Pokaż pełną wersje : Dlaczego się zawiesza?
Niedawno zostałem namówiony do gry w Tibie. Wszystko zapowiqadało się ok, ściągnąłem tibie, założyłem konto i acc. Lecz pojawił się pewien problem... Mianowicie po kilku minutach gry po prostu się zawiesza :( nie wiem z jakich przyczyn. Może ktoś z Was mi powie? :)
Mój sprzęt to:
Procesor: AMD Sempron 2300+
RAM: 256 MB
Dysk twardy: 80 GB
Płyta główna: Abit AN7 Socket A Guru NForce II
Karta graficzna: Nvidia Riva TNT 2 :D:D:D:D 32 MB
Z góry dzięki za pomoc!
Angel of Death
18-08-2005, 23:38
Nie wiem, zmniejsz może klatki na sec do 35. Options --> Graphics --> Advanced i na tym suwaku ustaw około 35.
Shakalek
19-08-2005, 00:30
nie wiem ale moze masz lagi na kompie czyli zaciecia w internecie
Raczej to jest wina klatek na sekunde, gdy masz za duzo wedy procek chodzi ciągle na 100% i komp sie grzeje.
Zapewne grasz na amerykanskim serwie?
I wszystko jasne:)
btw: jakie polaczenie z netem?
Zapewne grasz na amerykanskim serwie?
I wszystko jasne:)
btw: jakie polaczenie z netem?
a tu sie mylisz :P gram na niemieckim ;) Połączenie 512kb/s
zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej...
Dark polo
21-08-2005, 03:33
zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej...
To nic nie da. Nowe sterowniki dla starszych kart są niepolecane, ponieważ zawierają zmienione biblioteki dll. Najlepiej do nvidii zainstaluj oryginalne sterowniki jakie dostałeś z kartą.
Jeżeli to nie pomoże to zainstaluj program do sprawdzania temperatury Twojego procka i zaobserwuj ile ma stopni w trakcie zawieszenia się. Jeżeli temperatura będzie wysoka (coś powyżej 40 stopni) Znaczy to, że masz problem z chłodzeniem procesora.
Pozdro
Faramir z Fortery
21-08-2005, 12:03
Możliwe że tnie się jeszcze dlatego że sporo ludu gra w tą gre ;)
Witajcie...
JA zazwyczaj gram na drugim kompie, ale jak tam nie moge to siadam tu. I tam wszystko chodzi ok, ale tutaj zainastalowałem, włączam łaże sobie, git, ale jak spróbuje otworzyć plecak, albo klikne attack, to gra sie wiesza... prawie z kompem... bo muszka chodzi... ale tylko myszka... a po jednokrotnym kliknięciu ctrl+alt+delete, się resetuje... a szkoda.. bo ten jest w moim pokoju, a tamten w rodziców i w nocy.... ... ...klapa..
Może coś komuś przyjdze do głowy :)
Z góry dziękuje. Swift (Tibia - Dwarf Swift)
P.S. Dodam że tak się złożyło że dzień wcześniej komp był przeinstalowany :)
Mi też się tak kiedyś robiło. Grałem i grałem jak uparty, aż w końcu wszedłem na tryb awaryjny (przy włączaniu F8) i tam zacząłem grać. Do dupy grafika, ale sie nie cięło. A obecnie, po sformatowaniu dysku gram a tym i ani myśli mi się zaciąc :)
Wierzba Ziom
24-08-2005, 11:26
Słuchaj.... jezeli komp ci sie zawiesza(ja tak mialem)to wez odlacz kompa otworz go i zobacz na procesor jezeli wiatraczek ciezko chodzi to wyjmij procesor odkrec wiatraczek i go wyczysc pozniej najlepiej naoliw :/ i podlacz procek wlacz kompa i nie bedzie ci sie komp zawieszal....
mi to pomoglo ... mowil mi sam elektronik na gg jak to zrobic :P
Sproboj tez odkurzyc caly wiatrak, z pewnoscia troszeczke kurzu sie nazbieralo. Gdy jest kurz, wtedy procek sie przegrzewa i prowadzi to do zawieszania (u mnie sie resetowal :)).
A może masz za słaby kompjuter :p :p ???
~~joke~~
Wierzba Ziom
24-08-2005, 12:24
ee nei sadze zeby mial zaslabego kompa na tibie :P
k-kondzik
24-08-2005, 12:29
na XP tibia strasznie obciąża procka bardziej niż na 98SE, kompa masz raczej dobrego dlatego nie powinno to byc przyczyną, posłuchaj innych i dokładnie sprawdź radiator i wiatrak może trzeba go oczyścić, liczbe klatek w tibi tez mozesz zwiekszyć ja mam 30/s i momo iz gra troche ***owo chodzi ale komp sie tak nie grzeje :D
To może jak już jest taki temat to i mi odpowiecie. Mam nowiutki komputer 3ghz procka itd. Gram na Niemiecki servie zmniejszyłem klatki do 35/s. Mam łącze 256kb/s i mam lagi czasem kicki i od czasu do czasu mam takie długie lagi ok.10sec. Co zrobic?? Może mam za wolne łącze?? Pomóżcie.
master czajoh
24-08-2005, 19:12
Niedawno zostałem namówiony do gry w Tibie. Wszystko zapowiqadało się ok, ściągnąłem tibie, założyłem konto i acc. Lecz pojawił się pewien problem... Mianowicie po kilku minutach gry po prostu się zawiesza :( nie wiem z jakich przyczyn. Może ktoś z Was mi powie? :)
Mój sprzęt to:
Procesor: AMD Sempron 2300+
RAM: 256 MB
Dysk twardy: 80 GB
Płyta główna: Abit AN7 Socket A Guru NForce II
Karta graficzna: Nvidia Riva TNT 2 :D:D:D:D 32 MB
Z góry dzięki za pomoc!
a ja wiem , dosyp węgla do kompa to przestanie sie zacinać ( musisz regularnie dosypywać co godz )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.