Pokaż pełną wersje : Grafika.
Archaine
12-04-2004, 22:15
Siema wam. Mam problem z grafika w tibi. Kiedy sie zaloguje i kiedy jest ciemno to zamiast miec normalnie takia ciemna mgle to mam jakies czarne dupawe kwadraciki ;\. Instalowalem tibie na nowo i nic ;\. Jezeli ktos wie co trza zrobic niech napisze. Z gory ty.
Wejdź w Options>Graphics>Advanced i zaznacz Show Licht Effects.Kliknij na OK i już masz w porządku.
spróbuj przeinstalować sterowniki karty graficznej to może być jakiś problem z nakładaniem tekstur...
Archaine
13-04-2004, 08:18
Tylko nie wime czemu ale nie moge zaznaczyc Show Licht Effects ;\ Pomuz ;p
Melnorica
13-04-2004, 08:36
U mnie jest dokładnie to samo -_-
Nie da się włączyć tej opcji, a karty graficzne też nie przeinstaluje ( nawet nie wiem jak -_- )
ja bym sciagna najnowsze drivery i dx`a
, jaka masz karte tak wogole ?
Archaine
13-04-2004, 09:50
Ja mam karte Radeon 9600 a w kompie wykrywa mi Radeon 9600 pro.
http://www.ati.com/support/driver.html
moze nowe drivery dadza rade, nie znam sie na tym za bardzo
Archaine
13-04-2004, 10:01
Hehhe.. Spytam sie potem brata jakie mamy sterwoniki. Thx z gory. Jezeli to nie pomoze to sie pozadnie wkurze...
Melnorica
13-04-2004, 10:11
Znaczy nie spróboje :P Ja mam karte GeForce MX 440 czy jakoś tak, dałoby się cośz tym zrobić, oprócz przeinstalowywania karty graficznej?
jesli jemu pomoga drivery to tez moze zassac z www.nvidia.com
zreszta ja tak gadam a sie nie znam za bardzo moge was w blad wprowadzic i nie potrzebnie bedziecie sciagac :)
Archaine
13-04-2004, 10:27
Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
no to moze nowszego directxa ?
Archaine
13-04-2004, 10:38
Teraz nie wydaje mi sie ze to wina sterownikow bo kiedys mialem tez taki problem potem byl format i po formacie moj brat zainstalowal nowe sterwoniki i dalej blyo to samo ;\
Opz napislame to samo 2 razy ;\ Modernatro usun ten post
Monoskar
13-04-2004, 17:09
Jeśli chodzi o detonatory (nowsze strowniki do kart graficznych GF, bo do Radeona nazywa się to inaczej) to nawet nie ma sensu instalować nowszych, bo to i tak nic nie pomoże. Tibia nie ma żadnych wymagań jeśli chodzi o grafikę (wiem bo grałem zaraz po formacie bez żadnych sterowników, mam GF 440 MX).
Nie mam w sumie żadnego pomysłu co możecie z tym zrobić, może sytuacja ulegnie zmianie po instalacji starszego klienta Tibii ? Ewentualnie zabawa z Direct X'em. Powodzenia
Archaine
14-04-2004, 17:45
Ehhhh.. Ty za sposoby na to... Jednka moze ktos sie zanjdzie kto wie co zrobic xD
Ja miałem identyczny problem. To chyba wina karty graficznej. Wtedy miałem Xabre 400. Niedawno kupiłem GeForce FX 5600 i już jest w porządku. Ale przy poprzedniej karcie nie pomagały żadne nowe sterowniki. Chyba czeka cię wymiana karty graficznej (spoko - moja kosztowała tylko 500 zł, gorąco polecam).
tez tak mialem i trzeba po prostu wgrać nowego directa :D chyba:P przynajmnieja ja tak mialem :rolleyes:
Od kiedy to GeForce 5600FX kosztuje 500zyla? hehehehe! Taką kartę za 250zeta kupisz! Wiesz co to jest giełda? :P A za taka kaske mozesz se kupic fajnego radeona 9500 i jest lepszy od tego GeForca :D
Archaine
14-04-2004, 18:57
Ja zmienialem graficzna po wakacjach i wszystko good bylo... ale chyba jednak przekonam sie do directx'a.
Nowy DX i stery do grafy i powinno byc dobrze...
Lekki offtopic:
Oryginalnie dodany przez Archaine
Ja mam karte Radeon 9600 a w kompie wykrywa mi Radeon 9600 pro.
To podobnie jak moja drukarka (mam HPDJ 3325 a wykrywa 3420...), modem (mam Thomsona a wykrywa Alcatela, a wczesniej wykrywalo Sagema...) i wiele innych... lol
Oryginalnie dodany przez Tompior
Od kiedy to GeForce 5600FX kosztuje 500zyla? hehehehe! Taką kartę za 250zeta kupisz! Wiesz co to jest giełda? :P A za taka kaske mozesz se kupic fajnego radeona 9500 i jest lepszy od tego GeForca :D
Radeon 9500 nie jest lepszy od GFX 5600.
Melnorica
16-04-2004, 06:33
Hm....wbiłam się do Tibi.....kompletnie mnie oszołomiło, poprastu - grafa jest taka jak kiedyś czyli bez czarnych kropeczek O_o Nie wiem jak to się stało, ja do niczego się nie dotykałam :P Chyba, że jak instalowałam gre....hm......czy DirectX może mieć coś z tym wspólnego? (Bo ja się na tym kompletnie nie znam -_- )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.