Pokaż pełną wersje : Chlip :( Ferdek nas opuszcza... :(
Smutna wiadomosc, chlip. Zaloba. Naaah!
http://img362.imageshack.us/img362/3966/crybaby5ye.gif
http://wiadomosci.wp.pl/wid,7776454,prasaWiadomosc.html?ticaid=1
Dan the Automator
17-08-2005, 18:36
...całe szczęście. Chciałoby się powiedzieć - nareszcie.
snajper007
17-08-2005, 18:37
Smutna wiadomosc, chlip. Zaloba. Naaah!
http://img362.imageshack.us/img362/3966/crybaby5ye.gif
http://wiadomosci.wp.pl/wid,7776454,prasaWiadomosc.html?ticaid=1
Czas żeby Waldek dorusł i założył własną rodziqe :evul:
Kapibara
17-08-2005, 18:40
Nie darzyłem tego serialu specjalną sympatią.
A ja tak, fajny był :) Mimo że dość słabo wykonany ale to właśnie było dość śmieszne :D .
Fajny serial, co wy chcecie :)
Szkoooda.
Sokochłap
17-08-2005, 18:43
Nareszcie :P Oby tylko nie wrzucili na ten czas jakieś pierwszej miłości :o
Nie :(. Awww... był to mój najbardziej ulubiony serial... teraz już nie zrobią hitu jak kiedyś :(.
Yoh Asakura
17-08-2005, 19:03
I dobrze.Rzekłbym b.dobrze.Bardziej przejąłem się tym,że Bundy nie leci już na Polsacie...
@Nekromanta:
Masz coś do Bundych ?! :P
I dobrze.Rzekłbym b.dobrze.Bardziej przejąłem się tym,że Bundy nie leci już na Polsacie...
Ty tez z tym idz ;)
@Topic : heh, kolejne odcinki byly coraz gorsze. Po prostu pomysl juz zbyt wyeksploatowany ;)
Gonzo von Krenzel
17-08-2005, 19:11
Uhh... Nigdy nie oglądałem tego czegoś w całości. Bez obrazy, ale nie wiem kto takie coś może oglądać.
Żałosne, żenujące, irytujące...
Dobrze, że już tego nie będą emitować... Psuło im reputację...
łeeeeeeee
zasze lubilam ten serial, przynajmniej polewki z ich pomyslow na kasiore byly
Dan the Automator
17-08-2005, 19:12
Uhh... Nigdy nie oglądałem tego czegoś w całości. Bez obrazy, ale nie wiem kto takie coś może oglądać.
Gonzo jaką reputacje :<? Czyżbyś zapominał, że POLSAT -POL, bo to nie polska stacja +AN daje SATAN!?
Własnie o to chodzi. To bylo takie żenujące, żalosne i irytujace, ze az smieszne 8o
Z tego serialu dużo słówek się nauczyłem :D
-Zmieniarka
-Kanalia
-W morde jeża
-Jełop
I wiele wiele innych......
A szkoda... to było super :> Pokazywało też troche Warszawe jako wieś xD , wogule te wszystkie odcinki... były dobre xD, zawsze się cieszyłem jak leci to a nie jakieś M jak miłość -.- czy Samo życie -.- ... (lepsze już Pierwsza Miłość i Na Wspólnej..ale dalej to nie to samo).
Teraz TV traci wszystkie programy/seriale rozrywkowe a zostawia denne tasiemce... prawie że żadnych komedii nima ... jeszcze nadzieja tkwi w 13 postarunku :) (ale nie wiem na którym to kanale, Polsat czy TVN :/ ).
Chli chlip chlap chlap a z Canalu + i ogólnie "ze świata" znikneli "Przyjaciele" ;< to jest dopiero katastrofa!!! A kiepscy jakcyś dziwni byli rzadko oglądałem bo wszystkie śmieszne sceny opowiadali mikoledzy na przerwie 5 minutowej :P
@up
poza ziemiakraką znałem wszystkie :P
PS. Co to ziemniakarka?
@morwi
Głodnemu ziemniaki na myśli.
Pokazywało też troche Warszawe jako wieś xD
Chyba Wroclaw, mistrzu...
Szkoda bo ten serial był taki głupi że aż śmieszny :D pokazywał takiego typowego nieroba ale w sumie to dobrze że znika z anteny bo według mnie prał ludziom mózgi nie uczył niczego dobrego :P chociaż przyznam ze czasem tez go oglądałem i świetnie się przy nim bawiłem :)
PS. Co to ziemniakarka?
czytac sie naucz >.>
Gufat III
17-08-2005, 20:04
Świat według Kiepskich? Nie ma nic wspólnego ze śmiechem, ale doskonale obrazuje Polską rzeczywistość w krzywym zwierciadle. Szkoda.
Dla mnie to najgorszy pomysł. Nie dość że można sie z czego pośmiać to opowiada pewną prawde o polityce! I chyba nie odejdą bo (MOIM zdaniem) nieżle POLSAT na tym też zarabia.
@Topic
"Won!" Chciałoby się rzec, cień Bundych. I tyle ;-)).
@Down
Ale biedaków z Wrocławia zainspirował Bundy.
@up
Świat według Kiepskich i Świat według Bundych to 2 różne sprawy i ŚWK nie sięga temu drugiemu nawet do pięt :P
@down
Szpital na Perypetiach czy Daleko od Noszy, Bulionerzy, 13 posterunek 17,65 czyli jak można s*******ić dobry pomysł, Graczykowie itp hity...
PS. Ale na Canal + leci ciągle South Park ^^
Chyba Wroclaw, mistrzu...
sry wrocław... ciągle mi sie mylą... oba takie ponure xD
Topic:
To co my teraz będziemy oglądać (Komedie) ? Bo jeśli ŚWK i ŚWB wypadają.... :/ to co zostaje :?
Świat według Kiepskich? Nie ma nic wspólnego ze śmiechem, ale doskonale obrazuje Polską rzeczywistość w krzywym zwierciadle. Szkoda.
Calkowicie sie z Toba zgadzam. I chyba to nas najbardziej boli. B w realiach, gdzie 60% spoleczensta dalej zachowuje sie jakby zylo za czasow gierka niewybredene zarciki mogly ukluc w serducho. Wbrew pozorom ja w Kiepskich czasami moglem sie doszukac czegos glebszego niz full idiotyzm... i to naprawde bawilo:)
Ale zejscia serialu nie zaluje;)
To co my teraz będziemy oglądać (Komedie) ? Bo jeśli ŚWK i ŚWB wypadają.... :/ to co zostaje :?Oby nie seriale Br'skie. Boshe...widzisz a nie grzmisz. To jest żenada.
Naprawę szkoda... serial był wyśmienity... oglądałem go sporadycznie (brak Polsatu... Cyfra+ rulez :D ), to i tak uważałóem go za jeden z najzabawniejszych programów... naprawdę szkoda, .że już koniec ;(
"Kiepscy" byli tak głupi, że aż śmieszni. Od dłuższego czasu nie oglądalem tego serialu, bo nie było czasu. Jednak szkoda mi ich, że odchodzą z ramówki Polsatu. I co teraz Walduś zrobi, bez mamusi???
Gonzo von Krenzel
17-08-2005, 21:09
Własnie o to chodzi. To bylo takie żenujące, żalosne i irytujace, ze az smieszne 8o
Nie... To nie było śmieszne... ¬¬
sry wrocław... ciągle mi sie mylą... oba takie ponure xD
A przylozyc ci zgnilym pomidorem? ;)
Nakreciliby jakis ciekawy serial komediowy, bo wiekszosc tego, co powstaje, to raczej nudne jest. Daleko od noszy po tak krotkiej emisji popada w rutyne, 13 posterunek gdzies sie zapodzial (moze nowe odcinki?), a komedie zagraniczne to nie jest to. Pozostaja jakies Mody na sukces czy tam inne Zbu(n)towane Anioly.
Normalnie nie lubiłem tego serialu, jednak czasem satyra w nim zawarta była bardzo trafna, pamiętam kilka takich odcinków:
- Hatka Wielkiego Władka czyli parodia BigBrothera
- o sylwestrze 2000, gdzie nabijano się z ludzkiego strachu przed przepowiednią Nostradamusa
- jak listonosz spreparował list, na mocy ktorego ich kamienica została zprywatyzowana, Paździoch dostał kibel, kiepski, korytarz, a ten gruby schody
- jak listonosz spreparował list, na mocy ktorego ich kamienica została zprywatyzowana, Paździoch dostał kibel, kiepski, korytarz, a ten gruby schodyTo było dobre. Ale najlepsze to jak Kiepski wsadził pijanego Pażdziocha do kanapy a Halinka kupiła nową kanape...xD Best odcinek.
@edit @down Dlatego też mówie: Nie dość że można sie z czego pośmiać to opowiada pewną prawde o polityce! (Jak zresztą i nie tylko)
PierDzacy
17-08-2005, 22:06
Ojejq, czy kazdy uwaza, ze kiepscy byli tylko alternatywa dla glupich mas? :/
Lubialem ten serial, bo poruszal kwestie zycia w polsce i parodiowal je do tego stopnia, ze mogles smiac sie z "naszych wad"
NORMALY OBYWATEL RP
17-08-2005, 22:17
Uwielbialem ten serial:) Ale o tym ze on zniknie z polsatu to sie nawet fizjologem nie snilo:). Byc moze bedzie wiele protestow ze strony fanow ŚWK. I powroci on na antenę. Tak bylo z moda na sukces w niemczech:P <lol2>
A DLA WSYSTKICH FANÓW BUNDICH!
Serial powroci po wakacjach, wraz z nową ramką programową;D Cieszcie sie:D
@Down: Nie mowie zeby powtarzali te odcinki, ale zeby krecili nowe. Ale tez mi sie zdaje ze juz nic nie mozna zrobic. Byc moze za kilka lat beda powtarzac te odcinki. Polska telewizja jest wrecz uzalezniona od powtarzania filmow i seriali:)
Yoh Asakura
17-08-2005, 22:22
Uwielbialem ten serial:) Ale o tym ze on zniknie z polsatu to sie nawet fizjologem nie snilo:). Byc moze bedzie wiele protestow ze strony fanow ŚWK. I powroci on na antenę.
W takim razie oglądalibyśmy już n-tą emisję DB w TVN Siedem.Ile fanów wysyłało mejle ?Ile było ankiet?Nie zliczysz.Więc nie łudź się na Kiepskich.
Teraz mi zostaję tylko "Moda na sukces" do oglądania. Jeszcze 5000 odcinków* przed nami :) Ahhh to jest raj :)
*U nas jest dopiero 4000, a w USA jest już nadawany 9000 odcinków.
Wreszcie Polsat podniósł swój poziom. ;-)
Kocham ten serial ale niestety odcinków od połowy 2004 r. już nie mogłem strawic dupne byly wedlug mnie a ci co lubia ten serial zapraszam na polsat 2 leca tam odcinki o 17 w kazden dzien a powtorka o 23:30 (jeszcze 2 godz.:D)
NORMALY OBYWATEL RP
17-08-2005, 22:35
Teraz mi zostaję tylko "Moda na sukces" do oglądania. Jeszcze 5000 odcinków* przed nami :) Ahhh to jest raj :)
*U nas jest dopiero 4000, a w USA jest już nadawany 9000 odcinków.
HaHa gdzies ty to wyczytal:D u nas jest odcinek cos kolo 2500+ a w ameryce nakrecono narazie ponad 4100 odcinkow.:D
Dj Nekro
17-08-2005, 22:39
NIE!!! Tylko nie to! Moj ulubiony serial!! http://img362.imageshack.us/img362/3966/crybaby5ye.gif
Wreszcie Polsat podniósł swój poziom. ;-)
A z kąd wiesz co dadzą zamiast tego? ;)
Tak wogóle to wielka strata dla polskiego wychowania obywateli w "kultóże"
Uczcijmy to sekundą ciszy.
troche szkoda....
Lubilem Babke i Mariolke B)
MaRiAn tez fajny byl (wredny s****ysyn) ~~~~~~~~~~
@Snipal
Racja ale tylko dlatego że skończyły im sie pomysły.
Świat wg kiepskich to jeden z najlepszych seriali komediowych w polsce!!wszystko w nim śmieszyło!krytycy znajdują się w mniejszości wystarczy popatrzeć na oglondalność.oczywiście śwk vs śwb wygrywają bundy ale ich też gnoje znieśli;/mam nadzieję że kiedyś ferdek wróci!!
Kapibara
18-08-2005, 00:09
krytycy znajdują się w mniejszości wystarczy popatrzeć na oglondalność.
TO świadczy o Polskim społeczeństwie.
Matheous
18-08-2005, 00:13
SWK nie byl moze szczytem inteligencji, ale ja juz sie boje tego, co nam zaserwuja teraz...
Skoro SWK popadal w rutyne, to co powiecie o tych wszystkich tasiemcach? Tam to dopiero jest rutyna... Jak to powiedzieli w Shawshank Redemption, jest to rutyna z rutyna i malym dodatkiem rutyny.
A moze zamiast tego puszcza Dragonball? ;)
Bo kolejnej edycji historii jak to paczka 5 przyjaciol z sierocinca/szkoly/szamba/piaskownicy dorasta i sie przyjazni, nienawidzi, kocha i zdradza, to ja juz nie strawie...
@up
Ale te tasiemce mają byćzałosne a nie śmieszne, a to bardzo ułatwia sprawę. I tematy do opery mydlanej to pestka. Wybierasz losowego bohatera potem wybierasz losowe zdażenie typu: zdrada, miłość, wygrana, choroba, problemy rodzinne. Później tylko uruchom swoją wyobraźnie i określ dokładniej i wsio. Dlatego można być dobrze poinformowanym o tym co się dzieje w telenoelachczytając tylko streczenia z gazety, bo oprócz tego co jest w tym streszczeniu w serialu znajdziesz tylko marne popisy naszych wyśmienitych aktorów.
@Down
Ale biedaków z Wrocławia zainspirował Bundy.
Chyba tylko tytuł (polski) jest podobny, bo reszta się różni całkowicie.
Reszta różni się całkowicie, bo głowa rodziny zamiast sprzedawać obuwie to chodzi w kapciach.
To był taki za***isty serial ;(
Stosunek do serialu miałem raczej neutralny, nie specjalnie oglądałem, ale też nie miałem nic przeciwko żeby z kimś sobie popatrzyć. Ciekawe tylko, co dadzą zamiast ŚWK (oby nie jakąś brazylijską telenowele).
A moze zamiast tego puszcza Dragonball? ;)
No, ja bym za tym był ;)
Dj Fara0n
18-08-2005, 09:22
Ehhh...Ferdek z rodzinką byli za***isci :/ .Teraz w ten czas będa puszczali pewnie Bar europa -.-' .
Nie wiem czy więkoszśc z Was, zauważyła co wyrazał ten seriel. Był on satyra polskiej rzeczywstośći. Serial był bardzo dobry, lecz kolejne odcinkii były juz oklepane. No nic raz na zawsze powiemy Paździochowi NIE :) Mendy jedne :P
Yoh Asakura
18-08-2005, 10:04
Teraz tylko czekać aż jakąś telenowele dadzą...lepiej by zrobili jakby "Pełną Chate" zaczęli emitować...albo najlepiej:Puścić Bundy'ch od pierwszego odcinka,tzn. jak jeszcze to kręcili bez dzieci,chociaż bez Kelly to już straci swój urok :P
Aval'yah
18-08-2005, 11:37
NARESZCIE.
Ten serial był tak głupi, idiotyczny i żałosny (zresztą jak prawie wszystko na Polsacie), że wolę się na jego temat nie wypowiadać. Imo nie dało się tego oglądać.
xD Szkoda bo oglądałem wszystkie odcinki ;P I wszystkie mi się podobały ale co tam ;) nie będziemy płakac ... chyba
Olorion.
18-08-2005, 12:57
O nie! wyrzucili najbardziej prymitywny serial jaki byl na polskiej antenie : )
oby nie zamienili tego na jakis podobny syf
Dodalem sonde, bo widze, ze zdania są podzielone.
50/50.
@Gohan : Wg mnie SWB to szmira ;) Nie podoba mi sie ten serial.
Wkońcu będzie spokój, bo Kiepscy już nudni się robili...
Opuszczony
18-08-2005, 18:49
szczerze to mam to tam gdzie słońce nie dociera. . .
co mnie bochodzi jakiś fredek czy jak mu tam
mnie już bardziej interesuje "Na wspólnej" 8o
Mc macio
18-08-2005, 20:31
kurde...szkoda fajny serial był.
@up jechac na Ferdka każden jeden by chcial, a robić nima komu
To był serial ,który mnie bawił swoją prostotą i lekką treścią :P
Szkoda ,że Ferdek odszedł :P
Wkońcu będzie spokój, bo Kiepscy już nudni się robili...
Nudne to były powtórki... a nie nowe odcinki!
Rabanbar
18-08-2005, 23:53
Został mi tylko Jacek... ten serial przebijała tylko "Rodzina Zastępcza" jak ją zdejma to... ehh... wole nie myslec...
Biorąc pod uwagę tematy takie jak ten (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42139&page=1), można uznać że społeczność zyska na tym że dzieci nie będą już więcej oglądać tego serialu -.-
Yoh Asakura
19-08-2005, 13:14
Arrghh !Ty zobaczyć !Ja Ci pokazać !Ty uważać na Tata Psychopata (odgłos strzału z dubeltówki ) ;)
I dobrze...
Jestem tylko ciekaw fenomenu tego serialu...
Ani on nie był smieszny ani fajny, totalne dno ; (
Eeej. Ale na Polsacie II Może ciagle będzie :P
http://www.joemonster.org/article.php?sid=4992&mode=thread&order=0
Dla fanów :P
- Witam państwa na zabawie pozwólcie że się przedstawię, jestem Waldek a wołają na mnie Cyc, lubię piłkę i browary i zupełnie jak mój stary siedzę sobie i nie robię kurna nic. Ojciec mój Ferdynand Wielki zdradza słabość do butelki no bo przecież jakąś słabość każdy ma, czy se stoi czy se leży, trzyma w ręce browar świeży
xD
@UP
Niezle :]
Halinka:
- Wiosna lato jesień zima, a u Ferdka kasy nima
Paździoch:
- ...a poza tym jestem kompadebilny.
- Co o tym sądzisz Waldsonie ?
I to moje ulubione. kiedys sobie to spiewalem nawet hyhy:
Kampania prezydencka:
- Kiełbasa, browary i inne towary ja tobie narodzie kochany dam. Opiekę lekarską i rentę wysoką, tylko mnie wybierz na prezydenta.
50/50.
Cofinij to!!111
@Topic
DBZ, marzenia... pewnie puszczą jakiś inny "montry serjal" ;-((. Co do opcji w ankiecie zaznaczyłem "mam to w dupie".
Sorcerer Maciek
21-08-2005, 23:29
Zerwał też [serial Kiepscy] z telewizyjnym tabu. Kiepscy szydzili z ludzkiej głupoty, drwili z instytucji i polskiej drogi do kapitalizmu widzianej oczami szarego człowieka.
Twórcy Kiepskich posłużyli się bardzo bolesnym narzędziem. Satyrę na rzeczywistość ukryli pod powłoką prymitywnego języka i absurdalności.
Dla widzów „Świat według Kiepskich” to było samo życie. Głupota lejąca się z ekranu rozśmieszała do łez, denerwowała, ale jednocześnie skłaniała do refleksji. Funkcje dydaktyczne pełnił też prymitywny język, jakim posługiwali się bohaterowie sitcomu. – Kiepscy mówili brzydko, ale jednocześnie zwracali na to dobitnie uwagę.
Wymiar aktualności sprawiał, że odczytanie aluzji Kiepskich wymagało uważnej lektury bieżących wydarzeń. Kiepscy grali z widzem i wymagali od niego intelektualnej bystrości. Nic więc dziwnego, że blisko połowę widowni sitcomu stanowili ludzie z wyższym wykształceniem.
Tak wiec, stfu. Trzeba byc idiotą, zeby sie nie domyslic, ze to parodia, a nie nieumiejetnosc tworcow serialu. Widac kilku misiom "oh, nareszcie" oraz "to zalosne" tej inteligencji brakuje.
Slowa na dzisiaj: parodia, satyra. Nauczyc sie. Zapamietac. Zrozumiec.
Bez obrazy, ale nie wiem kto takie coś może oglądać.
m.in ludzie z wyzszym wyksztalceniem, inteligentni. Juz wiem, dlaczego uwazasz ze serial byl zenujący, oraz dlaczego go nie ogladales. :-)
Belvedor
21-08-2005, 23:41
Kiepscy to byla mila odmiana po tych polsatowskich, dennych telenowelach, w ktorych jeden watek toczyl sie przez 50 odcinkow i dalej nie umial sie rozwiklac :F
fajny serial byl, milo go wspominam ;)
Pogromca pk
22-08-2005, 13:09
Serial, który był trafną satyrą życia codzienngo w Polsce, wymagał od widza inteligencji. Ci, którzy dostrzegali w nim tylko coś "żałosnego, żenującego" czy też "prymitywnego", po prostu tej inteligencji nie posiadali.
Jeden z lepszych seriali. Zdecydowanie wolałem pooglądać Kiepskich niż "M jak miłość". No cuź teraz zostaną nam telenowele :>
http://img354.imageshack.us/my.php?image=angoracoverxhtml8yf.jpg
Gdyby Lepper albo Giertych obejrzeli Kiepskich...może polityka by była troche inna...w co wątpie.
****A!!!!!!!!!!!!!!!! NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mój ulubiony serial znika z anteny : (((((((((((((((((((((((((((((( myśłałem ,że tylko ferdek znika a tu cały serial wtf??? PO***BBBBBBBAAAAAAAAAANNNNYYYYYYY GRABARZ!!!!!!!!!!! X( X( X( X( X( X( X( Polsat SuX i tak zawsze wolałem tvn...
****A A ROBIĆ TO NIMA KOMU X(
niewidomy
25-08-2005, 05:34
o o o nieee!!! qrdeee
dzisiaj sobota juz kolejnych dni zaloba ferdek kiepski z swa rodzinka znikly z polsatu rurociogiem expres szybko
ja nigdy nie zapomne tego serialu to byl moj ulubiony film najlepiszy najsmieszniejszy nie moge wytrzymac to muj byl ulubiony normalnie ukochany serial ja az plakalem ze smiechu przy nim przy nim zawsze po dedzie czulem sie lepiej tera to te stare odcinki z polsatu 2 moge pooglodac tylko (te stare odcinki sa najlepsze na szczescie ;D)
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
szkoda szkoda :/
Gromnjir
25-08-2005, 13:13
Nie zaluje... choc wole to niz 'Dziki Ksiezyc'.
http://img354.imageshack.us/img354/7144/angoracover9lu.th.jpg (http://img354.imageshack.us/my.php?image=angoracover9lu.jpg)
Nigdy nie zapomne tego tekstu Ferdka: A zasadził ktoś ci kiedyś kopa w dupe?
Sorka za małe foto...ale no cóż...:D
-=Melon=-
25-08-2005, 15:30
Panie Paździoch co Pan tu robisz?!
Szkoda ze juz tego wiecej nie bedzie :( Fajny serial był, zwałe miałem nieziemska :p
k-kondzik
25-08-2005, 15:34
Drugiego takiego JEŁOPA nie bexziemy mieli :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.