Pokaż pełną wersje : tarcza vs magia
Szczeżuj
13-04-2004, 21:59
moim zdaniem tarcza ma duzy wplyw na magie potworow, mojemu koledze elf arcanist walnal z sd i knight przyjal go na tarcze :)
Sir Devilaz
13-04-2004, 22:00
Oryginalnie dodany przez Szczeżuj
moim zdaniem tarcza ma duzy wplyw na magie potworow, mojemu koledze elf arcanist walnal z sd i knight przyjal go na tarcze :)
To twój kolega chyba wodą w niego plumkał :P
To twój kolega chyba wodą w niego plumkał
Nie wiesz to nie mów.Pociski potworków można wziąść na klate jak np.pociski bh.Ale magi graczy to już nie wezmiesz na klate bez straty hp:)
Na wielkość zadanych obrażeń z magi od gracza też zależy co ma sie na sobie jak i od mlvl osoby przyjmującej atak :D
ja powiem tak... pociski bh wiem, ze da sie przyjac na klate ( na 100% ), z arcanista to chyba niemozliwe... ale zaraz pojde i zobacze :)
TomekMaster
17-04-2004, 10:49
Nie no myslalem ze magii nie da sie obronic...
A czy potworki moga przyjmowac magie na klate???
Niewiedzialem ze magie potworkow na klate mozna wziasc :P :]
Tylko na klate, a na tarcze to roznica jest. Sila obrazen magicznych jest raczej zalezna od pancerza, a nie tarczy. (choc moze i od tarczy w pewnym stopniu tez...)
Nie wiesz to nie mów.Pociski potworków można wziąść na klate jak np.pociski bh.Ale magi graczy to już nie wezmiesz na klate bez straty hp
Niech ci jakis 10lvl druid z 10mlvlem przywali z exori mort to zobaczysz :P Exori mort to nie pocisk? No to niech ci przywali z explozji :P
Arathorn
18-04-2004, 16:50
jednak tarcza ma wpływ na obrażenia.
ja (13lvl druid prawie goły) dostałem z sd za 201 (pewnie byłoby więcej ale tylko tyle hp miałem) a mój kumpel w full sprzęcie i z tarczą (21lvl knight, skile 50/50) dostał za 177 (ofkoz od gracza)
@up
Zauwaz, ze obrazenia sa w pewnym stopniu losowe. Oczywiscie to co masz na sobie wplywa na obrazenia zadawane z sd, ktore w pewnym stopniu mozna nazwac fizycznymi. Kwestia tego czy tarcza odgrywa tu jakas role... Narazie moge stwierdzic, ze armor napewno.
medevial
23-04-2004, 17:50
Jak nie miałem P armora to beholder zabierał mi 50 a jak mam p armora to po 27 wali :]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.