Pokaż pełną wersje : Patrolujące potwory
Wszystko zaczęło się po nowym update. Przechodząc obok terenu huntera na górze goblinów zauważyłem że cały czas chodzi on sobie po swoim terenie "patrolując go" (przed update jak się ruszył o kilka pól to był cud). Potem jak zwykle wziąłem co potrzeba i poszedłem expić na dwarf guardach. I co ? TRAGEDIA ! X( Po zejściu na ich poziom na dzień dobry zaatakowało mnie 3 guardów po chwili podszedł jeszcze 1. A wszystko dlatego że one sobie chodzą po swoim terenie ! Jakoś sobie z nimi poradziłem (hmm,gfb,uh). Po tej walce miałem serdecznie dość. Jeżeli podczas walki np. z 2 guardami zajdą mnie od tyłu kolene 2 "patrolujące sztuki" to bez gfb nie ma szans an przeżycie. Myślałem żeby pochodzić tam z monkiem ale nie sądze żeby dał on sobie radę z blokowaniem. Po tym update nie da się prawie wogle grać tyle zmian wprowadzili.
Co wy sądzicie o moim problemie? Proszę o pomoc !
A moze potwory maja stac jak kolki ?!
Dodaje to troche realizmy do gry ...
Hmmmm... Też miałem takie akcje na guardach - w tym sensie to denerwujące. Trzeba jednak pamiętać że Tibia stała się przez to bardziej realna i można fajnie bić potwory:
35 (po zabiciu 36) palek GS solo style z boltów Up and Downem na pohu w temple xD
Jak Ci się to nie podoba to nie graj w tibie a nie zawracasz czuprynę.
Kolejny głupi temat założony przez osoby narzekające na Update-Żałosne.
Hegemmon ładnie nazwał ten systrm - lurowanie w białych rękawiczkach by CipSoft
Ellenhorin
18-08-2005, 12:14
Nie rozumiem juz , czy wy narzekacie tylko zeby sobie ponarzekac?
Przecierz jak wprowadzili antylura to tak stekaliscie ze nie ma adrenaliny i wogole dupa , no to macie co chcecie jak zejdziesz to nie wiesz co bedzie i juz masz adrenaline a jak sie nie podoba to do gry nikt przecierz nie zmusza
Wielki MarIuSzzo
18-08-2005, 12:21
A mi znikaja vampy w tombach bo zadaleko z nimi odchodze... •(
Heroldso
18-08-2005, 12:23
Realizm w grze jest... i dlatego teraz trzeba wiecej taktyki np. przed upade na amazon camp na gurce gdzie sa 2 witche nieruszaly sie wchodzilem zucalem na nie ognista bomba i czekalem same z czasem umieraja a tera one uciekaja z tego wiec najpierw trzeba poczekac az wejda w jakis rug i dopiero ... Ale UPADE JEST EKSTRA mi sie all w nim podoba :)
Patryq Czarodziej
18-08-2005, 16:10
to z tymi guardami to dlatego poniewaz teraz potwory nie respawnuja sie w jednym miejscu tylko na obszarze calego terenu ( w tym przypadku kopalni ). jesli nie wierzycie to idzice poexpic na roty kolo veno, jest tam jedna taka jaskinia ze wyskakuje od razu 5 rotow tylkoze przed updatem byly tak rozmieszczone (3 roty z lewej kolo siebie i 2 z prawej kolo siebie ) a po updacie te 5 rotow sa porozzucane po calej tej jaskini ;)
Ciesz sie, ze potwory chodzą chaotycznie i 'podchodzą' dopiero jak cie widzą. Mogłyby faktycznie regularnie patrolowac okolice, a wtedy marny twoj los :)
Michalinqyy
18-08-2005, 16:23
Szłam z pustyni i poszłam zwiedzać teren.Najpierw patrze o Elf!Może go zabije i zabiłam.A potem patrze Elf Scout uciekam przed nim a tam stoi Hunter X( .Nie był na żadnej górce tylko na normalnej powierzchni X(
O ile dobrze rozumiem poszedles/poszedlas za zachód od budynku poczty miedzy thais a kazo tam wystepuja naturalnie 2 hutery okolo 3-4 elfów elf scout i aracanist pewnie podczas ucieczki znalaazlas huntery :P
I dobrze że się poruszają... ja mam takie szczęście że ropuje sobie dwarf soldiery w kopalniach nie schodząc na dół :]
Po prostu baardzo często zdarza się że potwór własnie w TYM (tym w którym uzywasz liny) miejscu... - tzn na rope place ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.