Pokaż pełną wersje : Monitor
Czy wie ktos moze jak ustawic, zeby monitor po wlaczeniu komputera uruchamial sie dopiero po wpisaniu chasła? Proszę o szybka odpowiedz.
Z góry dzieki.
Przydalby sie system;)
Ale w Win 9x i Xp chyba nie ma takich mozliwosci.
Nie rozumiem tematu... Chesz żeby monitor włączał się po wpisani hasła, tak? A jaki to ma sens ja sie pytam?
Neaniver
18-08-2005, 13:10
Pewnie user nie chce zeby ktos zobaczyl jaka ma tapete :)
Masz 3 opcje:
1) Ustawiasz haslo z poziomu biosa
2) Ustawiasz haslo z poziomu systemu
3) Ustawiasz haslo na wygaszacz ekranu.
End.
Mam windows Xp profka.
W zasadzie to chcialbym wiedziec jak to zrobic bo bardzo mi to do pewnych spraw potrzebna:). /nie chodzi mi o wygaszacz bo to akurat umiem zrobic.
ad. Oxygan mozna ustawic z dos'a ? Jezeli mozesz to wyslij priva z informacjami jak.
Innych prosze, zeby dawalio jakies KONSTRUKTYWNE rady.
Pozdrawiam i dzieki za pomoc
Kapibara
18-08-2005, 18:17
Myślę że chasła nie ustawisz. Ustaw sobie włączanie słownika ortograficznego po wejściu na komp.
Konstruktywne rady? Yh, ale pewnie jestem niedokształcona, albo coś. Myślałam, że panel sterowania jest napisany w dosyć prostym języku, ale widocznie się myliłam. Również mam XP professional. Wchodzisz w panel sterowania. Wybierasz "konta użytkowników". Wybierasz swoje konto (łopatologicznie: tam gdzie jest najprawdopodobniej twoje imię i taki malutki obrazek). Klikasz na "utwórz hasło". Uzupełniasz rubryki i masz.
Myślę że chasła nie ustawisz. Ustaw sobie włączanie słownika ortograficznego po wejściu na komp.
Ty sobie dziecko ustaw...
Kapibara
18-08-2005, 18:39
A czemu ja? Nie wiem czy wiesz, że pisze się hasło, a nie chasło :P.
1. wejdz do biosu (chwile po przycisnieciu przycisku na obudowie naciska wszystkie F i delete to moze wejdziesz)
2. poszukaj tam opcji z password w tytule
3. ustaw ta opcja haslo
4. nie zapomnij go bo bedzie dupa (koles zapomnial)
5. przy uruchamianiu komputera bedziesz musial wpisywac haslo
Gonzo von Krenzel
19-08-2005, 03:02
4. nie zapomnij go bo bedzie dupa (koles zapomnial)
Pod pojęciem 'dupa' rozumiem 'niepowodzenie, fiasko, porażka, pech, klęska' - zgadza się?
Jeśli dobrze pojmuję to niestety muszę się z Twoją wypowiedzią nie zgodzić.
Hasło - jak wszystkie ustawienia biosu - można anulować.
Traktuje o tym chociażby ten (http://pctweak.net/articles.php?id=14) artykuł.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.