Miasto Śmierci !!Oczywiście teren dla pacc !! Chodzą Necro Vampy ghule itp !! I jakiś new Quest !! Hmm naprzykład na Vampire Rune ;p Będzie to runka ktora wali jak SD ale tyle ile zabrało przeciwnikowi HP'sa tyle cie leczy ;o !!

Kamlot De'Kapy
30-08-2005, 11:05
PS.co to jest PvP-enforced?
To jest rodzaj Pvp, dokładniej polega ono na tym, że jak zabijasz jakiegoś innego chara, który ma wyższy lvl od ciebie, to dostajesz exp ;)

kani_mani
30-08-2005, 11:06
Rzeczy, które chciałbym, aby były w kolejnym update:

1. Nowe OUTFITY (ile można czekać?!?)
2. Nowe czary.... Szczególnie jakieś ofensywne dla druida, by wyrównać proporcje między nim a sorcem
3. Nowe komendy w sklepach.
4. Nowe przedmioty i ich nowe rodzaje (np. rękawice, pasy, płaszcze itp.)
5. Inny wygląd okna ekwipunku. (powiązane z punktem 4, czyli np. mozliwość noszenia blue robe na jakimś armorze :P)
6. i wiele, wiele innych....

acha... nowy wygląd trawy na terenach facc...

Przem Pascal Pall
30-08-2005, 11:45
:) Nowe itemy, potwory, ubrania, więcej dobrego dla FACC, wiecej broni dystansowych :) ;) :p B) :] :D 8o :cup: :cup: :cup: :cup:

Fatevux
30-08-2005, 20:21
ja to bym chciał 3 żeczy:
1. mniej n00bów
2. dotrzymywania terminów przez cip'y
3. mniejszych cen pacc'a albo ots'a na którym bedzie zklonowana mapa tibi !

A i ja bym chciał miasta lodowego albo hmmm...podniebnego (miasto aniołów)

Osa Rumun
30-08-2005, 22:24
Stare outfity pacców dać dla free acc a dla graczy premium account nowe...
Przydałyby się nowe grafiki dla niektórych rzeczy, bo wyglądają one teraz paskudnie

Anteks
31-08-2005, 09:06
Ja bym chciał:
- nowe tereny na Rookgardzie
- więcej potworków dla Facc
- jakieś nowe tereny dla Pacc
- nowe itemy
- pułapka na myszy dla Noobów (jak Noobek powie Fri itanz plax, albo ukradnie komuś loota to zamiast hełmu ma pułapke na myszy i traci co 6 sec po 50hp, a może ją zdjąć po godzinie (chyba że wcześniej dednie)
/\ żart...
||
Ehh...

Markx
31-08-2005, 10:01
Jedyne czego pragne to specjalny parcel który może ruszac, otwierac tylko osoba która go kupiła.

Cena takiego parcela to np. 1k

Przydało by się to na lootbagi ^^

Loleq
31-08-2005, 14:39
Nowe outfity, itemy, potwory, nowe grafiki itemow, i moze jakies nowe miasto nie koniecznie dla pacc :)

Vander
31-08-2005, 15:58
Hmmmm.... pomysł z tym parcelem to dobre dobre :D nawet by mogl byc za 5k i tak wynosi sie z loota z 20-30k :D i miasto z bramka lvl 40,50+ byloby OK :D

Amberion
31-08-2005, 21:16
Ja wolałbym żeby nie było PK:)

3ndelo
31-08-2005, 21:21
@ up
Servy non-pvp?-.-
A ja bym chcial podzialu expa w party, to by bylo cos...;p

BoYos
01-09-2005, 00:23
ja bym chcial żeby bylo np cos takiego ze od 50 lvlu mozesz se kupic konia i jezdzic na nim od 100 na smoku , zeby mozna plywac , skrzydla itp
Takie mini mu ;]

Elite Mati
01-09-2005, 00:45
Niech lepiej juz nic nie robia dosc z***ali przy tym uptade !!

Flash_Radzio
01-09-2005, 02:03
Mounty, czyli zwierzeta na ktorych jezdzimy czyli KONIE!!!!:P

I anty hack system... albo niech ulepszą LostAccount Interface