Pokaż pełną wersje : Dziwna ale fajna zabawa...
Niekyorzy w Tibi sie bawia, Zakladaja sobie rodzine itp.(ja tez do nich naleze ;)) Jak myslicie, czy to strata czasu, a moze kozysc?? No nie wiem, moze mi pomozecie?? ;))
Dan the Automator
13-04-2004, 15:39
IMHO to wczucie się w klimat, granie trodszke z pasją, podstawa RPG... bardzo fajny pomysł IMHO, nareszcie oderwanie sie od ciągłego expowania itd...
kiedyś było więcej takich akcji... np dawno dawno temu na antice grupa ludzi zbudowała miasto z parceli, które utrzymało się przez troche czasu :D
Wtedy to się czuło klimat!
A dzieci nie masz? To taka zabawa dla high leveli którym się już nic nie chce. W sumie to lepiej żeby brąl śłub zamiast loota z noobow.
Czkowron
13-04-2004, 17:30
Najważnijesze jest wczucie się w klimat gry , dlatego zawsze popieram takie pomysły :)
A tak na marginesie.......troche offtopicowo..wie ktoś może skąd mogę ściągnąć Ultime Online ??
Dla mnie zakladanie rodzin z przesada to debilizm;/ Moj kolega ma swoja zone i coreczki i ciagle jak z nim trenuje to przychodza i cmok, cmok, tatusiu daj buzi, itd.
Taka normalna rodzina gdzie po prostu jest sie przyjaciolmi jest spox ale bez przesady.
Niektorzy gracze jak robią jakieś fajne rzeczy to az milo popatrzec wiec nie uwarzam tego za debilzm(rownierz bez przesady)... Tak wiec jak ci sie nudzi to nie idz pekowac ale zrob cos fajnego:p
13-04-2004, 17:32
re up:
ze sklepu :D
Oryginalnie dodany przez behi
Dla mnie zakladanie rodzin z przesada to debilizm;/ Moj kolega ma swoja zone i coreczki i ciagle jak z nim trenuje to przychodza i cmok, cmok, tatusiu daj buzi, itd.
Jestem na glebie i zdycham ze smiechu :D :D :D ten kolega ma 10 lat czy 11 ?
Rodzinka hm... zastanowiłabym sie nad tym ;/ wystarczy mąz ! to bardzo miła sprawa :)) moze ci czasem pomóc i ty możesz pomóc mu w ekstremalnych warunkach :) Masz sie kim bronić :)) Sama mam meza i mam z tego same plusy(codziennie prezenty) :))
Gorcikos
13-04-2004, 19:16
A ja wczoraj z kumplami se jaja robiliśmy i się w power rangers bawiliśmy, ale były jaja heheheh
Wujek eustachy
13-04-2004, 19:31
Rodziny to przesada, ale budowanie róznych miast lub zoo z parceli to całkiem fajna zabawa:).
Shinigami
13-04-2004, 19:33
Moim zdaniem coś takiego jest zarąbistą zabawą i z czasem może przynieść kożyści, ja sam szukam sobie (narazie) nazeczonej ;) (w tibii oczywiści) i prubuje założyć taką swoją własną małą rodzinke :D 8) :P
spoko, jak chcesz to moge byc twoim dziadkiem ( rotfl ).
L..i..S..e..K
13-04-2004, 19:42
:D :D
Ps
Szukam żony powiedzmy przy wieku nie mniejszym jak 100lvl , Najlepiej z dobrym eq. Kożyść ??
Maciek Mur
13-04-2004, 19:53
Dobry pomysl..... przyda sie zrobic gdzies w lesie miasto z parceli.... :P
Rodzina jest fajna, ale wśród dobrych znajomych. Jak szukasz rodzinki pisząc MSG na Trade Channel to będzie trochę głupio:)) Sam nigdy nie miałem rodziny, ale mój RL brat gra w Tibię, to to jest jakby prawie rodzina co nie? Ahahaha
Miasto z parceli by teraz nie wypaliło.
Przyszli by polacy i wszystko by rozwalili.
Ja mam wielka rodzine (to tak przez przypadek wyszlo)No to zaczne od babci :P:babcia, mama, tata, ciocia, wujek, siostra, siostrzenice... i moj ukochany :)). Kto ma wieksza rodzine ode mnie?? :D
Oryginalnie dodany przez Tynia
Rodzinka hm... zastanowiłabym sie nad tym ;/ wystarczy mąz ! to bardzo miła sprawa :)) moze ci czasem pomóc i ty możesz pomóc mu w ekstremalnych warunkach :) Masz sie kim bronić :)) Sama mam meza i mam z tego same plusy(codziennie prezenty) :))
ahhh ten materializm :D
nie no między Bogiem [znowu mówię o sobie z dużej litery :D] a prawdą to jak na razie nie zajarałem się życiem rodzinnym na Tibii :D ale pożyjemy zobaczymy :D
Tomi....
15-04-2004, 17:51
Fajnie miec rodzine masz kogoś z rodziny na wyszmy levelu jakby co ci pomorze itp.:D
moim zdaniem te rodziny to troche przesada, mama tata brat ciocia i bog wie co jeszcze.
relacje typu przyjaciel - przyjaciel sa mim zdaniem ok.
Ale jak ktos chce to niech sie bawi w koncu to RPG i chodzi o to by sie wczuc w gre.
Eee tam ja to chcialbym miec rodzine w Tibii :) No a miasta z parceli teraz nie zrobisz... Przyjdzie Ci jakis c**j i Ci je rozwali albo Ciebie rozwali :)
szczerze mówiąc to ja wolałbym mieć dziewczynę w realu... na ale cóż....
najwyraźniej dziwczyny nie lecą już na koszykarzy... :(
szkoda, może kiedyś mi się uda... (a w Tibii to co druga kobieta jest facetem -_-" )
Nom masz racje...Chlopacy na koszykarki tez nie leca... :( (tez gram w kosza :D)A co do tej wielkiej rodziny, to sie tak przez przypadek zrobilo, bo moja mama ma w rl mame (ona jest babcia) i ma jeszcze chlopaka w rl (on jest ojcem) ma jeszcze siostre (ciocia) a ta jej siostra ma chlopaka (wujek) ja w rl mam siostre (moja siora) no... To wlasnie tak sie zrobilo... Troche skomplikowane :D
Popieram pomysły z zakładaniem rodzin. Widać że ludzie starają się czuć klimat RPG a o to przeciez chodzi. Im berdziej wczujemy się w grę tym bardziej będzie nam się podobać. Jak ktoś chce bzudrnej nawalanki niech pograc w Quake'a albo Duke'a. Tibia to internetowe RPG i chodzi w tym o stworzenie klimatu.
Im lepiej to zrobimy tym fajniej będzie się grało. Rozumiem że wkurzające jets jak zleci sę banda idiotów na treningu i zaczynaja sie cmokać przez pół godziny ale to ich sprawa.
Można w Tibi stworzyć dużą rodzinę, prosty przykład Gildie :). A może ktoś zorganizuje gildie rodzinną że wszyscy członkowie bendą spokrewnieni :). To może być niezłe.
Ja dobrze pamiętam jak zorganizowałem idola i kalambury ale były jajca hyhy mowie wam polecam bo stanie przy runach to taka nuda a tak to się można trochę pośmiać ;)
Czasami się tez wyprawia urodziny za tym jestem stanowczo na tak tylko ze bez prezentu na taka imprez się nie wejdzie 8) :baby:
Kto buduje miasto z parceli??? :D Umiescimy tam swoje rodziny :] (zaleta:nie trzeba miec pacca :D)
Kazardon
16-04-2004, 21:24
Ja tam do zakladani rodzin nic nie mam sam mialem brata Morhoga ale tylko go i nie potrzebowalismy nikogo wiecej :]
Tu chodzi o to żeby ta gra przypominała jak najbardziej realną rzeczywistość(no może troche nie te czasy) i to dzięki ślubom i innym imprezom te gra jest tak bardzo realistyczna.
Faolitiarna
25-04-2004, 17:02
Eee ja mam pomysł. Goście z hiberny budujemy z parceli zoo na tych dużych polanach między thais a kazordoon. Sprowadzamy tam każde zwierzę jakie się da i szczelnie obudowujemy parcelami. Potem opłata za wstęp 7 gp i jazda zoo otwarte:) Plusy: Cipom sie to spodoba na pewno, Będzie duża popularność czyli dużo kasy, będzie fajna zabawa z lurowaniem tam np lwa i scorpiona(scorpion najśmieszniejszy). A na końcu gromadzimy tam gromadkę n00bów, zbudowywujemy krzesłami, parcelami itp i otwieramy wszystkie klatki i robimy arenę walk gladiatorskich, fajna rzeznia będzie ;-) ;)
dobry pomysl!!! :D Ale trzeba bedzie sie potem podzielic kasa z tych ekscytujacych wycieczek po nowym zoo :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.