PDA

Pokaż pełną wersje : Paladyn i trening podczas expienia?

Lord Delmares
19-08-2005, 11:56
Witam !

Po update postanowiłem, że kończe z tibią ... Było to spowodowane znikaniem spear'ów podczas treningu oraz ogólnym "zepsuciu" gry :-). Jednak kumpel mnie namówił, żebym dalej grał. Powiedział mi, że podczas expienia paladyn nabija tak samo skille jak podczas treningu (mniejwięcej oczywiście).
Co się okazało: Nie trenie już paladynem, ciągle expie (tomby -1 Ankrahmun), i dziennie nabijam około 60-100% skilla. Moje skille to 61/47. Jedynym minusem to shielding, który stoi w miejscu (aż żal bo pare % do 48 :) ale przecież po co to komu? Nie zamierzam blokować więc chyba problem ze spear'ami może być rozwiązany w sposób wyżej wymieniony. Podzielcie sie swoimi opiniami.

Pozdrowienia

Ps. Jeśli taki temat był to prosze o usunięcie ;).

Buffon
19-08-2005, 12:07
No coś ty nie nabija tak samo skilli :]
Jemu dosyć szybko "wskakują" bo paladynowi ogólnie szybko rosną.
Jakbyś potrenił tyle czasu co expisz zobaczył byś różnicę,więc nic takiego nowego nie wniosłeś.
Pozdro.

3ndelo
19-08-2005, 12:07
Tyle tylko ze problem jest jak sie ma mniej niz 40 dysta, wtedy sobie nie postrzelasz >.> Teoretycznie niby da sie skillowac na trollach ale mi predzej speary sie zuzywaly niz lootowalem nowe. Coz, moze tylko ja mam pecha takiego;P

Sie mapes
19-08-2005, 12:14
Skile leca mi szybciej to fakt, ale mam skile 71 dista i trening to meka, 100 spearow starcza na okolo 20-25%, zorbili to bo niby paladyni trenuja na AFKu a chyba najwiecej afkuja trenujacy knigci X(

Lord Delmares
19-08-2005, 12:15
No coś ty nie nabija tak samo skilli :]
Jemu dosyć szybko "wskakują" bo paladynowi ogólnie szybko rosną.
Jakbyś potrenił tyle czasu co expisz zobaczył byś różnicę,więc nic takiego nowego nie wniosłeś.
Pozdro.

Po update nie do końca się z Tobą zgadzam. Przed update to przecież oczywiste, bierzesz 15 spearów trenisz cały dzień, ale teraz musisz wracać do miasta = strata czasu (jeśli ci nikt nie zajmie miejscówki to chyba Twój dobry dzień, bo są tylko 2 dobre miejscówki dla palków z dystem 50+). Zastanawiam się czy jeśli sie ma przez 80% czasu expienia ciągle potwory przy sobie to czy podczas expienia skille nie lecą tak samo.

Pozdrowienia

Edit: @UP: No właśnie... wg. mnie te 100 spearów ci starczy na nie więcej niz 15%, po za tym ile ich weżmiesz na 1 raz? 30? I znowu do miasta? To raczej głupota.. Speary odchodzą w zapomnienie, już lepszym rozwiązaniem będą kamienie... Za niedługo zrobię test.. tzn. bedę expił i policze ile czasu zajmuje mi advance ze skilla 61 na 62, później pójde trenić i policze ile czasu zajmie mi z 62 na 63... jeśli podczas treningu będzie lecieć szybciej to będe trenował ...

emilok
19-08-2005, 14:11
byl nawet nius na tibi nius o tym
Discussion: We get skills faster now? (updated by TibiaNews)

An open discussion can be found on the boards of Amera, where Gufomel started a thread about a possible change of the skills system. He noticed his skills going up faster now after the update, and believes it has something to do with getting experience: "Maybe when you gain exp, it allows your skills to go up faster for a certain period of time." Others agree that something has changed. Join in the dicussion if you found something interesting, this is HOT information!
osobiscie w to nie wieze, ale bym sie ucieszyl gdyby tak bylo

Ravencave
20-08-2005, 02:06
Nie powiem ale skil idzie naprawde szybko jak sie expi palkiem...ja expie zazwyczaj na tombach i na scarabach to skil idzie jak burza juz prawie 77 :P...ale teraz nabilem 40lvl i mam zamiar skilowac do 80 =| nie wiem jak mi to bedzie szlo hehe..Pozdrowka

Michael Jackson
20-08-2005, 03:58
po***an. jest to znikanie spearow. Ja osobiscnie nie uzywam zadnych macro i walsno reczniep odnosilem speary kur.a X( . Jak jusz wczesnij owiedziano czesciej na afku sa knighci poniwaz palek jusz po ksilu 73 zabija monka dosc szybko :(
To czemu nie psuja sie sowrdy!!! Chyba zrobie starjk!!:P

Vomusu
20-08-2005, 09:38
@UP

Gdyby się psuły swordy to nikt by nie chodzil np z SoVem (na moim servie okolo 1kk) bo by się bał, że by mu się zepsuł. Albo wyobraz sobie knighta z 8 gsami w bp...

gutek7
20-08-2005, 10:47
Ale macie problemy że speary sie rozwalają -.-.
Nazbierajcie sobie Small stone i tym trenujcie (nie rozpada sie, tylko zostaje po zucie na miejscu) to sposób na sukces, update do konca nie udupil palla, bo ma Small stone!!!

Edit@
Komu przeszkadza moje stwierdzenie? :P :cup:

Raul de Bar
20-08-2005, 10:57
Ale macie problemy że speary sie rozwalają -.-.
Nazbierajcie sobie Small stone i tym trenujcie (nie rozpada sie, tylko zostaje po zucie na miejscu) to sposób na sukces, update do konca nie udupil palla, bo ma [Small stone]!!!

Spokojnie , nie krzycz bo Cie gardło rozboli.
A small stone rozpada sie jak i inne bronie miotane - spróbuj sam uzyć small stone to nie bedziesz głupot wykrzykiwał.

Eladori
20-08-2005, 10:58
No nie wiem czy smal stones sie nie rozwalają. Są one świetnym pomysłem do treningu bo mają mało ataku i trenie sobie nimi na rotach ale rozwalają sie tak szybko jak włucznie ale możesz ich wziąść dużo więcej i dla tego można trochę potrenować.Osobiście średnio 60-70 kamyczków mi idzie na 40-60 min treningu. Dlatego paladyn jest żeczywiście udupiony.

Lord Of Knight's
26-08-2005, 23:34
Twoja teoria jest błędna..Spróboj zrobic sobie naprzykład z 91 skilla dysta na 92 skilla dysta to chyba z klikanaśćie bp...Ale nie jestem pewien więc prosze mi tu nie krzyczeć "nóp plx" "ban hem plax"

Jerkov Thundersword
27-08-2005, 03:06
Witam !

Po update postanowiłem, że kończe z tibią ... Było to spowodowane znikaniem spear'ów podczas treningu oraz ogólnym "zepsuciu" gry :-). Jednak kumpel mnie namówił, żebym dalej grał. Powiedział mi, że podczas expienia paladyn nabija tak samo skille jak podczas treningu (mniejwięcej oczywiście).
Co się okazało: Nie trenie już paladynem, ciągle expie (tomby -1 Ankrahmun), i dziennie nabijam około 60-100% skilla. Moje skille to 61/47. Jedynym minusem to shielding, który stoi w miejscu (aż żal bo pare % do 48 :) ale przecież po co to komu? Nie zamierzam blokować więc chyba problem ze spear'ami może być rozwiązany w sposób wyżej wymieniony. Podzielcie sie swoimi opiniami.

Pozdrowienia

Ps. Jeśli taki temat był to prosze o usunięcie ;).

Hmm... mnie na skillu 76 podczas expienia już nie rosną tak jak podczas terningu ze spearami :( a shielding zawsz emzoesz nabic na czymkolwiek byle atakowało ;) No ale nie ozostaje mi nic innego jak skillowac expując... kiedyś to expowałem skillując, no ale czasy się zmieniły :)

@re do tego do small stones :D

pomyślałem niedawno tak jak ty teraz mówisz i nazbierałem 200 smallstones a 58 rozpadło mi siew ciągu 10 minut -.-

po***an. jest to znikanie spearow. Ja osobiscnie nie uzywam zadnych macro i walsno reczniep odnosilem speary kur.a X( . Jak jusz wczesnij owiedziano czesciej na afku sa knighci poniwaz palek jusz po ksilu 73 zabija monka dosc szybko :(

Ja również nie używam, ale co z tego -.- Psucie się sworda jest pomysłem idiotycznym. Paladyn jako regularnej broni używa crossbow albo bow, które sie nie psują, tak samo rycerze używają jako regularnej broni różnych rodzajów swordów, clubów i axe. Żadna z tych rzeczy nie moze się łamać, ponieważ można nosić tylko 1 miecz/axe/club i wyobrażasz sobie fakt że np idziesz poexpić a tu nagle twoja Dragon Lance ulega złamaniu? A co by zrobić z fist fighting w takim przypadku? Też można go trenwoac na afk. Czy pięści miałyby się również łamac wedle twojego rozumowania?

Marcin wymiatacz
27-08-2005, 09:27
Pomysl pall kupuje np. bolty i wydaje na nie ciagle ale malo a knight kupuje bron np. bs i wydaje raz a dobrze, wiec tak jak mowisz bylo by beznadziejnie.
@topic
z tego co czytalem dowiedzialem sie ze u palladyna przy skilowaniu blood hity licza sie podwojnie(expienie polega na zadawaniu blood hitow), wiec wydaje mi sie ze w czasie expienia skile ide tak samo jak w czasie treningu albo nawet szybciej.

Bugy
19-09-2005, 20:07
Hiho,
Sluchajcie mam palka na 26,5 lvl. 10 mlvl-slaby ale najgorsze są skille.
W dist. mam ledwo 59 a w shield. 27 :). O shielding sie nie martwie, bo to mozna latwo dotrenowac, ale dist.!!! to Tragedia!!! A teraz speary znikają to już wogóle beznadzieja!!! Ludzie powiedzcie mi jak najszybciej dotrenic skille do 70 i ile czasu mi to zajmie!!! Chodzi mi o dosc dokladne info, np. z kim, czym trenic. Sorki jezeli dubluje czyjs wontek, ale prosze o szczególową odpowiedź, albo wskazanie dobrego żródła.
Z góry dzięki za pomoc i pozdro!!!

-=Kiciorek=-
19-09-2005, 20:52
Ehh przeglądam sobie forum i widze bardzo podobne pytania...

Więc odpowiadam ponownie. Cipsoft własnie miał na celu zlikwidowanie stojących palkow okupujących respy piszących "mine plz". Po co stać i trenowac skoro można iść expic? Nie dość ,że wzrośnie ci lvl to i skille. Co prawda jest to czaso/pracochłonne ,ale o to chodzilo : "Skill dostosowany do wielkości lvlu" ;)

AncienciQ
25-09-2005, 00:03
Osobiscie uwazam ze dobry skill shieldingu jest mile widzianym skilem.mozesz se samemu blokowac czy to dl, czy to behemota, i go nawalac z runek, ale ruwniez gdy cie goni pk, lub jest wojna, oraz ktos ci zlurowal 2x czy wiecej gs pod temple na pOH ;]

Vil
25-09-2005, 01:50
widzianym skilem.mozesz se samemu blokowac czy to dl, czy to behemota, i go nawalac z runek
a behemot bedzie stal i sie gapil zdziwiony nie wiedzac co robic, bo pierwszy raz palka z tarcza widzi..

ale ruwniez gdy cie goni pk, lub jest wojna
.. i ktos bije cie z sd ....

oraz ktos ci zlurowal 2x czy wiecej gs pod temple na pOH ;]

.. ktorych przy ~50 shieldingu i tak nie bedziesz w stanie zablokowac czesciej niz raz na kilka hitow, czyli jesli nie mozesz im uciec to zginiesz, a jesli mozesz to po co ci shielding..

Malyszek
04-10-2005, 22:46
1st) Skilowanie palkiem nie ma najmniejszego sensu. Na 65levelu bedziesz miec 80-82dista ciągle expiąc.
2nd) Szybciej skile lecą podczas ciągłego expienia niż w przypadku stania i trenowania z kimś.
3rd) Paladyn nie jest do bloczenia od tego jest chyba knight,nie ?

To na tyle

Regards,
-Malyszek

Vil
05-10-2005, 00:23
2nd) Szybciej skile lecą podczas ciągłego expienia niż w przypadku stania i trenowania z kimś.
3rd) Paladyn nie jest do bloczenia od tego jest chyba knight,nie ?

-skille leca z porownywalna szybkoscia (minimalnie wolniej), dlatego, ze pomimo iz atakujemy znacznie rzadziej, to czesciej trafiamy
-mowimy o tym, ze palek moze blokowac, a nie ze jest do blokowania

Belfegoris
08-10-2005, 17:05
mam bardzo goraca prosbe o uscislenie tego czy kamienie sie rozlatuja przy treningu, czy nie, czy mozna je gdzies kupic czy tylko z goblinow je mozna zebrac bo jak probowalem je zbierac to cholery dostawalem -.-
i czy trening nimi jest naprawde bardziej wydajny niz skillowanie spearami?
slyszalem rowniez o probach skillowania throwing knifami i Throwing Starami, co wy o tym myslicie?

Maniutek
08-10-2005, 17:58
Kamienie sie rozpadają wypadają z goblinów i chyba ze stone golema skilować nimi można nawet przyjemnie a gwaizdki i noze to raczej ładnie w domu leżą nie widziałem żeby ktoś nimi skilował :p

Vil
08-10-2005, 18:38
kazda bron ma okreslona szanse na trafienie. Dla broni rzucanych wynosi ona okolo 30-40%, pociski ( belt, strzala ) okolo 70-80% ( na postawie testow 2 panow z Antici ). Nie ma roznicy wiec, czy rzucasz kamieniami czy spearami, trafiasz jednakowo czesto czuli skille leca tak samo.

Zauwazcie, jak czesto po rzutach spearem potworek odpowaida chmurka. Otoz nie jest to nic innego, jak nietrafiony cios ( czyli cios niezablokowany, nie liczacy sie do awansu; latwo go zauwazyc przy rzutach z wiekszej odleglosci, gdy speary spadaja obok celu ).

Mortain
08-10-2005, 20:09
Ehh przeglądam sobie forum i widze bardzo podobne pytania...

Więc odpowiadam ponownie. Cipsoft własnie miał na celu zlikwidowanie stojących palkow okupujących respy piszących "mine plz". Po co stać i trenowac skoro można iść expic? Nie dość ,że wzrośnie ci lvl to i skille. Co prawda jest to czaso/pracochłonne ,ale o to chodzilo : "Skill dostosowany do wielkości lvlu" ;)

...nie no taki typ myslenia mnie dobija...powiedz mi w takim razie czemu rycerze stoja sobie godzinami i skiluja...im to wolno i jest wszystko wporzadku nie wazne czy ma 9lvl i skile po 70...on moze na dwarfach pisac "mine plz" ale pal to juz nie...powinni wniesc do tibi jakas bron ktora jest droga jak np:swordy ale za to sie nie rozpada...i by bylo gicior...moim zdaniem oczywiscie...pozdro

Asthan
08-10-2005, 20:51
Skile na exp leca troche wolniej poniewasz robisz przerwy w atakowaniu potworów niby mala róznica a jest

Ktos napisal zeby swordy sie rozwalaly ale czy ty walczysz glównie sperami czy kusza/lukiem to ci akurat sie nierozwala

Crashin zostal wprowadzony przez cheterow ktuzi uzywają macro mozecie podziekowac takim

zippi
08-10-2005, 21:31
Mam jedno pytanie:
Jak będe nawalał w jakiegoś potwora ze snowball, to czy skill Dista też będzie mi rosl

Żyłka
08-10-2005, 22:07
Czy to jest pewne ze small stone podczas trenowania nie znikaja? Probowal ktos tego?

zippi
08-10-2005, 22:13
Czy to jest pewne ze small stone podczas trenowania nie znikaja? Probowal ktos tego?
skillowalem juz ze Small Stone`ami niestety one tez znikaja :/

Żyłka
09-10-2005, 15:26
A jest w ogóle jakaś broń rzucana która po rzuceniu jej nie znika nigdy lub nie znika tak szybko jak speary?

zippi
09-10-2005, 18:45
Raczej nie :/
Wszystkie bronie rzucane maja podobną żywotność (niestety)
Trzeba jeszcze sprawdzic co ze śnieżkami xD czy też znikają czy nie ?

TaJemniczy
17-01-2006, 00:03
Ja moge sie pochwalić,mój brat na 25 levelu ma 70 dista i 54 shilda.Jak?Ano ten kto gra długo w tibie powinien wiedzieć to bardzo proste:P

Acha,zaczol grać po update:)

Myrod
17-01-2006, 09:13
Ja nie narzekam trenuje spearami na trollach z defensive mam dystans 53 i zaraz 54 i wychodzi tak 1 % na 2 trolle = 200 trolli i awans...Pozniej chyba przejde na stone..

Royal Koniu
21-01-2006, 16:21
Shield palkowi jest praktycznie niepotrzebny bo jak kazdny n00busiek nawet wie ze palek walczy na dystans , ale radziłbym poskillowac shield do 50 czy nawet 60 wtedy bedziecie mnieli mniejsze obrazenia od przeciwnika np. na światach pvp gdzie stojąc pod depo zapewne przyczepi sie do was jakis 8lvl knight i zacznie was nawalac z cluba ale mniejsza z tym. Paladynek najlepiej aby zainwestował w speary i small stones i zeby dabił dystansa około 65+ i jezeli ma 50 shielda to spokojnie moze isc expić a jesli ma dość duzo mlvl , moze równiez wziąs jakiegos knighta na bloczenie i powyrzywac sie na lepszych potowrkach :):):)
:lucznik:
:elf:
:lucznik:
:elf:

Panicz
07-02-2006, 21:49
W moim odczuciu small stone rozpadaja sie szybciej od sperow,ale treni sie bosko nimi bo nawet z misiami niezle idzie a hity wchodza malutkie (8,10,12 hp) gdy z speara walisz na full defie 40+ w tego samego misia.

Co do rozpadania sie innych broni mysle ze dobrym pomyslem bylo by procentowe stepienie sie lub zuzycie broni,nie rozpadanie sie ale np.GS po 500 hitach zeby tracil atak do 40 itd.
Oczywiscie jakis NPC moglby je odnawiac lub restaurowac albo po prostu naostrzyc.
Knight wyda iles tam K na GS i wali nim do konca zycia o ile nie wypadnie mu po dedzie,a palek non stop musi kupowac amunicje,a sorc czy drut blanki itd.

Mysle ze to bylby dobry pomysl.Bo moj :D
:cup:

Moddox
10-02-2006, 18:01
Nie wiem po co ten temat był odświeżany, ale jak już jest to może i ja się wypowiem. Narzekacie, że pal musi kupować amunicję, a knight nie musi. Tylko że pal chodzi całe życie w plate secie i ma kasy jak lodu z guardów, więc chyba może wydać trochę kasy na bolce czy speary. Knight nie musi żadnej amunicji kupować, ale cały czas musi eq polepszać. Teraz porównajcie sobie ile wydaje palek na bolce, a ile knight na eq. Na średnio starym świecie dobry eq dla knighta to około 450k. Za 450k w sklepie można kupić 150k bolcy. Powiedzcie mi do jakiego mniej więcej lvlu pal zużyje tyle bolcy, bo knight taki eq na średnio starym świecie ma około 50 lvla. Czyli palek może sobie jeszcze spokojnie kupować speary na train. Jeszcze jakieś pytania?

Diamonic
11-02-2006, 02:43
Nie wiem po co ten temat był odświeżany, ale jak już jest to może i ja się wypowiem. Narzekacie, że pal musi kupować amunicję, a knight nie musi. Tylko że pal chodzi całe życie w plate secie i ma kasy jak lodu z guardów, więc chyba może wydać trochę kasy na bolce czy speary. Knight nie musi żadnej amunicji kupować, ale cały czas musi eq polepszać. Teraz porównajcie sobie ile wydaje palek na bolce, a ile knight na eq. Na średnio starym świecie dobry eq dla knighta to około 450k. Za 450k w sklepie można kupić 150k bolcy. Powiedzcie mi do jakiego mniej więcej lvlu pal zużyje tyle bolcy, bo knight taki eq na średnio starym świecie ma około 50 lvla. Czyli palek może sobie jeszcze spokojnie kupować speary na train. Jeszcze jakieś pytania?

Knight dobije eq do takego poziomu, że już później nie musi kupować lepszego, bo lepszego już nie ma, a palek wciąż musi kupować bełty. A 150k boltów to wcale nie tak dużo jak ci się wydaje, źle powiedziane ;) Nie można mowić, że on dobije dużo lvli z tymi boltami, bo to też zależy od dista. No, a 150k to jest dużo. A właśnie, ile lvli dobije zależy też, który ma lvl w tej chwili. ;)

Pozdro600
-Diam~

Moddox
15-02-2006, 17:08
@up
A wiesz może ile jest warty najlepszy dostępny eq? Wnioskuję, że nie za bardzo. Może ci podpowiem. Za taki eq uważam: DH, MPA, GL, BoH, MMS, STAxe/SoV, AoL, SB. Teraz ceny, odpowiednio: z questa, 700k, 150k, 50k, 150k, z questa, 50k, 100k. Razem: 1,2kk. Za 1,2kk można w sklepie kupić 400k bolcy. Wystrzelanie tego expiąc zajęło by ci... bardzo, bardzo długo :P I co ty na to? To eq ma się około 120 lvla (chyba że ktoś woli hardcorowe Anni~). Gwarantuję, że palek do 120 lvla tyle bolców nie wystrzeli. Jeżeli wogóle kiedykolwiek wystrzeli ;] Bo 400k bolt to 200bp. Nadal mi nie wierzysz? ;)
PS. Dist palka w tej sytuacji jest mi obojętny.

Ojciec
15-02-2006, 17:14
Mam takie pytanie:
Ile spearów potrzebował bym skillując na monku od 10 dist do 70 dist

odp plz

Grue
15-02-2006, 17:40
Moje pytanie:

mam skille 43/32 i na czym i czym teraz skillowac zeby w miare rosły skille? Na trolach i rotach spearami ciezko jest bo baaardzo szybko moby padaja. Jakies sugestie? Btw. Small stones na celescie ciezko kupic (o ile sie w ogole da :/).
Pozdro!
G!~

Schenone
16-02-2006, 17:06
Sprawa prosta, kto chce tanio i szybko expić, ten trenuje.
Przerwałem gre na długi czas po tym updacie, gdyz od zawsze gralem palkiem.
Jednak wrocilem i mam juz 68/58 na 13 lvl'u moim nowym palkiem.

Nie było to trudne, jednak trzeba miec znajomych, zeby pozyczyc gotowke i miec monka.
Juz niedlugo bedzie dist 70 i zaczynam expic :)

Pozniej pewnie znow bede trenil ale to jak uda mi sie kupic duze ilosci kamykow, bo od 70 distancu to nie bardzo sie da trenic z monkiem :)

Markizek666
17-02-2006, 15:43
Knight dobije eq do takego poziomu, że już później nie musi kupować lepszego, bo lepszego już nie ma, a palek wciąż musi kupować bełty. A 150k boltów to wcale nie tak dużo jak ci się wydaje, źle powiedziane ;) Nie można mowić, że on dobije dużo lvli z tymi boltami, bo to też zależy od dista. No, a 150k to jest dużo. A właśnie, ile lvli dobije zależy też, który ma lvl w tej chwili. ;)

Pozdro600
-Diam~

No 200 bp beltow to raczej malo, ja palem doszedlm do 40 lev i zuzyle,m ponad 10bp beltow i z 12bp arrows bendzie tez spokojnie(z 3bp na skilowanie na skilach do 65 skilla bo ladnie szlo).
To wcale nie jest duzo, pall musi tez boh kupowac i SD i inne runy,knigh tylko uh expli i hmm a pall dodatkowo SD co jest dosyc drogie.
Pozdro

METEOR
18-02-2006, 09:15
Ja na początek od 10skilla do 50skilla skilowałem http://img155.imageshack.us/img155/8508/spear3uv.gif (http://imageshack.us) ale teraz gdy mam już 51 nieopyla mi sie spearami, ;( wole na goblinach skillować http://img153.imageshack.us/img153/3631/stone3yz.gif (http://imageshack.us) , bo z nich bardzo często wypadają :P a wogle szybciej mi dystans leci przy skillowaniu niż przy expieniu :D

Vil
18-02-2006, 11:22
To wcale nie jest duzo, pall musi tez boh kupowac i SD i inne runy,knigh tylko uh expli i hmm a pall dodatkowo SD co jest dosyc drogie.

Pall kupuje sd tylko na wojne / demony bo zadaje z nich zbyt male obrazenia zeby wykorzystywac do expienia..

Knight wydaje znacznie wiecej na uhy niz pall na bolty.

Pall na 100 lev spokojnie moze expic w p-secie i bohach, knight potrzebuje juz na nizszym levelu eq wartego kilka razy wiecej.

Pall nie musi kupowa eq, spokojnie moze poczekac az wyciagnie potrzebny stuff z questow.

Seporo
19-02-2006, 22:57
Nieee no człowieku nie skacze tak samo bo ja trenilem i dzienie robilem 2skille a w takim samym czasie anwet 1 nie zrobilem ¬¬ :P.... a co do spearów to na małym lvl'u to walcie na full attack albo skołujcie sobie :spam::spam: SMAL STONE :P .....

Diamonic
20-02-2006, 00:08
W tej chwili obaj mamy 59 lvl i ja mam 81 distance a kolega 82... roznica zaprawde ogromna biorac pod uwage ze kolega wydal kilkanascie k na wlocznie i siedzial prawie 3 tygodnie na geomancerze :)

Jak ty to zrobiłeś? :P

Jesli pall nie poluje na GSy to boh mu sa calkowicie zbedne... na 100 lvl to w sumie nawet na GS nie potrzeba boh :)
Pozatym nie tylko sprzet jest wazny, przy smierci rycerz traci 100k (blessy + aol) a paladyn tylko 50k (po co aol jak sie chodzi w plate secie).

+ 20k~(zależnie od lvla, ale widzę, że mowa tu o 100lvlu) cena run, boltów i czegokolwiek innego co było w backpacku (zakładając, że nie odzyska się backpacka), np. 2bp sd, 3bp uh i bolty wartości min. 5k - sd = 12k~ + uh = 6k~ + 5k = 23k, czyli razem paladyn traci okolo 73k, ale zawsze to mniej niż knight. :)

Peter of Refugia
15-07-2006, 22:14
Moje małe pytanie... na czym mam skillować i czym mam dist 45 i lvl 16 to dość słabo jak dla mnie dziś zacząłem skillować small stonami zmarnowałem 15 na to żeby dać 10%+ :/ Spear'y tak sobie ale dobiłem 45 ... już niewiem czym skillować i na czym, czy ktoś udzieli odpowiedzi?

Stożek
15-07-2006, 23:12
Jak ty to zrobiłeś? :P

Zamiast kuszy bierzesz luk i expisz... proste.

=Pekin=
16-07-2006, 02:28
Jesli komus pomoze mój przyklad to ja prawie w ogole nie skilowalem ...

Wiec na 8 lvlu na trole po spiry i zrobilem na 10 lvlu 40 dista

nie skilowalem nic i tera mam 65 lvl i 81 dista >.> mało ?

wizzard14
19-07-2006, 01:49
Najlepiej skilowac palem do 40 na troloach ze spear a potem to juz minosy itp. z kamieniami lub inne dystansowce na full def. a juz 55+ to jedziemy cyclopy z spear i to jest najlepszy trening;)

Flashman
07-09-2006, 15:54
Fajnie pieknie. Wszysyc ładnie gadają o monkach i summonach ale istenieje tez cos takiego jak non-pvp -.-. Np. ja mam palka na harmonii i jestem skazany na skillowanie na potworach. Mam 14lvl i 50 dist. Jak? pierwsze skille tak do 30-35 bielm na trollach i trollo podobonych potworach :P 35-45 rotki. Potem to juz cyce. Oczywsice zawsze mam najlepszy shield (vampirka xDDD) Ale na samym poczatku zrobilem 50 shielda. Szybko leci a zawsze sie przyda. Jak zostałes ztrapowany zakladasz shielda i probujesz wyciagnac się z tamtąd. Potem od 50/50 bierzesz luk w lape i lecisz na rotki. Niby zaden exp ale pare gp wpadnie w lape a i dist poleci troche. Potem to juz cyce itp. Nosisz tylko plate set. Boszki jak mowili up od 40lvl+. Proste? Jakieś niejasnosci?

marsu1991
07-10-2006, 16:46
Witam wszystkich Mistrzów i... nieMistrzów :P. Mam mały problem...
Mianowicie mam 8 lev i skille 35/25 Paladynem na świecie Xenera. Cala kase wydalem juz na speary i na kamulce... Na eq tez. Jestem bez grosza, co mam zrobic chce sie wybić jakoś z tej ciężkiej sytuacji. Proszę o pomoc;( . Będę wdzięczny. Mam utevo lux, brakuje mi do 9 lev 45%. Z góry dziękuję Wam. :) papa.

Diddy
07-10-2006, 17:00
Witam wszystkich Mistrzów i... nieMistrzów :P. Mam mały problem...
Mianowicie mam 8 lev i skille 35/25 Paladynem na świecie Xenera. Cala kase wydalem juz na speary i na kamulce... Na eq tez. Jestem bez grosza, co mam zrobic chce sie wybić jakoś z tej ciężkiej sytuacji. Proszę o pomoc;( . Będę wdzięczny. Mam utevo lux, brakuje mi do 9 lev 45%. Z góry dziękuję Wam. :) papa.
Sprzedaj np. armor i kup za to speary doskiluj do 40, kup arrowsy i zapomnij o trainie.

Kajulec
07-10-2006, 17:05
@Up:
Ew można kupić mace i wziuuuum na trolle.

marsu1991
07-10-2006, 19:32
Mam w dp mace, a chyba nie bedzie potrzeby sprzedawac amra (i tak mam scale);P. Dziękuje Wam za pomoc tak zrobię. Pojde na trole i od razu shielda pocwicze podczas expienia i zdobywania kasy. Dziękuje Wam jeszcze raz :P

noobowaty mistrz
07-10-2006, 19:35
Np. ja mam palka na harmonii i jestem skazany na skillowanie na potworach. Mam 14lvl i 50 dist.
Skillowanie powyzej 40 dysta jest pozbawione jakiegokolwiek sensu. Idz expic a nie bedziesz mial z tego duzo wiekszy pozytek.

Piotrek Marycha
08-10-2006, 01:43
Skillowanie powyzej 40 dysta jest pozbawione jakiegokolwiek sensu. Idz expic a nie bedziesz mial z tego duzo wiekszy pozytek.

lol? taka sama bzdura jakbys powiedzial ze skilowanie powyzej 50 sworda nie ma sensu...

Vil
08-10-2006, 11:03
lol? taka sama bzdura jakbys powiedzial ze skilowanie powyzej 50 sworda nie ma sensu...

lol ? taka sama bzdura jakbys powiedzial ze trzeba skillowac do 75/75 bo sie spedzi cale zycie na rotach i dwarfach.

Piotrek Marycha
08-10-2006, 15:50
lol ? taka sama bzdura jakbys powiedzial ze trzeba skillowac do 75/75 bo sie spedzi cale zycie na rotach i dwarfach.

czyli wg ciebie pal nie powinien trenowac tak?

exeros
08-10-2006, 15:56
@up Skilowanie powyżej 40-45 dista niema najmniejszego sensu.Lepiej iśc expic za kase kupic strzały i dist będzie ładnie leciał

Vil
08-10-2006, 16:17
czyli wg ciebie pal nie powinien trenowac tak?

wg mnie nie trenujac powyzej 45 dista na kazdym levelu bedzie sie miec wystarczajace skille zeby w pelni wykorzystywac szybkie expowiska.

Flisik
08-10-2006, 16:29
Najlepiej doskilowac do 60-70 w zaleznosci jak co komu pasuje i na co sie idzie.

Diddy
08-10-2006, 18:11
Najlepiej doskilowac do 60-70 w zaleznosci jak co komu pasuje i na co sie idzie.
Podstawowe pytanie: Po co nam takie skille?Wystarczy 40 ewentualnie 45 dyst.Szybciej skill wpadnie kiedy expimy a nie kiedy trenujemy.

Piotrek Marycha
08-10-2006, 18:40
Podstawowe pytanie: Po co nam takie skille?Wystarczy 40 ewentualnie 45 dyst.Szybciej skill wpadnie kiedy expimy a nie kiedy trenujemy.
a potem placza ludzie ze pal slabe hity bije -.-

BTW moze na candii wieksze skille nie sa potrzebne...

Vil
08-10-2006, 19:41
a potem placza ludzie ze pal slabe hity bije -.-

bo bije, tyle ze to nie wina skillow tylko bolcow..

Piotrek Marycha
08-10-2006, 22:16
bo bije, tyle ze to nie wina skillow tylko bolcow..

"porządny" knight na 50 lvl ma skile 80/80 (moze nieznacznie mniejsze) , w czasie potrzebnym na zrobienie takich skili pal wbije 85+ dista lecz na 50 lvl malo ktory palek ma 80 dista, a dlaczego? bo jest jakis glupi stereotyp ze palem sie nie skiluje -.-

Vil
08-10-2006, 23:57
na 50 lvl malo ktory palek ma 80 dista, a dlaczego?

ludzie o niebo bardziej doswiadczeni od ciebie nie skilluja bo wiedza jak na tym wyjda.

Piotrek Marycha
09-10-2006, 00:36
ludzie o niebo bardziej doswiadczeni od ciebie nie skilluja bo wiedza jak na tym wyjda.

moze na non pvp dobre skile wogle nie sa potrzebne bo i tak pall dobrze hita ale na pvp roznica skilla o ponad 5 punktow jest bardzo duza, ja nie mam zamiaru wsytdzic sie swoich skilli i dostawac batow od 10 lvl mniejszych knightow ;/

Vil
09-10-2006, 01:23
i dostawac batow od 10 lvl mniejszych knightow ;/

<nerwowy smiech>

Gdzie ty zyjesz i w co ty grasz czlowieku. Przestan palic to gowno.

Stożek
09-10-2006, 19:56
moze na non pvp dobre skile wogle nie sa potrzebne bo i tak pall dobrze hita ale na pvp roznica skilla o ponad 5 punktow jest bardzo duza, ja nie mam zamiaru wsytdzic sie swoich skilli i dostawac batow od 10 lvl mniejszych knightow ;/

bo mi elo-ziomek walnol na djuelu 100hypy!!11000oene a potem dael skryna do tematu i mi muwili ze zle skile mam to sie poszedlem zjarac i mnie policja zamkla na 48 i mama mnie pobila taboretem babci i wylaczyla kompjuter jak sie na bocie skilesy robily

Danickas
11-10-2006, 15:08
A więc mam problem skille 45/40 i nie wiem czy już zacząć expic czy dotrenować do skilla 50 prosze o pomoc.

Diddy
11-10-2006, 16:09
A więc mam problem skille 45/40 i nie wiem czy już zacząć expic czy dotrenować do skilla 50 prosze o pomoc.
Zacznij expić olej train.

noobowaty mistrz
11-10-2006, 16:37
Od 40 dysta mozna (a nawet zalecane jest) juz nie trenowac.

Sir Radzio Angelus
11-10-2006, 16:56
Oj ciężko sie gra palem :/, wlaśnie zrobiłem sobie pala 10 lvl dist 39, nie wiem na czym expic, strzaly lecą jak poj*bne, może roty?

Stożek
11-10-2006, 18:20
Oj ciężko sie gra palem :/, wlaśnie zrobiłem sobie pala 10 lvl dist 39, nie wiem na czym expic, strzaly lecą jak poj*bne, może roty?
Tibia jest nudna. Musisz pojac, ze na jedengo typu potworach trzeba czasami spedzac po kilkaset godzin aby do czegokolwiek dojsc. Praktycznie kazda profesja do 20-25lvla biega sie w te same miejsca i expie na tych samych moobach:roty, slimy, tomby i tego typu shiet. Dodatkowo pociesze cie, ze dojsc do 30lvla to gora tydzien "lajtowej" gry. Knightem jest to kilkakrotnie tyle (wliczajac skilowanie do jakiegos minimum pozwalajacego grac dalej) sorc/druid moze zrobic 30lvl spokojnie w dwa, trzy dni.

ulasek
07-12-2006, 18:52
skoro przy expieniu skile leca tak samo to od jakich skili zaczynaliscie expic zeby w miare sie to oplacalo??;)

Piotrek Marycha
08-12-2006, 17:41
boze widzisz i nie grzmisz! na kazdej z ośmiu stron tego teamtu ludzie piszą to, ale ty az musiales temat odświeżać -.-

Progeusz
09-01-2007, 23:25
ARGH! Może i knight więcej traci, ale kto więcej zarobi? Zakładam, że nie ma lootbagów bo non PvP, albo lagi. Mi się mimo wszystko wydaje, że taki bp boltów waży "kapkę" więcej od bp UHów, które pal i tak musi mieć, co prawda mniej, ale nadrabia HMM, GFB, SD. Poza tym z zasady ma znacznie mniej max capa, więc mało co będzie w stanie unieść -.-
Z kolei taki knight nawet bez lootbaga spokojnie zapełni kilkaset capa, co przy hlv, a co za tym idzie, porządnych potworach, daje ZNACZNIE WIĘKSZE zarobki od pala, które zrekompensują owe straty (patrzeć 4-5 strona dyskusji) (nie sądzę by były jakieś gigantyczne) ze sporą nawiązką.
Nie mam 100lv pala ani knighta, jednak coś niecoś wiem i wydaje mi się, że mam trochę racji.
A CIPsoft jest be, bo wszystkich wypacza (prócz low lvl drutów i sorców z ich różdżkami) - "You are not an owner" i znikające speary...

:evul: Progeusz the Satanist: Codename 666:evul:

Dudus15
10-01-2007, 07:31
@up
I poco odświeżałeś temat archeologu?

goburu
10-01-2007, 08:42
@2up
Knight na wysokim lvlu expi na gownianych potworach wiec nie gadaj ze zarabia wiecej od pala. Pal na smokach ma olbrzymi zysk, przez to że leje z dystansu traci bardzo malo kasy na leczenie w przeciwienstwie do knighta i jego bolt zadaje wieksze obrazenia niz bron knighta na mocnych potworach. Wystarczy, że wypadnie dsm i juz pal jest o niebo lepszy od knighta, bo knight na zolwiach musi expic kilkadziesiąt godzin zeby tyle zarobic. Na wyzszym poziomie mniejszy cap nie przeszkadza.

Hoxiu
10-01-2007, 08:59
@2up
Knight na wysokim lvlu expi na gownianych potworach wiec nie gadaj ze zarabia wiecej od pala. Pal na smokach ma olbrzymi zysk, przez to że leje z dystansu traci bardzo malo kasy na leczenie w przeciwienstwie do knighta i jego bolt zadaje wieksze obrazenia niz bron knighta na mocnych potworach. Wystarczy, że wypadnie dsm i juz pal jest o niebo lepszy od knighta, bo knight na zolwiach musi expic kilkadziesiąt godzin zeby tyle zarobic. Na wyzszym poziomie mniejszy cap nie przeszkadza.

O fajnie, znasz pala ktory z bolta pociagnie za niecale 250 ? Ja znam takich knightow ( i to nawet nie z sca/sov tylko z gsa, z sca podejrzewam ze mozna best hita wyciagnac na skillach okolo 100 , do 270 ? Tak tylko podejrzewam, niech ktos mnie poprawi jak wie )

Co innego infernal bolty i power bolty, ale kto idzie z power/infernal boltami na dragi normalnie expic? Faktem jest ze pale juz od 60+ moga na luzie expic np na arenie, ale knight w tym czasie moze isc pobloczyc hydry i jak sie poszczesci to niezle zarobi, hm ? :)

100+ Knight pojdzie na parenascie godzin na demy i tez niezle zarobi ( na 2 z shooterem ).

jeszcze zalezy co masz na mysli mowiac wysoki lvl, czy mowisz o 100 czy o 200 ...

Eternal tez chodzil na dragi i tez niezle zarabial ^^

goburu
10-01-2007, 09:15
O fajnie, znasz pala ktory z bolta pociagnie za niecale 250 ? Ja znam takich knightow ( i to nawet nie z sca/sov tylko z gsa, z sca podejrzewam ze mozna best hita wyciagnac na skillach okolo 100 , do 270 ? Tak tylko podejrzewam, niech ktos mnie poprawi jak wie )
Pal ma wyższy sredni hit od knighta a to wlasnie on decyduje o szybkosci expienia. Co z tego ze knightem walniesz raz na rok za 250 skoro mase innych hitow spudlujesz?
Co innego infernal bolty i power bolty, ale kto idzie z power/infernal boltami na dragi normalnie expic? Faktem jest ze pale juz od 60+ moga na luzie expic np na arenie, ale knight w tym czasie moze isc pobloczyc hydry i jak sie poszczesci to niezle zarobi, hm ?
Taaa, i bedzie stal w miejscu z poziomem.
100+ Knight pojdzie na parenascie godzin na demy i tez niezle zarobi ( na 2 z shooterem ).
Musisz czekac na shooterow a palem pojdziesz solo.
jeszcze zalezy co masz na mysli mowiac wysoki lvl, czy mowisz o 100 czy o 200 ...

Eternal tez chodzil na dragi i tez niezle zarabial ^^
Knight musi miec 2 razy wiekszy lvl od pala zeby podobnie jak on zarabiac na dragach, a zwlaszcza na dl'ach ktore w przypadku knighta oznaczaja masowy waste uhow.

Marciniek
10-01-2007, 15:58

250 to nie jest wyczyn przy skillu 90, sca + skill 100 = best hit 300+

Często expie na dragach knight+paladin, ilość exp jest podobna, ale tylko dlatego, że się trafi hit albo 2 po 200+, co pozwala nadrobić regularność palka.
Knight musi miec 2 razy wiekszy lvl od pala zeby podobnie jak on zarabiac na dragach, a zwlaszcza na dl'ach ktore w przypadku knighta oznaczaja masowy waste uhow.
Knight gdy ukończy annihilatora ma znacznie mniejsze waste na dlach, a expi na nich opłacalnie dopiero koło 150lvla, paladin natomiast może bić dle na 2krotnie niższym poziomie, ale potrzebuje miejsce do manewrowania, a przy dlach zwykle tego miejsca nie ma...

PS.
Opłacalność dli w największym stopniu zależy od szczęścia.

@down
Powiedziałbym Ci coś trollu, ale nie chce robić sobie negatywnej opini na forum.

goburu
10-01-2007, 16:04
250 to nie jest wyczyn przy skillu 90, sca + skill 100 = best hit 300+
Nie trafic w ogole knightem to tez nie jest zaden wyczyn, a pal prawie zawsze trafia.
Często expie na dragach knight+paladin, ilość exp jest podobna, ale tylko dlatego, że się trafi hit albo 2 po 200+, co pozwala nadrobić regularność palka.
No to lepiej byc regularnym czy miec rozstrzelone hity i nigdy nie wiedziec ile sekund bedzie trwala walka? Pomijam juz fakt ze srednia pala jest jednak o te 5-10 hp wyzsza.
Knight gdy ukończy annihilatora ma znacznie mniejsze waste na dlach, a expi na nich opłacalnie dopiero koło 150lvla, paladin natomiast może bić dle na 2krotnie niższym poziomie, ale potrzebuje miejsce do manewrowania, a przy dlach zwykle tego miejsca nie ma...
Wystarczy ze nie obrywa wrecz i juz koszty sa duzo mniejsze niz w przypadku knighta. Pal na dl'ach moze expic oplacalnie od 70-80 lvla, knight dopiero na 100+.

Okrutny
11-01-2007, 08:57
skoro przy expieniu skile leca tak samo to od jakich skili zaczynaliscie expic zeby w miare sie to oplacalo??;)

40? Od tego skilla chyba już dość sie trafia aby się zaczęło wzracać.

@Goburu, mógłbyś przestać spamować w każdym temacie, nawet dotyczącym skillowania pallem podczas expa, o tym jaki to knight jest be? TO jest czysty bezwarościowy spam!

Mojżesz
11-01-2007, 13:02
Pal na dl'ach moze expic oplacalnie od 70-80 lvla, knight dopiero na 100+.
Widzę,że pleciesz trzy po trzy a się nie znasz.Ja mam pala 90+ i jakoś nigdy mi się dle nie zwracają(chyba,że wypadnie dsm albo rh),a przecież knightowi
jak coś wypadnie też się zwróci,nie?Do tego knight i pal expią podobnie,czasem nawet na korzyść knighta(vide dragi).Zresztą dle to nie są
tak jak myślisz pare boltów sru i już po robocie-mi na każdego dla ida2-4 vity
i 3 runy hmm oraz okolo 20 boltow.

goburu
11-01-2007, 14:00
Widzę,że pleciesz trzy po trzy a się nie znasz.Ja mam pala 90+ i jakoś nigdy mi się dle nie zwracają(chyba,że wypadnie dsm albo rh),a przecież knightowi
jak coś wypadnie też się zwróci,nie?Do tego knight i pal expią podobnie,czasem nawet na korzyść knighta(vide dragi).Zresztą dle to nie są
tak jak myślisz pare boltów sru i już po robocie-mi na każdego dla ida2-4 vity
i 3 runy hmm oraz okolo 20 boltow.
Widocznie nie umiesz grac palem, ja mam co prawda tylko 60 poziom tą profesja (dla niektorych to pewnie slabo) ale expie szybciej i oplacalniej od mojego kumpla 74 lvl knighta z SCA ktory gra w tibie dluzej ode mnie. Wielokrotnie testowalismy swoje obrazenia i jak obaj bijemy tylko z broni to moja srednia z bolta w draga jest o około 5 hp wyższa niz jego z broni, mimo ze on ma skill 84 a ja 83. Owszem, jemu zdarzają się raz na ruski rok hity po 200, a mi nie, ale to nie ma wpływu na szybkość expienia bo moja średnia jest po prostu wyższa. Ja trafiam regularnie 99%, czasem nawet 100% boltow, a on z broni trafia tylko 60-70% hitow w draga, z czego nastepne 50% to obrazenia śladowe poniżej 50 hp. Moje hity są w wiekszosci przypadkow zbliżone do średniego.
Co do oplacalnosci nie bede sie juz rozwodzil bo oczywiste jest ze jak ktos walczy na dystans i leczy sie taniej to zaplaci mniej za exp, zakladajac oczywiscie ze ten ktos umie expic i nie da sie dogonic potworowi co jest latwe w przypadku draga/dl'a ktory porusza sie dosc wolno.
@goburu

Powiem to tak, naplują Ci w twarz a Ty powiesz że deszcz pada i dalej piszesz pierdoły.
Będę was oświecał dopoki nie zmądrzejecie i powtarzał po raz setny ze na mocnych potworach pal wali mocniej od knighta bo taka wlasnie jest prawda. Ja wiem ze ty sie z nia nie zgadzasz bo grasz knightem i chcialbys inaczej, ale niestety tak jest i na pewno ty tego nie zmienisz.

Marciniek
11-01-2007, 22:41
@goburu

Powiem to tak, naplują Ci w twarz a Ty powiesz że deszcz pada i dalej piszesz pierdoły.

@Topic
Albo palkiem trenisz, wtedy wbijasz lvl używając mniej amunicji, czyli wbijasz mniej skila podczas expa, albo nie trenisz i wtedy marnujesz więcej strzał i dzięki temu dyst szybciej leci. Jaki z tego wniosek?
Nie musisz to nie skilluj.

Skoniol
16-02-2007, 10:13
Zgodze sie z tobom ale kogo na poczontku stać na tyle szczał

cite
16-02-2007, 11:55
Nie skilluj, dist wpada szybko podczas expa, shield kiedy w rakach masz kusze nie daje absolutnie nic. Ja mam 92 dista a nie skillowalem.

Ps Shielda mam z treningu z axe :D

Sozemego
16-02-2007, 13:06
Widocznie nie umiesz grac palem, ja mam co prawda tylko 60 poziom tą profesja (dla niektorych to pewnie slabo) ale expie szybciej i oplacalniej od mojego kumpla 74 lvl knighta z SCA ktory gra w tibie dluzej ode mnie. Wielokrotnie testowalismy swoje obrazenia i jak obaj bijemy tylko z broni to moja srednia z bolta w draga jest o około 5 hp wyższa niz jego z broni, mimo ze on ma skill 84 a ja 83. Owszem, jemu zdarzają się raz na ruski rok hity po 200, a mi nie, ale to nie ma wpływu na szybkość expienia bo moja średnia jest po prostu wyższa. Ja trafiam regularnie 99%, czasem nawet 100% boltow, a on z broni trafia tylko 60-70% hitow w draga, z czego nastepne 50% to obrazenia śladowe poniżej 50 hp. Moje hity są w wiekszosci przypadkow zbliżone do średniego.
Co do oplacalnosci nie bede sie juz rozwodzil bo oczywiste jest ze jak ktos walczy na dystans i leczy sie taniej to zaplaci mniej za exp, zakladajac oczywiscie ze ten ktos umie expic i nie da sie dogonic potworowi co jest latwe w przypadku draga/dl'a ktory porusza sie dosc wolno.

Expilem 80 palem z 90 distem i jakos twoja teoria na temat trafialnosci w te potwory jest dziwna. Nie trafia sie az tyle, missow jest w miare sporo, a czasem pare hitow pod rzad zadawalem symboliczne 50.

Będę was oświecał dopoki nie zmądrzejecie i powtarzał po raz setny ze na mocnych potworach pal wali mocniej od knighta bo taka wlasnie jest prawda. Ja wiem ze ty sie z nia nie zgadzasz bo grasz knightem i chcialbys inaczej, ale niestety tak jest i na pewno ty tego nie zmienisz.
madrzejsi o tym wiedza, tym glupszym i tak nie warto wmawiac.

goburu
17-02-2007, 00:28
Expilem 80 palem z 90 distem i jakos twoja teoria na temat trafialnosci w te potwory jest dziwna. Nie trafia sie az tyle, missow jest w miare sporo, a czasem pare hitow pod rzad zadawalem symboliczne 50.
No to porownaj ilosc missow knighta z iloscia missow pala. Wyjdzie 5-10x na korzysc pala. :)

Sozemego
17-02-2007, 02:50
No to porownaj ilosc missow knighta z iloscia missow pala. Wyjdzie 5-10x na korzysc pala. :)
Nie wyjdzie, moze i jest to roznica skilli (91 do 95+axe ring), ale roznica byla niewielka. a prawda jest taka, ze bolty paladyna ssaja tak jak melee najta. dlatego uzywa sie run do expienia >.>

goburu
17-02-2007, 09:46
bolty paladyna ssaja tak jak melee najta. dlatego uzywa sie run do expienia >.>
I tutaj sie z toba zgadzam w 101%.
@Max hit przy skillu 90
Nie wiem ile przy 90 wynosi max hit, ale z avengera przy 96 rycerz moze minimalnie przekroczyc 300 (301, 302 jakos tak). SCA ma taki sam atak.
A srednia pala jest wyzsza niz knighta i szybciej mu rosną skille. :)

cite
17-02-2007, 10:50
Ja jeszcze nie używam runów do expienia. Jadę na samych boltach, nie nosze uhów i mfów, czysty zysk.

Danickas
27-02-2007, 19:16
Mam 21 lvl i skille 55/44 i mam pytanie expić czy może trenić?

Kanaretto
27-02-2007, 19:24
Mam 21 lvl i skille 55/44 i mam pytanie expić czy może trenić?

Juz expij ...

sat
27-02-2007, 19:46
@Max hit przy skillu 90
Nie wiem ile przy 90 wynosi max hit, ale z avengera przy 96 rycerz moze minimalnie przekroczyc 300 (301, 302 jakos tak). SCA ma taki sam atak.

wedlug eriga ( http://tibia.erig.net/Avenger ) walac z avengera 300 mozna miec juz przy... 100 skila...
dosyc dobry kalkulator jest na http://www.geocities.com/cdeepal/EncyclopediaTibia/Damage.html

Kanaretto
27-02-2007, 19:50
wedlug eriga ( http://tibia.erig.net/Avenger ) walac z avengera 300 mozna miec juz przy... 100 skila...
dosyc dobry kalkulator jest na http://www.geocities.com/cdeepal/EncyclopediaTibia/Damage.html

Wzoruj sie na kalkulatorach to daleko zajdziesz

sat
27-02-2007, 20:19
Wzoruj sie na kalkulatorach to daleko zajdziesz
jakos jednak dosyc dobrze pokazuja. moga sie zdarzac oczywiscie jakies odchylenia ale to ( tak sadze ) o 1-2 punkty

Marciniek
27-02-2007, 21:40
jakos jednak dosyc dobrze pokazuja. moga sie zdarzac oczywiscie jakies odchylenia ale to ( tak sadze ) o 1-2 punkty
Co do podanego max hita (300 - 100skill) jestem skłonny się zgodzić, gdyż sam uderzyłem 284 w smoka na 97 skillu. Jednak średnia tu jest podana w potwora z armorem 0, a slimy, które nie padną na hita (który byłby większy niż 150) to występują raz na 10-20, co oznacza, że średnia to więcej niż 1/2 max.
Ale to też (w niewielkim stopniu, ale jednak) zależy od poziomu...

Kanaretto
27-02-2007, 22:02

Idz na demony i walnij 300 z avangera :)

goburu
27-02-2007, 22:48
A teraz wyobrażcie sobie jakie knight musiałby miec skille zeby przebic się przez def orshabaala. 300 plx?

Vil
27-02-2007, 22:51
Teraz wyobraz sobie jaki level musialby miec sorc zeby rzeczonego orshaballa zablokowac.

goburu
27-02-2007, 22:53
Teraz wyobraz sobie jaki level musialby miec sorc zeby rzeczonego orshaballa zablokowac.
Od kiedy to sorc służy do blokowania?

d4rqu
27-02-2007, 23:00
A od kiedy knight służy do solowania mocniejszych potworów z melee? Przecież kina to próchno:D

goburu
27-02-2007, 23:05
Mocniejsze potwory mozna zabijac knightem z exori. Nie jest to oplacalne ale ciekawe.

Kashtan
27-02-2007, 23:07
No ja mam 50 lvl skile na 25lvl 50 dystans na 35lvl 70 dystans na 43 lvl skile 73 no i teraz sobie poskilowalem do 76 fakt spiry znikaja ale podczas expienia skile tez ida ale wolniejlepiej na 35lvl zrobic skile 70 dysnsu wtedy an 60-70 lvl beda kolo 80 to jest roznica poskiluj do 70 dys to moja rada :P

Dark Lord Markus
27-02-2007, 23:31
@kilku ludzi up
A co maja hity z avangera do tematu?
@topic
ja sądze, że lepiej sie opłąca expic i wbijac dysta niż go skillować (chyba, żę ktoś ma lagi albo wielką cheć to czemu nie) bo leci nam dyst (wolniej niż podczas skillowania ale ile można skillować) i expa ale za to nieleci shielding.
sa + i - jak zawsze

@down
to zależy co i gdzie huncimy, np dragi na mniejszym lvlu raczej niepójdziemy na mass spawn, wybieramy pojedynczy resp, mosimy na niego czekac az sie zrespi, a gdy potwory które wyskakuja masowo to możliwe, że szybciej poleci.

P0nury
27-02-2007, 23:50
bo leci nam dyst (wolniej niż podczas skillowania

Błąd. Leci szybciej.

Raditz Saiya-jin
28-02-2007, 15:44
Błąd. Leci szybciej.

Watpie ze expiac walisz potwora co kazda ture, czesciej trzeba chodzic i go szukac, dopiero potem zaznaczyc, zebrac loot i isc dalej.

Monka tluczemy bez przerwy, wiec wyjdziemy na tym duzo lepiej jezeli chodzi o wzrost dista.

P0nury
28-02-2007, 16:24
@up

Słyszałeś kiedykolwiek o dworcach?

Mojżesz
03-03-2007, 20:01
Oczywiście,że palkowi dist leci szybciej podczas treningu.Wiem to z własnego doświadczenia.Noramlnie jak skilluje idzie mi około 3% dista na godzine,a gdy expie idzie mi tyle może w 2h.

Sozemego
04-03-2007, 13:33
Szczerze? Widzialem okolo 80~ najta, ktory prawie zablokowal orsha, powodem przez ktory padl bylo to, ze jakis duren mu sie wpieprzyl tam, orshabaal sie przesunal i mogl strzelac w niego beamy (800dmg~), a byl juz na red hp. Gdyby nie to spokojnie by go zbloczyl. Wiec mysle, sorc na 150-200~?

sat
04-03-2007, 15:30
Wiec mysle, sorc na 150-200~?
nie mysl. prosze cie...

Kanaretto
04-03-2007, 21:27
Szczerze? Widzialem okolo 80~ najta, ktory prawie zablokowal orsha, powodem przez ktory padl bylo to, ze jakis duren mu sie wpieprzyl tam, orshabaal sie przesunal i mogl strzelac w niego beamy (800dmg~), a byl juz na red hp. Gdyby nie to spokojnie by go zbloczyl. Wiec mysle, sorc na 150-200~?

1.Dobra Pompa nie jest zla :)
2.150-200 Sorc? aa Owacje na stojaco dla tego pana:)

Sozemego
05-03-2007, 01:34
Mowie tylko co widzialem, 80 najtowi prawie sie udalo, tylko te beamy zniszczyly sprawe (nie da sie ich zablokowac stone skin amuletem). Kiedys nabije 200 lvl to wam udowodnie ;p

sat
05-03-2007, 04:48
Mowie tylko co widzialem, 80 najtowi prawie sie udalo, tylko te beamy zniszczyly sprawe (nie da sie ich zablokowac stone skin amuletem). Kiedys nabije 200 lvl to wam udowodnie ;p
to bedzie chyba wtedy, jak nie bedzie slabszych potworow od demona...

Sozemego
05-03-2007, 15:30
to bedzie chyba wtedy, jak nie bedzie slabszych potworow od demona...
jest to mozliwe. skoro 20 lvle blokuja dla majac 3 razy mniej hp niz jego max combo, to czemu sorc nie moze bloknac orsha ? jak najbardziej moze, chociaz jest duza szansa ze zginie, ale nie wmowisz mi, ze jest to niemozliwe.